|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
| autor |
|
Sold OUT
no credit

|
25.12.2008 17:38:15
|
|
|
Kodutarbijat ei huvita ju mingi serveri haldamine... ta ei teagi misasi see server on.
_________________ Every version of the garment appears to be sold out online, with prospective shoppers given the opportunity to join a waitlist. |
|
| Kommentaarid: 94 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
5 :: |
1 :: |
81 |
|
| tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
25.12.2008 17:41:14
|
|
|
| Rajareits: Kiire ühendus võimaldab aega kokku hoida. Ja mida suuremaks tavainfomaht füüsiliselt kasvab, seda rohkem ka kiiremaid ühendusi vaja läheb. Seega - pole aega oodata mitmeid minuteid info laadimist, seda infot on vaja sekunditega.
|
|
| Kommentaarid: 284 loe/lisa |
   |
2 :: |
11 :: |
211 |
|
| tagasi üles |
|
 |
IceUul
Sinu Ema

|
25.12.2008 17:42:45
|
|
|
| Mina ei saa siin juures hoopis sellest aru, miks ei pakuta ADSL2+ max kiiruseid: 24/1.4. Isegi kui reaalselt seda kiirust kätte ei saa igalpool võiks seda teenust ikkagi pakkuda. Tean, et Elisa pakub näiteks ärilahendusena 20/1 kiiruseid jne.
|
|
| Kommentaarid: 219 loe/lisa |
   |
4 :: |
188 |
|
| tagasi üles |
|
 |
ander
HV kasutaja

|
25.12.2008 17:46:22
|
|
|
| carlking kirjutas: |
Küsimus on pigem selles, et kellel oleks reaalset vajadust sellise ühenduse järgi  |
Trükki minevaid PDF faile liigutab üsna tihti ning seetõttu uplaad oluline. Ja ma ei rääg siin A4 või A3 suurustest, vaid suurtest plankudest, mis tihedalt TIFF pilte täis topitud. Ja need PDF-id tulevad üsna jurakad ning vaevu 1 megabitise uplaadiga on üsna nutune neid üles lükata. Kiirem on asi DVD peale kirjutada ja ise trükikotta viia
Aga kasutust oleks üsna paljugi veel. Näiteks kodust välja backupid oma serverisse rsynciga jne.
Aga paraku jah, see kõik läheb juba spetsiifika ja friikluse maadele. Eks näeb mida järgmised 5 aastat toovad.
|
|
| Kommentaarid: 27 loe/lisa |
   |
0 :: |
21 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Rajareits
HV Guru

|
25.12.2008 17:53:52
|
|
|
carlking, aga mind huvitab. Miskipärast aga ei saa ma seda ikka teha..
tahanteada, seda ma räägingi ju..
|
|
| Kommentaarid: 74 loe/lisa |
   |
69 |
|
| tagasi üles |
|
 |
A.S.
HV Guru
|
25.12.2008 18:01:40
|
|
|
Et mingi 0.?% tarbijate pärast tuleks uus kiire võrk ehitada? Mina olen täiesti nõus, tehku keegi ometi ära. Mitte, et ma seda vajaks, aga igaks juhuks võiks ju olla. Teinekord hea mõni pildiga kiri saata, läheb ikka 10sek asemel 0.1 sekundiga kohale.
|
|
| Kommentaarid: 34 loe/lisa |
   |
34 |
|
| tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
25.12.2008 18:02:56
|
|
|
| SinuEma: Pigem on ikkagi areng variandile, et üles=alla kiirus. Ehk siis sümmeetrilised ühendused. Ja selles suhtes jääb ADSL paratamatult ajale jalgu ja on tasapisi Neti-ajalukku suundumas.
|
|
   |
211 |
|
| tagasi üles |
|
 |
kännuämmelg
HV Guru

|
25.12.2008 18:19:51
|
|
|
no aga milles probleem? kui kiirust hädasti tarvis, siis osta.. kui osta ei jaksa, leia muu alternatiiv.
Katsuge nüüd aru saada, et eestit ei saa põhjamaadega võrrelda ei rahvaarvult ei jõukuselt. See, et protsent rahvastikust on nõus hüvede eest maksma, ei ole piisav, et hakata taolist kiirusehüpet ehitama. Võimalik oleks, kui oleks mingi rahaallikas ning potentsiaalsete kasutajate hulk, kuid seni, kuni enamikule arvutikasuajatele on megast oksendamiseni, pole lootustki. Võtta kasvõi elioni digitelevisioon, mis peaks suhteliselt kopika eest andma kiire neti ning sinna kirsina peale ka kvaliteetse televsiooni.. Jah, paljud kasutavad, väga paljud on liitunud, kuid siiski on väga suurele hulgale see pooltuhat ülejõu käiv ning ei liitu või loobub liitumisest. Mida see ISP-le tähendab? Ta ei saa teatavat osa kasumist kätte, ta ei hakka seda projekti hetkel edasi arendama, arendab hoopis nendesse suundadesse, mis tõotavad suuremat kasumit.
|
|
| Kommentaarid: 243 loe/lisa |
   |
3 :: |
205 |
|
| tagasi üles |
|
 |
cityboy
HV kasutaja
|
25.12.2008 18:43:49
|
|
|
Ehitatakse juba kiiret võrku ju, ainult kasutusele ei taheta võtta seda
Kui kunagi 2004 aastal kortermajja Elioni kaabel-digi-tv saime, siis oli selleks vaja 8 huvilist maja peale kokku ajada, et Elion viitsiks majja fiibri ära vedada. Miks nad ei võiks internetti sama fiibri kaudu käima panna?
Uuselamurajoonides on mitmes kohas igasse eramajja fiiber ära veetud (miks vedada vaske, kui fiiber maksab sama palju?). Aga millegipärast ei saa ka seal kiiret netiühendust.
Mulle jääb küll mulje, et probleem on siin äriettevõtte juhtimises. Miks anda rahvale odavalt kiiret netti, kui nad rumalad on nõus selle aeglase eest palju maksma? Hakkame vastu ja ütleme, et ei ole sellise asjaga nõus! Tahame kiiremat ja odavamat! Ehk hakkavad siis liigutama ka.
|
|
| Kommentaarid: 3 loe/lisa |
   |
3 |
|
| tagasi üles |
|
 |
time123
HV Guru

|
25.12.2008 18:52:58
|
|
|
| Organiseeri massiaktsioon - kõik inimesed netikiiruste tõstmist ja uute, kiiremate pakettide moodustamist nõudma. E-mailidest vast kasu pole, pigem on vajalik esindustes lõugamas käimine ja vihaste telefonikõnede tegemine.
|
|
| Kommentaarid: 204 loe/lisa |
   |
179 |
|
| tagasi üles |
|
 |
ufo56
HV Guru

|
25.12.2008 18:56:16
|
|
|
Neti kiirust pole kunagi palju. ERiti uploadi
   |
67 |
|
| tagasi üles |
|
 |
ander
HV kasutaja

|
25.12.2008 19:10:52
|
|
|
| time123 kirjutas: |
| Organiseeri massiaktsioon - kõik inimesed netikiiruste tõstmist ja uute, kiiremate pakettide moodustamist nõudma. E-mailidest vast kasu pole, pigem on vajalik esindustes lõugamas käimine ja vihaste telefonikõnede tegemine. |
Vabandust, kuid see oleks üsna ajudeta ettevõtmine.
|
|
| Kommentaarid: 27 loe/lisa |
   |
21 |
|
| tagasi üles |
|
 |
kännuämmelg
HV Guru

|
25.12.2008 19:16:13
|
|
|
| cityboy kirjutas: |
Mulle jääb küll mulje, et probleem on siin äriettevõtte juhtimises. Miks anda rahvale odavalt kiiret netti, kui nad rumalad on nõus selle aeglase eest palju maksma? . |
Sa vägapalju ei eksigi..ainult selles, et netikkirus pole pelgalt paberile kirjutautd number, mida iga kell saam suuremana kirjutada vaid siiski ressurss, mida tuleb jagada. See, et ühte kooslusesse on ehitatud fiibrivõrk, ning kodused arutid ootavad sajamegased nokad õieli , ei tähenda veel seda, et härradel isp-del kümne/saja taolise kogukonna toitmiseks piisavat jaksu on- kui kõik tahavad sadat mega, siis peab neid sadu megasid(igaühele ikkagi oma) ka kusagilt sisse tulema. Ei saa ju olla nii, et ühe kraani, mis suudab minutiga pange täita , alla sada pangi pannes täituvad need kõik minutiga. Seega lapsearvutusena, saaks ühe gigabitvõrgu taga istuda ainult 10 sajamega tarbijat (loomulikult on tegelikkus tiba teine, kuid see ei muuda asja olemust). kujuta nüüd ette, milline peab olema toru järgmise sõlmeni, sealt edasi järgmiseni jne? Kui suur on selle ISP sissetulev toru, mida lahkelt jagada? Kui palju maksab ISP-le et taolise võrguga terve eesti katta? mis kasu on sajamegasest torust, kui toru otsas on lutipudel, millest tilgub ainult 256kilo?
|
|
   |
205 |
|
| tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
25.12.2008 19:45:29
|
|
|
kännuämmelg: Ära ole õel - eriti pühade ajal, kui kõigile head, paremat ja kiiremat Internetti soovitakse 8)
Nii, et Võrru kah Pidutervitused, koos ilusate mõtetega veel kiriemast internetist
Ja see võib kõik teoks saada lähima 5-6 aastaga, kuna aastaks 2014 peaks valmima uhked, kiired optiliste kaablite Euroopa-võrgud. Tõsi, seda küll Internet 2 raames, aga küll sealt midagi ka tavainimestele pudiseb
|
|
   |
211 |
|
| tagasi üles |
|
 |
sakinaga
HV Guru
|
25.12.2008 19:52:27
|
|
|
DTV-l on kah jah download piisav, aga upload on väga nutune. Miks nad aru ei saa, et me ei taha ainult pira alla laadida vaid ka enda videosid üles panna...
_________________ Tsensuur HinnaVaatluse foorumis |
|
| Kommentaarid: 164 loe/lisa |
   |
155 |
|
| tagasi üles |
|
 |
47th ronin
HV veteran

|
25.12.2008 19:57:26
|
|
|
mulle jääb miskipärast pigem mulje, et tahanteada ja sadamson on reet linna aliased siin HV-s..
_________________ rgrds,
ronin, neljakümne seitsmes |
|
| Kommentaarid: 52 loe/lisa |
   |
50 |
|
| tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
25.12.2008 20:29:18
|
|
|
Üks üsna hea link, kus väidetakse, et lähiajal jäävad juba 100 gigabitised võrgud liialt väikseks
"Not too far down the road, vendors expect to have 100 gigabits/sec interfaces, which will be able to provide 800 gigabits/sec in aggregated pipes. How long before 800 gigabits/sec is not enough? Thats difficult to say, said Rob Vietzke, executive director of network services for Internet2. Were interested in 40 [gigabits/ sec] and 100 [gigabits/sec] interfaces now. Before that capacity reaches its limit, there will be a lot of work done with bandwidth management to expand the capacity of existing pipes. "
http://www.gcn.com/print/27_14/46470-1.html
|
|
   |
211 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Herr Kurm
Piiratud kasutaja

|
25.12.2008 21:08:22
|
|
|
| ander kirjutas: |
| carlking kirjutas: |
Küsimus on pigem selles, et kellel oleks reaalset vajadust sellise ühenduse järgi  |
Trükki minevaid PDF faile liigutab üsna tihti ning seetõttu uplaad oluline. Ja ma ei rääg siin A4 või A3 suurustest, vaid suurtest plankudest, mis tihedalt TIFF pilte täis topitud. Ja need PDF-id tulevad üsna jurakad ning vaevu 1 megabitise uplaadiga on üsna nutune neid üles lükata.. |
täpselt. Isegi ennast emaseks uploadinud trükikatega.
_________________ -logod, firmaidentiteet, küljendamine, flash-
-portfolio- |
|
| Kommentaarid: 25 loe/lisa |
   |
19 |
|
| tagasi üles |
|
 |
HDvurle
HV pensionär

|
25.12.2008 21:29:42
Re: Miks ei pakuta 21 sajandil Eestis kodutarbijale 21 sajandile väärilist internetti down 100 Mbps/up 10 Mbps 1500 EEK/kuu?! |
|
|
| sadamson kirjutas: |
| Lugesin Linxtelecomi lehet, et neil välislingid 800 Gbps 1 kiud, kiude on 48 seega 48 x 800 Gbps. |
Ära nüüd üle pinguta oma märjas unenäos. Füüsiliselt ei mahu selline hulk infot ühte kiudu.
8Gbps ühel lainepikkusel on max. Lainepikkusi on hetkel SM kiule 4 - 1300nm, 1310nm, 1550nm ja 1625nm.
Seega ühte kiudu mahub 32Gbps.
_________________ Teie küsimused on vastatavad, kuid meie vastused on küsitavad.
IT uudissõnad. Pihuarvuti - pihkar, pihuarvuti kasutaja - pihkur. |
|
| Kommentaarid: 21 loe/lisa |
   |
16 |
|
| tagasi üles |
|
 |
jjk
HV veteran
|
|
| Kommentaarid: 112 loe/lisa |
   |
101 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Pihv
HV veteran

|
25.12.2008 21:36:40
|
|
|
Oli ju miskine uuring kus toodi eesti pilvedest alla ehk teisisõnu oleme interneti arengu poolest üsna nimekirja lõpus. Kui tahad 100mb ühendust tuleb rootsi kolida, seal oli see juba paar aastat tagasi vabalt kättesaadav, enam kahjuks pole kursis mis seal on.
Uurisin isegi et kas saab miskit kiiremat ühendust, kuid eestis ei viitsi keegi kaableid vedada ja vanad ei taha hästi isegi seda 12MB läbi lasta, lihtne, elame idablokis kus kõik käib veel nõukaaja reeglite järgi.
|
|
| Kommentaarid: 101 loe/lisa |
   |
94 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Herr Kurm
Piiratud kasutaja

|
25.12.2008 21:57:36
|
|
|
| jjk kirjutas: |
| tsitaat: |
| Isegi ennast emaseks uploadinud trükikatega. |
Me räägime ikka kodukasutajatest, kes ei uploadi mingeid trükifaile. Kodustöötaja ei ole kodukasutaja vaid ikkagi äriklient. |
ei ole ma mingi krdi äriklient. Ütleme nii et pisike trükikas on 4 mega suur, tsirka sama suur kui tavaline seebikarbiga tehtud pilt, sedagi uploadib tavaühendustega ajuvabalt kaua. Suurt trükikat uploadid rahulikult tundide viisi.
_________________ -logod, firmaidentiteet, küljendamine, flash-
-portfolio- |
|
| Kommentaarid: 25 loe/lisa |
   |
19 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Tanel
HV Guru

|
|
| Kommentaarid: 465 loe/lisa |
   |
7 :: |
362 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Pihv
HV veteran

|
25.12.2008 22:46:58
|
|
|
Sorry ei lugenud enne tervet teemat läbi vaid avaldasin arvamust.
Internet on just eriti arenenud viimase 10 aastaga, kas pole? Seega see et olime 50a nõuka võimu all pole mingi vabandus. Küll nõustun sellega et suurema rahvaarvuga riigil on asi alati lihtsam.
Eesti viga on ja ka jääb lähitulevikus see et enamus firmaomanikke tahab investeeritud raha 5a tagasi teenida, st. keegi ei ole nõus investeerima summat mida teenib tagasi näiteks 30-40 aastat. Seega ongi olukord kus väga kiire neti eest (kui kaabel veetaks) tuleks maksta hingehinda.
Siinkohal peaks mainima et näiteks inglismaal (Sunderland) saab üks mu tuttav üldse maksimum 2MB ühendust ja maksab selle eest 700.- eeku kuus , seega pole meil viga midagi.
|
|
   |
94 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Tanel
HV Guru

|
25.12.2008 22:57:38
|
|
|
Seega see et olime 50a nõuka võimu all pole mingi vabandus
|
on ikka küll, ma ei hakka pikemalt sel teemal peatuma
Eesti viga on ja ka jääb lähitulevikus see et enamus firmaomanikke tahab investeeritud raha 5a tagasi teenida, st. keegi ei ole nõus investeerima summat mida teenib tagasi näiteks 30-40 aastat.
|
selles osas on su jutus paraku terake tõtt, aga paraku otsustab ikkagi rahaomanik, kuidas ja millistel tingimustel ta julgeb väikesesse riskialtisse Eestisse investeerida.
Teiseks, kui sina oled 40 aastane investor, kas sina nõustuksid investeerima projekti, mis hakkab kasumit tootma alles 40 aasta pärast, kui ise oled 80 aastane (juhul kui elus oled siis üldse).
Ühesõnaga, kapitalil ei ole rahvust ja raha läheb sinna, kus ta teenib kõige suurema tootlusega ja võimalikult riskivabalt (Eesti pole seda teps mitte)
Liiga palju sobrame teiste rahakotis ja arvame paremini teadvat, kuidas peaks rahasid liigutama.
Kui te kõik sellised geeniused olete, äkki panete siis ise pead (ja rahad) kokku ja teete oma telekomfirma?
_________________ Erakopeerimistasu tõstmise ettepaneku tagasilükkamine
Hinnavaatlus.ee - leia parim hind!
HV-s ID-kaardiga autentimine |
|
| Kommentaarid: 465 loe/lisa |
   |
7 :: |
362 |
|
| tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
25.12.2008 23:06:51
|
|
|
Tanel: Sellel, et Eesti oma arengus maha on jäänud, on veel üks väike nüass. Nimelt see, et a 12 aastat tagasi jäeti tähele panemata see väike seik, et tekkis Internet 2 ja aeti ikka edasi oma Internet 1 arengut.
Mäletan väga hästi tollaseid vaidlusi, kus - tollase Eesti Telefoni juhtivad tegelased väitsid, et selline asi, nagu Internet 2 on läbikukkunud arenguprojekt ning et pole vaja teha mingeid suuri kulutusi valguskaablivõrkude arendamiseks.
|
|
   |
211 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Pihv
HV veteran

|
25.12.2008 23:08:23
|
|
|
Meie rahanatukesest jääb väheks
Ma pole päris õige arvamust avaldama ka hetkel kuna üsna tige nende kõigi peale.
Elion , lepingu järgi saan kasutada digi tv puhul kahte telekat, tehnik käis minu juures uurimas miks internet nii aeglane on ja ütles et ärge jumala eest teist telekat pange et siis ta ainult siin hakkabki elama, liinid nii kehvad...
Elisa , küsisin kas tagate mulle selle 15MB kui liitun teiega, vastati et ei saa garanteerida aga makske ära liitumistasu, rentige seadmed ja küll me siis vaatame...
No mis suhtumist võibki meilt klientidelt oodata kui sellist teenust saab Pirital südames, suure tee ääres.
Selle investeerimise kohta, kui mul oleks suur firma selles valdkonnas ja ma olen juba nii kui nii väga edukas . nt. Elion , siis miks mitte võtta laenu, vedada liinid ja pakkuda ainsana eestis väga head teenust normaalse hinna eest. Kindlasti toetkas seda ka eesti riik ja euroopa liit mingil määral. Aga eks ma selles osas suht võhik.
Ainuke risk on see et kui projekt on näitkes määratud ära tasuma 25a peale , siis selles valdkonnas võib juba 10a pärast tulla midagi väga uut ja revolutsioonilist
|
|
   |
94 |
|
| tagasi üles |
|
 |
juta230
HV vaatleja
|
25.12.2008 23:10:45
|
|
|
| minu meelest on palju olulisem küsimus see, et kui paljud meist on nõus 5 korda rohkem maksma selle eest, et 100/10 ühendust omada (praeguse 12/0,75 asemel). Mina ei oleks. |
Päris huvitav teema tõstatatud ajastul, mil meie majapidamisse ei pakuta praktiliselt mingisugust internetti Isegi mitte 5x kallimalt. Et enne võibolla arutaks teemal, et igasse majapidamisse netiühendus saabuks Mingisugunegi
|
|
| tagasi üles |
|
 |
sakinaga
HV Guru
|
25.12.2008 23:11:53
|
|
|
| tahanteada kirjutas: |
Tanel: Sellel, et Eesti oma arengus maha on jäänud, on veel üks väike nüass. Nimelt see, et a 12 aastat tagasi jäeti tähele panemata see väike seik, et tekkis Internet 2 ja aeti ikka edasi oma Internet 1 arengut.
Mäletan väga hästi tollaseid vaidlusi, kus - tollase Eesti Telefoni juhtivad tegelased väitsid, et selline asi, nagu Internet 2 on läbikukkunud arenguprojekt ning et pole vaja teha mingeid suuri kulutusi valguskaablivõrkude arendamiseks. |
Miks sa siis neile seda selgeks ei teinud? Kui sa teadsid, et selline olukord juhtub!!!! Sina oledki süüdi!
_________________ Tsensuur HinnaVaatluse foorumis |
|
| Kommentaarid: 164 loe/lisa |
   |
155 |
|
| tagasi üles |
|
 |
sadamson
HV kasutaja
|
25.12.2008 23:48:16
|
|
|
| juta230 kirjutas: |
| minu meelest on palju olulisem küsimus see, et kui paljud meist on nõus 5 korda rohkem maksma selle eest, et 100/10 ühendust omada (praeguse 12/0,75 asemel). Mina ei oleks. |
Päris huvitav teema tõstatatud ajastul, mil meie majapidamisse ei pakuta praktiliselt mingisugust internetti Isegi mitte 5x kallimalt. Et enne võibolla arutaks teemal, et igasse majapidamisse netiühendus saabuks Mingisugunegi |
Kas teil pole võimalik liituda Eesti Energia KÕU internetiga, see peaks levima üle Eesti raadioteel.
Teine võimalus on EDGE 3,5 , on veel Wimax. Kas olete uurinud, ning ISP-d keelduvad teenust pakkumast?
Nagu tavaliselt pöördu Pealtnägija poole ja net võib juba samal õhtul ses olla - nii paistavad Eestis asjad käima
|
|
| Kommentaarid: 8 loe/lisa |
   |
5 |
|
| tagasi üles |
|
 |
jjk
HV veteran
|
|
| Kommentaarid: 112 loe/lisa |
   |
101 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Dolph
HV kasutaja
|
25.12.2008 23:53:21
|
|
|
| lock kirjutas: |
ebarealne pakkuda eestis selliseid ühendusi, esiteks eeldaks valguskaabliga/ja linnade vahel fiiberoptilisega katmist , kujutage ette mis kulud
Eesti va suuremad linnad on suhteliselt hõredalt asustatud , vahemaad suured tarbijaid vähe.
1.kaabel pole odav
2.optilised võimendid pole odavad, ega ka mitte fiiberoptilise ühenduse modemid
3.kogu ISP switchid/modemite (seadmete)park tuleks välja vahetada, juba koormuse pärast
4.keegi peale elioni peaks kaableid laialdaselt eestis vedama,nt. Elisa pakub oma ühendust läbi elioni kaablite enamus kohtades
Lisaks mõelge kaabeldamis tööde hinndadele maapinna kaevamine jms
Eesti ISP paketid kiirused on piisavad hetke failisuurustele |
Pool paneme oma raha ja pool Eurorahasid. Siis rendime internetipakkujatele välja, kes omaakorda meile seda teenust pakuvad. See on nagu postiteenustega. Inimeste õigus internetile
|
|
| Kommentaarid: 16 loe/lisa |
   |
14 |
|
| tagasi üles |
|
 |
kännuämmelg
HV Guru

|
25.12.2008 23:56:33
|
|
|
Päris huvitav teema tõstatatud ajastul, mil meie majapidamisse ei pakuta praktiliselt mingisugust internetti Isegi mitte 5x kallimalt. |
jama suhu tagasi!
hiiumaa pole mitte kohe jumalapoolt hüljatud piirkond ning ka sinna on kapitalistid oma jalajäljed mutta surunud... kus aga kapitalist käinud, seal on maailmaviljad ka kättesaadavad ning reeglina jääb kõik soovija kauka taha. kui võtta nüüd kõnealloleva kiire tavatarbija netiühenduse kuutasuks 500.- , siis 5x kallimalt, ehk 2,5k eest kuus oleks iga neljas kaupluseseinale naelutatud kuulutuse lugeja valmis Sulle interneti kandikul koju tooma.. tooks ka ise , siit Võrust ning kasvõi pangiga
|
|
   |
205 |
|
| tagasi üles |
|
 |
raamat
HV Guru

|
26.12.2008 00:15:22
|
|
|
| kõikjal Hiiumaal ei ole vist kellelgi mingit korralikku edge leviala (isegi mitte EMT-l), rääkimata 3,5G-st Wimax on ka seal mitteleviv kohati, Kõu on vist jah ainus variant. |
Hm, kas dial-up ühendusi keegi enam ei pakugi? Elisa? Ma maksan siiamaani oma dial-up paketi eest Elisale kuumaksu.
Ja kui juba jutt dial-up ühendusele läks, siis meenutage neid aegu, kiiruseid ja mida see kõik maksis -- kuumaks + ületatud andmemahu eest + minutimaks. Rahvas tarbis.
_________________ M: APC Smart-UPS SC 1000VA 230V - 2U Rackmount/Tower, SC1000I. Musta värvi. Akudeta. 150EUR |
|
| Kommentaarid: 359 loe/lisa |
   |
276 |
|
| tagasi üles |
|
 |
MaitK
HV veteran

|
26.12.2008 00:45:58
|
|
|
Vaatan siin kasutaja Pihvi muresid ja ütlen ausalt, et mul on kodus küll vedanud. Võrust väljas 15 km on asula nimega Haanja, mida Elion pole veel oma DigiTV levialakaardile märkinud, ei tea kas ta üldse teebki seda, kuid minul on see kodulahendus digitv'ga kodus ning kiiruste poolest võib ainult kiidusõnu öelda. Kui digiboks sees, siis download kuskil 800kb/sec, kui väljas, siis suurimad arvud, mida näinud olen, on veidi üle 1100kb/sec. Pole paha sellise maapiirkonna kohta. Mul läks õnneks, samas kõrvalmajas sõbrale öeldi, et seda ühendust pole võimalik temale panna. Amortiseerunud kaablid jne. Samuti öeldi, et talle pole võimalik üldse netti panna. Kui aga ta ütles neile, et tal juba nende endi (Elioni) poolt pakutav nett paar aastat kodus olnud, siis jäädi hämmingusse. Hetkeseisuga suurte vaidluste peale pole aga minu teada Elion veel midagi teinud selleks, et inimene saaks digitaaltelevisiooni vaadata ja kiiremat netti kasutada. Kõige masendavam selle juures on see, et see maja, kus kõik uhked Elioni seaded asuvad, asub tollest majast paarkümmend meetrit kõrval. Ning Elion ei ole suuteline tooma uut kaablit majja.
Et aga rohkem teemasse, siis tõepoolest võiks olla natuke viisakam hinnapoliitika elionil. Minu nägemuse järgi ei tohiks selle samuse 12/0,75 ühenduse eest rohkem kui 200 krooni võtta. See oleks palju rohkematele inimestele taskukohane.
_________________ Võidab see, kellel on surres kõige rohkem asju!
Kust tuleb tolm ja kuhu kaob raha? |
|
| Kommentaarid: 68 loe/lisa |
   |
64 |
|
| tagasi üles |
|
 |
HDvurle
HV pensionär

|
26.12.2008 01:42:58
|
|
|
koputaja, vedamisega on teinekord suuremad probleemid, kui arvata oskad. Kaablitrass ei käi alati otse, läheb teine ringiga. Hea näide oli Pärnus Rabahalliga.
Hallist otse võrgusõlme ~70m, trassipidi ~400m.
_________________ Teie küsimused on vastatavad, kuid meie vastused on küsitavad.
IT uudissõnad. Pihuarvuti - pihkar, pihuarvuti kasutaja - pihkur. |
|
| Kommentaarid: 21 loe/lisa |
   |
16 |
|
| tagasi üles |
|
 |
juta230
HV vaatleja
|
26.12.2008 02:22:25
|
|
|
| kõikjal Hiiumaal ei ole vist kellelgi mingit korralikku edge leviala (isegi mitte EMT-l), rääkimata 3,5G-st Wimax on ka seal mitteleviv kohati, Kõu on vist jah ainus variant. |
Kusjuures Hiiumaa pole tõesti mitte hüljatud maa, kuid teen siiski kokkuvõtte meie interneti võimalustest:
1)Hetkel kasutamegi KÕUd, kuid viimased poolteist kuud see meie majani enam hästi pole ulatunud ja KÕU raffas on väga saamatu meie abipalvete peale reageerima. Ja Tehnikud on neil kah tasemel(sellest ma juba KÕU teema all kommenteerisin)
2)Elioni liin tuleb meile majja küll, kuid see on naabritega paralleelne ja Elion on samuti saamatu meie inernetisoove täitma
3)mobiilset internetti saab kasutada vaevu ainult meilide lugemiseks-saatmiseks. Ja lisaks on see veel kallis kah.
4)Norby eeldab eelnevalt suuri kulutusi (13 000 antenni masti eest+ muud liitumistasud ja antennid), kuid kahjuks ei taha nende poolt pakutavate pakettide nimel küll nii suuri summasid välja käia.
5)rohkem meie kandis pakkujaid pole
Võib-olla peaks tõesti Võsa petsid, Riisalud, pealt- ja ärapanijad kohale kutsuma. Äkki siis hakkavad mäed liikuma.
Seni unistan tavalisest netiühendusest, ülikiiret ei oska kohe tahtagi.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
tame
HV kasutaja

|
26.12.2008 02:38:46
|
|
|
|
|
|
| Kommentaarid: 43 loe/lisa |
   |
41 |
|
| tagasi üles |
|
 |
juta230
HV vaatleja
|
26.12.2008 02:53:35
|
|
|
Ei jää
|
|
| tagasi üles |
|
 |
sadamson
HV kasutaja
|
26.12.2008 03:01:53
|
|
|
| Seni unistan tavalisest netiühendusest, ülikiiret ei oska kohe tahtagi. |
Aga kas neebriga kahesse ei saa seda netti jagatud?
Vot siin tulebki välja, et vahel on vaja neti jagada, seega kui naaber on huvitatud võiks teha lahenduse, kus KÕU net oleks backup elioni lingile.
Kasutaksite 2 eriteenuse pakkujat. Kui teisiti ei saa, siis vaata ka wifi.ee lehele!
Kõuga ongi 1 Mbps alla ja 128 kbps üles täiesti OK, tegu on endise NMT 450 sagedusega 450 MHz.
Lisaks KÕU puhul on kesksed mastid. Iga masti 360 kraadi on jaotatud sektoriteks ja kui igal sektoril on max kiirus 1,5 kuni 2 Mbps alla ja
128-256 üles. Kui sektoris on üle 1 kasutaja nääiteks 3 siis jaguneb see 1,5 alla kolmega ja 128 üles jaguneb ka kolmeks.
NB! Kui KÕU levi on vilets originaal antennidega, siis tuleb paigaldada välised suurema võimendusega antennid (muidugi antennid peavad olema just KÕU 450 MHz sagedusvahemiku antennid). 5/8 lainepikkust pikkusega antenn on üks paremaid. loe ka http://k9erg.tripod.com/theory.htm
viimati muutis sadamson 26.12.2008 03:24:29, muudetud 1 kord |
|
   |
5 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Nika0
HV veteran

|
26.12.2008 03:21:30
|
|
|
mind see download ei huvita isegi praegu on see elioni Digitv 12mb norm aga jah upload voiks ka olla vastav sellega kas 2 voi 3 see mis nüüd öeldakse et 1 mb upload tulemas on narrimine Elioni poolt!
_________________ Motomehed täidavad kõhtu suu lahti sõites
viimati muutis Nika0 26.12.2008 03:39:53, muudetud 1 kord |
|
| Kommentaarid: 217 loe/lisa |
   |
185 |
|
| tagasi üles |
|
 |
sadamson
HV kasutaja
|
26.12.2008 03:39:11
|
|
|
| Nika0 kirjutas: |
| mind see download ei huvita isegi praegu on see elioni Digitv 12mb norm aga jah upload voiks ka olla vastab sellega kas 2 voi 3 see mis nüüd öeldakse et 1 mb upload tulemas on narrimine Elioni poolt! |
Olen sinuga täiesti nõus aga 1 Mbps upload on tingitud sellest, et SpeedTouch modemite firmware ei võimalda 3 Mbps uploadi välja anda.(ADSL2+ max uplaod). Igaljuhul on nii palju kui on kokkupuudet Elisas, Starmanis töötanud network adminnidega, siis kui anda kätte kogu 20-24 Mbps downloadi, siis
3 Mbps uploadi jaoks ei pidavat jääma piisavalt vaba spektrit (füüsilist ruumi kaabli sagedusvahemikus).
Aga kui cähegi võimalik võiks küll 10 alla ja 3 üles olla, mitte 20 alla ja 1 üles.
|
|
   |
5 |
|
| tagasi üles |
|
 |
juta230
HV vaatleja
|
26.12.2008 03:48:01
|
|
|
Vot siin tulebki välja, et vahel on vaja neti jagada, seega kui naaber on huvitatud võiks teha lahenduse, kus KÕU net oleks backup elioni lingile.
Kasutaksite 2 eriteenuse pakkujat. Kui teisiti ei saa, siis vaata ka wifi.ee lehele!
Kõuga ongi 1 Mbps alla ja 128 kbps üles täiesti OK, tegu on endise NMT 450 sagedusega 450 MHz.
Lisaks KÕU puhul on kesksed mastid. Iga masti 360 kraadi on jaotatud sektoriteks ja kui igal sektoril on max kiirus 1,5 kuni 2 Mbps alla ja
128-256 üles. Kui sektoris on üle 1 kasutaja nääiteks 3 siis jaguneb see 1,5 alla kolmega ja 128 üles jaguneb ka kolmeks.
NB! Kui KÕU levi on vilets originaal antennidega, siis tuleb paigaldada välised suurema võimendusega antennid (muidugi antennid peavad olema just KÕU 450 MHz sagedusvahemiku antennid). 5/8 lainepikkust pikkusega antenn on üks paremaid. loe ka http://k9erg.tripod.com/theory.htm |
Seis on ikka väga nukker. Lähimad naabrid on penskarid, neid nett ei huvita. Ja ega nad ei saaks kah, sest nemad istuvad kolmandate naabritega parallelliinil, kellel on nett olemas. Kahjuks on nii komandad kui ka neljandad naabrid poole kilomeetri kaugusel:(
Ja KÕU jaoks on meil juba see spets antenn ostetud, kuid sellest pole kah abi.
Vot mis ajastul me elame. Ühed tahavad ülikiiret netti, teied ei saa üliaeglastki.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
Nika0
HV veteran

|
26.12.2008 03:53:19
|
|
|
kus asub see spets antenn ?
_________________ Motomehed täidavad kõhtu suu lahti sõites |
|
| Kommentaarid: 217 loe/lisa |
   |
185 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Denke
HV kasutaja

|
26.12.2008 03:57:16
|
|
|
Savi see ülikiire internet, tehku parem kvaliteetne võrk, nii et kui mõni kopamees kogemata kaabli maha tõmbab, ei oleks pool linna pime.
_________________ a.k.a Ummikummi |
|
| Kommentaarid: 5 loe/lisa |
   |
4 |
|
| tagasi üles |
|
 |
sadamson
HV kasutaja
|
26.12.2008 04:28:17
|
|
|
| Denke kirjutas: |
| Savi see ülikiire internet, tehku parem kvaliteetne võrk, nii et kui mõni kopamees kogemata kaabli maha tõmbab, ei oleks pool linna pime. |
Jällegi jääb vaid nõustuda, aga ma rääkisin sellest enne, et tuleb ehitada campuste põhine võrk ja rohkem ruutereid, väheb star topoloogiat ja rohkem mesh topoloogiat. Lisaks iga maja võrgusõlmes võiks olla ruuter ja seega juba iga maja omaks 4-6 erinavat naaber võrgu sõlme!
Tähte kogu võrk ehitada on äärmiselt nõme, sest siis ei saa koormust korralikult jaotada. Lisaks kas Eestis on ISP olemas, kes jätakab tööd ka siis kui
Tallinnat "pole olemas", üks kõik mis põhjusel.
Tegelt on andmeside võrk täpselt sama universaalne ressurss, nagu maantee, seda ei peaks ehitama iga ISP eraldi. Samuti peaks selles ühendatud anumate süsteemis 1 ISP võrgus probleemid olema ka teistele ISP-dele probleem, sest mingi ühine võrguressurss on rivist väljas.
Piltlikult vaadake kui "mõnus" on hetkel Tallinna südalinnas Vabaduse väljaku ehituse tõttu autoga sõita!
|
|
   |
5 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Prozer
HV kasutaja

|
26.12.2008 05:06:06
|
|
|
NB! Kui KÕU levi on vilets originaal antennidega, siis tuleb paigaldada välised suurema võimendusega antennid (muidugi antennid peavad olema just KÕU 450 MHz sagedusvahemiku antennid). 5/8 lainepikkust pikkusega antenn on üks paremaid. loe ka http://k9erg.tripod.com/theory.htm |
Seis on ikka väga nukker. Lähimad naabrid on penskarid, neid nett ei huvita. Ja ega nad ei saaks kah, sest nemad istuvad kolmandate naabritega parallelliinil, kellel on nett olemas. Kahjuks on nii komandad kui ka neljandad naabrid poole kilomeetri kaugusel:(
Ja KÕU jaoks on meil juba see spets antenn ostetud, kuid sellest pole kah abi.
Vot mis ajastul me elame. Ühed tahavad ülikiiret netti, teied ei saa üliaeglastki. |
Milles küss, labidas kätte ja kaeva 1000m kraavi, vask sisse, VSDL-purgid otstesse, võtate kahepeale 2x kiirema neti ja sheerite mitmepeale maksumuse ära. Lähemate vendade puhul võib mingeid raadiolinke ka kasutada. DigiTVd ei saa aga kõvasti kiirem ja pea sama hinnaga mis mingi KÕU.
|
|
| Kommentaarid: 69 loe/lisa |
   |
68 |
|
| tagasi üles |
|
 |
nah
HV veteran

|
26.12.2008 06:09:26
|
|
|
| Mul maakohas on 256kbs alla ja 128kbs üles ja 300.- kuus ja ping ka ikka jube sitt, Tartus on elioni digitv sees ja see on ikka luksus küll selle p*sa kõrval, mis maal on.
|
|
| Kommentaarid: 150 loe/lisa |
   |
141 |
|
| tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
26.12.2008 11:30:56
|
|
|
juta230: Aga miks Sa ise koos naabriga mõnd masti püsti ei aja. Samas kui meenutada, kuidas vene ajal Soome-TV vaatamiseks kogu aeg maste püsti aeti 8) Nii, et pigem ei jää see mitte firmade, vaid iseenda laiskuse taha
Nii, et teed naabrimehele paar ja siis naabrimees saeb ja kruvib ning keevitab ja ongi mast olemas.
maatriks: Pole päris õige mossitamine minu suunas, kuna mina ise suutsin tollal sellesse maakülakesse välja ajada moodsa telefonijaama ja majadesse vene aegse sidekaabli asemele tänapäevase Nokia sidekaabli. Mõni aasta hiljem lisandus veel Eesti Telefoni valguskaabel, mis sellest külast läbi jooksma hakkas.
Käisin üks päev tollastel tuttavatel külas - Digi-TV, kiire internet jms. on täiesti selles väikses külas olemas
|
|
   |
211 |
|
| tagasi üles |
|
 |
kännuämmelg
HV Guru

|
26.12.2008 11:36:59
|
|
|
juta230, ma ei näe Sinu puhul, kes Sa olid valmis 5x suuremat raha maksma, probleemi
1. norby 13k mastid/seadmed.. .2500x12 on aastamaks nn 5x kallimal internetil ja sellega saaks rajamiskulud kenasti kaetud , edasi maksad 5x madalamat hinda
2.naabrivanad.. lubad nende telefonikõned 500.- ulatuses kinni maksta ja mutid viskavad silda (nad pole elusees ilmselt selliseid arveid teinud) ..Sina aga saad 2x kiirema neti
3. kui lähinaabrid ikkagi pirtsutavad, on lähima 5 km kaugusel kindlasti võimalik leida punkt , kuhu adsl levib ning sealt koju raadiolingi tekitamine on tahmise taga, kui pole nii lähedal, kulub lihtsalt rohkem raha.
ühesõnaga jõuame ikkagi sinna, et kui on raha, siis on kõik võimalik
|
|
   |
205 |
|
| tagasi üles |