Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
O
Kreisi kasutaja

|
19.11.2008 22:01:52
|
|
|
Ja AMD aktsia kukkus põhja
_________________ PS, kui teemades ei vasta |
|
Kommentaarid: 76 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
69 |
|
tagasi üles |
|
 |
agamina
HV vaatleja
|
19.11.2008 22:10:01
|
|
|
Lugedes erinevaid teste reaalsete rakendustega leidsin just plusse HT-le näiteks bit-tech.net-i testi kokkuvõte:
nah kirjutas: |
Turbo mode doesn't really offer a huge advantage either, but what has made a surprising and always positive difference is Intel Hyper Threading Technology. |
Lohakalt maakeeli:
Turbo värk ei anna eriti suurt edu, kuid üllatava ja ALATI positiivse tulemuse andis HT kasutamine
viimati muutis agamina 19.11.2008 22:12:28, muudetud 2 korda |
|
tagasi üles |
|
 |
teretalv
HV veteran
|
19.11.2008 22:10:45
|
|
|
hinnavaatluses olid juba 17 nov ja arvatavasti ka varem müügil prosed aga emaplaate ma ei leidnud
_________________ Ära usu kes kutsuvad kuskile raha investeerima. Suurt tootlust ei tule keegi kandikul kätte tooma! Head ja kindlat tootlust saab ainult siis, kui ise enda kontrolli all on kogu protsess või enamus sellest.
Teen Hobikorras Audio, Video, Foto ja Trükiettevalmistust/Kujundust ja Python Scripte |
|
Kommentaarid: 51 loe/lisa |
   |
2 :: |
1 :: |
44 |
|
tagasi üles |
|
 |
stepzter
HV veteran

|
19.11.2008 22:53:01
|
|
|
ikruusa kirjutas: |
Uudise plussid:
- uus mikroarhitektuur |
Kui ei oleks uus ei oleks ka niiväga uudisväärne. Plussina paneks pigem kirja et see uus on parem, et on veel leitud võimalusi kuidas jadatöötlust kiirendada lisaks tuumade lisamisele.
- sisuliselt uus CPU definitsioon: põhituum ning vastavalt eesmärgile integreeritud lisafunktsionaalsus |
Ei ole siin midagi niiväga uut. Pigem paratamatus mis kaasneb järjest enama funktsionaalsuse integreerimisega.
- tänu sellisele põhimõttele: tegelikult üks ja sama tuum istub nii serveris kui läpakas |
Serverimaailmas on see koguaeg nii olnud. (jättes suure raua maailma müüdava Itaniumi mängust välja, see jääb niikuinii eraldi, kuigi altpoolt nii Opteron kui Inteli uuemad protsessorid koostöös IBM'i chipsetidega söövad seda turgu jõudsalt) Sülearvutites on samuti olnud koguaeg sama tuum, v.a. ajutine periood kus Pentium4 ja Pentium-M paralleelselt turul olid.
- hargtöötlus: selle sõna eest annaks 5+. Kunagi sai mõeldud, et kuidas HyperThreadingut eesti keeli selgitada. |
Tundub üsna kehvapoolne tõlge olevat. HyperThreadingut ei olegi vaja eesti keeles seletada, see on kaubamärk. Seletada oleks vaja simultaneous multithreading terminit. Suhteliselt toores tõlge oleks üheaegne mitmiklõimtöötlus. See tehnoloogia on endale üsna halva nime külge saanud tänu Pentium4 saastale arhitektuurile. Tegelikult on see väga hea viis kuidas väikese transistorikuluga saab protsessori järjekorravälise täitmise masinavärgi panna tööle lõimetaseme paralleelsuse abil effektiivsuse tõstmiseks.
_________________ Toetan õige kirja |
|
Kommentaarid: 26 loe/lisa |
   |
26 |
|
tagasi üles |
|
 |
SurfData
HV Guru

|
19.11.2008 23:30:31
|
|
|
teretalv kirjutas: |
hinnavaatluses olid juba 17 nov ja arvatavasti ka varem müügil prosed aga emaplaate ma ei leidnud |
gigabyte ja inteli emaplaati on saada olnud juba paar nädalat (teisi hetkel ei paista), prosede reaalne saadavus tekkis sel nädalal.
|
|
Kommentaarid: 84 loe/lisa |
   |
74 |
|
tagasi üles |
|
 |
teretalv
HV veteran
|
19.11.2008 23:41:00
|
|
|
tsitaat: |
gigabyte ja inteli emaplaati on saada olnud juba paar nädalat (teisi hetkel ei paista), prosede reaalne saadavus tekkis sel nädalal.
|
emaplaatide all vastavat kiibistikku pole
_________________ Ära usu kes kutsuvad kuskile raha investeerima. Suurt tootlust ei tule keegi kandikul kätte tooma! Head ja kindlat tootlust saab ainult siis, kui ise enda kontrolli all on kogu protsess või enamus sellest.
Teen Hobikorras Audio, Video, Foto ja Trükiettevalmistust/Kujundust ja Python Scripte |
|
Kommentaarid: 51 loe/lisa |
   |
44 |
|
tagasi üles |
|
 |
denis28
Aeg Maha 2n

|
20.11.2008 14:40:40
|
|
|
Alienware lasi välja oma uusima lipulaeva ALX X-58 mis omab pooleks selle. 8)
|
|
Kommentaarid: 67 loe/lisa |
   |
64 |
|
tagasi üles |
|
 |
meybo
Kreisi kasutaja

|
21.11.2008 12:35:49
|
|
|
lopes39 kirjutas: |
http://gizmodo.com/5092059/falcon-northwest-mach-v-fastest-pc-yet-runs-crysis-at-60fps
mingid kahtlased tegelased alienware-le tegid ära aga no pmst kohe samal päeval kui i7 väja tuli
80k mingi arvuti eest on veidike haiglane eriti veel kui korpuse värv on ainuüksi juba 500 doltsi
btw mitu tuuma sellel i7-l on ?
ma liiga võhik arvuti alas pole <b>ül<font color=red>d</font>se</b> kursis praeguse ajaga kunagi oli lihtne üks tuum jne nüüd on mitme tuumalised jne mul endal on kahe tuumaline e6300 ja varsti 2a vana kuid siiani on vedand kõik mängud ilusti välja ilma probleemideta
olen kuulnud kunagi et intel core 2 duo e6300 saab clockida 2.6GHz peale nii et pole vaja isegi vahetada jahutust mul pole küll clockitud ja pole plaanis ka veel aga kui vaja siis vahetaks küll jahutuse võimsama vast ja ega pole paha toite ka ära vahetada kuna mul arvuti on sees 24/7/365 |
Sa kirjavahemärkidest ka kunagi midagi kuulnud oled?
_________________ www.meybo.ee |
|
Kommentaarid: 21 loe/lisa |
   |
19 |
|
tagasi üles |
|
 |
indu
HV veteran

|
|
Kommentaarid: 63 loe/lisa |
   |
58 |
|
tagasi üles |
|
 |
ikruusa
HV kasutaja
|
22.11.2008 08:27:30
|
|
|
stepzter,
väga õige point, et just jadatöötluse kiirendamine on tõeliselt hea uudis. Üks ja sama tuum läpakast serverini - ma mõtlesin ka seda, et CPU põhiline nimi jääb samaks - kaovad ära kõik need Duod, Quadid, Celeronid, Pentiumid, Xeonid. Saab hulgast jamast lahti. Aga teadaolevalt Xeoni brand ikkagi jääb. Centrino kui platvormi brand ei kao ka arvatavasti kuhugi.
Hargtöötlus vs. üheaegne mitmiklõimtöötlus - no vaata ise Ma olen kunagi kirjutanud töö just HT teemal ja muide sain selle abil keskmiselt 26% kiiruse kasvu pralleelselt käivate protsesside puhul. A la Linuxis oggenc ja imagemagick käsurealt korraga käima ja voila.
Muidugi kasutasin ka siis lõimtöötluse nimetust, sest see nagu kohalik vaikimisi tõlge. Aga pagan, see ei meeldinud mulle. Hargtöötlus - see on hulka inimlikum väljend
|
|
Kommentaarid: 11 loe/lisa |
   |
11 |
|
tagasi üles |
|
 |
dannyb0y
HV kasutaja
|
24.11.2008 08:34:28
|
|
|
agamina, mina küll mõistan neid. See on tegelikult hasart. Kes palju saab, mis tulemus tuleb, kui palju reaalset kasu oli jne jne jne.
minu QX9770 igatahes jääb veel päris kauaks mulle, minu raha intel VEEL ei saa.
_________________ "Things should be made as simple as possible, but not any simpler."
~Albert Einstein |
|
Kommentaarid: 4 loe/lisa |
   |
4 |
|
tagasi üles |
|
 |
Aivar88
HV veteran
|
24.11.2008 13:11:22
|
|
|
ülevaadet lugedes võrdlesin e8400 vs i7 965 extreme OC, ning enamus mängudes olid samavääresed, mõnes üksikus oli 965 overclocked prosega fps sutsu parem aga kui klokkida ka e8400 ära siis poleks sellele i7 näol mingit vastast as far as i can see
http://www.overclockersclub.com/reviews/intel_core_i7/
|
|
Kommentaarid: 75 loe/lisa |
   |
5 :: |
56 |
|
tagasi üles |
|
 |
Lugzan
HV vaatleja

|
01.12.2008 00:24:29
|
|
|
bollocks, peagi on AMD jälle kohal parema bang/buck prosega =P
J.
_________________ Higdon's Law: Good judgement comes from experience.
Experience comes from bad judgement. |
|
Kommentaarid: 7 loe/lisa |
   |
7 |
|
tagasi üles |
|
 |
mahfiaz
HV kasutaja
|
25.12.2008 13:02:53
|
|
|
nah, see on vajalik ainult windowsi masinatele, kus kernel tööjaotusega hakkama ei saa, lülita HT välja ja näed kuidas windows hakkima hakkab. Ülejäänud operatsioonisüsteemidel see nii ei ole ning mitmetuumalisus tähendab ühekasutaja töölauaarvuti jaoks, et kõik tuumad peale ühe ripuvad enamasti niisama, sest enamik programme ei oska veel mitut tuuma kasutada ja kõigi operatsioonide jaoks see ei olegi võimalik. See on tõene ka windowsite kohta, aga seal on paljalt hiirekursori liigutamiseks _vaja_ lisatuuma
|
|
Kommentaarid: 32 loe/lisa |
   |
32 |
|
tagasi üles |
|
 |
Marie
HV Guru

|
|
Kommentaarid: 83 loe/lisa |
   |
74 |
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
25.12.2008 13:55:31
|
|
|
Marie: Seisma ei jää need protsessorid midagi. Kui tahtmine puudub, siis lähevad nad ümbertegemisele ja uuesti müüki. Raske on hetkel oletada, et mida neist teistmoodi teha saab, aga kui võtta arvesse, kuidas varasemaid prosasid on muudetud, siis võib oletada, et ika uut tüüpi protsessorite jaoks on mingid muudatusvõimalused kindlasti olemas.
Lisaks veel see karm reaalsus, et "minemaviskamine või utiliseerimine" tuleb tootjale oluliselt kulukam, kui muudatused ja uuesti müüki suunamine.
|
|
Kommentaarid: 284 loe/lisa |
   |
11 :: |
211 |
|
tagasi üles |
|
 |
RCC
HV Guru

|
25.12.2008 14:07:16
|
|
|
ära muretse marie, eitahanteada lubas kõik ise ringi teha. tal isegi luuavars nurgas hakkas rohelisi lehti ajama
_________________ Ära suurenda telia kasumit - lõpeta leping! 20/4 pole eriline max kiirus. 1992 kaaperdas telia neti |
|
Kommentaarid: 185 loe/lisa |
   |
9 :: |
147 |
|
tagasi üles |
|
 |