Avaleht
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Andmeside ja kõnelevi »  Miks ei pakuta 21. sajandil Eestis kodutarbijale 21. sajandile väärilist internetti down 100 Mbps/up 10 Mbps 1500 EEK/kuu?!?! märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3, ... 13, 14, 15  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
Ty
HV kasutaja

sõnum 24.12.2008 20:54:53 vasta tsitaadiga

naljakas kuidas enamus inimestest on pigem arengu vastu kui arengu poolt.
eestlaste traagika?
Kommentaarid: 4 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 2
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Sold OUT
no credit
Sold OUT

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 24.12.2008 20:55:55 vasta tsitaadiga

No, aga mida mulle annab see sada megabitti? Ma olen täielikult rahul selle 12 megabitiga ja ei jää elu mul seisma isegi siis, kui peaksin 2 megabitise lingi taga istuma.

So where's the wuzz?

Tanel
HV Guru
Tanel

sõnum 24.12.2008 20:56:18 vasta tsitaadiga

Ty, seda nimetatakse pragmaatilisuseks icon_smile.gif
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
angel
HV Guru
angel

sõnum 24.12.2008 21:06:41 vasta tsitaadiga

carlking kirjutas:
No, aga mida mulle annab see sada megabitti? Ma olen täielikult rahul selle 12 megabitiga ja ei jää elu mul seisma isegi siis, kui peaksin 2 megabitise lingi taga istuma.

So where's the wuzz?

aga mulle meeldib dialup... seega ei saa aru mida üldse siin prääksutakse icon_rolleyes.gif

upload võiks vähemalt 1mbit olla... rakse left 4 dead serverit hostida 3'ele sageli icon_sad.gif

Kommentaarid: 175 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 157
tagasi üles
Ty
HV kasutaja

sõnum 24.12.2008 21:08:34 vasta tsitaadiga

Tanel kirjutas:
Ty, seda nimetatakse pragmaatilisuseks icon_smile.gif

mille jaoks me üldse elame kui praktilisus tuleks piiranguks?
Kommentaarid: 4 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 2
tagasi üles
kännuämmelg
HV Guru
kännuämmelg

sõnum 24.12.2008 23:47:41 vasta tsitaadiga

100/10....
mul tööman tekkis vajadus kerget infokiirtee tiguaeglust leevendada ning küsisin ühe pakkuja käest, kuda saaks?
üks versioon oli, et tuleb ise optika vedada, teine oli raadiolink...hinnaks siis suhe: mega=kilo

ehk siis siit jõuame selle tõsiasjani, mida Tanel juba mainis- suured ei hakka tuhartõusu enne tegema, kui nende kauka tõstmiseks piisav käive terendab
Kommentaarid: 243 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 4 :: 3 :: 205
tagasi üles
High-Q
HV Guru
High-Q

sõnum 24.12.2008 23:57:46 vasta tsitaadiga

hetkel saab sääraseid kiiruseid ainult ethernet võrgus ehk siis vase või optikaga. etherneti suureks miinuseks on aga väga piiratud distants, vähemalt hinnakonkurentsis püsimiseks, ja seega seda saab lubada ainult suurematele äriklientidele, ärimajadele või magalarajoonidele. väikelinnadesse ja hajaasustusaladele seda kindlasti ei tule, sest see ei tasuks ära. Lisatigi on see ainult eesti piires, välisühenduste hinnad on säärased, et kilo-poolteist eegu eest mitusada/kümmend mega on liiga palju tahta.
tänapäeva kasutuses olevad broadband tehnoloogiad kahjuks aga ei võimalda selliseid kiiruseid, seega 21 sajandi väärilisest võrguühendusest veel vara rääkida, sajand alles algas.

aastakese viie kuni kümne pärast vast midagi võib tekkida laiatarbijale, seni käib asi jupp-jupp haaval ja 100/10
Kommentaarid: 107 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 97
tagasi üles
sadamson
HV kasutaja

sõnum 25.12.2008 02:49:56 vasta tsitaadiga

High-Q kirjutas:
hetkel saab sääraseid kiiruseid ainult ethernet võrgus ehk siis vase või optikaga. etherneti suureks miinuseks on aga väga piiratud distants, vähemalt hinnakonkurentsis püsimiseks, ja seega seda saab lubada ainult suurematele äriklientidele, ärimajadele või magalarajoonidele.

Tegelikult tuleks teha linnaosade kaupa campused, mille piires on näiteks kuni 1 Gbps, siis linnaosade vahel on kuni 100 Mbps ja linnade vahel on per klient 10 Mbps. Oluline on just, et igas majas oleks võrgusõl, mis on teenusepakkujatel ühine ja liikluse ruutimine (ruuteritega) algab juba seal. Ainult selline hajutatud koormus, varu lingid (võimalus valida, milline on kõige otsem tee sihtpunkti) võimaldab Etherneti head küljed välja tuua.
High-Q kirjutas:
väikelinnadesse ja hajaasustusaladele seda kindlasti ei tule, sest see ei tasuks ära. Lisatigi on see ainult eesti piires, välisühenduste hinnad on säärased, et kilo-poolteist eegu eest mitusada/kümmend mega on liiga palju tahta.
tänapäeva kasutuses olevad broadband tehnoloogiad kahjuks aga ei võimalda selliseid kiiruseid, seega 21 sajandi väärilisest võrguühendusest veel vara rääkida, sajand alles algas.

Jah Eestist välja polegi nõutud 100 Mbps piisab ka 1 Mbps. Mis on oluline ja mis tihti ära unustatakse on see, et tavaliselt ei vajata infovahetust pidevalt Eestist välja. Samuti Proxy abil või regionaalsete mirror serverite abil jaotatakse koormust niigi.
High-Q kirjutas:
aastakese viie kuni kümne pärast vast midagi võib tekkida laiatarbijale, seni käib asi jupp-jupp haaval ja 100/10

Eks Eesti häda ongis selles, et jagatakse SÜLEARVUTEID, samas tavakasutaja jõuab arvuti ise osta, samas infrastruktuuri ta välja ehitada ei suuda, seda peaks planeeritult ja kordineeritult just riigieelarvelistest vahenditest arendama.
Ja oluline on ka mis selle infraga tehakse. Peaks olema läbimõeldud haridusprogramm:
1. Maakonna keskustest saavad eriala õpetajad anda üle võrgu tunde, loenguid.
2. Inimestel peab esmane arvutioskus sisaldama e-riigi tenuste kasutamise oskust, ID-kaartdi kasutamise oskust ja ka elemantaarset tabelarvutuse, tekstitöötluse oskusi. Ka seda saab õpetada keskustest e-õppekorras.
3. Riigiga saab juba praegu pärissuure osa asju elektrooniliselt ära ajada ja seda oskust kuidas läbi elektroonilise meedia asjuajada peab tooma ka õppekavadesse.
Pikem arengusuund peab olema mitte, kirumine et seadmed on kallid jne... aga hakkame Eestis siis tootma neid seadmeid ja ise ka välja töötama andmeside standardeid. Ega ainult vahendades ja sisseostes lisaväärtust ei teki.
Kommentaarid: 8 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 5
tagasi üles
Sold OUT
no credit
Sold OUT

sõnum 25.12.2008 02:59:04 vasta tsitaadiga

Amen icon_exclaim.gif
kännuämmelg
HV Guru
kännuämmelg

sõnum 25.12.2008 11:12:16 vasta tsitaadiga

sadamson,
* selle miljonikesega, mis sülearvutitele valimislubaduse korras "raisati" isegi ei planeeriks mõislikku infrastruktuuri, rääkimata väljaehitamisest. Maksumaksjana on väga võõristav mõelda, et riik ehitaks (toetaks) infrastruktuuri, mida äriettevõtted siis raha eest edasi müüma hakkavad (a'la mina kasvatan kartulid, Sina müüd need turul maha ja raha pistad oma karmanisse). Ja vastupidiselt, et ISP hakkaks midagi looma, eeldab ikkagi tegevuse tulemuslikkust (isp-l on suur saba inimeste sitasikutamisvajadustest, neile on oluline see, et kas see üritus ka midagi sisse toob ehk siis kas tehtavad investeeringud ennast millalgi ka tagasi teenivad). Muidugi võib olla ka alternatiiv, kus mingi maailma mastaabis suurfirma leiab, et kõige parem riskide maandamine oleks eesti internetiseerida, kuid taolise fantaasiaga ei saa olla rohkem, kui üks kodanik ning see kahjuks pesitseb võrus ja ehitab siin poode.
* Riigiga elektrooniline asjaajamine (peaks silmas kõiki riigistruktuure) lonkab kõike kuut jalga ning enne, kui see õppekavadesse tõsta, tuleks ühtne, toimiv ning arenguvõimeline süsteem kõigepealt luua.
* veebipõhine õpe saab toimida ainult motiveeritud õpisoovi korral, praegune sotsiaalne keskkond seda veel ei taga (miks peaks ennast vaevama, kui töö saamiseks on veel oluline haridust tõendav dokument, mitte sellega kaasnema loodud teadmised?).
Kommentaarid: 243 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 4 :: 3 :: 205
tagasi üles
tahanteada
Lõuapoolik
Lõuapoolik

sõnum 25.12.2008 12:21:39 vasta tsitaadiga

Suuremad kiirused saavad Eestis juba lähiajal üsnagi vajalikuks. Iseasi on, et kes seda kasutada saab. Suure tõenäosusega saavad Eesti ülikoolidest ja Teaduste Akadeemiast esimesed, keda liidatakse Internet2 võrguga. Ja kui seda Euroopasse läbi kaablite tööle ei saada, siis on alati abiks satelliitühendus.

Ja siis võib minna nii, nagu on juba kunagi, praeguse interneti algusajal olnud, et kõik hakkavad otsima nippe, võtteid ja tuttavaid, kuidas oma netiühendus salamisi liita kas siis mõne ülikooli või TA netiga, et nende kaudu kiirele, moodsale ühendusele ligi pääseda.
Kommentaarid: 284 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 11 :: 211
tagasi üles
sadamson
HV kasutaja

sõnum 25.12.2008 13:18:36 vasta tsitaadiga

Tulles teema teise poole juurde siis siis siin käis läbi Koplis STV Saturni pakutav 10 alla ja 10 üles on küll suurtenumbritega, samas tublisti üle müüdud.
Endal on kogemus Elioni korrusmaja ühendusega, mis lubab 1 Mbps üles ja 2 Mbps alla, vahel ei lähe isegi 1 ja 0 baidised ping paketid läbi aga hetkel võib anda 80/100-st.
Samas jamad on just viimase 1 kuuga üles kerkinud.

Elisa 15 Mbps alla ja 1 Mbps üles oman kogemust, kus alla saab kuni 10-12 Mbps ja üles 700-1000 kbps, samas on 2 aasta jooksul olnud vaid 1 tõsisem 24-48 tunnine katkestus.
Hetkel ütleks küll, et Elisa, kes ei paku Televisooni samal DSL liinil omab märksa kvaliteetsemat teenust kui Elion.
Starman on minumeelest läinud natuke meediumiga alt, sest neil on shared meedium, kus majja tuleb 50 oomi COAX kaabel, seega kogu maja peale on jagatud 40 Mbps alla ja Max 10 Mbps üles, samas kui majas on 100 klienti, siis jääbki sellest alles alla 400 kbps ja üles 100 kbps. Saan aru, et mingi leevenduse toob Starmanile üleminek DigiTV-le, siis saab 40 kanalit edastada 4 analoog kanali ribaga ja ülejäänud spektrivahemiku saab anda andmesidele.
Tartus on mul olnud väga hea kogemus Elioni äriinternetiga 4 Mbps alla 768 kbps üles.

Aga kellel on rohkem kogemust, siis andke teada. Huvitav oleks saada infot ka maapiirkondade kohta.
Olen kuulnud infot, et Elion on ostnud mitmeid kohalikke pakkujaid üles, Paides, Haapsalus jne... kas kui keegi teab, mis teenuses kokku ostmise järel juhtus?
Kas läks paremaks või mitte, kuidas klienditeenindus muutus?
Kommentaarid: 8 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 5
tagasi üles
tahanteada
Lõuapoolik
Lõuapoolik

sõnum 25.12.2008 13:59:43 vasta tsitaadiga

sadamson: Elisal on üks oluline pidur, muid olemas. Nimelt Uninet-i kaabel välismaale ja see on juba paregugi piisavalt kõikvõimalike firmade sidet täis. Ja ma ei usu sugugi, et see kaabel on lõpmatuseni suurendatava mahuga.

Ja ei ole see Elisa nii veavaba midagi. Mul töötab tuttav ühes suuremas raamatukogus ning nende raamatukogu on Elisa võrgu otsas. Ja siis ma pidevalt kuulen, kuidas ühendused on maas - kas siis lühemat või pikemat aega ja raamatukogu töö on järjekordselt häiritud.
Kommentaarid: 284 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 11 :: 211
tagasi üles
Markos
HV veteran

sõnum 25.12.2008 16:24:51 vasta tsitaadiga

to sadamson: Jätsid hommikul tabletid võtmata või ?
Kommentaarid: 14 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 2 :: 12
tagasi üles
Oliverk
HV veteran

sõnum 25.12.2008 16:32:44 vasta tsitaadiga

Näe keegi üritab midagi uurida mis Põhja Euroopas jumala tavaline aga kohe tabletid võtmata icon_biggrin.gif Hea veneaegne mõtlemine ikka kõigil. Said ju ühe paki pesupulbrit miks sul 5 peaks vaja olema?
Kommentaarid: 27 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 26
tagasi üles
Renq
HV veteran
Renq

sõnum 25.12.2008 16:45:56 vasta tsitaadiga

time123 kirjutas:
Ma söön kirjutas:
ot: STV-l 10 alla, 10 üles pakett olemas, ilma, et selle eest 7 nahka võetaks

Seda saavad kasutada üsna vähesed tegelased suurlinnadest, minule Tallinna kesklinnas seda teenust igatahes ei pakuta.

stv 10/10 on tõesti hea pakkumine, a seda ju jagatakse ainult valitud kohtadesse ja kuna kõik telefonnettdigitv on starmani oma ja mobiilid elisa omad, siis ma ootaks just neilt mingit päris head pakkumist.

Forgotten
HV kasutaja

sõnum 25.12.2008 16:51:40 vasta tsitaadiga

carlking kirjutas:

So where's the wuzz?

icon_lol.gif thumbs_up.gif

See sama nagu, et mul on hobune ja sellega saab oma tripid tehtud küll, milleks mulle auto.
Kommentaarid: 5 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 4
tagasi üles
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees
SKG

sõnum 25.12.2008 17:00:57 vasta tsitaadiga

sadamson,
Skeptik kirjutas:
mis selle 100Mbps ühendusega üldse praegu kodus teha kui pira tõmbamine välja arvata

icon_question.gif

tagasi üles
Sold OUT
no credit
Sold OUT

sõnum 25.12.2008 17:03:51 vasta tsitaadiga

Forgotten kirjutas:
carlking kirjutas:

So where's the wuzz?

icon_lol.gif thumbs_up.gif

See sama nagu, et mul on hobune ja sellega saab oma tripid tehtud küll, milleks mulle auto.

U just don't get it, eh?

Oliverk
HV veteran

sõnum 25.12.2008 17:13:50 vasta tsitaadiga

Skeptik kirjutas:
sadamson,
Skeptik kirjutas:
mis selle 100Mbps ühendusega üldse praegu kodus teha kui pira tõmbamine välja arvata

icon_question.gif

Postimeest loeks! Aga sa? No mis loll küsimus see on teen mis tahan. Peasi et oleks.
Kommentaarid: 27 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 26
tagasi üles
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees
SKG

sõnum 25.12.2008 17:17:27 vasta tsitaadiga

Oliverk kirjutas:
Skeptik kirjutas:
sadamson,
Skeptik kirjutas:

icon_question.gif

Postimeest loeks! Aga sa? No mis loll küsimus see on teen mis tahan. Peasi et oleks.

ehk siis mingit pädevat vastust pole siiani, mis sellega kodus üldse peale hakata... icon_smile.gif

tagasi üles
jjk
HV veteran

sõnum 25.12.2008 17:23:51 vasta tsitaadiga

minu meelest on palju olulisem küsimus see, et kui paljud meist on nõus 5 korda rohkem maksma selle eest, et 100/10 ühendust omada (praeguse 12/0,75 asemel). Mina ei oleks.
Sold OUT
no credit
Sold OUT

sõnum 25.12.2008 17:24:40 vasta tsitaadiga

Küsimus on pigem selles, et kellel oleks reaalset vajadust sellise ühenduse järgi icon_rolleyes.gif
Mario.
HV Guru

sõnum 25.12.2008 17:32:07 vasta tsitaadiga

Mina leiaks rakenduse kindlasti. Kellel tahtmist, leiab rakendust ükskõik kui kiirele. Aga vajadus oleks märksõnaks, mis tähistab et pole väga vaja küll. Küll kuulen juba, kuidas ma 12mbit kooma lasen.

Aga Taneli post peaks kokku võtma selle küsimuse, et Miks?

viimati muutis Mario. 25.12.2008 17:33:52, muudetud 1 kord
Kommentaarid: 274 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 6 :: 2 :: 217
tagasi üles
Rajareits
HV Guru
Rajareits

sõnum 25.12.2008 17:33:33 vasta tsitaadiga

Skeptik, hea oleks kodust ju mõnd serverit hallata. Kasu oleks ka nt suurte failide (videote nt) jagamisel sõpradega vms..
Eriti ei saa aru, mis probleem Teil kõigil selle tõmbamisega on? Muud tõesti netis ei tee, kui ainult sikutate igasugu pr0ni jms? icon_neutral.gif
Kommentaarid: 74 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 69
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Andmeside ja kõnelevi »  Miks ei pakuta 21. sajandil Eestis kodutarbijale 21. sajandile väärilist internetti down 100 Mbps/up 10 Mbps 1500 EEK/kuu?!?! mine lehele eelmine  1, 2, 3, ... 13, 14, 15  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.