Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
strohher
HV veteran

|
19.12.2008 10:34:03
|
|
|
_marek, räägi nendest HD kanalitest täpsemalt
_________________ Tunguusia tundraahv |
|
Kommentaarid: 33 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
30 |
|
tagasi üles |
|
 |
Draqula
HV Guru
|
19.12.2008 11:28:55
|
|
|
Oskab keegi öelda kas lisaks PY800 seeriale on veel Panasonicu plasmasid, mis oleks FullHD ja oskaks vähemalt PIP, soovitavalt ka PAP?
Lihtsamad mudelid tunduvad et oskavad ainult PAT (Picture And Text).
PZ81 kohta lugesin, et oskab, kuid selgus et kahjuks ainult PZ81B (mida müüakse inglismaal ja mis sisaldab miskit Freeview digisat tüünerit). Mujal euroopas müüdav PZ81E tundub olevat omajagu kohitsetud variant.
Hiljuti jõudis E-marketisse müügile PZ86, kuid paistab et ka sellel ainult PAT.
|
|
Kommentaarid: 42 loe/lisa |
   |
34 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tbit
HV Guru
|
19.12.2008 21:58:38
|
|
|
_marek kirjutas: |
100Hz Samsa puhul nii väga oluline pole, aga 100Hz-ga kaasatulev MotionPlus on imo suht vajalik. |
ise jäin seda 100hz asja uurima ja samsa lehel on väga kummaline info selle telku kohta mis huvi pakub, funktsioonide lehel on märgitud 100hz motion plus aga spetsifikatsioonid lehel ütleb, et ei ole 100hz , kuigi 37" ja suurematel täpselt sama mudeli telkudel on 100hz märgitud
_________________ DVD is da 4483MB :-/)
|OSTAN|-> T43 pikk jahutus |
|
Kommentaarid: 264 loe/lisa |
   |
3 :: |
229 |
|
tagasi üles |
|
 |
WerteX
HV Guru
|
|
Kommentaarid: 374 loe/lisa |
   |
306 |
|
tagasi üles |
|
 |
_marek
HV Guru

|
20.12.2008 22:06:40
|
|
|
strohher kirjutas: |
_marek, räägi nendest HD kanalitest täpsemalt  |
Nagu eelmiseski postituses mainisin on tegu naisedsaunas jutuga, nii et täpsemalt ei oska mitte midagi öelda.
Küll aga tuli see info suhteliselt usaldusväärselt allikalt, senimaani ma ise ausalt öeldes ei uskunud ka, et lähema paari aasta jooksul midagi mõistlikku HD formaadis meie maale saabuda võiks, aga see annab vastupidist lootust vähemalt.
Kui varem oli minu seisukoht selline, et pole erilist vahet, kas osta HD-Ready telekas või FullHD, siis praegu soovitaksin küll kindlasti viimase kasuks otsustada.
Tbit kirjutas: |
_marek kirjutas: |
100Hz Samsa puhul nii väga oluline pole, aga 100Hz-ga kaasatulev MotionPlus on imo suht vajalik. |
ise jäin seda 100hz asja uurima ja samsa lehel on väga kummaline info selle telku kohta mis huvi pakub, funktsioonide lehel on märgitud 100hz motion plus aga spetsifikatsioonid lehel ütleb, et ei ole 100hz , kuigi 37" ja suurematel täpselt sama mudeli telkudel on 100hz märgitud  |
Ongi selline lugu, et 32'' mudel on 75Hz paneeliga ning alates 37''-st on 100Hz
Sama lugu on ka Philipsi 9603-seeria mudelitega: 32PFL9603 ei ole 100Hz, aga alates 37'' on 100Hz
|
|
Kommentaarid: 130 loe/lisa |
   |
1 :: |
118 |
|
tagasi üles |
|
 |
oliver.
HV Guru
|
20.12.2008 23:25:24
|
|
|
FullHD-st... oled kindel, et nt 2m pealt teed 32-tollise teleri puhul surmkindlalt vahet 1366x768 ning 1920x1080 resolutsioonil, kui 1080i/p sisse lasta? Võtame nt Melody Zen'i, mis peaks iseenesest 1080i olema - no ei tee nt V4500 ja W4000 mudelil vahet selle kanali puhul. Sama kehtib ka nt PV8/PY8 vs PV80/PY80 plasmade kohta, melody zen või splititud blu-ray signaal - tavalisest vaatamiskaugusest minu jaoks teravuses vahet pole.
|
|
Kommentaarid: 280 loe/lisa |
   |
239 |
|
tagasi üles |
|
 |
_marek
HV Guru

|
21.12.2008 02:30:22
|
|
|
Melody Zen läbi RF antennisisendi 1080i peal pole nüüd küll just see, milleks FullHD telekat vaja on.
Eeldan, et kui HD peaks realiseeruma, siis ikka parema kvaliteediga kui praegune MZ.
Splititud BR signaalil on kohe kindlasti 42'' plasma puhul erinevust näha kui võrrelda HDR vs FHD telekaid.
Ja 32'' teleka puhul tõesti raske vahet teha, pidasin silmas pigem 37'' ja ülespoole..
|
|
   |
118 |
|
tagasi üles |
|
 |
korsten
HV veteran
|
21.12.2008 03:05:29
|
|
|
londiste, "heaks kauguseks loetakse 4xdiagonaal" aga suurema teleka eelis on see, et saad teda kaugemalt vaadata. Samas on osade kanalite signaal nii halb ja osadel teleritel pilt kehva (mida suurem teler seda suurem on tõenäosus, et saad sita pildi), et "4x diagonaal-kaugus" tundub masomänguna. Talutavaks muutub vaatamine alles päris kaugelt.
_________________ Ma ei kuuluta jumalikku tõde vaid avaldan oma isiklikku subjektiivset arvamust.
God Hates Us All |
|
Kommentaarid: 62 loe/lisa |
   |
58 |
|
tagasi üles |
|
 |
oliver.
HV Guru
|
21.12.2008 11:02:16
|
|
|
korsten kirjutas: |
londiste, "heaks kauguseks loetakse 4xdiagonaal" aga suurema teleka eelis on see, et saad teda kaugemalt vaadata. Samas on osade kanalite signaal nii halb ja osadel teleritel pilt kehva (mida suurem teler seda suurem on tõenäosus, et saad sita pildi), et "4x diagonaal-kaugus" tundub masomänguna. Talutavaks muutub vaatamine alles päris kaugelt. |
nüüd on juba lausa "4+ x diagonaal" valem, vahi aga. Et 42" teler oleks alles kõlblik 4-5m kauguselt? Eks see vaatekaugus on maitseasi, mina ausalt öeldes nii väikse teleri puhul kaugemalt kui 2,5m ei tahaks silmi punnitada. Kui on korralik pildiparandus peal, siis pole see pilt nii hull midagi. Või noh, jällegi inimeses kinni - mõni on võibolla tõesti nii pirtsakas, et alla fullHD signaali ei tunnista ja tagurdab 5m kaugusele, kus pilt nii kokku sulab, et pole aru saada, mis resoga tegu on.
Nii et suure teleka eelis pole, et saaksin kodus silmi pingutamata teksti lugeda ning dvd puhul parema filmielamuse, vaid ikkagi võimalus seda hästi kaugelt vaadata, et pilt oleks ikkagi armsalt kribu nagu vanal kineskoobil...
|
|
   |
239 |
|
tagasi üles |
|
 |
korsten
HV veteran
|
21.12.2008 12:17:44
|
|
|
oliver., ma vaatan heameelega oma 37 tolli sharpi 2-2,5 meetri pealt kui on ilus pilt aga mõne kanali puhul (oleneb saatest ka, vahel on mõni saade ise eriliselt halva pildiga kuigi tavaliselt on kanali pilt hea) on ikkagi pilt liiga ruuduline v on värvid pees. Iga kanalivahetusklõpsu ajal ei viitsi ju telekat seadistama hakata... Ma võin ju pipar olla aga sitta pilti ma kannatada ei viitsi (kui just mingit eriliselt hingelähedast filmi v saadet ei tule), targem on tagurdada või kanalit vahetada. Lühinägelikkusega probleeme ei ole, näen ka kaugemalt tekste lugeda.
Lugupidamisega.
_________________ Ma ei kuuluta jumalikku tõde vaid avaldan oma isiklikku subjektiivset arvamust.
God Hates Us All |
|
   |
58 |
|
tagasi üles |
|
 |
Aivar88
HV veteran
|
21.12.2008 12:40:48
|
|
|
korsten, saate pildist pole vast mõtet rääkida kuna see pole isegi HD kvaliteediga, neid tuleb jah vaadata 10m pealt või muidu on sama nagu vaataks arvutist cam ( a la kinos moblaga filmitud film) kvaliteediga filme. aga HD/bluray filme vaadata võid sa ka 1m pealt, ei riiva silma kül miskit, vähemalt mul mitte
|
|
Kommentaarid: 75 loe/lisa |
   |
5 :: |
2 :: |
56 |
|
tagasi üles |
|
 |
korsten
HV veteran
|
21.12.2008 12:50:07
|
|
|
noh, oliver., arvas, et selle jaoks peab pildiparandus olema Ma ei ole erinevaid pildiparandusi eriti palju võrrelnud aga sügavalt kahtlen, et tikutopsisuurust algset signaali on võimalik 42 tollise teleka puhul normaalseks pildiks töödelda (isegi kõige parem pilditöötlusprogramm tõenäoliselt ei suuda seda). Suurmatest teleritest ei ole mõtet rääkidagi.
God Hates Us All |
|
   |
58 |
|
tagasi üles |
|
 |
oliver.
HV Guru
|
21.12.2008 20:23:12
|
|
|
Mis pagana tikutopsisuurune signaal? Läheb juba natuke demagoogiliseks mölaks kätte. Tavaline SD-telepilt moodustab FullHD ekraanist umbes veerandi, mis siis ekraani peale laiali tõmmatakse (720x576).
|
|
   |
239 |
|
tagasi üles |
|
 |
a1
Kreisi kasutaja

|
21.12.2008 20:59:25
|
|
|
oliver. kirjutas: |
Mis pagana tikutopsisuurune signaal? |
Ilmselt on silmas peetud, et mõnda Levira poolt levitatavat programmi on tikutopsisuuruselt ekraanilt päris hea vaadata.
Ja kui nüüd oma monitoril vaatan 288 realist pilti (VCD), siis on jah üsna samas suurusjärgus tikutopsiga.
|
|
Kommentaarid: 39 loe/lisa |
   |
38 |
|
tagasi üles |
|
 |
korsten
HV veteran
|
21.12.2008 21:06:04
|
|
|
Toome siis konkreetseid näiteid, et ei läheks demagoogiliseks mölaks:
Olen Elioni DigiTV kasutaja.
TV3 ja Kanal2 on talutava resulutsiooniga aga värvid on võrreldes nt Eurospordi ja MTV-ga totaalne pask.
SEITSE (muusikakanal) kuvab aeg-ajalt vanu muusikavideoid mis tõepoolest suuri ruute täis ja sinna ei aita ükski pildiparandusprogramm.
Arvutist BR-rip-e vaadates on pilt väga hea, Full-HD-ga ei oska hetkel võrrelda kuna BR-e hetkel mängitada ei saa ja teler istub analoogi (VGA) otsas.
Ma ei kriba siia mitte kellegi kiusamiseks vaid avaldan lihtsalt oma arvamust. oliver., kui sul on asjast oma nägemus siis see veel ei tähenda, et minu arvamus peab sinu omaga ühtima (ja loomulikult kehtib see ka vastupidiselt öelduna).
Ja see 720x576 reso on ainult numbrid. Reaalselt seda osadel kanalitel lihtsalt ei ole.
God Hates Us All |
|
   |
58 |
|
tagasi üles |
|
 |
_marek
HV Guru

|
21.12.2008 21:10:14
|
|
|
Samamoodi võiks öelda, et Zoomboxist tuleb FullHD signaal (1080i), huvitav küll, miks kõik nii ruuduline ikkagi on 8)
|
|
   |
118 |
|
tagasi üles |
|
 |
salakokk
HV vaatleja
|
21.12.2008 21:27:21
|
|
|
Pildikao peamine põhjus paistab olevat mitmekordne kompressioon. Arvan, et Levira kompresseerimata signaali ei saagi, neile tuleb juba mpeg2 kodeeringus signaal, selle kodeerivad nad omakorda mpeg4-ks.
Tundub, et kanal Seitse saab osa oma sisust youtube-st. Sellest ka pilt, mis tegelikult ei kannata telekast vaadata ega olegi traditsioonilise televisiooni jaoks mõeldud. Tekitab põlgust, et Elion on nõus oma klientide jaoks sellist signaali sisse ostma.
|
|
Kommentaarid: 4 loe/lisa |
   |
4 |
|
tagasi üles |
|
 |
oliver.
HV Guru
|
21.12.2008 21:29:29
|
|
|
TV3 ja Kanal2 on talutava resulutsiooniga aga värvid on võrreldes nt Eurospordi ja MTV-ga totaalne piix.
SEITSE (muusikakanal) kuvab aeg-ajalt vanu muusikavideoid mis tõepoolest suuri ruute täis ja sinna ei aita ükski pildiparandusprogramm.
Arvutist BR-rip-e vaadates on pilt väga hea, Full-HD-ga ei oska hetkel võrrelda kuna BR-e hetkel mängitada ei saa ja teler istub analoogi (VGA) otsas.
Ma ei kriba siia mitte kellegi kiusamiseks vaid avaldan lihtsalt oma arvamust. oliver., kui sul on asjast oma nägemus siis see veel ei tähenda, et minu arvamus peab sinu omaga ühtima (ja loomulikult kehtib see ka vastupidiselt öelduna).
Ja see 720x576 reso on ainult numbrid. Reaalselt seda osadel kanalitel lihtsalt ei ole. |
No see jutt juba läheb, eelpool toodud näidetest oleks võinud alustadagi. Ise Seitset ei vaata, ei oska kommenteerida.
Elioni ruudutamine võib olla ka puhtalt kompressioonist (või on kaabeldus vilets). Ise vaatan zuumi, ruudutamist pole juba tükk aega näinud, nii et sellest murest olen prii.
Arvamustest - ma ei surugi enda oma peale, mulle lihtsalt meeldib argumenteerida.
|
|
   |
239 |
|
tagasi üles |
|
 |
Renq
HV veteran

|
22.12.2008 09:34:30
|
|
|
oliver., ma vaatan heameelega oma 37 tolli sharpi 2-2,5 meetri pealt kui on ilus pilt aga mõne kanali puhul (oleneb saatest ka, vahel on mõni saade ise eriliselt halva pildiga kuigi tavaliselt on kanali pilt hea) on ikkagi pilt liiga ruuduline v on värvid pees. Iga kanalivahetusklõpsu ajal ei viitsi ju telekat seadistama hakata... Ma võin ju pipar olla aga sitta pilti ma kannatada ei viitsi (kui just mingit eriliselt hingelähedast filmi v saadet ei tule), targem on tagurdada või kanalit vahetada. Lühinägelikkusega probleeme ei ole, näen ka kaugemalt tekste lugeda.
Lugupidamisega. |
minu 42'' vaadatakse 2-2.5m pealt.
oliver. kirjutas: |
Mis pagana tikutopsisuurune signaal? Läheb juba natuke demagoogiliseks mölaks kätte. Tavaline SD-telepilt moodustab FullHD ekraanist umbes veerandi, mis siis ekraani peale laiali tõmmatakse (720x576). |
okei teleka pealt on sd signaali ka väga hea vaadata.
TV3 ja Kanal2 on talutava resulutsiooniga aga värvid on võrreldes nt Eurospordi ja MTV-ga totaalne piix.
Ja see 720x576 reso on ainult numbrid. Reaalselt seda osadel kanalitel lihtsalt ei ole. |
seitsme videod on suht tihti väga vanad old, nii palju kui mina olen sinna peale juhtunud. mitte liiga tihti õnneks. ja blu-ray rippe on ka 1080p olemas. ja 720p on ka piisavalt hea, et silma ei tohiks häirida.
_________________ Steam: Renq Origin: Renq86 Uplay: Renq86 |
|
Kommentaarid: 5 loe/lisa |
   |
5 |
|
tagasi üles |
|
 |
indrpo
HV Guru
|
22.12.2008 21:11:47
|
|
|
ot:
Seitse näitab mpeg ja vob faile ei tea millega, faililaiendid on lausa muusika nimedesse vahel sisse jäänud jumal teab kust need pärit on ja mis algne kvaliteet neil üldse on...
Elioni digi ruudutamine või kanali kehv kompressioon on eraldi märgatavad, bitivead on väiksed värvikirevad ruudud, kanali madal bitrate on aga suurte ruutudena nähtav ning seda teatud kanalitel tõenäoliselt pidevalt. Elion ise telepildi värve ei muuda ning enamike kanalite source on juba piisavalt madala bitratega ning seda ka ei langetata. Seega enamik otse tootjalt pilt.
Omal Sony 46W4500 pildiparandusfunktsioonidega 3m kauguselt Elioni digi component kaabliga tiptop, märgatav ruut on loomulikult osadel madala bitratega kanalitel nagu seitse ja extreme sport vms... rulad ja rattad on kiirel liikumisel julmalt kuubikus.
|
|
Kommentaarid: 259 loe/lisa |
   |
226 |
|
tagasi üles |
|
 |
lauri23
HV veteran

|
|
Kommentaarid: 28 loe/lisa |
   |
28 |
|
tagasi üles |
|
 |
a1
Kreisi kasutaja

|
23.12.2008 19:28:47
|
|
|
lauri23 kirjutas: |
Mis te Philips 37PFL7603D-est arvate? |
37PFL7603H oleks parem ja hind on netis pisem ka
|
|
Kommentaarid: 39 loe/lisa |
   |
38 |
|
tagasi üles |
|
 |
Aivar88
HV veteran
|
|
Kommentaarid: 75 loe/lisa |
   |
5 :: |
56 |
|
tagasi üles |
|
 |
Marek Säde
HV veteran
|
23.12.2008 21:28:54
|
|
|
kellelgi mõni pill usb kaudu mälupulgalt filme ka mängib või? On üldse selliseid telereid maarjamaal?
_________________ Tehingud Soomes, müük ja ost ja saatmine/toomine pisikese % eest. Küsi järgi! |
|
Kommentaarid: 68 loe/lisa |
   |
66 |
|
tagasi üles |
|
 |