Avaleht
uus teema   vasta Raud »  Videokaardid / Monitorid / TV »  Arvuti ühendamine TV-ga component + DVI abil märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
puhike
HV vaatleja

sõnum 16.12.2008 00:40:20 Arvuti ühendamine TV-ga component + DVI abil vasta tsitaadiga

arvuti ja teleka vahel on component + DVI-I kaabel ja sellega tuleb mingi seisev pilt küll ette aga millel ainult roheline ja lilla värv. Kas ma pean nüüd midagi timmima, et sama pilte ette saada mis arvutis? Olen seda siin pool õhtut netis uurinud aga pole mingit infi saanud mis asja korda teeks. Nagu ma aru saanud olen siis tuleks display settingute alt võtta advanced ja sealt display ning sealt TV nuppule. Nii on allolevas juhendis kirjas. Aga kui ma advanced võtan siis mul pole seal seda display akent ja üheski aknas pole midagi TV-ga seonduvat. Tegu siis ATI radeon x800 graafika kaardiga ja win xp. Lasin peale ka ATI Catalyst center aga sealt alt ei leia ka midagi Tv-ga seonduvat. Oskab keegi aidata?

Siin all üks hea link mille järgi siis ma tegutsen
http://www.ordi.ee/juhendid/PC%20ja%20TV%20yhendamine.pdf

Sry, et uue teema tegin aga polnud nagu kuhugi alla postidada pealegi pooled sellised teemad on kustutatud juba.
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
korsten
HV veteran

sõnum 16.12.2008 00:58:08 vasta tsitaadiga

Kui pit ette tuleb siis kuskiltpidi arvuti ju teleka ära tunneb... Kaabel on korras ikka sel componendil vist asi nii, et kehva ühenduse või suisa katkenud kaabli pihul ei pruugi mõni põhivärv läbi tulla? Ma selles TV teemas nii kindel ei oleks, kogemus küll puudub aga kas see DVI kaudu lähenemine arvitile märku ei anna, et tegemist võib olla monitoriga?
tagasi üles
puhike
HV vaatleja

sõnum 18.12.2008 10:53:54 vasta tsitaadiga

arvuti leiab ise default monitor

Palun aidake
tagasi üles
wicked
HV Guru
wicked

sõnum 18.12.2008 11:00:22 vasta tsitaadiga

Misasi on component+DVI-I kaabel? Kui sul on LCD/plasma telekas, siis unusta component ära. Ühenda kas DVI (vajadusel DVI->HDMI üleminekuga) või VGA kaudu. Telekas vastav sisend valida (PC, DVI, vms) ja arvutis peaks lihtsalt teise monitorina näha olema. Videokaardi seadetes siis määrad kas kloonid pilti, teed laiema desktopi vms.
tom1245
HV veteran

sõnum 18.12.2008 11:53:02 vasta tsitaadiga

komponent edastab ju kah signaali analoogina või mis? Pisut jah etem kui komposiit, kuid DVI/HDMI-ga ei saa ju võrreldagi...
Kommentaarid: 82 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 78
tagasi üles
wicked
HV Guru
wicked

sõnum 18.12.2008 11:57:36 vasta tsitaadiga

krt, järjekordselt ajasin component ja composite'i segi. Pmst peaks ka component pildi ette andma, kui telekal sobiv sisend on (YPbPr ?)
puhike
HV vaatleja

sõnum 19.12.2008 20:23:11 vasta tsitaadiga

nu hdmi kaablit ei olnud saada poes ja müüa ütles, et see kaabel sobib küll. Ma ütlesin juba et mingi arvuti desktopi pilt jõuab telekasse aga see ei muutu enam ja on ainult 2 värvi roheline ja lilla.

Nagu siin juhendis kirjas siis oleks vaja vajutada TV nupule aga mul seda nuppu ega tv seonduvat asju ei ole seal display settingutes
http://www.ordi.ee/juhendid/PC%20ja%20TV%20yhendamine.pdf
tagasi üles
korsten
HV veteran

sõnum 20.12.2008 13:14:22 vasta tsitaadiga

Kui sa ühendad VGA või DVI väljundi kaudu siis arvuti ei pruugi aru saada, et sul on teises otsas teler. Seetõttu arvatavasti ei näitagi ta settingutes TV (ei ole kindel aga arvan nii).
Kui on puudu mõni põhivärv siis võib olla asi vigases kaablis.
See ei ole mingi jutt, et DVI(arvuti poolt)>HDMI(TV poolt) kaablit ei ole olemas. Vaata natuke teistes poodides ringi!

Mul on TV-Läpakas ühendatud VGA kaudu, pilt on kas ainult telekas v ainult läpakas. (kui kaabel on ühendatud siis ainult telekas ja kui kaabel lahti siis ainult arvuti ekraanil).

tagasi üles
puhike
HV vaatleja

sõnum 20.12.2008 17:05:53 vasta tsitaadiga

mida ma tegema peaks, et saada kuidagi arvutile selgeks teha et dvi kaabli taga on telekas???
tagasi üles
korsten
HV veteran

sõnum 20.12.2008 19:10:46 vasta tsitaadiga

puhike kirjutas:
mida ma tegema peaks, et saada kuidagi arvutile selgeks teha et dvi kaabli taga on telekas???

Äkki ei peagi? Videokaart kahte monitori ei toeta?

Ma ei ole küll spetsialist aga tundub kentsakas asi see DVI>Component kaabel kuna üks on digitaalne ja teine analoogühendus... Või ma eksin?

tagasi üles
47th ronin
HV veteran
47th ronin

sõnum 20.12.2008 22:39:15 vasta tsitaadiga

esiteks võtaks selle kaabli ja sunniks müüjat selle ära sööma. esiteks.
teiseks. vanemad ati kaardid tahtsid koostööks telekaga järgmist protseduuri: väljalülitatud arvutist kaabel teleka sisendisse -> telekas käima -> arvuti käima. ehk siis arvuti boodi ajal pidi juhtme otsas töötav telekas olema. kunagi sai läpakaga (ati mobility radeon) hullu vaeva nähtud, lõpuks taipasin. kui kasutad analoogliideseid (s-video, composite või component), siis tasuks proovida.
kolmandaks. dvi-hdmi juhtmeid müüakse täna ohtralt. ise soetasin serigost kümnemeetrise 300+ eek eest. ühendada maksaks jällegi väljalülitatud seadmeid, aga teleka seesolek boodi ajal ei olnud minu meelest enam oluline. ise juba aastaid nvidia parteis olnud, seega vahetu ati kogemus puudub, aga nvidiaga toimib asi kenasti. draiver taipas isegi ütelda, et näe, philipsi leidsin ja suht lame paneel teine, et jooksutaks miskit wizardit ja prooviks resosid. 720p käis minu jaoks küll.

tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Raud »  Videokaardid / Monitorid / TV »  Arvuti ühendamine TV-ga component + DVI abil
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.