Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
EFS
HV vaatleja
|
09.12.2008 00:19:16
Probleem: Encrypting File System |
|
|
HVs on sellest enne küll kirjutatud, aga kuna varasemad arutelud on ilma lahenduseta jäänud ja aegunud siis pean veelkord samalaadse teema postitama.
Varasemad teemakäsitlused HVs:
https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?t=131149
https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?t=306323
https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?t=169064
https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?t=142083
https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?t=72749
https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?t=46333
Vajan abi väga oluliste failide taastamisel, mille Windows XP Encrypting Fail Systemiga ootamatult ja täiesti iseseisvalt krüpteeris. Failid said kopeeritud sülearvutist välisele kõvakettale (teadmata, et need on krüpteeritud) ja antud Windows (originaalfailide ja kasutaja võtmete-sertifikaatidega) seejärel formatitud. Ma ei lülitanud kunagi Windowsi EFS krüpteeringut sisse, ma isegi ei teadnud et selline asi olemas on enne kui selline jama.. Sülearvuti kõvaketas läks peale formatit muidugi kohe kasutusse ehk siis sai üle kirjutatud.
Ordis ei suudetud sülearvuti kõvakettalt dekrüpteerimiseks vajalikke kasutaja võtmeid leida ega välisel kõvakettal asuvate krüptitud failidega midagi teha. EFSiga krüptitud faile ei saa isegi mitte säilitamiseks plaadile kirjutada, et neid kunagi dekrüptitavas tulevikus lahti saada.
Olen teadlik, et väike võimalus on, et faile suudetaks dekrüptida Ontracki nimelises kohas mille lähim esindus on Lätis. Ontrack aga võtab mitu tuhat juba ette kui ma neile oma kõvaketta(-kettad) saadan ja ei garanteeri seal juures mittemingisugust tulemust. Kuna failid on minu jaoks ülimalt väärtuslikud, oleksin valmis kõvakettad Lätti saatma, samas ei taha maksta suuri summasid ilma et saaksin kindel olla, et selle raha eest ka oma failid kätte saan.
Küsiks siinkohal ka kas kellelgi on kogemusi Ontrackiga?
Need, kellel on olnud sama/taoline probleem krüptitud failidega, kas ja millise lahenduse olete leidnud?
Kui keegi teab eriti tegijaid ITgeeniuseid, kellega tasuks antud teemaga seoses ühendust võtta siis andke palun kontakte.
Kui siin leidub keegi, kes oskab asjast midagi arvata või ette võtta, kellel on veel ideid leidmaks probleemile lahendust, palun võtke minuga kindlasti ühendust.
|
|
tagasi üles |
|
 |
XYZ
HV Guru

|
09.12.2008 09:53:43
|
|
|
Turvafoorumis või turvauudistes vaata selle aastanumbri asjad üle, mäletamisi oli juttu pahalasest, mis kukkus faile krüptima ja nõuab raha, et dekrüptimisvõtit anda....kui väidad, et sina ei ole krüpteerimist peale pannud, siis lõhnab asi selle pahalase järele....samas rikkus too sel viisil väidetavalt ära ka kogu süsteemi. Loe ja võrdle ja otsusta, kas sul on sama pahalase tegudega probleem.
Ontrack kunagi alguses tegeles vaid failide endi taastamisega kettakahjustuste ja kogemata kustutuste suhtes. Ma pole jälginud nende edusamme, et kas nad üldse dekrüpteerimisega tegelevad...
|
|
Kommentaarid: 81 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
3 :: |
12 :: |
56 |
|
tagasi üles |
|
 |
A.S.
HV Guru
|
09.12.2008 10:47:09
|
|
|
Endal kokkupuudet pole olnud, aga Ontrack'i kodulehel juttu vaid "kaduma läinud" krüpteeritud failide taastamisest, mis siis hiljem kliendile krüpteeritud kujul ka üle antakse. Seda sul aga paraku vaja pole. Lahtipakkimiseks vaja minuteada ikkagi võti ketta pealt üles leida, välisel kettal pole seda aga ilmselt kunagi olnudki. Arvutisüsteemid tänapäeval küllaltki võimsaks muutunud, annab ehk asi tõesti toore jõuga lahti murda?
Kui ise krüpteeringut sisse lülitanud pole, siis üsna suure tõenäosusega tegu ikkagi pahalasega (või naljahambast adminniga).
|
|
Kommentaarid: 33 loe/lisa |
   |
0 :: |
33 |
|
tagasi üles |
|
 |
EFS
HV vaatleja
|
12.12.2008 01:43:33
|
|
|
Krüteering lülitus sisse sel ajal kui ma välismaal elasin. Kas see ei võinud olla sellest et ma Eestis netis olnud ja kasutanud arvutiga välismaale läksin ja siis Windows "arvas", et oleks minu jaoks ohutum kui kõik uued failid läpakas saaks krüpteeritud?
|
|
tagasi üles |
|
 |
HacaX
HV Guru

|
12.12.2008 03:08:37
|
|
|
Ei.
_________________ IMO & GPLed |
|
Kommentaarid: 24 loe/lisa |
   |
1 :: |
22 |
|
tagasi üles |
|
 |
EFS
HV vaatleja
|
30.03.2009 14:12:18
|
|
|
Ma sain nüüd seda full formatitud läpaka ketast taastades sealt portsu igast faile mille hulgast ELCOMSOFTi Advanced EFS Data Recovery leidis skännides vanad krüpteerimisvõtmed üles ja tundub et need sobivad kõnealuste krüptitud failide dekrüptimiseks, aga AEFSDR nõuab dekrüptimise tarvis ka tolleaegse windowsi username ja passwordi. Username on olemas, aga passwordi pole ma kunagi kasutanudki ja mul pole passwordi lahtrisse lihtsalt midagi kirjutada. Googeldades ei leidnud ma sellise probleemi kohta midagi.
Kas keegi teab mida sellisel juhul sinna passwordi lahtrisse kirjutada kui salasõna pole kunagi olnudki või kuidas sellest AEFSDRis antud juhul mööda peaks saama?
|
|
tagasi üles |
|
 |
Betamax
HV Guru

|
30.03.2009 14:13:24
|
|
|
Kindel, et see programm peidetud administraatori kasutajatunnust ja parooli ei taha?
|
|
Kommentaarid: 729 loe/lisa |
   |
550 |
|
tagasi üles |
|
 |
A.S.
HV Guru
|
|
   |
33 |
|
tagasi üles |
|
 |
EFS
HV vaatleja
|
30.03.2009 14:33:01
|
|
|
Tühja parooliga ei ole nõus - ei tee midagi lihtsalt.
|
|
tagasi üles |
|
 |
A.S.
HV Guru
|
30.03.2009 14:38:46
|
|
|
Kui kõik võtmed on punased, siis pole seda õiget asja ilmselt leitud?
|
|
   |
33 |
|
tagasi üles |
|
 |
EFS
HV vaatleja
|
30.03.2009 14:59:47
|
|
|
Pooled võtmed on punased ja pooled rohelised. Pooled peaks olema praeguse windowsi kraam ja teine pool taastatud kraami hulgast leitud vana windowsi võtmed seega? Ehk see osa mis on rohelised peaks olema siis õiged kui AEFSDR need vajalikeks võtmeteks tunnistab, lihtsalt ilma passwordita ei liigu midagi edasi ja passwordi pole kunagi olnudki.
|
|
tagasi üles |
|
 |
A.S.
HV Guru
|
|
   |
33 |
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|