Avaleht
uus teema   vasta Tarkvara »  Turvalisus »  Krüpteeritud andmete taastamine Windows XP-s märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
hollywer
HV kasutaja
hollywer

sõnum 06.04.2005 23:45:19 Krüpteeritud andmete taastamine Windows XP-s vasta tsitaadiga

Tegin sellise sigaduse, et testisin krüpteerimist XP-ga, kuid mingi jama tuli süsteemi ja ma lasin süsteemi uuesti peale, kuid ei saa enam krüpteeritud asju avada. Seal on üsnagi olulisi asju. Sain nüüd äsja teada, et oleks pidanud mingi faili enda andmetest salvestada, et edastpidi saaks krüpteeritud asju avada. Krüpteerimisel ei rääkinud windows midagi sellest. Oleks võinud ju hoiatada, kui nii riskantse asjaga tegu on. Nüüd olen siis oma asjadest ilma. Kas poleks kohe mitte kuidagi võimalik oma asju taastada?
Kommentaarid: 10 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 10
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
neros
HV Guru
neros

sõnum 07.04.2005 08:21:17 vasta tsitaadiga

Uuri, mida mõni Linuxi Live-CD (näiteks Knoppix) nende failide kohta arvab... kui arvab hästi, kopeeri kuhugi FAT32 süsteemile (ainult NTFS toetab krüpteeringut). Linux ei tohiks nendest krüpteerimistest midagi pidada... samas jällegi võid proovida ka FAT32-le kopeerida Windowsi alt, aga kui sealt ei tööta....
Üldiselt ei tohiks see muidugi eriti võimalik olla, aga kes teab icon_smile.gif

tagasi üles
hollywer
HV kasutaja
hollywer

sõnum 07.04.2005 10:53:38 vasta tsitaadiga

Fat32 on päris hea mõte, aga küpteeritud faile ei saa kopeerida, küll aga kustutada ja ümber tõsta. Kui Fat32 nendega hulluks läheb, siis ei saa hoopiski neid tagasi icon_biggrin.gif
Ma proovin täna GetDataBack programmi. Loodan, et suudab need failid microfti sügavast kompostihunnikust välja rookida.
Fat32 ei pruugi krüpteeritud faile näidatagi, aga tasub proovida, kui andmete taastamisproge mind ei aita.
tagasi üles
pppd
Kreisi kasutaja

sõnum 07.04.2005 12:19:36 vasta tsitaadiga

Hilja, peremees, hilja..

Üldiselt, EFS-i failid on kettal loomulikult krüptituna, nii et ei teise opsüsteemiga bootimine (vahet pole, kas linux või windows või midagi muud) ja nende all kuhugi mujale (sh teisele failisüsteemile) kopeerimine ei aita, sest võtmeid nende failide lahtikrüpteerimiseks lihtsalt pole. Ainuke lootus (eeldades, et Sa serte kuhugi kindlasse kohta eksportinud) oleks Sul mingi failitaastajaga leida kas a) (varasemad) krüptimata versioonid oma failidest icon_smile.gif b) vana opsüsteemi registri failid (peaks piisama Sinu kasutaja ntuser.dat-ist ja SAM-ist) ning siis pruukida vastavaid programme (ElcomSoft-i AEFSDR tuleb esimesena meelde).
Kommentaarid: 3 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 3
tagasi üles
neros
HV Guru
neros

sõnum 07.04.2005 15:18:10 vasta tsitaadiga

Jah, kuule... ma võin sulle Advanced EFS Data Recovery anda! Uurisin natuke ja leidsin Elcomsofti recovery studio üles icon_biggrin.gif
tagasi üles
hollywer
HV kasutaja
hollywer

sõnum 09.04.2005 12:46:46 vasta tsitaadiga

Üldiselt mitte mingi proge ei aita. Viimast programmi ka juba proovisin. Tuleb ilmselt failitaastusprogrammi proovida. Ahjaa, ma juba proovisin - krüpteeritud failid jäävad ikka krüpteerituks. Erinevus on vaid selles, et ei ole roheliselt märgitud.
Siin aitax vaid see, et ma tean, mis süsteemiga failid lahti siduda. Seega keegi peale Microsofti spetside ei oska mind ilmselt aidata.
tagasi üles
jossi 1
Kreisi kasutaja

sõnum 09.04.2005 19:12:44 vasta tsitaadiga

Ei aita siin miskit jah. Sa oleks pidanud krüpteerims sertifikaadi koos "private key"-ga exportima ning selle alles hoidma.

Loe siit juurde: Exporting and Importing EFS and DRA Certificates and Private Keys

sertifikaatidele saab ligi ka Internet Options>Content>Certificates. Seal valid Personal ja export... , ilmub wizard.
Kommentaarid: 15 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 15
tagasi üles
Shelby-SV
Jõulud On Läbi!
Shelby-SV

sõnum 09.04.2005 20:33:42 vasta tsitaadiga

ma mõtlen ka et sa suht kadunud vend, kahju kohe.

endal oli ka kunagi nende krüptimis progredega n*ssi kui palju. nimelt oli ka mõte et krüptiks endal mõned kaustad ära, tirisingi sis kokku mingi 4 progret ja proovisin neid, a kuna ükski ei sobinud, uninstallisin ma need. mingi paari tunni pärast avastasin äkki, et mul enda peakaust kus mul kõige tähtsam stuff koos on, on ikka krüptitud! icon_eek.gif deem, ma mõtlesin et ma ka kadunud vend.
mul lahenes see sis nii, et tõmbasin need prgred tagasi ja proovisin need kasutad uuesti dekrüptida, õnneks õnnestuski, neil mingi default või mingi krüpt peal...
Kommentaarid: 63 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 1 :: 55
tagasi üles
Tsernobil
HV kasutaja
Tsernobil

sõnum 10.04.2005 12:08:58 vasta tsitaadiga

Shelby-SV kirjutas:
ma mõtlen ka et sa suht kadunud vend, kahju kohe.

endal oli ka kunagi nende krüptimis progredega n*ssi kui palju. nimelt oli ka mõte et krüptiks endal mõned kaustad ära, tirisingi sis kokku mingi 4 progret ja proovisin neid, a kuna ükski ei sobinud, uninstallisin ma need. mingi paari tunni pärast avastasin äkki, et mul enda peakaust kus mul kõige tähtsam stuff koos on, on ikka krüptitud! icon_eek.gif deem, ma mõtlesin et ma ka kadunud vend.
mul lahenes see sis nii, et tõmbasin need prgred tagasi ja proovisin need kasutad uuesti dekrüptida, õnneks õnnestuski, neil mingi default või mingi krüpt peal...

Kehva tarkvara kasutasid siis ilmselt. Hea tarkvara selleks oleks Utimaco "Safeguard Easy", kõik on krüptitud ja decrüptitakse online ainult mällu. Uninstallimisel loomulikult decrüptitakse kõik lahti ning private-keysi saab backupida ka.
Muidu ega sellest windowsi enda krüptimisest polegi mingit kasu, kuna võtmele ligipääsu
piiratakse kasutajaõigustega aga kasutaja passwordi lahti tegemiseks on tarkvara küllalt. Safeguard Easy aga krüptib
kinni kogu partitsiooni, ka systemroot kataloogi, nii et tavalised windowsi passwordi äraarvajad on abitud.
Kommentaarid: 2 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 0 :: 0
tagasi üles
hollywer
HV kasutaja
hollywer

sõnum 10.04.2005 18:42:32 vasta tsitaadiga

jossi 1 kirjutas:
Ei aita siin miskit jah. Sa oleks pidanud krüpteerims sertifikaadi koos "private key"-ga exportima ning selle alles hoidma.

Loe siit juurde: Exporting and Importing EFS and DRA Certificates and Private Keys

sertifikaatidele saab ligi ka Internet Options>Content>Certificates. Seal valid Personal ja export... , ilmub wizard.

Nojah, sellest sertifikaadi teemast ma sain teada alles siis, kui hilja. Alles siis hakkasin asja lähemalt uurima ning avastasin, et viimane aeg on püksid täis teha.
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Tarkvara »  Turvalisus »  Krüpteeritud andmete taastamine Windows XP-s
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.