praegune kellaaeg 16.08.2025 01:54:14
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
alar717
HV vaatleja
|
23.10.2008 10:58:00
|
|
|
Mnjaa ref, minu meelest see päris nii ka ikka ei ole, nagu sa siin seletasid. Oletame, kui mina teen video ja laen selle nt esnipsi ning paari päeva pärast leian selle video juba YouTubest, siis on see autoriõiguste rikkumine. Mul selline kogemus on ja mu video eemldati sealt - ise arvan, et see oli lihtsalt hea juhus, ju mu kiri juhtus kellelegi silma selles tohutus kirjkuhjas, mida YouTube saab. Aga poleks võinud nii hästi minna, olen kindel, et enamus, kes YouTube kirjutavad, ei saa sealt üldse mingit vastust või nad hakkavad nõudma, et sa tõestaks neile, et sina oled vastava video autor. Ja kui seda minu videot oleks hakatud levitama eesti veebilehtedel, kus on see võimalus, siis ma oleks küll väga pahane olnud ja oleks käskinud EAKO-l need videod sealt ära koristada ning loomulikult ka YouTubest endast. Aga teada värk, et YouTube hakkab blokkima ja sealt video eemaldamine võtab aega. Nii, et minu meelest teeb küll EAKO õiget asja ikkagi.
Keegi peab ju autoriõiguste eest ka seisma. Mingit organisatsiooni ikka kuulatakse paremini, kui et lihtsalt mingi tegelane hakkab kuskil vinguma, et miks tema autoriõigus on rikutud.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Renka
HV Guru

|
23.10.2008 10:58:10
|
|
|
alar717 kirjutas: |
Aga teada värk, et YouTube hakkab blokkima ja sealt video eemaldamine võtab aega. Nii, et minu meelest teeb küll EAKO õiget asja ikkagi. |
Kuskohast see teada värk on? Ma ei ole kusagilt ühtegi halba sõna kuulnud youtube kohta kui neile teatada autoriõiguste rikkumisest. Igalt poolt ainult positiivset vastukaja tulnud - nagu sinagi varem kirjutasid.
_________________ There is no place like 127.0.0.1 |
|
Kommentaarid: 71 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
2 :: |
1 :: |
61 |
|
tagasi üles |
|
 |
alar717
HV vaatleja
|
23.10.2008 11:10:05
|
|
|
No ma ei usu eriti, tavaliselt ükskõik kuhu suuremasse firmasse ma olen kirjutanud, pole sealt ühtegi kirja vastu tulnud. Noh tuleb tunnistada, et YouTube oli erand küll. Oh jah, ajasin jälle totaalset jama. Krt mina kah ikkagi neid asju ei tea. Krdi jutupaunik olen:
Nojah ega ma aru ei saa, siis mida see EAKO siis jamab nende eesti saitidega. No tegelt EAKO kirjutas mulle, et neil käivad läbirääkimised YouTubega. Mida see iganes ka ei tähendaks.
Aga samas see muusika.tv on ju suht mõttetu leht tegelikult ju. Palju neid inimesi ikka seal on, kes neid eesti videosid seal vaatamas käib, kui need kõik YouTubes nagunii olemas ju.
YouTubes on võimalik teha ju oma kanal. mina küll soovitaks muusika.tv teha lihtsalt YouTube oma kanal ja koguda sinna kokku eesti videosid. Palju vähem vaeva ja palju mõnusam tulemus.
Ja mis kõige lahedam, muusika.tv autor või autorid võiks lisada ka ise YouTube juurde eesti muusikat - küsida eesti muusikutelt, et kas nad ei tahaks mõnda lugu muusika.tv nime alla YouTube lisada. Sellisel tegevusel näeks ma küll mõtet, aga teha eraldi sait nende videode jaoks, mis YouTubes nagunii olemas, milleks?
viimati muutis alar717 23.10.2008 11:15:53, muudetud 1 kord |
|
tagasi üles |
|
 |
mikk36
HV Guru

|
23.10.2008 11:11:23
|
|
|
alar717, see, et vähe inimesi käib vaatamas ei loe absoluutselt
seda väiksem on ju tegelikult EAKO saavutus
|
|
Kommentaarid: 85 loe/lisa |
   |
0 :: |
78 |
|
tagasi üles |
|
 |
Draax
HV veteran

|
23.10.2008 11:17:32
|
|
|
alar717, võiksid oma argumendid läbi mõelda enne nende esitamist.
Tekst, kus sa kõigepealt räägid kuidas Youtube su kirjale kibekiirelt reageeris ja järgmises postituses väidad, et nagunii keegi nendest suurtest ei viitsi kaebustega tegeleda, mõjub väga koomiliselt.
Youtube videode selline teisele saidile kuvamine (embeddimine, misiganes) on sisuliselt sama mis linkimine. Linkimine ei ole materjali levitamine, vaid kusagil mujal olevale materjalile viitamine.
Muusika.tv poolt ainuõige vastus EAKO-le on, et kõnealused videod ei asu muusika.tv serveris ning muusika.tv ei ole vastutav tema serveris mitteasuva contenti sisu autoriõiguste küsimuste eest.
|
|
Kommentaarid: 28 loe/lisa |
   |
28 |
|
tagasi üles |
|
 |
alar717
HV vaatleja
|
23.10.2008 11:19:08
|
|
|
Jah aga kui minu tehtud lugu ja muusikavideo oleks muusika.tv lehel üleval, ilma et keegi minult luba oleks küsinud, siis mind ajaks küll närvi.
Draax ma olengi koomik ju
No aga nii on, sa oled kirjutanud mõnda suuremasse firmasse või organisatsiooni. Ma olen päris paljudesse ja tavaliselt ei tule sealt mingit vastust tagasi. Ja olgu siis su jutt nii asjalik kui tahes.
viimati muutis alar717 23.10.2008 11:22:28, muudetud 2 korda |
|
tagasi üles |
|
 |
Draax
HV veteran

|
23.10.2008 11:19:49
|
|
|
Jah aga kui minu tehtud lugu ja muusikavideo oleks muusika.tv lehel üleval, ilma et keegi minult luba oleks küsinud, siis mind ajaks küll närvi. |
Närvi võib see sind ajada, aga pöördu oma närvide rahustamiseks youtube'i poole.
Pealegi ma ei saa üldse aru, miks see peaks sind närvi ajama? Mida rohkem inimesi su videot näeb, seda rohkem respekti ja feimi ja lõppkokkuvõttes ka sulli sulle.
|
|
   |
28 |
|
tagasi üles |
|
 |
alar717
HV vaatleja
|
23.10.2008 11:21:21
|
|
|
Kle ega inimesed feimi pärast tööt tee, ikka raha pärast.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Draax
HV veteran

|
23.10.2008 11:24:11
|
|
|
Kle ega inimesed feimi pärast tööt tee, ikka raha pärast. |
Ilma feimita ei osta keegi su kontserdile piletit.
No aga nii on, sa oled kirjutanud mõnda suuremasse firmasse või organisatsiooni. Ma olen päris paljudesse ja tavaliselt ei tule sealt mingit vastust tagasi. Ja olgu siis su jutt nii asjalik kui tahes. |
Minu kirjadele küll vastatakse
Samas ma töötan ise ka üsna ee... teada-tuntud ettevõttes.
|
|
   |
28 |
|
tagasi üles |
|
 |
alar717
HV vaatleja
|
23.10.2008 11:24:19
|
|
|
No ega see muusikavideo ka nüüd kedagi kuulsaks ei tee ju. Põhiline on ju see, et keegi topib loo enda ülesse. Kes siis enam neid ostma hakkab, kõik kuulvad kuskil YouTubes.
Minu omadele küll millegipärast ei vastata, ehk kirjutan midagi valesti.
viimati muutis alar717 23.10.2008 11:25:02, muudetud 1 kord |
|
tagasi üles |
|
 |
Draax
HV veteran

|
23.10.2008 11:25:02
|
|
|
No ega see muusikavideo ka nüüd kedagi kuulsaks ei tee ju. Põhiline on ju see, et keegi topib loo enda ülesse. Kes siis enam neid ostma hakkab, kõik kuulvad kuskil YouTubes. |
Kust sina arvad, et inimesed teavad mingeid "botas kulub" või "bemmi kummid" laule?
|
|
   |
28 |
|
tagasi üles |
|
 |
alar717
HV vaatleja
|
23.10.2008 12:01:21
|
|
|
Raadiost või telekast ikka:)
Aga sa läheksid uusi bemmi kumme konterdile kuulama?
Ah, persse ma ei viitsi enam neist autoriõigustest jahuda. Aga samas keegi peab ju neid kaitsma ka ikkagi.
Ja kõiges on tegelikult süüdi vigane seadus. Võiks olla seaduses konkreetselt kirjas, et YouTube videot ei tohi oma veebilehele paidaldada, küll oleks hea
Võtame nt selle loo http://muusika24.ee/Eestimuusika/albumId,101600 , seda praegu kindlasti müüakse mõnuga, sest see pole kusagil vabalt kättesaadavaks tehtud, aga niipea kui mingi tüüp selle YouTubesse aeb, ongi kööga.
No mõtlesin, et tegelt muusika.tv oleks ju mõte, kui ta teeks selle playeri suuremaks, praegu on ta põhimõtteliselt sama väike, nagu YouTubes. Hea on vaadata videot, mis ei ole nii pisike, kuid mis pole ka päris täisekraan. Suurem võiks video olla.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Tupsu
HV Guru

|
23.10.2008 12:06:36
|
|
|
.... Ja kui seda minu videot oleks hakatud levitama eesti veebilehtedel, kus on see võimalus, siis ma oleks küll väga pahane olnud ja oleks käskinud EAKO-l need videod sealt ära koristada ning loomulikult ka YouTubest endast. Aga teada värk, et YouTube hakkab blokkima ja sealt video eemaldamine võtab aega. Nii, et minu meelest teeb küll EAKO õiget asja ikkagi.
Keegi peab ju autoriõiguste eest ka seisma. Mingit organisatsiooni ikka kuulatakse paremini, kui et lihtsalt mingi tegelane hakkab kuskil vinguma, et miks tema autoriõigus on rikutud. |
Pole ammu nii palju nalja saanud.
Tsitaat :"Käskinud EAKO-l need ära koristada" . Irw .
Tegu on eraettevõttega, mis esindab teatud suurfirmasid ja portsu autoreid nendega sõlmitud lepingu alusel.
Nii et enne käskimist oleks tulnud minna tipa-tapa lepingut sõlmima ja kahtlen sügavalt, et sellega ühe koduvideo pärast üldse tegelema oleks keegi seal hakanud. Isegi kui rahakott seda lubanud oleks.
Nii et soovitan endale enne natuke asjad selgeks teha, jääb lapsusi postituses vähemaks.
|
|
Kommentaarid: 234 loe/lisa |
   |
3 :: |
11 :: |
200 |
|
tagasi üles |
|
 |
alar717
HV vaatleja
|
23.10.2008 12:08:44
|
|
|
Tupsu miks sa arvad, et see mingi koduvideo oli:D
Aga see on juba teada, et ma nalja oskan teha
Ma tegelt ajan siin niisama lolli juttu, mida mina ka autoriõigustest tean Hea koht mula ajamiseks. Igav on. Ja autoriõigus noh huvitav teema.
viimati muutis alar717 23.10.2008 12:10:12, muudetud 1 kord |
|
tagasi üles |
|
 |
ref
Kreisi kasutaja
|
23.10.2008 12:09:57
|
|
|
Ja kõiges on tegelikult süüdi vigane seadus. Võiks olla seaduses konkreetselt kirjas, et YouTube videot ei tohi oma veebilehele paidaldada, küll oleks hea  |
Seadusloome ei saa mitte kunagi olla nii spetsiifiline, et vot ettevõttele A kehtivad sellised ja sellised nõuded (selleks on õigusriigis olemas määrused ja käskkirjad, kuid ka nende väljaandmine on reguleeritud). Seadus peaks ideejärgi olema loodud nii, et see kehtiks enamikel juhtudel ning seaduse sõnastus peab samuti olema piisavalt üldsõnaline.
Võtame nt selle loo http://muusika24.ee/Eestimuusika/albumId,101600 , seda praegu kindlasti müüakse mõnuga, sest see pole kusagil vabalt kättesaadavaks tehtud, aga niipea kui mingi tüüp selle YouTubesse aeb, ongi kööga. |
Aga äkki peaks oma turundusmeetodid ümberkujundama, kuna turg on juba ümber kujunenud ? Peaks arvestama sellega, et varem või hiljem jõuab lugu kuhugi youtube või muusse sarnasesse ning ostunumber langeb drastiliselt...
Miks peaks olema primaarne tuluallikas singli/albumi müük? Miks ei võiks singel/album olla hoopis promomaterjal mida levitatakse tasuta ning tegelik tulu tuleb hoopis kontsertitelt, fänninännilt jms ? Või siis näiteks albumi või singli ostmine peaks andma mingi kena lisaväärtuse lisaks kuulamisele (albumi kaanevahelt leiad oma lemmikartisti autogrammi? mingi -10% soodukat järgmisele kontsertile? albumiga tuleb kaasa bändi plakat?).
Mu meelest on kohati muusikaturg liiga konservatiivne ega suuda areneda vastavalt turunõudmistele.. näiteks CD-d... jah, vahvad asjad aga 9 inimest 10nest kuulab oma muusikat mp3 playeritest, lihtsaim viis saada mp3-e on see kusagilt pirada - inimene on laisk ja läheb ALATI kergema vastupanu teed -> peaks leidma mingisuguse boonuse, et inimene ikkagi tahab/vajab seda CD-d (vt. eespoolt). Teine variant (mida on tegelikult eestis juba tehtud) - müüa oma albumit koos mingi mp3 playeriga (inimene saab nii playeri kui oma lemmikalbumi) jnejne...
|
|
Kommentaarid: 17 loe/lisa |
   |
15 |
|
tagasi üles |
|
 |
Draax
HV veteran

|
23.10.2008 12:13:12
|
|
|
Kusjuures viimane uudis on ju see, et muusikatootjad ei taha enam internetis lugusid ühekaupa müüa. Mingi bänd oli just pannud iTunes'i oma albumi müügile AINULT tervikalbumina, ühekaupa lugusid tellida ei saa.
Inimesed just kuulavad (ja on nõus ostma) 1-2, äärmisel juhul 3 hittlugu, mis müüvad ühekaupa võttes 90-95% kogu albumi materjalist. Ja nüüd on tootjatel suur probleem, sest enam pole võimalik inimestele albumiga lisaballasti kalli rahaga maha müüa ja üritatakse vägisi seda süsteemi (taas)juurutada - et ostja peaks lisaks hittloo kuulamise õigusele sundkorras köhima pappi ka kümne lisaloo eest, mida ta tegelikult ei taha.
Masendav
|
|
   |
28 |
|
tagasi üles |
|
 |
alar717
HV vaatleja
|
23.10.2008 12:15:35
|
|
|
No ega siis tuleb jälgida, et mp3 ka ei oleks kuskilt Aresest või mis need kõik programmid ongi Lime Wired ja, et neist ka tõmmata ei saaks. Sinna ka EAKO kohe kallale saata Ah ma ei tea, ärge mu mula enam kuulata, liiga lõbusaks läheb, minu poolt vaevalt midagi asjalikku enam tuleb. Lähen osin parem endale uue teema, kus mula ajada.
Vaadake parem seda videot http://www.dailymotion.com/video/x6iv6d_pink-so-what-hq_music
Hea video on, ei tea kas ma selle lingiga rikkusin kellegi autoriõigusi ka
|
|
tagasi üles |
|
 |
aabee
HV vaatleja
|
23.10.2008 12:48:31
|
|
|
Oh seda imet, kui pole paar päeva HV-sse saanud ja mitte küll minu algatatud teema, aga üks väheseid teemasid, kuhu ma postitada olen viitsinud, on saanud sedavõrd palju uusi vastuseid.
Ja seda siis lausa kahelt uuelt kasutajalt (aut6sspets, alar717), kes on ennast registreerinud justnimelt spetsiaalselt selleks, et siia teemasse postitada.Seda siis paari viimase päeva jooksul-alates minu viimasest postitusest.Einoh edu.Ma ei tea, miks mulle tundub, et tegu on EAKO töötajatega või vähemalt nende lähedastega, kes siin oma tööandja viletsat tööd kaitsevad.Otseloomulikult on mu teadmised suuremad kui ajalehtedest loetu ja tuginedes vähesel määral ajalehtedest loetule ning suures osas enda teadmistele julgen ja saangi väita, et EAKO polegi suurt midagi teinud, et Eestis lokkavat piraatlust peatada või siis vähemalt pidurdada selle levikut.
Kas on põhjusteks EAKO töötajate viletsad teadmised IT-maailmast või juurast või koguni mõlemast,pole minu otsustada.Kuigi oletada ju võib-ei taha küll kahepalgeline olla, aga EAKO suutis filmi "Klass" nettiriputajale kohtus välja võidelda enamvähem miinimumtrahvi 25 000( umbes 100 DVD hind tippajal).Kui EAKO-s oleks veidikegi pädevamad juristid, kes oleksid oma "klientide" eest tõeliselt võidelnud, siis oleks võinud karistus olla sadu tuhandeid kroone ja tüüp oleks pool elu pangalaenu asemel "surnud hobust" maksnud.Ehk siis mingisuguse kunagise lolluse eest korralikult karistada saanud-mitte kõigest sellega, et lööb selle raha mõne kuuga letti või siis aasta-pooleteisega.Muidugi kõvematel vennikestel pole see 25 000 ka probleemiks kohe maksta-seega siis pikkade aastate jooksul esimene suurem ja AINUKE filmipiraat ja seegi suht lõdvalt sisuliselt ilma karistuseta pääsenud.
Aga nagu siin teemas on mitmed eelnevadki kommentaatorid maininud, et tegelikult pole tavakasutaja ega "lihtkodaniku" asi uurida mõne video seaduslikku tausta ehk siis seda, kas see video on üleval Youtubes või kus iganes üleval seaduslikult-ebaseaduslikult.Kas seda videot saab linkida teistele lehekülgedele või mitte-on ka oluliselt keerulisem asi.Hoopis EAKO peab seisma selle eest, et tema " tööandjate" huvid oleksid kaitstud-praegu saab sisuliselt muusika.tv risti lüüa justnimelt selle eest, et ta "koputas" enda peale.Samas kui mõni teine teeks enamvähem taolise lehekülje ja ei "koputaks" endast EAKO-le saaksid taolised teised leheküljed väga kaua kesta.Aga annaksin siinkohal siis EAKO-le tasuta vihje-Eesti Ekspress avaldas mõni aeg tagasi uudise, kus oli kasutatud foorumi militaar.net ühte teemat uudise loomise juures.Täpsemalt siis rääkis teema mingisugustest riigisaladustega kaitstud materjalidest( kaartidest täsemini), mida üks jobu pakkus paarile teisele ullikesele, kes kõik osalesid enda teadmata kuriteos.Esimene tobuke oli see, kes omale feimi saamiseks riigisaladustega kaitstud materjalid liikvele lasi ja teised paar tükki olid need, kes endale aru andmata teda julgustasid ehk siis sisuliselt provotseerisid süütut kuriteole.Teatavasti saavad kuriteo matkimisega tegeleda ainult politseinikud või prokuratuur.
Delfis ja mujalgi on avaldatud uudiseid, mis on alguse saanud justnimelt HV-st pettur pettis mdagi välja jne ning kasutatud on HV-s leiduvat materjali.Kas panna kinni Delfi või piirduda HV-ga või veelgi parem asjadest õigesti aru saada ja mitte kumbagi sulgeda.Sisuliselt peaks ju selle muusika.tv näitel Youtube sulgema, kuna seal levitatakse sinna kasutajate poolt ebaseaduslikult üleslaetud teoseid ja mis veelgi hullem-Youtube äri mõte ongi selles, et ärgitada inimesi netti üleslaadima autoriõigustega kaitstud teoseid ( sest vaevalt Kareni pulmapildid ja mesinädalad Türgis Margusega eriti kedagi huvitaks-väljaarvatud ehk asjaosalisi endi ja ehk veel paarikümmet ülejäänut.Nimed ja koht on muudetud-tõin vaid näite ükskõik millest.)samas aga kui keegi saab enda valdusse näiteks Niki uue video, mis koguks juba esimese kuuga tuhandeid kui mitte kümneid tuhandeid vaatajaid.Ega need youtubekad saavad ju ise ka aru, mis tegelikult rahvast huvitab ja tunnistan ka ise, et käin Youtubes imetlemas EAKO tegemata tööd ehk siis tutvun eesti artistide loominguga, mis seal üleval on ja autoriõigused või kurjad kirjad nende videote ülespanijatele jätan EAKO "miljonimängijatele".Ja nagu ma muusika.tv-le kirjutasin, siis ta võiks juhendada mind, kuidas ta oma kodukat teinud on ja ka minu koduka sisuks saavad Youtubest ning mujalt vahendatud videod.Kui mingi video on Youtubest või mujalt kadunud või teatab keegi,kellel on volitus või õigused millelegi, siis võtan oma kodukalt samuti maha.EAKO võiks aga vahepeal vaadata Youtubesse ja lüüa otsingusse Jüri Homenja, Dynamint, Nexus, Sulo,Niki,Kemo, Meie Mees jne-juhul kui otsingu tulemused teid rahuldavad, siis nautige.Teistele soovitan sedasama.
|
|
tagasi üles |
|
 |
alar717
HV vaatleja
|
23.10.2008 12:57:26
|
|
|
Aabel on lahtine peab. Mida sa sööd, et sa nii tark oled?
See teema on siin nagu haigus, ma ei saa kuidagi siit minema. Ma ei ole EAKO mingi käsilane. Ma ise ka alguses mõtlesin, et ega YouTube on ju süüdi, mitte muusika.tv Aga noh EAKO kirjutas mulle, et ei tohi panna niisama oma lehele YouTube videot, enne peab veenduma, et ta legaalselt YouTubes on. Kui legaalselt on, siis on kõik ok, aga kui pole, siis saab nii YouTube, kui sina ka, kes sa paned selle oma lehele. Aga samas jah, eks YouTube ole ju kõiges süüdi. EAKO võiks YouTube kinni lasta panna. Mõelge vaid, mingi Eesti Autorikaitse Organisatsioon lasi YouTube kinni panna. See oleks alles hea nali:) Eesti oleks päeva pealt kuulus ja üle maailma rahvavaenlane nr 1. Eesti pühitaks ju maamunalt minema. Väga hull lugu.
viimati muutis alar717 23.10.2008 13:08:24, muudetud 1 kord |
|
tagasi üles |
|
 |
mikk36
HV Guru

|
23.10.2008 13:02:29
|
|
|
aabee, ehk oleks mõttekas lihtsalt pakkuda et hakkad ise antud portaali haldajaks ja praegune haldaja siis jätkab oma tegevust näiteks moderaatori stiilis, nii et kui keegi tahab torkida, siis oleksid sina vastutav isik ?
|
|
Kommentaarid: 85 loe/lisa |
   |
78 |
|
tagasi üles |
|
 |
linnumees
HV kasutaja
|
23.10.2008 13:02:40
|
|
|
ref kirjutas: |
Miks peaks olema primaarne tuluallikas singli/albumi müük? Miks ei võiks singel/album olla hoopis promomaterjal mida levitatakse tasuta ning tegelik tulu tuleb hoopis kontsertitelt, fänninännilt jms ? Või siis näiteks albumi või singli ostmine peaks andma mingi kena lisaväärtuse lisaks kuulamisele (albumi kaanevahelt leiad oma lemmikartisti autogrammi? mingi -10% soodukat järgmisele kontsertile? albumiga tuleb kaasa bändi plakat?). |
Bändi põhitulu üldjuhul tulebki kontsertidelt ja bändikraamilt.
|
|
Kommentaarid: 3 loe/lisa |
   |
3 |
|
tagasi üles |
|
 |
ref
Kreisi kasutaja
|
23.10.2008 13:40:52
|
|
|
Aga noh EAKO kirjutas mulle, et ei tohi panna niisama oma lehele YouTube videot, enne peab veenduma, et ta legaalselt YouTubes on. |
EAKO'l ei ole eriti pädevad juristid, EAKO on näidanud oma ebakompetentsust seaduste tundmisel (vt. teema alguses olevaid kirju ja nendes olevaid viiteid olematutele ja valedele seadustele). Samuti puudub EAKOl seaduse poolt antud pädevus otsustada millegi seaduslikkuse (või ebaseaduslikkuse üle). EAKO ei ole mitte kunagi mitte kusagil viidanud adekvaatsetele ja pädevatele seaduse tõlgendustele (pädevaks tõlgenduseks loeksin mina mõnd riigikohtu otsust, õiguskantsleri seisukohta, advokatuuri selgitusi/analüüse). Suvaline nurgaadvokaat võib sul suvalist moodi seadust tõlgendada, kuid see ei ole ega saagi olla üldsuse poolt aktsepteeritav ja pädev tõlgendus.
Seega mina keeldun uskumast seda jama, mida EAKO välja pritsib ning soovitan ka teistel seda esimeses otsas mitte tõsiselt võtta ning leida keegi teine ja veidi pädevam isik õiguslikku hinnangut andma (keskmiselt ~1000 krooniga peaks kiire seisukoha mõnelt keskmiselt mitte-rämps advokaadilt saama, parimal juhul ka ehk juba kahe erineva isiku arvamuse/tõlgenduse).
linnumees kirjutas: |
Bändi põhitulu üldjuhul tulebki kontsertidelt ja bändikraamilt. |
Ok, ma pole väga selliste teemadega kokku puutunud, kuid veelgi enam tundub selles valguses, et EAKO ei tee oma tööd, bändi peaks rõõmustama nende kuulsus -> suurem kuulsus = rohkem külastajaid kontsertil = suurem kontsertitulu = suurem sissetulek. Seega puhtalt turgu vaadates ei näe ma mingit põhjust, miks ühele korralikule artistile ei peaks meeldima tasuta promo?!?!
Pealegi, palju meil ikka muusikavideosid poest ostetakse ?! (btw, on see üldse võimalik?)
|
|
Kommentaarid: 17 loe/lisa |
   |
15 |
|
tagasi üles |
|
 |
aabee
HV vaatleja
|
23.10.2008 13:52:10
|
|
|
mikk36 kirjutas: |
aabee, ehk oleks mõttekas lihtsalt pakkuda et hakkad ise antud portaali haldajaks ja praegune haldaja siis jätkab oma tegevust näiteks moderaatori stiilis, nii et kui keegi tahab torkida, siis oleksid sina vastutav isik ? |
Ei-ma võin hakata küll jah mõne aja pärast selle antud portaali haldajaks, kuid mina taolist portaali edasi arendada ei viitsiks, sest see muusika.tv on oma lae juba saavutanud ja edasi peab see nüüd juba paraku ise arenema.Kes seda portaali edasi arendab, kas omanik või kasutajad-on muidugi kahe otsaga küsimus.
Aga nagu ma juba eelnevalt ütlesin, et ma võin hakata alles mõne aja pärast tolle portaali haldajaks-hetkel on mul veel lähitulevikku puudutavaid asju liigagi palju peal ja tõenäoliselt selle aasta sees ma seda portaali haldama ei hakkaks-ehk ka mitte enne 2009 märtsi.Kuid muidugi ei tea iialgi ette, kuhu ja kuidas elu tüürib ja äkki saan juba järgmise aasta alguses selle asjaga tegelema hakata.Selle muusika.tv asjaga-ma mõtlen.Kuid enne tahan mõned oma tähtsamad projektid korda ajada ja seejärel ehk selle muusika.tv enda hallata võtta.Veebindus, kodulehekülgede kujundus või programmeerimine pole paraku mu tugevamad küljed.
Kuid minu arvamuseks oli, on ja jääb, et muusika.tv pole rikkunud mitte ühtegi seadust ja tegelikult isegi ei müü muusika.tv reklaame või ei korja oma kasutajatelt päeva-nädala-kuutasu, et isegi ei saa teda süüdistada oma projektiga "ebaseadusliku" tulu teenimises.Aga pole hullu-kui mu läbirääkimised teatavate inimestega vilja kannavad, siis me ei saa mitte ainult EAKO-st lahti vaid ka muudest tühistest-mõttetutest onupojapoliitikal põhinevatest samalaadsetest organisatsioonidest ja saame ka täiesti uue autorikaitsebüroo, mille üheks tähtsamaks juhiks saan mina.
Eks hästi informeeritud inimesed ju on ( või vähemalt peaks olema) kursis sellega, et viimasel ajal on kinni pandud mitmeid välismaa suuremaid torrentilehekülgi või lihtsalt lehekülgi, mis jagavad veel ametlikult avaldamata reliise, mis peaksid siis suurematesse pirafoorumitesse jõudma.Loomulikult pole nende lehekülgede sulgemise taga ei RIAA ega EAKO ehk siis nende Eesti "koostööpartner" vaid hoopiski salajasemad jõud.Nimelt on enamvähem kõik maailma suurimad pirafoorumid juba pikemat aega "kaetud" ehk siis on vähemalt üks supermode või adminn reetur, kes infi edastab.Kuna aga RIAA maksab info eest vähe ja EAKO ei maksa s....gi, siis pole ka mõtet imestada, kui need libud, kes ise supermodede-adminnide-VIPidena Rapidsharesse ja mujale avaldusi teevad uute filmide,mängude,programmide jne kohta, mis on "enneaegselt" või veidi hiljem piraajade poolt netti riputatud. Näiteks WBB on kaetud lausa terve hulga libadega, kelledest umbes pooled on olnud libad juba selle foorumi loomisest alates.Ehk WBB looja sai juba alguses endale kaasa enamvähem lehekülje sündimisest saadik mitu tegelast, kes on olnud kogu aeg need, kes infot jagavad "sinna kuhu vaja".
|
|
tagasi üles |
|
 |
Renka
HV Guru

|
23.10.2008 13:58:14
|
|
|
Lahendus oleks ju videod samamoodi üles riputada nagu nad praegu on ja EAKOga koostood tehes need soovi korral sealt ükshaaval eemaldada. Las siis võitlevad tuuleveskitega kui allika kallele minna ei taha.
_________________ There is no place like 127.0.0.1 |
|
Kommentaarid: 71 loe/lisa |
   |
1 :: |
61 |
|
tagasi üles |
|
 |
alar717
HV vaatleja
|
23.10.2008 15:32:31
|
|
|
No krt küll, kuidas siis on, võib neid YouTube videosid oma kodulehele panna või mitte. EAKO räägib üht, te siin teist. Noh mõistlik (kuid samas ka loll) oleks ikka EAKOt kuulata kui mingit foorumi tarka juttu. Aga kuda on siis võib või ei või?
|
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|