Avaleht
uus teema   vasta Tarkvara »  Kujundamine »  Kujundamise hinnateema märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3, 4, 5  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
punktiir
HV Guru

sõnum 21.10.2008 08:15:55 vasta tsitaadiga

sellise summa peale tahetakse arvet. mul pole võimalust seda anda
Kommentaarid: 49 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 1 :: 38
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
tanel98
HV kasutaja
tanel98

sõnum 21.10.2008 08:22:42 vasta tsitaadiga

axel kirjutas:
punktiir

ma vaatasin veidi sinu töid ning ma ütlen sulle, et sa küsid liiga madalat hinda!!!

kui sa ei oska kudagi küsida kliendilt tunnihinda siis väike vihje sulle: oletame summaks on 2000.- eek, selle summa sisse mahutad 3-4 logo varianti, lisavariandid tulevad lisatasu (tunnihind) eest!

NB! lisatasud pead kokku leppima kliendiga eelnevalt ja raha küsi alati ette, st. põhisumma. sest hiljem võib tekkida raskusi ka selle kättesaamisega!

edu

Minuarust logosid ei saa päris tunni hinna järgi teha. Mõttetu on illukas mingid suvalised shaped panna ja need logopähe ära müüa. Plakati puhul aga on freelanci kujus suhteliselt ainumõeldav leppida kokku tüki hind. Ala minu tunnihind on xxx.- ja ma teen plakatot n-tundi, seega kokku läheb asi maksma n x xxx = xxxx.- . Lisada oleks hea ka see, et kui on muudatusi vaja või uuesti teha, lisandub tunde ja kui töö üldse ei kõlba tasustatakse ikka või siis vastavalt poolte kokkuleppele nt 50%. Raha ette küsimine ja saamine on ideaal variant. Üks korralik freelance disainer peab olema poole kohaga ka inkasso. Miski muu ei aita, sest huiamine toimub kogu aeg.

ps! Sellepärast freelanceritelt töö ostmine ongi odavam, et jäävad ära riigimaksud. Ega vabakutseline siis sitem vend pole. Mingi suvalise visiitkaardi või webi kujunduse või plakati/ajalehe reklamai jaoks pole loovjuhte ja muid tegelintskeid vaja. Pluss siis freelancerite raha ei lähe enamasti mingisuguse tööruumi rendiks. Sellistelt asjadelt tulebki võit. Kui firma kujundab 800-1200.- siis, 250-400.- on normaalne vabakutselisena pakkuda. Kui arvega, siis korruta summa 2-ga. Eks küsimus on nüüd selles, et alati ei leia enda soovitud hinnaga kliente. Valik on igaühe enda teha, kas loobub või teeb odavamalt ära.
Kommentaarid: 5 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 5
tagasi üles
punktiir
HV Guru

sõnum 21.10.2008 10:14:44 vasta tsitaadiga

no miks peaks inimene maksma kui talle asi ei meeldi?
tagasi üles
montez
Kreisi kasutaja

sõnum 21.10.2008 13:58:46 vasta tsitaadiga

See oli muidugi õige märkus, et sula firmades väga enam ei liigu ja tahetakse arvet. Pead siis mõne sõbraliku ettevõtja või FIE otsima.
tanel98
HV kasutaja
tanel98

sõnum 21.10.2008 17:13:50 vasta tsitaadiga

punktiir kirjutas:
no miks peaks inimene maksma kui talle asi ei meeldi?

Sellepärast, et ta on sinu välja valinud ja sa oled tööd teinud ning aega raisanud. Valik tehakse ikkagi eelmevalt tegija töödega tutvust tehes. Kui ei tee, siis on loll klient.
tagasi üles
axel
HV vaatleja

sõnum 21.10.2008 17:21:55 vasta tsitaadiga

tanel98

Sellest, et jäävad rigimaksud ära, sellest ma ei räägiks üldse kõva häälega! Sa ei tea kunagi, kes seda foorumit loeb, kui saadaksegi jälile võetakse viimanegi töö käest ära!
Lisaks süüdistatakse ka maksupettuses. Siinkohal arvate, et ma olen liiga paranoiline, kuid arvestades majanduse hetkeolukorda on riik väga valvas maksude osas!

ülejäänutele.

Tundub et reklaami ja disaini alal olete te ikka suhteliselt toored (ma mõtlen ärialaselt), te võite hästi programme tunda ja maitset teil kindasti on.
Kuid mõelge kasvõi sellele, kui teil on firma taga, kes arveid saab esitada. On teil müügipotentsiaali tunduvalt rohkem, teile ei vaadata ülevalt alla (firmade poolt)
Te räägite maksudest, kui paljud teist maksudega kursis on? Käibemaks (18%) see ei ole kohustuslik, kui teie müük aastas ei ületa 250 tuhandet. Sotsmaks (33%), seda te ei pea ka ju maksma, kui te ei kanna ennast firmasse töölisena. Juhatuse liikmed ja nende pereliikmed võivad töötada tasuta.
Selleks et omada firmat, ei pea tingimata omama kontoriruume ja hunnik palgatöölisi. Ise olen elukutseliseks hakanud 6 aastat tagasi ja ütlen teile, et arvuteid ja fotokaid jm. võib osta ka firma nimele, need ei pea tingimata olema eraisiku nimel. Ärge minust valesti aru saage, ma ei pea ennast siin mingiks isaks, lihtsalt tahan teid julgustada ettevõtluse osas.

Punktiir.

Mainisid, miks peaks maksma millegi eest, mis ei meeldi.
Vastus;

Tänapäeval ei võeta hiirt ka kätte tasuta! iga liigutus maksab see tuleb kliendile lihsalt selgeks teha ja enamjaolt kliendid teavad seda isegi.
Kui nad on raha ära maksnud, nõuavad küll rohkem, kuid neil on piir teada, millest nad edasi ei saa nu***da, et iga järgnev liigutus maksab, siis hakatakse hoopis teise pilguga vaatama variante, mis välja pakud. Seega lõppkokkuvõttes sinu autoriteet kasvab kliendi silmis. Agressivsem peab olema!

Edu teile
tagasi üles
tanel98
HV kasutaja
tanel98

sõnum 21.10.2008 17:29:42 vasta tsitaadiga

See, et ma räägin võimalusest mustalt teha, ei tähenda, et ma teen. Aga ümbriku palk on hetkel riigis ikka väga levinud. Ja selle vastu hakatakse juba tõsiselt võitlema ka.

Vajaliku tavaari ostmine on jah üks võimalus, kuidas seaduslikult nn raha välja võtta, aga ka see on imelik kui firmas töötab 3 inimest ja siis on ostetud 6 läpakat, 10 mobiili jne. Lõpuks tuleb keegi mitte väga tore onu või tädi ja tahab mobiile läpakaid ja muud varandust näha. Otsi siis mööda küla neid disaineritelt ja progrejatelt taga ja vaata, et keegi pole maha müünud ega ära kinkinud. 5a pärast toote ostu võis selle vist firma varade nimekirjast kõrvaldada? Aga ok, ma pole majanduses väga tugev. Üks võimalus on teha ju ostu müügi leping.

punktiir
HV Guru

sõnum 23.10.2008 00:30:28 vasta tsitaadiga

oh seda nõmedat bürokraatiat, ma parem teen oma asju sellise hinnaga mis ma teen. olen mõelnud isegi 1000 eekuselt logolt üle minna 500 peale. kui vaid oleks kes telliks, kallimaks igaljuhul ei lähe, siis ei telli keegi.
tagasi üles
Gotmilk
HV kasutaja

sõnum 23.10.2008 09:06:22 vasta tsitaadiga

punktiir kas sa ametlikult freelanceri ameti peale oled mõelnud? Võiksid proovida oma teenuseid ka välismaa turul müüa. Netis on palju veebilehti mis vahendavad freelance teenuseid. Sealsed hinnad peaks tiba kõrgemad ka olema.
tagasi üles
alecoqprem
Kreisi kasutaja
alecoqprem

sõnum 23.10.2008 09:23:16 vasta tsitaadiga

Gotmilk kirjutas:
punktiir kas sa ametlikult freelanceri ameti peale oled mõelnud? Võiksid proovida oma teenuseid ka välismaa turul müüa. Netis on palju veebilehti mis vahendavad freelance teenuseid. Sealsed hinnad peaks tiba kõrgemad ka olema.

need hinnad on kohe kindlsti kõvasti kõrgemad, kuid enamasti otsitakse päris kõva kogemusega inimesi ja konkurents on ka suht kõva.

Aga kes teab, kuna punktiir-il on suht kenasid töid näidata, vb isegi läheb kuskil õnneks.

Aga igaljuhul siin väike list huvitatud inimestele taolistest töövahenduse lehtedest mida mina tean:

http://jobs.smashingmagazine.com/freelance/design - tööotsijale tasuta
http://jobs.webdesignerwall.com/ peaks minu teada tööotsijale tasuta olema.
http://www.getafreelancer.com/ sama jutt mis eelmisel.
http://jobs.freelanceswitch.com/ (maksab 7 taala kuus)

mingi asi oli veel aga kuidagi ei leia enam üles
Kommentaarid: 29 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 1 :: 24
tagasi üles
punktiir
HV Guru

sõnum 23.10.2008 09:47:51 vasta tsitaadiga

noh siis on need konkursisaidid. üks on see sitepointi värk nüüdse aadressiga http://99designs.com/
polegi seal ammu mässanud
tagasi üles
alecoqprem
Kreisi kasutaja
alecoqprem

sõnum 23.10.2008 09:50:06 vasta tsitaadiga

punktiir kirjutas:
noh siis on need konkursisaidid. üks on see sitepointi värk nüüdse aadressiga http://99designs.com/
polegi seal ammu mässanud

ei need ei ole konkursisaidid. 99design-is on põhimõte, et "tee tööd ja väike võimalus, et saad ka selle eest raha"

antud lehtedel otsitakse konkreetselt töötegijaid, kes hakkavad alles siis tööd tegema kui nad on valitud. Põhimõtteliselt ju tavalised töökuulutused nagu cvonline-s või hyppelauas.
Kommentaarid: 29 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 1 :: 24
tagasi üles
n0bzter
HV kasutaja

sõnum 25.10.2008 21:43:44 vasta tsitaadiga

üks konkurssait : www.crowdspring.com ise olen seal paar tööd juba postitanud

EDIT: Mul on abi vaja. Nimelt ma sain tööotsa ühte Blogisse tutoriale kirjutama ja nad on mulle nõus maksa per-project. Jäin siis mõtisklema et mis oleks normaalne hind küsida? (nad tahtsid 1he tutoriali või uudise disainist ühes nädalas)
Kommentaarid: 13 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 13
tagasi üles
punktiir
HV Guru

sõnum 27.10.2008 13:01:35 vasta tsitaadiga

kas kujundaja on kohustatud tegema tekstikorrektori tööd? ala sulle saadetakse tekst, et ka sa pead näpuga järge vedama kas kõik tekst ikka korrektne on. IMO see on selle töö kes teksti saadab. Ja kui saadetakse tekst, mida tuleb parandada, siis võib selle eest ju ka lisatasu võtta?
tagasi üles
tanel98
HV kasutaja
tanel98

sõnum 27.10.2008 13:20:40 vasta tsitaadiga

n0bzter kirjutas:

EDIT: Mul on abi vaja. Nimelt ma sain tööotsa ühte Blogisse tutoriale kirjutama ja nad on mulle nõus maksa per-project. Jäin siis mõtisklema et mis oleks normaalne hind küsida? (nad tahtsid 1he tutoriali või uudise disainist ühes nädalas)

kui ikka neid loetakse, siis 500usd vast võib ikka küsida. Kui tutoorial on ka midagi sellist veidi kõvemat, kui paar gradienti veidi layer stylidega mässamist ja siis valmis. Mõtlen seda, et kui suudad kirjutada midagi sellist, mida enne pole kuskil tehtu. Ala kuidas jäljendada Scott Hanseni töid või kuidas teha apple tavaari või siis mingied planeete, sellist paska on igalpool ja selle eest ei saa vast eriti küsida ka. Aga kui mingi cooli asja teed, mis on revolutsiooniline siis võid küsida normaalselt.
tagasi üles
n0bzter
HV kasutaja

sõnum 27.10.2008 18:36:46 vasta tsitaadiga

tanel98 kirjutas:
n0bzter kirjutas:

kui ikka neid loetakse, siis 500usd vast võib ikka küsida. Kui tutoorial on ka midagi sellist veidi kõvemat, kui paar gradienti veidi layer stylidega mässamist ja siis valmis. Mõtlen seda, et kui suudad kirjutada midagi sellist, mida enne pole kuskil tehtu. Ala kuidas jäljendada Scott Hanseni töid või kuidas teha apple tavaari või siis mingied planeete, sellist paska on igalpool ja selle eest ei saa vast eriti küsida ka. Aga kui mingi cooli asja teed, mis on revolutsiooniline siis võid küsida normaalselt.

no see lehekülg on www.tutorialblog.org. Praegu kõigub neil seal 10k subscriber'i vahel.
tagasi üles
tanel98
HV kasutaja
tanel98

sõnum 28.10.2008 01:16:49 vasta tsitaadiga

10k eriti palju vist pole, aga sa võid ju hiljem juurde küsida. st mingi 150usd alguses, kui lugevus on hea feedback positiivne, võid juurde küsida.
punktiir
HV Guru

sõnum 28.10.2008 02:29:53 vasta tsitaadiga

n0bzter, on sul mõni tutokas olemas ka ?
loodetavasti mitte selline nn pilditöötlejate tutorial, kus õpime, kuidas mustvalgele pildile värvilisi silmi teha, või kuidas vinne blurrida
tagasi üles
n0bzter
HV kasutaja

sõnum 28.10.2008 09:35:27 vasta tsitaadiga

punktiir kirjutas:
n0bzter, on sul mõni tutokas olemas ka ?
loodetavasti mitte selline nn pilditöötlejate tutorial, kus õpime, kuidas mustvalgele pildile värvilisi silmi teha, või kuidas vinne blurrida

Ruttu tegin neile näite. Pen'iga wallpaper vms. mitte just eriti suur

Aga, nad pakkusid mulle 20$ iga postituse eest (nii väikesed uudised, tutid jne) ja veel ütlesid et hiljem tõstavad kui hästi läheb.
tagasi üles
Flacko
Joonistusmaniakk!
Flacko

sõnum 28.10.2008 09:40:06 vasta tsitaadiga

Hmm, tundub huvitav, tea kui ma oma joonistusi ka seal näitan, kas midagi ka maksavad?
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
punktiir
HV Guru

sõnum 28.10.2008 10:56:59 vasta tsitaadiga

näitamise eest eriti ei maksta, aga kui teed tutoriali. kas video tutokad ka loevad?
tagasi üles
Flacko
Joonistusmaniakk!
Flacko

sõnum 28.10.2008 11:23:46 vasta tsitaadiga

Nm, mul on tglt ju võimalik animatsiooni õpetada, näiteks need kes flashiga alles alustavad, saavad seda õppida ja nippe jne.
Kethmar
Kreisi kasutaja
Kethmar

sõnum 28.10.2008 20:35:49 vasta tsitaadiga

See pole küll ainult kujundamine, kuid ehk targemad inimesed räägivad, palju on väärt näiteks tavaline staatiline lehekülg(kujundus PSD+ css+xhtml, leht koosneb tutvustavast tekstist ja näiteks galeriist) .
Sama küsiks ka lehe kohta, millel on peal sisuhaldus.

Mõned ütlevad, et teen liiga kallilt, mõned ütlevad, et way too low.
Olen mõelnud, et need, kes liiga kallilt ütlevad, on lihtsalt inimesed, kes soovivad asjast palju kasu lõigata aga jah. Ehk räägiksite kaasa sellele teemale?

tagasi üles
tanel98
HV kasutaja
tanel98

sõnum 28.10.2008 21:29:14 vasta tsitaadiga

Nu niipalju maksab kuipalju oskad küsida. Krt sellistele asjadele ei saa vastata. See on sama küsimus, palju maksab auto, nahksisu, elektriaknad ja navi. 50 000 - 12 millli.
Staatiliste kohta ei oska rääkida, aga adminiga 2000-25000.- LIHTNE

ps kui sa ikka kliente pm huiad ja ei tea lehe müümisest ega ka tegemisest täielikult asju ja igat sammu uurid foorumist, siis sorri, aga sinu hinnad jäävad sinna esimesse otsa.
tagasi üles
punktiir
HV Guru

sõnum 28.10.2008 22:46:36 vasta tsitaadiga

maksab ka niipalju kui võimekas sa oled. algajal ikka ei tasu suuri summasi kohe küsida
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Tarkvara »  Kujundamine »  Kujundamise hinnateema mine lehele eelmine  1, 2, 3, 4, 5  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.