Avaleht
uus teema   vasta Tarkvara »  Kujundamine »  Kujundamise hinnateema märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3, 4, 5  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
Gotmilk
HV kasutaja

sõnum 04.10.2008 12:58:47 vasta tsitaadiga

Mitte 50k vaid 500k icon_biggrin.gif

Ma vabandan kui natuke offtopic on aga see tundub hea teema kuhu postitada. Kas kellelgi on aimu või kogemust, et kui palju võiks üks 3d animatsioon maksta siin eesti turul. Ma ei mõtle mingit high end hollywood CG värki vaid seda mida meil telereklaami maastikul näha on.
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
punktiir
HV Guru

sõnum 04.10.2008 16:19:02 vasta tsitaadiga

eks oleneb asja keerukusest ja pikkusest. ja ega 3d animatsioon ei pea olema kallim 2d omast.
Kommentaarid: 49 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 1 :: 38
tagasi üles
yxtom
HV kasutaja
yxtom

sõnum 07.10.2008 19:13:04 vasta tsitaadiga

IMO... kogu see hinnalugu sõltub eelkõige tellijast - kes kuipalju on nõus maksma. (mison tavaliselt pöördvõrdeline ka peavaluga).
näiteks. mõnele lastega tegelevale asutusele (MTÜ) võib asja ka vabalt "free" teha (ei kuku midagi küljest ära)... samas "K" puhul korrutad summa kuupäevaga.

Hinna määramisel on nõnda palju erinevaid tegureid mida arvestada (kasvõi näiteks: tahad tollelt kundelt veel tööd saada?), et on pisut lühinägelik püüda leida kuldset keskteed + alati ei ole asi rahas vaid ka tulemuses endas. Milline mõte viib mind alati tagasi "Welcome to..." märgi juurde... aga noh, ilu on vaataja silmades... küsimus vaid, et kes on vaataja ja mida vaatab.

E:
"Amatöörid" posti juurde.
Oled sa kuulnud kahte vanasõna - "Küsija suu pihta ei lööda" ning "Ka kõige pikem tee algab esimesest sammust"?? Mis mõttega sa soovitad inimestel küsida oma esimeste tööde eest 10-500tuhat hindasi?
Kommentaarid: 1 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 1
tagasi üles
Kethmar
Kreisi kasutaja
Kethmar

sõnum 08.10.2008 16:21:28 vasta tsitaadiga

Tegelikult ju ikka nii, et kui summa on suur lihtsa töö eest, siis teed seda tööd ka suurema innu ja vaevaga.
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
punktiir
HV Guru

sõnum 08.10.2008 20:52:53 vasta tsitaadiga

minu kogemused on näidanud, et firmad koonerdavad rohkem, näiteks ühele MTÜle logo tehes nad olid lausa solvunud, et ma nii vähe küsin, panid kohe hinnale tonni otsa.
tagasi üles
alecoqprem
Kreisi kasutaja
alecoqprem

sõnum 12.10.2008 15:02:41 vasta tsitaadiga

punktiir kirjutas:
minu kogemused on näidanud, et firmad koonerdavad rohkem, näiteks ühele MTÜle logo tehes nad olid lausa solvunud, et ma nii vähe küsin, panid kohe hinnale tonni otsa.

sellisel juhul sul vedas kliendiga tõsiselt. Ilmselgelt tahtsid tellijad endale kvaliteetset ja ilusat asja ning boonusega tõstsid pisut su motivatsiooni icon_wink.gif

Nagu Kethmar ütles - suurem tasu tõstab töötahet ja lõpuks on nii klient kui tegija mõlemad rahul. Õnneks hakkab ka eesti ettevõtjate seas juba see teadmine vaikselt levima ning koonerdajate seast on võimalik ka täitsa korralikke kliente leida.
Kommentaarid: 29 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 1 :: 24
tagasi üles
punktiir
HV Guru

sõnum 12.10.2008 15:03:45 vasta tsitaadiga

seda küll. aga IMO hullem väikesest hinnast on need jobud kliendid, kes millegagi rahul pole. teed neile kümneid näited ja ikka ei midagi, ja kusjuures nad ei ütle ka mida nad täpselt tahavad.
tagasi üles
alecoqprem
Kreisi kasutaja
alecoqprem

sõnum 12.10.2008 15:12:30 vasta tsitaadiga

punktiir kirjutas:
seda küll. aga IMO hullem väikesest hinnast on need jobud kliendid, kes millegagi rahul pole. teed neile kümneid näited ja ikka ei midagi, ja kusjuures nad ei ütle ka mida nad täpselt tahavad.

jaa, neid kliente leidub ikka hulgi. Usun, et kõik kes kujundamise alal tegelevad, on vähemalt ühe sellisega kokku puutunud. Selle vältimiseks või kergendamiseks peab kliendilt juba ennem töö alustamist nii palju infot välja tirima kui võimalik. Kuigi ka see alati ei aita, kuna mõni oskab väga lühikese aja jooksul oma tahtmistes täielikult ümber mõelda.
Üks üsna efektiivne asi selliste klientide puhul on tunnihinna küsimine või siis jätta mingi maa hinna kõikumiseks. Las pipardab ja muudab meelt nii palju kui tahab, sinu tasu selle pealt suureneb.
tagasi üles
punktiir
HV Guru

sõnum 12.10.2008 15:18:22 vasta tsitaadiga

mul nagu kõikuv hind pole, see mis küsin seda ka küsin, mitte ei ole tunnihind, vms.
tagasi üles
skingirl
HV vaatleja
skingirl

sõnum 15.10.2008 12:44:53 vasta tsitaadiga

Teen logosid ja firmasümboolikat väga harva kuid on tulnud ka seda ette, vector logo teen värvilise ja kahevärvilise.Hind on 500-5000ni olenevalt nõudlusest.
Suurte asjadega ei viitis jännata kuna tavaliselt on suured asjad väga töömahukad ja aeganõudvad ja lõpuks sööb inflatsioon selle kasumi ära.
Hind olenevalt kliendile näkku vaadates, kui on tegu ikka mingi jobuga siis tuleb nulle lõppu kirjutada
Loomulikult tuleks ka välimust vaadata, palju kulda ripub küljes:) lolluse eest tuleks ka pappi võtta, kompenseerib ehk midagi.
See, et see on Sinu ajude k***imine sellest nad kahjuks aru ei saa: icon_biggrin.gif

punktiir
HV Guru

sõnum 15.10.2008 13:13:15 vasta tsitaadiga

ma pole ühegi oma kliendiga reaalselt kohtunud. kõik virtuaalselt
tagasi üles
skingirl
HV vaatleja
skingirl

sõnum 15.10.2008 14:26:20 vasta tsitaadiga

siis on sul vedand aga jah ega need kunstnikud und disainerid pole ka eri suhtlejad
imelikud ja selle pärast olen neist kõõmapeadest lahti saanud, õige disainer peab olema loov, huvitav, hea suhtleja ja andekas ja ilus kaa.
On seda palju tahta, arvan,et mitte. Ja tunni hinne peab olema nagu prostituudil icon_smile.gif uurige nende hinnad välja ja saategi aru ,et ka see on enesemüümine:) palju kõrgemal tasemel.

punktiir
HV Guru

sõnum 15.10.2008 14:37:10 vasta tsitaadiga

mul pole isegi tunnihinda. ja iluküsimus inimese kohta on ikka idiootne. tähtsaim on ikka see, kui hästi ta oma tööd teeb, mitte, kui sinised silmad, prink pepu või suured rinnad tal on. sa vist vaatad inimesi vaid välimuse järgi.

tunnihind on idiootne asi IMO. et kuidas sa seda arvestad? teed mingi logo valmis näiteks. noh läks 15 minutit. ja siis ütled, et oi kolm tundi läks. Tegelikult ma ei saa aru mida selle kolme tunnijooksul tehakse icon_biggrin.gif kõige kauem on mul logopeale läinud ehk pool tundi. hilisemad värvimuutuseid jne ma hinna sisse ei pane.
tagasi üles
skingirl
HV vaatleja
skingirl

sõnum 15.10.2008 15:26:41 vasta tsitaadiga

Aga kas sa ei suhtleks disaineriga kellel on prink pepu, suured rinnad ja oskus ka asju kiiresti teha:)
Ma arvan, et suhtleks.
Ja kui klient hakkab sult soovima väga erinevaid variante? Ja jäädki neid muutma, kuna klient ei suuda otsustada ja nii mööduvadki tunnid:) icon_biggrin.gif
Mul on ka selline asi juhtund, et klient on valinud kolm logo varianti kolmest:) tegin kõik kolm ühe tunniga, eks raha peab ju vastu võtma ja kui on ostjaid siis tuleb müüaicon_smile.gif

punktiir
HV Guru

sõnum 15.10.2008 15:46:26 vasta tsitaadiga

kuna ma nendega reaalselt ei kohtu, ei viitsiksi ja kus see aeg tuleb? siis ma võin ka mõelda, et nad kõik on tulnukad.
tagasi üles
alecoqprem
Kreisi kasutaja
alecoqprem

sõnum 15.10.2008 16:08:45 vasta tsitaadiga

punktiir kirjutas:

tunnihind on idiootne asi IMO. et kuidas sa seda arvestad? teed mingi logo valmis näiteks. noh läks 15 minutit. ja siis ütled, et oi kolm tundi läks. Tegelikult ma ei saa aru mida selle kolme tunnijooksul tehakse icon_biggrin.gif kõige kauem on mul logopeale läinud ehk pool tundi. hilisemad värvimuutuseid jne ma hinna sisse ei pane.

Tunnihinna mõte seisnebki selles, et kui teed asja 15 minutiga küsid seda mida arvad asja eest väärt olevat - st see mida küsid nt sina punktiir hetkel tükihinnana. Kui klient on ülinõudlik ja tahab sult mitmeid-mitmeid variant koos lugematute värvimuudatustega, lükkad rahumeeli oma töötunnid hinnale otsa ja ei jää kahjumisse.
tagasi üles
punktiir
HV Guru

sõnum 15.10.2008 16:24:21 vasta tsitaadiga

noh aga kui sa ütled hinna, millega teed, siis kuidas sa saad juurde küsida?
tagasi üles
alecoqprem
Kreisi kasutaja
alecoqprem

sõnum 15.10.2008 17:02:52 vasta tsitaadiga

punktiir kirjutas:
noh aga kui sa ütled hinna, millega teed, siis kuidas sa saad juurde küsida?

ei, kliendiga lepid kokku ikkagi tunnihinna. See sinu enda hind on rohkem rohkem nagu mõtteline mida sa ise tead ja alla selle ei küsi. Või kui tõesti ikka ülilühike töö ja südametunnistus piinama hakkab siis kohandad pisut väiksemaks icon_wink.gif
tagasi üles
punktiir
HV Guru

sõnum 15.10.2008 17:06:18 vasta tsitaadiga

jah aga kes see kontrollib, et palju läheb. siis ma peaks logo tegema kliendi juuresolekul, kes aega mõõdab
tagasi üles
skingirl
HV vaatleja
skingirl

sõnum 15.10.2008 17:32:15 vasta tsitaadiga

olen öelnud ,et iga järgnev muudatus maksab.
aga jah kui on kokkulepitud hind võib klient saada ka kolm varianti ühe tunni hinnaga:)
kui talle sobib kõik.

punktiir
HV Guru

sõnum 19.10.2008 12:20:54 vasta tsitaadiga

Kas 450 eeku 2poolse A5 formaadi kujundamise eest on liigne küsida?
ja 350 eeku 1poolse netispämmi eest suurusega miski 300x400 px?
tagasi üles
tanel98
HV kasutaja
tanel98

sõnum 19.10.2008 13:40:51 vasta tsitaadiga

EI
Kommentaarid: 5 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 5
tagasi üles
montez
Kreisi kasutaja

sõnum 20.10.2008 22:10:17 vasta tsitaadiga

Punktiir, ma olen kuulnud, et Hiinas õmmeldakse teksapaar valmis umbes 5 dollariga ehk ca 55 krooniga. Sinu kujundamise hind sellega võrreldes on sulaselge röövimine. Oma softi cracki ja õlleraha peaksid ka kaks korda väiksema tööraha eest kätte saama. (see eelnev oli iroonia)
Aga kui sa tahad elada normaalselt, mitte muretseda tarkvara illegaalsuse pärast ja lõpuks ka uutesse asjadesse/projektidesse investeerida, siis üks koht pane oma hinnale kindlasti juurde.
Ma ise pole siin foorumites rohkem kui pool aastakest aktiivsemalt käinud, kuid siin oma teenust müüa või pakkuda on täielik sandikopikate eest töötamine. Ma ei näe võimalust vähempakkumiste olukorras ka inimese enesearenguks. Võtke näiteks eeskuju Welisa juhtumist, kus firmast lahkunud töötajat süüdistatakse uue firma tegemisega lausa miljoniliste kahjude tekitamises http://www.ekspress.ee/forum/4853 Ma ei taha sellega muud öelda kui et väikseid hindu seades jäädki elu lõpuni neid väikseid asju tegema. Mul endal võttis ka aega, et õppida tagasihoidlikkusest üle saama. Lõpuks kujuneb hind ju ikkagi läbirääkimistega ja liiga väikse summa küsimine jätab mulje, et sa teed ka mingit odavat copy-paste kitši talle. Läks küll pikaks see jutt vähemalt täna arvan ma sedaviisi.

punktiir
HV Guru

sõnum 20.10.2008 22:44:18 vasta tsitaadiga

noh mulle on see rohkem hobi ja lisaraha, mitte minu põhitöö.
ja oma enamus kliente olen ma siit leidnud. Ja olgem ausad, kui ma küsiks rohkem, siis nad läheksid lihtsalt firmadesse, mitte ei hakkaks koostööd tegemainimesega, kes sellega pisut taskuraha teenib.

aga õlut ei joo softi crackida ei oska. eks kindlasti saab seda maciga ka teha, aga pole kunagi huvi tundnud.

ja ma ei püüa kedagi copy-pasteda, see, et meil kõigil juhtub vahel olema logosi mis on millegagi sarnane aga see pole copy paste, sa võid alles palju hiljem sarnast asja märgata. see pole ju kohe ripoff. Autod on ju ka teglikult kõik ühesugused, 4 ratast, istmed, rool tuled uksed jne.
tagasi üles
axel
HV vaatleja

sõnum 21.10.2008 04:43:00 vasta tsitaadiga

punktiir

ma vaatasin veidi sinu töid ning ma ütlen sulle, et sa küsid liiga madalat hinda!!!

kui sa ei oska kudagi küsida kliendilt tunnihinda siis väike vihje sulle: oletame summaks on 2000.- eek, selle summa sisse mahutad 3-4 logo varianti, lisavariandid tulevad lisatasu (tunnihind) eest!

NB! lisatasud pead kokku leppima kliendiga eelnevalt ja raha küsi alati ette, st. põhisumma. sest hiljem võib tekkida raskusi ka selle kättesaamisega!

edu
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Tarkvara »  Kujundamine »  Kujundamise hinnateema mine lehele eelmine  1, 2, 3, 4, 5  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.