Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
punktiir
HV Guru
|
31.08.2008 23:20:02
Kujundamise hinnateema |
|
|
Ikka ja jälle leiab aruteluid kujundustööde hindade üle. Arutleme siis siin, et kas te küsite endaarvates piisavat hinda või mitte. loomulikult võite siin ka teistega riielda, et kes küsib liiga kõrget hinda või kes liialt madalat.
üldse igasugune kujundushindade küsimused ja arutelud siia teemasse
|
|
Kommentaarid: 49 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
2 :: |
1 :: |
38 |
|
tagasi üles |
|
 |
dubd
HV kasutaja

|
31.08.2008 23:39:15
|
|
|
Ma arvan, et ma küsin küll võibolla turuhinnast veidi madalamat hinda, kuid enda kogemuse kohta disainibisnisis suhteliselt õiglast. kellegagi riielda küll ei oskaks hinna pärast. : )
|
|
Kommentaarid: 3 loe/lisa |
   |
0 :: |
3 |
|
tagasi üles |
|
 |
Leopold
Kõige suurem sõber

|
01.09.2008 15:31:47
|
|
|
#1. mis hinna eest oleksite nõus oma logosid loovutama(mõtlen juba pooleliolevad/valmistehtud, kuid mitte vastu võetud logod)?
#2. mis hinnaga oleksite nõus täis logolaksu kujundama hakata?
#3. mis hinnaga oleksite nõus teha X logole arendustööd (värvisobivus firmastiiliga(kui on) jne)?
_________________ NAS |
|
Kommentaarid: 60 loe/lisa |
   |
59 |
|
tagasi üles |
|
 |
punktiir
HV Guru
|
01.09.2008 15:46:30
|
|
|
valmis logosi müün sama hinnaga, teinekord ma võtangi mõne ideelogo või nii, ei hakka alati 0 ist peale.
mis on täis logolaks? kas sa mõtled koos stiiliraamatuga? seda pole veel keegi tahtnud. aga stiiliraamat tuleks kallim kui logo ise ma arvan. oleneb muidugi kui põhjalik see olema peab.
no kui logo tellitakse, siis kas on üldse firmastiil olemas? kui lihtsalt tahetakse uuendada, aga firmavärvid samaks jätta, siss tuleb logo lihtsalt lahendada nii, et ta nende värvidega sobiks. Ei pea logo firma värvides olema. Need värvid võivad lihtsalt asjale kaasa mängida
|
|
   |
38 |
|
tagasi üles |
|
 |
Leopold
Kõige suurem sõber

|
01.09.2008 16:06:50
|
|
|
kui palju siis tahaksid stiiliraamatu eest? (logo(smyk/pantone), blankett, ümbrik, sümboolika, slogan)? + kliendipoolsed märkmed: "mulle see ei meeldi" või "see nurk on liiga lai"
Kogu selle kupatuse hind koos aju ke**ga::::
_________________ NAS |
|
   |
59 |
|
tagasi üles |
|
 |
punktiir
HV Guru
|
01.09.2008 16:20:40
|
|
|
noh ma olen näinud ala 100 lk-list manuaali, kuidas logo kasutada, selline asi maksaks ikka mingi 10 000 alates
aga muidu paarileheline nipetnäpet värk+logo+ajukas (ma ei tea mul seda eriti pole) siis mingi 2000 äkki, see on selline HV hind
muidu läheks mingi 2500
aga ma saan oma hindadepärast igalt poolt vastu päid ja jalgu. mul reklaamifirmas töötav sõber, ütleb, et ma võiks vabalt oma asjadele 1K või rohkem otsa panna. jah ikka võiks, aga siis kaovad kliendid, eks seepärast ongi tellimusi, et on hea hind
|
|
   |
38 |
|
tagasi üles |
|
 |
Leopold
Kõige suurem sõber

|
01.09.2008 18:17:23
|
|
|
tanel98, kas 30K eest oled võimeline konkureerima suurte disainifirmadega kah? või on see ülespuhutud hind?(no offence)
_________________ NAS |
|
   |
59 |
|
tagasi üles |
|
 |
kännuämmelg
HV Guru

|
01.09.2008 19:11:07
|
|
|
paar mõtet:
Küsida saab nii palju, kui makstakse- piiri ületades kaob klient, latti liialt madalale lastes kaob väärt klient.
Küsida saad seda enam, mida rohkem oled teinud tuntud kundedele- pole tuntust, pole ka raha.
Liialt vähe küsides näitad välja madalat enesehinnangut ning võid jätta mulje ülejala tegemisest
|
|
Kommentaarid: 243 loe/lisa |
   |
4 :: |
3 :: |
205 |
|
tagasi üles |
|
 |
tanel98
HV kasutaja

|
01.09.2008 19:43:27
|
|
|
leonid kirjutas: |
tanel98, kas 30K eest oled võimeline konkureerima suurte disainifirmadega kah? või on see ülespuhutud hind?(no offence) |
Ma hakkasin siin nende hindade üle tegelt kahtlema, kuna järele mõeldes olen ka 500.- eest logo teinud. A
Aga jah, kui klient tuleb juurde siis alla 1,5k nagu eriti ei liiguta ennast.
30k eest olen võimeline konkureerima ka suurte firmadega. On olemas ka kollektiiv, kellega ideid arutada ja asju ka mõtestada.
30k sisse olen arvutanud ka nn proovitrükid ja lihtsal stiili raamatu. Võibolal täpsustad mida sa pead ülespuhutud hinna all silmas? Üldiselt ma tean, et reklaami firma naeraks 30k ja stiiliraamatu soovi peale. Ja kui palju on üldse Eestis väärt identiteedi loojaid?
PS! Punktiir, ega hinda saab küsida vastavalt töö hulgale. Kui on ikka asjad liinil ja keegi tahab midagi juurde, ma olen paar korda proovinud nt 3x hinnaga ja on asjad õnnestunud ka.
|
|
Kommentaarid: 5 loe/lisa |
   |
5 |
|
tagasi üles |
|
 |
punktiir
HV Guru
|
01.09.2008 20:00:09
|
|
|
no ma just teginmingi 4 suurt reklaami, sain natuke üle 1500. ma ei julgenud rohkem küsida. esimene asi kah selles vallas
noh tööhulk, kui ikka alguses on hind teada, siis võib klint sind kuipalju tahes peedistada, mõni klient on selline, kellele miski ei meeldi, tihti on mõte ellised pikalt saata.
|
|
   |
38 |
|
tagasi üles |
|
 |
tanel98
HV kasutaja

|
01.09.2008 21:12:21
|
|
|
punktiir kirjutas: |
no ma just teginmingi 4 suurt reklaami, sain natuke üle 1500. ma ei julgenud rohkem küsida. esimene asi kah selles vallas
noh tööhulk, kui ikka alguses on hind teada, siis võib klint sind kuipalju tahes peedistada, mõni klient on selline, kellele miski ei meeldi, tihti on mõte ellised pikalt saata. |
on, aga mõnikord on lihtne kogu pask alla neelata ja teha see saast kokku, mida klient nii väga nõuab ja siis vaadata, et kuidagi antud tööd endaga ei seoks.
Projekte on minujaoks kolme liiki, need mis tuleb lihtsalt ära teha, et raha saada. Need mida teed korralikult, et kliendil asi töötaks ja siis viimaks need vähesed lahedad projektid, mida teed portfoliosse.
|
|
Kommentaarid: 5 loe/lisa |
   |
5 |
|
tagasi üles |
|
 |
ihvike
HV Guru
|
02.09.2008 14:37:33
|
|
|
Tundub nii, et korralikke asju teevad firmad, kes teevad hinnapakkumise, olenevalt erinevatest parameetritest ja enda kasumi/käibeootustest ja maksavad kujundajale palka. Kodus juhuotsi teha ikka väga mõtet pole kui inimese kombel elada tahad. Iseasi, kui oled ise firmaomanikust kujundaja.
Mõnikord on ühtteist tehtud ja jutuks tulnud, inimesed enamasti küsivad, et kui kaua sul läheb mingi kindla asja tegemiseks, et siis maksame nagu normaalset tunnipalka. Aga kust kurat ma seda teadma peaks, kui kaua mul looming aega võtab, see on sellel alal ikka üsna totter küsimus. Seega siis küsid raha nii nagu jumal juhatab, teatud määral olenevalt sellest, kuivõrd tellijal ostuvõimet on. Kui asi on ülla eesmärgiga, siis kannatab vahetevahel ka ilma rahata teha.
Ühesõnaga üheseid vastuseid ei ole.
|
|
Kommentaarid: 12 loe/lisa |
   |
12 |
|
tagasi üles |
|
 |
Leopold
Kõige suurem sõber

|
02.09.2008 15:04:54
|
|
|
firmas, kus ma olen töötanud olid umbes sellised hinnad:
logo - ca 8000-10 000 EEK
firmastiil - ca 14-16 000 EEK koos stiiliraamatuga siis
visiitkaardi kujundus ca 500-1000 EEK
ja jällegi tugines kliendi maksuvõimele. mõnikord pidi kah tegema peaaegu tasuta tööd - kuid eesmärgiga: klienti endale saada.
samas selle hinna sees olid ruumide rent, elekter, bensiin, 5 inimese kuupalgad kah. Ühesõnaga jooksvad kulud nagu ikka
_________________ NAS |
|
   |
59 |
|
tagasi üles |
|
 |
gnoom
HV veteran
|
05.09.2008 23:25:10
|
|
|
noh ma olen näinud ala 100 lk-list manuaali, kuidas logo kasutada, selline asi maksaks ikka mingi 10 000 alates |
No 100lk-lise manuaali tegemise hinna saad enamvähem täpselt teada, kui liidad selle tegemises kulunud tunnid kokku ja korrutad oma tunnihinnga. 8)
|
|
Kommentaarid: 67 loe/lisa |
   |
64 |
|
tagasi üles |
|
 |
punktiir
HV Guru
|
06.09.2008 00:36:17
|
|
|
tunnihind nö kodudisaineril on väga keeruline asi. ma võin ju teha ala, et tunnihind on näiteks 400 EEK. keegi tellib logo. teen selle valmis ala poole tunniga ja ütlen, et näe 5 tundi läks
|
|
   |
38 |
|
tagasi üles |
|
 |
gnoom
HV veteran
|
06.09.2008 01:17:48
|
|
|
tunnihind nö kodudisaineril on väga keeruline asi. ma võin ju teha ala, et tunnihind on näiteks 400 EEK. keegi tellib logo. teen selle valmis ala poole tunniga ja ütlen, et näe 5 tundi läks  |
Kunagi kui noor ja keevaline olin, oli õnn olla ühe vana sepa juures õpipoisiks.
Siis tema ütles sedasi, et on ainult kolm tööd mida tuleb kohe teha, ülejäänutega tuleb venitada, et asja eest ikka korralikku tasu saaks võtta. Näiteks tuleb mutike ja tellib kartulikonksu. No kuidas temalt küsida kolm rubla, kui ma selle pooletunniga valmis löön. Mutike vaatab kohe, et nii lihtsa töö eest nii palju ei saa maksta ju. Aga ütlen mutikesele, et tule paari päevapärast järgi, saab mutike ka aru, et ikka vaeva ja aega on kulutatud selle tegemiseks ja maksab rõõmuga.
Ah ja. Need kolm tööd mida tuleb kohe teha on: oma naise vajaduste rahuldamine, saha teritamine ja hobuse rautamine.
|
|
Kommentaarid: 67 loe/lisa |
   |
64 |
|
tagasi üles |
|
 |
punktiir
HV Guru
|
06.09.2008 01:57:25
|
|
|
no ma ei saa aru, miks mõnel läheb mitmeid päevi logo tegemisele. mul healjuhul tunnike läheb. ju siis hea pea hiljem kui klient on sobivaima välinud, siis väikesed värvimuudatused ja nipetnäpet ja ongi kõik. ei ole kohustuslik teha asju kaua.
no muidugi on vahel sellised kliendid, kes pole millegagi rahul ja õigupoolest pole neil endal ka aimu mida siis tahetakse. vot sellistele võiks küll mingi karmima tasu peale panna.ala 3x
aga aeg tegelikult ei olegi nii tähtis. tulemus on tähtis, aga kui sind nagu kummi venitatakse, siis vaikselt viskab kopa ette. teed erinevaid versioone asjadest kliendi soovide järgi. aga hiljem ikka ei kõlba. Ega mingi 1000 eest ma ei peagi istuma ja mõtisklema selle logo üle. pigem hetkeajendil ja mis ajumügarad mulle väljundiks annavad. Ja minupuhul on selline kiire ideekavandite tegemine palju paremiad tulemusi andnud
|
|
   |
38 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tiim
HV veteran

|
06.09.2008 09:32:23
|
|
|
punktiir, ju siis kõigil ei ole nii hea pea kui sinul ja mõnel on seda talenti ja sobivust lihtsalt rohkem, mõni teeb seda aga meeletu pingutusena. Tavaliselt talent ikka võidab
_________________ mida sa vahid mu allkirja, AHV raisk |
|
   |
43 |
|
tagasi üles |
|
 |
SnowHow
HV vaatleja
|
03.10.2008 00:14:39
|
|
|
Amatöörid!
Kõige odavam logo, mis minu käe alt väljunud, maksis 10000 + km - see oli 1999 aastal. Üks kallimaid maksis ca 500000 + km (2002) - see sisaldas täiuslikku stiiliraamatut jm kellasid-vilesid. Rikkaks ei saanud keegi.
Aga laest võetud logo (valmis visatud käkk - nagu need töövahenduse teemades on) ei maksa minu silmis midagi. Tõenäosus on väga väike, et ime sünnib.
|
|
tagasi üles |
|
 |
punktiir
HV Guru
|
03.10.2008 00:32:07
|
|
|
no küll hüppas boss välja.
ega me ei jahigi siin mingeid rikkaid firmasi. mine rahabossi foorumisse, seal rikkurid koos, seal võid oma summadega uhkustada. ja miks sa arvad, et valitud logod tööfoorumis on käkk? kui valiti välja siis meeldis. ja enne kui teiste asju käkkideks tembeldad näita oma tööd välja, kui ei siis ära palun enam siin kommenteeri. mis sa meie odavate tegelastega ikka hängid. su maine langeb ju kohe
|
|
   |
38 |
|
tagasi üles |
|
 |
alliance
The Transporter
|
03.10.2008 00:38:41
|
|
|
Spoiler 
no küll hüppas boss välja.
ega me ei jahigi siin mingeid rikkaid firmasi. mine rahabossi foorumisse, seal rikkurid koos, seal võid oma summadega uhkustada. ja miks sa arvad, et valitud logod tööfoorumis on käkk? kui valiti välja siis meeldis. ja enne kui teiste asju käkkideks tembeldad näita oma tööd välja, kui ei siis ära palun enam siin kommenteeri. mis sa meie odavate tegelastega ikka hängid. su maine langeb ju kohe |
paistab et elukutselised tunnevad end puudutatuna juba,teie tegevusest siin foorumis.
_________________ --- |
|
Kommentaarid: 531 loe/lisa |
   |
5 :: |
431 |
|
tagasi üles |
|
 |
punktiir
HV Guru
|
03.10.2008 00:43:31
|
|
|
eks ta ole jah nii. sin küsivad inimesed logo eest suht vähe ja miks mitte ei võiks keegi selliste summade eest logo tahta. ja kui kliendile meeldib siis on ju tore.
|
|
   |
38 |
|
tagasi üles |
|
 |
iceincube
HV veteran

|
03.10.2008 09:10:13
|
|
|
SnowHow kirjutas: |
Amatöörid!
Kõige odavam logo, mis minu käe alt väljunud, maksis 10000 + km - see oli 1999 aastal. Üks kallimaid maksis ca 500000 + km (2002) - see sisaldas täiuslikku stiiliraamatut jm kellasid-vilesid. Rikkaks ei saanud keegi.
Aga laest võetud logo (valmis visatud käkk - nagu need töövahenduse teemades on) ei maksa minu silmis midagi. Tõenäosus on väga väike, et ime sünnib. |
sa oled ära eksinud.
|
|
Kommentaarid: 39 loe/lisa |
   |
37 |
|
tagasi üles |
|
 |
ihvike
HV Guru
|
03.10.2008 12:53:28
|
|
|
Amatöörid!
Aga laest võetud logo (valmis visatud käkk - nagu need töövahenduse teemades on) ei maksa minu silmis midagi. Tõenäosus on väga väike, et ime sünnib. |
Tõenäoliselt oli see 500000 logo kõnts, kui selline asi üldse olemas oli. Sellise suhtumisega pole ime sündimise tõenäosus väike, vaid null.
|
|
Kommentaarid: 12 loe/lisa |
   |
12 |
|
tagasi üles |
|
 |
-RaiTz-
Kreisi kasutaja

|
03.10.2008 17:23:54
|
|
|
ihvike kirjutas: |
Amatöörid!
Tõenäoliselt oli see 500000 logo kõnts, kui selline asi üldse olemas oli. Sellise suhtumisega pole ime sündimise tõenäosus väike, vaid null. |
Mina olen suht kindel, et see 50k logo ei olnud mitte tema teha vaid oli tiimi töö, kust tema osa võttis.
|
|
Kommentaarid: 34 loe/lisa |
   |
28 |
|
tagasi üles |
|