Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
indrpo
HV Guru
|
02.09.2008 16:55:46
|
|
|
jossi 1 kirjutas: |
indrekp kirjutas: |
jossi 1, oled siis natuke valesti aru saanud, logid sisse ja elion jätab meelde selle mac aadressi kust loginud oled, kui ühendad otse teise arvuti taha, tuleb oma toote otsas see uus mac aadress logimisega kinnitada. Vana meelde enam ei jäeta kuna tehniliselt võiksid siis ju switchi vahele panna, 5 arvutit samade paroolidega sisse logida ning igas arvutis oma 10Mbit/s netti nautida .
|
Ok, ongi nii et elion salvestab ainult ühe maci. Mitme maci salvestamine on puht tarkvaraline probleem. Kui tarkvara piisavalt intelligentne oleks , siis ei saa ka switchi taga ühesuguse parooliga logides mitme arvutiga ribalaiust juurde. Aga selline lahendus käib elionil üle jõu ja soovitatakse kliendil ruuter osta.
Oskad seletada miks ma pean vahetevahel ikka dhcpportali peal oma maci kinnitama, kuigi pole ühegi teise maciga ühendanud? Miks dhcpoortali leht tuleb mega aeglaselt ette?
Miks korrusmaja ruuterid üsna sageli peale dhcp kasutusele võtmist kokku jooksevad? Keegi peab neid tulema restarima. Elioni klienditoest vastatakse rikke peale, et teie maja ruuter(id) ei vasta lihtsalt. PPPoE ajastul juhtus seda 10x harvem. Mingi kamm ikka eksisteerib ja seda ilmselt seoses dhcp-ga, mitte ruuterite füüsilisest väsimusest. Mis ruuterid seal keldris üldse on? Mingid odavad Trendnetid?, vaevalt et nad manageeritavad on ja vaevalt et remote restart, keegi peab kohapeal resetti vajutama?
Miks ma saan naabrimehe kloonitud mac aadressiga ilma paroole sisestamata võrku? See pole ju normaalne!! |
Paistad igavene piripill ja tundub, et mitte ka väga kompetentne it alal aga vastan lühidalt su küsimustele.
Elion ei paku ruutinguteenust ehk kui klient tahab ikka rohkem arvuteid kodus kasutada vajab ta ruuterit mis vajaliku sisevõrgu tekitaks, just sellepärast ei salvestata võrku korraga rohkem kui 1 mac sest pakutakse ju vaid 1 avalik ip aadress. Sisuliselt ei tekita see ju probleeme kui klient seadet vahetab. Eelis Elioni süsteemi juures võrreldes Starmaniga on see, et klient ei pea seadme vahetamiseks teenusepakujale helistama vaid klient võib ise uue seadme paroolidega kinnitada.
See miks aegajalt tuleb uuesti paroolidega sisse logida võib olla põhjustatud ikka veel PPPoE üleminekust DHCPle. Ise kasutan korrusmaja ning sama ruuteri taga pole kordagi uuesti sisse logida vaja olnud, isegi kui ruuter on päevi vahepeal väljas olnud.
Dhcpportali aeglust ei ole pädev kommenteerima, teiste meeste pärusmaa. Siiani pole takistuseks olnud.
Ruuterid on korralikud manageeritavad RUBYtech'id koos giga optika adapteriga. Pangestuvad nad kahel põhjusel, osadel neist ei ole korralikku tarkvaraversiooni millest on tootjale teada antud, lahendus ehk tuleb. Teisalt on osades majades elektritoide masendav ning lahendusena ehk pannakse UPSid, seda otsust teevad jällegi teised mehed.
Kui switch kokku jookseb siis lendab tehnik kohale kes restardi teeb kuna eemalt ei vasta siis ju enam midagi.
Kliendi autoriseerimine on seotud parooli ja kliendi mac'iga. Kui sa naabrimehe käest mac'i teada saad siis saad võrku tema andmetega, loogiline ju . aga varem või hiljem viskab süsteem ühe arvuti kapsaaeda ning vajatakse uuesti logimist. Omavaheline liiklus on switchis sellegipoolest piiratud ning naabrid naabreid ei näe.
PS. kui keegi kasutab wifi piiramiseks vastava mac'iga ligipääsu siis saad ju oma arvutiga ka sisse kui mac'i kloonid
Peaks kõik vastused olemas olema.
|
|
Kommentaarid: 259 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
2 :: |
0 :: |
226 |
|
tagasi üles |
|
 |
joss2
HV vaatleja
|
02.09.2008 18:37:12
|
|
|
jossi 1 kirjutas: |
ruuter seadista dhcp peale |
tehtud enne juba, sry oleks pidanud seda ka kohe ütlema.
|
|
Kommentaarid: 2 loe/lisa |
   |
2 |
|
tagasi üles |
|
 |
Bishop
HV kasutaja

|
02.09.2008 20:42:25
|
|
|
Endalegi üllatuseks sain täna sülearvutile üle wifi internetiühenduse
Kõik liigutused olid täpselt samad, mis eile üleeile kui nuttes ka ei saanud sülearvutile internetti.
|
|
Kommentaarid: 35 loe/lisa |
   |
33 |
|
tagasi üles |
|
 |
Pailaps
HV Guru
|
|
Kommentaarid: 56 loe/lisa |
   |
52 |
|
tagasi üles |
|
 |
indrpo
HV Guru
|
02.09.2008 23:21:00
|
|
|
mis huinjaa see on? sain aru niipalju, et tüüp suutis endal mingi interneti teema pärast närvid nii lakke kruvida ilma, et sellele keegi kaasa aitaks.
tekstist ei jaganud matsugi.
|
|
   |
226 |
|
tagasi üles |
|
 |
jossi 1
Kreisi kasutaja
|
03.09.2008 00:52:50
|
|
|
Kui sa naabrimehe käest mac'i teada saad siis saad võrku tema andmetega, loogiline ju . aga varem või hiljem viskab süsteem ühe arvuti kapsaaeda ning vajatakse uuesti logimist. Omavaheline liiklus on switchis sellegipoolest piiratud ning naabrid naabreid ei näe.
|
Osad naabrimeeste macid on liiklust jälgides siiski näha, dchp pakketides. Mul pole neid vaja kellegi käest küsida. Muidu jah midagi muud pole näha.
Varem minu maja switch jooksis aastas heal juhul 2x kinni, vaevalt et elekter praegu palju kehvem oleks. Ilmselt siis viga nõrgas dhcp tarkvara toes. Sellisel juhul võiks ju PPPoE jätkata kuni saadakse tarkvara parandus. On kliendid rahul ja Elionil maine säilib.
Ma pole mõtlenudki, et elion ruutingut peaks pakkuma. Lihtsalt võiks macid meelde jätta (loomulikult mingi mõistlik arv 2 või 3), korraga saaks ainult üks masin sees olla.
|
|
Kommentaarid: 15 loe/lisa |
   |
15 |
|
tagasi üles |
|
 |
madmel
HV veteran

|
03.09.2008 01:20:45
|
|
|
See on jossi 1 või?
Tubli teenindaja, et vastu pidas
|
|
Kommentaarid: 29 loe/lisa |
   |
27 |
|
tagasi üles |
|
 |
Maldur
HV veteran
|
03.09.2008 09:19:56
|
|
|
Närvid teenidajal olid head kuid unepealt midagi küsides (asi ju öösel kl3 käis) ei lähe kuppel käima...
|
|
Kommentaarid: 4 loe/lisa |
   |
4 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ra*
HV Guru

|
04.09.2008 00:12:24
|
|
|
Kuulge võtsin endale lampi selle ruuteri:
https://pood.elion.ee/epood.asp?t=1352&ta=&tt=245&ttt=7138&lv=&Smenyy=1373
Alguses jamasin tükk aega,et ühendatud saaks laptopidega.Lõpuks mingite Cent Manageridega sain.
Aga nüüd kaob tihti nett ja siis kas ilmub ise tagasi või viskab audentimis lehe ette.
Kuidas seda viga parandada?
E: Hm panen tähele,et aina rohkem ehk tihedamalt hakkab kaduma. Kui ühenduse ülesse sain oli vast tunnike vms kõik korras isegi.
|
|
Kommentaarid: 135 loe/lisa |
   |
1 :: |
123 |
|
tagasi üles |
|
 |
darkside
HV veteran

|
04.09.2008 15:33:04
|
|
|
Ra* kirjutas: |
Alguses jamasin tükk aega,et ühendatud saaks laptopidega.Lõpuks mingite Cent Manageridega sain.
Aga nüüd kaob tihti nett ja siis kas ilmub ise tagasi või viskab audentimis lehe ette.
E: Hm panen tähele,et aina rohkem ehk tihedamalt hakkab kaduma. Kui ühenduse ülesse sain oli vast tunnike vms kõik korras isegi. |
proovi vahepeal ilma ruuterita, kui samamoodi katkeb siis vast elioni viga ja anna rike selle kohta teleofnile 165... kui ei katke, siis ruuter natuke jama, prooviks võib uuendada selle aparaadi tarkvara, kui ei viitsi jantida, siis garantii laks... samas võiks vaadata palju ümbruses wifi võrke on ja kas kanalid kattuvad...abiks netstumbler ja Google
|
|
Kommentaarid: 71 loe/lisa |
   |
70 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ra*
HV Guru

|
04.09.2008 15:40:11
|
|
|
darkside kirjutas: |
Alguses jamasin tükk aega,et ühendatud saaks laptopidega.Lõpuks mingite Client Manageridega sain.
E: Hm panen tähele,et aina rohkem ehk tihedamalt hakkab kaduma. Kui ühenduse ülesse sain oli vast tunnike vms kõik korras isegi. |
proovi vahepeal ilma ruuterita, kui samamoodi katkeb siis vast elioni viga ja anna rike selle kohta teleofnile 165... kui ei katke, siis ruuter natuke jama, prooviks võib uuendada selle aparaadi tarkvara, kui ei viitsi jantida, siis garantii laks... samas võiks vaadata palju ümbruses wifi võrke on ja kas kanalid kattuvad...abiks netstumbler ja Google  |
Ilma ruuterita okei.
Tahtsingi kuulata muud arvamust enne kui sinna pean viima.
Tarkvara peaks uusim,aga võib uuesti üle lasta siis jamh.
Ümbruses vaid 1 võrk vaevu.
Mõtlesin,et kus ma võisin eksida kogud selel DHCP jamaga? EI ole milelgiel iseloomulik?
|
|
Kommentaarid: 135 loe/lisa |
   |
123 |
|
tagasi üles |
|
 |
darkside
HV veteran

|
04.09.2008 15:47:09
|
|
|
darkside kirjutas: |
Alguses jamasin tükk aega,et ühendatud saaks laptopidega.Lõpuks mingite Client Manageridega sain.
proovi vahepeal ilma ruuterita, kui samamoodi katkeb siis vast elioni viga ja anna rike selle kohta teleofnile 165... kui ei katke, siis ruuter natuke jama, prooviks võib uuendada selle aparaadi tarkvara, kui ei viitsi jantida, siis garantii laks... samas võiks vaadata palju ümbruses wifi võrke on ja kas kanalid kattuvad...abiks netstumbler ja Google  |
Ilma ruuterita okei.
Tahtsingi kuulata muud arvamust enne kui sinna pean viima.
Tarkvara peaks uusim,aga võib uuesti üle lasta siis jamh.
Ümbruses vaid 1 võrk vaevu.
Mõtlesin,et kus ma võisin eksida kogud selel DHCP jamaga? EI ole milelgiel iseloomulik? |
minu kokkupuude (no ikka on küllaga 8) ) on selle tootega olnudki täpselt sinule vastav probleem, et restardib pidevalt...garantiis ruuter vahetatakse uue vastu ringi, tuttaval vahetati 5x kuid osadel töötab nii et mühiseb, seega suht loto selle ruuteriga
|
|
   |
70 |
|
tagasi üles |
|
 |
Nu
HV Guru

|
11.10.2008 14:16:01
|
|
|
reede hommikust saadik net kadunud. vahepeal näitab, et kõik oleks nagu korras. ip'd ja muud parameetrid saab kätte
siis jälle viskab limited connectivity. (ip on aga gateway ja dns aadresse pole.)
elionist võimalikku riket (sest nende arust kõik korras) lubati alles esmaspäeval uurima tulla
siis kui ruuteri arust kõik korras või kaabel otse arvuti taga siis
näitab nii:

aga ühendus ikka ei tööta.
_________________ DO you want it.. And if you had it would you flaunt it...
ss |
|
Kommentaarid: 177 loe/lisa |
   |
157 |
|
tagasi üles |
|
 |
RCC
HV Guru

|
11.10.2008 14:50:32
|
|
|
sai loobutud korrusmajast, kuna elion keeldus kangekaelselt mulle kiirust lisamast
2/2 3/3 ja ma oleks rahul olnud, aga ei
_________________ Ära suurenda telia kasumit - lõpeta leping! 20/4 pole eriline max kiirus. 1992 kaaperdas telia neti |
|
Kommentaarid: 185 loe/lisa |
   |
9 :: |
147 |
|
tagasi üles |
|
 |
olc
HV Guru

|
11.10.2008 14:57:11
|
|
|
Elionil tekkis kala peale mingit tarkvara uuendust. Linksysi osad purgid enam korrusmajag ´hakkama ei saa, lihtsalt ei saa IP'd kätte ja kõik. Mul on Buffalo ruuter vahel ja ei ole ka kõik hästi, siiani pole aru saanud kas on ruuteri häda või elioni kamm. nimelt lingil klikates juhtub et ei saa vastust, refresh abx. elion ytleb et nende viga ei ole, eks ma katsetan edasi.
|
|
Kommentaarid: 137 loe/lisa |
   |
125 |
|
tagasi üles |
|
 |
indrpo
HV Guru
|
12.10.2008 18:54:34
|
|
|
RCC kirjutas: |
sai loobutud korrusmajast, kuna elion keeldus kangekaelselt mulle kiirust lisamast
2/2 3/3 ja ma oleks rahul olnud, aga ei |
miks nad sulle kiirust lisama oleks pidanud? Elionil on paketid ning on võimalus valida nende või teiste operaatorite vahel.
loobusid? kas keegi teine pakkus sulle sellist paketti? kirjelda miks sul sellist uploadi vaja oli?
olc, eestis olevatest wifi ruuteritest rohkem kui pooled on linksysid, ma usun, et kisa oleks suurem kui kellelgi ei töötaks korrusmaja internet läbi selle.
|
|
   |
226 |
|
tagasi üles |
|
 |
olc
HV Guru

|
12.10.2008 19:06:19
|
|
|
miks nad sulle kiirust lisama oleks pidanud? Elionil on paketid ning on võimalus valida nende või teiste operaatorite vahel.
loobusid? kas keegi teine pakkus sulle sellist paketti? kirjelda miks sul sellist uploadi vaja oli?
olc, eestis olevatest wifi ruuteritest rohkem kui pooled on linksysid, ma usun, et kisa oleks suurem kui kellelgi ei töötaks korrusmaja internet läbi selle. |
Ma ei tea mis seis on, võib olla on see vaid mõnes piirkonnas, igatahes on elion lihtsalt mõnede linksyside vastu oma spiidtatsi andnud
|
|
Kommentaarid: 137 loe/lisa |
   |
125 |
|
tagasi üles |
|
 |
darkside
HV veteran

|
12.10.2008 19:38:32
|
|
|
olc kirjutas: |
olc, eestis olevatest wifi ruuteritest rohkem kui pooled on linksysid, ma usun, et kisa oleks suurem kui kellelgi ei töötaks korrusmaja internet läbi selle. |
Ma ei tea mis seis on, võib olla on see vaid mõnes piirkonnas, igatahes on elion lihtsalt mõnede linksyside vastu oma spiidtatsi andnud |
ja mis nn "spiidtatsi" mudel see ka siis on, mis korrusmaja otsas töötab wifiga...pigem andis nn "spiidtatsi" 546 sinna vahele ehk
|
|
   |
70 |
|
tagasi üles |
|
 |
Pailaps
HV Guru
|
|
   |
52 |
|
tagasi üles |
|
 |
indrpo
HV Guru
|
12.10.2008 22:01:54
|
|
|
Pailaps, kas sa mitte ise elionis ei töötanud? peaksid teadma et KORRUSMAJA internetiga ei oska hetkel ükski seade korraga nii silda kui ruuterit ühes tükis mängida. Seega võib see speedo küll wifi välja pritsida kuid võrku pääseb selle otsas vaid üks masin. Elion ei anna mingi linksysi asemele speedosid va. juhul kui klient tellib korrusmaja digitv lahenduse ja antakse speedo tootega kaasa.
siiski uuel aastal on tulemas universaalne seade (TG784), sisaldab dsl ja ethernet ruuterit, wifit, voipi ja usb pesa.
|
|
   |
226 |
|
tagasi üles |
|
 |
spezwend
HV veteran
|
12.10.2008 22:22:26
|
|
|
peaksid teadma et KORRUSMAJA internetiga ei oska hetkel ükski seade korraga nii silda kui ruuterit ühes tükis mängida. Seega võib see speedo küll wifi välja pritsida kuid võrku pääseb selle otsas vaid üks masin. |
täpsustan, mitte ükski seade, vaid mitte ükski spiidtuts.
mul on wrt54gl(@dd-wrt) korrusmaja neti otsas ja kõik töötab suurepäraselt. viimane probleem oli pppoe->dhcp ülemineku ajal.
|
|
Kommentaarid: 67 loe/lisa |
   |
63 |
|
tagasi üles |
|
 |
Pailaps
HV Guru
|
13.10.2008 12:12:08
|
|
|
Pailaps, kas sa mitte ise elionis ei töötanud? peaksid teadma et KORRUSMAJA internetiga ei oska hetkel ükski seade korraga nii silda kui ruuterit ühes tükis mängida. Seega võib see speedo küll wifi välja pritsida kuid võrku pääseb selle otsas vaid üks masin. Elion ei anna mingi linksysi asemele speedosid va. juhul kui klient tellib korrusmaja digitv lahenduse ja antakse speedo tootega kaasa.
siiski uuel aastal on tulemas universaalne seade (TG784), sisaldab dsl ja ethernet ruuterit, wifit, voipi ja usb pesa. |
asja iva ongi, et no pritsitaksegi ühele seadmele wifit, a vähemalt wifi võimalus on olemas
_________________ Ma trollin 50% oma postitustest. |
|
   |
52 |
|
tagasi üles |
|
 |
Nu
HV Guru

|
13.10.2008 15:48:59
|
|
|
kas ip lease time 5min. on normaalne muidu?
kui jah siis miks nii lühike? mulle tundub, et see ongi mu ühenduse ebastabiilsuse põhjus, kuigi ei tohiks nagu segada kui uut küsitakse.
_________________ DO you want it.. And if you had it would you flaunt it...
ss |
|
Kommentaarid: 177 loe/lisa |
   |
157 |
|
tagasi üles |
|
 |
Mihkel.
HV Guru

|
13.10.2008 15:52:26
|
|
|
Mul on see aeg igastahes 24 tundi.
|
|
Kommentaarid: 91 loe/lisa |
   |
81 |
|
tagasi üles |
|
 |
jnt
HV Guru

|
13.10.2008 15:53:49
|
|
|
mul ka 5 min ja päevas vähemalt 4 korda kaob net ~3 minutiks ära...
Aegajalt tekib küll tahtmine midagi lõhkuda... Peab otsima lepingud jms kraami üles ja vaatama, kas mingi kvaliteedi garantii ka kirjas on... igastahes siis saaks midagi nõudma minna vms...
_________________ Progemisest: https://byteaether.github.io/
Seisab keldris vana 386-486-Pentium1? Räägime! Ehk saan vanakesele uue elu anda.
Vaata siia, äkki müün midagi põnevat -> https://www.osta.ee/index.php?fuseaction=listing.seller&q[seller]=jnt |
|
Kommentaarid: 110 loe/lisa |
   |
102 |
|
tagasi üles |
|
 |