Avaleht
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Andmeside ja kõnelevi »  Korrusmaja internet märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 32, 33, 34 ... 38, 39, 40  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
jnt
HV Guru
jnt

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 01.09.2008 16:29:30 vasta tsitaadiga

-Re-Flex-, sul ongi ruuterit just vaja, kui tahad mitut masinat kasutada. icon_wink.gif
Kommentaarid: 110 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 0 :: 102
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
-Re-Flex-
Kreisi kasutaja
-Re-Flex-

sõnum 01.09.2008 16:33:57 vasta tsitaadiga

jnt kirjutas:
-Re-Flex-, sul ongi ruuterit just vaja, kui tahad mitut masinat kasutada. icon_wink.gif

okei...olen saanud aru jah et selleks ruuter ongi...kuid kui ma ei soovi mõlemat korraga kasutada vaid tõstan juhtmeid ümber ainult miks see nii keerluine on ja netti ei taha minna korrusmaja ühenduse puhul ma ei saa sellest aru icon_neutral.gif
Kommentaarid: 56 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 53
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
jossi 1
Kreisi kasutaja

sõnum 01.09.2008 16:36:12 vasta tsitaadiga

Põhimõteliselt peaks olema nõnda, et piisab ainult üks kord iga arvutiga paroolide sisetamisest elioni dhcportal lehel. Elion registreerib sinu võrgukaardi MAC aadressi andembaasi. Kuid mingil arusaamatul põhjusel, mis on arvatavasti Elioni kala, mida nad ei suuda lahendada ja ei taha ka tunnistada, see süsteem ei toimi korralikult. Ja seepärast tuleb vahest uuesti sisestada parool.

Ehk mõni Elioni tehnik võiks antud probleemist rohkem pajatada.
Kommentaarid: 15 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 15
tagasi üles
jnt
HV Guru
jnt

sõnum 01.09.2008 16:39:17 vasta tsitaadiga

mina olen nii aru saanud, et kui sa paned juhtme masina taha, siis elion registreerib selle masina endale võrku... nüüd kui sama juhtme tõstad teise masinasse, tekitab asi parajalt segadust ja nii need probleemid tekivadki... seega ruuter oleks suht-koht ainuõige valik...
tagasi üles
-Re-Flex-
Kreisi kasutaja
-Re-Flex-

sõnum 01.09.2008 16:46:01 vasta tsitaadiga

jnt kirjutas:
mina olen nii aru saanud, et kui sa paned juhtme masina taha, siis elion registreerib selle masina endale võrku... nüüd kui sama juhtme tõstad teise masinasse, tekitab asi parajalt segadust ja nii need probleemid tekivadki... seega ruuter oleks suht-koht ainuõige valik...

Kuid siis nagu aru saan on ruuter mis jagab netti...pea neti juhe LAN läheb ruuterisse ja sealt edasi kaks juhet mis läheb lauaka ja lapakale taha või?ruutereid on ka mitu sada sorti ja ma ei jaga neist midagi mis ma sealt vaatama pean millinne ruuter see õige jne...Kuid neti jagamiseks ainult ruuteri hinna välja pean käima ,et sellest ei tõuse muu minu interneti hinnad ega midagi?ja kui ühest Lan juhtmest korraga kasutada kaht netti siis see teeb mõlema arvuti neti kiiruseks 50% aeglasemaks?kuna jagab üht neti kiirust kahe arvuti vahel siis ära lihtsalt?Okei see teema läheb juba kushugile mujale alakategooriasse kui ko"korrusmaja interneti" alla...nii,et jätkan kuskilt mujalt otsides tarkusi ruuteri kohta !
tagasi üles
heikis
HV Guru

sõnum 01.09.2008 17:20:42 vasta tsitaadiga

-Re-Flex- kirjutas:
jnt kirjutas:

Kuid siis nagu aru saan on ruuter mis jagab netti...pea neti juhe LAN läheb ruuterisse ja sealt edasi kaks juhet mis läheb lauaka ja lapakale taha või?ruutereid on ka mitu sada sorti ja ma ei jaga neist midagi mis ma sealt vaatama pean millinne ruuter see õige jne...Kuid neti jagamiseks ainult ruuteri hinna välja pean käima ,et sellest ei tõuse muu minu interneti hinnad ega midagi?ja kui ühest Lan juhtmest korraga kasutada kaht netti siis see teeb mõlema arvuti neti kiiruseks 50% aeglasemaks?kuna jagab üht neti kiirust kahe arvuti vahel siis ära lihtsalt?Okei see teema läheb juba kushugile mujale alakategooriasse kui ko"korrusmaja interneti" alla...nii,et jätkan kuskilt mujalt otsides tarkusi ruuteri kohta !

kasuta seda: https://www.hinnavaatlus.ee/products/Wifi+seadmed/Wifi+Access+point/37392/

igati ponks ja kergesti konfitav. ei pea enam läpakale juhet ka taha toppima- las istub parem wifi võrgus
Kommentaarid: 338 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 4 :: 290
tagasi üles
indrpo
HV Guru

sõnum 01.09.2008 18:06:18 vasta tsitaadiga

https://pood.elion.ee/epood.asp?t=1352&tt=245&ttt=8814&ta=&t2=&tp=560&Smenyy=1373
seda asja kasuta, pane lihtsalt otsa ja töötab. soovitavalt seadista oma traadita võrk vastavalt juhendile parooli peale, et naabrid ligi ei saaks.

Aga jah, jama on sul nii nagu peabki. Elioni võrku lubatakse kliendi poolt vaid üks seade, see registreeritakse esmakordse sisselogimisega. Kui klient vahetab arvutit või ruuterit, siis peab ta uuesti sisse logima, ja siis kinnitatakse teine seade. Nende tegevuste vahel peab olema kusagil 15 minutit kuna senikaua hoitakse vana seadet MAC aadressi alusel kinni.
Kommentaarid: 259 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 0 :: 226
tagasi üles
jnt
HV Guru
jnt

sõnum 01.09.2008 19:10:29 vasta tsitaadiga

-Re-Flex-, ruuteriga ei kaasne mingeid püsivaid lisakulusid... pmst on nii, et elion näeb aint üht arvutit/seadet netijuhtme taga ja nende arust kõik korras... sina aga paned selle ruuteri taha mitu masinat... ja netikiirus on ikka 100% kõigil arvutitel... lihtsalt kui üks arvuti downloadib midagi, siis osa netti läeb sinna ja teine arvuti saab vähem... kujuta ette ühte veetoru kahe kraaniga ja pilt ongi selge. icon_wink.gif
tagasi üles
jossi 1
Kreisi kasutaja

sõnum 01.09.2008 19:17:02 vasta tsitaadiga

indrekp kirjutas:
Elioni võrku lubatakse kliendi poolt vaid üks seade, see registreeritakse esmakordse sisselogimisega. Kui klient vahetab arvutit või ruuterit, siis peab ta uuesti sisse logima, ja siis kinnitatakse teine seade. Nende tegevuste vahel peab olema kusagil 15 minutit kuna senikaua hoitakse vana seadet MAC aadressi alusel kinni.

Oled kindel selles teoorias?
Minule seletati Elioni helpdeskis küll teistmoodi. Et ei pea uuesti paroole sisestama, kui juba ükskord seda tehtud on. Seega järeldasin, et kliendi MAC aadressid jäävad Elioni andmebaasi.
tagasi üles
jnt
HV Guru
jnt

sõnum 01.09.2008 19:19:07 vasta tsitaadiga

jossi 1, ot, milles probleem? Seda ju indrekp seletaski? icon_biggrin.gif erinevatel arvutitel on erinev mac, kui see sind segadusse ajas... icon_smile.gif
tagasi üles
heikis
HV Guru

sõnum 01.09.2008 19:24:24 vasta tsitaadiga

ka ruuteril on oma MAC. elion hakkab nägema ruuteri MACi. arvutite mace mis ruuteri taga on neid ei näe
Kommentaarid: 338 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 4 :: 290
tagasi üles
indrpo
HV Guru

sõnum 01.09.2008 19:57:57 vasta tsitaadiga

jossi 1, oled siis natuke valesti aru saanud, logid sisse ja elion jätab meelde selle mac aadressi kust loginud oled, kui ühendad otse teise arvuti taha, tuleb oma toote otsas see uus mac aadress logimisega kinnitada. Vana meelde enam ei jäeta kuna tehniliselt võiksid siis ju switchi vahele panna, 5 arvutit samade paroolidega sisse logida ning igas arvutis oma 10Mbit/s netti nautida icon_biggrin.gif.
seega, üks toode, ühed paroolid, üks MAC võrgus korraga ja kõik on korras. see üks MAC võib olla siis wifi ruuter kuhu võid ühendada 253 arvutit kuid nad kõik jagavad seda ühte sisselogitud parooli ja 1xinternetikiirust vastavalt paketile.
tagasi üles
-Re-Flex-
Kreisi kasutaja
-Re-Flex-

sõnum 01.09.2008 21:51:15 vasta tsitaadiga

indrekp kirjutas:
https://pood.elion.ee/epood.asp?t=1352&tt=245&ttt=8814&ta=&t2=&tp=560&Smenyy=1373
seda asja kasuta, pane lihtsalt otsa ja töötab. soovitavalt seadista oma traadita võrk vastavalt juhendile parooli peale, et naabrid ligi ei saaks.

Aga jah, jama on sul nii nagu peabki. Elioni võrku lubatakse kliendi poolt vaid üks seade, see registreeritakse esmakordse sisselogimisega. Kui klient vahetab arvutit või ruuterit, siis peab ta uuesti sisse logima, ja siis kinnitatakse teine seade. Nende tegevuste vahel peab olema kusagil 15 minutit kuna senikaua hoitakse vana seadet MAC aadressi alusel kinni.

icon_redface.gif kui ostan sinu välja pakutud ruuteri siis sellega saab lapakaga juhtmeta toas ringi käia?Ehk siis see juhe mis hetkel arvutis LAN juhe läheb ruuterisse ... lapakas leiab wifiga ruuteri wifi üles ja saab juhtmevabalt toas netis olla lapakaga?kuid kas sisi laua arvutile tuleb ruuterist eraldi teine LANjuhe lauakasse?

Et ühesõnaga poodi homme seda aparaati ostma võib ja koju tulles juhtmed asjad paika panna ja kõik kohe OK töötama peaks ei mingit muud jaburdamist? icon_redface.gif
tagasi üles
Pailaps
HV Guru

sõnum 01.09.2008 22:05:09 vasta tsitaadiga

-Re-Flex- kirjutas:
indrekp kirjutas:

icon_redface.gif kui ostan sinu välja pakutud ruuteri siis sellega saab lapakaga juhtmeta toas ringi käia?Ehk siis see juhe mis hetkel arvutis LAN juhe läheb ruuterisse ... lapakas leiab wifiga ruuteri wifi üles ja saab juhtmevabalt toas netis olla lapakaga?kuid kas sisi laua arvutile tuleb ruuterist eraldi teine LANjuhe lauakasse?

Et ühesõnaga poodi homme seda aparaati ostma võib ja koju tulles juhtmed asjad paika panna ja kõik kohe OK töötama peaks ei mingit muud jaburdamist? icon_redface.gif

manuaali vaja lugeda ja seadistada juu ka vaja icon_rolleyes.gif vajadusel telli tasuline teenus või tehnik kohapeale

indrpo
HV Guru

sõnum 01.09.2008 22:10:52 vasta tsitaadiga

las ma siis täpsustan algajatele:
elioni korrusmaja internet teeb DHCPd, ehk jagab automaatselt seadmetele internetiks vajalikud IP aadressid.
interneti jagamiseks vajalikud wifi/ruuterid on poest ostes seadistatud automaatsele jagamisele ehk interneti sisenev pesa ootab sedasama DHCP'd.

kui sa need kaks nüüd kokku paned siis on tulemuseks töötav ühendus (kui ootad ca.15minutit kuna su lauaarvuti on senikaua elioni ühendusega seotud) seejärel sisestad Elioni kasutajanime ja parooli veebilehel nagu enne arvutigagi tegid. Peale seda on sul võimalik ruuterisse ühendada 4 arvutit kaabliga ning wifisse niipalju kui sõpru on... HOIATUS wifi on lahtine võrk kui sa seda ümber ei seadista. Selleks tuleb lugeda juhendit kuid lühidalt kliki siis http://192.168.1.1 ja sisesta tunnus admin parool admin ning mine Wireless menüüsse, seal muuda vajadusel võrgu nimi ning security all WPA-PSK seadistus ning sisesta PaRoOL123 vastavalt soovile.
tagasi üles
-Re-Flex-
Kreisi kasutaja
-Re-Flex-

sõnum 01.09.2008 22:33:35 vasta tsitaadiga

indrekp kirjutas:
las ma siis täpsustan algajatele:
elioni korrusmaja internet teeb DHCPd, ehk jagab automaatselt seadmetele internetiks vajalikud IP aadressid.
interneti jagamiseks vajalikud wifi/ruuterid on poest ostes seadistatud automaatsele jagamisele ehk interneti sisenev pesa ootab sedasama DHCP'd.

kui sa need kaks nüüd kokku paned siis on tulemuseks töötav ühendus (kui ootad ca.15minutit kuna su lauaarvuti on senikaua elioni ühendusega seotud) seejärel sisestad Elioni kasutajanime ja parooli veebilehel nagu enne arvutigagi tegid. Peale seda on sul võimalik ruuterisse ühendada 4 arvutit kaabliga ning wifisse niipalju kui sõpru on... HOIATUS wifi on lahtine võrk kui sa seda ümber ei seadista. Selleks tuleb lugeda juhendit kuid lühidalt kliki siis http://192.168.1.1 ja sisesta tunnus admin parool admin ning mine Wireless menüüsse, seal muuda vajadusel võrgu nimi ning security all WPA-PSK seadistus ning sisesta PaRoOL123 vastavalt soovile.

Aitähh..sellest oli väga palju kasu thumbs_up.gif Kuid kas mul on vaja siis kaablit kah osta et wifiruuterist lauaarvutile neti saaks?kuna lauaarvutit ma ju wifiga ei ühenda!
tagasi üles
indrpo
HV Guru

sõnum 01.09.2008 22:34:40 vasta tsitaadiga

kui üks kaabel sul olemas siis teine vajalik kaabel on ruuteriga kaasas. kui pikemat kui 1m tahad siis pead juurde ostma.
tagasi üles
-Re-Flex-
Kreisi kasutaja
-Re-Flex-

sõnum 01.09.2008 22:38:24 vasta tsitaadiga

indrekp kirjutas:
kui üks kaabel sul olemas siis teine vajalik kaabel on ruuteriga kaasas. kui pikemat kui 1m tahad siis pead juurde ostma.

suured tänud veelkord thumbs_up.gif hetkel ei oska rohkem midagi küsida enam...ex ootan kui ostan selle wifi/ruuteri ära ex siis hakkan edasi küsima mismoodi ja kudias tegema peab kuna ma olen kindel et kõik ei suju nagu peaks icon_lol.gif
kuid ühesõnaga sinu välja toodud wifiruuter siis Hea jah icon_rolleyes.gif thumbs_up.gif Mis see USB adapter seal kaasas on mis sellega teha saab icon_redface.gif
tagasi üles
indrpo
HV Guru

sõnum 01.09.2008 22:40:58 vasta tsitaadiga

usb wifi adapter on kingiks kaasas, selle võid ka oma lauaarvutile sappa pista, siis ei pea kaablit kasutama... aga kui kaablivõimalus olemas siis parem kaabliga.. kindlam.
tagasi üles
jossi 1
Kreisi kasutaja

sõnum 02.09.2008 02:44:48 vasta tsitaadiga

indrekp kirjutas:
jossi 1, oled siis natuke valesti aru saanud, logid sisse ja elion jätab meelde selle mac aadressi kust loginud oled, kui ühendad otse teise arvuti taha, tuleb oma toote otsas see uus mac aadress logimisega kinnitada. Vana meelde enam ei jäeta kuna tehniliselt võiksid siis ju switchi vahele panna, 5 arvutit samade paroolidega sisse logida ning igas arvutis oma 10Mbit/s netti nautida icon_biggrin.gif.

Ok, ongi nii et elion salvestab ainult ühe maci. Mitme maci salvestamine on puht tarkvaraline probleem. Kui tarkvara piisavalt intelligentne oleks , siis ei saa ka switchi taga ühesuguse parooliga logides mitme arvutiga ribalaiust juurde. Aga selline lahendus käib elionil üle jõu ja soovitatakse kliendil ruuter osta.

Oskad seletada miks ma pean vahetevahel ikka dhcpportali peal oma maci kinnitama, kuigi pole ühegi teise maciga ühendanud? Miks dhcpoortali leht tuleb mega aeglaselt ette?
Miks korrusmaja ruuterid üsna sageli peale dhcp kasutusele võtmist kokku jooksevad? Keegi peab neid tulema restarima. Elioni klienditoest vastatakse rikke peale, et teie maja ruuter(id) ei vasta lihtsalt. PPPoE ajastul juhtus seda 10x harvem. Mingi kamm ikka eksisteerib ja seda ilmselt seoses dhcp-ga, mitte ruuterite füüsilisest väsimusest. Mis ruuterid seal keldris üldse on? Mingid odavad Trendnetid?, vaevalt et nad manageeritavad on ja vaevalt et remote restart, keegi peab kohapeal resetti vajutama?

Miks ma saan naabrimehe kloonitud mac aadressiga ilma paroole sisestamata võrku? See pole ju normaalne!!
tagasi üles
Ra*
HV Guru
Ra*

sõnum 02.09.2008 02:58:30 vasta tsitaadiga

indrekp kirjutas:

heikis kirjutas:

kasuta seda: https://www.hinnavaatlus.ee/products/Wifi+seadmed/Wifi+Access+point/37392/

igati ponks ja kergesti konfitav. ei pea enam läpakale juhet ka taha toppima- las istub parem wifi võrgus

Huh... Ma arvasin,et see jube jamamine iga sisseogimisega oli ainult minu viga.
Igatahes ruuterit vaja mitme arvuti jaoks.

Kumba neist võtta?
Kunagi WRT54 mingit versiooni kasutasin ja oli täitsa okei.
Aga Tartus mul kergem vist Elioni jalutada ja too uuem võtta.
Mingeid laialtlevinud ülekuumeniemis ja ebastabiilsus probleeme pole vist kummagil?
Kommentaarid: 135 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 2 :: 123
tagasi üles
Bishop
HV kasutaja
Bishop

sõnum 02.09.2008 09:38:02 vasta tsitaadiga

Mul on korrusmaja interneti ja WRT54G ruuteriga selline probleem.
Pärast miljonit resetti ruuterile saan lõpuks lauaarvutile läbi juhtme võrgu tööle ja pärast teist miljonit resetti saab wifi ka tööle lõpuks, aga läpakas jaurab ikka et limited or no connectivity.
Mingine wifi test läpakas näitab terve rodu asju, mis kõik ok on aga kõige viimane punkt "dhcp something or other" annab veateate?
Kui ruuteril neti juhe tagant võtta, siis ei ole wifiga mingit probleemi, välja arvatud see et netti ei ole icon_biggrin.gif

Kusjuures imelik on see, et kui ruuteri ja lauaka vahel kaablit ümber tõstan siis iga jumala kord tahab seda neetud parooli, kui üldse suvatseb elule ärgata icon_evil.gif

Ruuteri kala ei usu kuna enne kui Elion veel PPoE protokolli kasutas siis toimis kõik suht normaalselt.

Vahest keegi oskab/saab midagi soovitada.
Selleks ajaks kui koju jõuan on klienditugi oma töö lõpetanud tavaliselt icon_neutral.gif
Kommentaarid: 35 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 33
tagasi üles
joss2
HV vaatleja

sõnum 02.09.2008 15:05:36 vasta tsitaadiga

On ka korrusmaja lahendus, ja peale seda kui DHCP peale mindi, mul nett enam läbi ruuteri ei tule. Otse tuleb. On kellelgi veel säänset jama olnud või mida peaks tegema ?
ipconfig ei näita ip'd ega gateway'd jms. (0.0.0.0)
Kommentaarid: 2 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 2
tagasi üles
jossi 1
Kreisi kasutaja

sõnum 02.09.2008 15:10:15 vasta tsitaadiga

ruuter seadista dhcp peale
tagasi üles
-Re-Flex-
Kreisi kasutaja
-Re-Flex-

sõnum 02.09.2008 16:42:12 vasta tsitaadiga

niii...sai tna elionis käidud ja otsisin seda ruuterit mis mulle soovitati siin...ei leindnud kusagilt...elionis oli otsas igaltpoolt...sai siis enterisse mindud ja sealt pea enamvähem suvaline wifiruuter võetud ja koju sõidetud sai....aega läks 20min umbes et viia juhtmed paika ja plaat installitud ja voilaa...wifi lapakas olemas...laua arvuti töötab ka netis...kõik on nii nagu tahtsin ja üli lihtne oli kõik thumbs_up.gif suured tänud kes mind suvatsesid aidata igaljuhul...sai siis mingine linksys ostetud thumbs_up.gif
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Andmeside ja kõnelevi »  Korrusmaja internet mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 32, 33, 34 ... 38, 39, 40  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.