Avaleht
uus teema   vasta Tarkvara »  Tarkvara »  Arusaamatud bluescreenid. märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
Poseydon
HV vaatleja

sõnum 06.09.2008 00:30:29 vasta tsitaadiga

Selge, aga see ei ütle mulle võhikule midagi.
Aga nüüd ma olen vähemalt veendunud et viga on mõnes riistvara komponendis ja toiteplokk ega mälu ega kõvaketas see ei ole.
Lähipäevil saan sõbralt teise videokaardi ja vaatab mida arvuti sellega teeb.

Ja nüüd külastas mind hoopis uus bsod.

http://i36.tinypic.com/2sb3h53.jpg

tsitaat:
This Stop message occurs when requested data is not found in memory. The system generates a fault, which normally indicates that the system looks for data in the paging file. In this circumstance, however, the missing data is identified as being located within an area of memory that cannot be paged out to disk. The system faults, but cannot find, the data and is unable to recover. Faulty hardware, a buggy system service, antivirus software, and a corrupted NTFS volume can all generate this type of error.
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
kedambarai
HV kasutaja
kedambarai

sõnum 08.09.2008 12:55:55 vasta tsitaadiga

esimeste bsod põhjal mina oletaksin, et kuskil emaplaadi kandis on IRQ konflikt (rida IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL). Esimene koht, kus sa saad ise manageerida IRQ jaotamist on BIOS. Mine konda seal ringi ja vaata, kas IRQ jaotamine on automaatne ja äki saad mingi setingu seada, et IRQ nimekiri oleks korras ja erinevad tükid ei kasutaks sama irq-d jne.

Võibola ma saan valesti aru aga mulle tundub et IRQ on nagu aadress, mille mingi riistvara tükk sinu emaplaadilt omale võtab. Näiteks hiir ja häälekaart ja graafikakaart ja kõvaketas jne. Kui nüüd arvutile tuleb mingi päring IRQ kohta mida tema "ei tunne", tuleb sulle arvutilt bsod.

äkki on abi icon_neutral.gif

vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
Poseydon
HV vaatleja

sõnum 09.09.2008 00:01:27 vasta tsitaadiga

Nii, proovisin teist videokaarti, ei aidanud.

Jõudsin Device Manageri kaudu vaadata neid IRQ aadresse, tegin pildi kah. (ja igaksjuhuks tegin temperatuuridest ka pildi, kuigi vaevalt et need bsod'id sellest tingitud on, kuna bluescreeni on tulnud(kohe windowsi laadimise alguses) ka siis kui arvuti on 24h kinni seisnud)

Uurisin netis natuke seda IRQ probleemi, olen mitut erinevat teemat erinevates foorumites lugenud ja täiesti uskumatu mis rocketscience see on.
Tähendab kui ma teaks mis viga ja keegi ütleks kuidas parandada, saaks ma ilmselt hakkama, aga ise nuputada et mis viga.. võimatu.

Ja BIOS'is ma IRQ'sid muuta ei saa, neid polegi mul seal. Device manageris ka ei saa, ilmselt peab selle jaoks midagi BIOS'is muutma, aga ma ei tea mida.

EDIT: Nüüd sain teada mida BIOS'is muutma peab, aga mul sellist asja BIOS'is pole.
tsitaat:
From BIOS, section PnP/PCI Configuration, change "Resources Controlled By" to Manual

http://i35.tinypic.com/1zejzag.jpg

tsitaat:
With the ACPI Hardware abstraction layer, you CAN'T really change IRQs in the operating system. And its likely if you change settings in the BIOS, it will just ignore those as well. Moving the card MAY help to change the IRQ, I don't know but again it might well not. ACPI pretty much gives the OS license to do what it wants with IRQs, and you will probably find loads of PCI devices lumped onto one IRQ and governed by ACPI. This is by design so that IRQ conflicts become a thing of the past. But as you have discovered, sometimes it becomes necessary.

EDIT2: Siin keegi räägib sellist tarka juttu IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL'i nimelise bsod'i kohta. http://www.tweaksforgeeks.com/IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL.html

Ma loen nüüd jälle ette nimekirja asjadest milles minu arust viga olla ei tohiks.
Ülekuumenemine - ei tohiks olla, kuna temperatuurid suht normaalsed, ventikaid on piisavalt ja bsod on ka külma arvutiga tulnud.
Vigane RAM - testinud igat mälumoodulit eraldi memtestiga 5 korda. Isegi kui memtestile jäid vead kuidagimoodi nähtamatuks, siis tõenäosus et kõik kolm moodulit tuksis on, on suht väike.
Kõvaketas - Olen proovinud teist kõvaketast, ei aita.
Toiteplokk - Olen proovinud teist uhiuut toiteplokki, ei aita.
Videokaart - Ka proovinud teist videokaarti, pole tolku.
Driverid ja muu software - Ei tohiks olla, kuna bsod'i viskab ka safe mode's.
tagasi üles
kedambarai
HV kasutaja
kedambarai

sõnum 09.09.2008 15:34:29 vasta tsitaadiga

no praegu kui ma asjatundmatu piilguga vaatan, tundub, et IRQ22 on kasutuses korraga mingi PCI IDE kontroleri ja PCI USB host kontrolleri poolt, minu meelest on siin konflikt teoreetiliselt võimalik.

kahjuks ei ole ma piisavalt spets et oletada, mida need tükid teevad. Tundub tegu olevat IDE ja usb kontrolleritega. mina vaataks kriitilise pilguga üle lisakaardid mis sul emaplaadi küljes on. Kas kõvaketta juhe läheb lisakaardi külge või otse emaplaadile? proovi lisakaarte eemaldada/teise pessa ümber tõsta kui sa biosest ei saa muuta IRQ-sid (või ikka saad? loe emaplaadi manuali).

jälgi et sa pci asju pci-e pessa ei pista, neil peaks erinev toitepinge olema.

vist.

EDIT: vaatasin selle "targa jutu" IRQ bsod kohta üle, ta arvab samamoodi, et mingi lisakaart või lisafunktsioon kasutab sama IRQ-d. Mina prooviks lisakaarte ringi tõsta/eemaldada ning bioses irq ning usb-ga seotud punkte modifitseerida.

Poseydon
HV vaatleja

sõnum 09.09.2008 20:29:55 vasta tsitaadiga

Ainukesed kaardimoodi asjad mu emaplaadil on kolm mälumoodulit ja videokaart.
Kõvaketta juhe läheb otse emaplaadile(sata red) ja kui see midagi aitab, siis kõik USB juhtmed lähevad ka otse emaplaadile.
Lugesin enda emaplaadi manuali ja ei leidnud sealt juhist IRQ'de muutmiseks. Googlist ka ei leidnud.
tagasi üles
kedambarai
HV kasutaja
kedambarai

sõnum 09.09.2008 23:08:00 vasta tsitaadiga

kuna päris arvutifriigid paistab et sõna ei võta siis mina natuke leiutaks:

manualis lk 46 on kirjas, et saab välja lülitada PCI IDE Bus Master. Proovi see disableda ja vaata, kas device manageris siis ikka on kaks asja irq 22 peal.

http://www.asrock.com/manual/ALIVENF5-ESATA2+.pdf

Poseydon
HV vaatleja

sõnum 09.09.2008 23:41:44 vasta tsitaadiga

PCI IDE Bus Master'i lülitasin välja ja enda peaga lülitasin ka USB Controlleri välja.
Nüüd on device manageris IRQ nr 22 all ainult PCI IDE Controller. Ootan ja vaatan nüüd, mis saab.
tagasi üles
kedambarai
HV kasutaja
kedambarai

sõnum 09.09.2008 23:51:29 vasta tsitaadiga

jah, ma oleks selle USB asja teiseks variandiks pakkunud, kuigi ma ei ole kindel kas sul nüüd ükski usb pesa töötab...

igal juhul ootan huviga mis saab beer_yum.gif

Poseydon
HV vaatleja

sõnum 09.09.2008 23:57:19 vasta tsitaadiga

Jep, mitte ükski USB auk ei tööta.
tagasi üles
kedambarai
HV kasutaja
kedambarai

sõnum 10.09.2008 00:04:03 vasta tsitaadiga

vaata seal usb asja all oli mitu valikut, legacy usb ja mingi "Auto" variant sai kuhugi panna jm.

kui vinnid kannatada ilma usb-ta siis vaata kas saad bsod ette, vähemalt saad teada kas viga oli selles irq22-s.

kui ei taha oodata siis vämalt tead, et viga emaplaadi konfis. vaevalt, et seal mingi asi katki oleks aga mingi konflikt on ning võibolla on see tekkinud op süsteemist mis emaplaadi ACPI haldusega raksu läheb.

Poseydon
HV vaatleja

sõnum 10.09.2008 14:42:47 vasta tsitaadiga

Nonii, viga igatahes ei olnud selles et IRQ 22'l oli kaks asja, eile viskas ikkagi bluescreeni.
tagasi üles
Cul
HV kasutaja

sõnum 11.09.2008 10:53:11 vasta tsitaadiga

Ei tea, kas on abiks, aga mul oli kunagi sarnane jama. Siis oli teema niisugune, et oli reede õhtu ja ostsin endale juppidest täiesti uue arvuti. Jõudnud koju, naine juba ootas uksel ja kihutasime teistpidi sõbra sünnipäevale. Pärast koju tulles oli silm ikka üsna grillis, aga oli ikka vaja hakata arvutit kokku panema. Ja pärast win installi ka sinine päris tihti mind külastas. Avastasin siis, et olin suure hooga keeranud emaplaadi kinnituskruvi läbi august, mis ei olnud ümbritsetud selle maanduse tinaga, vaid mille ümbruses olid rajad. Loomulikult olin ma need rajad läbi keeranud. Egas midagi, uus emaplaat. Aga ikka ei tööta. Uurin ja puurin ja mis selgub - üks prose jalg kõver. Õnneks sai selle sirgeks tagasi painutada. Peale seda arvuti toimis nagu peab.

Et siis vaata ka igaks juhuks üle. Ma küll ei saa pildilt päris hästi aru, aga tundub, et kaks alumist-äärmist auku ei ole samuti maandusegaa ümbritsetud. Vaata, et seal kruvisid ei ole või kui on siis ega nad midagi ära lõhkunud ei ole.

Eelnevaid postitusi lugedes oskaks mina küll pakkuda ainult seda, et miski komponent su arvutis on ikka vigane. Reeglina emaplaati kahtlustaks kõigepealt. Aga tean ikka päris mitmeid juhuseid, kus erinevad jupid lihtsalt ei sobi omavahel kokku, kuigi eraldi võttes on nad kõik täiesti töökorras.

Kommentaarid: 4 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 4
tagasi üles
Poseydon
HV vaatleja

sõnum 11.09.2008 16:23:33 vasta tsitaadiga

Vaatasin järgi, ei ole nendes aukudes kruvisid, ning kõikide teiste kruvide all on maanduse tinad.

Ei teagi nüüd mida ette võtta, kas viia emaplaat tagasi poodi, öelda et katki on vist, lootuses et ongi katki ja saada uus emaplaat vastu?
Või öelda, et kui see katki ei ole, siis see lihtsalt ei sobi teiste juppidega? Vaevalt nad seda emaplaati siis mõne teistsuguse vastu vahetavad ja ma võiksin selle emaplaadi sama hästi kui ära visata ja hunniku raha uue alla magama panna. Väga väga halb õnn mul selle arvutiga ikka sel juhul. icon_neutral.gif
tagasi üles
heikis
HV Guru

sõnum 11.09.2008 16:42:21 vasta tsitaadiga

Poseydon kirjutas:
Vaatasin järgi, ei ole nendes aukudes kruvisid, ning kõikide teiste kruvide all on maanduse tinad.

Ei teagi nüüd mida ette võtta, kas viia emaplaat tagasi poodi, öelda et katki on vist, lootuses et ongi katki ja saada uus emaplaat vastu?
Või öelda, et kui see katki ei ole, siis see lihtsalt ei sobi teiste juppidega? Vaevalt nad seda emaplaati siis mõne teistsuguse vastu vahetavad ja ma võiksin selle emaplaadi sama hästi kui ära visata ja hunniku raha uue alla magama panna. Väga väga halb õnn mul selle arvutiga ikka sel juhul. icon_neutral.gif

ma arvan, et vii emaplaat/komplekt poodi tagasi ning lao neile ette ka, mida sa teinud oled (juppide testimised). arvatavasti saab siis emaplaadi kiiremini vahetatud.
Kommentaarid: 338 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 4 :: 290
tagasi üles
Poseydon
HV vaatleja

sõnum 15.09.2008 21:22:47 vasta tsitaadiga

Nii, viin emaplaadi lähimate päevade jooksul poodi tagasi.

Aga üks küsimus veel. Et kui emaplaat peaks tuksis olema või ta lihtsalt ei sobi mingite osadega, siis kas bluescreeni viskab ainult peale windowsi algamist?
Kuna enne seda windowsi laadimist pole kordagi bluescreeni visanud ja biosis võin olla nii kaua kui tahan.
tagasi üles
Cul
HV kasutaja

sõnum 16.09.2008 11:14:18 vasta tsitaadiga

tsitaat:
Aga üks küsimus veel. Et kui emaplaat peaks tuksis olema või ta lihtsalt ei sobi mingite osadega, siis kas bluescreeni viskab ainult peale windowsi algamist?
Kuna enne seda windowsi laadimist pole kordagi bluescreeni visanud ja biosis võin olla nii kaua kui tahan.

Siis peab ikka juba väga katkine emaplaat olema. Bluescreen (kui nüid tähte närida, siis bluescreen on jah ainult windowsis võimalik) reeglina jah ikka op süsteemi käivitudes kipub tulema. Nimelt hakatakse alles siis kõiki arvuti komponente täiel määral kasutama. Bioses olemiseks ei pea pooled arvuti jupid üldse ühendatud olema.

Kommentaarid: 4 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 4
tagasi üles
Poseydon
HV vaatleja

sõnum 16.09.2008 16:25:39 vasta tsitaadiga

Selge värk, sain teadmisi juurde.
Aga poodi ma seda emaplaati veel ei vii, kuna seal poes, kust sõber emaplaadi ostis, on garantiiga selline värk, et kui viid mõne osa sinna mis on tegelikult korras, siis pead sa €40 maksma.
Seega andsin emaplaadi sõbrale, et ta seda oma arvutis testiks, ning kui siis viskab bluescreeni, viin ma selle alles poodi.
tagasi üles
sosssepp
HV veteran
sosssepp

sõnum 17.09.2008 22:43:39 vasta tsitaadiga

Sugulane kah BSOD küüsis. kahjuks pole ta ise üldse arvutiasjadega kursis, juhendasin telefoi teel, kuidas auto restart maha võtta ja edastas mulle posu stop koode:
7F
7E
8E
D1
50
0A
CF
A5
Kui niimoodi erinevid koode loobib, mida siis karta? Peaksin tal laskma pildistada BSOD ekraane?
Arvuti on paaril korral bios checksum vea ütelnud ka sisselülimisel. Viimati juhtus see ka minu juures olles, siis sai ainult 2,5V välja andev BIOS patarei vahetatud, mis toimus ilmselt piisavalt kiiresti, et seaded ei kustunud. Samas minu juures ca 3-4 tundi olles arvuti ei teinud mitte kordagi restarti. Nüüd kodus jälle. Hakkab pihta käivitumisel, täna ütles telefonis, et ei taha seisma pannagi, viimati oli mitu tundi lasknud restartida, enne kui käima läks. Mida konkreetselt võiks temalt (arvestades, et ta arvutispets pole ) küsida, et aidata oskaksite?
Kommentaarid: 87 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 2 :: 75
tagasi üles
XYZ
HV Guru
XYZ

sõnum 18.09.2008 09:34:23 vasta tsitaadiga

UPS on kasutusel? Kui ei, siis ostku.
Kommentaarid: 81 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 3 :: 12 :: 56
tagasi üles
sosssepp
HV veteran
sosssepp

sõnum 22.09.2008 20:00:49 vasta tsitaadiga

Et siis oleks hea uurida, kui võimas toitekas tal ka on ja vajadusel seda võimsamaga püüda asendada? Pole huvi tundnudki, kuidas arvutitoitekad toimivad ning need alalispinged tekitavad. Kehv võrgupinge (alla 230 läheb) mõjutab asja palju?
Sel juhul UPS peaks ilmselt olema veidi kallim mudel, mis pidevalt ise väljundpinge genereerib.
Veel mõtteid?

EDIT: Oli täna telefonivestlus ja võrgupinge pidi ok olema (peremees töötab ise Eesti Energias avariigrupis icon_wink.gif ) seega on kala ilmselt kuskil mujal.
Kommentaarid: 87 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 2 :: 75
tagasi üles
Poseydon
HV vaatleja

sõnum 27.10.2008 21:15:29 vasta tsitaadiga

Poseydon kirjutas:
Selge värk, sain teadmisi juurde.
Aga poodi ma seda emaplaati veel ei vii, kuna seal poes, kust sõber emaplaadi ostis, on garantiiga selline värk, et kui viid mõne osa sinna mis on tegelikult korras, siis pead sa €40 maksma.
Seega andsin emaplaadi sõbrale, et ta seda oma arvutis testiks, ning kui siis viskab bluescreeni, viin ma selle alles poodi.

Sõber viis enda poodi emaplaadi ja üks töökaaslane testis seda, bluescreeni ei tulnud. Nii et emaplaadis ka viga ei ole.
Sõber arvab, et asi ikkagi millegis, mida mina sinna installin. Kui emaplaadi tagasi saan, installin ainult driverid, msn, winamp ja firefoxi.
Kui siis ka jamama hakkab, siis vist viin kuskile tasulisse parandusse, sest no mina enam midagi peale sellega ei oska hakata.
Närvid on nii läbi kui vähegi olla saavad, masin on mul juba pool aastat ja koguaeg see kuradi bluescreen. Raisk ma ütlen.
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Tarkvara »  Tarkvara »  Arusaamatud bluescreenid. mine lehele eelmine  1, 2
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.