Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
XYZ
HV Guru

|
01.09.2008 09:13:31
|
|
|
daddo, erinevalt ravimitest on tarkvara puhul tasuta linuxi distrosid jalaga segada. Seega su monopolijutt lonkab igat jalga. Sa ei pea MS toodangut kasutama, sa saad, kui tarvis, ka tasuta tarkvaraga oma asjad tehtud. Ent kui tahad sama tarkvara, mida sulle seletamatutel põhjustel nii suur hulk kasutajaid maailmas ostab, siis võid sina ka raha maksta selle tarkvara eest
|
|
Kommentaarid: 81 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
3 :: |
12 :: |
56 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tanel
HV Guru

|
|
Kommentaarid: 465 loe/lisa |
   |
7 :: |
358 |
|
tagasi üles |
|
 |
Mario153
HV veteran

|
01.09.2008 11:33:42
|
|
|
Ärge jahuge oma OEM hinnast....see on jah odav, aga mõttetu saast kah....relva ähvardusel ka ei osta. Retail on ca 3000.- ja seda pole vähe. Tutikas arvuti kast koos klaveri ja hiirega maksab sama palju
Kas pole nagu ebaõiglane.....toota arvuti ja müüa sama hinnaga, kui ühed jobud kirjutavad plaadi. Ja raudvara arendamine ja väljatöötamine pole kaugeltki odavam kui tarkvara oma.
Ei jõu ära oodata kuna keegi hakkaks juba selle Billi impeeriumile konkurentsi pakkuma ja lööks neil tõsiselt põhjalauad lahti.
|
|
Kommentaarid: 56 loe/lisa |
   |
0 :: |
50 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tanel
HV Guru

|
01.09.2008 11:37:05
|
|
|
tsitaat: |
Ärge jahuge oma OEM hinnast....see on jah odav, aga mõttetu saast kah
|
Enamik arvuteid maailmas müüakse eelaktiveeritud OEM tarkvaraga, miks see sinu arvates saast on võrreldes Retailiga, mida peab aktiveerima?
_________________ Hinnavaatlus.ee - leia parim hind!
HV valuutakalkulaator |
|
Kommentaarid: 465 loe/lisa |
   |
7 :: |
358 |
|
tagasi üles |
|
 |
Sold OUT
no credit

|
01.09.2008 11:39:13
|
|
|
Jutt või asi.
Kõik vihkavad Billi ja Windowsit nii väga, et 24/7 kasutavad seda ja viitsivad veel oma energiat ja närve raisata selle piramiseks.
Või siis, tsiteerides klassikuid:"Windows keskkond on kui li*s keda kõik k*pivad aga ei armasta... Linux on nagu oma naine keda kõik armastavad aga keegi ei k*pi..."
_________________ People have been calling for a month and we've been sold out for a week or so.
|
|
Kommentaarid: 92 loe/lisa |
   |
5 :: |
1 :: |
79 |
|
tagasi üles |
|
 |
zipax
HV kasutaja

|
01.09.2008 12:36:40
|
|
|
Paistab, et siit jookseb läbi kolm põhilist arutelupunkti:
1. Windows on liiga kallis - Linux liiga keeruline
Mis puudutab keerulisust, siis asi on pigem laiskuses. Nett on tegelikult täis igasuguseid Linuxi kasutusjuhendeid ja nippe. Samuti on olemas ka selliseid versioone, mis ka puht välimuselt meenutavad Windowsit. Nii et tõenäoliselt jääb puudu ikkagi pealehakkamisest. (Ka mul endal)
2. Võib-olla paljud isegi kasutaks Linuxit, aga programmid ei ühildu vms.
Ka see ei ole argument, sest enamasti on olemas täiesti pädevad Linuxile mõeldud alternatiivprogrammid. Sh MS Office asendaja OpenOffice. Ka PhotoShopile on mõned alternatiivid, nagu nt The GIMP ja Pixel. Isegi Photoshopi on võimalik teatud Linuxi versioonil tööle saada (Wine, WineX?)
3. mängud, Mängud, MÄNGUD!?
Ja oh üllatust, levinumaid Win/PC mänge on võimalik ka Linuxi peal mängida. Selleks sobib hästi Wine, WineX või CedegaCVS. On olemas ka selline asi nagu TransGaming Tech. mis tegeleb spetsiaalselt mängude sobitamisega MacOS ja Linux süsteemidele. Seega, ka mänge on võimalik ilma Windowsita täiesti edukalt mängida.
Seega kokkuvõttes jääb arvatavasti puudu sellest esimesest sammust - pealehakkamisest. Arvatavasti jääb üksiküritajatel lihtsalt julgust puudu. Põhimõtteliselt võiks teha Linuxile mineku algatuse, koos foorumi ja kommuuniga, sest Windows on nagu halb harjumus, millest on raske vabaneda!
(vabandused nende ees, kes seda OT-ks peavad)
|
|
Kommentaarid: 14 loe/lisa |
   |
14 |
|
tagasi üles |
|
 |
Cul
HV kasutaja
|
01.09.2008 14:33:04
|
|
|
Hei.
Kuigi mu järgnevad mõtted on ilmselt siin juba erinevate postitajate kaudu vähemalt kaudselt üteldud, siis pajatan ikkagi.
Nimelt olen ka ise olnud kunagi piraat windowsi kasutaja, seda siis kui käisin ülikoolis ja 5000.- EEQ kätte oli juba hea raha.
Selle juures see natuke üle 1000.- oli päris suur väljaminek ja ma mitte ei tahtnud seda endale lubada.
Aga palgad järjest suurenesid ja mingil hetkel sai mul lihtsalt kõrini sellest kogu-aeg-otsi-ja-jama-nende-kräkkide-ja-patchidega.
Oma vabal ajal tehtud tegemisi ei saa küll niimodi otseselt rahaks arvestada, aga kui kogu see downloadimisele ja kräkkide otsimisele kulutatud
aeg oma tunnitasuks arvestada, siis tasus see windowsi ost ikka suht ruttu ära. Ei pea ma enam muretsema miski automatic update keelamise pärast
või mingite muude uuenduste ametlikult tirimise pärast ja lihtsalt natuke nagu hea tunne on kah.
Nii, et kui tõesti õpilased ja pensionäärid ja töötud välja arvata, siis teistele ei tohiks selle raha korra välja käimine küll ületamatu probleem olla.
Ma ei ole küll nii suur spetsialist, kui paljud siin, kes arvavad, et kui windowsi mitu korda odavamlt müüa, siis kõik kohe ostaksid ja MSi kasum hoopis kasvaks,
aga ma pakun, et MSil on oma toodetele hinna määramiseks terve tarkpeade armee ja ilmselt müüvad nad oma tooteid just kõige optimaalsema hinnaga.
Tarkvara vargust mersu vargusega võrreldes -
1) Ettevõte aa kulutab 10raha tarkvara väljatöötamisele ja loodab müüa 11 litsentsi a' 1raha. Kasumiks tuleks 1raha
2) Ettevõte bb kulutab 1raha mersu tootmisele ja loodab müüa 10 autot a'1,1raha. Kasumiks tuleks 1 raha.
3) Nüüd ettevõte aa müüb ainult 5 litsentsi ja 5 tükki piratakse. Kahjum 5raha
4) Ettevõte bb müüb 5 autot ja 5 tükki varastatakse. Kahjum 4,5 raha.
Selliselt arvutades on tarkvara piraatlus hullem, kui mersu vargus. Muidugi koguste muutudes ka suhe muutub, aga ei tea me keegi täpselt palju MS on oma win väljatöötamiskeks ja supordiks ja muudeks kuludeks raha magama pannud. Kusagilt on mulle kõrva jäänud, et win op süsteem (just xp eelkõige) pole kunagi MSle suurt kasumit toonud ja põhiline raha tuleb ikkagi Office ja muu kontori asjade pealt.
_________________ Kui ma eksin siis ärge kõvasti lööge.
Paar pilti
Natuke juttu |
|
Kommentaarid: 4 loe/lisa |
   |
4 |
|
tagasi üles |
|
 |
jnt
HV Guru

|
01.09.2008 14:55:39
|
|
|
Cul, lol, litsentse piratakse? mina omal ajal, kui pirasin, pirasin nii, et litsents ei olnud oluline... seega ei läinud ms'il ükski litsents kaduma... Pirasofti otsimisele kulutan ma max 5min per proge vms... enamasti alla minutiga saan asja tööle... (All mighty google)
_________________ Progemisest: https://byteaether.github.io/
Seisab keldris vana 386-486-Pentium1? Räägime! Ehk saan vanakesele uue elu anda.
Vaata siia, äkki müün midagi põnevat -> https://www.osta.ee/index.php?fuseaction=listing.seller&q[seller]=jnt |
|
Kommentaarid: 110 loe/lisa |
   |
2 :: |
102 |
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
01.09.2008 15:05:45
|
|
|
Skeptik: Kuna Win XP Proff on mulle töövahend kõiksugu asjade uurimisteks ja katsetusteks, siis on seda vahetatavat rauda olnud vägagi palju Ja see tegevus kestab kindlasti veel oma 2-3 aastat. Ja selle aja peale on - loodetavalt - Windows 7 juba väljas. Ning siis saan ma mõttetu Win Vista ostu vahele jätta ning saan kohe osta mõne Win 7-e mulle sobiva Retaili.
Ja üleüldse - ma valin alati väga hoolikalt millist töövahendit osta. Ja siin pole vahet, kas ma valin sobivat jootekolbi, testrit, trelli või arvuti tarkvara
|
|
Kommentaarid: 284 loe/lisa |
   |
11 :: |
211 |
|
tagasi üles |
|
 |
friik1
HV Guru

|
01.09.2008 15:16:20
|
|
|
Cul, Täpselt minu mõtted. Milleks ajusid kulutada, kui väljaminek pole tegelikkult ju nii suur?
|
|
Kommentaarid: 188 loe/lisa |
   |
166 |
|
tagasi üles |
|
 |
Cul
HV kasutaja
|
01.09.2008 15:34:17
|
|
|
Cul, lol, litsentse piratakse? |
Võibolla jah väljendasin end vähe segaselt aga,
litsentse, serianumbreid, muudetakse tarkvara käivituskoodi ennast, mis iganes variandid siin võimalikud - vahet pole mõte jääb samaks.
Pirasofti otsimisele kulutan ma max 5min per proge vms... enamasti alla minutiga saan asja tööle |
No kas just nüüd ikka nii kiiresti, aga kui mõni spetsiifilisem erand välja arvata, siis ma ei kahtlegi, et keegi vähegi asjast jagav inimene
saab kõik mis tal vaja tööle. Küsimus on lihtsalt selles, et kui tuleb mõni update (minu pärast kasvõi SP3, SP3 rääkimata väiksematest junnidest) siis seda niisama sinna
piraaditud tarkvarale peale ei lase ja siis on vaja ilmselt uus juba seda update sisaldav versioon kusagilt tirida ja väga tõenäoliselt ei sobi sellele juba kasutuses olev
võti, mis on siis ka vaja uuesti leida (tihti muidugi kaasas juba) ja võimalik, et on vaja veel vana maha võtta enne seda ja siis uus peale panna.
Kogu see kupatus kindlasti ei toimu 5 minutiga.
Ja kui uuendused tulevadki peale, olenemata sellest, et tegu ei ole ausa versiooniga, siis ei saa kunagi kindel olla, et kas piraattarkvara peale uuendamist ka tööle jääb.
Tihti aga on mitmed suuremad uuendused päris olulised ja parandavad ikka mitmeid häirivaid asju, nii et ilma nendeta ka jääda ei tahaks.
Samuti ma ei tea palju seda kasutatakse, aga mind on küll paar korda ametlik support aidanud (enamus korrad siiski suht mitte vajalik, google hulka kiirem).
Et siis, kui sul on vaja mingit programmi, mis kiiresti midagi ära teeks, siis võimalik, et saab isegi 5 mina hakkama,
aga mahukamate ja keerulistema asjade korral see ilmselt ikka nii ruttu ei lähe.
Paar pilti
Natuke juttu |
|
   |
4 |
|
tagasi üles |
|
 |
jnt
HV Guru

|
01.09.2008 15:39:54
|
|
|
Cul, well, mu pirale läks sp3 selga nigu midagi... kui pirada, siis korralikult ja see on mul õnnestunud. Kõik uuendused ja värgid töötavad 100% jne.
Aga jah, ma siin ei ürita õigustada piramist, vaid lihtsalt vaidlen, kuna mul on õnnestunud xp pro'd pirada nii, et asi (vähemalt siiani) ms'i jaoks 100% legaalne on... Kuid nüüdseks mul siiski legaalne variant masinas, kuna kooli poolt sai xp ja miks mitte siis legaalset asja kasutada?
_________________ Progemisest: https://byteaether.github.io/
Seisab keldris vana 386-486-Pentium1? Räägime! Ehk saan vanakesele uue elu anda.
Vaata siia, äkki müün midagi põnevat -> https://www.osta.ee/index.php?fuseaction=listing.seller&q[seller]=jnt |
|
Kommentaarid: 110 loe/lisa |
   |
102 |
|
tagasi üles |
|
 |
Cul
HV kasutaja
|
01.09.2008 15:57:13
|
|
|
Tõenäoliselt on sinu jnt puhul tegemist kõvasti üle keskmise arvutitarkust jagava inimesega ja sa oskad korralikult pirada
Aga tead kui palju mulle helistatakse, et näed see jälle ei lähe käima või et see mäng vajab sellist ja sellist asja MS lehelt aga ma ei saa seda tõmmata jne.
Ma muidugi pole kunagi kellelegi näpuga näitanud, et näe piraat ja ei kavatse seda ka kunagi tegema hakata.
Ja kui nüüd pihtima hakata siis pole ka minu arvutid piraadist päris puhtad,
aga need rohkem sellised harva kasutatavad ja mingi kindla tegevuse jaoks praktiliselt asendamatud aga hirmkallid piraadid.
Kuid sellised asjad mida ma ikka tihti kasutan (Win, office, photoshop, nero ja kõik mängud, viimaseid küll harva ja vähe kasutan) olen üritanud legaalselt omandada,
kas siis ostes või vabavarana (AVG, Comodo), lihtsalt enda kindluse ja laiskuse pärast juba.
Paar pilti
Natuke juttu |
|
   |
4 |
|
tagasi üles |
|
 |
RavenSSX
HV kasutaja

|
01.09.2008 16:12:43
|
|
|
Oh come on, WGA on juba crackitud mitu ja mitu korda, ja seda uut me ei karda ))
Kui Vista tuli välja, räägiti et seda ei saa crackida, sama asi siin.
_________________ Wake up and smell the ashes... |
|
Kommentaarid: 19 loe/lisa |
   |
19 |
|
tagasi üles |
|
 |
daddo
HV kasutaja

|
01.09.2008 17:31:21
|
|
|
XYZ kirjutas: |
...
Ent kui tahad sama tarkvara, mida sulle seletamatutel põhjustel nii suur hulk kasutajaid maailmas ostab, siis võid sina ka raha maksta selle tarkvara eest  |
Ega see nii seletamatu polegi. Ma olen täiesti kindel, et mul, sul kui ka enamusel teistel on pesumasinal ikka veel see programm peal, millega see koos on müüki lastud. Ma ei tea, kas saab sellest nüüd rääkida, et see pesumasina programm (ärgem isegi süüvi nii sügavale, et milline masin) maailma parim on, sest seletamatul põhjusel seda kõik maailmas ostavad.
Aga igatahes läks mu eelmise postituse mõte sinu lainepikkusest mööda. Aga noh, vahet polegi. Nii palju kui on inimesi, on arvamusi. Mina lihtsalt teie südamevaluga MS eest ei ühine. Kõikidel eelpool enda poolt välja öeldud põhjustel.
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
d3t
HV Guru

|
01.09.2008 17:41:15
|
|
|
RavenSSX, Windows Vista SP1 ei oma siiamaani korralikult cracitud. Tuletan meelde et Bootloader või Hardmod pole korralik crack!
_________________ next.Insiders - koht mängijatele ja tehnikahuvilistele toredaks ajaveetmiseks.
PT: Sony XE90 & LG C1 värvi kalibreerimine |
|
Kommentaarid: 85 loe/lisa |
   |
72 |
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
01.09.2008 17:46:24
|
|
|
Ja suur s6ber BSA loeb ja valmistub v6rke v2lja viskama...
Postitatud mobile device
|
|
Kommentaarid: 284 loe/lisa |
   |
11 :: |
211 |
|
tagasi üles |
|
 |
d3t
HV Guru

|
01.09.2008 17:52:33
|
|
|
tahanteada, lahe oleks, koolilt ammuilma legaalne tarkvara saadud
_________________ next.Insiders - koht mängijatele ja tehnikahuvilistele toredaks ajaveetmiseks.
PT: Sony XE90 & LG C1 värvi kalibreerimine |
|
Kommentaarid: 85 loe/lisa |
   |
72 |
|
tagasi üles |
|
 |
blas
Kreisi kasutaja

|
01.09.2008 18:00:21
|
|
|
Tuleb eelistada royalty oem'e või siis nende eripära exploitida:)
_________________ The truth is out there |
|
Kommentaarid: 79 loe/lisa |
   |
76 |
|
tagasi üles |
|
 |
XYZ
HV Guru

|
01.09.2008 18:26:21
|
|
|
daddo, kontrolli järele, et su pesumasin juhtumisi hiina pirakaup ei juhtu olema sel juhul on seal ehk erinevalt näiteks usa omast cia pealtkuulamismooduli asemel hiinakate oma koos kõige sellest tulenevate nüanssidega
Tõsisemalt rääkides kubisevad su tekstid nii ohtralt elementaarsetest loogikavigadest, et nad loomulikult ei ole teistele inimestele, peale ehk sinusuguste paadunud pirajate, samal lainepikkusel 8)
|
|
Kommentaarid: 81 loe/lisa |
   |
56 |
|
tagasi üles |
|
 |
Foxxx
HV veteran

|
01.09.2008 19:53:12
|
|
|
Windows on alati tekitanud väga palju vastakaid arvamusi, aga võtame näiteks Photoshopi, tegemist on mõnikümmend tuhat krooni maksva programmiga, mida kahtlemata piratakse ka. Kas selle puhul on ka tegemist ahnete tarkvara tootjatega?
Vaadates paljude seisukohti, siis tekib tunne, et asi ei ole mitte selles, et toode on kallis vaid ei soovita Microsoftile raha anda.
Oletame, et mul on firma mis töötab välja mingit tarkvara näiteks 3 aastat. Arvestades seda siis:
*Heal tasemel programeerija tahab saada ka korralikku palka
*Toodet tuleb toetada ka peale selle väljalaskmist(Mul ei meenu, et Microsoft oleks küsinud eraldi raha Service pack 1, 2 ja 3 eest XP puhul) - Programeerijad tahavad endiselt palka saada.
Aeg on raha
Mis puutub reaalse toote mitte kaotamisse, siis võtame raha kopeerimise, kui mingit kontrolli ei toimuks, siis ju keegi ei kaotaks reaalselt midagi? Raha jääb ju alles, lihtsalt seda on hiljem kordades rohkem.
Lihtne matemaatiline käik ka
Keskmine mäng maksab 600 - 800 krooni, mille kasutusaeg on väga lühike. Operatsioonisüsteemi kasutatakse aastaid. Ma ei tea kuidas teie matemaatikaga on, aga kui arvestada OS-i ja Mängu kasutusaja ja hinna suhet, siis retail Windowsi ostmine tuleb omajagu odavam kui keskmise mängu ostmine.
viimati muutis Foxxx 01.09.2008 19:58:39, muudetud 1 kord |
|
Kommentaarid: 60 loe/lisa |
   |
57 |
|
tagasi üles |
|
 |
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees

|
01.09.2008 20:05:48
|
|
|
tahanteada kirjutas: |
Skeptik: Kuna Win XP Proff on mulle töövahend kõiksugu asjade uurimisteks ja katsetusteks, siis on seda vahetatavat rauda olnud vägagi palju Ja see tegevus kestab kindlasti veel oma 2-3 aastat. Ja selle aja peale on - loodetavalt - Windows 7 juba väljas. Ning siis saan ma mõttetu Win Vista ostu vahele jätta ning saan kohe osta mõne Win 7-e mulle sobiva Retaili.
Ja üleüldse - ma valin alati väga hoolikalt millist töövahendit osta. Ja siin pole vahet, kas ma valin sobivat jootekolbi, testrit, trelli või arvuti tarkvara  |
mu küsimusele sa ikka ei vastanud
FPP litsents on mõte osta kui tervet arvutit tihti vahetad. üksikute juppide puhul pole nagu mõtet kui tegu pole just emaplaadiga.
telefoni teel re-aktiveerimist pole mõtet karta kui sul on legaalne tarkvara olemas.
_________________ 17/1/2023, Scart: "Selle sajandi senise möödunud aja üks suuremaid skandaale on hetkel lahti rullumas..."
6/4/2025, RFK Jr: "The most effective way to prevent the spread of measles is the MMR vaccines." |
|
Kommentaarid: 373 loe/lisa |
   |
313 |
|
tagasi üles |
|
 |
daddo
HV kasutaja

|
01.09.2008 20:33:48
|
|
|
... sinusuguste paadunud pirajate ... |
Suurepärane keskendumisoskus sul, esimeses postituses vist juba sai mainitud, et isiklikult kasutan juba päris pikka aega Ubuntut. Aga kui sa juba jutuks tegid, siis palun kas täpsustaksid, millised pakid sellest distributsioonist piraatkoopiana kvalifitseeruvad? Või oskad ehk kohta juhatada, kust ma oma ubuntule litsentsi saan osta?
MS ajupesu on teinud vist oma töö - kõik mitte-MS on piraat. Ainus võimalus piraattootest vabaneda on soetada MS litsents. Jne.
Samas, mis mul teiste kitsast silmaringist...
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
alliance
The Transporter
|
01.09.2008 21:04:42
|
|
|
daddo kirjutas: |
... sinusuguste paadunud pirajate ... |
Suurepärane keskendumisoskus sul, esimeses postituses vist juba sai mainitud, et isiklikult kasutan juba päris pikka aega Ubuntut. Aga kui sa juba jutuks tegid, siis palun kas täpsustaksid, millised pakid sellest distributsioonist piraatkoopiana kvalifitseeruvad? Või oskad ehk kohta juhatada, kust ma oma ubuntule litsentsi saan osta?
MS ajupesu on teinud vist oma töö - kõik mitte-MS on piraat. Ainus võimalus piraattootest vabaneda on soetada MS litsents. Jne.
Samas, mis mul teiste kitsast silmaringist... |
Eks ta ms-i jaoks olegi,tylikas konkurent.n2ide et saab ka teistmoodi ,miljardeid tasku toppimata ja pärast soigumata et osa tulu on veel saamata.
Tegelt seda teemat siin on koom vaadata,paar kasutajat püüavad selgitada nn myytilise saamata jäänud kasumit kui utoopiat.ja ylejäänud karjuvad kooris et varas,piraat,varas, piraat
lisaks jääb veel silma et need kes peavad ms-i hinda õiglaseks on ise legaalse variandi kuskilt koolist saanud.
|
|
Kommentaarid: 531 loe/lisa |
   |
5 :: |
431 |
|
tagasi üles |
|
 |
AFFmees
HV veteran

|
02.09.2008 00:45:10
|
|
|
mina leidsin netist huvitava ahtiveeritud, SP1 ja kõikide vajalike lisadega Vista Ultimate mis ei vaja aktiveerimist ja töötab nagu nalja WGA loll ütleb et on aktiveeritud ja kõik on kombes. Installikas oli ka mingite häkkerite poolt tehtud. Ei tea kes viitsiks raha raisata Vista peale mis kõlbab vaid internetis kolamiseks. Sest isegi filmide vaatamiselt DVD korralik jookseb kokku ja vanemate progede jooksutamine on üldse mööda :O.
ä
_________________ Inimene on kui peata kana, kes ei oska ega taha, kahe toiduhunniku vahel valida.
viimati muutis AFFmees 02.09.2008 00:46:55, muudetud 1 kord |
|
Kommentaarid: 132 loe/lisa |
   |
117 |
|
tagasi üles |
|