Avaleht
uus teema   vasta Vaidlused »  Võitlustanner »  Rahvas võrdleme oma (arvuti) helisüsteeme märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 50, 51, 52 ... 308, 309, 310  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
Marek Säde
HV veteran

sõnum 02.08.2008 10:24:52 vasta tsitaadiga

mcaff kirjutas:
Kas Z-5500 mingi tehase garantii ka on ? eile lakkas töötamast 1tagumine parem kõlar, täna pealmine parem ei mängi icon_confused.gif

ostsid kasutatult? Keegi neid enne siis korralikult lõhkunud ... niisama küll ei tohiks midagi juhtuda.
Kommentaarid: 68 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 66
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
mcaff
Piiratud kasutaja
mcaff

sõnum 02.08.2008 10:28:13 vasta tsitaadiga

Linnapea kirjutas:
mcaff kirjutas:
Kas Z-5500 mingi tehase garantii ka on ? eile lakkas töötamast 1tagumine parem kõlar, täna pealmine parem ei mängi icon_confused.gif

ostsid kasutatult? Keegi neid enne siis korralikult lõhkunud ... niisama küll ei tohiks midagi juhtuda.

No sõbralt, ta ise läks usase 1a ja no ma ei sa enam tema juurest kaubamaja garantii paberit kätte. Muidu umbes 1a kasutatud, krt ma hetkel mõttlen kuidas ma kõlari lahti saaksin siis saaks ise korda tehtud icon_rolleyes.gif
Kommentaarid: 130 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 3 :: 0 :: 104
tagasi üles
arm2004
HV Guru
arm2004

sõnum 02.08.2008 10:29:52 vasta tsitaadiga

tootjagarantii on 2a.
henri200
HV veteran

sõnum 02.08.2008 11:19:56 vasta tsitaadiga

mcaff, saada logitechi supporti kirja (www.logitech.com -> support -> troubleshoot -> valid mis kõlarid on jne siis Ask a Question). Nad väga mõistlikud seal thumbs_up.gif
Kommentaarid: 62 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 59
tagasi üles
apelsin16
HV veteran
apelsin16

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 05.08.2008 17:13:03 vasta tsitaadiga

uued kõrvakad 8)
http://www.logitech.com/index.cfm/gaming/pc_gaming/headsets_microphones/devices/358&cl=us,en
Kommentaarid: 63 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 57
tagasi üles
Minttunator
HV kasutaja
Minttunator

sõnum 13.08.2008 07:14:07 vasta tsitaadiga

Minu uued kõrvakad: http://www.sennheiserusa.com/newsite/productdetail.asp?transid=newHD-2

Ülejäänud kodune heli hetkel (pole vist siia teemasse veel postitanud):
X-Fi XtremeMusic -> Technics SU-V300M2 võim -> vanad head Audes 105 kõllid

Tööl ajab asja ära SB Connect -> Sennheiser HD202
Kommentaarid: 3 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 3
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
Marek Säde
HV veteran

sõnum 13.08.2008 19:02:35 vasta tsitaadiga

majestic kirjutas:
Minu uued kõrvakad: http://www.sennheiserusa.com/newsite/productdetail.asp?transid=newHD-2

Soovitus ka minu poolt thumbs_up.gif
Kommentaarid: 68 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 66
tagasi üles
L33thax
HV vaatleja

sõnum 17.08.2008 05:07:38 vasta tsitaadiga

apelsin16 kirjutas:
uued kõrvakad 8)
http://www.logitech.com/index.cfm/gaming/pc_gaming/headsets_microphones/devices/358&cl=us,en

Endal olid ka muidu need, aga kõrvad hakkasid valutama kui pikemalt kasutada, siis sai ostetud paar
päeva tagasi Sennheiser HD201. Mugavusega olen väga rahul ja heli kvaliteet on halvem kui mu skullcandydel ( need palju kallimad ka muidugi ), aga ajavad asja ära .
tagasi üles
IT-Kutt
HV vaatleja
IT-Kutt

sõnum 20.08.2008 16:56:36 vasta tsitaadiga

Postitan ka siis oma helisüsteemi ära...Ise olen suht audiofiil ikka ja tahan saada head heli
Need on siis enda toas:
Kõlariteks Radiotehnika S-50B(40-20000 Hz, 8 ohm), Teevad ülihead heli ja sobituvad eriti hästi ka mu toaga
Võimuks on Kenwood KA-35
Ja kui kõlaritest ei kuula siis Sennheiser HD215

Allkorrusel on
Ressiiver: Yamaha RX- V357
Kõlarid: Yamaha NS-50F
Subwoofer: Yamaha YST-SW011
Kommentaarid: 15 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 14
tagasi üles
Oskar.r
HV kasutaja
Oskar.r

sõnum 20.08.2008 19:37:06 vasta tsitaadiga

IT-Kutt kirjutas:
Ise olen suht audiofiil ikka ja tahan saada head heli
Kõlariteks Radiotehnika S-50B(40-20000 Hz, 8 ohm)

audiofiil, väga hea heli ja radiotehnika icon_lol.gif, kahjuks ei sobi üldse kokku. Endal ka veel toas 2*s90b ja 2*s30b, teevad kuulatavat heli, aga ka püüdlen kvaliteedi poole ja varsti on tahtmist kooslus välja vahetada.
Küll aga need Yamahad paistavad päris normaalsed olevat thumbs_up.gif
Kommentaarid: 14 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 14
tagasi üles
BullDoze
HV kasutaja
BullDoze

sõnum 20.08.2008 23:11:55 vasta tsitaadiga

IT-Kutt pole oma kõrvu lihtsalt hea heliga ära rikkunud. Mulle meeldib ka hea ja kvaliteetne saund aga kodus on ikka 2xS90 ning korralik JVC'i võim.
tagasi üles
maniisama
HV kasutaja

sõnum 21.08.2008 13:00:32 vasta tsitaadiga

BullDoze kirjutas:
IT-Kutt pole oma kõrvu lihtsalt hea heliga ära rikkunud.
no aga selle "vea" saab hästi ära parandada
Oleks hea kui kõik siia oma ülemise kuuldavuse sagedused kah märgiksid koos vanuse ja sooga siis saaksime teada kas kõrvad on rikutud või mitte. vanus seepärast vajalik et lihtsalt aja jooksul kõrva tundlikkus kaob ning naisterahvaste ülemise kuulmise tundlikkus on tavaliselt kõrgem kui meestel (ja kuulevad kõrgemaid sagedusi)

NB!!! teemasse puutuvalt veel, kas siinkirjutajatest keegi ka mustamäel sütiste tee kandis aeg-ajalt viibib või elab? oleks küsimus, kui paljud teist on märganud et seal 8 kHz sageduse juures päevasel ajal inimeste peal katseid tehakse??!! hommikust nii kella 7 kuni viie vahel kuue ja isegi 8-ni õhtuti. Oskab keegi kommenteerida! Ise olen antud sagedusi salvestanud pcm linear salvestiga ja sõelusin filtritega (soundprobega nimelt) antud sageduse välja.
Kommentaarid: 4 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 2
tagasi üles
Anti112
HV Guru
Anti112

sõnum 21.08.2008 16:49:10 vasta tsitaadiga

See kui kõrgele keegi kuuleb ei näita küll nüüd kõrvade "rikutust" või mitte... icon_rolleyes.gif
Muusikas on üsna harva üldse üle 15kHz helisid
Kommentaarid: 127 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 110
tagasi üles
ufo56
HV Guru
ufo56

sõnum 21.08.2008 18:03:21 vasta tsitaadiga

tsitaat:

NB!!! teemasse puutuvalt veel, kas siinkirjutajatest keegi ka mustamäel sütiste tee kandis aeg-ajalt viibib või elab? oleks küsimus, kui paljud teist on märganud et seal 8 kHz sageduse juures päevasel ajal inimeste peal katseid tehakse??!! hommikust nii kella 7 kuni viie vahel kuue ja isegi 8-ni õhtuti. Oskab keegi kommenteerida! Ise olen antud sagedusi salvestanud pcm linear salvestiga ja sõelusin filtritega (soundprobega nimelt) antud sageduse välja.

Mida seal katsetada :O

vladimir
HV kasutaja
vladimir

sõnum 21.08.2008 18:57:17 vasta tsitaadiga

Mingine "teismelisepeletaja" (seade, mis tekitab häirivaid kõrgsagedusi, mida teoorias kuulevad ainult teismelised ja lapsed... Ja rikkumata kuulmisega täiskasvanud) kuskile installitud?

Endal jõudsid Thomannist Eminence Alpha-6 kesksagedusvaljukad kohale. Ajutiselt 26x56 cm kõlalaual, ilma igasuguse bassitoeta (EQ abiga sain miski 90Hz-ni mängima), 6 kHz ülespoole piezo array. Pikemas perspektiivis lähevad Alphad ruuporitesse. Aga ka niisama lahtiselt - nii õigesti kõlavat solnikut ja akustilist kitarri kuuleb harva:)

...Ja JÄLLE elan praktiliselt ilma bassita (ajutise lahendusena lähevad "vanad head" Visatoni 8" lairibakad "bassikatena" käiku kui filtri kompunnitud saan). Kurat teab millal mina korralike bassikate ehitamiseni jõuan - kesksagedus hakkab ju alles nüüd paika saama... First things first.
Kommentaarid: 8 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 7
tagasi üles
marcor1
HV veteran
marcor1

sõnum 21.08.2008 23:19:16 vasta tsitaadiga

vladimir võiks ruumist ja kõlaripaigutusest rääkida - kõlalauad vist suht nõudlikud...
tagasi üles
vladimir
HV kasutaja
vladimir

sõnum 22.08.2008 10:38:43 vasta tsitaadiga

Naah, paigutasin sinna kus ruumi on icon_biggrin.gif Ehk siis vanad head BG-d taandusid kõlarialusteks. Ruum on ca 6x3 meetrit, kõlarid pikema seina vastus, umbes 40 cm seinast, lühematest seintest kaugus ca 2 meetrit. Kuna bassi nad nagunii ei mängi, pole paigutus ka eriti kriitiline. Kuulamine toimub lähiväljas (natuke üle meetri), seega ei oma ka ruumipeegeldused erilist rolli (ruum ise pole kaugeltki ideaalne, heal juhul rahuldav, kui sedagi).
tagasi üles
its2cold
HV veteran

sõnum 22.08.2008 10:43:00 vasta tsitaadiga

Natuke offtopic aga kas keegi siin võimendeid kah parandab? Täpsemalt PS
Kommentaarid: 196 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 173
tagasi üles
IT-Kutt
HV vaatleja
IT-Kutt

sõnum 28.08.2008 19:06:28 vasta tsitaadiga

maniisama kirjutas:
BullDoze kirjutas:
IT-Kutt pole oma kõrvu lihtsalt hea heliga ära rikkunud.
no aga selle "vea" saab hästi ära parandada
Oleks hea kui kõik siia oma ülemise kuuldavuse sagedused kah märgiksid koos vanuse ja sooga siis saaksime teada kas kõrvad on rikutud või mitte. vanus seepärast vajalik et lihtsalt aja jooksul kõrva tundlikkus kaob ning naisterahvaste ülemise kuulmise tundlikkus on tavaliselt kõrgem kui meestel (ja kuulevad kõrgemaid sagedusi)

Olen 17 ja tegelikult on muusika olnud eluosa suht ammusest ajast juba, isa alati kuulanud muusikat(Deep Purplest Led Zeppelinini) ja nõudnud head heli ja nii on ka mul see asi külge jäänud..Ei tasu nüüd öelda, et mul hea heli peale kõrva pole, olen näinud elu jooksul ikka väga raipeid kõlareid küll, ikka saan aru, mis on hea, mis mitte.. Kui mul ei oleks kõrva, eks kuulaksin minagi muusikat nende kõikide Logitechidega, mida pooled kasutajad siin soovitanud on(Mitte et mul midagi Logitechi vastu oleks)
Eks igal inimesel oma muusikaline kuulmine
tagasi üles
vladimir
HV kasutaja
vladimir

sõnum 19.09.2008 13:11:32 vasta tsitaadiga

Sai siis värk kolmeribaliseks aetud - kaks 8" Visaton BG20 50...250 Hz, Eminence Alpha 6 250...5800 Hz, pieso 5800...16000 Hz. Filtrid kõik 1. järku. Visatonid küll lairibad, aga hetkel pole mõtet neid "õigete" bassikate vastu vahetada, kuna tundlikkus sobitub Alphaga (ca 95 dB/W/m) väga hästi ning ühtegi taskukohase hinnaga 8" mis sama hea tundlikkusega oleks ja sama madalale mängiks, pole. Ainus arvestatav variant oleks Eminenci 12" või 15" kontsertpapid (hinnad vastavalt alates 45€ ja 66€ tükist), see eeldaks aga ka uusi kaste, mille lahenduse suhtes ma päris kindel pole - eriti, kuna majanduslanguse tõttu ruuporiprojekt ka hetkel külmutatud seisundis. Elame-näeme.

Igatahes, Alpha helikvaliteet kesksagedustes Visatonidest üle, harmoonilised moonutused on tunduvalt madalamad ja sageduskarakter ühtlasem. IMO kipuvad Visatonid just bassi osas asjadele oma "värvi" andma, samas on see tüüpiline hi-fi soojades toonides pilt, mis otseselt ebameeldiv pole. Püksid saab ka laperdama:)

Allpool Alpha ja pieso koosluse sageduskara 26x56 cm paneelil - mõõdetud valge müraga Alpha teljel 5 cm kaugusel koonusest (et vähendada ruumimõjusid) tavalises betoonist ühikatoas 36.- elektreetmikriga, seega paluks ignoreerida seda, mis toimub 10kHz ülespool. 50 Hz on mikri võrgumura, ~5 kHz on näha lõikepunkt (mõõdetud ju Alpha teljelt ja koonuse juurest). 200 Hz kuni 5 kHz on kõikumine ligikaudu +/-2,5 dB, mida võib lugeda heaks (osad autoriteedid aksepteerivad isegi +/-5 dB).
tagasi üles
Oskar.r
HV kasutaja
Oskar.r

sõnum 19.09.2008 17:06:38 vasta tsitaadiga

vladimir, väga hea icon_razz.gif, kas pilte oleks ka võimalik teha?
Mis hüpe seal graafikul on 43hz juures, programmi viga? Kui valjusti kannatab visatone kuulata, esimese järgu filter on suht sujuva allaminekuga, arvatvasti membraan hakkab umbes 35hz juures mehiselt liikuma. (vaevalt et sa ühikas muidugi nii valjult muusikat kuulad icon_biggrin.gif).
Eminence konsertpapid on tuppa liiast minu arvates, eriti kui tahad horni laadida. Need pa horn kastid neile on sellise live/vabaõhu ürituste jaoks. Väikese toas teevad IMO sellist kuiva/liiga neutraalset heli, kui võrrelda antud visatonitega (endal ka 1000l horn toas, siit ka väited).
Kui vahest on plaanis mõni pidu ka maha pidada, siis on pa hornid väga head thumbs_up.gif.
tagasi üles
vladimir
HV kasutaja
vladimir

sõnum 19.09.2008 20:17:09 vasta tsitaadiga

See 43 Hz (tegelikult 50 Hz) on kõige tavalisem võrgumüra. Mikrofoni/helikaardi viga (Creative SB External). No neid Visatone kannatab selles paarikümneruuduses toas ikka piisavalt valjult kuulata - no nii 110 dB või sinnakanti pole mingi probleem, kunagi sai Nokia 5100 mõõtur skaalalt väljagi aetud (115 dB). Foobarist on sätitud 4. järku high-pass filter 40 Hz peal.

Rupori heli on maitseküsimus - mulle just selline ruupori "kuiv, terav" saund istubki, otsemängiv on veits liiga uimane IMO (paljude arvates jälle just "siuke mõnus pehme"). Aga tegelt oli ruuporiplaan hoopis kesksageduse (Alpha 6) jaoks - 300 Hz kuni 2...3 kHz. Aga eelarve seab piirid, nagu ikka. Muuseas, mis ruupor sul endal? LABhorn?

Paar läpaka veebikaga tehtud pilti kah:

Visatonid said nüüd eksperimendi korras push-pulli aetud. Tundub, et bass läks pisut puhtamaks. Või on see siis platseebo...

Järgmine asi, mis appgreidi tahab, on tegelikult hoopis kõrgsagedus... Jama selles, et ~500.-/tk pole eriti midagi asjalikku saada (tundlikkust peab olema rohkem kui 95 dB/W/m, ja soovitatavalt võiks olla ruupor).
tagasi üles
Oskar.r
HV kasutaja
Oskar.r

sõnum 19.09.2008 21:04:44 vasta tsitaadiga

mul on jah LABhorn. Sai uuritud Labi foorumit, kus kõik kiitsid seda. Sealt tuli ka inspiratsioon ja sai aasta tagasi hasardist valmis tehtud. Vahepeal on mõte teha ka 2*HD15 aga see jäi sinnapaika.

Endale on ka alati meeldinud hornid, bg20't on paljud kiitnud. Kusjuures endal on/oli tahtmine teha kesksagedus horn tüüpi kõlariga (heli on kõlavam imo), madlama otsa teeks inverterkastiga. Igapäevaseks kuulamiseks on minu arvates horn kõlarite madalam ots liiga laialivalguv, ei ole imo nii täpne (heli genereerimiseks tahavad madalama otsa hornid saada ees palju vaba ruumi, samas kui sellest puudust ei ole, siis tasuvad hornid ära). Labhornist ei hakkkaks siinkohal üldse rääkima, see tahab sinus 60Hz esitamiseks saada 10m vaba ruumi ees. (Sin40Hz võib arvestada 15meetriga)

Kui kedagi huvitab siis Lab on hetkel selline, kõrval võrdluseks siis s90B (pildi kvaliteet pole kõige suurem asi)
Spoiler Spoiler Spoiler
tagasi üles
wer1
HV kasutaja
wer1

sõnum 19.09.2008 22:01:12 vasta tsitaadiga

3mad2, palju selle LABhorn-i kasti ehitamine maksis(materjalid koos kõlariga) ja mis elemendiga on tegu? icon_biggrin.gif thumbs_up.gif mulle meeldib
Kommentaarid: 9 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 9
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
Oskar.r
HV kasutaja
Oskar.r

sõnum 19.09.2008 23:11:47 vasta tsitaadiga

wer1 kirjutas:
3mad2, palju selle LABhorn-i kasti ehitamine maksis(materjalid koos kõlariga) ja mis elemendiga on tegu? icon_biggrin.gif thumbs_up.gif mulle meeldib

endal umbes 11k (seal sees ka võimendi ja kaabeldus, niiskuskindel "must" vineer oli oma käest), ei ole mitte odav lõbu icon_sad.gif
Soovitavalt võiks olla kogemusi ka tisleritööga (kasti mitte õhutihe=elementide surm, see kirjas ka eminence enda lehel)

Elemendid 2tk, http://eminence.com/proaudio_speaker_detail.asp?web_detail_link=LAB12&speaker_size=12&SUB_CAT_ID=1
Võim: 8ohm peal võiks olla 0.8kW (kõlar 12ohm 0.8kw, jahutussüstemiga on lubatud stabiilselt mängima 1.6kW)
Kui eelarve võimaldab, siis soovitavalt teha 4 või kuus kasti ja need tornidesse lappida.
Esitatav sagedusspekter: 30-60Hz (endal 35-75Hz, filter 3db/oct)
Ühe kasti õhurõhk vabas õhus: 120dB (vist oli 50Hz peal mõõdetud 10 meetri kauguselt ja see jagatud siis kümnega)

Ja foorum selle kohta http://srforums.prosoundweb.com/index.php/i/2/0/

Näide asja kohta, kui lab mängib, siis õhurõhk selle juures lihtsalt lämmatab mikrofonid (hea näide 40Hz'st icon_lol.gif):
http://uk.youtube.com/watch?v=o9ABl0VhbTo&feature=related
Ja niisama mingid p.ded vennad, aga annab asjast aimu ühe kastiga
http://vids.myspace.com/index.cfm?fuseaction=vids.individual&videoid=2784730&searchid=87f3b5b7-91cf-4f54-ac2a-5276f5d679de

Kuna pa heliprofid peavad seda siiani parimaks live subhorniks ja vaadates selle kõlari fakte, siis need ajendasidki midagi sellist ehitama.
Kui on tõesti soovi, võin otsida ka pdf projektipaberid selle kohta thumbs_up.gif

Maailma parimate (sub)kõlarite testimine: http://www.audioroundtable.com/ProSpeakers/messages/486.html

EDIT: minu teema elfas http://elfaelektroonika.ee/foorum/showthread.php?t=32025&highlight=labhorn
EDIT2: läksin liiga hoogu, kes ei taha ei pea kogu seda jama läbi lugema icon_lol.gif
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Vaidlused »  Võitlustanner »  Rahvas võrdleme oma (arvuti) helisüsteeme mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 50, 51, 52 ... 308, 309, 310  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.