Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
margus1000
Lõuapoolik

|
19.07.2003 22:16:07
ATI vs. nVIDIA ??? |
|
|
Neid teemasid on siin küll ja küll olnud kuid siin on artikkel mis peaks natuke järelemõtlemisainet andma http://www4.tomshardware.com/column/20030624/index.html . See ei ole mõeldud andmaks põhjust sõnasõjaks ati vs. nvidia, vaid just järelemõtlemiseks. Ma tean et Tommy jääb nii mõnelegi põiki suhu, kuid antud lugu on kirjutatud positsioonilt, mis mulle väga meeldis. Kuna endalgi plaanis dx9-le üle minna (ja ma ei usu et olen ainus), siis on hea teada, et paljud numbrid pole muud kui müügimeeste trikid. Ja suur number ei näita alati et oleks more bang for the bucks. Ja et senine target fx5600ultra, mis eestis mõnes kohas müügil on ei ole viimase seisuga enam sittagi ultra, vaid ainult nõks parem 5600, õige ultra on nüüd uue flip-chip-i peal ja kõrgema kellaga. Või et tulekul on 9800SE, mille hind peaks näo naerule vedama (no kurat 9800), aga tegelikult pole see midagi muud kui ülesputitatud 9500pro. Ootaks vastuseid mitte a-la ATI on vinge sest ta on ATI, või et nVIDIA on parem sest ATI-l on(olid) sitad driverid, vaid just arutlusi (soovitavalt kogemustel väljatoodud) ühe või teise headest-halbadest külgedest, mis aitaks samuti järele mõelda ning otsustada, kuhu kasutada umbes 4kilo. Ma usun et kui sellest ei tule leeride vaheline sõnasõda vaid terve arutlus, oleks see abiks mitte ainult mulle vaid nii mõnelegi teisele, kes tahaks natuke paremat kui mainstream, kuid ei sooviks kulutada 4kilo nii ühele kui teisele poole et siis pärast leida, jah see on see õige aga teine pool rahast on ....
Seega just palve tõemonopoli omanikele, palun vaadake sellest teemast mööda, see peaks olema abiks neile kelle jaoks üht jumalat ei eksisteeri(vähemalt VGA osas)
|
|
Kommentaarid: 5 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
5 |
|
tagasi üles |
|
 |
traks
HV Guru
|
|
Kommentaarid: 337 loe/lisa |
   |
1 :: |
304 |
|
tagasi üles |
|
 |
Superglue
HV veteran

|
19.07.2003 22:31:37
|
|
|
ATI ja NVIDIA on väga võrdsed. Vahet eriti pole kumma ostad. Väga head on mõlema tootja kaardid. Mõtlen muidugi uuemaid.
|
|
Kommentaarid: 62 loe/lisa |
   |
58 |
|
tagasi üles |
|
 |
margus1000
Lõuapoolik

|
19.07.2003 23:55:04
|
|
|
samas pani mind mõtlema selles artiklis olnud tiger woodsi pilt. minu mõttekäik on umbes selline et kui nvidia hirmsasti mängutegijatele poeb, siis avaldab see tulevikus mõju(ut2003-hea näide). kaart ostetakse ikka pelamiseks, muidu ajaks asja ka mingi IGP ära, aga kui mängud(mitte kõik aga osad, mille hulgas võib ka pärle olla) nvidia järgi timmitakse siis ongi see asi käes millest Tommys räägiti, 3DMark näitab ühte - tegelik elu teist. Doom3 eelvaade juba külvas mingi kahtluse sisse, see võib ka ainult müügitrikk olla ja mäng ise pole lõplikult valmis, aga kes kurat teab, idsoft ja nvidia on küll käsikäes käinud (jälle see ut näide) ja et Doom3 mootori peale tehakse veel igasugu huvitavaid asju on ilmselge. ja nii mõnedki muud uued mängud millest nvidia rõõmuga kilkab, paistab et needki on selle raua ja driverite järgi timmitud
|
|
   |
5 |
|
tagasi üles |
|
 |
no9
Kreisi kasutaja

|
20.07.2003 00:06:14
|
|
|
Linuxi all tundub nvidia parem. Windowsis on m6lemad suht head.
|
|
Kommentaarid: 30 loe/lisa |
   |
27 |
|
tagasi üles |
|
 |
traks
HV Guru
|
20.07.2003 00:51:02
|
|
|
võimalik, et ma olen seda artiklit kunagi lugenud, aga praegu ei kutsu mind lugema seik, et see on kirjutatud mu "lemmiku" lars weinandi poolt. ja üldiselt tommi editorialid mulle ei istu, tegelikult istuvad mulle vähesed editorialid, sest mina panen oma nägemuse kokku paljudest faktidest, mitte leheneegri ülevast mulast, aga see selleks.
annan parem paar linki, kus on seda 3D petmise värki lahatud:
Digit-Life - Battle of ATI and NVIDIA: where are fair duels? or dishonest treating of 3DMark
ExtremeTech - Testing Confirms Futuremark Discovery of nVidia, ATI "Cheats"
Extremetech - Driver Irregularities May Inflate nVidia Benchmarks
Beyond3D - Tim Sweeney on cheating vs optimizations
Beyond3D - John Carmack on Cheating vs Optimistations
nii et esindatud on nii erapooletute asjatundjate testid ehk cold hard facts, kui ka kahe juhtiva mänguguru, Tim Sweeney (Epic / UT2k3) ja John Carmacki (id / DoomIII) nägemus
_________________ The greatest trick the devil ever pulled
was convincing the world glossy widescreen is the way to go. |
|
Kommentaarid: 337 loe/lisa |
   |
304 |
|
tagasi üles |
|
 |
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees

|
20.07.2003 01:03:54
|
|
|
lõpuks ongi a la nii et kui tahad Doom III-e mängida pane nVidia kaart sisse ja kui tahad midagi muud, mis on ATI'le optimiseeritud, siis pead kaarti vahetama. või siis kahe AGP pesaga emme
edit: kui kaarti ostan, siis küll ei vaata, kas ati või nvidia gpu on peal. algul teen kindlaks palju raha ma kaardi alla matan ja siis võtan selle eest parima - kas siis ati või nvidia või hoopis mingi kolmanda. ühesõnaga suva!
_________________ 17/1/2023, Scart: "Selle sajandi senise möödunud aja üks suuremaid skandaale on hetkel lahti rullumas..."
6/4/2025, RFK Jr: "The most effective way to prevent the spread of measles is the MMR vaccines." |
|
Kommentaarid: 373 loe/lisa |
   |
3 :: |
313 |
|
tagasi üles |
|
 |
janekman
HV kasutaja

|
20.07.2003 01:34:05
|
|
|
ATI vs NVIDIA
INTEL vs AMD
NFORCE vs VIA
MÕTTETUUU
ni ati kui nvidia tippklassi kaarte käes olnud ja hooldanud ja töötavad siiani kõik - yhel omad probleemid teisel teised, endale graafikakaarti ostes läksin poodi põhimõttesliselt konreetne nuts raha peos ja valisin selle eest parima ja selleks osutus gainward gf4 ti4800, olen rahul teises videovaatamis masinas radeoni 7500 jälle, ma jälle rahul
teemast nac: see tomshardware test nagu kuidagi imelik tundub, ei usu ma neid teste eriti, üks väidab yht ja teine teist, alati on keegi äraostetav, ainult hinnas on küsimus, teada on, et see võidujooks veel läbi ei saa ja üksteist püütakse kõikkide vahenditega üle trumbata, kusjuures need ei olegi need kelle kõvem chip on, vaide see kes oskab oma chip paremini poseerida, näidata ja reklaamida ja teist samas maha tehes, ehk tõesti varsti nii et osad mängud jooksevad nvidia peal praemini ja teised jälle ati peal praemini, et ostad mängu ja vaatad karbil kiri "optimized vor nvidia"
|
|
Kommentaarid: 51 loe/lisa |
   |
49 |
|
tagasi üles |
|
 |
margus1000
Lõuapoolik

|
20.07.2003 01:58:13
|
|
|
no vot. oletame et raha on kindel, aga mis kurat on parim selle raha eest? aitäh linkide eest, beyond3d arutlused panid päris mõtlema. vaata asi ei ole selles et kes cheatis või miks vaid mis on tulemus. kuigi nvidia sätib ennast mängutegijatele külje alla ja idee järgi peaks uued (just dx9) mängud neil ilusti jooksma, jäi mulle silma et nvidia on oma optimiseerimisega natuke kaugele läinud, nende dx9 ei ole just see päris dx9. ati juba kilkas et 5200 on dx9 pidur, see et 3dmark nii näitas on iseasi aga kui näpuga splinter celli peale näidatakse, siis on asi hapu. hea kui mängutegijad oma mängud nv3x-ide alla väänavad nagu doom3 aga kui ühel päeval enam ei vääna? mis siis kui nv3x-id ei suuda loomulikku valgust ja muud ilusat enam läbi mäluda? 5600 kisud välja ja paned ati asemele, kirud ja vannud aga selle neelab alla, aga kui 5900ultra? ja siis läeb nvidia sama teed mis 3dfx ja ati paneb mänguritele kirve selga mis kõik pahviks lööb. kui 5200-ga tõesti nii sitad lood on siis on selline stsenaarium väga tõenäoline, sest mainstream on see põhiline tuluallikas.
|
|
   |
5 |
|
tagasi üles |
|
 |
margus1000
Lõuapoolik

|
20.07.2003 02:08:48
|
|
|
pluss põhiline küsimus ongi et mitte mis on parim praegu vaid mis saab sellest rahast juba homme? dx9 paistab olevat mitte probleem mägede taga, vaid just nimelt-homse-ülehomse küsimus
|
|
   |
5 |
|
tagasi üles |
|
 |
margus1000
Lõuapoolik

|
20.07.2003 02:10:24
|
|
|
gta:vice cityga võib olla ok aga gta:sin cityt ka mängida saab?
|
|
   |
5 |
|
tagasi üles |
|
 |
Nova
HV kasutaja

|
20.07.2003 02:30:03
|
|
|
ei tea mul on mingi paha eelaimdus uute N'vidiate suhtes... ja samams ma loodan et veeluuemad on juba v2gahead... samas ega ma oma kaardile linuxi tuge eriti ei saa... sitt lugu! midagi ehk ehitab aga mugavusest on se minusuguse linuxinoobi jaoks kaugel ja see sahistab pikki kotte nii et m6tlema paneb. Aga ikkagi arvan et ati uus aparaat lammutab k6iki tarkvaratooteid pisut kiiremini. A tegelt pole t2htsust... mina arvan, et Dx9 j6uab alleS ylej2rgmine aasta oma esimesed sammud teha. mina arvan. ausalt. intuitsioon, see ei ole p2ris sama mis arvan. aga ikkagi.
_________________ FSOL |
|
Kommentaarid: 3 loe/lisa |
   |
3 |
|
tagasi üles |
|
 |
lamp
HV Guru

|
20.07.2003 09:09:03
|
|
|
Njah, aa+af ja pildikvaliteedi hindamine on viinud testid uuele tasemele
ja 9800se.. Tundub olevat rohkem 9500np kui pro.. Ehk v6ib isegi 9600'le jalgu jaada.
_________________ eriti julm |
|
Kommentaarid: 186 loe/lisa |
   |
163 |
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
20.07.2003 09:57:38
|
|
|
Läbi ajaloo on kogu aeg tooteid juba Beeta-staatuses müüki suunatud, see selline tavaline testi-trikk, et las massid testivad-proovivad. Firma võidab igatpidi - müügikasum + puuduvad kulutused tuhandete kaartide testimisele Ise ootan huviga, et millal saabub uus lubatud ajajärk - et iga mammi sobibki kokku ainult konkreetse tootja videokaardiga 8)
|
|
Kommentaarid: 284 loe/lisa |
   |
2 :: |
11 :: |
211 |
|
tagasi üles |
|
 |
Scart
HV Guru

|
20.07.2003 10:16:30
|
|
|
samas, see totter fx5200 on ju kõigest teise nimega mx200 , sellelt ei saagi ju midagi erilist oodata, ehkki tal on dx9 tugi, mis on siiski reklaamitrikk, ei midagi muud. firingsquad testis väga heas ülevaates fx 5600 ultrat, see oli kiire kaart ja tegi seda, milleks ta on ette nähtud, põrmustas Ti 4200 seeria, mis oligi selle kaardi eesmärk ning samal ajal oli ka külg- külje kõrval Radeon 9500'ga. ülalpool jäävad alles ainult 9700 ja 9800 ning fx'id. nvidia nõrk koht on see, et puudub kaart, mis oleks otsene konkurent radeon 9700'le, mille hinnad ju koguaeg langevad, fx 5600 võib sellisest kiirusest ainult und näha ning kuna fx 5800 ei ole, fx 5900 maksab aga hingehinda on nvidial on meinstriimis ees rasked ajad
|
|
Kommentaarid: 119 loe/lisa |
   |
5 :: |
101 |
|
tagasi üles |
|
 |
HGtafka
Kreisi kasutaja

|
20.07.2003 10:21:36
|
|
|
raffas: Radeon 9500 teeb tagasituleku peale asendamist Radeon 9600 poolt ning seda nime Radeon 9800SE all. Kaart ei ole põhimõtteliselt midagi muud kui Radeon 9500 mis on L-kujuga PCB peal ning muudetud Radeon 9700-ks. Kaarti tuleb 2 versiooni: nö, low cost, 128 bitise mälusiini ja nelja renderdus pipeline'ga 6 kihilise PCB peal ning natuke kiirem variant 256 bitise mälusiini ning 8 kihilise PCB peal. Tundub, et ATI sammub sama teed mida kord Radeon 8500-ga, ehk siis leiavad, et kaart on liiga hea, et lihtsalt tootmisest maha visata ja et sellega saab veel raha teenida. 9800SE'st veel niipalju, et ilmselt saab mõlemat versiooni teha kõikide "kellade-viledega" Radeon 9700'ks (256bit; 8x1) ainult soft-mod'i abil. Radeon 9800SE on peamiselt mõeldud OEM turule ning suure tõenäosusega ei tee eriti võimsat retail esitust.
source: e-maailm
natuke pikemat lugemist...
|
|
Kommentaarid: 42 loe/lisa |
   |
41 |
|
tagasi üles |
|
 |
DigeBeni
HV Guru

|
20.07.2003 11:27:43
|
|
|
... eh, see parima otsing on käinud ajast-aega ja ülimat tõde, ei suuda vist keegi trumbina lauale lüüa, miks muidu tekib sellelaadseid arutlusi üha jälle ja jälle uuesti (ka siin foorumis on olnud korduvalt täpselt samal teemal pikki arutlusi) ! Ilmselt on igaühe jaoks sõnal parim, sõltuvalt tema vajadustest ja võimalustest, erinev tähendus, nii ka minul. Minu masinas tiksub juba pea aasta RADEON 9700Pro ja praegusest aspekstist vaadates oligi see ilmselt parim valik, mida ma sain tol' ajal teha ! Ilmselt saabki valiku headust hinnata alles pärast mõne aja möödumist, keegi ju ei oska öelda, mis tuuled puhuvad aastapärast, nii ei osanud ka mina arvata, kui kaua läheb veel aega, kui nVidia 9700Pro'le võrdse ja turustatava vastase letile toob ning kui palju see parem tuleb. Olin isegi kahevahel, kumba leeri jääda, kuna jutud nVidia 3dfx tehnoloogiast olid küllatki meelitavad, teades 3dfx kunagist reputatsiooni mängude alal. Nüüdseks on aga sotid selged - nVidia jäi oma ässaga kõvasti hiljaks ja see, mis välja tuli pettis väga paljude lootusi, kes ootasid GF FX seeriast karmi 2-3x paremat ATi killerit ! Loomulikult pole see GF FX seeria kaugeltki mingi läbikukkumine, nagu seda mõned armastavad nimetada, kuid sellegi poolest kindlustas minu jaoks fakti, et olin teinud õige valiku ! Isegi veel praegu on 9700Pro pea sama ihaldusvääne kaart, kui ta ostes oli ja arvata võib, et järgnev 12 kuud teda veel troonilt (minu masinast) ei tõuka !
Kas õnnestub Sul kah sama hea valik teha, ei tea ja ei oska ka otseseid soovitusi anda, kuna midagi nii revulutsioonilist, nagu 9700Pro välja tulles, hetkel küll silmapiiril pole ...

viimati muutis DigeBeni 20.07.2003 11:54:38, muudetud 1 kord |
|
Kommentaarid: 194 loe/lisa |
   |
5 :: |
160 |
|
tagasi üles |
|
 |
Nova
HV kasutaja

|
20.07.2003 11:39:28
|
|
|
Jep! ma olen kaa n6us et 9700 on ilmne boss. 256mb 9800 oleks ju fancy aa kas se midagi muudaks peale selle, et mu fsp m2ngides 90-lt 140-le muutub... tehnoloogiliselt on ta tegelikult ju suure m2lu ja uue softiga 9700.
_________________ FSOL |
|
Kommentaarid: 3 loe/lisa |
   |
3 |
|
tagasi üles |
|
 |
Winterwind
One

|
20.07.2003 11:49:49
|
|
|
olen olnud koguaeg ATI pooldaja, ometi aga ostsin just nVIDIA kaardi(profiil). miks ma seda tegin? põhjuseid oli palju... tegelikult kaalusin juba aastajagu radeon 9700non pro ostu, aga ikkagi v6tsin ti4200-i seda selleks, et:
1. radeoni hind on ikka veel liiga kallis, ei tahaks enam eriti ~4k-st investeeringut videokaarti teha
2. minu praegune kaart veab k6ik mängud puhtalt välja
3. pole m6tet maksta r9700 non pro eest 3x rohkem kui ti4200-i eest, kiiruse vahe pole kohe mitte 3x radeoni kasuks
4. radeon 9700 non pro-d ei ole just saadaval eriti head isendit hea hinnaga kuna aga minu eesmärk oli ostetavat kaarti räigelt klokkima hakata oli jällegi ti4200 parem ost
5. ti-l puudub dx 9.0 tugi aga see pole eriline probleem, selleks asjaks kui esimesed real dx9 mängud väla tulevad on mul juba ammu uus gfx kaart
aga ikkagi....
ATI vs nVIDIA - kui nüüd nagu valida tuleks siis igatahes olen ma ATI pooldaja seda vast teavad k6ik miks lihtsalt nVIDIA teeb igast imelikke trikke ja isegi ilma trikitamiseta on ATI olnud läbi ajaloo sympaatsem
viva la ATI
ps: ma ei vastuta oma rohke smailide kasutamise eest
|
|
Kommentaarid: 1009 loe/lisa |
   |
3 :: |
728 |
|
tagasi üles |
|
 |
lamp
HV Guru

|
20.07.2003 12:54:24
|
|
|
Vähet6enäoline, et 9800 se-kaardid eriti levima hakkaks. Aga ilmselt on atil piisavalt pooltöötavaid r350 coresid, et selline seeria valja anda.
See enamvähem selge, et 100% testid labind r350'd antakse 9800pro/nonprona valja. Et korras cored vaikse tuluga myyakse - enam kui kahtlane.
Ja muidugi on ka rv360 tulemas
_________________ eriti julm |
|
Kommentaarid: 186 loe/lisa |
   |
163 |
|
tagasi üles |