Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
Millist tekstiredaktorit kasutad? |
ConTeXT |
|
1% |
[ 1 ] |
DreamWeaver |
|
8% |
[ 7 ] |
Eclipse, Zend Studio, ... |
|
4% |
[ 4 ] |
Ed, Ex, ... |
|
0% |
[ 0 ] |
EditPlus |
|
4% |
[ 4 ] |
Emacs, XEmacs, ... |
|
2% |
[ 2 ] |
Gedit |
|
7% |
[ 6 ] |
Kate, KDevelop, ... |
|
2% |
[ 2 ] |
Notepad |
|
44% |
[ 38 ] |
Notepad++ |
|
10% |
[ 9 ] |
Pico, Nano, ... |
|
2% |
[ 2 ] |
PSPad |
|
1% |
[ 1 ] |
TextMate |
|
0% |
[ 0 ] |
UltraEdit |
|
3% |
[ 3 ] |
Vi, Vim, ... |
|
3% |
[ 3 ] |
Visual Studio |
|
0% |
[ 0 ] |
Nvu, KompoZer, ... |
|
1% |
[ 1 ] |
Mcedit |
|
1% |
[ 1 ] |
Bluefish |
|
1% |
[ 1 ] |
|
hääli kokku : 85 |
|
autor |
|
nene
Kreisi kasutaja

|
10.07.2008 22:54:42
Millist tekstiredaktorit kasutad? |
|
|
Võitlustandris on olnud võitlemist mitmetel klassikalistel religioossetel teemadel - parim brauser, parim op-süsteem - kuid päris konkreetset tekstiredaktorite vahelist kaklust pole nagu näinud. Et seda olulist tühimikku täita, siis teen ise vastavasisulise teemaga algust.
Proovisin ülaloleva nimekirja teha nii ülevaatliku kui võimalik aga, et tekstiredaktoreid on mustmiljon, siis on paratamatu, et mõne HV-lase lemmik on nimetamata jäänud. Seega anna lärmakalt teada, kui sinu lemmikut pole nimekirjas - saab lisatud. Samuti oleks hea kuulda, kui kasutad mõne editori mingit huvitavat varianti - küsitluses grupeerisin küll ühte peresse kuuluvad asjad kokku, et nimekirja natukegi korda luua.
Mõistagi kasutavad paljud korraga erinevaid tekstiredaktoreid. Näiteks erinevate keelte jaoks erinevaid IDEsid. Sellisel juhul märgi ära see, milles veedad suurema osa ajast.
----------------------------
Ise olen aja jooksul kasutanud päris mitmeid. Kõigepealt erinevad DOS-i IDE-d, siis üleminek Windowsi ja HTML-Kit, ConTeXT, Notepad++, misjärel Linuxisse, kus sattusin Vim'i ja Kate'i otsa. Nüüd, mitte just kaua aega tagasi, läksin üle Emacsile ja olen sellega suuremalt jaolt rahul. Küllap mängib siin oma rolli see, et mulle meeldib Lisp. Igatahes ei ole mul hetkel vähimatki soovi minna tagasi tekstiredaktori peale, mis poleks programmeeritav ja mulle hakkab vaikselt muutuma arusaamatuks kuidas ma varem üldse hakkama sain.
viimati muutis nene 11.07.2008 08:39:12, muudetud 2 korda |
|
Kommentaarid: 24 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
1 :: |
23 |
|
tagasi üles |
|
 |
Duckhead
HV veteran

|
10.07.2008 22:58:14
|
|
|
mis see tekstiredaktor eesti keeles tähendab?
koht, kus saab tekste kirjutada a'la Word?
_________________ ÄRA KOORMA PENSIONIKASSAT, SURE ÕIGEAEGSELT!!! |
|
Kommentaarid: 74 loe/lisa |
   |
3 :: |
68 |
|
tagasi üles |
|
 |
HHE
HV kasutaja

|
10.07.2008 23:00:35
|
|
|
gedit, kui midagi kiiresti teha on vaja..
_________________ PSN: vonHeix |
|
Kommentaarid: 51 loe/lisa |
   |
50 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dinkz
Kreisi kasutaja
|
10.07.2008 23:05:34
|
|
|
Notepad.
|
|
Kommentaarid: 26 loe/lisa |
   |
26 |
|
tagasi üles |
|
 |
nene
Kreisi kasutaja

|
10.07.2008 23:06:30
|
|
|
Duckhead kirjutas: |
mis see tekstiredaktor eesti keeles tähendab?
koht, kus saab tekste kirjutada a'la Word? |
Kuigi ka MS Wordi laadseid programme nimetatakse tekstiredaktoriteks, siis selle teema raames tahaks käsitleda siiski vaid programme, mis tegelevad harilike tekstifailidega. Windowsi standardvarustuses on sellistest programmidest vaid Notepad, mis pole just hiilgav näide.
|
|
   |
23 |
|
tagasi üles |
|
 |
Mart352
HV Guru

|
10.07.2008 23:18:21
|
|
|
Windowsis ajab asja notepad ära, Notepad ++ olen tiba uurinud aga kasutama pole jäänud.
html jms jaoks kui vaja siis http://www.kompozer.net/ olemas nii linuxile kui Win-ile
Linuxi terminalis kasutan ainult nano-t. graafilises seda, mis parasjagu ette juhtub (kate, gedit, kompozer)
Hääletaks Kompozer-i poolt aga pole teist nimekirjas.
_________________ Imperfection is perfect |
|
Kommentaarid: 54 loe/lisa |
   |
51 |
|
tagasi üles |
|
 |
nene
Kreisi kasutaja

|
10.07.2008 23:23:40
|
|
|
Mart352 kirjutas: |
Hääletaks Kompozer-i poolt aga pole teist nimekirjas. |
Nüüd olemas
|
|
   |
23 |
|
tagasi üles |
|
 |
Mr. Ants
HV vaatleja
|
10.07.2008 23:26:25
|
|
|
Tavaliselt KWrite, käsureal nano
Hääletasin gedit kuna kasutan aeg-ajalt ka seda
|
|
Kommentaarid: 9 loe/lisa |
   |
9 |
|
tagasi üles |
|
 |
Traf
Kreisi kasutaja
|
10.07.2008 23:28:03
|
|
|
Notepad++ on viimased aasta-kaks kasutuses olnud, kuid hiljuti avastasin sellise asja nagu E Text Editor. Tundub olema TextMate'i port windowsile, arendus on selle kallal hetkel üsna kiire. Hääl läks siiski notepad++ 'le.
|
|
Kommentaarid: 49 loe/lisa |
   |
48 |
|
tagasi üles |
|
 |
Smith
HV veteran

|
10.07.2008 23:41:09
|
|
|
Enamasti tarvitan midnight commanderi editori.
_________________ Only the Central Computer knows the truth |
|
Kommentaarid: 158 loe/lisa |
   |
145 |
|
tagasi üles |
|
 |
prtv
HV Guru
|
10.07.2008 23:43:05
|
|
|
Notepad++
_________________ |
|
Kommentaarid: 82 loe/lisa |
   |
2 :: |
73 |
|
tagasi üles |
|
 |
nene
Kreisi kasutaja

|
11.07.2008 00:14:43
|
|
|
Notepad on üllatavalt kiiresti eest ära rebinud. Põhjus vast selles, et paljud küsitlusele vastanud ei tegele programmeerimise vms tegevusega.
Siiski oleks hea, kui keegi, kes on oma lemmikuks Notepadi märkinud, ka kirjutaks, milleks ta seda täpsemalt kasutab.
Ma ise ei soovitakse Notepadi isegi arvutivõhikule, aga HV-s on minu meelest keskmisest arvutisõbralikum rahvas, kes võiks ju ometigi vaadata natuke kaugemale maailma kõige primitiivsemast tekstiredaktorist. (Okei, kõige primitiivsem on vast cat - > failinimi, aga Notepad pole sealt väga kaugel.)
Tõde on vist kusagil seal, et inimesed kasutavad enamasti lihtsalt seda, mis nende op-süsteemiga vaikimisi kaasa tuleb, ja kui nad pole paremat näinud, siis nad ei oskagi paremat tahta. Kõige traagilisem on sealjuures see, et igasuguse piiratud võimalustega programmi kasutamine limiteerib tõsiselt ka kasutaja mõttemaailma. Võtame näiteks minu meelest kõige tõsisema Notepadi puuduse: ühetasemeline undo. Kui sa ei saa võtta tagasi rohkem kui ühe sammu, siis hoidud sa iga hinna eest kustutamast suuremat hulka teksti, sest võib kergesti juhtuda, et see läheb igaveseks kaduma. Selline asi hoiab sind eksperimenteerimast ja katsetamast, sest kui sa ka proovid, annab tekstiredaktor sulle väga valusa õppetunni.
viimati muutis nene 11.07.2008 00:36:17, muudetud 1 kord |
|
   |
23 |
|
tagasi üles |
|
 |
sakinaga
HV Guru
|
11.07.2008 00:20:18
|
|
|
Ise panin kah notepad, sest teistest olen vaid kuulnud. Notepadi kasutan vahepeal, et paar lingikest üles märkida. Muidu pikemad jutud OpenOffice Writerisse. Notepadi ja Writeri vahele ei tunne, et oleks midagi vaja.
_________________ Tsensuur HinnaVaatluse foorumis |
|
Kommentaarid: 159 loe/lisa |
   |
151 |
|
tagasi üles |
|
 |
Smith
HV veteran

|
11.07.2008 06:51:57
|
|
|
nene kirjutas: |
Tõde on vist kusagil seal, et inimesed kasutavad enamasti lihtsalt seda, mis nende op-süsteemiga vaikimisi kaasa tuleb, ja kui nad pole paremat näinud, siis nad ei oskagi paremat tahta. Kõige traagilisem on sealjuures see, et igasuguse piiratud võimalustega programmi kasutamine limiteerib tõsiselt ka kasutaja mõttemaailma. |
Sama lugu ka näiteks file manageridega... Windows Explorer on ju paras hunnik õnnetust, aga suur osa inimesi toimetab oma failide kallal nimelt sellega.
Ja võiks ka mcediti lisada valikusse. Ei tahaks uskuda, et olen ainuke kes seda tarvitab.
Muide, hiljuti leidsin ühe päris kena editori, mida olen nüüd pikemate tekstide/mitte-progemise puhul tarvitanud: Q10.
_________________ Only the Central Computer knows the truth |
|
Kommentaarid: 158 loe/lisa |
   |
145 |
|
tagasi üles |
|
 |
Marduuhin
HV Guru

|
11.07.2008 07:08:07
|
|
|
nene kirjutas: |
Siiski oleks hea, kui keegi, kes on oma lemmikuks Notepadi märkinud, ka kirjutaks, milleks ta seda täpsemalt kasutab. |
24/7 lahti, enamasti kirjas hunnik asju, mis hiljuti tehtud/tegema peab jms.
Korra ka paar scripti kirjutanud ja millestki puudust ei tundnud. Lihtne, minimalistlik ja win'iga kaasas.
Olen kasutanud ka Notepad++ ja muid suuremaid asju, mille nimed meelde tulevad, kui koodi kirjutasin natukene vahepeal, aga erilist vajadust pole, kui väikeste asjadega tegeleda.
_________________ Eesti õigekeelsussõnaraamat ÕS 2018 |
|
Kommentaarid: 128 loe/lisa |
   |
2 :: |
108 |
|
tagasi üles |
|
 |
number
külaline
|
11.07.2008 08:02:20
|
|
|
...
viimati muutis number 28.05.2013 11:42:40, muudetud 1 kord |
|
tagasi üles |
|
 |
nene
Kreisi kasutaja

|
11.07.2008 08:52:28
|
|
|
Nii, nüüd siis ka mcedit ja Bluefish valikute seas.
|
|
   |
23 |
|
tagasi üles |
|
 |
-Innu-
HV kasutaja
|
11.07.2008 10:08:53
|
|
|
vim.
Vahest harva ka gedit.
|
|
Kommentaarid: 16 loe/lisa |
   |
16 |
|
tagasi üles |
|
 |
mihkelv
HV kasutaja
|
11.07.2008 12:06:04
|
|
|
Kuidas saab sellist küsimust üldse esitada? Üks korralik redaktor on ju ainult olemas - vim
|
|
Kommentaarid: 6 loe/lisa |
   |
5 |
|
tagasi üles |
|
 |
nene
Kreisi kasutaja

|
11.07.2008 13:15:34
|
|
|
mihkelv kirjutas: |
Üks korralik redaktor on ju ainult olemas - vim  |
Kuigi ma selle lausega ei nõustu, peab Vi kiituseks siiski ütlema, et vähemasti on ta praktiliselt igas Unixi masinas olemas. Millise masina taha ka ei satu, alati on teatav kindlustunne, et vähemasti on sul kasutada mõistlik tekstiredaktor.
Suvalise Windowsi masina taha istumine tekitab mus aga alati kaunis ebakindla tunde, sest varitseb oht, et arvutis pole muud tekstiredaktorit peale Notepadi. Ja kui see ongi nii, siis pead palvetama, et su fail poleks \n reavahetustega.
Ma ise kasutan Vimi igapäevaselt - konfifailide redigeerimine jms väiksemad asjad - kui aga on tarvis midagi tõsisemat teha, siis läheb käiku Emacs - võimsaim kõigi tekstiredaktorite seas.
|
|
   |
23 |
|
tagasi üles |
|
 |
Celion
HV kasutaja

|
11.07.2008 13:36:30
|
|
|
Linuxi all pico/nano väiksemate asjade jaoks, Kate suuremate. Tegelikult ei veeda seal väga palju aega, seega ei ole suurema editori osas mingeid harjumusi välja kujunenud.
Enamuse ajast veedan ikkagi Windowsis ja seal on esikohal EditPlus - nii tööl kui kodus. Tööl ei olnud küll väga valikut - EditPlus või mitte midagi, aga kodus olen päris mitu tasuta varianti läbi proovinud - nPad2, Crimson Editor, PSPad, ... Enamuse puhul sai väljapraakimise põhjuseks see, et antud redaktor kas ei toetanud UTF-8 formaati või ei lubanud seda uute failide vaikimisi kodeeringuks seada. Võimalik, et asjad on vahepeal paranenud.
Kui muud üle ei jää (võõras arvutis olles näiteks), kasutan Notepadi asemel alati Wordpadi - see saab paremini suurte failide ja \n reavahetustega hakkama.
Ääremärkus - erialalt olen dokumenteerija, seega mitte-html koodi nokitsen ainult hobikorras ja suurem osa kirjutamistööst on keerulisemas tarkvaras. Aga ju siis on vajadused kasvanud...
_________________ Ostan Roger Zelazny "Amberi kroonikad" (soovitatavalt eesti keeles). |
|
Kommentaarid: 46 loe/lisa |
   |
45 |
|
tagasi üles |
|
 |
iceincube
HV veteran

|
11.07.2008 14:04:51
|
|
|
Siiani sai kasutatud ainult Pspad-i
Nüüd kodus kasutan Kate-i kuna kodus olen linuxi peal.
Töö juures veel Pspad. Mõte liigub töö juures ka minna ununtule üle, niiet ei teagi.
Valin praegu PSpadi, kuigi tahaks kate-i valida...
Kui viitsimist proovin kunagi genie ka ära ( kirjutati kuidagi ni vist- vbla panen täitsa mõõda, kodus saaks vaadata järgii ), olevat pidanud meeldima hakanud paljudele kui proovida saanud.
|
|
Kommentaarid: 39 loe/lisa |
   |
37 |
|
tagasi üles |
|
 |
raul72
HV kasutaja

|
11.07.2008 14:20:50
|
|
|
Kate projektide jaoks
käsureal vim
windowsis on koodi kirjutamiseks PSpad, kuid windowsis pole hea pool aastat enam koodi kirjutanud 8)
   |
10 |
|
tagasi üles |
|
 |
Artur R.
HV veteran

|
13.07.2008 01:42:01
|
|
|
Notepad. Nimi juba vihjab, et teen sinna (enamasti) märkmeid, nt. fotode kausta kirjutan üles kus ja mis kaudu sai täpsemalt käinud pildistamas. Mingi teksti/nimekirja kiireks ajutiseks salvestamiseks. Koodi ei kirjuta.
|
|
Kommentaarid: 94 loe/lisa |
   |
85 |
|
tagasi üles |
|
 |
Draax
HV veteran

|
13.07.2008 02:55:05
|
|
|
Notepad.
Programmeerimisega ei tegele, sellepärast ajab asja ära.
Kõige rohkem faile olen salvestanud ilmselt erinevate mixide tracklistidega. Ehk siis kui arvutis mingit muusikat ühe pika mixina koos, siis panen kõrvale eraldi .txt failiga tracklisti
Mõned märkmed ja muud asjad satuvad ka sekka.
|
|
Kommentaarid: 28 loe/lisa |
   |
28 |
|
tagasi üles |
|