Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
Unholy
HV veteran

|
06.07.2008 12:19:27
|
|
|
julmu kirjutas: |
Tegelikult võiks teha kohustuslikuks kõikidele piltidele ja videotele selgitava teksti lisamise.
Näiteks see pilt siin: https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?p=4483068#4483068
Ma oleks päev otsa nuputanud, kus point on, kui seda poleks kohe lahti seletatud.
Õppekavades meil ju pole sees kodutehnika idenfitseerimist ja nende tööpõhimõtete tundmaõppimist.
Ma olen kindel, et suurem osa eestlastest pole kunagi sellist asja näinudki, ja ei saagi seetõttu aru saada, miks see pilt naljaks on.
Pealegi aitaks see nägemispuudega hinnavaatlejaid, kes kasutavad ekraanilugejaid, ja oleks kooskõlas veebilehtede käideldavuse põhimõttega, et igal visuaalsel elemendil peaks olema selgitustekst. |
Rahulikult :d.
|
|
Kommentaarid: 47 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
3 :: |
0 :: |
35 |
|
tagasi üles |
|
 |
mikk36
HV Guru

|
06.07.2008 12:24:44
|
|
|
Unholy, talle on see kuidagi lähedasem teema, palju vedanud siin neid annetusprojekte jne
|
|
Kommentaarid: 85 loe/lisa |
   |
2 :: |
78 |
|
tagasi üles |
|
 |
Sults
HV veteran
|
06.07.2008 12:27:06
|
|
|
julmu kirjutas: |
Ma oleks päev otsa nuputanud, kus point on, kui seda poleks kohe lahti seletatud. |
Tänan viite eest, lahe pilt! Mina sain naljale küll kohe pihta. Kui kohe algsel pildil oleks selgitav tekst juures, mõjuks see minu arvates vaataja intelligentsuse alahindamisena.
Jah, leidub ka naljapilte, mille ivast ma aru ei saa. Mitte aru saamine ei tee mind kuidagi õnnetumaks. Kui mul on vaja aru saada, siis küsin targematelt. Ise ma tegelikult eriti naljapilte ei vaata.
|
|
Kommentaarid: 38 loe/lisa |
   |
35 |
|
tagasi üles |
|
 |
olc
HV Guru

|
|
Kommentaarid: 137 loe/lisa |
   |
125 |
|
tagasi üles |
|
 |
Mart352
HV Guru

|
06.07.2008 12:41:31
|
|
|
http://www.kalale.ee/sisu/NCwxMDQxNTIsMTQsMCwx/
midagi taolist siis
tsitaat: |
Mees püüab jõeääres kala, korraga keset rahu ja vaikust tuleb ülaltvoolu kisa:"Mine sa ka persse!" Mees püüab kala edasi, ega tee kisast suurt väljagi. 10 minuti pärast kordub sama: "Mine sa ka persse!" aga hääl kostub juba ligemalt... Otsustab siis kalamees asja vaatama minna, kõnnib ülesvoolu ja ennnäe imet, suur-paks mees istub kummipaadis ja sõuab lusikaga.
Küsib siis kalamees: "Mis sa selle lusikaga jandid,kulpi ei tahtnud võtta väää?
Mees vastab: "MINE SA KA PERSSE |
|
|
Kommentaarid: 54 loe/lisa |
   |
1 :: |
51 |
|
tagasi üles |
|
 |
kännuämmelg
HV Guru

|
06.07.2008 16:51:37
|
|
|
lu1de kirjutas: |
miks tekidata venekeelega endale niipalju jama (igast klaviatuurid ja tõlkimised jne.) pole lihtsalt vaja panna venekeelseid pilte, nii on kõigil lihtsam  |
nali on mõeldud neile, kes sest aru saavad.
Kui vaimne asetus või keeleoskus seda ei võimalda, pole see Sulle mõeldud.
Mis kasu on naljast, mille mõte Sulle ära tõlgitakse ja Sa pärast selle teadmise peale kahtlevalt noogutad või vaatad naabri reaktsiooni ning selle järgi lagistad, või pöörad pilku?
Nalju tehakse ka vähemustele, ning kui vene keelt oskajatele mõeldud naljad HV-s keelata, lõhnaks see üpris kangelt diskrimineerimise järgi.
|
|
Kommentaarid: 243 loe/lisa |
   |
4 :: |
205 |
|
tagasi üles |
|
 |
tige kala
HV veteran

|
06.07.2008 17:00:42
|
|
|
Aga tegelt on nii ,et esiteks pead vene keele selgeks ju saama ja siis saad ka naljadest aru aga kui keegi seletab ära ,et mis nalja mõte on siis teeb ju tegelt sama välja, pead lihtsalt teadma mida mingi väljend tähendab. Probleem ilmselt tekkiski
sellest ,et kasutaja ei saanud naljast aru ja siis hakati veel üleolevalt ütlema ,et kui ei oska siis ära loe jne jne, selle
asemel ,et lihtsalt seletada milles nali oli
   |
64 |
|
tagasi üles |
|
 |
iceincube
HV veteran

|
06.07.2008 17:31:09
|
|
|
Kuidagi tuttav, aga ei meenu kas siit teemast
Spoiler 
Spoiler 
|
|
Kommentaarid: 39 loe/lisa |
   |
37 |
|
tagasi üles |
|
 |
kännuämmelg
HV Guru

|
06.07.2008 17:34:09
|
|
|
tige kala kirjutas: |
... aga kui keegi seletab ära ,et mis nalja mõte on siis teeb ju tegelt sama välja, pead lihtsalt teadma mida mingi väljend tähendab. .. |
See ongi reaalkallakuga inimeste probleem, et nad arvavad, et suudavad absoluutselt kõike, kui vaid valemit teavad.
Välismaised filmid, mis on subtiitlitega dubleeritud, peaks olema ju ehe näide, et sõnamängu ei saa tõlkida ning keelt (tihtipeale slängi ) oskamata ei saa ka nendest täit sotti (iseenesest on ju proovitud selgitada)
Baskin on proovinud vene omaaegse tippkoomiku Raikini nalju eestlastele edastada, kuid ka ta ise on öelnud, et paljut pole võimalik -kultuur, keel ning ka see "miskit muu" ei tee naljast enam meie jaoks nalja.
Lasteaias tegid nalja pepu-/kakajutud; sotsialistlikul ajal paksud kapitalistid ; üleminekuajal uusrikkad; hinnavaatlejatele kodanikud, kes valge, juhtmetega plekkasti kohta ütlevad protsessor...
Naljast saadakse erinevalt aru ning pole mõtet lootagi, et kõik kõige peale lagistama hakkavad. Isiklikult pean küll väga peetuks kodanikke, kes nõuavad nalja pointi äraseletamist ja peale seda naerma hakkavad. Nad lihtsalt silmakirjalikud, sest see nali polnud tegelikult neile mõeldud.
Enamik naljakate lausete teemas olevaid poste tunduvad mulle täiesti magedatena, paljude pointist ma aru ei saa ning kui keegi ka mulle selgeks teeks, et naljakas oli gigade/megade segiajamine, siis mind jätab see absoluutselt külmaks- need nakljad pole minule
|
|
   |
205 |
|
tagasi üles |
|
 |
alliance
The Transporter
|
06.07.2008 18:10:43
|
|
|
kaspar00 kirjutas: |
asi ei ole ju praegu arusaamises või tõlkimise keerukuses vaid mõttemaailmas, mis mingil arusaamatul põhjusel sisaldab kohutavat hirmu teatud keele ees. Olen raudselt igasugu tõlgete poolt, kuid marurahvuslus on äärmiselt vastik nähtus mis iganes rahva poolt  |
Miks?
_________________ --- |
|
Kommentaarid: 531 loe/lisa |
   |
5 :: |
431 |
|
tagasi üles |
|
 |
Andrus Luht
itimees.ee

|
|
Kommentaarid: 377 loe/lisa |
   |
318 |
|
tagasi üles |
|
 |
lenny0
HV vaatleja
|
06.07.2008 22:33:55
|
|
|
Venekeelsele tekstile kindlasti tõlge.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Unholy
HV veteran

|
06.07.2008 23:39:34
|
|
|
Marurahvuslusest on asi kaugel, teema, et venelased ei tohi hv.ee-d kasutas oleks võibolla midagi sarnast.
Praegu lihtsalt tahan ja tahavad paljud teised, et arusaamatu arusaadavaks tehaks.
|
|
Kommentaarid: 47 loe/lisa |
   |
35 |
|
tagasi üles |
|
 |
Andrus Luht
itimees.ee

|
|
Kommentaarid: 377 loe/lisa |
   |
318 |
|
tagasi üles |
|
 |
kännuämmelg
HV Guru

|
07.07.2008 09:31:32
|
|
|
BReaK da iCE kirjutas: |
...
Eesti Vabariigis on vaid üks ametlik riigikeel ja selleks on eesti keel. Riik ja kodanikud eeldavad, et kõik selle riigi alamad ja ka pikemalt resideeruvad võõrad austavad ja kasutavad riigikeelt oma igapäevastes tegevustes ning annavad endast parima selleks, et püsiva kohalejäämise korral riigikeel omandataks kasvõi elementaarselt tasemel. .... |
enne, kui hakkate rinna peale patsutades oma eesti keele meelsust välja kaagutama, mõelge korraks ka oma kasutajanimede peale.
mina teeks sellega üleskutse- iga mitteeestikeelse kasutajanime taga peab olema tõlge!
|
|
   |
205 |
|
tagasi üles |
|
 |
oicu
HV kasutaja
|
07.07.2008 09:52:20
|
|
|
täiesti eestipärane nimi on
|
|
Kommentaarid: 9 loe/lisa |
   |
9 |
|
tagasi üles |
|
 |
mikk36
HV Guru

|
07.07.2008 10:06:06
|
|
|
kännuämmelg, hüüdnimel ei pea üldse tähendust olema
|
|
   |
78 |
|
tagasi üles |
|
 |
kännuämmelg
HV Guru

|
07.07.2008 10:17:56
|
|
|
mikk36 kirjutas: |
kännuämmelg, hüüdnimel ei pea üldse tähendust olema |
aga sürril naljal peab? (kaks junni lendasid madalalt, neljas oli kah valge)
ühe jaoks pole nali naljakas isegi siis, kui talle mõte ära selgitada, teisele on äärmiselt oluline, mis kellegi nimi kodukeeles tähendab või millest tuletatud
|
|
   |
205 |
|
tagasi üles |
|
 |
Betamax
HV Guru

|
07.07.2008 10:20:10
|
|
|
Tavaliselt on selles pilditeemas toodud naljakad venekeelse tekstiga pildid ropu või nilbe alatooniga. Nagu ka need pildid, millest see tüli alguse siin sai:
Spoiler 
Spoiler 
Ehk siis nagu ma aru saan, on vaja muuta kohustuslikuks mingite mõttetuste tõlkimine? Kas keegi oskab mulle välja pakkuda, mida teha selle kasutajaga, kes selle reegli vastu eksib ja postitab pildi tõlketa? Kas panna sellele kasutajale AM? Äkki ta kasutajakonto sulgeda? Ehk tuleks hoopis moderaatoril see postitus ära kustutada? Või peaks moderaator selle postituse ära tõlkima? Üks mõttetum variant kui teine. Järjekordne pseudoprobleem. Moderaatoritel on parematki teha kui idiootsustega tegeleda
|
|
Kommentaarid: 730 loe/lisa |
   |
551 |
|
tagasi üles |
|
 |
mikk36
HV Guru

|
07.07.2008 10:22:57
|
|
|
ndk, kohustuslikuks tõlge tegemine on jama idee, enamasti pole tõlget vaja
hea oleks kui oleks kohustuslik tõlge/seletuse andmine siis, kui keegi küsib seda hiljem
|
|
   |
78 |
|
tagasi üles |
|
 |
Betamax
HV Guru

|
07.07.2008 10:34:07
|
|
|
mikk36, vaata neid pilte ja ütle, kas see on tõesti otstarbekas tegevus? Järjekordne lisakohustus moderaatoritele. Arvata on, et selle reegli sisseviimine toob kaasa hunnikutes OT-d ja paksu pahandust, kus keegi jälle solvub ja läheb nuttes HV-st igaveseks ära.
Kui keegi ei oska vene keelt (eesti keelest rääkimata - viide teemaalgataja kirjutatud pealkirjale), siis on see sügavalt tema isiklik probleem. Eesti haridussüsteemist saab kaasa üpris head algteadmised vene keelest.
Ma tunnen kaasa inimesele, kes on mitu aastat õppinud vene keelt ja ei saa aru sellistest enamlevinud kahesilbilistest (ja ühest rahvusvaheliselt kasutatavast 3-silbilisest) venekeelsetest sõnadest nagu sellel pildil toodud.
Spoiler 
https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?p=4492233#4492233
Mina isiklikult häbeneks küll ennast maa alla, kui peaksin ütlema, et olen 2+ aastat õppinud vene keelt ja ei saa sellisest lausest aru.
Ja palun ärge viige seda rahvuslikule tasandile a la vene keelt ei pea oskama ja Eestis peabki kõik eesti keeles olema
|
|
   |
551 |
|
tagasi üles |
|
 |
Härra
Kreisi kasutaja

|
07.07.2008 10:51:24
|
|
|
Midagi nii inetut kui venekeel ei ole ma veel tastua HV foorumis kunagi näinud okse
_________________ 13700kf, z73, 4070ti, 64gb ddr5, 2x2tb 980pro, msi z790p. |
|
Kommentaarid: 45 loe/lisa |
   |
37 |
|
tagasi üles |
|
 |
Betamax
HV Guru

|
07.07.2008 11:00:39
|
|
|
Kui ma nüüd aru ka saaks, mida sa öelda tahtsid, siis saaks päeva kordaläinuks lugeda.
|
|
   |
551 |
|
tagasi üles |
|
 |
strohher
HV veteran

|
07.07.2008 11:02:53
|
|
|
Vene huumor
Mees läheb arsti juurde, kurdab, et miski tagumikus kipitab
Arst vaatab ja ütleb: "Uvas tam gazeta"
Mees imestab:" Võ to...eto pravda?"
Arst vastu:" Njeet, eto Izvestija"
Võimatu tõlkida
|
|
Kommentaarid: 33 loe/lisa |
   |
30 |
|
tagasi üles |
|
 |
Härra
Kreisi kasutaja

|
07.07.2008 11:06:45
|
|
|
ndk kirjutas: |
Kui ma nüüd aru ka saaks, mida sa öelda tahtsid, siis saaks päeva kordaläinuks lugeda. |
Black-Key kirjutas: |
Midagi nii inetut kui venekeel ei ole ma veel tastua HV foorumis kunagi näinud okse
 |
parandan oma trükiviga.
Midagi nii inetut, kui venekeel ei ole ma veel tasuta HV foorumis kunagi näinud okse
ndk su päev on nüüd korda läinud?
_________________ 13700kf, z73, 4070ti, 64gb ddr5, 2x2tb 980pro, msi z790p. |
|
Kommentaarid: 45 loe/lisa |
   |
37 |
|
tagasi üles |