Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
ArQ
Kreisi kasutaja

|
18.06.2008 13:17:23
|
|
|
X kirjutas: |
Mul oleks selline küsimus TTÜ Infotehnoloogia teaduskonna kohta. Et milline nendest 5 teaduskonnast kõige rohkem põhineb raudvaral, et tarkvaraline pool on ka huvitav, aga pigem rohkem huvitab kuidas informatsioon jõuab materiaalsest kehast niiöelda virutaalseni? Ise arvan, et vast elektroonika, aga see põhineb vist väga mikrokiibitel? On seda keegi õppinud? Kui ma lahtisteuste päeval käisin, siis pakkus huvi rohkem arvuti ja süsteemitehnika, aga kui seal jube palju peab tarkvaraga jändama, siis see mulle väga ei istu. Asi lihtsalt selles, et mind huvitab laiemalt elektroonika. Iga vähegi arenenud toode põhineb juba vägagi arvutil, aga mitte täiel määral. Lihtsalt ma ei tahaks ainult arvutitega tegeleda, vaid ka muude seadmetega, koduelektroonika, tootmismasinate elektroonikaga, kas või näiteks auto elektroonika jne.
Edit: Üks küsimus veel, et kuna mu eksamipunktid on nagu on, pean ma arvestama, et ei pruugi sisse saada. Siis küsiks, kui paljudesse koolidesse või mitmele erialale korraga saab kandideerida? |
Arvesta, et elektroonika eriala bakaõpe on väga üldine, palju teooriat, matemaatikat, füüsikat ... õppisin seda mõnda aega ja jõudsin järeldusele, et see pole päris minu jaoks. Seega tee endale päris hästi ennem selgeks, mida sa oma erialalt ootad ja mida see eriala sulle pakub. Mina seda ei teinud ja omajagu õpingute aega läks seeläbi kaotsi.
|
|
Kommentaarid: 22 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
22 |
|
tagasi üles |
|
 |
X
HV veteran

|
18.06.2008 14:26:27
|
|
|
Et siis ütlete, et süsteemitehnika ja elektroonika on suht sama metoodikaga, bakalauruse õppeajal? Kas on mõttekas elektroonika ja süsteemitehnikasse eraldi üldse kandideerida? Õppeainete suhtes? Mind just nagu selline üldine tõmbabki, ma kitsast valdkonda praegu ei tahakski. Esialgu olekski mul vaja teada kõigest natuke kõike, tahaksin tehnoloogia maailma rohkem sinasõbraks saada, mingi spetsialiseerumine ei tuleks hetkel kõne alla. Alternatiivina mõtlesin ka veel mehaanikateaduskonda, aga 3 ei saa valida. Aga läbi SAISi ju peaks enamvähem nägema seda pingerida ja vastavalt sellel siis vaadata kuhu mahub, et mitte kohe esimesel päeval ei pea kandideerima
|
|
Kommentaarid: 15 loe/lisa |
   |
13 |
|
tagasi üles |
|
 |
Delp
HV vaatleja

|
18.06.2008 18:51:47
|
|
|
Arvuti- ja süsteemitehnikasse on lihtsam sisse saada, sest vastu võetakse 94 inimest, elektroonikas aga 38. Neil erialadel on üldained enam-vähem samad, aga põhiõppes on siiski üksjagu erinevusi. Soovitan võrrelda õppekavasid:
elektroonika: http://ar.va.ttu.ee/v/v/p/ois.akava_02m.vaata?VER=1088#tyyp221
arvuti- ja süsteemitehnika: http://ar.va.ttu.ee/v/v/p/ois.akava_02m.vaata?VER=1047#tyyp221
Ei pääse ka elektroonikud ilma informaatika I ja informaatika II-ta. Aga jah, esimesel aastal võid elektroonikast kui erialast vaid und näha (kooli pakutava poole pealt), vaid talvine-kevadine arvutid I peaks sulle erialaselt hästi peale minema. See-eest saad head teadmised matemaatikast ja füüsikast, mis kuluvad edaspidi marjaks ära.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Max Powers
|
18.06.2008 20:06:54
|
|
|
Kaua ainepunktid kehtivad?
5-6-7 aastat?
|
|
Kommentaarid: 215 loe/lisa |
   |
3 :: |
2 :: |
182 |
|
tagasi üles |
|
 |
arvutisõber
HV veteran

|
18.06.2008 20:16:23
|
|
|
Max Powers kirjutas: |
5-6-7 aastat? |
ITK-s ja TTÜ-s (vähemalt IT valdkonnas) ei tohiks enam ainepunktide aegumist olla...
_________________ ... |
|
Kommentaarid: 55 loe/lisa |
   |
1 :: |
53 |
|
tagasi üles |
|
 |
Draqula
HV Guru
|
18.06.2008 22:40:50
|
|
|
arvutisõber kirjutas: |
5-6-7 aastat? |
ITK-s ja TTÜ-s (vähemalt IT valdkonnas) ei tohiks enam ainepunktide aegumist olla... |
Kas ei ole kahekordne nominaalõppeaeg? Vähemalt 2004 veel oli. Võimalik, et on mingeid uusi regulatsioone vahepeal vastu võetud...
|
|
Kommentaarid: 42 loe/lisa |
   |
34 |
|
tagasi üles |
|
 |
arvutisõber
HV veteran

|
18.06.2008 22:43:43
|
|
|
Draqula kirjutas: |
arvutisõber kirjutas: |
5-6-7 aastat? |
ITK-s ja TTÜ-s (vähemalt IT valdkonnas) ei tohiks enam ainepunktide aegumist olla... |
Kas ei ole kahekordne nominaalõppeaeg? Vähemalt 2004 veel oli. Võimalik, et on mingeid uusi regulatsioone vahepeal vastu võetud... |
Minu teada muudeti see ära ja mitte kaua aega tagasi.
_________________ ... |
|
Kommentaarid: 55 loe/lisa |
   |
53 |
|
tagasi üles |
|
 |
smifens
HV vaatleja
|
18.06.2008 22:59:27
|
|
|
Pärast teatud faktide uurimist polegi vist nõu vaja küsida. TTÜ äriinfotehnoloogia tundub mõistlik valik. Siit ka küsimus.
Kas äri-õpe toimub ikka teises linna otsas nagu aastate eest?
|
|
tagasi üles |
|
 |
X
HV veteran

|
18.06.2008 23:34:06
|
|
|
Delp kirjutas: |
Arvuti- ja süsteemitehnikasse on lihtsam sisse saada, sest vastu võetakse 94 inimest, elektroonikas aga 38. Neil erialadel on üldained enam-vähem samad, aga põhiõppes on siiski üksjagu erinevusi. Soovitan võrrelda õppekavasid:
elektroonika: http://ar.va.ttu.ee/v/v/p/ois.akava_02m.vaata?VER=1088#tyyp221
arvuti- ja süsteemitehnika: http://ar.va.ttu.ee/v/v/p/ois.akava_02m.vaata?VER=1047#tyyp221
Ei pääse ka elektroonikud ilma informaatika I ja informaatika II-ta. Aga jah, esimesel aastal võid elektroonikast kui erialast vaid und näha (kooli pakutava poole pealt), vaid talvine-kevadine arvutid I peaks sulle erialaselt hästi peale minema. See-eest saad head teadmised matemaatikast ja füüsikast, mis kuluvad edaspidi marjaks ära. |
Minu kui noobi jaoks tundub suht sama, ainult erinevas järjestuses. Arvuti ja süsteemitehnikas on rohkem tarkvaralist teemat, kui elektroonikas. Aga kui ma elektroonika valin, siis peale bakalaurust ei pea ju ainult mikrokiibi tehnoloogiat õppima, vaid võib ka süsteemi tehnikat edasi õppida? Mulle lihtsalt tundub, et elektroonikas on natuke kõigest: tarkvara, riistvara ja andmeside.
|
|
Kommentaarid: 15 loe/lisa |
   |
13 |
|
tagasi üles |
|
 |
Flavius
HV Guru
|
18.06.2008 23:51:14
|
|
|
smifens kirjutas: |
Pärast teatud faktide uurimist polegi vist nõu vaja küsida. TTÜ äriinfotehnoloogia tundub mõistlik valik. Siit ka küsimus.
Kas äri-õpe toimub ikka teises linna otsas nagu aastate eest? |
m6ned loengud on koplis jah
|
|
Kommentaarid: 126 loe/lisa |
   |
118 |
|
tagasi üles |
|
 |
cbr
HV Guru

|
19.06.2008 00:18:12
|
|
|
Noh, 2009. aastal saab uus majandus- ja humanitaarmaja Mustamäel valmis, ega sul kaua kannatada tule
   |
39 |
|
tagasi üles |
|
 |
kotmarjak
HV Guru

|
19.06.2008 01:39:05
|
|
|
vermont kirjutas: |
m6ned loengud on koplis jah |
sel aastal küll mitte ühtki loengut koplis ei toimunud.
kõik olid kas peamajas või siis it majas.
_________________ Ole tore ! |
|
Kommentaarid: 144 loe/lisa |
   |
5 :: |
8 :: |
117 |
|
tagasi üles |
|
 |
Flavius
HV Guru
|
19.06.2008 01:57:11
|
|
|
kotmarjak kirjutas: |
vermont kirjutas: |
m6ned loengud on koplis jah |
sel aastal küll mitte ühtki loengut koplis ei toimunud.
kõik olid kas peamajas või siis it majas. |
esimesel aastal ei olnud jah, teisel ja kolmandal on
http://tunniplaan.ttu.ee/2140.html
|
|
Kommentaarid: 126 loe/lisa |
   |
118 |
|
tagasi üles |
|
 |
ghiron
HV vaatleja
|
24.06.2008 18:55:40
|
|
|
Oskab keegi midagi Mainorist rääkida? Praktikat pidi palju olema ja mulle isegi meeldib see, aga kuidas see sisseastumistest välja näeb? nagu mingi üleüldine silmaringi kompamine või miskit muud?
|
|
tagasi üles |
|
 |
R A T
HV veteran

|
24.06.2008 22:07:49
|
|
|
well, minul on mainoriga väga halvad kogemused, kirjutasin sügisel ka siia topicusse, kuidas seal värskete sisseastujatega tehakse... Pmst ollakse seal ikka raha peale väljas ja reaalse hariduse andmine ei ole vist seal oluline...
Ehk leiad mu varasema jutu üles, igatahes kirjutasin sinna lahkumisavalduse ja läksin TTÜ-sse...
|
|
Kommentaarid: 33 loe/lisa |
   |
31 |
|
tagasi üles |
|
 |
artur-
HV veteran

|
25.06.2008 08:26:50
|
|
|
R A T kirjutas: |
well, minul on mainoriga väga halvad kogemused, kirjutasin sügisel ka siia topicusse, kuidas seal värskete sisseastujatega tehakse... Pmst ollakse seal ikka raha peale väljas ja reaalse hariduse andmine ei ole vist seal oluline...
Ehk leiad mu varasema jutu üles, igatahes kirjutasin sinna lahkumisavalduse ja läksin TTÜ-sse... |
Kas sealt saadud paberiga midagi teha ka annab?
|
|
Kommentaarid: 80 loe/lisa |
   |
70 |
|
tagasi üles |
|
 |
Delp
HV vaatleja

|
25.06.2008 09:27:42
|
|
|
tsitaat: |
Kas sealt saadud paberiga midagi teha ka annab? |
Pigem peaks küsimuse formuleerima nii: "Kas sealt saadud teadmistega midagi teha ka annab?"
Paberiga võid tagumikku pühkida. Hiljem loevad igal pool siiski reaalsed teadmised ja oskused ja paber ei koti eriti kedagi.
|
|
tagasi üles |
|
 |
mirko27
HV veteran

|
25.06.2008 09:30:08
|
|
|
Vaatad liialt eestikeskset maastikku. Välismaal loeb information technology vallas paber üpris palju. Ta ei pruugi olla küll ainus tähtis argument tööle saamiseks, kuid kõrghariduse puudumine osutub paljude pakkumiste juures kindlasti välistavaks teguriks. Ka eestis on turg tasapisi paika loksunud ja tööandja saab juba valida keda võtta.
|
|
Kommentaarid: 12 loe/lisa |
   |
11 |
|
tagasi üles |
|
 |
Delp
HV vaatleja

|
25.06.2008 09:33:41
|
|
|
Jah, selles suhtes olen küll nõus, et paberiga on lihtsam tööle saada, aga pärast seda ei tee paber sinu eest tööd ära.
|
|
tagasi üles |
|
 |
artur-
HV veteran

|
25.06.2008 10:06:48
|
|
|
Delp kirjutas: |
Kas sealt saadud paberiga midagi teha ka annab? |
Pigem peaks küsimuse formuleerima nii: "Kas sealt saadud teadmistega midagi teha ka annab?"
Paberiga võid tagumikku pühkida. Hiljem loevad igal pool siiski reaalsed teadmised ja oskused ja paber ei koti eriti kedagi. |
Teadmisi ajab niigi juba üleääre. Paberit on vaja
|
|
Kommentaarid: 80 loe/lisa |
   |
70 |
|
tagasi üles |
|
 |
kännuämmelg
HV Guru

|
25.06.2008 10:26:39
|
|
|
ghiron kirjutas: |
Oskab keegi midagi Mainorist rääkida? Praktikat pidi palju olema ja mulle isegi meeldib see, aga kuidas see sisseastumistest välja näeb? nagu mingi üleüldine silmaringi kompamine või miskit muud? |
mainor on selline lahe koht, kus teadmisi saad täpselt nii palju, kui ise vaeva viitsid näha. enamik kasutabki seda just paberi hankimiseks (töö kõrvalt teadusega tegeleda on viitsimist vähestel). ka praktikaga on asjad täpselt samad- selle tulem sõltub kohast, kuhu praktikale lähed ning kuipalju endal on selle käigus viitsimist areneda (praktikantidele reeglina vastutust ei lange, seega pole sisuliselt ka kohustusi).
Sisse astumistestist rääkida ei oska, kuid selle on tõesti läbinud üpris kirju ajupotentsiaaliga inimesed. Lõppkokkuvõttes see ju polegi suurt tähtis, kuna loeb ikkagi enda õppimisvõime /-tahe (nt. keskkooli ajal mahajoodud matemaatikatunnid on võimalik üpris kiirelt selgeks teha )
Samas ei näe ma ühtegi põhjust, mis peaks noor, lähiajal gümnaasiumi lõpetanud elluastuja valima praktilise kallakuga ning nagu väliselt paistab, hoopis teisele sihtgrupile mõeldud kooli. Julgen pakkuda, et mainori põhieelised tulevad välja ümber- ja täiendõppe puhul
|
|
Kommentaarid: 243 loe/lisa |
   |
4 :: |
205 |
|
tagasi üles |
|
 |
ghiron
HV vaatleja
|
25.06.2008 10:27:18
|
|
|
üks kiire küsimus veel Mainori kohta, igaksjuhuks küsin, et kui tahad minna õppima linna X siis katsed võib ju linnas Y ka teha? või tuleb samas linnas teha?
|
|
tagasi üles |
|
 |
kotmarjak
HV Guru

|
25.06.2008 13:28:21
|
|
|
ghiron kirjutas: |
üks kiire küsimus veel Mainori kohta, igaksjuhuks küsin, et kui tahad minna õppima linna X siis katsed võib ju linnas Y ka teha? või tuleb samas linnas teha? |
see oleneb juba konkreetselt koolist
_________________ Ole tore ! |
|
Kommentaarid: 144 loe/lisa |
   |
5 :: |
8 :: |
117 |
|
tagasi üles |
|
 |
Max Powers
|
25.06.2008 13:32:44
|
|
|
Sisse astumistestist rääkida ei oska, kuid selle on tõesti läbinud üpris kirju ajupotentsiaaliga inimesed
|
Mingit erilist testi ju tegelikult ei ole imo.
|
|
Kommentaarid: 215 loe/lisa |
   |
2 :: |
182 |
|
tagasi üles |
|
 |
R A T
HV veteran

|
25.06.2008 13:41:52
|
|
|
Mainori sisseastumine on käkitegu - usun, et katseid võib ka mujal teha, kõik on läbirääkimiste asi...
Siiski arvan, et TTÜ paber on parem kui Mainori oma...
|
|
Kommentaarid: 33 loe/lisa |
   |
31 |
|
tagasi üles |
|