Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
Fr3
HV vaatleja
|
11.06.2008 11:02:26
Jama |
|
|
Nii, proovisin enda poest ostetud Sapphire HD 2600 XT graafikakaardi arvutisse paigaldada. Ühendasin ka monitori taha ja kui käima panin, siis ei käinud arvutile iseloomulikku piiksu ning ei võtnudki pilti ette. Seejärel panin monitori taaskord integreeritud graafikakaardi taha, kuid jälle mitte midagi. Siis võtsin Sapphire'i kaardi välja ja ühendasin jälle int. graafikakaardile ning seekord läks käima, kuid kursor ja klaviatuur ei töötanud. Seejärel tegin restardi ja siis lõpuks töötasid.
Tuleb vist kurbusega nentida, et mu arvuti ei võtnud kaarti omaks ja raha lendas lihtsalt tuulde. Muidugi on ka võimalus, et kaart on vigane, kuid siiski kipun arvama, et viga mu enda arvutis. Graafikakaardiga oli kaasas ka toitejuhe, kuid toiteplokis polnud auku, kuhu see sobiks (kui aus olla, siis polnud seal mingeid auke v.a. see koht, kus kõik need kirjud juhtmed välja tulevad) ja nii jäigi see paigaldamata. Kõik asjast midagi jagavad sõbrad on ka linnast maale sõitnud, kuid kaardi tagastamisaeg on 14 päeva ning kuskil peab saama seda katsetada, et kas viga minu arvutis või kaardis endas. Võib-olla viiks parandusse, kuid seal küsivad selle katsetamise eest kindlasti ka raha. Mida soovitate mul teha? Kas raha on tõesti raisus?
P.S. Kust ma saaks enda Inteli integreeritud graafikakaardile draivereid? Isegi JPG pildid tulevad tõkates ja venides praegu ette.
Suured tänud juba ette,
Tarmo
|
|
tagasi üles |
|
 |
wicked
HV Guru

|
11.06.2008 11:07:34
|
|
|
tsitaat: |
P.S. Kust ma saaks enda Inteli integreeritud graafikakaardile draivereid? |
Emaplaadi tootja kodulehelt.
Toiteplokist tuleb posu juhtmeid välja, ajad näpuga järge ja peaks pistikuteni ka jõudma. Ühte neist peaks see üleminek sobima. Kui vabasid otsi pole, osta sobiv jaotur juurde, mis ühest pistikust kaks teeb.
p.s. lahe pealkiri
_________________ I prepared Explosive Runes this morning |
|
Kommentaarid: 68 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
1 :: |
63 |
|
tagasi üles |
|
 |
Totzzzz
HV kasutaja

|
|
Kommentaarid: 51 loe/lisa |
   |
48 |
|
tagasi üles |
|
 |
CoiL
HV Guru

|
11.06.2008 11:36:56
|
|
|
Fr3, ma arvan, et asi hetkel vähemalt osaliselt küll laua ja tooli vahel kinni. Ära solvu. Kui võimalik, siis vii arvuti mõne sõbra juurde kes väheke rohkem asjast jagab või kutsu see sõber külla. Või siis asenda sõber mõne AHV-ga
|
|
Kommentaarid: 95 loe/lisa |
   |
83 |
|
tagasi üles |
|
 |
TheDJ
HV veteran
|
11.06.2008 11:38:28
|
|
|
Jup.....
otsi see selline ülesse. Toitest tuleb palju selliseid kaabliotsi välja. Pista see mis kaardiga kaasa said ühest otsast sinna mis toitest tuleb ja teine paigalda videokaardi otsa, seal pole võimalik mujale seda teist otsa pannagi kaardil. Ma ei usu et asi raiskus, tundub et sa lihtsalt ei saa hästi hakkama. Vaata veel üle. Paanikaks pole põhjust. Tegelikult oleks isegi kõige parem kui ise hakkama saad, siis ei peagi teinekord sõpru tülitama ja jälle uus teadmine juures Vaata rahulikult...
|
|
Kommentaarid: 1 loe/lisa |
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
duplex
Kreisi kasutaja

|
11.06.2008 11:41:15
|
|
|
Totzzzz ja TheDJ, kordamine on tarkuse ema!
wicked ütles oma postiga nagu kõik vajaliku abivajajale ära!
|
|
Kommentaarid: 65 loe/lisa |
   |
63 |
|
tagasi üles |
|
 |
Fr3
HV vaatleja
|
11.06.2008 13:58:56
|
|
|
Olgu, eks ma ürita veel, aga kas see pole mitte imelik, et arvuti isegi pilti ette ei võtnud? Seda emaplaadi piiksugi ei käinud. Sõbrad on linnast ära ja ei tule vist lähema aja jooksul. Katsetan 1 x veel ja kui see ei aita, siis viin arvatavasti parandusse. Ega mõni HV-lane juhuslikult Rakveres ei ela ja pole nõus minu poolt läbi astuma ja asja kaema? Olen nõus ka sümboolse summa maksma või õlle välja tegema. Või siis minu graafikakaarti enda arvuti AGP pesas katsetama või midagi. Igasugune abi on rohkem kui teretulnud!
CorsairX - ei solvugi, ma olen täielik võhik, muidu ma poleks ju siin. Hea, et siiski leidub inimesi, kes püüavad aidata.
Kas see on õige koht Inteli integreeritud graafikakaardi driveri tõmbamiseks: http://downloadcenter.intel.com/Detail_Desc.aspx?agr=N&DwnldId=9033&lang=eng ?
Tänud ette,
Tarmo
|
|
tagasi üles |
|
 |
wicked
HV Guru

|
11.06.2008 14:03:39
|
|
|
Kas on tegu 'Intel® 845G' kiibistikku omava emaplaadiga? Kui korpus nagunii lahti on, loe emaplaadi pealt välja täpne tootja ja mark.
|
   |
63 |
|
tagasi üles |
|
 |
TheDJ
HV veteran
|
11.06.2008 14:12:23
|
|
|
Fr3 kirjutas: |
Olgu, eks ma ürita veel, aga kas see pole mitte imelik, et arvuti isegi pilti ette ei võtnud? Seda emaplaadi piiksugi ei käinud. Sõbrad on linnast ära ja ei tule vist lähema aja jooksul. Katsetan 1 x veel ja kui see ei aita, siis viin arvatavasti parandusse. Ega mõni HV-lane juhuslikult Rakveres ei ela ja pole nõus minu poolt läbi astuma ja asja kaema? Olen nõus ka sümboolse summa maksma või õlle välja tegema. Või siis minu graafikakaarti enda arvuti AGP pesas katsetama või midagi. Igasugune abi on rohkem kui teretulnud!
CorsairX - ei solvugi, ma olen täielik võhik, muidu ma poleks ju siin. Hea, et siiski leidub inimesi, kes püüavad aidata.
Kas see on õige koht Inteli integreeritud graafikakaardi driveri tõmbamiseks: http://downloadcenter.intel.com/Detail_Desc.aspx?agr=N&DwnldId=9033&lang=eng ?
Tänud ette,
Tarmo |
Kui sul toda lisatoidet ühendatud polnud, pole seal midagi imelikku et pilditu oli. Võib olla nii üht kui teistmoodi. Mul nt. kunagi FX´ga kui jätsin lisatoite panemata võttis küll pildi ette aga viskas errori et arvuti võib saada kahjustatud kui ei ühenda, samas on olnud kogemusi kus pilt on käivutades must. Siin pole midagi ülemõistuse käivat tegelikult.
Sul mingit pilti pole võimalik teha masinast, missuguses olukorras ta seal sul seest on hetkel? Või Aida32/Everest raporti?
Kui kaart sees ja toide ka juures, mine kohe kõigepealt biosi (del või F2 nupp) ja vaata et mis video on aktiivne. See võib ka rolli mängida.
|
|
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
Fr3
HV vaatleja
|
11.06.2008 14:30:31
|
|
|
Arvuti andmed:
Pentium 4 2,4 GHz
Emaplaat: ASRock p4i65g
Mälu: 512 MB
Toitekas: Codegen 400W
Seekord sain isegi tööle selle Sapphirega, kuna ühendasin totiejuhtme taha, nagu te õpetasite. Nüüd aga tuli uus probleem.
Pilt:
Spoiler 
Mida ma tegema peaksin?
Lisals veel selline probleem, et skrolliga kerides või üldse üles-alla liigutades pilt justkui lainetab ja venib ning pildid ja reklaamid tulevad tavapärasest aeglasemalt ette.
Murelik Tarmo
viimati muutis Fr3 11.06.2008 14:34:22, muudetud 1 kord |
|
tagasi üles |
|
 |
wicked
HV Guru

|
11.06.2008 14:33:57
|
|
|
www.ati.com ja tirid alla videokaardi driverid.
Kui needsamad seda akent ette viskavad, võib continue vajutada. See teavitab sind lihtsalt, et konkreetsele driveriversioonile ei ole tootja Microsofti poolt allkirja võtnud.
|
   |
63 |
|
tagasi üles |
|
 |
Fr3
HV vaatleja
|
11.06.2008 17:55:18
|
|
|
Enne tõmban driverid ja siis alles vajutan continue anyway? Muide, äkki mul on mälu liiga vähe (512 ikkagi), et korralikult töötaks? Njah, kuigi enne töötas...
|
|
tagasi üles |
|
 |
Heineken
HV Guru
|
11.06.2008 18:33:24
|
|
|
Arvuti RAMi kogus ei mõjuta seda kas kaart läheb tööle või mitte , aga mängude perffi mõjutab .
|
|
Kommentaarid: 24 loe/lisa |
   |
23 |
|
tagasi üles |
|
 |
TheDJ
HV veteran
|
11.06.2008 18:51:56
|
|
|
Fr3 kirjutas: |
Enne tõmban driverid ja siis alles vajutan continue anyway? Muide, äkki mul on mälu liiga vähe (512 ikkagi), et korralikult töötaks? Njah, kuigi enne töötas... |
Seda "cont. anyway..." ta kuvab jah siis kui oled installimisel....
Ehk ikka õnnestub
|
|
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
Fr3
HV vaatleja
|
12.06.2008 00:07:23
|
|
|
Kuulge, kutid, ma sain kaardi tööle!!! Kõik venis enne sellepärast, et draivereid polnud, kuid sain need kaardiga kaasa antud plaadilt peale installitud. Üritasin ka ATI lehelt, kuid tuli veateade, mis ütles, et need driverid ei sobi, kuig valisin XP Home --> Sapphire --> HD 2600 Series. Kõik töötab tipp-topp! Ainuke asi on see, et kõik kirjad ja kasutad on peale restarti kuidagi väiksed, vaja liigselt silmi kissitada, vaja vist resolutsiooni vähemaks panna.
SUURED TÄNUD TEILE, HV-lased, kes leidsid aega minu võhiklikkusega tegeleda!!! Teaks ma Teid isiklikult, siis teeks teile paar õllet välja. Nüüd oskan ehk teisigi abivajajaid aidata. Heateod ei jää väärilise tasuta!
EDIT: Ekraani reso on 1280x1024 - pole ime, et nii väike kiri on, kuid muutsin DPI 120 peale (125%) ja kõik on täiesti loetav ja toretsev!!!
Veel tahaks ma teilt sellist asja küsida, et kui arvuti ise automaatselt pani sellised seadistused, siis missugused peaksin ma arvutimängudes panema? Näiteks Warcraft 3, Frozen Throne's? Kas see on katsetamise küsimus või mis?
|
|
tagasi üles |
|
 |
Tiim
HV veteran

|
12.06.2008 00:10:59
|
|
|
arvutimängudes pane sellised seadistused, millega sul mäng ikka normaalselt jookseb..ise saad katsetada erinevate resolutsioonidega ja graafika detailide muutmisega, aga seda juba mängu options menüüst, edu!
_________________ mida sa vahid mu allkirja, AHV raisk |
|
Kommentaarid: 49 loe/lisa |
   |
43 |
|
tagasi üles |
|
 |
wicked
HV Guru

|
12.06.2008 07:46:11
|
|
|
Kuna resolutsiooni järgi paistab tegu olevad LCD monitoriga, siis soovitatav on ka seda reso mängudes kasutada. Muudel juhtudel on pilt veidi udune.
|
   |
63 |
|
tagasi üles |
|
 |
TheDJ
HV veteran
|
12.06.2008 09:28:38
|
|
|
Mängudes saad jälgida huvi mõttes mis sul fps on, selleks näiteks progejupp Fraps http://www.fraps.com/download.php
Mängude seadmed sõltuvad ka muust arvuti võimsusest ja monitori suurusest. Näiteks mina kunagi oma vana monitoriga üle 800*600 panna ei saanud kuna oli vana juust...kui panin 1024* reso lõi silmanägemisele ikka nii valusalt et (hertsid läksid madalaks), tavamonitoril, CRT, oleks normaalne hz 85Hz ja LCDl on see kuidas mingil mudelil kuvab, osadel kogu aeg 60Hz mis on normaalne LCD puhul aga osadel laseb 75 pigistada, erilist vahet märganud pole. Nii et eks videokaart, monitor ja muu raud teevad ikka koostööd. Olen käinud inimeste pool, kes võibolla eluaeg vaatavadki 50HZ monitori taga (tavaline vana CRT) ja kui ma näitan et pange ikka 85Hz ollakse hämmingus et mis see on:D Räägin juhtumistest kus on normaalsete võimetega CRT millel tõesti on lubatud rohkem hz peale panna ja töötab.
Mängude reso, ise kasutan 19" LCD juures 1280*.....resot, osade mängude puhul väiksemat. Eks sa vaata kuidas ülejäänud masin lubab
|
|
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
Fr3
HV vaatleja
|
12.06.2008 10:01:42
|
|
|
wicked kirjutas: |
Kuna resolutsiooni järgi paistab tegu olevad LCD monitoriga, siis soovitatav on ka seda reso mängudes kasutada. Muudel juhtudel on pilt veidi udune. |
Jah, on tõesti LCD.
TheDJ - hetkel on 75 Hz ja kõik on normis! Oli vaja ainult DPI-d muuta, sest 1280*1024 resolutsiooni juures on kiri tõesti ligia väike, vähemalt minu jaoks.
|
|
tagasi üles |
|
 |
|