Avaleht
uus teema   vasta Vaidlused »  Võitlustanner »  Windows Vista vs. Windows XP märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 45, 46, 47 ... 94, 95, 96  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing

Vista või XP?
Vista
31%
 31%  [ 193 ]
XP
57%
 57%  [ 350 ]
Ei kumbki
10%
 10%  [ 64 ]
hääli kokku : 607

autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
CoiL
HV Guru
CoiL

sõnum 23.05.2008 13:55:15 vasta tsitaadiga

Taat kirjutas:
heh, päris tore vista fännide circle jerk käib siin...

Sa ikka teemat loed ka? Ning sekundeerin seda mis tomorrow ütles.
Endal nüüdseks Vista x64 ultimate üle kolme nädala arvutis ja ütleks ainult kiidusõnu. Kuigi ühe
kala otsa ma siiski sattusin seoses XviD koodekitega. Hint - COM surrogate. Kirjutan probleemist lähemalt mingi aeg kui rohkem kommenteerin oma kogemusi Vistaga. Btw, XP x64-le on tunduvalt vähem riistvaralisi drivereid saada kui Vista x64-le... aga see ei ole MS süü ma ütleks. Vistaga on lõpuks tootjad x64 olemasolu tõsiselt võtma hakanud.

lu1de, selline jutt nüüd ei ole ka õige...
Kommentaarid: 95 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 83
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
lammas
HV veteran
lammas

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 23.05.2008 13:57:58 vasta tsitaadiga

Teema võib lukku panna küll. Midagi tarka ei ole siin ammu enam olnud.
Küsitlus on ju selgelt näidanud, et XP parem. Sellesuhtes on asi m.o.t.t. tõesti.

sirius4k
HV veteran
sirius4k

sõnum 23.05.2008 14:02:43 vasta tsitaadiga

Taat kirjutas:
vabandust, olin laisk ja ei viitsinud uuesti üles otsida, kellega täpselt tegu oli.
aga miks sa xp 64-ga rahul ei ole, saad äkki täpsustada?
Erinevalt Vista x64 on XP x64 tarkvara tugi väga väga kehva (Ei ole küll MS viga, kuid erinevalt Vistast ei vaevu keegi enam vana ja põdurat 64-bitist XP'd toetama hakata icon_razz1.gif).
On aeglasem. Tõsi.. mul ei ole 4-8GB mälu ja arvuti ei ole ilmasõjaaegne, aga on ka kaugel kiirest arvutist, kuid tava XP saab hakkama ka ekstreemselt lahjade arvutitega icon_razz1.gif
Seega see ei ole see case: "mul on P2/P3 ja Vista ei liigu.. on ikka sitt".
Usun, et on veel asju, mis ebamugavust tekitanud on, aga kui meelde ei tule, siis polnud olulised icon_biggrin.gif Võib-olla paraneks asi formaadiga, aga kuna tööarvuti, siis ma ei taha mitte formaati teha ja viivitan sellega nii kaua, kui võimalik icon_razz1.gif

CorsairX: Mis loom see veel on icon_question.gif icon_biggrin.gif Ma kasutan VLC Pleierit, Xvid ja ffdshow koodekuid ja ma näen KÕIKE 8) Pole mina sellist viga näinud Vista x64'ga icon_biggrin.gif
ot:
Olid ajad, kui minagi kasutasin ACE Mega Codec Pack'i icon_biggrin.gif Nüüd aga nüüd need kaks koodekut, mis kaaluvad ~4MB kokku thumbs_up.gif Ja näitavad kõike
Kommentaarid: 56 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 55
tagasi üles
CoiL
HV Guru
CoiL

sõnum 23.05.2008 14:05:55 vasta tsitaadiga

lammas kirjutas:
Küsitlus on ju selgelt näidanud, et XP parem. Sellesuhtes on asi m.o.t.t. tõesti.

Ja millel see küsitlus põhineb? suurel osal inimestel kel ei ole piisavalt hea riistvara = sux? kes ei viitsi asja korralikult proovidagi ja ei talu pisemaidki muutusi OS-i juures = sux? kelle arvamus põhineb sõbra sõbra sõbra vista sux arvamusel = sux?
KAMOON!?!... XP sureb, nii või naa. XP oli alguses samasugune käkerdis ja paljud arvasid samamoodi nagu praegu Vista puhul... asi arenes ja muutus heaks. Vistaga toimub sama asi. Tuleb Windows 7 kuuleme jälle sama hala ja läbu icon_lol.gif

tsitaat:
Mis loom see veel on Ma kasutan VLC Pleierit, Xvid ja ffdshow koodekuid ja ma näen KÕIKE Pole mina sellist viga näinud Vista x64'ga

http://hastalavistavista.wordpress.com/2007/10/23/vista-xvid-and-the-com-surrogate/
http://www.whoismadhur.com/2007/05/23/com-surrogate-error-fix/

ehk ühesõnaga, kui ei kasuta kõige uuemaid up-to-date XviD jms. koodekeid ning Nerot, siis võib selliseid probleeme esineda.
Errorit minu raali puhul ei esinenud AGA miski asi ragistas idles pidevalt natuke kõvaketast ja puht uudishimust hakkasin uurima mis asi see on ning sattusin "COM surrogate" otsa (avas ja sulges ennast vahetpidamata TM-is). Lasin kõik koodekid maha ja panin kõige uuemad peale - probleem kadus.

viimati muutis CoiL 23.05.2008 14:14:31, muudetud 1 kord
tagasi üles
Taat
HV vaatleja

sõnum 23.05.2008 14:09:39 vasta tsitaadiga

tomorrow kirjutas:

Kuna sina ei näe põhjust vistat kasutada on see järelikult jama/halvem kui XP?.Heh..huvitav loogika icon_rolleyes.gif .Proovi vähemalt ära nädal aega oma arvuti peal.Siis pane muljed kirja.Ise aastaid mõlemaid kasutanud(32bit XP ja Vista) ja eelistan Vistat igast küljest thumbs_up.gif .

nii, kuis sa nüüd võtaksid kätte ja LOEKSID, mida ma kirjutasin, siis ehk märkaksid et ma ei ole vistat kuskil halvemaks pidanud.

kuna mul kõik töötab xp 64-ga, siis pole mul põhjust upgradeda, vista peale üleminek ei anna mulle hetkel suurt midagi. nii lihtne see ongi.
Kommentaarid: 1 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 1
tagasi üles
Tomorrow
HV Guru
Tomorrow

sõnum 23.05.2008 14:11:51 vasta tsitaadiga

lammas kirjutas:

Küsitlus nullida icon_exclaim.gif .Paljud kes olid enne XP poolt on nüüd Vista poolt.
Kommentaarid: 92 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 82
tagasi üles
sirius4k
HV veteran
sirius4k

sõnum 23.05.2008 14:13:01 vasta tsitaadiga

Olgem õnnelikud, et 'Ei kumbki' osakaal on ainult 9% icon_biggrin.gif
tagasi üles
Tomorrow
HV Guru
Tomorrow

sõnum 23.05.2008 14:14:49 vasta tsitaadiga

CorsairX kirjutas:
Kuigi ühe
kala otsa ma siiski sattusin seoses XviD koodekitega. Hint - COM surrogate. Kirjutan probleemist lähemalt mingi aeg kui rohkem kommenteerin oma kogemusi Vistaga.

Kunagi endalgi see olnud.Suvalises videofolderis hakkas seda pilduma.Ei mäletagi mis see fix oli.Otsin uuesti välja icon_wink.gif thumbs_up.gif .
tagasi üles
CoiL
HV Guru
CoiL

sõnum 23.05.2008 14:17:31 vasta tsitaadiga

sirius4k,

tsitaat:
tsitaat:
Mis loom see veel on Ma kasutan VLC Pleierit, Xvid ja ffdshow koodekuid ja ma näen KÕIKE Pole mina sellist viga näinud Vista x64'ga

http://hastalavistavista.wordpress.com/2007/10/23/vista-xvid-and-the-com-surrogate/
http://www.whoismadhur.com/2007/05/23/com-surrogate-error-fix/

ehk ühesõnaga, kui ei kasuta kõige uuemaid up-to-date XviD jms. koodekeid ning Nerot, siis võib selliseid probleeme esineda.
Errorit minu raali puhul ei esinenud AGA miski asi ragistas idles pidevalt natuke kõvaketast ja puht uudishimust hakkasin uurima mis asi see on ning sattusin "COM surrogate" otsa (avas ja sulges ennast vahetpidamata TM-is). Lasin kõik koodekid maha ja panin kõige uuemad peale - "probleem" kadus.
tagasi üles
Tomorrow
HV Guru
Tomorrow

sõnum 23.05.2008 14:17:57 vasta tsitaadiga

http://www.howtogeek.com/howto/windows-vista/fix-for-com-surrogate-has-stopped-working-error-in-vista/
Nii,et sul korras?.
tagasi üles
CoiL
HV Guru
CoiL

sõnum 23.05.2008 14:19:30 vasta tsitaadiga

tomorrow, jah asi korras nüüd. Kasutan kõige uuemat DivX playerit ja koodekit ning BSPlayerit + AC3 filter. Seda DEP`i vms. ma ära ei eemaldanud selle "probleemi" lahendamiseks.
tagasi üles
lammas
HV veteran
lammas

sõnum 23.05.2008 14:20:22 vasta tsitaadiga

tomorrow kirjutas:
lammas kirjutas:

Küsitlus nullida icon_exclaim.gif .Paljud kes olid enne XP poolt on nüüd Vista poolt.

Sellel võib isegi tõepõhi all olla

CoiL
HV Guru
CoiL

sõnum 23.05.2008 14:22:35 vasta tsitaadiga

lammas, tunnistan ausalt ,et mina olen üks nendest kes hääletas XP poolt ise Vistat korralikult proovimatagi icon_redface.gif Nüüd läheb minu hääl Vistale kindlalt! beer_yum.gif
tagasi üles
Tomorrow
HV Guru
Tomorrow

sõnum 23.05.2008 14:25:29 vasta tsitaadiga

Mul DEP minevikus parajat jama põhjustanud(IE7 kinni visanud kogu aeg jne).Konsoolist sai kinni tambitud see siga thumbs_up.gif .Miskit kasu tast kah pole niikuinii icon_rolleyes.gif .

1. Click Start
2. Click All Programs
3. Click Accessories
4. Right Click on Command Prompt
5. Left click on Run as Administrator
6. Click the Allow button if it asks you for permission
7. Type or copy and paste this into the command prompt window:

bcdedit.exe /set {current} nx AlwaysOff

8. Hit enter and you should see the confirmation: Operation Completed Successfully
9. Reboot and DEP should be off.
tagasi üles
CoiL
HV Guru
CoiL

sõnum 23.05.2008 21:08:06 vasta tsitaadiga

tomorrow, kusjuures mul ühe korra isegi oli kasu sellest DEP`st! Püüdis mingi viiruse vist kinni (oli ühte "insert no-dvd" kräkki vaja icon_redface.gif )icon_rolleyes.gif
Seepärast ei hakanud ka maha kiskuma.

e: siin natuke juttu DEP`st lähemalt: http://blogs.technet.com/robert_hensing/archive/2007/04/04/dep-on-vista-explained.aspx

e2: krt proovisin ka seal tekstis antud lingi näite järgi 32-bit IE7-le DEP`i enabled panna aga ei saanudki seda teha, sest sellist valikut nagu
"enable memory protection to help mitigate online attacks" Internet Options`i all ei olnudki olemas. Ja sisse olen loginud küll omaarust adminni õigustega.
Hmmm... eni adher veis tu duu tiss? icon_rolleyes.gif

lammas kirjutas:
tomorrow kirjutas:
lammas kirjutas:

Sellel võib isegi tõepõhi all olla

IMHO võiks ka küsitluse nullida icon_exclaim.gif

ot:
e3: Natuke OT aga ise küsin, ise vastan:

Disable/Enable Data Execution Prevention

1. Click Start
2. Click All Programs
3. Click Accessories
4. Right Click on Command Prompt
5. Left click on Run as Administrator
6. Click the Allow button if it asks you for permission
7. Type or copy and paste this into the command prompt window:

bcdedit.exe /set {current} nx AlwaysOff <---võtab DEP`i täielikult maha (vist siiski ainult *32 programmidel ?)

bcdedit.exe /set {current} nx AlwaysOn <---paneb DEP`i kõikidele programmidele peale, (nt. iexplore.exe*32)

8. Hit enter and you should see the confirmation: Operation Completed Successfully
9. Reboot and DEP should be off/on.

e3: Btw, tundub, et see kõvaketta ragistaja programm ei olnudki COM surrogate vaid hoopis Windows media player network sharing service vms.
Peab vist selle kinni keerama... ei tea mida ta downloadib või teeb et niivisi kõvaketast ragistab icon_rolleyes.gif
tagasi üles
sirius4k
HV veteran
sirius4k

sõnum 25.05.2008 23:40:21 vasta tsitaadiga

Leidsin täna ühe uue vana asja icon_biggrin.gif Speech Recognition.
Tuleb vähe harjuda ja on suht mugav.. icon_biggrin.gif Tõsi.. kirjas on mul inglise keel kõvasti parem, kui keeles, kuna harjutada ei saa icon_redface.gif Ja tekib vahest raskusi suht lihtsate sõnadega icon_biggrin.gif Või tegelt lihtsatega tekibki ainult icon_razz1.gif
Nüüd saab eemalt, näiteks voodist icon_rolleyes.gif, Vistat kontrollida, ilma, et peaks ligidale minema.. eriti hea neile Vista-allergikutele siin icon_razz1.gif

Ma ei mäleta, et XP peal see asi eriti töötanud oleks. Sai ka seal kunagi proovitud.. kuna seal oli see ülikehva, siis arvasin, et on ka Vistal.. kuni täna üks, kes läks just Vista peale üle, avastas selle ja rääkis mulle icon_lol.gif
tagasi üles
sakinaga
HV Guru

sõnum 25.05.2008 23:43:20 vasta tsitaadiga

Et ala play, pause?
sirius4k
HV veteran
sirius4k

sõnum 26.05.2008 00:09:58 vasta tsitaadiga

Ei ole nii piiratud icon_biggrin.gif Tulin siia Foorumisse just hääle abil.. sellega saab küll kirjutada, aga mõistagi saab klaveriga kiiremini ja häälega kirjutamine pole väga praktiline, kui sul just mingi käsi halvav tõbi pole icon_biggrin.gif

Suht loogiline, aga Microsofit toodetega on häält kergem kasutada icon_biggrin.gif Teisi asju kasutama tuleb õpetada icon_razz1.gif

OK... "väike" probleem on icon_biggrin.gif Üks lihtsam variant on, et ülted "Show numbers" ja igale nupule/lingile antakse number. Kui sul on madal reso, siis näed kaugele.. muidu mitte icon_biggrin.gif Seega kaugelt ei ole väga hea... saab ainult kindlaid asju kutsuda esile, millel on kindel nimi.. näiteks desktop ikoonid ja start menüü.. või Close, Maximize, Minimize ja muud sellist. Veebi liigutada ja winampist kindlat lugu häälega on aga juba raskem otsida icon_biggrin.gif
tagasi üles
MrAndu
HV kasutaja
MrAndu

sõnum 27.05.2008 00:33:28 vasta tsitaadiga

sirius4k kirjutas:
Igasugused üliodavläpakad.. millel mingid krt teab mis nimed, aga all on ASUSe/MSI kleepsud.. neil ei ole ka XP draivereid. Mõistagi lastakse sealt suure hurraaga tavaliselt kohe Vista maha ja pärast on silmad peos icon_razz1.gif

kui hästi otsida siis leiab kõike icon_wink.gif

NvIDIA GeForce 7000M -ile pole ka xp draivut aga vot INF faile on kerge ümber kirjutada ja nii ta xp all tööle saingi, masin millel see peal oli ASUS X50N
kui vaatama hakata siis pole sellele pooli draivereid xp jaoks aga nuh osad vista draivud töötavad väga kenasti ka xp-l icon_razz.gif

xp sai p22le pandud kuna masin j2i natsa lahjaks aga mänguisu oli suur...
kui ei pelaks oleks vista jätt.
(jutt käis sõbra masinast)
Endal on Vista x64 Ultimate, mitte mingeid probleeme. kõik töötab OK!
Crysis jookseb high graafikal puhtalt, pole julgenud very-high-le lükata veel.
Kasutada on mõnus icon_smile.gif kõik seal kus vaja, mõned nipet näpet confid ja saabki OS koduseks.
harjud ära ei taha XP-d näha enam icon_biggrin.gif ja kui panedki xp siis esimene asi mis pääle läheb on Brico PacksVista Inspirat 2 icon_razz.gif et vähegi kodusem tunne oleks
piilusin ka reliability centerisse ja ainuke failiure oli mu bt pulgaga (MSI StarKey 2) ja mõned omad lollused ka ikka icon_biggrin.gif - kõik mis vajalik oli korras
vistat kasutanud arvuti ostust saadik see siis alates 02.03.2008

Kokkuvõtteks:
lahja masin ja pole mänguisu - linux/unix/mac või mine osta parem uus masin küll tuleb mänguisu
Lahja masin ja mänguisu - XP
Korralik masin ja pole mänguisu - vista
Väga hea masin ja mänguisu - Vista x64 või jookse konsooli järele

aga väike tähelepanek - kui vista siis ultimate! Home- peal ei tööta pooled asjad (nubriklaviatuurid/mälukaardid - omad kogemused)

1dumbpcuser
HV Guru

sõnum 27.05.2008 00:37:27 vasta tsitaadiga

vazzar kirjutas:
Kokkuvõtteks:
lahja masin ja pole mänguisu - linux/unix/mac või mine osta parem uus masin küll tuleb mänguisu
Lahja masin ja mänguisu - XP
Korralik masin ja pole mänguisu - vista
Väga hea masin ja mänguisu - Vista x64

beer_yum.gif thumbs_up.gif

vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
friik1
HV Guru
friik1

sõnum 27.05.2008 00:39:37 vasta tsitaadiga

tsitaat:

aga väike tähelepanek - kui vista siis ultimate! Home- peal ei tööta pooled asjad (nubriklaviatuurid/mälukaardid - omad kogemused)

Julgen vastu vaielda ja süüdistada tihendit.
Kommentaarid: 188 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 1 :: 166
tagasi üles
MrAndu
HV kasutaja
MrAndu

sõnum 27.05.2008 00:44:19 vasta tsitaadiga

1 sõna - defender...

vista draivereid ta ei teinud oma numbriklaverile, tal pole isegi seda numbriklaverit veebilehel - home ei leidnud draivut - ultimate peal hakkas kohe tööle.

tihendi pooles võin öelda, et see tihend ei räägi asju mida ise pole teinud/proovinud/katsetanud/uurinud. olen olnud "ARVUTISÕBER" päris kaua ja kasutanud alates WIN95-st kuni praegu uusima debianini välja... Mac-ini pole veel jõudnud... icon_redface.gif

friik1
HV Guru
friik1

sõnum 27.05.2008 00:48:10 vasta tsitaadiga

tsitaat:

1 sõna - defender...

No Defender on tuntud saastatootja. Kui Home ei leidnud draiverit, oleks võinud proovida käsitsi HID keyboard ette sööta või muidu veidi töökorras (nii Windowsi kui seadme) kahelda. Vaevalt, et Defenderil piisavalt ajusid koos on, et hakata mingile vidina spetsliidest looma.
Kommentaarid: 188 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 1 :: 166
tagasi üles
MrAndu
HV kasutaja
MrAndu

sõnum 27.05.2008 00:50:26 vasta tsitaadiga

loomulikult proovisin(paar tundi mõistatasin/katsetasin/uurisin/tõlkisin) nagu ma juba mainisin... (vista nati pirtsakas... kui pole see asi siis ei luba panna)
indrpo
HV Guru

sõnum 27.05.2008 17:44:55 vasta tsitaadiga

vazzar, jutt on sul siis home basic'ust? seda ei soovita ka kõige kehvemale sõbrale. Samas Home premium ning ultimate peaks suht samad olema..tehniliselt. Ultimaadil siis lisasid loomulikult rohkem.
Kommentaarid: 259 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 0 :: 226
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Vaidlused »  Võitlustanner »  Windows Vista vs. Windows XP mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 45, 46, 47 ... 94, 95, 96  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.