Avaleht
uus teema   vasta Tarkvara »  Turvalisus »  Kas Sinu telefoni kuulatakse pealt? märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
puna
HV Guru

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 13.05.2008 12:09:32 vasta tsitaadiga

Alati ei näita luku märk, et pealt kuulatakse.
Kommentaarid: 361 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 1 :: 313
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
manatark
HV kasutaja

sõnum 13.05.2008 13:30:55 vasta tsitaadiga

Selle kuulamisega on niimoodi, et ei saa tegelikult ju välistada, et kuulatakse ka telefoni ja masti vahelt...
Selleks olemas ka riigil riistad täiesti olemas ja operatiivsuse huvides võidakse seda ju vahepeal kasutada, siis muidugi loogiline et krüpt kaob ära ja kui sellele vastab lahtine tabalukk...siis võib see legend täitsa paika pidada... eriti juhul kui kuulajaks konkurent...näiteks...

Muide modifitseeritud telefonide kohta 2 linki...et enne kui kingitud telefoni vastu võtate tasub sellele täitsa mõelda...

http://www.spyequipmentuk.co.uk
http://www.respect4privacy.com/blog/?p=6

Kallis soft muidugi veidike...kuid lihtne kasutada...ja suht riskantne... krt hakkan praegu mõtlema et ettevõtte tegevjuht näiteks ei osta ju kunagi ise telefoni, ex ikka sekretär toob... ja veica hakkajamate inimeste korral... kole riskantne...et äri hakkab lekkima

GSM turva on ikkagi oluline asi... turvatelefonidel on kogu softi muutmine kinni keeratud... aga kas keegi oskab öelda, kuidas tuvastada et praegu kasutatavasse tavatelefoni pole sarnast softi sisse ehitatud?
Kommentaarid: 29 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 27
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
Steff.
Kreisi kasutaja
Steff.

sõnum 13.05.2008 15:36:13 vasta tsitaadiga

Mind kuulatakse ka kogu aeg pealt, eriti kui ma kuskil üksi olen ja siis kellelegi helistan.
Alati tekib selline kaja icon_rolleyes.gif

Muide üleeemine aasta norras käies avastasin ka oma telefonilt selle lahtise tabaluku märgi. vahetasin roamngu pakkujat ja kadus ära icon_rolleyes.gif
Vaevalt norrakad mu vasta huvi tunnevad!? icon_rolleyes.gif

kellu
HV kasutaja
kellu

sõnum 13.05.2008 15:41:38 vasta tsitaadiga

maxtor1 kirjutas:
Kaja olen ma oma telefonis korduvalt kuulnud. Enamasti ühtede ja samade inimestega rääkides. Polegi sellele mõelnud et see võiks märk pealtkuulamisest olla icon_lol.gif

Kumba sa siis välja mõtlesid või ei mõelnud, kas võib siis kaja olla märk pealtkuulamisest?

Vihjeks võin öelda, et kui digitaalset andmevoogu tee peal kopeerida mitmele erinevale adressaadile saatmiseks, mille poolest erineb pärale jõudnud andmevoog originaalist?
Kommentaarid: 15 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 15
tagasi üles
wiidik
HV kasutaja

sõnum 13.05.2008 16:50:33 vasta tsitaadiga

Olen ka korra ammu tõsist huvi tundnud selle luku märgi kohta ja sain spetsialistilt selgituse selle kohta järgmise(EMT):

GSM standard lepib kõne alguses kokku krüptimise parameetrid ja võimalused ning seda tehakse alles siis kui kõne on teiselt poolt vastu võetud(pole ju mõtet enne krüptida kui pole reaalset juttu). See võib tingib selle, et teinekord on luku märk kauem ekraanil või jääb sinna terve kõne ajaks kui krüptot ei ole mingil X põhjusel võimalik kasutada(väga halb levi, katkine telefon või tugijaam). Samuti soovitati mul vabalt võtta selles osas, et GSM'i on suhteliselt raske pealt kuulata(hetkel ei pea silmas keskjaamast) - esiteks peab olema väga lähedal kas telefonile või tugijaamale mille all hetkel oled ja kõigele lisaks on vaja päris võimsat tehnikat kuna GSM kanaleid mis on tugijaamast klientidele jagatud palju ja nende seast sinu kindlat kõne leida on raske.
Kommentaarid: 77 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 6 :: 4 :: 61
tagasi üles
Bas
HV vaatleja

sõnum 13.05.2008 17:30:18 vasta tsitaadiga

Mul on selline loll küsimus ,mis moodi saab K.A.P.O kedagi pealt kuulata.

1.Kui need ei tea minu tel. numbrit.

2.Naad ei tea mis masti all ma olen.

icon_confused.gif
tagasi üles
ex6
Kreisi kasutaja
ex6

sõnum 13.05.2008 17:42:06 vasta tsitaadiga

Bas kirjutas:
1.Kui need ei tea minu tel. numbrit.

Sinu numbri saab nii välja peilida: kujuta ette et sind jälgitakse. Sul sõidab sabas politseiauto. Sinu asukoht on politseile teada reaalajas ja see kuidas su asukoht muutub. Sa oled alati oma mobiiliga mingite konkreetsete jaamade küljes. Politseil pole ju raske välja peilida selle asukoha info järgi nende telefonide imei koode kes on asunud näiteks õhtu 9-st hommiku 7-ni Keilas, siis kella 8-st kuni kella 10-ni Õismäel ja siis näiteks kella 11-st 13-ni viru keskuse lähedal. Selliseid inimesi kes sinuga täpselt samamoodi linnas ringi liiguvad ja samade tugijaamade küljes on, lihtsalt ei ole olemas.

Bas kirjutas:
2.Naad ei tea mis masti all ma olen.

Milleks neile masti vaja on? Numbrist piisab ju...
Kommentaarid: 65 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 54
tagasi üles
Bas
HV vaatleja

sõnum 13.05.2008 18:32:25 vasta tsitaadiga

Noh kui number on teada ,siis muidugi ei ole vaja teada icon_biggrin.gif . Aga mind huvitab rohkem see, kui samal ajal töötab rohkem kui üks telefon kuidas naad teavad kes on kes.
tagasi üles
HA
HV Guru
HA

sõnum 13.05.2008 19:04:22 vasta tsitaadiga

Bas, ma ei saanud su küsimusest aru icon_razz.gif

ja mida ma selle teadmisega peale hakkan kas mind kuulatakse pealt või mitte....nii või naa kõik salvestatakse ja kui ma pättusega tegelen, siis saavad nagunii kuulata...
minupärast las kuulavad icon_smile.gif
Kommentaarid: 143 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 2 :: 121
tagasi üles
Bas
HV vaatleja

sõnum 13.05.2008 20:00:21 vasta tsitaadiga

Küsimus oli see kus naad teavad kega lindistada, kui number ei ole teada. Ja kui naad kõiki lindistavad ,siis mis moodi nägu ja telefon kokku viiakse , hääle järgi naad seda ometi tegama ei hakka.Ma juba kujutan ette kui palju vale süüdistusi nii tuleks icon_smile.gif .
tagasi üles
SSD
HV Guru
SSD

Autoriseeritud ID-kaardiga Online

sõnum 13.05.2008 21:26:13 vasta tsitaadiga

Coolest kirjutas:
seda tabaluku kohta olen samuti kuulnud palju... aga ma tean et üks mu tuttava tuttav, kes selline "pätipoiss" rohkem oli, ütles et tal näiteks oli see tabaluku märk koguaeg, ning IIRC ta sai pärast kohtus teada, et ta telefoni kuulati... RT muidugi
pmtl. see tabaluku värk on õige. oli ühel tuttaval üks jama (teemat ennast ei viitsi kirjutama hakata icon_razz1.gif ) ja seni kuni asi aktuaalne oli siis kuulati ta kõnesi pealt. ja nagu ta ise ütles, et just selle tabaluku märgi järgi nägi. pealtkuulamist teostati mingi 2-3 päeva siis lõpetati ära. nähti, et pole vist pointi icon_rolleyes.gif
Kommentaarid: 312 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 266
tagasi üles
HA
HV Guru
HA

sõnum 13.05.2008 21:56:06 vasta tsitaadiga

Bas kirjutas:
Küsimus oli see kus naad teavad kega lindistada, kui number ei ole teada. Ja kui naad kõiki lindistavad ,siis mis moodi nägu ja telefon kokku viiakse , hääle järgi naad seda ometi tegama ei hakka.Ma juba kujutan ette kui palju vale süüdistusi nii tuleks icon_smile.gif .

icon_lol.gif päris nii see ka ei käi
see on vast rohkem nii et kui mingi kahtlusalune teada on, otsivad numbri ja kuulavad
või siis näiteks võetakse narkoonu vahele, võetakse telefon ja sealt leiduvaid numbeid kuulavad et välja selgitada kes veel sellega seotud on...näiteks
Kommentaarid: 143 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 2 :: 121
tagasi üles
upper
HV kasutaja

sõnum 13.05.2008 23:00:20 vasta tsitaadiga

kuulatakse neid kellelt saab raha ,infot kust saab raha ja infot kellelt saab raha välja pressida.kes kuulab pealt pole üldse oluline,mõte on ikka sama.
Kommentaarid: 4 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 4
tagasi üles
Janis
HV Guru

sõnum 14.05.2008 01:30:53 vasta tsitaadiga

mul ajalooõpetaja rääkis sellise loo et kui ta kunagi ammu muuseumis töötas, siis alati kui ta mõne kõne vastu võttis käis väike klõps telefonitorus. ta teadis et teda kuulatakse pealt ja ükskord viskas tal kopa ette ja peale selle klõpsaka kuulmist ütles telefoni: " teate lõpetage ära see minu kõnede pealtkuulamine" peale seda ta enam seda klõpsu ei olevat kuulnud icon_biggrin.gif

endal on tglt suht suva kas kuulatakse või mitte, mingeid saladusi mul pole icon_rolleyes.gif

Betamax
HV Guru
Betamax

sõnum 14.05.2008 10:42:25 vasta tsitaadiga

Janis kirjutas:
mul ajalooõpetaja rääkis sellise loo et kui ta kunagi ammu muuseumis töötas, siis alati kui ta mõne kõne vastu võttis käis väike klõps telefonitorus. ta teadis et teda kuulatakse pealt ja ükskord viskas tal kopa ette ja peale selle klõpsaka kuulmist ütles telefoni: " teate lõpetage ära see minu kõnede pealtkuulamine" peale seda ta enam seda klõpsu ei olevat kuulnud icon_biggrin.gif

endal on tglt suht suva kas kuulatakse või mitte, mingeid saladusi mul pole icon_rolleyes.gif

Uudishimulik sekretär teiselpool paralleelliini? icon_rolleyes.gif
Kommentaarid: 730 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 1 :: 551
tagasi üles
manatark
HV kasutaja

sõnum 14.05.2008 13:51:46 vasta tsitaadiga

Aga kas keegi Teist on kokku puutunud ka naturaalse telefoni kaaperdamisega... tundub et softidega see võimalik, et näiteks võtan näiteks telefoni 5 min enda kätte ja modin nii ära, et on minu kontrolli all edaspidi? On keegi sellist asja kasutanud? Kokku puutunud?
Kommentaarid: 29 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 27
tagasi üles
Roger10
HV kasutaja
Roger10

sõnum 14.05.2008 15:06:46 vasta tsitaadiga

kes aus sellel pole midagi karta

aga tundub, et siin ilmas on mehi kellel on suht suured luulud. Seadused on kõigile, ka riigiasutustele.
Kommentaarid: 22 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 20
tagasi üles
heretic666
HV Guru
heretic666

Autoriseeritud ID-kaardiga Online

sõnum 14.05.2008 17:47:22 vasta tsitaadiga

Niipalju siis demokraatiast, kui riik sahkerdab sellega.
Kommentaarid: 72 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 70
tagasi üles
Janis
HV Guru

sõnum 14.05.2008 17:48:05 vasta tsitaadiga

ndk, eei, ei usu, ta ikka ütles et mingi pealtkuulamine käis. ma ei usu et ta seda niisama ütles icon_rolleyes.gif
salatoimik
HV Guru
salatoimik

sõnum 14.05.2008 20:11:37 vasta tsitaadiga

Bas kirjutas:
Noh kui number on teada ,siis muidugi ei ole vaja teada icon_biggrin.gif . Aga mind huvitab rohkem see, kui samal ajal töötab rohkem kui üks telefon kuidas naad teavad kes on kes.
IMEI kood?
Aga tegelikult teavad mobiili operaatorid su telefoni IMEI koodi, mobiili marki jne. Nad teavad isegi seda kas sul on telefonis GPRS seaded v6i ei. Kui ei ole siis ollakse väga kärmed neid saatma (vähemasti TELE2 küll).
Nii et telefone eristada pole mingi kunst isegi siis kui numbrit ei teata.

Bas
HV vaatleja

sõnum 14.05.2008 21:03:21 vasta tsitaadiga

tsitaat:

Bas kirjutas:
IMEI kood?
Aga tegelikult teavad mobiili operaatorid su telefoni IMEI koodi, mobiili marki jne. Nad teavad isegi seda kas sul on telefonis GPRS seaded v6i ei. Kui ei ole siis ollakse väga kärmed neid saatma (vähemasti TELE2 küll).

Mis moodi nad seda teavad ega IMEI ei oli isikukood mille sa sündides kaasa saad icon_confused.gif .
tagasi üles
mks
HV veteran

sõnum 14.05.2008 21:09:42 vasta tsitaadiga

Bas kirjutas:
tsitaat:

Bas kirjutas:
IMEI kood?

Mis moodi nad seda teavad ega IMEI ei oli isikukood mille sa sündides kaasa saad icon_confused.gif .

telefon registreerib end oma IMEIga võrku... võtke näiteks EMT iseteenindus lahti ja otsige, hästi otsite, leiate oma IMEI sealt üles icon_razz.gif edit: Teenused -> Mobiili seaded
Kommentaarid: 11 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 9
tagasi üles
kellu
HV kasutaja
kellu

sõnum 14.05.2008 21:36:51 vasta tsitaadiga

IMEI jõuab operaatorini väga lihtsasti. Niipea kui telefon end võrku registreerib võetakse selle IMEI ja selgitatakse välja selle terminali tehniline suutlikkus. Operaatoritel on tootjate andmebaasid, mis IMEI-le mis tüüpi terminal vastab ja kas see näiteks suudab MMS vastu võtta, millsed krüptod on võimalikud, GPRS/EDGE klass, jne. Minu teada niisama võrku saabumisel IMEI ja IMSI (SIM-ga üheselt seotud identifikaator) seost ei salvestata, seos salvestub iga toimnud sündmuse kõnekirjes. Hiljem on juba päringuga lihtne välja võtta millise IMEI-ga terminalis mingi SIM olnud on.
Kommentaarid: 15 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 15
tagasi üles
Tomek
HV kasutaja

sõnum 14.05.2008 21:37:56 vasta tsitaadiga

Milleks oma pead selliste küsimustega vaevata?
Kui Teid kuulavad pealt selleks volitatud asutused, siis ei ole pealtkuulamise toimumise ajal Teil vähimatki lootust sellest aru saada - mis selle pealtkuulamise mõte siis on kui pealtkuulatav teab, et teda pealt kuulatakse? Aga mobiili ei ole tõesti mõtet konfidentsiaalseid teemasid käsitlevatele koosolekutele kaasa võtta.
Kommentaarid: 4 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 3
tagasi üles
Kaemka
HV Guru
Kaemka

sõnum 14.05.2008 23:03:08 vasta tsitaadiga

salatoimik kirjutas:
Bas kirjutas:
IMEI kood?

Mobiilimudeli operaatorid saavad ainult IMEI koodi järgi. vt. http://www.numberingplans.com/

Kommentaarid: 333 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 3 :: 263
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Tarkvara »  Turvalisus »  Kas Sinu telefoni kuulatakse pealt? mine lehele eelmine  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.