Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
Kas Sul ID-kaart ehk Isikutunnistus on olemas ? |
On olemas ja kasutan ka elektroonilist isikutuvastust ning digiallkirja |
|
55% |
[ 323 ] |
On olemas, aga elektroonilisi funktsioone ei kasuta |
|
30% |
[ 181 ] |
Ei ole veel jõudnud vormistada, aga plaan on |
|
9% |
[ 56 ] |
Ei ole ja põhimõtteliselt keeldun seda taotlemast |
|
4% |
[ 27 ] |
|
hääli kokku : 587 |
|
autor |
|
dvd vader
HV Guru
|
27.04.2008 12:50:33
|
|
|
üks asi veel, milleks ei saa ID-kaarti mingil põhjusel kasutada - ametniku majanduslike huvide deklaratsioon. eestis on kümneid tuhandeid riigitöötajaid, kes peavad igal kevadel esitama sellise asja nagu majanduslike huvide deklaratsioon, kuhu tuleb kirja panna igasuguseid asju - sissetulekud, pangaarved, kinnisvara jne. üsna mõttetu asi, sest selle alusel pole kunagi kedagi vahele võetud ja korruptsioonis kahtlustatuna kohtu alla antud. tuludeklaratsiooni saab normaalselt esitada netis id-kaardi abil, aga majanduslike huvide deklaratsiooni mingil põhjusel peab jätkuvalt esitama paberi peal, kuigi ma usun, et ei oleks üldse raske seda esitada veebis end id-kaardiga tuvastades
|
|
Kommentaarid: 83 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
6 :: |
7 :: |
51 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dogbert
HV Guru

|
27.04.2008 13:30:16
|
|
|
Vastuseks pealkirja küsimusele:
Päris kindlasti on ID kaart, kui selline, olemas, nagu on olemas mobiiltelefon, mikroskoop ja Space Shuttle tüüpi kosmoselaev.
Pealkirja lugedes näib, et keegi kahtleb selles
_________________ Tee inimesele lõke ja tal on soe üheks päevaks, pista ta põlema ja tal on soe elu lõpuni. (Terry Pratchett)
e.k spikker: muhk on kumer, lohk on nõgus. |
|
Kommentaarid: 33 loe/lisa |
   |
0 :: |
32 |
|
tagasi üles |
|
 |
note1
Lõuapoolik

|
27.04.2008 13:44:41
|
|
|
On olemas. Kasutan.
Kasutan ka PGP e-posti krüptimist ja failide krüpteerimist.
Samuti truecrypt'i.
Ka LUKS-i olen proovinud.
|
|
Kommentaarid: 3 loe/lisa |
   |
2 :: |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
chocolade
HV vaatleja

|
27.04.2008 14:42:04
|
|
|
dvd vader kirjutas: |
tsitaat: |
Tegelt on nii, et notari juures käimine ja digitaalallkirjastamine pole siiski 100% usaldusväärne, sest su id-kaart ja selle parool võivad sattuda kolmanda isiku kätte ja kahu võib olla siis eriti suur <- sellepärast on veel nõutud füüsiline kohalkäimine jne.
|
mille poolest see siis nüüd järsku vähem usaldusväärne on kui füüsiliselt kohalkäimine? see muudab ju id-kaardi mõttetuks? kui isegi id-kaardi kõige tähtsamat funktsiooni - riigiorganite valimist - usaldatakse id-kaardi abil läbi viia? ja nüüd järsku ka kõige lihtlabasemateks notaritoiminguteks ei kõlba? oletame et mul on kaksikvend ja ma varastan näiteks oma kaksikvenna id-kaardi ja lähen notari juurde ja usu mind, ma saan kõik tehingud oma venna nimega ära tehtud. kui ma aga venna id-kaardi koode ei tea, siis elektrooniliselt see asi läbi ei läheks.
nagu ajalugu on näidanud, siis on notarit tõesti ka füüsiliselt kohal käies võimalik täiesti ära petta, ei pea isegi kaksik olema. minu meelest ei ole id-kaart selles osas vähem turvaline.
lisaks ütleb digitaalallkirja seadus nii:
Digitaalallkirjal on samad õiguslikud tagajärjed nagu omakäelisel allkirjal |
nii et milles probleem? seadus võrdsustab käsitsi antud allkirja ja digitaalallkirja, seega riik leiab, et digiallkiri ja selle abil enda isiku tõestamine on piisavalt turvaline. aga ometi mingil põhjusel leidub riigipoolseid süsteeme, kus peab füüsiselt kohal käima, kuigi õiguslik alus selleks, et kõike saaks ajada veebi teel id-kaardi abil, on ometi olemas. |
Kui nüüd see kaksikvenna asi mängust välja jätta, siis on seis ikkagi selline, et kui saab keegi sinu ID-kaardi koodi, siis tehingute ja või muude asjade teostamiseks piiranguid eriti pole, aga kui mingi suvavend sinu ID-kaardiga poodi või notari juurde läheb, siis ega midagi eriti välja vist ei tule ?
(=
_________________ design |
|
Kommentaarid: 11 loe/lisa |
   |
1 :: |
6 |
|
tagasi üles |
|
 |
dvd vader
HV Guru
|
27.04.2008 15:03:48
|
|
|
Kui nüüd see kaksikvenna asi mängust välja jätta, siis on seis ikkagi selline, et kui saab keegi sinu ID-kaardi koodi, siis tehingute ja või muude asjade teostamiseks piiranguid eriti pole, aga kui mingi suvavend sinu ID-kaardiga poodi või notari juurde läheb, siis ega midagi eriti välja vist ei tule ?
|
notarile saab esitada kellegi teise dokumendi või veel tihedamini - võltsitud volituse kellegi nimel asjade ajamiseks. nagu ma ütlesin, see muudaks id-kaardi mõttetuks ju, kui kõige olulisemat funktsiooni, milleks on riigiorganite valimine saab id-kaardiga täita, aga palju vähemolulisi asju nagu mingid toimingud notari juures ei saa. see ei ole normaalne. kui id-kaardi abil saab pangas liigutada miljoneid kroone ühe arve pealt teise peale, siis peetakse id-kaarti ikka päris turvaliseks. aga ometi selleks kui on vaja notari juures käia ja mingi asi ära kinnitada, mille riigilõiv on sada krooni, siis järsku enam digiallkiri ei kõlba
seega asi ei ole üldse lihtsalt selles, et digiallkiri oleks kuidagi vähem turvaline kui füüsiline allkiri, asi on lihtsalt riigipoolses tegematajätmises
|
|
   |
51 |
|
tagasi üles |
|
 |
lauri
HV veteran

|
27.04.2008 15:07:24
|
|
|
üks asi veel, milleks ei saa ID-kaarti mingil põhjusel kasutada - ametniku majanduslike huvide deklaratsioon. eestis on kümneid tuhandeid riigitöötajaid, kes peavad igal kevadel esitama sellise asja nagu majanduslike huvide deklaratsioon, kuhu tuleb kirja panna igasuguseid asju - sissetulekud, pangaarved, kinnisvara jne. üsna mõttetu asi, sest selle alusel pole kunagi kedagi vahele võetud ja korruptsioonis kahtlustatuna kohtu alla antud. tuludeklaratsiooni saab normaalselt esitada netis id-kaardi abil, aga majanduslike huvide deklaratsiooni mingil põhjusel peab jätkuvalt esitama paberi peal, kuigi ma usun, et ei oleks üldse raske seda esitada veebis end id-kaardiga tuvastades  |
Mina tegin selle deklaratsiooni digitaalselt ja ka allkirjastasin digitaalselt. Ausaltöeldes mind ei huvita mida J2 sellest arvab või kuidas lahti saab. Paberi peal ma keeldun neile seda esitamast.
_________________ The sh*t has hit the fan. |
|
Kommentaarid: 90 loe/lisa |
   |
80 |
|
tagasi üles |
|
 |
dvd vader
HV Guru
|
27.04.2008 15:15:19
|
|
|
mis protseduuriga ja kuhu sa saatsid digiallkirjastatud deklaratsiooni? mulle pole kusagil silma hakanud mingit juhendit, kuidas täpselt see peaks käima
|
|
   |
51 |
|
tagasi üles |
|
 |
lauri
HV veteran

|
27.04.2008 15:16:48
|
|
|
mis protseduuriga ja kuhu sa saatsid digiallkirjastatud deklaratsiooni? |
e-mailiga sellele isikule, kes mult palus seda.
kuna ma enam ei tööta KV's, kuid seaduse järgi pean täitma 2 aastat pärast lahkumist, siis saadeti mulle wordi blankett ning panin sinna omad asjad kirja ja saatsin tagasi.
_________________ The sh*t has hit the fan. |
|
Kommentaarid: 90 loe/lisa |
   |
80 |
|
tagasi üles |
|
 |
sander85
HV kasutaja

|
27.04.2008 15:55:21
|
|
|
digiallkirjaga dokumendid on eestis sama seaduslikud kui tavalise allkirjaga, nii et käitumine oli täiesti õige ja kui see kuidagi valmistab probleemi asja vastu võtjale, siis on see täiesti tema probleem
_________________ Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that.
-- G. Carlin |
|
Kommentaarid: 2 loe/lisa |
   |
2 |
|
tagasi üles |
|
 |
eyelids
Kreisi kasutaja
|
27.04.2008 16:29:55
|
|
|
On olemas, aga elektroonilisi funktsioone ei kasuta
|
|
Kommentaarid: 41 loe/lisa |
   |
41 |
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
27.04.2008 16:48:27
|
|
|
V2ike 22rem2rkus eelpool kirjutatule: ID-kaart pole mingi kodakonsuse n2itaja. Kui kodakonsust pole, siis on ID-kaardil 3 risti. Ehk siis: "M22ratlemata kodakonsuseta isik".
Postitatud mobile device
|
|
Kommentaarid: 284 loe/lisa |
   |
11 :: |
211 |
|
tagasi üles |
|
 |
beastbeats
HV Guru

|
27.04.2008 18:45:44
|
|
|
U-Net, isikut tõendav dokument ja kuupilet
_________________ Päevad lõpevad siis, kui lased neil minna...
M: Uus/pakendis Fjern Fjork Titanium Forked Spoon - 10€ |
|
Kommentaarid: 364 loe/lisa |
   |
280 |
|
tagasi üles |
|
 |
zimson
Kreisi kasutaja

|
28.04.2008 09:52:20
|
|
|
dvd vader, mitte, et ma oleks viitsinud kogu sinu jutu läbi lugeda, aga notaril on olulisemad muud funktsioonid, kui lihtsalt allkirja andmine. Ta peab tuvastama inimese teo- ja otsusevõime ning seda saab ta teha eelkõige isiklikult inimesega suheldes. Nt purjus inimesed visatakse kohe välja. Kodus aga seda asjaolu ei ole kuidagi võimalik kontrollida. Nt vanad inimesed ei pruugi küll ametlikult olla piiratud teovõimega, aga reaalselt nad ümbritsevast aru ei saa. Notar järjekordselt peab keelduma tehingu tõestamisest. Kodus oleks see võimatu. Selliseid näiteid võib tuua väga palju. Notaril on ka selgitav funktsioon, st ta peab seletama isikule kõike riske, mis tehinguga kaasnevad. Kas sa tead mis on hüpoteek? Kas su vanaema teab? Tahad sa maksta nt advokaadile tunnihinda, et ta sulle seda seletaks? Teatavad asjad võiks ikkagi jääda rangema kontrolli alla ning see, et sina ei viitsi end piisavalt liigutada ei tähenda seda, et kõiki asju peaks saama kodust lahkumata teha.
_________________ Juriidiliselt on kõik korrektne! |
|
Kommentaarid: 43 loe/lisa |
   |
42 |
|
tagasi üles |
|
 |
raul141
HV veteran

|
28.04.2008 10:31:34
|
|
|
kah olemas ja liigagi mugav asi on. ID kardi tulekuga natuke ebamugavusi ka tekkinud,ei hakka siin mainima.
_________________ dell somm ding mi poi |
|
Kommentaarid: 22 loe/lisa |
   |
22 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tanel
HV Guru

|
28.04.2008 10:54:40
|
|
|
Kas ID-kaart on olemas? |
ma täiesti usun, et ID-kaart on olemas... kuigi teaduslikku kinnitust sellele ei ole, aga millegi mitteolemasolu ei saa ka tõestada |
korrigeerisin pealkirja
_________________ Hinnavaatlus.ee - leia parim hind!
HV valuutakalkulaator |
|
Kommentaarid: 465 loe/lisa |
   |
12 :: |
358 |
|
tagasi üles |
|
 |
dvd vader
HV Guru
|
28.04.2008 11:02:38
|
|
|
zimson kirjutas: |
Nt purjus inimesed visatakse kohe välja. Kodus aga seda asjaolu ei ole kuidagi võimalik kontrollida. Nt vanad inimesed ei pruugi küll ametlikult olla piiratud teovõimega, aga reaalselt nad ümbritsevast aru ei saa. Notar järjekordselt peab keelduma tehingu tõestamisest. Kodus oleks see võimatu. |
aga riigiorganeid võib ju täpselt samadel tingimustel valida. Keegi ei kontrolli, et hääletaja pole täis vmt. ja valimised on ikka PALJU olulisem kui kui mõni notariaalne toiming ühe inimesega.
ja üldse - minu jutu point oli selles, et LUBATI, et hakkab nii olema, et kõik vara või maa ostuga seotud tehingud saab teha id-kaardi abil. asi on lihtsalt selels, et miks seda ei ole VEEL toiminud. lihtsalt keegi kusagil on mingid asjad jätnud tegemata. ma usun, et se on ainult aja küsimus siiski, aga lihtsalt liiga kaua venib.
samuti lubati, et firma saab asutada samamoodi kordagi kodust lahkumata. kas on kellelgi äkki kogemusi, kuidas sellega on? saab praegu firma luua niimoodi, et kusagil füüsiliselt kordagi kohal ei käi?
viimati muutis dvd vader 28.04.2008 11:05:23, muudetud 1 kord |
|
   |
51 |
|
tagasi üles |
|
 |
HGL
HV kasutaja

|
28.04.2008 11:02:54
|
|
|
Olemas ja kasutan kah just isikutuvastuseks elektrooniliselt. Digiallkirjastamist ei ole veel vaja nagu läinud.
|
|
Kommentaarid: 10 loe/lisa |
   |
10 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tanel
HV Guru

|
28.04.2008 11:04:11
|
|
|
zimson kirjutas: |
dvd vader, mitte, et ma oleks viitsinud kogu sinu jutu läbi lugeda, aga notaril on olulisemad muud funktsioonid, kui lihtsalt allkirja andmine. Ta peab tuvastama inimese teo- ja otsusevõime ning seda saab ta teha eelkõige isiklikult inimesega suheldes. Nt purjus inimesed visatakse kohe välja. Kodus aga seda asjaolu ei ole kuidagi võimalik kontrollida. Nt vanad inimesed ei pruugi küll ametlikult olla piiratud teovõimega, aga reaalselt nad ümbritsevast aru ei saa. Notar järjekordselt peab keelduma tehingu tõestamisest. Kodus oleks see võimatu. Selliseid näiteid võib tuua väga palju. Notaril on ka selgitav funktsioon, st ta peab seletama isikule kõike riske, mis tehinguga kaasnevad. Kas sa tead mis on hüpoteek? Kas su vanaema teab? Tahad sa maksta nt advokaadile tunnihinda, et ta sulle seda seletaks? Teatavad asjad võiks ikkagi jääda rangema kontrolli alla ning see, et sina ei viitsi end piisavalt liigutada ei tähenda seda, et kõiki asju peaks saama kodust lahkumata teha. |
väga hea selgitus, miks notar on veel vajalik
_________________ Hinnavaatlus.ee - leia parim hind!
HV valuutakalkulaator |
|
Kommentaarid: 465 loe/lisa |
   |
12 :: |
358 |
|
tagasi üles |
|
 |
matu21
HV Guru

|
|
Kommentaarid: 1373 loe/lisa |
   |
1047 |
|
tagasi üles |
|
 |
dvd vader
HV Guru
|
28.04.2008 11:13:27
|
|
|
Teatavad asjad võiks ikkagi jääda rangema kontrolli alla ning see, et sina ei viitsi end piisavalt liigutada ei tähenda seda, et kõiki asju peaks saama kodust lahkumata teha.
|
ja asi ei ole üldse ka enda liigutamises. kui ma näiteks olen välismaal? mida ma tegema siis pean? selgub, et on kiiresti vaja notari juures käia mingi üheainsa paberiga. hakkan teiselt poolt maakera kohale ronima? et jah, sa ei lugenud minu juttu vist tõesti läbi. juttu oli ka näiteks sellistest asjadest, mille riigilõiv on mingi 100 krooni, kusagil seaduses on kirjas, et mingi asi vajab notariaalset kinnitust. aga isegi sellise ainult protseduuriliselt vajalikku mõttetut paberit ei saa elektrooniliselt allkirjastada, ikka peab füüsiliselt kohale ronima, transpordi- ja ajakulud lähevad ka mitu korda suuremaks kui sellest paberist saadav mistahes tulu ükskõik kellele
|
|
   |
51 |
|
tagasi üles |
|
 |
d3t
HV Guru

|
28.04.2008 11:16:36
|
|
|
Olemas aga ei kasuta kuna Macbook ei sisalda sisemist slotti kuhu id kaardi lugeja toppida ja eraldi jullat ma osta ka ei taha.
_________________ next.Insiders - koht mängijatele ja tehnikahuvilistele toredaks ajaveetmiseks.
PT: Sony XE90 & LG C1 värvi kalibreerimine |
|
Kommentaarid: 85 loe/lisa |
   |
72 |
|
tagasi üles |
|
 |
jjk
HV veteran
|
28.04.2008 11:18:28
|
|
|
samuti lubati, et firma saab asutada samamoodi kordagi kodust lahkumata. kas on kellelgi äkki kogemusi, kuidas sellega on? saab praegu firma luua niimoodi, et kusagil füüsiliselt kordagi kohal ei käi? |
Jah, asutatud. Ainus käik oli pangakontorisse, et arve avada ja sellele makstud osakapital tagasi saada. EDIT: aga see oli siis, kui ettevõte olemas juba oli.
viimati muutis jjk 28.04.2008 11:18:50, muudetud 2 korda |
|
Kommentaarid: 112 loe/lisa |
   |
101 |
|
tagasi üles |
|
 |
Lauri0112
HV veteran

|
28.04.2008 11:18:32
|
|
|
täiesti olemas ja täiesti kasutuses. Põhiliselt võõrastes linnades alaealistele keelatuid aineid ostes. ( ma ei näe just väga vana välja igakord )
|
|
Kommentaarid: 61 loe/lisa |
   |
61 |
|
tagasi üles |
|
 |
Petz
HV Guru
|
28.04.2008 11:21:19
|
|
|
On olemas ja kasutan ka elektroonilist isikutuvastust ning digiallkirja |
Valesti küsitud küsimus! Tuvastus ja digiallkiri väga erinevad asjad. Viimast pole veel vaja läinud. Kaart kuuendat aastat.
|
|
Kommentaarid: 81 loe/lisa |
   |
75 |
|
tagasi üles |
|
 |
cbr
HV Guru

|
28.04.2008 11:30:26
|
|
|
On olemas ikka. Leiab kasutust isiku ja vanuse tõestamisel, ID-piletina ja netipangas.
   |
39 |
|
tagasi üles |
|
 |
|