Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
Kas Sul ID-kaart ehk Isikutunnistus on olemas ? |
On olemas ja kasutan ka elektroonilist isikutuvastust ning digiallkirja |
|
55% |
[ 323 ] |
On olemas, aga elektroonilisi funktsioone ei kasuta |
|
30% |
[ 181 ] |
Ei ole veel jõudnud vormistada, aga plaan on |
|
9% |
[ 56 ] |
Ei ole ja põhimõtteliselt keeldun seda taotlemast |
|
4% |
[ 27 ] |
|
hääli kokku : 587 |
|
autor |
|
arm2004
HV Guru

|
25.04.2008 22:08:09
|
|
|
ei ole olemas. teha on küll plaanis, aga mitte enne passi aegumist (2011a. vist oli) netipanga kasutamisel on minu jaoks koodikaart vaat et mugavamgi
lihtsalt ei viitsi KMA vahet joosta ja maksta asja eest, mida sisuliselt ei kasutagi. peale selle on rahakoti kaardisahtlid ka täis
_________________ nooope! |
|
Kommentaarid: 110 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
97 |
|
tagasi üles |
|
 |
Raz0r
HV vaatleja

|
25.04.2008 23:05:15
|
|
|
on olemas:)
|
|
Kommentaarid: 6 loe/lisa |
   |
5 |
|
tagasi üles |
|
 |
Alari A.
HV Guru
|
25.04.2008 23:08:11
|
|
|
on olemas. tegin, registreerisin HVs.
nüüd on kadunud kodus ei tunne ka mingit huvi.
koodikaart on oluliselt mugavam kui hakata lugejat otsima ja ühendama lapparile
|
|
Kommentaarid: 658 loe/lisa |
   |
1 :: |
540 |
|
tagasi üles |
|
 |
WäntWõll
make.believe

|
25.04.2008 23:10:28
|
|
|
tsitaat: |
|
Selleks on läpakal pilu kuhu pista ID
OT
|
|
Kommentaarid: 374 loe/lisa |
   |
2 :: |
300 |
|
tagasi üles |
|
 |
masterx
HV veteran

|
25.04.2008 23:11:58
|
|
|
Teine valik
|
|
Kommentaarid: 176 loe/lisa |
   |
164 |
|
tagasi üles |
|
 |
Alari A.
HV Guru
|
25.04.2008 23:12:32
|
|
|
wanawoll kirjutas: |
|
Selleks on läpakal pilu kuhu pista ID
OT |
VT profiil
|
|
Kommentaarid: 658 loe/lisa |
   |
540 |
|
tagasi üles |
|
 |
Cruiser
HV vaatleja

|
25.04.2008 23:48:33
|
|
|
kõik id kaarti arendajad, pange end põlema, eriti eesti id kaarti arendajad. kui keegi hakkab mulle rääkima , et me arendasime firefoxile id kaardi toe, siis ma tänan jumalat, et eestis on ametlikud relvaload, sest ma laseks nad kohe maha, kui mul oleks püss käeparast, sest see sitt, mida nad on leiutanud, on ainult mingitele arvutipededele, mitte inimestele. minge Applesse koristajateks ja õppige, kuidas tuleb inimestele programme arvutis treha.
Töötavad proged tuleb teha inimestele, kes kasutavad arvutit, mitte ei arene nendega.MOTT.
_________________ Kui maailm on lava, kus siis publik istub? |
|
tagasi üles |
|
 |
Foxxx
HV veteran

|
26.04.2008 00:15:06
|
|
|
Cruiser kirjutas: |
kõik id kaarti arendajad, pange end põlema, eriti eesti id kaarti arendajad. kui keegi hakkab mulle rääkima , et me arendasime firefoxile id kaardi toe, siis ma tänan jumalat, et eestis on ametlikud relvaload, sest ma laseks nad kohe maha, kui mul oleks püss käeparast, sest see sitt, mida nad on leiutanud, on ainult mingitele arvutipededele, mitte inimestele. minge Applesse koristajateks ja õppige, kuidas tuleb inimestele programme arvutis treha.
Töötavad proged tuleb teha inimestele, kes kasutavad arvutit, mitte ei arene nendega.MOTT. |
Mis sellel firefoxil siis viga?
|
|
Kommentaarid: 60 loe/lisa |
   |
57 |
|
tagasi üles |
|
 |
heikis
HV Guru
|
26.04.2008 00:16:32
|
|
|
Foxxx kirjutas: |
Töötavad proged tuleb teha inimestele, kes kasutavad arvutit, mitte ei arene nendega.MOTT. |
Mis sellel firefoxil siis viga? |
hanzas tekib raskusi maksete sooritamisega
|
|
Kommentaarid: 338 loe/lisa |
   |
4 :: |
290 |
|
tagasi üles |
|
 |
Starfield
HV kasutaja

|
26.04.2008 00:24:55
|
|
|
ID-kaart olemas. E-valimist kasutasin. Logisin isegi netipanka ID-kaardiga, nüüd on selleks Mobiil-ID.
|
|
Kommentaarid: 22 loe/lisa |
   |
22 |
|
tagasi üles |
|
 |
smurfer
HV Guru

|
26.04.2008 15:41:56
|
|
|
heikis kirjutas: |
hanzas tekib raskusi maksete sooritamisega |
Äkki on see hanza arendajate pang, mitte ID-kaardi arendajate. st UNET'is toimib tõrgeteta.
|
|
Kommentaarid: 351 loe/lisa |
   |
299 |
|
tagasi üles |
|
 |
chocolade
HV vaatleja

|
26.04.2008 16:04:35
|
|
|
Täitsa olemas ning kasutan elektrooniliselt ka (=
_________________ design |
|
Kommentaarid: 11 loe/lisa |
   |
6 |
|
tagasi üles |
|
 |
Asgate
Kreisi kasutaja
|
26.04.2008 20:43:51
|
|
|
Kaart täiesti olemas ja kasutan elektrooniliselt ka. Siiamaani ei ole täheldanud probleeme hanza.net ja hansa.ee neti-panga kasutamisel.
|
|
Kommentaarid: 16 loe/lisa |
   |
13 |
|
tagasi üles |
|
 |
sander85
HV kasutaja

|
26.04.2008 22:10:42
|
|
|
smurfer kirjutas: |
heikis kirjutas: |
hanzas tekib raskusi maksete sooritamisega |
Äkki on see hanza arendajate pang, mitte ID-kaardi arendajate. st UNET'is toimib tõrgeteta.  |
mitte äkki, aga päris kindlasti ja need arendajad seda ka ise tunnistanud..
_________________ Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that.
-- G. Carlin |
|
Kommentaarid: 2 loe/lisa |
   |
2 |
|
tagasi üles |
|
 |
tame
HV kasutaja

|
26.04.2008 22:23:00
|
|
|
Täitsa olemas, korra kasutasin HinnaVaatluses autoriseerimiseks ja vahest läheb poes ka tarvis teist.
|
|
Kommentaarid: 42 loe/lisa |
   |
40 |
|
tagasi üles |
|
 |
addamsEST
HV kasutaja

|
26.04.2008 22:34:42
|
|
|
ID-kaart täitsa olemas ja sai suht tihti kasutada, kuid nüüd mobiil-ID
ja nüüd ID-kaart lihtsalt rahakotis
|
|
Kommentaarid: 63 loe/lisa |
   |
58 |
|
tagasi üles |
|
 |
ceemic
24/7@kalal

|
27.04.2008 00:58:58
|
|
|
Olemas ~1,5 aastat, aga kasutanud ainult HVs autentimiseks. Ahjaa, isikut-tõendava dokumendina leiab ka aegajalt kasutust
|
|
Kommentaarid: 421 loe/lisa |
   |
322 |
|
tagasi üles |
|
 |
Aix
HV Guru

|
27.04.2008 01:13:33
|
|
|
olemas, vahepeal olin isegi siin autenditud, kuid nüüd vist serdid on ära aegunud
lugejat ei ole, aga pin-koodid olid kusagil olemas...
|
|
Kommentaarid: 407 loe/lisa |
   |
339 |
|
tagasi üles |
|
 |
kotmarjak
HV Guru

|
27.04.2008 01:20:26
|
|
|
kasutan igapäevaselt pangas käimiseks, id-pilet, isikutunnistus, digiallkiri jne.
_________________ Ole tore ! |
|
Kommentaarid: 144 loe/lisa |
   |
5 :: |
8 :: |
117 |
|
tagasi üles |
|
 |
Härra
Kreisi kasutaja

|
27.04.2008 01:23:50
|
|
|
On olemas, aga elektroonilisi funktsioone ei kasuta
_________________ 13700kf, z73, 4070ti, 64gb ddr5, 2x2tb 980pro, msi z790p. |
|
Kommentaarid: 45 loe/lisa |
   |
37 |
|
tagasi üles |
|
 |
chocolade
HV vaatleja

|
27.04.2008 01:54:51
|
|
|
Kuna see on ID-kaardi teema, siis kas ID-kaardil veel mingeid kasutusvõimalusi peale "isikut tõendava dokumendi" ja " elektroonilise kasutamise " on ning kas oleks mõtteid või arvamusi, et kuidas ID-kaart veel kasulikum oleks ?
(=
|
   |
6 |
|
tagasi üles |
|
 |
tikimunkee
HV vaatleja

|
27.04.2008 03:06:18
|
|
|
olemas ja kasutan ka elektroonilisi funktsioone kui võimalik - kuna järjekindlalt internetipanga lehel väidetakse mulle ,et sertifikaadid kehtetud ja igalpool mujal, et kõik korras, siis sai ka mobiili id tehtud (tasuta tegemine praegu veel)
|
|
Kommentaarid: 2 loe/lisa |
   |
2 |
|
tagasi üles |
|
 |
dvd vader
HV Guru
|
27.04.2008 03:21:45
|
|
|
üks asi mind mind ID-kaardi juures häirib - osasid teenuseid, mida lubati id-kaardi loomise ajal, ei olegi tekkinud. lubati, et seda saab tulevikus kasutada pangakaardina, kliendikaartidena... aga ei saa.
kui id-kaart tuli, siis lubati, et "mõne aasta pärast" kui tahad maad või kinnisvara osta, siis saab kõik asjad korda aetud id-kaardi abil kordagi kodust lahkumata - e-pangas teed laenuavalduse id-kaardi abil, kõik vajalikud dokumendid allkirjastad id-kaardi abil, samamoodi kõik notari- ja registrite toimingud saab korda aetud kodus ja id-kaardi abil ja ühe päeva jooksul.
mul on just korteri soetamine pooleli ja ei ole nii, no mitte ei ole niimoodi... endiselt tuleb käia füüsiliselt kohal pangas (vähemalt ühispangas. hansapanga kohta olen kuulnud, et eluasemelaenu saab ka kordagi pangas füüsiliselt käimata), endiselt tuleb käia füüsiliselt notari juures... arusaamatu. ei tohiks olla ju tehniliselt võimatu, et kõik asjaosalised - pank, müüja, ostja ja notar allkirjastavad kõik vajalikud paberid elektrooniliselt. kui id-kaardiga antud allkiri on võrdväärne kirjalikult antud allkirjaga, siis milles probleem on, et ei ole nii nagu lubatud sai id-kaardi tuleku ajal aga no ikka tuleb kooskõlastada nii paljude erinevate osapooltega, et kes millal saab notari juurde minna ja millal notaril veel vaba aeg peaks olema jne siis tuleb oodata niisama ja aega surnuks lüüa halval juhul mitu nädalat. osapooled on üle eesti laiali ka veel... logistiline lollus
|
|
Kommentaarid: 83 loe/lisa |
   |
6 :: |
7 :: |
51 |
|
tagasi üles |
|
 |
chocolade
HV vaatleja

|
27.04.2008 03:22:49
|
|
|
dvd vader kirjutas: |
üks asi mind mind ID-kaardi juures häirib - osasid teenuseid, mida lubati id-kaardi loomise ajal, ei olegi tekkinud. lubati, et seda saab tulevikus kasutada pangakaardina, kliendikaartidena... aga ei saa.
kui id-kaart tuli, siis lubati, et "mõne aasta pärast" kui tahad maad või kinnisvara osta, siis saab kõik asjad korda aetud id-kaardi abil kordagi kodust lahkumata - e-pangas teed laenuavalduse id-kaardi abil, kõik vajalikud dokumendid allkirjastad id-kaardi abil, samamoodi kõik notari- ja registrite toimingud saab korda aetud kodus ja id-kaardi abil ja ühe päeva jooksul.
mul on just korteri soetamine pooleli ja ei ole nii, no mitte ei ole niimoodi... endiselt tuleb käia füüsiliselt kohal pangas (vähemalt ühispangas. hansapanga kohta olen kuulnud, et eluasemelaenu saab ka kordagi pangas füüsiliselt käimata), endiselt tuleb käia füüsiliselt notari juures... arusaamatu. ei tohiks olla ju tehniliselt võimatu, et kõik asjaosalised - pank, müüja, ostja ja notar allkirjastavad kõik vajalikud paberid elektrooniliselt. kui id-kaardiga antud allkiri on võrdväärne kirjalikult antud allkirjaga, siis milles probleem on, et ei ole nii nagu lubatud sai id-kaardi tuleku ajal  |
Tegelt on nii, et notari juures käimine ja digitaalallkirjastamine pole siiski 100% usaldusväärne, sest su id-kaart ja selle parool võivad sattuda kolmanda isiku kätte ja kahu võib olla siis eriti suur <- sellepärast on veel nõutud füüsiline kohalkäimine jne.
Kunagimillagi on võibolla tõesti võimalik kõiki asju ID-kaardiga ajada, aga hetkel siiski mitte ja see "kunagimillalgi" juhtub eiteamillal. Asi peaks siiski natuke turvalisem olema (=
|
   |
6 |
|
tagasi üles |
|
 |
dvd vader
HV Guru
|
27.04.2008 03:45:10
|
|
|
Tegelt on nii, et notari juures käimine ja digitaalallkirjastamine pole siiski 100% usaldusväärne, sest su id-kaart ja selle parool võivad sattuda kolmanda isiku kätte ja kahu võib olla siis eriti suur <- sellepärast on veel nõutud füüsiline kohalkäimine jne.
|
mille poolest see siis nüüd järsku vähem usaldusväärne on kui füüsiliselt kohalkäimine? see muudab ju id-kaardi mõttetuks? kui isegi id-kaardi kõige tähtsamat funktsiooni - riigiorganite valimist - usaldatakse id-kaardi abil läbi viia? ja nüüd järsku ka kõige lihtlabasemateks notaritoiminguteks ei kõlba? oletame et mul on kaksikvend ja ma varastan näiteks oma kaksikvenna id-kaardi ja lähen notari juurde ja usu mind, ma saan kõik tehingud oma venna nimega ära tehtud. kui ma aga venna id-kaardi koode ei tea, siis elektrooniliselt see asi läbi ei läheks.
nagu ajalugu on näidanud, siis on notarit tõesti ka füüsiliselt kohal käies võimalik täiesti ära petta, ei pea isegi kaksik olema. minu meelest ei ole id-kaart selles osas vähem turvaline.
lisaks ütleb digitaalallkirja seadus nii:
Digitaalallkirjal on samad õiguslikud tagajärjed nagu omakäelisel allkirjal |
nii et milles probleem? seadus võrdsustab käsitsi antud allkirja ja digitaalallkirja, seega riik leiab, et digiallkiri ja selle abil enda isiku tõestamine on piisavalt turvaline. aga ometi mingil põhjusel leidub riigipoolseid süsteeme, kus peab füüsiselt kohal käima, kuigi õiguslik alus selleks, et kõike saaks ajada veebi teel id-kaardi abil, on ometi olemas.
|
|
Kommentaarid: 83 loe/lisa |
   |
6 :: |
7 :: |
51 |
|
tagasi üles |
|