Avaleht
uus teema   vasta Vaidlused »  Võitlustanner »  Kas ID-kaart on sul olemas? märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing

Kas Sul ID-kaart ehk Isikutunnistus on olemas ?
On olemas ja kasutan ka elektroonilist isikutuvastust ning digiallkirja
55%
 55%  [ 323 ]
On olemas, aga elektroonilisi funktsioone ei kasuta
30%
 30%  [ 181 ]
Ei ole veel jõudnud vormistada, aga plaan on
9%
 9%  [ 56 ]
Ei ole ja põhimõtteliselt keeldun seda taotlemast
4%
 4%  [ 27 ]
hääli kokku : 587

autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
arm2004
HV Guru
arm2004

sõnum 25.04.2008 22:08:09 vasta tsitaadiga

ei ole olemas. teha on küll plaanis, aga mitte enne passi aegumist (2011a. vist oli) icon_biggrin.gif netipanga kasutamisel on minu jaoks koodikaart vaat et mugavamgi icon_razz.gif
lihtsalt ei viitsi KMA vahet joosta ja maksta asja eest, mida sisuliselt ei kasutagi. peale selle on rahakoti kaardisahtlid ka täis icon_lol.gif

vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Raz0r
HV vaatleja
Raz0r

sõnum 25.04.2008 23:05:15 vasta tsitaadiga

on olemas:)
Kommentaarid: 6 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 5
tagasi üles
Alari A.
HV Guru

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 25.04.2008 23:08:11 vasta tsitaadiga

on olemas. tegin, registreerisin HVs.
nüüd on kadunud kodus icon_biggrin.gif ei tunne ka mingit huvi.
koodikaart on oluliselt mugavam kui hakata lugejat otsima ja ühendama lapparile thumbs_up.gif
Kommentaarid: 658 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 540
tagasi üles
WäntWõll
make.believe
WäntWõll

sõnum 25.04.2008 23:10:28 vasta tsitaadiga

tsitaat:

koodikaart on oluliselt mugavam kui hakata lugejat otsima ja ühendama lapparile

Selleks on läpakal pilu kuhu pista ID thumbs_up.gif
OT
Kommentaarid: 374 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 2 :: 300
tagasi üles
masterx
HV veteran
masterx

sõnum 25.04.2008 23:11:58 vasta tsitaadiga

Teine valik icon_razz1.gif
Kommentaarid: 176 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 164
tagasi üles
Alari A.
HV Guru

sõnum 25.04.2008 23:12:32 vasta tsitaadiga

wanawoll kirjutas:
tsitaat:

koodikaart on oluliselt mugavam kui hakata lugejat otsima ja ühendama lapparile

Selleks on läpakal pilu kuhu pista ID thumbs_up.gif
OT

VT profiil
Kommentaarid: 658 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 540
tagasi üles
Cruiser
HV vaatleja

sõnum 25.04.2008 23:48:33 vasta tsitaadiga

kõik id kaarti arendajad, pange end põlema, eriti eesti id kaarti arendajad. kui keegi hakkab mulle rääkima , et me arendasime firefoxile id kaardi toe, siis ma tänan jumalat, et eestis on ametlikud relvaload, sest ma laseks nad kohe maha, kui mul oleks püss käeparast, sest see sitt, mida nad on leiutanud, on ainult mingitele arvutipededele, mitte inimestele. minge Applesse koristajateks ja õppige, kuidas tuleb inimestele programme arvutis treha.
Töötavad proged tuleb teha inimestele, kes kasutavad arvutit, mitte ei arene nendega.MOTT.

Foxxx
HV veteran
Foxxx

sõnum 26.04.2008 00:15:06 vasta tsitaadiga

Cruiser kirjutas:
kõik id kaarti arendajad, pange end põlema, eriti eesti id kaarti arendajad. kui keegi hakkab mulle rääkima , et me arendasime firefoxile id kaardi toe, siis ma tänan jumalat, et eestis on ametlikud relvaload, sest ma laseks nad kohe maha, kui mul oleks püss käeparast, sest see sitt, mida nad on leiutanud, on ainult mingitele arvutipededele, mitte inimestele. minge Applesse koristajateks ja õppige, kuidas tuleb inimestele programme arvutis treha.
Töötavad proged tuleb teha inimestele, kes kasutavad arvutit, mitte ei arene nendega.MOTT.

Mis sellel firefoxil siis viga?
Kommentaarid: 60 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 57
tagasi üles
heikis
HV Guru

sõnum 26.04.2008 00:16:32 vasta tsitaadiga

Foxxx kirjutas:
Cruiser kirjutas:

hanzas tekib raskusi maksete sooritamisega
Kommentaarid: 338 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 4 :: 290
tagasi üles
Starfield
HV kasutaja
Starfield

sõnum 26.04.2008 00:24:55 vasta tsitaadiga

ID-kaart olemas. E-valimist kasutasin. Logisin isegi netipanka ID-kaardiga, nüüd on selleks Mobiil-ID. thumbs_up.gif
Kommentaarid: 22 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 22
tagasi üles
smurfer
HV Guru
smurfer

sõnum 26.04.2008 15:41:56 vasta tsitaadiga

heikis kirjutas:
Foxxx kirjutas:
Cruiser kirjutas:

Äkki on see hanza arendajate pang, mitte ID-kaardi arendajate. st UNET'is toimib tõrgeteta. thumbs_up.gif
Kommentaarid: 351 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 299
tagasi üles
chocolade
HV vaatleja
chocolade

sõnum 26.04.2008 16:04:35 vasta tsitaadiga

Täitsa olemas ning kasutan elektrooniliselt ka (=
Asgate
Kreisi kasutaja

sõnum 26.04.2008 20:43:51 vasta tsitaadiga

Kaart täiesti olemas ja kasutan elektrooniliselt ka. Siiamaani ei ole täheldanud probleeme hanza.net ja hansa.ee neti-panga kasutamisel.
Kommentaarid: 16 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 13
tagasi üles
sander85
HV kasutaja
sander85

sõnum 26.04.2008 22:10:42 vasta tsitaadiga

smurfer kirjutas:
heikis kirjutas:
Foxxx kirjutas:
Cruiser kirjutas:

Äkki on see hanza arendajate pang, mitte ID-kaardi arendajate. st UNET'is toimib tõrgeteta. thumbs_up.gif

mitte äkki, aga päris kindlasti ja need arendajad seda ka ise tunnistanud..

tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
tame
HV kasutaja
tame

sõnum 26.04.2008 22:23:00 vasta tsitaadiga

Täitsa olemas, korra kasutasin HinnaVaatluses autoriseerimiseks ja vahest läheb poes ka tarvis teist.
Kommentaarid: 42 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 40
tagasi üles
addamsEST
HV kasutaja
addamsEST

sõnum 26.04.2008 22:34:42 vasta tsitaadiga

ID-kaart täitsa olemas ja sai suht tihti kasutada, kuid nüüd mobiil-ID
ja nüüd ID-kaart lihtsalt rahakotis
Kommentaarid: 63 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 58
tagasi üles
ceemic
24/7@kalal
ceemic

sõnum 27.04.2008 00:58:58 vasta tsitaadiga

Olemas ~1,5 aastat, aga kasutanud ainult HVs autentimiseks. Ahjaa, isikut-tõendava dokumendina leiab ka aegajalt kasutust icon_smile.gif
Kommentaarid: 421 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 322
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
Aix
HV Guru
Aix

sõnum 27.04.2008 01:13:33 vasta tsitaadiga

olemas, vahepeal olin isegi siin autenditud, kuid nüüd vist serdid on ära aegunud
lugejat ei ole, aga pin-koodid olid kusagil olemas...icon_razz1.gif
Kommentaarid: 407 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 339
tagasi üles
kotmarjak
HV Guru
kotmarjak

sõnum 27.04.2008 01:20:26 vasta tsitaadiga

kasutan igapäevaselt pangas käimiseks, id-pilet, isikutunnistus, digiallkiri jne.
Härra
Kreisi kasutaja
Härra

sõnum 27.04.2008 01:23:50 vasta tsitaadiga

On olemas, aga elektroonilisi funktsioone ei kasuta
chocolade
HV vaatleja
chocolade

sõnum 27.04.2008 01:54:51 vasta tsitaadiga

Kuna see on ID-kaardi teema, siis kas ID-kaardil veel mingeid kasutusvõimalusi peale "isikut tõendava dokumendi" ja " elektroonilise kasutamise " on ning kas oleks mõtteid või arvamusi, et kuidas ID-kaart veel kasulikum oleks ?

(=

tikimunkee
HV vaatleja
tikimunkee

sõnum 27.04.2008 03:06:18 vasta tsitaadiga

olemas ja kasutan ka elektroonilisi funktsioone kui võimalik - kuna järjekindlalt internetipanga lehel väidetakse mulle ,et sertifikaadid kehtetud ja igalpool mujal, et kõik korras, siis sai ka mobiili id tehtud (tasuta tegemine praegu veel)
Kommentaarid: 2 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 2
tagasi üles
dvd vader
HV Guru

sõnum 27.04.2008 03:21:45 vasta tsitaadiga

üks asi mind mind ID-kaardi juures häirib - osasid teenuseid, mida lubati id-kaardi loomise ajal, ei olegi tekkinud. lubati, et seda saab tulevikus kasutada pangakaardina, kliendikaartidena... aga ei saa.

kui id-kaart tuli, siis lubati, et "mõne aasta pärast" kui tahad maad või kinnisvara osta, siis saab kõik asjad korda aetud id-kaardi abil kordagi kodust lahkumata - e-pangas teed laenuavalduse id-kaardi abil, kõik vajalikud dokumendid allkirjastad id-kaardi abil, samamoodi kõik notari- ja registrite toimingud saab korda aetud kodus ja id-kaardi abil ja ühe päeva jooksul.

mul on just korteri soetamine pooleli ja ei ole nii, no mitte ei ole niimoodi... endiselt tuleb käia füüsiliselt kohal pangas (vähemalt ühispangas. hansapanga kohta olen kuulnud, et eluasemelaenu saab ka kordagi pangas füüsiliselt käimata), endiselt tuleb käia füüsiliselt notari juures... arusaamatu. ei tohiks olla ju tehniliselt võimatu, et kõik asjaosalised - pank, müüja, ostja ja notar allkirjastavad kõik vajalikud paberid elektrooniliselt. kui id-kaardiga antud allkiri on võrdväärne kirjalikult antud allkirjaga, siis milles probleem on, et ei ole nii nagu lubatud sai id-kaardi tuleku ajal icon_question.gif aga no ikka tuleb kooskõlastada nii paljude erinevate osapooltega, et kes millal saab notari juurde minna ja millal notaril veel vaba aeg peaks olema jne thumbs_down.gif siis tuleb oodata niisama ja aega surnuks lüüa halval juhul mitu nädalat. osapooled on üle eesti laiali ka veel... logistiline lollus
Kommentaarid: 83 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 6 :: 7 :: 51
tagasi üles
chocolade
HV vaatleja
chocolade

sõnum 27.04.2008 03:22:49 vasta tsitaadiga

dvd vader kirjutas:
üks asi mind mind ID-kaardi juures häirib - osasid teenuseid, mida lubati id-kaardi loomise ajal, ei olegi tekkinud. lubati, et seda saab tulevikus kasutada pangakaardina, kliendikaartidena... aga ei saa.

kui id-kaart tuli, siis lubati, et "mõne aasta pärast" kui tahad maad või kinnisvara osta, siis saab kõik asjad korda aetud id-kaardi abil kordagi kodust lahkumata - e-pangas teed laenuavalduse id-kaardi abil, kõik vajalikud dokumendid allkirjastad id-kaardi abil, samamoodi kõik notari- ja registrite toimingud saab korda aetud kodus ja id-kaardi abil ja ühe päeva jooksul.

mul on just korteri soetamine pooleli ja ei ole nii, no mitte ei ole niimoodi... endiselt tuleb käia füüsiliselt kohal pangas (vähemalt ühispangas. hansapanga kohta olen kuulnud, et eluasemelaenu saab ka kordagi pangas füüsiliselt käimata), endiselt tuleb käia füüsiliselt notari juures... arusaamatu. ei tohiks olla ju tehniliselt võimatu, et kõik asjaosalised - pank, müüja, ostja ja notar allkirjastavad kõik vajalikud paberid elektrooniliselt. kui id-kaardiga antud allkiri on võrdväärne kirjalikult antud allkirjaga, siis milles probleem on, et ei ole nii nagu lubatud sai id-kaardi tuleku ajal icon_question.gif

Tegelt on nii, et notari juures käimine ja digitaalallkirjastamine pole siiski 100% usaldusväärne, sest su id-kaart ja selle parool võivad sattuda kolmanda isiku kätte ja kahu võib olla siis eriti suur <- sellepärast on veel nõutud füüsiline kohalkäimine jne.

Kunagimillagi on võibolla tõesti võimalik kõiki asju ID-kaardiga ajada, aga hetkel siiski mitte ja see "kunagimillalgi" juhtub eiteamillal. Asi peaks siiski natuke turvalisem olema (=

dvd vader
HV Guru

sõnum 27.04.2008 03:45:10 vasta tsitaadiga

tsitaat:

Tegelt on nii, et notari juures käimine ja digitaalallkirjastamine pole siiski 100% usaldusväärne, sest su id-kaart ja selle parool võivad sattuda kolmanda isiku kätte ja kahu võib olla siis eriti suur <- sellepärast on veel nõutud füüsiline kohalkäimine jne.

mille poolest see siis nüüd järsku vähem usaldusväärne on kui füüsiliselt kohalkäimine? see muudab ju id-kaardi mõttetuks? kui isegi id-kaardi kõige tähtsamat funktsiooni - riigiorganite valimist - usaldatakse id-kaardi abil läbi viia? ja nüüd järsku ka kõige lihtlabasemateks notaritoiminguteks ei kõlba? oletame et mul on kaksikvend ja ma varastan näiteks oma kaksikvenna id-kaardi ja lähen notari juurde ja usu mind, ma saan kõik tehingud oma venna nimega ära tehtud. kui ma aga venna id-kaardi koode ei tea, siis elektrooniliselt see asi läbi ei läheks.

nagu ajalugu on näidanud, siis on notarit tõesti ka füüsiliselt kohal käies võimalik täiesti ära petta, ei pea isegi kaksik olema. minu meelest ei ole id-kaart selles osas vähem turvaline.

lisaks ütleb digitaalallkirja seadus nii:

tsitaat:
Digitaalallkirjal on samad õiguslikud tagajärjed nagu omakäelisel allkirjal

nii et milles probleem? seadus võrdsustab käsitsi antud allkirja ja digitaalallkirja, seega riik leiab, et digiallkiri ja selle abil enda isiku tõestamine on piisavalt turvaline. aga ometi mingil põhjusel leidub riigipoolseid süsteeme, kus peab füüsiselt kohal käima, kuigi õiguslik alus selleks, et kõike saaks ajada veebi teel id-kaardi abil, on ometi olemas.
Kommentaarid: 83 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 6 :: 7 :: 51
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Vaidlused »  Võitlustanner »  Kas ID-kaart on sul olemas? mine lehele eelmine  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.