Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
UB
HV Guru

|
22.04.2008 19:49:37
|
|
|
bigmarx kirjutas: |
Ma sain kodus lõpuks asja nii tööle, et Elioni ruuterist kaabel Homeboxi 4.porti. Siis pikka aega mässates tekkis ühel hetkel ka wifivõrk, midapidi olen nüüd välisvõrgus. Mitte mingit parooli ega muud turvavärki peal ei ole, kodulehel on kirjas, et seda minu seadet nad näinud veel ei ole ja kõik seadistused istuvad eilsest õhtust saadik kenasti järjekorras.
Mulle nagu see ei meeldi, et juba üle ööpäeva on asi olnud töös, aga seadete uuendused jne ei ole jõustunud. Krt kaua ma seda puhta vabat võrku siin hoian  |
Sa ei teinud siis nagu mitte omaette võrgu, aga jagasid olemasoleva edasi. Võib olla, et see Wippie ei pääse niimoodi seadmele ligi kuna ta ei ole omaette võrgus vaid jagab olemasolevat, sellepärast sinu seaded ka ei aktiveeru. Kaardil näitab ei on online või?
|
|
Kommentaarid: 45 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
1 :: |
39 |
|
tagasi üles |
|
 |
bigmarx
HV Guru

|
22.04.2008 21:21:56
|
|
|
Võrgus ei ole nende andmetel seadet kunagi märgatud. Seade on mul ühendatud täpselt nii, nagu paberites õpetati. Seade töötab ja ka Wifi võrgud on olemas. Seadmesse ligi ei pääse, sest mulle paistab seade hetkel töötavat suunava organina, ehk siis IP saan ma Elioni ruuterist. Kaks Wifi võrku on seade tekitanud ja mõlemad on avalikud.
Kaardil on minu punkt sinine ja ükski kodulehel muudetud seadistus pole jõustunud.
Paha on see, et ma ei saa ka otse suunamist teha sellesse Homeboxi, kuna ma Elioni ruuteris ei näe mitte Homeboxi, vaid oma arvutit Homebox on nagu lihtsalt vahelüli, mis teeb traadiga võrgust traadita võrgu, kuid IP annab ikkagi traadiga võrku tegev aparaat, ehk siis Elioni ruuter...
Krt segane sai, aga paremini seletada ka ei oska
_________________ "Kes naerab viimasena? Ma olen siis teie järel!" |
|
Kommentaarid: 485 loe/lisa |
   |
2 :: |
385 |
|
tagasi üles |
|
 |
UB
HV Guru

|
22.04.2008 21:43:47
|
|
|
Sellest ma sain aru jah, et sa lihtsalt laiendasid oma võrku, aga ei tekitanud oma, see võibki probleemiks olla.
|
|
   |
39 |
|
tagasi üles |
|
 |
bigmarx
HV Guru

|
22.04.2008 21:58:01
|
|
|
Ma ei saa oma tekitada, sest see beeta staatilise IP värk hakkab eeldatavasti alles siis tööle, kui see tarkvara on seadmesse laekunud.
Ja kodus on DigiTV, sinna ei saa ka aparaati otse telefonikaablisse susata, siis ei saa telekat vaadata.
Pealegi on kaasasolnud kasutusjuhendis kirjas, et kui sissetulev ühendus ei ole ADSL, siis kasuta Etherneti üleslüli (uplink) pordis LAN4.
|
   |
385 |
|
tagasi üles |
|
 |
UB
HV Guru

|
22.04.2008 22:29:03
|
|
|
Kurat, nad oleks võinud ju tarkvara siis enne saatmistmasinasse laadida! Soome keel suus, suhtle nendega. Tegelikult nad saavad vist inglise keelest ka aru, nii et vahet pole. Aga kui juhendis oli kirjas, et neljas port on kuidagi eriline, siis on minu mõistus otsas...
|
|
   |
39 |
|
tagasi üles |
|
 |
bigmarx
HV Guru

|
22.04.2008 22:53:03
|
|
|
Ma nüüd olen tutkinud seda nende foorumit ja paistab, et ma pole esimene, kellel on selline häda. Täpselt sama probleemiga leidsin kohe umbes 4-5 teemat.
Lasen täna veel jurakal seista ja niisama Wifit pritsida, ehk suudab öö jooksul midagi paremaks muutuda.
Kui homme on sama seis, siis peab klienditoele kirja saatma...
|
   |
385 |
|
tagasi üles |
|
 |
indrpo
HV Guru
|
22.04.2008 23:20:54
|
|
|
Ma nüüd olen tutkinud seda nende foorumit ja paistab, et ma pole esimene, kellel on selline häda. Täpselt sama probleemiga leidsin kohe umbes 4-5 teemat.
Lasen täna veel jurakal seista ja niisama Wifit pritsida, ehk suudab öö jooksul midagi paremaks muutuda.
Kui homme on sama seis, siis peab klienditoele kirja saatma... |
lükka arvuti homeboxile järele ja tõmba elioni ots selle küljest ära, vaata kas saad homeboxilt ip aadressi, äkki peab selles seadmes enne seadistuse tegema, et ta jääb tööle sillana (missest et praegu tundub et töötab). Kui sealt midagi ehk näppida siis peale seda on vaja elioni ruuterist mingi port ka suunata homeboxile? kudagi peab wippies ju seadmele eemalt ligi pääsema?
|
|
Kommentaarid: 259 loe/lisa |
   |
226 |
|
tagasi üles |
|
 |
RPG16
HV Guru

|
23.04.2008 01:18:58
|
|
|
mul ka enne seadet ei näidanud neil kui panin juhtme wan pessa ja lasin sellel IP'd jagada (tegu wifiboxiga aga ehk on selles samas asi)
|
|
Kommentaarid: 203 loe/lisa |
   |
3 :: |
166 |
|
tagasi üles |
|
 |
bigmarx
HV Guru

|
23.04.2008 07:57:59
|
|
|
indrekp, mul on kaks varianti, kuidas asja käima sain, muude variantidega antakse erinevaid veateateid ja ei salvestata seadistust:
Spoiler 
Sellise seadistusega saan IP oma ruuterilt, internet töötab, kõik oleks nagu kena.
Spoiler 
Sellise seadistusega saan IP Wippies Homeboxilt, internet ei tööta.
Mõlemal juhul on Wifi võrgud kaitsmata ja seadistused pole My.wippies.com lehelt kohale minemise märke ilmutama hakanud.
Ise mõtlesin seda, et teise variandina näen ma Wippies seadet ja näen ka IP aadressi, mille ta saab. Teen Elioni ruuterist kogu liikluse suunamise sinna peale ja vaatan siis, mis saab. Loogika järgi peab sel juhul see seade ju interneedusesse nähtavaks muutuma, või mis...
Ja Homeboxil on WAN pesa asemel DSL pesa, ning sinna võrgukaabel ei sobi.
|
   |
385 |
|
tagasi üles |
|
 |
UB
HV Guru

|
23.04.2008 08:55:07
|
|
|
Huvitav mis porte ta andmevahetuseks kasutab. Kas tegemist on ainult sinu poolt algata andmesesiooniga või teeb välisserver mingeid päringuid. Kui lähtuda viimasest, siis vajaks ta avatud porte
Aga sa proovi seda PPPoE sisselogimist ilma Elioni vaheseadmeta. Kas ta siis läheb võrku? Tõsi, TV siis ei tööta, aga vähemalt saaksid sa oma uuendused kätte...
|
|
   |
39 |
|
tagasi üles |
|
 |
bigmarx
HV Guru

|
23.04.2008 09:10:44
|
|
|
UB kirjutas: |
Huvitav mis porte ta andmevahetuseks kasutab. Kas tegemist on ainult sinu poolt algata andmesesiooniga või teeb välisserver mingeid päringuid. Kui lähtuda viimasest, siis vajaks ta avatud porte
Aga sa proovi seda PPPoE sisselogimist ilma Elioni vaheseadmeta. Kas ta siis läheb võrku? Tõsi, TV siis ei tööta, aga vähemalt saaksid sa oma uuendused kätte... |
Wippies kirjutas: |
Kui näeme nende 12 kuu jooksul, et sinu seade on rohkem kui kaks nädalat võrgust välja lülitatud, siis saadame sulle seadme hinna suuruse arve. Kuidas me seda näeme? Aga nii, et Wippies Box saadab aeg-ajalt serverisse signaale. |
Ehk siis mina saan aru, et ikkagi suhtluse algatajaks on Homebox ise.
Eks peab õhtul jälle katsetama sellega
|
   |
385 |
|
tagasi üles |
|
 |
koristaja
HV kasutaja

|
23.04.2008 10:57:47
Re: Wippies - tasuta wifi kõigile |
|
|
link :: artikkel
time123 kirjutas: |
Märtsikuu Arvutimaailmas on juttu huvitavast ettevõtmisest nimega Wippies,...] |
|
|
Kommentaarid: 1 loe/lisa |
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
bigmarx
HV Guru

|
23.04.2008 17:36:13
|
|
|
Nii, mina sain siis ka asja toimima. Sidusin välisIP Homeboxi IP'ga ja asi hakkas elama
|
   |
385 |
|
tagasi üles |
|
 |
urmasr
HV vaatleja
|
23.04.2008 21:26:54
|
|
|
Nii, mina sain siis ka asja toimima. Sidusin välisIP Homeboxi IP'ga ja asi hakkas elama  |
proovin mina ka siin nii ja naa - aga ei midagi, äkki räägiksid lähemalt kuidas siduda välis ip homeboxiga?
|
|
tagasi üles |
|
 |
martenjv
HV kasutaja

|
23.04.2008 22:02:21
|
|
|
Palju ühe seadme netilevitamise raadius on?
|
|
Kommentaarid: 7 loe/lisa |
   |
7 |
|
tagasi üles |
|
 |
bigmarx
HV Guru

|
24.04.2008 08:16:15
|
|
|
urmasr kirjutas: |
Nii, mina sain siis ka asja toimima. Sidusin välisIP Homeboxi IP'ga ja asi hakkas elama  |
proovin mina ka siin nii ja naa - aga ei midagi, äkki räägiksid lähemalt kuidas siduda välis ip homeboxiga? |
Eks see oleneb juba ruuterist.
Mina tegin nii: Netijuhe Homeboxile 4LAN pesasse, seadistuses punkt "Ethernet Uplink", Thompsoni ruuteris avalehel näha vastavas pordis uus seade, klikk sinna peale ja allpool valik "Assign to public IP" vms. Peale seda tegin Homeboxile restardi, sest kümmekond minutit ootamist tulemust ei andnud ja peale restarti oli asi korras, ehk siis seaded seadmes ja my.wippies.com andmetel seade võrgus.
Levi ei ole veel proovinud, aga minu elamises igatahes levib igal pool.
|
   |
385 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tanel
HV Guru

|
|
Kommentaarid: 465 loe/lisa |
   |
12 :: |
7 :: |
358 |
|
tagasi üles |
|
 |
Vermon
Kreisi kasutaja

|
24.04.2008 15:47:07
|
|
|
UB kirjutas: |
Mind hakkab ka huvitama nende äriidee... |
Kui sa ei ole wippies kommuuni liige, siis pead ju kahe tunni eest euro maksma, sealt see papp idee järgi tuleks
|
|
Kommentaarid: 14 loe/lisa |
   |
12 |
|
tagasi üles |
|
 |
RassK
HV Guru

|
24.04.2008 16:03:07
|
|
|
Nagu ma aru saan siis saavad tasuta teiste wifit kasutada ainult wippies ruuterit omavad inimesed?
kuidas see värk muidu toimib?
olemas on kodus kaks lauaarvutit + üks sülearvuti + DigiTV
Ei taha nende neti kiirust küll piirata.
üldiselt kui võtta nii et elioni poolt antud wifi ruuteril on 4 porti (1-2 kasutab lauaarvuti ning neljas kasutusel teleka poolt)
siis kui panna wippies ruuter kolmandasse porti?
|
|
Kommentaarid: 116 loe/lisa |
   |
101 |
|
tagasi üles |
|
 |
time123
HV Guru

|
24.04.2008 17:09:27
Re: Wippies - tasuta wifi kõigile |
|
|
koristaja kirjutas: |
time123 kirjutas: |
Märtsikuu Arvutimaailmas on juttu huvitavast ettevõtmisest nimega Wippies,...] |
|
Kahtlen, et artikli autor ilma luba küsimata seda pilti levitada lubab..
|
|
Kommentaarid: 203 loe/lisa |
   |
178 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tomv
Kreisi kasutaja

|
24.04.2008 18:25:59
|
|
|
Kas on loota ka, et kaabliga saab seda kasutada? Oleksin lahkesti valmis jagama oma ühendust ning saaks ka ise pspga netis kergemini liikuda. Hetkel istun kaabli otsas ning elion on võrreldes praeguse teenusepakkujaga on ropult kallis.
_________________ jah |
|
Kommentaarid: 20 loe/lisa |
   |
19 |
|
tagasi üles |
|
 |
urmasr
HV vaatleja
|
24.04.2008 19:03:44
|
|
|
urmasr kirjutas: |
proovin mina ka siin nii ja naa - aga ei midagi, äkki räägiksid lähemalt kuidas siduda välis ip homeboxiga? |
Eks see oleneb juba ruuterist.
Mina tegin nii: Netijuhe Homeboxile 4LAN pesasse, seadistuses punkt "Ethernet Uplink", Thompsoni ruuteris avalehel näha vastavas pordis uus seade, klikk sinna peale ja allpool valik "Assign to public IP" vms. Peale seda tegin Homeboxile restardi, sest kümmekond minutit ootamist tulemust ei andnud ja peale restarti oli asi korras, ehk siis seaded seadmes ja my.wippies.com andmetel seade võrgus.
Levi ei ole veel proovinud, aga minu elamises igatahes levib igal pool. |
jep ja toimibki... tundub, et võlusõna oligi homeboxi restart...tänud vastamise eest...
|
|
tagasi üles |
|
 |
indrpo
HV Guru
|
24.04.2008 19:29:16
|
|
|
ma pigem soovitaks edaspidistel wippies liitujatel elioni digiv toote otsa wifiboxi tellida, MITTE homebox. see viimane on siis ainult nendele kellel ainult tavaline DSL ühendus nagu elisa või elioni ilma dtv'ta kodulahendused.
|
|
Kommentaarid: 259 loe/lisa |
   |
226 |
|
tagasi üles |
|