Avaleht
uus teema   vasta Raud »  Kast / Toide / Casemod »  Toidet vaiksemaks - võimalik? Chieftec märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
t6nnnu
HV kasutaja
t6nnnu

sõnum 23.04.2008 18:52:44 Toidet vaiksemaks - võimalik? Chieftec vasta tsitaadiga

nii
tegemist on Chiefteci toitega. 620 W. välimuse järgi otsustades sarnaneb Chiefteci kodukalt kõige rohkem sellise isendiga : CFT-620-A12S.

Toiteplokk teeb nimelt liiga palju häält. Tõenäoliselt ei ole ta vigane, sest olen netist lugenud et see toitekas teebki palju heli. Kas on võimalik selle toiteploki korpus lahti teha ja sealt seest ventilaator ära vahetada või on see minu(algaja siiski) jaoks liiga keeruline?

Tõnis
Kommentaarid: 38 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 35
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
skulmars
HV Guru

sõnum 23.04.2008 19:02:07 Re: Toidet vaiksemaks - võimalik? Chieftec vasta tsitaadiga

t6nnnu kirjutas:
nii
tegemist on Chiefteci toitega. 620 W. välimuse järgi otsustades sarnaneb Chiefteci kodukalt kõige rohkem sellise isendiga : CFT-620-A12S.

Toiteplokk teeb nimelt liiga palju häält. Tõenäoliselt ei ole ta vigane, sest olen netist lugenud et see toitekas teebki palju heli. Kas on võimalik selle toiteploki korpus lahti teha ja sealt seest ventilaator ära vahetada või on see minu(algaja siiski) jaoks liiga keeruline?

Tõnis

keerulist pole midagi seal, üks variant on vent ka vaiksemalt jooksma panna (7v peale) . ise pole veel midagi nii maha põletand, kuid väike risk muidugi on icon_smile.gif
Kommentaarid: 213 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 3 :: 1 :: 177
tagasi üles
t6nnnu
HV kasutaja
t6nnnu

sõnum 23.04.2008 19:10:17 vasta tsitaadiga

kas lahtitegemisel ma saan põhimõtteliselt lihtsalt vendi lahti kruvida ja uue "sharkooni näiteks) asemele panna?
tagasi üles
-RaiTz-
Kreisi kasutaja
-RaiTz-

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 23.04.2008 19:16:13 vasta tsitaadiga

Sa pead uuel ventikal pistiku ära vahetama, selle saad vana ventika küljest.
Kommentaarid: 34 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 28
tagasi üles
Foxxx
HV veteran
Foxxx

sõnum 23.04.2008 19:18:32 vasta tsitaadiga

Ma ei tea kuidas uute toidetega on, aga niipalju kui ma codegen-e ja ühte vana Fortonit olen lammutanud, siis vendijuhtmed olid minu mäletamist mööda joodetud kinni..
Kõige lihtsam variant on ise kallale minna, ja lahti teha ja uurida. Loomulikult garantii kaob sellega seoses üldiselt, kuna enamuste puhul on kruvi kohale paigaldatud selleks vastav kleeps.
Kommentaarid: 60 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 57
tagasi üles
t6nnnu
HV kasutaja
t6nnnu

sõnum 23.04.2008 19:20:25 vasta tsitaadiga

selge! ma saan praegu teie jutu järgi aru et mul on seda pmst ohutu avada ja uurida natukene. tsipa aja pärast hakkan kruvisid keerama siis. mida ma jälgima peaks seda avades? (mõtlen et kas midagi eriti kergesti purunevat vms on vaja jälgida?)
tagasi üles
skulmars
HV Guru

sõnum 23.04.2008 19:25:21 vasta tsitaadiga

t6nnnu kirjutas:
selge! ma saan praegu teie jutu järgi aru et mul on seda pmst ohutu avada ja uurida natukene. tsipa aja pärast hakkan kruvisid keerama siis. mida ma jälgima peaks seda avades? (mõtlen et kas midagi eriti kergesti purunevat vms on vaja jälgida?)

ei purune seal midagi, kui haamri ja peitliga avama ei hakka seda. ja siis ka vaevalt
Kommentaarid: 213 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 3 :: 1 :: 177
tagasi üles
t6nnnu
HV kasutaja
t6nnnu

sõnum 23.04.2008 20:34:10 vasta tsitaadiga

nii. toiteplokis olevast ventilaatorist tuleb välja 4 juhet, hargnevad 2 paariks. esimene paar lõpeb toiteplokis otsikuna, mis näeb välja nagu tavalise vendi otsik, kuid väiksem, teine lõpeb emaplaadil tavalise ventilaatori otsikuna.
kui ma selle vendi välja vahetan, siis kuidas ma juhtmed organiseerin? minuteada tavalisel poes ostetud vendil on kolme "traadikesega" juhe.
tagasi üles
tahanteada
Lõuapoolik
Lõuapoolik

sõnum 23.04.2008 20:56:43 vasta tsitaadiga

t6nnnu: Suur lärm näitab tavaliselt suurt tarbitavat võimsust, mille tõttu ventilaator uhab maksimaalkiirusega ringi. Seega - kiiruse vähendamine = toiteplokis olevate detailide kõva lisakuumenemisega...

4-st juhtmest 2 on ventilaatori pingejuhtmed. Ülejäänud 2 on (pöörete) anduri omad. Need, kas on olemas, või mitte, ei oma erilist tähtsust.
NB! Vendi vahetusel pead teadma väga olulist asja, et:
Kas ventilaator on sisseehitatud temperatuuriregulaatoriga
Kas ventilaator on ilma sisemise termoregulaatorita. Sel juhul asub termoandur ja regulaator kas emaplaadil, või siis iseseisva lisaskeemina.
Kommentaarid: 284 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 11 :: 211
tagasi üles
t6nnnu
HV kasutaja
t6nnnu

sõnum 23.04.2008 21:17:32 vasta tsitaadiga

mkay icon_eek.gif

kust ma selle kohta uurida saan ning kuidas ma saadud tulemusi kasutan uue ventilaatori installeerimisel?
tagasi üles
vambola
HV veteran

sõnum 23.04.2008 21:25:46 vasta tsitaadiga

tahanteada kirjutas:

NB! Vendi vahetusel pead teadma väga olulist asja, et:
Kas ventilaator on sisseehitatud temperatuuriregulaatoriga
Kas ventilaator on ilma sisemise termoregulaatorita. Sel juhul asub termoandur ja regulaator kas emaplaadil, või siis iseseisva lisaskeemina.

t6nnnu kirjutas:

kust ma selle kohta uurida saan ning kuidas ma saadud tulemusi kasutan uue ventilaatori installeerimisel?

Pane olemasoleva vendi peal olevad andmed googlisse. Kui on vähegi mõistlik tootja, siis leiad nende lehelt tehnilised andmed.
Kommentaarid: 128 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 120
tagasi üles
t6nnnu
HV kasutaja
t6nnnu

sõnum 24.04.2008 20:24:49 vasta tsitaadiga

mõttes oli siis üks NOCTUA kallimat sorti vent.
LINK Modikompi
http://www.modikomp.ee/index.php?page=shop.product_details&category_id=116&flypage=flypage_modikomp&product_id=1055&option=com_virtuemart&Itemid=26
homme proovin siis uurida temperatuuriregulaatori kohta.

Tänud abi eest siiamaani igatahes thumbs_up.gif

EDIT: neljapäev on nüüd icon_smile.gif

nii. praegune vent, mis toitekal algselt kaasas on valmistatud Hong Shengi nimelise firma poolt icon_lol.gif .

kodukas on üsnagi ühekülgne, mina sealt ei suutnud termoregulaatorite kohta midagi leida.
http://www.hong-sheng.com/ebusiness/EN/product_list.asp?catalogid=4&type_id=17 (alt teine sarnaneb minu omaga kõige rohkem)

uue vendi kohalt veel niipalju, et ostsin Kartulisalongist Zalman ZM-F3-e. ilmselt panen ma talle takisti nii et ta töötaks umbes 8A peal. nii ei tohiks jahutusest väheks jääda, sest Hong Shengi ( thumbs_up.gif ) kodukalt lugesin, et praeguse vendi airflow on maksimaalselt 12.4 CFM.

juhtmete ühendamise koha pealt on siiski üks suur küsimärk.

ettepanekuid/ideid/mitte-nõustumisi? icon_razz1.gif
tagasi üles
vambola
HV veteran

sõnum 24.04.2008 20:33:50 vasta tsitaadiga

t6nnnu kirjutas:

kodukas on üsnagi ühekülgne, mina sealt ei suutnud termoregulaatorite kohta midagi leida.
http://www.hong-sheng.com/ebusiness/EN/product_list.asp?catalogid=4&type_id=17 (alt teine sarnaneb minu omaga kõige rohkem)

uue vendi kohalt veel niipalju, et ostsin Kartulisalongist Zalman ZM-F3-e. ilmselt panen ma talle takisti nii et ta töötaks umbes 8A peal. nii ei tohiks jahutusest väheks jääda, sest Hong Shengi ( thumbs_up.gif ) kodukalt lugesin, et praeguse vendi airflow on maksimaalselt 12.4 CFM.

Millised need kirjad vendil on? See alt teine sinu viidatud lehel on ju 50mm vent. See ei ole võimalik.
Kommentaarid: 128 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 120
tagasi üles
LauriTed
HV Guru

sõnum 24.04.2008 20:44:55 vasta tsitaadiga

Võid ka teise vendi ostu peale mõelda.
http://www.arvutikeskus.ee/index.php?pid=0&id=24&menyy_id=24&action=look&lookid=8129
Oman seda Ciffut ja on küll vaikse vendiga thumbs_up.gif
Kommentaarid: 248 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 0 :: 225
tagasi üles
tahanteada
Lõuapoolik
Lõuapoolik

sõnum 24.04.2008 20:54:28 vasta tsitaadiga

Kui detailid on 60-80 kraadi tulised, siis see vent uhabki max. kiirusega.
Ja kiiruse piiramisega t6useb vidinate temperatuur 10-20 kraadi ylespoole!
See temp hakkab omakorda detaile so'o'ma.
Sellist asja tuleb igal juhul arvestada. Veel parem: Tasub v6tta m66tur ja detailide temperatuur 2ra m66ta...

Postitatud mobile device
Kommentaarid: 284 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 11 :: 211
tagasi üles
t6nnnu
HV kasutaja
t6nnnu

sõnum 24.04.2008 21:58:52 vasta tsitaadiga

vambola kirjutas:
t6nnnu kirjutas:

http://www.hong-sheng.com/ebusiness/EN/product_list.asp?catalogid=4&type_id=17 (alt teine sarnaneb minu omaga kõige rohkem)[...] kodukalt lugesin, et praeguse vendi airflow on maksimaalselt 12.4 CFM.

Millised need kirjad vendil on? See alt teine sinu viidatud lehel on ju 50mm vent. See ei ole võimalik.

icon_smile.gif tõesti minu viga. vabandan hooletuse pärast. pilt toitekas olevast fanist:
Spoiler Spoiler Spoiler

tsitaat:
Võid ka teise vendi ostu peale mõelda.
http://www.arvutikeskus.ee/index.php?pid=0&id=24&menyy_id=24&action=look&lookid=8129
Oman seda Ciffut ja on küll vaikse vendiga thumbs_up.gif

ma olen oma praeguse toite võimsusega rahul, kuid hetkel loodan et saan ka müra natukene vähendada ilma suurt maksmata.
uus sama tugev toitekas küsiks palju raha, paneksin selle raha pigem muude asjade alla icon_smile.gif .

tsitaat:
Sellist asja tuleb igal juhul arvestada. Veel parem: Tasub v6tta m66tur ja detailide temperatuur 2ra m66ta...

Hakkan mõõturi kättesaadavust uurima.

Nüüd jälle ära kuni pühapäevani(halval ajal tuli mul idee hakata elektrikuks).
tagasi üles
Turps
HV kasutaja
Turps

sõnum 25.04.2008 16:56:33 vasta tsitaadiga

Vahetasin samuti samal toitel vendi ära, sest müra mida see isend tegi oli väljatalumatu icon_neutral.gif. Vendiks valisin scythe s-flexi 1100rpm mis on peaaegu hääletu. Kuu aega on toide kuumuses "piinelnud" aga küll ta vastu peab icon_smile.gif
Kommentaarid: 33 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 31
tagasi üles
xeon
HV kasutaja
xeon

sõnum 27.06.2008 11:30:42 vasta tsitaadiga

endal on fortron bluestorm II 500w ..probleem siis selles et peale seda kui ma sisse login hakkab toiteka vent hullult pöördeid üles võtma ja siis undab kuskil 3-4 min ja siis vent naq rahuneb maha..
et kuidas saaks seda probleemi lahendada?

roolik
HV kasutaja

sõnum 27.06.2008 13:36:58 vasta tsitaadiga

Sai ka enda Chieftec 620W CFT-620-A12S-l vent ära vahetatud Yateloon D12SH-12 vastu
7.v peal jookseb väga vaikselt. suure koormuse all (~1h) ka kuumaks ei läinud. thumbs_up.gif
krusu70lt ostetud https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?t=369720&highlight=
Kommentaarid: 63 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 59
tagasi üles
profiil
HV kasutaja
profiil

sõnum 29.06.2008 11:56:32 vasta tsitaadiga

tsitaat:
Sai ka enda Chieftec 620W CFT-620-A12S-l vent ära vahetatud Yateloon D12SH-12 vastu

Endal täpselt sama asi tehtud. Kui arvuti on idles ega mingit suuremat programmi ei ole taga, siis on seal 1k RPM piiri peal. Kui mängimiseks läheb siis tõstan nii 1500+.
Õhu soojuse järgi, mis toitest tuleb, võib oletada, et toide ise tükk maad jahedam kui vana vendiga.
Kommentaarid: 22 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 22
tagasi üles
fragile
Kreisi kasutaja
fragile

sõnum 30.06.2008 02:44:04 vasta tsitaadiga

CHIEFTEC PSU ATX/EPS 550W PFC 12CM 27DB GPS-550AB-A
+
Akasa 12 cm Amber Case Fan, 3 Pin, 2 Ball Bearing, Ultra Quiet
+
nexus silicone fan mounts

Väga palju vaiksem thumbs_up.gif
Kõvaketas häirib idles..

Äkki keegi oskab head fani soovitada? icon_lol.gif
Kommentaarid: 80 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 72
tagasi üles
A-Circus.
Kreisi kasutaja
A-Circus.

sõnum 13.08.2008 15:12:10 vasta tsitaadiga

Ei hakanud eraldi teemat tegema, aga äkki oskab keegi mind aidata.

Nimelt toiteplokis on kaks ventilaatorit 80mm+120mm ajapikku on 80mm hakanud endast üsna häälekalt teada andma. Eile natuke õlitasin teist aga väga palju ta vaiksemaks ei läinud ning sellest ka küsimus, et kui vajalik see väiksem vent üldse olla võib? Puhub ta ju suure vendi poolt liigutatud lihtsalt edasi. Poolteist aastat tagasi sai väga soolase hinna eest soetatud ning seetõttu ei tahaks ka välja vahetada, samas vaikus oleks hea.
Kommentaarid: 50 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 48
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Raud »  Kast / Toide / Casemod »  Toidet vaiksemaks - võimalik? Chieftec
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.