Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
blackwerew
Kreisi kasutaja

|
28.03.2008 21:22:39
|
|
|
Sellone probleem, et alati kui mingi wiFi võrk olemas on siis viskab mulle displayle ette, et millist ma valida tahan... ma kuskilt seadetest midagi kruttisin aga ma ei mäleta mida.... :/
Ehk oskab keegi aidata ?
_________________ Loogika on idiootsuse viimane tase.
 |
|
Kommentaarid: 43 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
4 :: |
1 :: |
30 |
|
tagasi üles |
|
 |
AsTeR
HV kasutaja

|
29.03.2008 00:23:59
|
|
|
vb aitab
Seaded - üldine - kohandamine - ooteresiim - akt.ooteres.lis.mood. ja sealt võtad WLAN maha
|
|
Kommentaarid: 9 loe/lisa |
   |
0 :: |
9 |
|
tagasi üles |
|
 |
blackwerew
Kreisi kasutaja

|
29.03.2008 12:04:54
|
|
|
AsTeR kirjutas: |
vb aitab
Seaded - üldine - kohandamine - ooteresiim - akt.ooteres.lis.mood. ja sealt võtad WLAN maha |
Mul pole üldse seda ees... Lihtsalt ennem kui wlan alas olin siis ei tulnud sea wlani märki ka aga nüüd on...
 |
|
   |
30 |
|
tagasi üles |
|
 |
John Smith
HV veteran
|
29.03.2008 12:39:49
|
|
|
blackwerew kirjutas: |
vb aitab
Seaded - üldine - kohandamine - ooteresiim - akt.ooteres.lis.mood. ja sealt võtad WLAN maha |
Mul pole üldse seda ees... Lihtsalt ennem kui wlan alas olin siis ei tulnud sea wlani märki ka aga nüüd on... |
Lk94
_________________ Kui te panete midagi mällu, jätke meelde, kuhu te panete. |
|
Kommentaarid: 34 loe/lisa |
   |
33 |
|
tagasi üles |
|
 |
blackwerew
Kreisi kasutaja

|
29.03.2008 12:49:31
|
|
|
John Smith kirjutas: |
vb aitab
Mul pole üldse seda ees... Lihtsalt ennem kui wlan alas olin siis ei tulnud sea wlani märki ka aga nüüd on... |
Lk94 |
?
Ma mäletan, et oli mingi teema, et näita WLANi olemasolu vms.
Aga kus, seda ma ei mäleta...
 |
|
   |
30 |
|
tagasi üles |
|
 |
duplex
Kreisi kasutaja

|
29.03.2008 13:42:23
|
|
|
Saab ju lülitada Wlan otsingu välja, seatsamast kus näitab võrku annab valiku? Mulle küll meeldib kui see ees on Saab kohe kiirelt võrku valida kui vaja
Ja kui ootereziimi menüüst välja tahad noppida siis toimi järgmiselt: vahendid->seaded->üldine->kohandamine->ootereziim->akt.ooterez.lis.mood.->w-lan eest märk maha!
|
|
Kommentaarid: 65 loe/lisa |
   |
63 |
|
tagasi üles |
|
 |
blackwerew
Kreisi kasutaja

|
29.03.2008 13:48:41
|
|
|
LOCAL kirjutas: |
Saab ju lülitada Wlan otsingu välja, seatsamast kus näitab võrku annab valiku? Mulle küll meeldib kui see ees on Saab kohe kiirelt võrku valida kui vaja
Ja kui ootereziimi menüüst välja tahad noppida siis toimi järgmiselt: vahendid->seaded->üldine->kohandamine->ootereziim->akt.ooterez.lis.mood.->w-lan eest märk maha! |
Mh... Saad sa aru... Vaata seal üleval kus näpuluku märk ka on.. Selle kõrval on see ruudukese asi vms. kui WLAN piirkonnas olen. Ennem ei olnud seda. Ma ei mäleta mida ma näppisin et tuli.
 |
|
   |
30 |
|
tagasi üles |
|
 |
John Smith
HV veteran
|
29.03.2008 14:00:36
|
|
|
LOCAL kirjutas: |
Ja kui ootereziimi menüüst välja tahad noppida siis toimi järgmiselt: vahendid->seaded->üldine->kohandamine->ootereziim->akt.ooterez.lis.mood.->w-lan eest märk maha! |
Mh... Saad sa aru... Vaata seal üleval kus näpuluku märk ka on.. Selle kõrval on see ruudukese asi vms. kui WLAN piirkonnas olen. Ennem ei olnud seda. Ma ei mäleta mida ma näppisin et tuli. |
Ja mina ei saa aru miks sa tahad, et teised sinu eest manuali loeksid, ise ei viitsi või
Andsin juba lehekülje numbri ka.
WLAN-i kasutatavuse
vaatamine
Kui soovite, et seade näitaks WLAN-võrgu olemasolu,
valige Menüü > Vahendid > Seaded > Ühendus >
WLAN > Näita WLAN-i olemasolu.
Kui WLAN-võrk on saadaval, kuvatakse ekraanil .
Näpunäide: Võite ka otsida piirkonnas toimivaid
_________________ Kui te panete midagi mällu, jätke meelde, kuhu te panete. |
|
Kommentaarid: 34 loe/lisa |
   |
33 |
|
tagasi üles |
|
 |
blackwerew
Kreisi kasutaja

|
29.03.2008 14:11:23
|
|
|
Mam tänan väga, just nimelt seda vaja oligi.
Sain korda 8)
 |
|
   |
30 |
|
tagasi üles |
|
 |
duplex
Kreisi kasutaja

|
29.03.2008 14:14:17
|
|
|
seaded->ühendus->wlan->näita wlan olemasolu-> mitte kunagi
edit: sry, ei pannud eelnevat kommentaari tähele kui telefoni näppisin
|
|
   |
63 |
|
tagasi üles |
|
 |
Kopz
HV kasutaja
|
30.03.2008 20:58:33
|
|
|
Tere.
Vahepeal on aeg edasi läinud ja telefoniga ning lisatarvikutega pikemalt tutvust tehtud. Kõigepeal aga tooks veel paar miinust välja. Esiteks on telefoni sisselülitumis aeg meeletult pikk. Algul arvasin, et see on ainult minu telefoni probleem, kuid sõber, kes omab E50 ütles et ka tema telefonil on sama probleem. Homikul telefoni sisse lülitades saab juba õhtuks rääkima hakata. Teine probleem on selles, et MPEG4 formaadis videod kipuvad telefonis hakkima. Korra või kaks kahe minutilise klipi vältel, kuid mitte iga klipiga ja mitte alati. Pikemaid klippe ma veel netist leidnud ei ole seega ma ei tea kuidas näiteks viie või kümne minutilise videolõigu vaatamine sujuks. Kolmas miinus, mida välja tooks on kohati keeruline menüü. E51 manualist oli vahepeal minu öökapi raamat saanud.
Juurde ostetud vidinad ja nendega seonduvad probleemid.
Enesestmõistetavalt sai kohe mälu mahtu suurendatud, et oma lemmikmuusikat telefonis kuulata. Valik osutus SanDisk 4Gb suuruse microSDHC kaardi kasuks, millel on class2 kiirusnäitaja. Kaardi maht on minu jaoks hetkel täiesti piisav ja kuna telefon ise ei ole teab mis paugupill, siis ei tekita ka kaardi class2 kiirus mingeid takistusi. Huvitaval kombel mängib mõni MPEG4 formaadis video kaardi pealt isegi paremini kui telefoni mälust. Märkusena olgu lisatud, et telefoni enda mälu on minimaalselt hõivatud. Seega ei tohiks jõnksutamise probleem selles olla.
Kuna ma olen vähemalt enda arvates paras audiofiil, siis järgmise asjana hakkasin otsima sobilikke kõrvaklappe. Põhiline kriteerium oli, et peavad olema nn. nööpklapid ehk sellised, mis sügavale kõrva sisse käivad ja koos hf vastuvõtjaga. Aga mis sa siin ikka otsid, kui antud telefonile valik praktiliselt puudub. Kuid siis leidsin enda arvates hea ja odava lahenduse. Euronicsis soovitati osta Philipsi kõrvaklapid koos hf vastuvõtjaga vähem kui kahesaja krooni eest! Selline hind tundus lausa lotovõiduna kuna järgmise hf komplekti eest pidanuks Elisa esinduses (mujal neid ei müüda!) 450eeku välja käima. Odavast hinnast tingituna arvestasin kohe ka sellega, et originaal klapid tuleb ilmselt kohe ka paremate vastu vahetada. Õnneliku ostjana tulin koju, keerasin pakendi tagurpidi, et nuga pakendisse lüüja ja.....otot.....pahupoolel olev joonis näitab, et pakend sisaldab ainult kõrvalkappe ja hf juhe tuleb veel eraldi juurde osta. Pettununa viisin klapid Euronicsisse tagasi ja tegin müüjatele kiire tootekoolituse, et järgmised ostjad sama reha peale ei astuks.
Järgmisena seadsin sammud Elisa esinduse poole, kus pakutakse E51le kahte hf komplekti HS-44 AD-44 ja HS-45 AD-45 (AD tähistab 2,5 üleminekut 3,5 peale). Vahe on neil siis selles, et HS-44 on valge, kõrvalkapid on kummist otstega, mis käivad sügavale kõrva ja hf osal on tavalised vajutatavad nupud. HS-45 on seevastu must, tavaliste nööpklappie ja puutetundliku paneeliga. Siin ei olnud valik õnneks raske. HS-44 juures sobis kõik peale valge värvi. Kuna igasugused kõrvaklapid mulle kahjuks ei sobi, siis palusin müüjalt (naisterahvas) neid kõrva proovida. Minu positiivseks üllatuseks oli müüja sellega nõus, sest pakend oli täielikult kinnine. Proovige leida kauplust, kus täiesti suletud pakendist kõrvaklapid proovimiseks välja võetakse. Ega ikka ei leia küll. Pean tunnistama, et mitte ühedki klapid ei ole varem minu kõrva nii hästi sobinud. Kuulama ma neid klappe ei hakanud, sest E51te sel hetkel kaasas ei olnud. Kui klapid lõpuks telefoniga ühendatud said pidin järjekordselt pettuma. Seekord sattus mulle praak komplekt. Raadiot ei mänginud nad üldse ja muusikafaile suutis ainult üks klapp vaevu mängida. Neid tagasi poodi viies mõtlesin, et vahetatakse kohe ringi. Nii see kahjuks ei läinud. Klapid tuleb saata tagasi maaletooja juurde ja siis nende vastust ootama jääda. Poolteist nädalat hiljem helistatakse mulle Elisast ja teatatakse, et nüüd on kõik korras, täpsustamata seda, kas klapid asendati või remonditi. Poodi jõudes ulatati mulle üle see sama pakend, mille ma olin ennem hoolikalt kinni klammerdanud, et sisust midagi kaduma ei läheks. Hämmastus oli seda vaadates suur, sest ühtegi klambrit ei olnud nad isegi mitte puudutanud. Juba proovimata oli selge, et see komplekt endiselt ei tööta. Tõestamaks seda müüjale (ikka naisterahvas, kuid mitte sama kes eelmine kord) võtsin ma pakendi ikkagi lahti ja lasin müüjal kuulata. Seekord saadeti klapid tagasi maaletoojale (vist oli TeleMark) koos kurja kirjaga. Läks veel nädal mööda kui Elisast mulle tagasi helistati ja oh üllatust, handsfree komplekt koos kõrvaklappidega, mis pakendil oleva kirja järgi pidi muude telefonide seas ka minu omale sobima tegelikult ei sobigi. Tuleb välja, et pakendil on kirjaviga!!! Õnneks tagastati raha ilma igasuguse probleemita. Hetk hiljem valisin ma juba Nokia Eesti numbrit. Ligi kahekümne minutilisest telefonikõnest teen järelduse, et selles asutuses ei tiksu vennad päris õieti ei teadnud nad sellest trükiveast midagi, ei osanud nad mulle öelda milline komplekt telefonile siis sobida võiks ega ka seda, kas ma võin suvalised klapid otse telefoni ühendada ilma hfta. Ühesõnaga täielikud puupead!
Ise uurima hakates sain teada, et komplekt HS-45 sobib ikkagi minu telefonile, et seekord ei ole tegemist trükiveaga. Nokia kodulehel on isegi kirjas, et nende hf pesasse võib ka suvalised ühilduvad klapid pista. Kuid nüüd painab mind järgmine küsimus: kui suure takistusega peavad minu enda klapid olema. Hea on ju kirjutada, et võid enda klapid panna kui nad takistust ei märgi. See on neil vist üldse valus teema, sest kaupluses müügipakendeid uurides ei ole mitte ühelgil komplektil kõrvaklappide takistust kirjas.
Üleeile mõtlesin, et lähen kergemat, kuid kallimat vastupanu teed ja ostan Philips (SHB7100/00) bluetood hf komplekti, mis maksab 1499eek. Pakendis kaasas olevad kõrvaklapid nägid paljulubavad välja. Õnneks on pakend tehtud tarbijasõbralik ja seda saab peale avamis uuesti sulgeda, tänu millele oli müüja nõus neid mulle andma proovida. Kuid need klapid kahjuks minu kõrva ei sobinud, seepärast ei hakanud ma neid üldse kuulamagi.
Siit siis minu küsimus suurele ringile. Kas keegi on telefoniga enda klappe kasutanud ja kas on ühendatud otse või läbi mõne hf seadme? Krt. tahaks juba normaalselt muusikat kuulata.
|
|
Kommentaarid: 28 loe/lisa |
   |
27 |
|
tagasi üles |
|
 |
keeRISTOrm
HV kasutaja
|
30.03.2008 21:31:18
|
|
|
Endal mul oli enne nokia 3250, väga head klapid - just need samad kummiotstega mis kõrva sisse lähevad (ad-47 - http://mea.nokia.com/MEDIA_BANK_100/R6Accessories/H/HS-20,_AD-41/hs-20_ad-41_312x312.jpg ).
Ostsin siis E51 ja kuulasin, et need klapid mis sellega kaasas olid on ikka väga mööda. Kuna E51 on 2.5 otsik ja klappidel on 3.5 siis sinna need klapid sisse mahtunud. Seadsin siis sammud Elfa elektroonikapoodi (varem Tevalo nimeline) ja ostsin väikese 2.5 - 3.5 pesa ülemineku jupi, 7 eesti krooni maksis vist... Siis lükkasin selle telefoni ja sinna klapid edasi ja kõik korras. Hands free'na kasutada ei saa, sest navipuldi osa jäi välja, aga ma ei kasutanud seda nagunii. Vägagi rahul
|
|
Kommentaarid: 70 loe/lisa |
   |
2 :: |
63 |
|
tagasi üles |
|
 |
Kopz
HV kasutaja
|
30.03.2008 22:16:36
|
|
|
Need mida sa kasutad on Nokia enda klapid, mille takistust sa ilmselt ei tea. Mind huvitab see, mis saab siis kui ma ostan mitte originaal klapid. Enamusel nööklappidel on takistus 16Ohm. Võta nüüd kinni kas sellised klapid hakkavad teefonis mängima või mitte.
|
|
Kommentaarid: 28 loe/lisa |
   |
27 |
|
tagasi üles |
|
 |
rex
HV Guru

|
31.03.2008 10:22:50
|
|
|
Kopz kirjutas: |
Kõigepeal aga tooks veel paar miinust välja. Esiteks on telefoni sisselülitumis aeg meeletult pikk. Algul arvasin, et see on ainult minu telefoni probleem, kuid sõber, kes omab E50 ütles et ka tema telefonil on sama probleem. Homikul telefoni sisse lülitades saab juba õhtuks rääkima hakata. |
Pikem buutimisaeg on paratamatu, kuna Symbianiga telefoni võib vabalt võrrelda PC-ga. Samas ei tasu nüüd üle ka dramatiseerida - tegin just katse, sisselülitusnupu vajutamisest ootereziimi ekraani ette ilmumiseni üsna täpselt 40 sek. Seal sees siis veel ka inimfaktorist olenev PIN-koodi sisestamine. Kui see tõesti igal hommikul liiga pikk aeg tundub, võib telefoni ju ööseks lihtsalt offline reziimi panna. Mina jätan ööseks täpselt samasse asendisse kui päeval, kuna kui keegi mulle öösel helistab, on tal tavaliselt tõesti häda käes.
BT klappe ostes pead arvestama sellega, et raadio nendega ei tööta. Pole antenniks vajalikku juhet. 2.5>3.5 üleminek on maru pikk jurakas. Sellega koos mahuks telefon taskusse ehk ainult püstiselt, taguots üleval. Ja ikka oleks oht see vastikult peenike 2.5 pulk ära murda. Üldse käib pinda, et selle "meil on maailma kõige õhem telefon" kampaania tõttu need pesad nii pisikesed on. Laadija ots samamoodi. Ma imestan, et ma pole seda juba kogemata ära murdnud. Hommikul unise peaga õhtul laadima jäetud telefoni haarates näiteks, kui juhe kuskile taha kinni jääb. Minu poolest oleks võinud telefon vabalt paar mm paksem olla, kui tal oleks vana hea Nokia laadijapesa ja 3.5 mm stereopesa. Ja USB-ist laadimist võiks ka ikkagi toetada. Vahepeal omatud N95-ga see ka ei toiminud. Hetkel teise telefonina kasutuses olev Asus P535 on ses mõttes hea - enamvähem suvalises kodus on digikaamera jaoks mini-USB otsaga kaabel olemas ja telefoni saab alati mõne arvuti taha laadima panna.
Takistusega on lihtne - võta tester pihku ja mõõda ära! Samas ma pakun, et pole mingit vahet, millised poest ostetud nööpklapid sa sinna taha torkad - toimivad kõik. Võimalik, et mõned lihtsalt veidi valjemalt, mõned vaiksemalt.
|
|
Kommentaarid: 247 loe/lisa |
   |
226 |
|
tagasi üles |
|
 |
blackwerew
Kreisi kasutaja

|
31.03.2008 11:07:16
|
|
|
Selline mure, et telefon lihtsalt täiesti suvalisel hetkel kuvab mulle ette selle lehe kus need wiFi võrgud mis saadaval, kirjas on.
Näiteks hakkasin hommikul näpulukku maha võtma, siis kuvas mulle jälle selle teksti, et wiFi võrke pole saadaval vms.
No mind see ei häiri, et ei ole saadaval... Seal kus olin, ei olnud niikuinii leviala. Aga probleem, nagu eelpoolmainitud, seisnebki selles, et jumala suvalisel hetkel viskab mulle selle asja ette... Kas asi või olla äkki softis vms.?
Viimastel päevadel on seda juhtuma hakanud.
Äkki aitab garantii ?
 |
|
   |
30 |
|
tagasi üles |
|
 |
Taavi_R
HV Guru

|
31.03.2008 13:09:29
|
|
|
oSKab keegi E50'ga võrrelda? Just akut. Ise olen hetkel akuga väga rahul - 5-8 päeva. Aga ei meeldi, et aeglane on
_________________ raamatupidamine | laadakalender |
|
Kommentaarid: 183 loe/lisa |
   |
2 :: |
3 :: |
163 |
|
tagasi üles |
|
 |
blackwerew
Kreisi kasutaja

|
31.03.2008 13:32:53
|
|
|
E51 aku täitsa tip-top.
Sama tuleb olenevalt kasutustihedust aku pidavus välja, menüü on küll kiire.
 |
|
   |
30 |
|
tagasi üles |
|
 |
avax
HV Guru

|
31.03.2008 16:01:55
|
|
|
Selline mure, et telefon lihtsalt täiesti suvalisel hetkel kuvab mulle ette selle lehe kus need wiFi võrgud mis saadaval, kirjas on.
Näiteks hakkasin hommikul näpulukku maha võtma, siis kuvas mulle jälle selle teksti, et wiFi võrke pole saadaval vms.
No mind see ei häiri, et ei ole saadaval... Seal kus olin, ei olnud niikuinii leviala. Aga probleem, nagu eelpoolmainitud, seisnebki selles, et jumala suvalisel hetkel viskab mulle selle asja ette... Kas asi või olla äkki softis vms.?
Äkki aitab garantii ? |
Mingi soft üritab sul netti kasutada, vaata üle karmi pilguga kogu softi nimekiri...
|
|
Kommentaarid: 269 loe/lisa |
   |
212 |
|
tagasi üles |
|
 |
blackwerew
Kreisi kasutaja

|
31.03.2008 16:29:39
|
|
|
avax kirjutas: |
Äkki aitab garantii ? |
Mingi soft üritab sul netti kasutada, vaata üle karmi pilguga kogu softi nimekiri... |
Ei paista küll sedamoodi. Vaatasin kõik üle. Ja tahab ka, et OK vajutan kui ära kuvatud.
aktiivset ootereiimi ei ole peal.
 |
|
   |
30 |
|
tagasi üles |
|
 |
Riivo77
HV Guru

|
31.03.2008 17:02:40
|
|
|
avax kirjutas: |
Mingi soft üritab sul netti kasutada, vaata üle karmi pilguga kogu softi nimekiri... |
Ei paista küll sedamoodi. Vaatasin kõik üle. Ja tahab ka, et OK vajutan kui ära kuvatud.
aktiivset ootereiimi ei ole peal. |
Kui sa valid vahendid->seaded->ühendus->Wlan, siis mis sul seal valikuks on?
* Vaatasin, et seda on juba soovitatud, aga ega topelt ei kärise.
|
|
Kommentaarid: 32 loe/lisa |
   |
32 |
|
tagasi üles |
|
 |
blackwerew
Kreisi kasutaja

|
31.03.2008 21:26:04
|
|
|
Näita WLAN-i olemasolu: Mitte kunagi.
Selles suhtes, et asi on selles, et viskab mul selle tühja tabeli ette...
SELLISE ASJA:
 |
|
   |
30 |
|
tagasi üles |
|
 |
avax
HV Guru

|
01.04.2008 12:06:51
|
|
|
Mul sööb nt meili kontroll outlooki connectori alt iga paari h tagant kirju tsekkides usinalt akut päeval. Kui levialas pole, siis köhib ka wlan lingi puudumise pärast.
|
|
Kommentaarid: 269 loe/lisa |
   |
212 |
|
tagasi üles |
|
 |
duplex
Kreisi kasutaja

|
01.04.2008 12:15:54
|
|
|
Wifi sööb päris kõvasti akut. Ma olin eile pool päeva tühja akuga
|
|
   |
63 |
|
tagasi üles |
|
 |
puik17
HV veteran

|
03.04.2008 18:46:00
|
|
|
Wifi on ikka jõhker söödik, kindlasti võtab ka 3G kõvasti akut, ennem ei pidanud kahte päevagi vastu, lülitasin välja ning laadimisest on 2 päeva möödas ja aku endiselt täis
|
|
Kommentaarid: 79 loe/lisa |
   |
75 |
|
tagasi üles |
|
 |
rex
HV Guru

|
03.04.2008 19:47:19
|
|
|
puik17 kirjutas: |
kindlasti võtab ka 3G kõvasti akut, ennem ei pidanud kahte päevagi vastu, lülitasin välja ning laadimisest on 2 päeva möödas ja aku endiselt täis  |
Kust sa ta välja lülitasid? Kui mingi rakendus seda ei kasuta, siis ta minu arust ei olegi ju mingil moel sees?
|
|
Kommentaarid: 247 loe/lisa |
   |
226 |
|
tagasi üles |
|