Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
Sold OUT
no credit

|
16.03.2008 18:49:02
|
|
|
Minule piisas omal ajal ka 300D 'st, hetkel rahul 350d 'ga, keret olen kasutanud juba üle kolme aasta vist, või no, ajast mil ta välja tuli, pigem tahaks paremaid objektiive soetada. samas fotohuvi on hääbuv ja hetkel olengi kahevahel, kas investeering kasvatab minus seda huvi või läheb see raha mahaviskamisele.
_________________ People have been calling for a month and we've been sold out for a week or so.
|
|
Kommentaarid: 92 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
5 :: |
1 :: |
79 |
|
tagasi üles |
|
 |
enterprice
HV veteran

|
16.03.2008 18:58:01
|
|
|
carlking kirjutas: |
Minule piisas omal ajal ka 300D 'st, hetkel rahul 350d 'ga, keret olen kasutanud juba üle kolme aasta vist, või no, ajast mil ta välja tuli, pigem tahaks paremaid objektiive soetada. samas fotohuvi on hääbuv ja hetkel olengi kahevahel, kas investeering kasvatab minus seda huvi või läheb see raha mahaviskamisele. |
350 oma kiirema käivitumise ja suurema puhvriga oleks ka mulle sobinud, otsustasin siiski, et kui vahetan siis pole mõtet kõiki vahepealseid etappe läbi käia. 300D ostsin ka pool aastat tagasi foorumist 3K eest kasutatult. Nüüd sai väheke objesid ostetud ja tundus, et võiks sobiv aeg ka kere välja vahetada. Pealegi on uuel 450 kitiks ilus minule piisava teravusega stabikaga toru, nii et üks obje jääb nüüd ka eraldi ostmata.
|
|
Kommentaarid: 106 loe/lisa |
   |
0 :: |
98 |
|
tagasi üles |
|
 |
YRO
HV kasutaja

|
16.03.2008 19:37:42
|
|
|
Rääkige, mis tahate, aga oma kogemusest ütlen, et mina pole veel näiteks 400D kõiki võimalusi veel ära kasutanud. Nähtavasti ei kasutagi. Kahjuks mõned asjad hakkavad ajapikku häirima: väikese kere probleemist sai abi patareitalla ostmisega, aga kahjuks väikest vaatevälja ei paranda muu, kui kerevahetus.
_________________ Ega inimene ikka massina vastu ei saa! |
|
Kommentaarid: 16 loe/lisa |
   |
16 |
|
tagasi üles |
|
 |
daddo
HV kasutaja

|
16.03.2008 21:06:06
|
|
|
YRO kirjutas: |
Rääkige, mis tahate, aga oma kogemusest ütlen, et mina pole veel näiteks 400D kõiki võimalusi veel ära kasutanud. Nähtavasti ei kasutagi. Kahjuks mõned asjad hakkavad ajapikku häirima: väikese kere probleemist sai abi patareitalla ostmisega, aga kahjuks väikest vaatevälja ei paranda muu, kui kerevahetus. |
Nõus. Samas minul on siiamaani olnud mingi psühholoogiline barjäär ees, mis takistab patareitalda (350d-le) ostmast, sest ma tean, et võibolla napilt aasta pooleteise pärast on see kasutu vidin, mis uuele kaamerale ei sobi. Isegi varuakut ei ole siiamaani 350d-le soetanud, sest originaal on nii hästi vastu pidanud, et ma ei kasuta(ks) neid akusid enne järgmist kaamerat lihtsalt ära... 450d-e puhul tehti mälukaardiga ka selline vimka, et hetkel ei teagi, mis loogikat pidi 40d järglasega käitutakse: emb-kumb mälukaart sealt tuleb nüüd kunagi...
Tahaks elada oma hobiga rahulikult, mitte olla pealesurutult ainult mingi tarbija. Jumal tänatud, et objektiivivaldkonnas asi pisut rahulikum on...
tsitaat: |
Igal juhul. Vaata vana 300D oli ju selline vooluõgard, et see 1390 jäi ka väheks, samas 720 järgmistel kaameratel oli täiesti paras. Hoiti kaamera hind konkurentsivõimeline ja kaal saadi väiksemaks, mis ka müügiargument. Vat ei ole mõtet ju overkilli teha, auto kütusekulu on ka kütusepaagiga võrdelises suhtes. Pole mõtet väikeautole veomasina paaki panna ju. |
Ta võis ju õgard olla, aga voolu tarbis tema elektroonika, mitte aku ise ja korpus. Oleks nad siiamaani kõik 350d, 400d ja 450d arendused samasse korpusesse pannud, nii et oleks tabatud akude ja patareitaldade tagasi-edasiulav ühilduvus. Samas ma saan aru, et 300d korpus oli oma suuruselt liialt praeguse 40d klassi kaamera omaga sarnane ja oleks selle klassi kaamera müüginumbreid vähendanud ja sellepärast see ära rikutigi... aga jah, ma millegipärast olen kindel, et ka sulle istuks see 450d 300d korpuses palju meelsamini käes. 350d väike mass on olnud eeliseks täpselt sinnamaani, kui esimese välise välgu või suurema/raskema toru ette keerad... Sellest hetkest alates on ta oma väiksuse ja kergusega pigem ebastabiilselt käes...
   |
3 :: |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
busse
HV veteran
|
16.03.2008 21:53:19
|
|
|
no voolutarve pigem vöiks kasvada. möeldes sellele, et vilesid tuleb ju juurde ja elektroonika seega vajab rohkem toidet. kere möötude muutmise pöhjuseks vb see, et seada selgemad piirid erinevate klasside vahel.
kasvöi olympuse E4XX vs E5XX. kered on vahega ikkagi suuruse osas.
_________________ http://foto.urmo.ee/ |
|
Kommentaarid: 60 loe/lisa |
   |
58 |
|
tagasi üles |
|
 |
bright
analyzer

|
17.03.2008 03:54:05
|
|
|
kes kahtleb, kas võtta "vana" 30D või "uus" 400d või 450d, minge proovige valikuid kõrvuti käes kusagil poes. imho ei kulu otsuse tegemiseks üle mõne minuti, ühineks soovitusega eestpoolt tellida bh-st 30d $799 eest.
_________________ Doggett can tell |
|
Kommentaarid: 144 loe/lisa |
   |
133 |
|
tagasi üles |
|
 |
MelesMeles
HV Guru
|
18.03.2008 18:15:25
|
|
|
Sama küsimus ka siia - millisel odavama otsa Canoni digipeeglil on kõige valgem ja suurem viewfinder? Eks nad kõik ole väiksed võrreldes tavaliste peegelkaameratega, aga jah. Kas on mingit erinevust 350D ja 400D' vahel? Aga kui neid võrrelda 20D omaga?
_________________ Allkiri |
|
Kommentaarid: 268 loe/lisa |
   |
194 |
|
tagasi üles |
|
 |
Alien13
HV vaatleja
|
18.03.2008 19:34:41
|
|
|
Aga kas keegi saaks ära seletada privas või kuskil, et kuidas see tellimine läbi BH käib ?
Nagu endal oleks suht plaan 400D ära sealt osta ja kasutada seda soodsat dollari kurssi veel ära ;D
|
|
Kommentaarid: 3 loe/lisa |
   |
3 |
|
tagasi üles |
|
 |
Sold OUT
no credit

|
18.03.2008 19:38:20
|
|
|
Vaatan ka praegu, et kurss on jubesoodne. 5D tuleks alla 25k kätte Keegi siit reisule ei ole minemas?
_________________ People have been calling for a month and we've been sold out for a week or so.
|
|
   |
79 |
|
tagasi üles |
|
 |
daddo
HV kasutaja

|
18.03.2008 20:53:16
|
|
|
Mis seal BH tellimisega siis ikka nii väga midagi on. Registreerid end kasutajaks, lisad ostukorvi, ostad. Ise tegin ostmise jaoks ühekordse SEB Virtuaalkaardi (endine U-Kaart), et end interneti muude ohtude eest kaitsta. Kaardi limiidiks siis mingi 200 krooni rohkem kui tegelik summa oli. Kuna BH soovib oma kliente kaitsta, siis esmatellijate käest soovitakse reaalse krediitkaardi skänneeringut. Kuna Virtuaalkaardil sellist asja olemas pole, siis kulus vist kaks maili ja jäädi rahule ID-kaardi skänneeringuga.
Valisin kõige odavama transpordiviisi, mis lõpuks tähendas 11 päevast transpordiaega, millest viimased olid eesti tolliasjaajamise järel ootamine. Samas lugedes näiteks FedExi Eesti esindaja tegudest, siis aeglaseim ja odavaim maapost ongi vist kõige valutum.
Maksudest: maksud erinevad pisut sõltuvalt, mis on kaubaks. Üks kindel osa 18% käibemaksu + muutuv suurus mingi europa tolli vms... objektiivi 70-200 f/4 IS USM-i puhul oli viimane 6,7%. Veel mingi sümboolne ca 100 krooni teenustasu Eesti Postile tollivormistuse eest. Seda siis juhul, kui soovid ise igasugu tollijamadega mitte tegeleda ja minna vaid postkontorisse järele, anda paar allkirja, maksta maksud ja juba mingi 15-20 minutit hiljem oma kaubaga koju jalutada.
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
Alien13
HV vaatleja
|
19.03.2008 15:17:38
|
|
|
Aga palju see toomine maksma läheb?
Et nagu kui nüüd arvutada need maksud ja värgid kokku, ei saa ma just eriti palju soodsamalt sealt ;D
|
|
Kommentaarid: 3 loe/lisa |
   |
3 |
|
tagasi üles |
|
 |
daddo
HV kasutaja

|
19.03.2008 16:59:37
|
|
|
Saad seal ju transpordi välja arvutada, vastav link on olemas. Mis puutub odavust, siis see tuleb eelkõige välja just rohkem kui $1000 asjade puhul. Odavamate asjade puhul kasulikkus langeb kuni olematuni (transpordikulu sööb ära).
Mina sain objektiivi, mida Canoni maaletooja ca 21k ja photopoint 18,9k eest müüb, sain mina kokkuvõttes 14,2k-ga. Kui ise kohapealt nagu õige mees kunagi asja kaelas ära tood (ja kodumaad petad), olnuks praeguse kursi juures asi käes alla 10000 krooniga...
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
m1
HV kasutaja
|
19.03.2008 17:34:09
|
|
|
Minul näiteks ei küsitud krediitkaardi (SEB Magnet) kohta mingit kinnitust.
Lihtsalt täitsin veebis vormi ära ja 2 nädala pärast oli Eestis postkontoris olemas pakk.
Peab arvestama et fototehnikale lisandub euroopa liidu käive+tollimaks, mis kokku võib olla umbes 25% toote hinnast.
|
|
Kommentaarid: 31 loe/lisa |
   |
30 |
|
tagasi üles |
|
 |
busse
HV veteran
|
20.03.2008 10:38:02
|
|
|
aga kui tellida B&H enda krediidikaga. lasta tarnida usas elavale tuttavale ca 20$. tema paneb posti. ca 1k eesti transa. sel juhul peaks olema võit suurem.
70-200mm L hind tundub hetkel seal üsna ahvatlev olema. täislaks netikulleriga oli üle 10k eestisse.
|
   |
58 |
|
tagasi üles |
|
 |
DonNiger
HV Guru

|
20.03.2008 11:58:51
|
|
|
busse kirjutas: |
aga kui tellida B&H enda krediidikaga. lasta tarnida usas elavale tuttavale ca 20$. tema paneb posti. ca 1k eesti transa. sel juhul peaks olema võit suurem.
70-200mm L hind tundub hetkel seal üsna ahvatlev olema. täislaks netikulleriga oli üle 10k eestisse. |
Toll võib sellegipoolest juurde tulla. Kui tolli peaks sisu huvitama ja sul sisu kohta ostuarvet näidata ei ole, siis määravad nad tolimaksu eksperhinnagu järgi - sellisel juhul maksad maksud Eesti hinnakirja järgi. Samas on 70-30 tõenäosus, et tolli sisu ei huvita.
_________________ Müüa EOS 50D |
|
Kommentaarid: 142 loe/lisa |
   |
2 :: |
116 |
|
tagasi üles |
|
 |
busse
HV veteran
|
20.03.2008 12:16:52
|
|
|
DonNiger kirjutas: |
Toll võib sellegipoolest juurde tulla. Kui tolli peaks sisu huvitama ja sul sisu kohta ostuarvet näidata ei ole, siis määravad nad tolimaksu eksperhinnagu järgi - sellisel juhul maksad maksud Eesti hinnakirja järgi. Samas on 70-30 tõenäosus, et tolli sisu ei huvita. |
no arve saab alati ju kaasa panna. pigem on küsimus selles, et kui minu toll vahele vötab ja nöuab igast makse juurde, siis jääb asi suht ebaausa muljega, sest on teada et hobikorras pidevalt tellida usast kraami ja siin müüa soodsamalt edasi on nii mönelegi kindlasti päris kenaks lisasissetulekuks.
eriti kui eestis on toru nt 28k ja sa saad 20k'ga kätte ja müüd nt 22 kandis maha. 2k sahkerdamise vaev on päris kena kopikas ju.
|
   |
58 |
|
tagasi üles |
|
 |
daddo
HV kasutaja

|
20.03.2008 14:02:28
|
|
|
m1 kirjutas: |
Minul näiteks ei küsitud krediitkaardi (SEB Magnet) kohta mingit kinnitust.
Lihtsalt täitsin veebis vormi ära ja 2 nädala pärast oli Eestis postkontoris olemas pakk. |
Kuigi ma usaldan BH-d, siis enese alalhoiu instinkt on mul piisavalt suur, et reaalse kaardiga ma netist ei telli. Ma saan aru, et Magnet annab nagu krediiti, aga... miski ei õigusta, et ebasoodsate asjaolude kokkulangemisel minu nimel olevat krediiti keegi kolmas kasutaks (sel juhul oleks see objektiiv Eesti hinnast ikka kaks korda kallimaks läinud...)
Samas on võimalik ka Magnet kaardi pealt sularahaautomaadist sularaha välja võtta (jätkem selle suht kirve, kuid kümnete thandete kroonide kõrval sümboolse teenustasu kõrvale...), panna see tagasi arvele ja avada Virtuaalkaart ja teha oma ost turvaliselt, ilma, et keegi saaks tänu lekkinud krediitkaardi numbrile mitukümment tuhat tasku pista nii, et sina seda siis tagasi saaksid maksta. Minumeelest veel masendavam reaalselt teenitud raha kaotamise asemel "kaotada võlg" ja peale pettust nagu väike siil kellegi pettust kinni maksta.
Seega minu tungiv soovitus on selliste ostude puhul kaitsta end nii palju kui võimalik ja olgem ausad SEB-i Virtuaalkaart on tänasel päeval Eestis ainulaadne lahendus...
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
busse
HV veteran
|
20.03.2008 14:21:45
|
|
|
pole seb'i klient, seega see rööm jääb ära. ant hansapank
|
   |
58 |
|
tagasi üles |
|
 |
HighEnd
HV veteran

|
21.03.2008 00:18:52
|
|
|
350D-s koliseb midagi sees vaikselt. Mehaaniline stabilisaator?
|
|
Kommentaarid: 11 loe/lisa |
   |
10 |
|
tagasi üles |
|
 |
RaidoR
Kreisi kasutaja

|
21.03.2008 10:19:03
|
|
|
350D-s pole ju mingit stabilisaatorit
|
|
Kommentaarid: 52 loe/lisa |
   |
50 |
|
tagasi üles |
|
 |
busse
HV veteran
|
21.03.2008 10:27:56
|
|
|
HighEnd kirjutas: |
350D-s koliseb midagi sees vaikselt. Mehaaniline stabilisaator? |
peegel?
|
   |
58 |
|
tagasi üles |
|
 |
HighEnd
HV veteran

|
21.03.2008 11:02:30
|
|
|
busse, peegel ei ole. Äkki on see sensor mis vaatab mis pidi pilt tehtud on. Algusest peale muidu olnud.
|
|
Kommentaarid: 11 loe/lisa |
   |
10 |
|
tagasi üles |
|
 |
Sold OUT
no credit

|
21.03.2008 11:10:16
|
|
|
Liigutades koliseb? See peaks olema orientatsioonisensor... vaatab kas oled Rolf Juuniorist pilti teinud või ei.
Mul koliseb kui loksutada.
|
|
   |
79 |
|
tagasi üles |
|
 |
A2100
HV kasutaja
|
21.03.2008 12:21:59
|
|
|
Imo on see enamustel kaameratel ja päris "kolisemiseni" ta ei küündi, pigem siuke väike kõrin vms, nagu tilluke plastpallike, mida lapsed oma mängupüssidest välja lasevad.
|
|
Kommentaarid: 8 loe/lisa |
   |
7 |
|
tagasi üles |
|