Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
arm2004
HV Guru

|
18.02.2008 00:37:07
|
|
|
maatriks, looda, et sul klappidega samamoodi ei lähe, nagu mul - üle 5 aasta külapeal ja nüüdseks nii heli kui struktuuri poolest kasutuskõlbmatud
_________________ nooope! |
|
Kommentaarid: 110 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
97 |
|
tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
18.02.2008 09:31:38
|
|
|
mina pidin kunagi ühele nn külje alla ujunud sõbra sõbrale seletama, et miks ma julgesin tema sõbra arvuti riistvaralise uuendamise eest raha küsida. see, et mina pidin asjad tema arvutisse ostma, ei olnud argument. jäingi "pahaks" teistkorda üks tütarlaps lihtsalt kadus ära kui ma ütlesin ,et ma tahan tema amiilokäki üleinstalli ja käima ajamise eest oma uneaja arvelt 300.- õlle ja taksorahaks.
_________________ Kontrollitud ja hooldatud sülerid: https://www.facebook.com/marketplace/profile/100087345405856 või https://www.yaga.ee/mox-fulder Umbes 25 arvutit kohe olemas. |
|
Kommentaarid: 1130 loe/lisa |
   |
3 :: |
716 |
|
tagasi üles |
|
 |
ufo56
HV Guru

|
18.02.2008 12:15:36
|
|
|
arm2004 kirjutas: |
ma korra mõtlesin, et teen hullu hinnakirja ja sellega peletan kõik "kliendid" eemale. printisin välja ja sellega asi piirduski
no lihtsalt ei suuda eitavalt vastata või raha küsida
sama asi on asjade laenamisega: kui laenan mingi asja välja ja seda kokkulepitud kuupäeval tagasi ei saa, siis peas mingi hääl peab tagasi küsimist ebaviisakaks. absurdne, ma tean
nagu oleks 3 isikut peas - 1 Jah, 1 Ei ja 1 vaatleja  |
Krt sama lugu siinpool ka. Ei suuda aitamata ka jätta. Aga ikka osade käest tuleb küsida, muidu hakkavad ära kasutama. Tavaliselt on nii, et umbes teed asja ära ja siis annad mõista , et see lugu polnud tasuta. Siis vaadatakse otsa , et mida sa tahad umbes raha ka veel . Kuigi oled mingi võibolla mõned tunnid asja peale kulutanud aega.
Mõned tuttavad on väga mõistlikud. Juba töökäigus uurivad , et noh palju siis tahad ka. Reeglina selliste käest võtan ikka vähem. Aga noh samas kõik tahavad oma töö eest raha ju
   |
67 |
|
tagasi üles |
|
 |
arm2004
HV Guru

|
18.02.2008 18:23:07
|
|
|
mul siiani kõige kurioosseim juhtum selline: minu jaoks täiesti tundmatu inimene viis oma läppari Elioni garantiisse aga kindlasti oli vaja samal päeval läppar tagasi saada. mõelge nüüd loogiliselt - Saaremaa tingimustes läppari garantiiremont, mis toimub Tallinnas ja samal päeval tagasi aga sõber ülivastutuleliku teenindajana lubas asja korda ajada. mis te arvate kes probleemi lahendas? mina kes sai tänu? sõber/Elion! rahast pole üldse mõtet rääkida (minu ainus seos Elioniga on see, et tunnen esinduse töötajaid ja maksan järelmaksu )
sõber küll oli väga tänulik, aga jänt juhtum siiski. eluaegne sõber, kuidas ma jätan ta läbimõtlemata lubaduse täitmisel hätta eks ta mõtleski kohe, et ma teen Windowsil ja Pentiumil vahet, ehk aitan ja ei pea klienti pikalt saatma...
|
|
   |
97 |
|
tagasi üles |
|
 |
kännuämmelg
HV Guru

|
18.02.2008 18:38:22
|
|
|
aga milleks üldse tööd võtta, kui tasu ootad ja küsida ei julge?
|
|
Kommentaarid: 243 loe/lisa |
   |
4 :: |
205 |
|
tagasi üles |
|
 |
arm2004
HV Guru

|
18.02.2008 19:42:37
|
|
|
kännuämmelg, see on hälve kui abi palutakse (ehk pakutakse tööd), siis iga normaalne inimene ootab tasu abistamise eest, varieerub vaid tasu vorm. ja midagi pole teha, lihtsalt loomuses, et iga "tööpakkumine" tuleb vastu võtta
kui mul palutaks sünnitus vastu võtta, siis võtaks, kui oskaks. kui mul palutaks win peale lasta, siis lasen, sest oskan.
see tasustamise värk on pigem abipaluja südametunnistuse asi. mõni muud moodi ei oskagi elada, kui koguaeg teiste kukil elades ja kui temalt endalt abi küsida, siis "5.50+käive" psühholoogia pole minu rida, aga oletaks, et "ei" ütlemise oskus suht tihedas seoses inimtüübiga (koleerik ja misiganes need teised olid)
|
|
   |
97 |
|
tagasi üles |
|
 |
kännuämmelg
HV Guru

|
18.02.2008 20:07:33
|
|
|
paluks järgneva peale mitte solvuda..
Hälve võib tõesti olla see, kui võetakse töö ette, ei küsita raha ning pärast halatakse avalikus foorumis ning kirutakse tööandjaid ihneteks, lollideks jms...
Kui viimane osa välja jätta, siis muutub see automaatselt arguseks ning kui ka raha küsimise tahe välja jätta, siis metseenluseks.
Kui asi krooniliseks muutub, siis hakatakse enda õigustuseks otsima ka vabandusi, milledest üks lihtsamaid on see, kui peetakse tasuta töötegemist kõrgemasse kasti tõstvaks, teistele ülalt allavaatamiseks (vaat millise teo ma Sulle tasuta tegin!) ning samuti loodetakse hilisemat vastuteenet, mis paraku loogiliselt võttes kunagi olema ei saa.
Ravi on ühene- kui see töö/tegevus muutub peamiseks elatusallikaks, siis kaovad ka valehäbi ning võltstagasihoidlikkus..
edit: mis tuudutab seda enese tähtsaks pidamist, siis tegelik tulemus on hoopis vastupidine- Sinusse suhtutakse samamoodi nagu muudesse odavaisse asjusse.
|
|
   |
205 |
|
tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
|
   |
716 |
|
tagasi üles |
|
 |
kännuämmelg
HV Guru

|
18.02.2008 20:14:42
|
|
|
asi, mille võib alati minema visata, mille pärast ei nuteta, mida võib suvalisel moel (ebareeglipäraselt) kasutada 8)
|
|
   |
205 |
|
tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
|
   |
716 |
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
18.02.2008 20:49:17
|
|
|
laurx: Aga alati saab ju tööst ära öelda. Mina küll ütlen ja olen väga rahul selle väikse (valitud) kogukonnaga, kellele ma abistavat kätt ulatan.
Ja ülejäänud ajaga on ka igasugu huvitavat ette võtta - metsas jalutada, telekat vahtida, ajalehte lugeda jne...
|
|
Kommentaarid: 284 loe/lisa |
   |
2 :: |
11 :: |
211 |
|
tagasi üles |
|
 |
Hufu
HV vaatleja

|
18.02.2008 21:16:13
|
|
|
Ma tahaks kooli ajal (enamasti) tundides käia aga ei saa kuna mind tuntakse kui kooli helitehnikut kes teeb väiksemaid asju tasuta. Ffs, palju väikseid asju teeb lõpuks kokku ikka suure. Valla tasemel on õnneks aru saadud ja tullakse juba enne küsima, et kui palju ma tasu saada tahan. Koolis aga arvatakse vist, et kuna saan tunnist ära, siis mulle sellest piisab
Ühe suurema ürituse eel läksin huvijuhi juurde ja küsisin, millal ma saan paberile alla kirjutada millega saaks raha. Ei tehtud teist nägugi kui avastasid, et ma sooviks lisaks puudutud tundidele (mis on tegelikult mulle kui 12. kl õpilasele kahju enne eksameid) veel lisa.
edit: Samuti on mul raskusi öelda Ei. Sõpradele kes on minu jaoks samaga valmis vastama, võin tõesti "aitäh"i eest midagi teha aga pärast mõnda korda kui võõrast olen aidanud, olen kõrvalt juhuslikult kuulnud, et mainitakse mind, kui probleemi võimalikku lahendajat kes ei taha selle eest midagi, kuna ta ju oskab..
|
|
tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
18.02.2008 21:38:50
|
|
|
tahanteada, paraku pean ma ise oma arveid maksma ja nii vinge vend ma veel ei ole ( loe peale kahte ja poolt aastat ametlikku it staai), et ma saaks viiekohalisi numbreid küsida ja need tingimusteta ka makstaks.. hetkel peab ennast veel nn harima, et mingist hetkest saaks samamoodi aega ratsionaliseerida.. pean hetkel silmas arveid per task.
_________________ Kontrollitud ja hooldatud sülerid: https://www.facebook.com/marketplace/profile/100087345405856 või https://www.yaga.ee/mox-fulder Umbes 25 arvutit kohe olemas. |
|
   |
716 |
|
tagasi üles |
|
 |
raxz
HV Guru
|
18.02.2008 21:46:17
|
|
|
Hufu, tegelesin ka koolis õppimise kõrvalt helitehniku ametiga. Kooli ajal tuli kõigiga hästi läbi saada ju. Nüüd kool läbi, aga heli käin neil vahepeal ikka keeramas ja raha võtan ka.
|
|
Kommentaarid: 46 loe/lisa |
   |
1 :: |
45 |
|
tagasi üles |
|
 |
Hufu
HV vaatleja

|
18.02.2008 21:56:15
|
|
|
raxz kirjutas: |
Hufu, tegelesin ka koolis õppimise kõrvalt helitehniku ametiga. Kooli ajal tuli kõigiga hästi läbi saada ju. Nüüd kool läbi, aga heli käin neil vahepeal ikka keeramas ja raha võtan ka.  |
Eks sellel ole palju häid "lisasid" Lähen sekretäri juurde ja küsin saali võtit - ei uurita, miks mul seda vaja on vaid lihtsalt antakse. Väga mugav, kui tuleb tahtmine suvalisel ajal saalis kitarri v trumme mängida ning seal parajasti midagi ees pole. Direktor ja õppealajuhataja ei vaata ka enam imelikult kui ma tundide ajal mööda koridore traavin - "ju on siis miskit vaja teha".
Tasu (mitte tingimata raha) peab aga oskama küsida. Mõistuse piires seda tehes ei jää tulevikus selle väga tähtsa oskuseta hätta.
|
|
tagasi üles |
|
 |
raxz
HV Guru
|
18.02.2008 22:47:02
|
|
|
Suht usaldatakse jah. Igasuguste eifide ja õpetajate tubade võtmeid antakse (noh, ise võtan), isegi koolimaja üldvõtit (millega saab kõik klassid ja isegi dire kabineti lahti) on vaja olnud, ei küsitudki, miks. Enda jaoks võin koolist tehnikat ka võtta, kui vaja.
|
|
Kommentaarid: 46 loe/lisa |
   |
45 |
|
tagasi üles |
|
 |
arm2004
HV Guru

|
18.02.2008 23:56:45
|
|
|
mul õnneks üks selline sõber, kes alati hindab mu abi - arvutihoolduse eest toob alati pudeli või raha või mõlemad korraga ma küll puksin vastu, kuna talle ma võin seda tööd niisama ka teha, aga siiani pole õnnestunud tasust ilma jääda kord kasutasin tema abi (kahe diivani transport ja kitsas koridoris neljandale tassimine), ning tahtsin tänu avaldada raha näol - oleks peaaegu peksa saanud eks-rahuvalvaja käsi jäi üsna kõri lähedal pidama sõnadega "Kui sa mulle korra veel raha pakud, siis käsi ja kõri satuvad kontakti!"
minu jaoks on tähtis tänulikkus, materiaalne pool polegi nii tähtis. mõni suhtub umbes "aa, korras? paar tundi kiiremini ei võinud ennast liigutada? ole ikka vunts, ma varsti leian mingi risu veel millega saad ajusid k3ppida. nohh, et sul igav ei hakkaks."
|
|
   |
97 |
|
tagasi üles |
|
 |
sakinaga
HV Guru
|
19.02.2008 00:17:31
|
|
|
arm2004, mul on ka paar sõpra, kellele pmst 24/7 valmis appi minema, sest saab mõnusalt juttu puhutud ja üleüldse väga lõbus on see värk, samas mõni on ala "siin on arvuti, ma ise lähen ära, et teed siis ära?" ja pärast "oh, thanks, töötab, kao nüüd minema?"
_________________ Tsensuur HinnaVaatluse foorumis |
|
Kommentaarid: 159 loe/lisa |
   |
151 |
|
tagasi üles |
|
 |
arm2004
HV Guru

|
19.02.2008 02:10:55
|
|
|
maatriks, siukseid 24/7 sõpru mul ka hulgi. tõesti jõle kihvt koos istuda, natuke jooki võtta driveri tõmbamise ajal jne
aga just see üks sõber on huvitav - enne tituleeritakse Kuu hapnikumolekuliks, kui ta mu käest raha vastu võtab või ta ei sunni hoolduse eest raha vastu võtma
|
|
   |
97 |
|
tagasi üles |
|
 |
Adebisi
Kreisi kasutaja
|
19.02.2008 05:08:46
|
|
|
arm2004, kui tead et osade vantide käes tasu ei saa ja vaadatakse ka veel mõnitavalt, siis mis mõttega sa üldse appi lähed? Varem oli endal ka niiet mingid sõprade sõbrad (ja kroonilised arvuti piixu keerajad) kutsusid koguaeg parandama aitäh ees, esimese 2 korra jooksul asi ei paranendud siis ütlesin lihtsalt ära et ei ole aega, kui kunagi hiljem pikema põtkimise peale kohale läksin anti eelmise korra eest ka raha
Põmst sa võid ju arvuti näppimise kõrvalt või siis sellises seltskonnas mainida et teenid lisaraha arvutite putitamisega, küll see südame peale koputab.
Selline variant ka et kui keegi appi kutsub vasta kohe et väikse papi eest võib küll.
|
|
Kommentaarid: 58 loe/lisa |
   |
55 |
|
tagasi üles |
|
 |
kobax
HV kasutaja

|
19.02.2008 05:30:34
|
|
|
ei noh normaalsetelt sõpradelt raha ei võetagi.pärast oled ise ka hädas ja lüüakse kirves selga.
_________________ O:mootor sae,JONSERED,warna põhiline et käima läheb! PS kui on!
M:Gaz 24 84a musta värvi kena välimus lisainf ps
M:MB 240d 82a tõsiselt kena retro masin! kel huvi saadan pildid! |
|
Kommentaarid: 6 loe/lisa |
   |
2 :: |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
arm2004
HV Guru

|
19.02.2008 08:26:55
|
|
|
nii palju edusamme olen teinud, et need pidevad IT-abi nõudvad inimesed on telefoni mustas nimekirjas.
|
   |
97 |
|
tagasi üles |
|
 |
Priidik199
HV kasutaja

|
19.02.2008 18:38:14
|
|
|
Ma ka tüüpiline tasuta tegija. Teatakse, et enam-vähem asja jagan, tullakse probleemiga minu juurde ja siis tee ära. Okei, ma oskan ja mind huvitab IT ala , aga mitte midagi tasuta ka ei tehta. Varem läksin ise kohale ka, nüüd üldiselt lasen endale transpordi sebida või las kappavad ise minu juurde. Sõpradelt ja tuttavatelt lihtsalt imelik raha võtta ka, teinekord võib tema abi vaja minna. Aga inimesed on muidugi ka laisad, kui uurida ja otsida, saab ise ka asja tehtud.
|
|
Kommentaarid: 10 loe/lisa |
   |
10 |
|
tagasi üles |
|
 |
zann
HV kasutaja
|
20.02.2008 18:49:00
|
|
|
koolis oli vaja mingit filmi vaadata, aga arvutil polnud DVD rommi. selle peale küsis klassivend, kas ma saaks DVD rommi netist tõmmata? see pidavat lihtne olema.
kust sellised geeniused tulevad?
|
|
Kommentaarid: 15 loe/lisa |
   |
13 |
|
tagasi üles |
|
 |
arm2004
HV Guru

|
20.02.2008 21:14:59
|
|
|
tsitaat: |
kust sellised geeniused tulevad?
|
olen isegi sama asja mõelnud see on loogiline, et iga inimene ei saa olla igas valdkonnas spetsialist, aga enda elus rolli mängivas vallas võiks ikka mingid teadmised olemas olla
lohutan end teadmisega, et olen üsna mitut inimest harinud, et mis see arvuti ikkagi on (kuigi ise ka kõike ei tea)
|
   |
97 |
|
tagasi üles |
|