Avaleht
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Fotograafia »  Olympuse arutelu märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 17, 18, 19  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
gne
HV kasutaja
gne

sõnum 05.02.2008 22:08:04 vasta tsitaadiga

mina kui e-500 kasutaja juba 2 aastat olen järeldanud järgmist:
a) kõige suurem mure on müra ja juhul kui pole plaanis lisavälku ostma hakata siis sisetingimustes pole eriti selle kerega midagi teha
b) lisavälk fl-36 näol on siga-aeglase uuestilaadimisega
c) mis juba ennegi siin palju kõlanud: klaasid, eriti 40-150mm on väga hea
d) vahest olen tabanud end siiski mõttelt, et äkki müüks oma oly maha ja ostaks nt pentaxi, just väikse objede valiku pärast....samas nüüd kui 70-300 väljas oleks nagu seisud paremad
e) Iga kord kui ma oma kaamera kätte võtan on siiski hea tunne - harjunud olen juba sellega, oleks vaid aega rohkem metsas sellega ringi luusida

5-6k eest on olys aparaati küll. Kui aga tahad tõesti kasutada kõrgemaid isosid ja soetada palju erinevat klaasi siis võta pentax

vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
Deepest
HV vaatleja
Deepest

sõnum 05.02.2008 22:38:41 vasta tsitaadiga

Võtan hoolimata kergest hirmust väikese viewfinderi ja kehva kõrge ISO ees võtan Oly, sest pentaxi KIT klaas on ikka päris lühike ja sinna peaksin laksust arvestama klaasile lisakulu ja ma ei usu, et neil kaameral on lõpptulemuses ligi kahekordne vahe nagu see hinnas kajastub. Kui juba rohkem kulutan, hiljem, siis oskan seeläbi ka kogemusi omades paremini valida. proovin kõigepealt ristsed kätte saada kui palju mul suurt ISOt üldse vaja on ja kas viewfinderist näen miskit või ei näe icon_smile.gif

Tänud abistamast ja võrdlemast, Lähen proovin kuskil poes k10d käes hoida kah, eks siis näen mis tunne on ja kas paneb otsuse kõikuma või ei icon_smile.gif

EDIT: Muuseas kas toda sisseehitatud välku ei kannata siis parajaks sättida, et ajastust või võimsust keerata vastavates oludes ja norm pilt kätte saada? Oma vanal kompaktil keerasin julgelt siseruumides ja hubaes valguses -2.0 ehk maksimaalselt maha ja no käras küll suhteliselt. Mingit imeilusat pilti ei saa aga ülevalgustunud või värvituid nägusid ka ei näe. Ja eks kõrget ISOt kannata ju EV ja säriga veidi kompenseerida, et otsida mõni kapp või asi käpaalla ja saab toas kah pildid tehtud?
Kommentaarid: 1 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 1
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Death
HV Guru
Death

sõnum 05.02.2008 23:24:52 vasta tsitaadiga

gne, Mina seda aeglust ei märganud... Suurema amperaaziga akusid vaja?

Deepest, Eks ise tead. Iga yhe jaoks on oma valik. Esimese digipeeglina on OLY väga OK, eriti kui k10d paremus ka otse hinnas kajastub ja kui veel oma lemmikvahemiku pole. Ja eks võib siis ju hiljem edasi vaadata kui arvamus välja kujuneb. Mind hakkas see objektiivi vahemike jaotus ja suhteline pimedus lõpuks tõsiselt häirima kuid teha polnud midagi. Pentaxiga koos ostsin omale Sigma EX seeria 28-70 f2.8 ja olen väga rahul. Just see vahemik mida kasutan ning 99% juhtude tarbeks ka piisavalt valge. Sisemise välgu kohta ei oska öelda, omale ostsin kohe FL-36 juurde...

Kristo.
Kreisi kasutaja

sõnum 06.02.2008 00:45:15 vasta tsitaadiga

Deepest, mainisid, et portree ja siseruumid. Pentaxil on selline tore objektiiv nagu FA 50mm F1,4 ja digi ees on see minu arvates suurepärane portreeobjektiiv väikese hinnaga.
Täislahtiselt on veidi pehmust tunda, aga F2.0 on täitsa normaalne ja F2.8 juba väga hea. Tugev valgusjõud annab ka siseruumides pildistades palju juurde. Kombineeri see talutava müraga kõrgemal tundlikkusel ja stabilisaatoriga ning sul on väga asjalik tööriist. Fookuskaugus seab muidugi mõningaid piire, aga portree pidi ju sulle sobima. Mida on Olympusel pakkuda?

Lisaks tuleb ju kohe kohe märtsis müüki uus Pentax K20D, mis peaks ju eeldatavasti K10D hinda langetama. Ka järelturul, kui mõned K10D kasutajad otsustavad vahetuse ette võtta ja paiskavad vanad kered müüki.

Minu soovitus oleks oodata veidi ja koguda raha ning osta juba kohe asjalikum aparaat, kui juba nii või naa soov fotograafiaga tõsiselt tegeleda. Ja ära objektiivide pärast karda, ega siis kohe ei pea suurt vahemikku katma. Aaegamööda...

Üldiselt fotograafiaga tegeledes peab arvestama sellega, et rahakott eriti ei puhka: alati on midagi osta või koguda raha millegi jaoks ja tihti kipuvad need asjad aina kallimaks minema. Võivad tekkida sellised probleemid nagu LBA(lens buying addiction - mingil põhjusel just Pentaxi meeste seas levinud; ka minul on kergeid sümptomeid näha - riiulis 5 objektiivi) jms.
Kommentaarid: 40 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 36
tagasi üles
beastbeats
HV Guru
beastbeats

sõnum 06.02.2008 01:51:43 vasta tsitaadiga

OT:
tsitaat:

LBA(lens buying addiction - mingil põhjusel just Pentaxi meeste seas levinud

Tähendab ka "lens buying addict" ja eks Pentax'i omanikel ole ikka mida "ette keerata" icon_wink.gif

tagasi üles
gne
HV kasutaja
gne

sõnum 06.02.2008 11:04:54 vasta tsitaadiga

no mul on näiteks nikkori yleminek 4/3 keermele ja kasutan seda 300mm f4,5-ga. teravustamine on manuaalne ja kui ava päris lahti siis suht pain in the äässs, Samas kui ava f8 siis saab juba teravustavud küll. usun et 50mm legacy nikkori klaasi peaks suht hea hinnaga saama ebayst ja sellise vahemiku pealt peaks saama käsitsi teravustatud küll. Või eksin??

death kui suure mahtuvusega akusid sa kasutasid? mul vist miski pana 2100 akud

Deepest
HV vaatleja
Deepest

sõnum 06.02.2008 11:48:21 vasta tsitaadiga

No hetkel on ilmselt võimalik saada 5k eest too e-500 kätte. Panin fotokalasse ostukuulutuse k10d peale ka. Ilmselt olen nõus kuni 7,5k k10d kiti eest maksma. See vist pole liiga tehtud arvestades uue k20d tulekut ja praegust 11,5k poehinda? Võtab prooviks tolle e-500 ja teen hämaramas sees testifotosid õhtul, siis aitab ehk lõplikult otsustada.
Kommentaarid: 1 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 1
tagasi üles
Death
HV Guru
Death

sõnum 06.02.2008 14:44:30 vasta tsitaadiga

gne, mul olid pana 2700 IIRC... Pead ei anna hetkel, ei saa vaadata...

Deepest, Mõistliku portree saad minimaalse välguga ja seal on valge klaas ning vähe myra VÄGA abiks. Olen teinud portreesid suures tootmishoones. Välguga pole sittagi teha, lagi on liiga kõrgel et põrgatada ja taust jääb ikka pime kui klaasil valgusjõudu pole ning isot yles ajada ei saa... Klaas ON oluline. Ja Olyl on valik olematu ning hinnad kirved. oota kuuke saad k10d järelturult ilmselt suht soodsalt, kui oodata ei taha vaata kasutatud ist* D -de suunas, ning investeeri klaasi. Usu, sa ei kahetse. Valge klaas on palju olulisem kui mistahes kere...

p2t3r1
HV kasutaja
p2t3r1

sõnum 06.02.2008 16:33:11 vasta tsitaadiga

Death kirjutas:
gne, mul olid pana 2700 IIRC... Pead ei anna hetkel, ei saa vaadata...

Deepest, Mõistliku portree saad minimaalse välguga ja seal on valge klaas ning vähe myra VÄGA abiks. Olen teinud portreesid suures tootmishoones. Välguga pole sittagi teha, lagi on liiga kõrgel et põrgatada ja taust jääb ikka pime kui klaasil valgusjõudu pole ning isot yles ajada ei saa... Klaas ON oluline. Ja Olyl on valik olematu ning hinnad kirved. oota kuuke saad k10d järelturult ilmselt suht soodsalt, kui oodata ei taha vaata kasutatud ist* D -de suunas, ning investeeri klaasi. Usu, sa ei kahetse. Valge klaas on palju olulisem kui mistahes kere...

ma ei leia, et olyl objektiivide valik olematu on. minuarvates absoluutselt kõik, mida vaja täiesti olemas.
http://wrotniak.net/photo/oly-e/lenses.html
fakt on ka see, et kõik objektiivid mis on ülalolevas nimekirjas (kokku 38) on valmistatud viimase nelja aasta jooksul. järelikult 4/3 on selle aja jooksul suutnud turule tuua terve süsteemi objektiive. kui teistel tootjatel nimekirjades pooled objektiivid siiani veel filmikaamerate aegadest.
lisaks veel suurepärased OM objektiivid. mida saad originaal adapteriga kasutada. nüüdsest töötab ka keresisene stabikas e-510'l ja e-3'l.
valgetest objektiividest on olemas:
Sigma 30 f/1.4
Leica 25 f/1.4
Sigma 24 f/1.8
Olympus 50 f/2.0
Olympus 35-100 f/2.0
Olympus 150 f/2.0

Olympus OM 55 f/1.2 Zuiko
Olympus OM 50 f/1.4 Zuiko
Olympus OM 50 f/1.8 Zuiko
Olympus OM 50 f/1.8 F-Zuiko

ütle mulle veel mis objektiivid puudu on?
ma ei taha siin olympust kaitsta, kuid asju tuleks eelkõige vaadata objektiivselt.
ma ei saa aru miks võrreldakse olympuse e-500 K10d'ga. hoopis erinevatest klassidest üldse ju. ning lisaks e-510 ei jää sugugi K10D'le alla.
ära märkida veel see, et järgmine kaamera mis ma ostan ei ole arvatavasti olympus, ega ka pentax. minuarvates hoopis nikonil hetkel üldse kõige parem seis ja arvatavasti järgmine kaamera, mis kunagi tulevikus käte vahele satud on D300 või D80 järeltulija, kui selleks ajaks uusi kaameraid juba väljas pole.
Kommentaarid: 6 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 6
tagasi üles
Kristo.
Kreisi kasutaja

sõnum 06.02.2008 16:39:05 vasta tsitaadiga

Njh *ist DL komplekte liigub lausa võileiva hinnaga (nt kuulutus nr 11970), mis teeb tegelikult minul meele veidi kurvaks, sest mida aeg edasi, seda väiksem on mõte mul *ist DL rahasüsti saamise eesmärgil maha müüa. Õnneks olen sellega rahul ja kaameravahetust veel niipea ei plaani, seega pole suurt häda.
Kommentaarid: 40 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 36
tagasi üles
eix666
HV veteran
eix666

sõnum 06.02.2008 18:15:21 vasta tsitaadiga

oly objede puudus on nüüd väheke pealiskaudne jutt...olympuse süsteem objektiivide koha pealt on korralik süsteem, kus on kõik vajalik kaetud ja üleliigseid torusid lihtsalt pole, ehk siis võib võtta vajaliku obje ja sellega rahul olla, ilma et oleks vajalik omale mingit seljakotitäit torusid hankida...tõsi, fikse võiks rohkem olla, aga omades hinnakirjas näiteks sellist toru nagu 35-100 f2 ei näe ma erilist probleemi vähestes fiksides (ning kui keegi hinna või kaalu mängu toob, siis sorri, selle vahemiku jagu fikse ei maksa kokku sugugi vähem, ega kaalu kah seljakotis vähem kui see kvaliteetsuum)...

mina olen isiklikult hinnanud asja nii, et kui hinges tuksub suur soov fikside järgi, siis on tõesti pentax parem valik, kui aga hinnata suumidest tulenevat vabadust perspektiivi ja vaatenurga kontrollimisel (jalgadega suumimisel ei saa perspektiivi kontrollida, pealegi on tihti liikumisruum piiratud, ning mitmete erinevate fikside pidev vahetamine mind isiklikult ei köida) tasuks kiigata olympuse poole (35-100 f2 toru väärilist objet pole ühelgi teisel tootjal, 7-14mm f4 torule väärilise vastega tuli alles praegu nikon välja, ning sedagi ainult täiskaadrile jne)...

gne: FL36 välgu kohta, minul (ning väga paljudel erinevates foorumites veel) läks laadimine oluliselt kiiremaks, kui ma võtsin kasutusele Sanyo Eneloop akud, tõsi, ma pole proovinud veel tuttuusi tava NiMH akusid, aga vähemalt vanemate akude puhul oli üleminek Eneloopidele vägagi tuntav...
Kommentaarid: 39 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 39
tagasi üles
gne
HV kasutaja
gne

sõnum 06.02.2008 19:26:44 vasta tsitaadiga

neid akusid peab siis tõesti proovima. Praegused ei rahulda mitte.
trakt0rist
HV kasutaja
trakt0rist

sõnum 07.02.2008 17:57:34 vasta tsitaadiga

trakt0rist kirjutas:
Õnnestus hankida vanem välk Olympus PS 200 QUICK.

trakt0rist kirjutas:
Kahjuks ei tunne kaamera välku ära. Kas sellega on võimalik välku kaamerast iseseisvalt kasutada?

Ei oska keegi kommenteerida?
Kommentaarid: 15 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 12
tagasi üles
r3nx
HV veteran

sõnum 07.02.2008 18:01:58 vasta tsitaadiga

Idee poolest peaks töötama jah.
Kommentaarid: 76 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 72
tagasi üles
Death
HV Guru
Death

sõnum 08.02.2008 11:27:24 vasta tsitaadiga

p2t3r1, klaaside valik JÄRELTURUL on olematu. Ja uued on kirve hinnaga. Ka minul on 3 klaasi millega minu vajadused peaaegu(pancake fix oleks veel hea olla kui vaja k10d "seebikarbistada") kaetud. Aga valikut oli ka uute klaaside hulgas igas hinnaklassis. Olyl valikut hinnaklassi osas prktiliselt pole.
eix666
HV veteran
eix666

sõnum 11.02.2008 22:48:38 vasta tsitaadiga

muu mudru kõrvale natuke ka teemakohast, ehk siis üks väga põhjalik ülevaade on E3 kohta ilmunud...
Olympus E-3, a Technical Review
tagasi üles
Death
HV Guru
Death

sõnum 11.02.2008 23:29:38 vasta tsitaadiga

trakt0rist, mis tähendab ei tunne ära? Keskontakt on? Keskontakti ja serva kokkulaskmisel välku teeb? Kui teeb peab ka kaamera peal tegema. ega selle orjaga ta parem ei sa muus mõttes kui et kõrvalt saab lasta...
trakt0rist
HV kasutaja
trakt0rist

sõnum 12.02.2008 00:18:12 vasta tsitaadiga

Death, täname, töötab. Manuaali lugedemine ja välgu lahti hüppamine lisavälgu peal olekul ajas kergelt öeldes juhtme kokku (minul). Lihtsalt kadeerides näitab säriajaks 1/80, fokuseerimise lõppedes muutub 1/1.3-le, sel puhul tuleb manuaalselt säri paika panna?
Kommentaarid: 15 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 12
tagasi üles
urmas1
HV kasutaja

sõnum 15.02.2008 12:43:15 vasta tsitaadiga

Olypuse kõige suurem miinus on APS mõõdust veel väiksem sensor ja sellega seoses teistest pisem pildiotsija, mürased pildid. Olympuse objektiivid maksavad ka päris krõbedat hinda ja neid on võrreldes kasvõi Pentaxiga vähe. Pentaxile keerab ette ka iidamast-aadamast ´60 aastatest 42mm keermega vene ja ida saksa Carl Zeiss objektiive.Endal Carl Zeiss Mayer Orestegor 200mm F4 ja Carl Zeiss Mayer Oregon 50mm F1,8 ja nende eraldusvõime võtab küll suu lahti. Ja nad ei maksa ju mitte midagi, Rootsist ostetud 150 SEK eest koos 2X telekonverteri, makrorõngaste komplekti ja Practika 35mm filmikaameraga.42mm Pentaxi originaaladapter maksab Photopointis alla 300 krooni. Käsitsi suudab peale mõnda aega harjutamist teravustada kiiremini ja täpsemalt, kui AF. Pentaxi suur ja valge pildiotsija võimaldab käsitsi teravustamist, Olympuse oma mitte.
DSLR on ju süsteem, kuidas saab hakata võrdlema, milline kaamera on parem? Mis objektiivid juba on? Parema objektiiviga on ju iga kaamera parem. Kuidas hüpata Olympuselt üle Nikonile? Aga kõik juba soetatud Olympuse varustus: objektiivid, välk, mälukaardid jne... ju Nikonile ei sobi. See on ju raha raiskamine. Ostke siis kvaliteetseid superzoom kompaktkaameraid ja vahetage neid, saate kohe kaasa ka palju kvaliteetsema ja valgusjõulisema objektiivi kui DSLR kitikas. Sony DSC-H5 kompakti objektiiv on näiteks 36-420mm F2,8-3,7 Palju selle sarnane sama valgusjõuga objektiiv DSLR kaamerale maksab? Alla 20 000 ei ole kindlasti, pluss kaamera kere. Sony kompakt maksab alla 5000.
Kommentaarid: 6 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 0 :: 3
tagasi üles
eix666
HV veteran
eix666

sõnum 15.02.2008 13:24:33 vasta tsitaadiga

urmas1 kirjutas:
..... ja sellega seoses teistest pisem pildiotsija....
....Pentaxi suur ja valge pildiotsija võimaldab käsitsi teravustamist, Olympuse oma mitte....

Katseta korraks oly E-3 kaamerat ja siis jätka juttu pildiotsijast. Aitäh.
tagasi üles
urmas1
HV kasutaja

sõnum 15.02.2008 14:40:01 vasta tsitaadiga

Mis hinnaklassis kaameratest me räägime? Mis E-3, kui Olympuse uus digioptika on mõeldud 4X3 sensorile? E-3 täiskaader ja see optika? Aitähh!
Igal juhul 35mm. nn. täiskaadrile mõeldud objektiivid, mille kasutamisel digi APS sensoriga ma saan teravama pildi.APS sensori puhul ilma äärte moonutusetra. Mis E-3 kui kõik uuemad Olympuse objektiivid on mõeldud pisikese digisensori jaoks? Mida ma sinna ette keeran? Mis kasu sest pildiotsijast ja täiskaader sensorist on, kui midagi ette keerata ei ole?
Kommentaarid: 6 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 0 :: 3
tagasi üles
eix666
HV veteran
eix666

sõnum 15.02.2008 15:03:01 vasta tsitaadiga

E3 kasutab ju samamoodi 4/3 sensorit kui kõik muud oly kered, kuskohast selline eksiarvamus on tulnud, et see täiskaader on (juhul kui sa mõtled 35mm täiskaadrit)?
tagasi üles
zimson
Kreisi kasutaja
zimson

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 15.02.2008 15:30:19 vasta tsitaadiga

Võimalik, et aeti segamini Nikon D3-ga, mis on täiskaader.
Kommentaarid: 43 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 42
tagasi üles
p2t3r1
HV kasutaja
p2t3r1

sõnum 15.02.2008 15:57:18 vasta tsitaadiga

urmas1, enne tuleks ikkagi ennast asjadega kurssi viia, kui igasuguseid arvamusi välja käia.
olympuse e-3 pildiotsija on suurem, kui canon 40D'l, pentax K10D'l, nikon D200'l ja kõrgust pidi ka nikon D300'l. punkt.
olympusele saad sa täpselt samamoodi vana vene optikat, vana olympus OM optikat, kõiki nikoni objektiive, pentaxit, ja canoni FD'd, zeissi jne.. ette panna. ainus mis optikat ei saa ette panna on canon EF. jutt siis 35mm peeglite optikast.
ja kuna olympusel on suurem pildiotsija, kui siin paljukiidetud pentaxil, saab temaga järelikult paremini käsitsi teravustada. lisaks veel erinevalt pentaxist olemas live-view.
muidugi on tal teatud miinused võrreldes suuremate sensoritega kaameratega, kui võrreldes aps-c sensoriga on kõrguses 1.3 mm ja laiuses 4mm siis on see argument, et sensor liiga pisike võrreldes aps-c'ga küll väga jabur.
ning milleks on vaja võrrelda 4/3 täiskaadriga, kui nende süsteemide hinnavahe tuleb 3-4 korda.

ps. ma ei soovi siin olympust kaitsta, kuid argumendid võiksid ikkagi pädevamad olla.
Kommentaarid: 6 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 6
tagasi üles
namstoop
HV Guru
namstoop

sõnum 15.02.2008 16:07:26 vasta tsitaadiga

p2t3r1, jutt õige, eks neid linnalegend liigub palju jah. Ainult et on üks viga ka sinu võrdluses - E-3 ei ole hinnaklassilt võrreldav ei K10D-ga ja isegi mitte 40D-ga. Küll aga E-510 on, ja selle kohta mõned su argumendid paraku enam ei kehti icon_razz.gif icon_wink.gif
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Fotograafia »  Olympuse arutelu mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 17, 18, 19  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.