Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
Desmond5
HV kasutaja
|
20.12.2007 12:31:07
Nvidia 8800 TV-Out ja video-overlay |
|
|
Ma mäletan, et kunagi oli nvidial hea võimalus, et kui TV on taha ühendatud siis said nvidia control panelist määrata, et igasugune video suunataks kohe täisekraanil tv-sse.
Ehk siis kui mingi video arvutis avan, siis seda näidatakse täisekraanil kohe ka TV's.
Nüüd ma seda võimalust enam üles ei leia (uusimad draiverid). Millised on alternatiivid ?
|
|
Kommentaarid: 2 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
2 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dogbert
HV Guru

|
03.02.2008 03:31:41
|
|
|
OK, nüüd olen ma tige ja pettunud...
8800GT on küll muljetavaldavalt kiire, aga pärast tervet päeva pusimist ja tulutut üritamist teda TV-ekraanil automaatselt üle-ekraani video overlay-d näitama sundida, hakkan kahtlema, kas oleksin ikka selle kaardi ostnud, kui oleksin teadnud, et:
See on niivõrd mõistusevastane, et selle peale ei osanud enne ostmist üldse tullagi, et peaks kontrollima selle funktsiooni olemasolu! Alates sellest, kui TV-väljund ja overlay funktsioon kaartidele ilmus, on see võimalus olemas olnud. Olen seda kasutanud GF MX440-ga ja Radeon 9700-ga ilma igasuguste probleemideta ja nüüd olen sellise portsu ees, et pean hakkama clone modes täisekraani kasutama vist, kuna see on mugavam kui dualview-s playeri akent ühelt monitorilt teisele saata (õigemini on seda jama üles leida, kui see järgmisel korral TV ekraanil avaneb ja TV pole sisse lülitatud).
Lisaks nöögib TV-väljund - pärast arvuti käivitamist on see must, kuigi draiveritest näib olevat sisse lülitatud. Pilt muutub nähtavaks alles siis, kui TV ekraani resolutsiooni või värvussügavust muudad. Sama lugu on ka clone mode sisselülitamisel - ekraan muutub mustaks ja pilt ilmub nähtavale alles pärast eelmainitud muutust.
See on ikka tõsine ämber, kuhu nVidia GT8800-ga kolinal astus... Ja kõige lollim on see, et sellest nii vähe juttu on üldiselt tehtud. nVidia ise loomulikult seda kusagil ei reklaami ja ainus viide sellele tõsisele puudusele on Forceware draiverite Help-is ning nappides vastustes paarile nVidia kasutajatoele saadetud kirjale, mis netti lekkinud.
Viidatud foorumiteema leidsin üles kah alles siis, kui olin terve päeva mässanud ja järeldusele jõudnud, et kui enam miski ei aita, tuleb lugeda instruktsiooni (Murphy seadus). Sealt siis selline lause mulle vastu jõllitas. Kui selle Google'sse söötsin, sain ka viidatud teemal sabast kinni.
Selle teema otsa siin sattusin alles nüüd. Ilmselt oleme mõlemad samavõrd petta saanud
Paistab, et peab ikka ATI-le tagasi kolima ja üsna varsti. nVidia võib p-sse minna!
viimati muutis Dogbert 03.02.2008 03:42:17, muudetud 1 kord |
|
Kommentaarid: 33 loe/lisa |
   |
32 |
|
tagasi üles |
|
 |
DonNiger
HV Guru

|
03.02.2008 03:36:43
|
|
|
Pole ühtegi 8 seeria kaarti käes hoidnud ega neid uurinud. Kas mõnel neist ei ole HDMI väljundit nagu näiteks ATI 2600 seerial? Kuigi jah, selle pistikuga pole vanemate telekate juures midagi teha.
_________________ Müüa EOS 50D |
|
Kommentaarid: 142 loe/lisa |
   |
1 :: |
2 :: |
116 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dogbert
HV Guru

|
03.02.2008 19:34:56
|
|
|
DonNiger kirjutas: |
Pole ühtegi 8 seeria kaarti käes hoidnud ega neid uurinud. Kas mõnel neist ei ole HDMI väljundit nagu näiteks ATI 2600 seerial? Kuigi jah, selle pistikuga pole vanemate telekate juures midagi teha. |
Arvad, et HDMI-ga näitaks pilti? Kahtlen selles. Küsimus pole niivõrd TV-väljundis, kuivõrd just teisel monitoril "full-screen video mirroring" funktsiooniga. Pole vahet, millist tüüpi see teine monitor on.
HDMI tugi on kaardil olemas, aga selleks tuleb DVI to HDMI adapter hankida ja need ei pidavat vist eriti odavad olema. Lisaks pole mu vanal telekal aimugi, mis on HDMI.
|
|
Kommentaarid: 33 loe/lisa |
   |
32 |
|
tagasi üles |
|
 |
speed
HV kasutaja

|
05.04.2008 08:38:18
|
|
|
Dogbert, ega Sa ei ole kuulnud/ näinud, kas 8800 full-screen video mirroring teemale on tänaseks päevaks ka mingi lahendus leitud?
_________________ zzziuhti |
|
Kommentaarid: 48 loe/lisa |
   |
47 |
|
tagasi üles |
|
 |
TheDJ
HV veteran
|
05.04.2008 09:14:54
|
|
|
Njah, vaevlen ka juba mitmendat korda selle probleemi otsas. Mul oli ennem FX seeria kaart ja sellega kasutasin vanemaid draivereid et TV out teine ekraan fulscreenis hoida. Mis edasi? Keegi teaks pakkuda mis versioon draiveritest peaks kasutama et saaks asja tööle?
http://forum.ncix.com/forums/index.php?mode=showthread&forum=116&threadid=1622327&pagenumber=1&msgcount=5&subpage=1
Vaadake see üks post on et "Google 'enable old nvidia control panel' and see what comes up, from what I found there are a few different methods on different forums."
Hakkan ise ka edasi nokkima
http://www.google.ee/search?hl=et&q=enable+old+nvidia+control+panel&lr=
Veel
I installed the latest nVidia drivers that support my card (8800GTS) and I have noticed that there is no longer an option to switch back to the old style of control panel. This is extremely irritating as the new control panel is missing a whole raft of options. Anyone know a registry tweak or something that will allow me to get the old one back?
http://forums.whirlpool.net.au/forum-replies-archive.cfm/680338.html
Ka päris kasulik viide http://forums.nvidia.com/lofiversion/index.php?t41186.html
Question
Full Screen Video Mirror not available with GeForce 8 series
Answer
With Geforce 8 Series graphics GPU's, the Full Screen Video Mirror function in the NVIDIA Control Panel is not available.
This control is intentionally disabled because Full Screen Video Mirror is not supported on GeForce 8 series GPUs.
Äkki on abiks
Now.. For the magical moment that proves Nvidia haven't failed us completely.
In order to use "fullscreen video mirror", you have to activate the "nview desktop manager", which can be found in the "control panel" or your "system tray" with the nvidia icon.
Double click at "nview desktop manager" in the "control panel" and a tab menu will appear. The functions in the tab menu are disabled. To activate them, enable the "nview desktop manager". Now that the other tabs are activated, select the "zoom" tab and click on the "fullscreen video zoom" button.
And now you have the "Fullscreen Video Settings" aka. "Overlay Settings".
|
|
Kommentaarid: 1 loe/lisa |
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
speed
HV kasutaja

|
05.04.2008 11:52:50
|
|
|
TheDJ, tõsiselt kasulik info, THX
Ainuke probla selles, et ma ei leia sellelt "Zoom" tabilt "Fullscreen video zoom" nuppu
Siin ka pilt http://www.reddogcompany.eu/HV/Zoom.JPG
EDIT: vist leidsin ka õige optsiooni "Automatically move zoom window to next screen"
Kui kodus tagasi, siis proovin ära ning annan teada.
|
   |
47 |
|
tagasi üles |
|
 |
TheDJ
HV veteran
|
05.04.2008 11:56:28
|
|
|
speed kirjutas: |
TheDJ, tõsiselt kasulik info, THX
Ainuke probla selles, et ma ei leia sellelt "Zoom" tabilt "Fullscreen video zoom" nuppu
Siin ka pilt http://www.reddogcompany.eu/HV/Zoom.JPG
EDIT: vist leidsin ka õige optsiooni "Automatically move zoom window to next screen"
Kui kodus tagasi, siis proovin ära ning annan teada. |
Ma leidsin ka tolle nvidia optsiooni koha ülesse ja proovisin aga koheselt nagu fulli ei visanud....hmm, pean ise ka veel katsetama
Loodan et saab asja käima.
|
|
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
speed
HV kasutaja

|
05.04.2008 18:34:34
|
|
|
Nukker lugu aga mina oma probleemile https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?t=365077&highlight= sellest lahendust ei leidnud
Tea kas olen ise loll kuid tee või tina, ei saa filmi normaalselt telekasse
TheDJ, anna palun teada kui miskit tarka sealt välja nokid
Minu mõistus sai igatahes otsa
|
   |
47 |
|
tagasi üles |
|
 |
TheDJ
HV veteran
|
06.04.2008 09:15:39
|
|
|
Käkerdasin siin niipalju et nüüd õnnestus mu TV out pilt mustvalgeks muuta....
Kaabel on mul muidu S-video ja vana arvutiga toimis kõik kuna FX kaardiga sai kasutada vanu draivereid.
Mis on kõige vanemad draiverid GTS 512mb versioonile...
Asi hakkab juba tõsiselt närve sööma
Näeh, jälle hunnik probleeme ka teistel kasutajatel
http://forums.nvidia.com/lofiversion/index.php?t35113.html
Tundub et tuleb TV outist filmide vaatamine unustada....damn nvidia
Loe ka siit - jälle probleemid
http://www.tomshardware.co.uk/forum/247404-15-8800
Proovisin ka sellist programmi nagu TV-tool, ka ei olnud abi.
Küsimus suurele ringile!
Kas keegi teab, vastab see tõele? Kui jah siis on ikka jama küll.
Question
Answer
With Geforce 8 Series graphics GPU's, the Full Screen Video Mirror function in the NVIDIA Control Panel is not available.
This control is intentionally disabled because Full Screen Video Mirror is not supported on GeForce 8 series GPUs.
Et pole nagu mõtet asja vägistada kui asi ei tööta
Loe ka seda
http://forums.nvidia.com/lofiversion/index.php?t38710.html
|
|
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
speed
HV kasutaja

|
06.04.2008 22:03:01
|
|
|
Nojah, suht nukraks teeb.
Ostad omaarust sigakõva kaardi ja tulemus on pehmelt öeldes pask.
On ju kül tore hää graafikaga mänge mängida kuid aint sellest ju ei piisa.
Ja üks kuramuse asi mulle pähe ei mahu (nii nagu ka enamus 8 seeria omanikele teistes foorumiteski), mis häda sel NVIDIA'l oli see 8 seeria GPU nö. downgradeda.
Uuem süsteem peaks ju vanemast parem ja rohkemate optsioonidega olema. Muidu pole vidinate arendamisel ju üldse pointi.
Aga olgu, eks tulevik näitab ning ehk võtab NVIDIA mõistuse pähe ning teeb uuema driverbacki juba ka selle võimalusega.
|
   |
47 |
|
tagasi üles |
|
 |
TheDJ
HV veteran
|
07.04.2008 09:25:56
|
|
|
Nojah, suht nukraks teeb.
Ostad omaarust sigakõva kaardi ja tulemus on pehmelt öeldes piix.
On ju kül tore hää graafikaga mänge mängida kuid aint sellest ju ei piisa.
Ja üks kuramuse asi mulle pähe ei mahu (nii nagu ka enamus 8 seeria omanikele teistes foorumiteski), mis häda sel NVIDIA'l oli see 8 seeria GPU nö. downgradeda.
Uuem süsteem peaks ju vanemast parem ja rohkemate optsioonidega olema. Muidu pole vidinate arendamisel ju üldse pointi.
Aga olgu, eks tulevik näitab ning ehk võtab NVIDIA mõistuse pähe ning teeb uuema driverbacki juba ka selle võimalusega. |
Mina võtan seda nii et ju siis peab olema. Ostsin ka uue masina kokku ja tegelikult on hea meel et saab Strangleholdi ja Carbonit põhjas mängida. Draiver läks mul siin päris lolliks siia-sinna uninstallimisega et siiani pilt must-valge telekas. Lihtsalt ühel hetkel kadusid värvid ära (arvutist pilti telekasse kuvadses) Tegin system restore jne. Täitsa püsti hulluks hakkas ajama....lõpuks loobusin.
Ega sellest TV-outist muud pointi pole vist eriti kui filme/klippe arvutist telekasse saada. Mul endal on lisaks ka DVD-salvestaja/mängija, seega on olemas alternatiiv et mis siis ikka, pean plaadile kirjutama ja sealt vaatama. Kahju ainult et kui mõnda m2v või mõnda muud failiformaati tahad vaadata läbi teleri ja ei saa.....
Ma loodan ka et tegelikult see 8s seeria pole ju nii vana ja Nvidia parandab oma vea. Aga miks ta siiani seda teinud pole.....imelik. Võibolla nad ei tahtnudki enam seda funktsiooni meelega toimima panna Analoogsignaal ju hakkab ka järjest kaduma ja tulevad uued kaablisignaalid jne. Mul endal on CRT 100Hz teler.
Kas teised siis üldse ei kasuta TV-outi enam huvitav?
Keegi......
Paluks teemat ka mitte mahakandmisele panna kuna aktuaalne asi ja ootaks siiski ära millal lahendus tulema hakkab. Imelik et rauda pannakse TV-out mis osutub mittetöötavaks!!! Miks Nvidia sellist crappy teeb...sellega ta küll poolehoidu ei võida....
Raud ja soft peaks ikka käsikäes käima mitte nii et ajame aga hunnik rauda kokku ja softi progejad söövad ja magavad.....
Kas kellelgi töötav TVout üldse?
Andke märku.
Tänud.
Proovin täna õhtul selle vahele pista, äkki aitab...kuigi ei usu. Asi siiski draiverites.
http://www.gigabyte.com.tw/FileList/Accessory/vga_accessories_hdtv2.jpg
|
|
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
dex
HV veteran

|
07.04.2008 09:31:21
|
|
|
Miks te just tolle funktsiooniga jändama peate, kloonige pilt või pange extended desktop kui vaja erinevaid resosid arvutil ja telekal (tirige filmi aken teisele poole topeltklõps ja ongi pilt fullscreenis ees). Lihtsam ikka kui igat asja dvd kõrvetada ja siis kuskilt mängijast vaatama hakata.
_________________ Süümi, juumi, makkami ja kui tüüle nakkami... |
|
Kommentaarid: 96 loe/lisa |
   |
85 |
|
tagasi üles |
|
 |
TheDJ
HV veteran
|
07.04.2008 13:45:26
|
|
|
dex kirjutas: |
Miks te just tolle funktsiooniga jändama peate, kloonige pilt või pange extended desktop kui vaja erinevaid resosid arvutil ja telekal (tirige filmi aken teisele poole topeltklõps ja ongi pilt fullscreenis ees). Lihtsam ikka kui igat asja dvd kõrvetada ja siis kuskilt mängijast vaatama hakata. |
Hmm, omastarust ma panin nagu Clone....
Pole teleril reso paika saanud. Ikka pilt on teleris nii suur et sõidan hiirega et midagi näha.
Võimalik et ei mõista resolutsiooni teleril õigesti sättida.
Keegi teab kuidas muuta TV resolutsiooni draiverites nii et asi korralikult täisekraanis oleks?
Võibolla selle abiga saaks TV-outi ikka edasi kasutada siis...
Irw, leidisn mingi hullu asja samal teemal laptopi kohta
http://www.metacafe.com/watch/1096325/how_to_force_a_tv_out_on_a_laptop_pc/
Püüan leida lahendust aga siiani ei midagi
http://www.google.ee/search?q=Nvidia+TV+out+problem&hl=et&start=0&sa=N
Äkki Nvidia enda lehelt on abi, asun uurima
link
Ja tundub et me pole ainukesed
http://forums.nvidia.com/lofiversion/index.php?t38710.html
|
|
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
Eric80
HV kasutaja

|
07.04.2008 14:04:55
|
|
|
Kui ise tahan mõnd filmi CRT vusseri taga vahtida , siis ajab selle asja korda nTune .
|
|
Kommentaarid: 31 loe/lisa |
   |
30 |
|
tagasi üles |
|
 |
TheDJ
HV veteran
|
07.04.2008 15:25:20
|
|
|
Eric80 kirjutas: |
Kui ise tahan mõnd filmi CRT vusseri taga vahtida , siis ajab selle asja korda nTune .  |
Äkki viskad mõne screeni....ise proovisin seda korraks ka, ei saanud hakkama.
|
|
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
speed
HV kasutaja

|
07.04.2008 15:54:14
|
|
|
THX TheDJ sõnumi eest
Kolasin ise ka mööda netiavarusi ning tundub jah suht nutune teema olevat.
To Dex, ma niimoodi teengi, extended ja tirin teisele ekraanile aga kahjuks see minu probleemi ei lahenda https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?t=365077&highlight=
Teema selles, et peale seda teisele ekraanile tirimist tulevad ka kõik järgnevad aknad, mis ma arvutis lahti löön, telekasse
|
   |
47 |
|
tagasi üles |
|
 |
TheDJ
HV veteran
|
07.04.2008 16:04:22
|
|
|
THX TheDJ sõnumi eest
Kolasin ise ka mööda netiavarusi ning tundub jah suht nutune teema olevat.
To Dex, ma niimoodi teengi, extended ja tirin teisele ekraanile aga kahjuks see minu probleemi ei lahenda https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?t=365077&highlight=
Teema selles, et peale seda teisele ekraanile tirimist tulevad ka kõik järgnevad aknad, mis ma arvutis lahti löön, telekasse  |
Mina jälle tahaks teada kas siis oleks nii võimalik et tõesti kuidagi saab TV reso selliseks muuta et kõik näha ja kui panen filmi nt. fullscreenis jooksma jookseb. Las siis olla mõlemas üks pilt, vahet pole. Siiani ei ole saanud edasi...
|
|
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
speed
HV kasutaja

|
07.04.2008 16:15:48
|
|
|
TheDJ, ma ei oska ütelda, kas see Sind aitab kuid mina tegin niimoodi nagu dex kirjeldas, vead pildi - filmi teisele ekraanile ning topeltklõps pildil - filmil ning pilt - film võttis ise nö. õiged teleka mõõdud.
Samas mul on LCD ning Sinul CRT telekas, võibolla on ka selles miski vahe kuid kuna ma ei ole ise kunagi CRT-sse arvutist pilti lasknud, siis pole ma vast kõikse pädevam ütlema, kas sellest ka miskit vahet on.
|
   |
47 |
|
tagasi üles |
|
 |
Eric80
HV kasutaja

|
07.04.2008 16:19:43
|
|
|
Kaardil kaasas component kaabel - composiit signaal edastatakse sinisest otsast . Tavaline vana juhe mingi videoka küljest seal vist ei funga . Ise igatahes vana juhtmega käima ei saanud !
viimati muutis Eric80 07.04.2008 16:20:48, muudetud 1 kord |
|
Kommentaarid: 31 loe/lisa |
   |
30 |
|
tagasi üles |
|
 |
TheDJ
HV veteran
|
07.04.2008 16:20:35
|
|
|
TheDJ, ma ei oska ütelda, kas see Sind aitab kuid mina tegin niimoodi nagu dex kirjeldas, vead pildi - filmi teisele ekraanile ning topeltklõps pildil - filmil ning pilt - film võttis ise nö. õiged teleka mõõdud.
Samas mul on LCD ning Sinul CRT telekas, võibolla on ka selles miski vahe kuid kuna ma ei ole ise kunagi CRT-sse arvutist pilti lasknud, siis pole ma vast kõikse pädevam ütlema, kas sellest ka miskit vahet on. |
Mul peaks olema 29 või 32" 100Hz tavaline telekas. Aga õiget reso pole siiani paika saanud. Proovin igal juhul seda soovitatud varianti õhtupoole järele.
p.s. S-video muidu fungab kenasti aga.....
|
|
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
speed
HV kasutaja

|
07.04.2008 16:57:36
|
|
|
Eric80, vastab tõele kuid ma ei kasuta seda. Ostsin YE International'ist miski toreda ülemineku (nime kahjuks ei mäleta, hind oli kusagil 60 tuuris) ning pilt ilusasti ja värviliselt üle vidokaabli telekas kuid see minu mure (arvutist telekasse film ning samaegselt arvuti kasutamine näiteks netiavaruses tolgendamiseks) ikkagi alles
|
   |
47 |
|
tagasi üles |
|
 |
TheDJ
HV veteran
|
07.04.2008 19:56:11
|
|
|
Kui mul panna too et igaühel oma reso ilmub tv'sse korraks pilt ja siis kaob ära
Ja kuidas ma saan eraldi paika panna et vot monitoril on see reso ja tv vot see reso.
Praegu ei saa üldse pilti ette. Nii kui valin et multi view annab valiku, panen s-video, ok, ja et monitor on 12** reso blabla...edasi viskab korraks pildi telekasse ja siis sinine.
Edit - saan nii ainult fullscreenis filmifaile vaadata kui panen monitorilt 1280 * 1024 hoopis 800*600 reso. Siis on telekal fullscreen ees kenasti ja kõik terve desktop näha, muidu on teleri jaoks reso liiga suur,peab scrollima. Ainuke häda siis on et samal ajal muud teha ei saa ja pärast on ikoonid resot muutes segi. Hea et niigi. Ja miks nii tegema peab on süüdi see et Nvidia on võtnud ära Overlay funktsiooni.
|
|
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
speed
HV kasutaja

|
09.04.2008 18:18:11
|
|
|
Seep see minu hädagi on, et filmi vaatamise ajal miskit muud arvutiga teha ei saa
Suht jabur iseenesest
|
   |
47 |
|
tagasi üles |
|
 |
TheDJ
HV veteran
|
09.04.2008 19:39:35
|
|
|
Seep see minu hädagi on, et filmi vaatamise ajal miskit muud arvutiga teha ei saa
Suht jabur iseenesest  |
Jep!
Sain ka pildi arvutist telekasse aga Overlay function is gone forerva!!!! Vähemasti mitte enne kui Nvidia midagi teeb. Meie töö on tehtud. Nvidia pläkk!!
Uurin veel nii aga vaevalt midagi saab
http://www.google.ee/search?q=enable+overlay+in+nvidia&hl=et&start=10&sa=N
|
|
   |
1 |
|