Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
Ardo
HV Guru

|
29.01.2008 16:01:13
|
|
|
Mark0 kirjutas: |
P ja N ei ole niisama lihtsalt võrreldavad, P on suunatud (väga) nõudlikule amatöörile või siis algajale, N on natuke rohkem äärmustes, on tugev alustaja pool ja siis profipool, keskklass on suti nõrgem. Noh, kui kasutada siis amatööride seas levinud liigitamisviise, reaalselt raha teenitakse iga brändiga, enda passipilt tehti näiteks maailma kõige kehvema KITiga. |
Minu silmis on pisut vastupidi - Nikoni amatööri pool on keskpärane (D40 on selline nagu ta on... ei liha, ei kala.), keskklass (võta nüüd kinni - on D300 keskklass?)ning profipool väga tugev.
Pentax on suunatud ühtlaselt suunatud amatööridele, kes jäävadki harrastajateks (Pentaxil puudub profitehnika, üldine tehnika hind on odavapoolne jne.).
Canonil on kogu vahemik algajast profini väga-väga hästi ning kindlalt kaetud, Olympusel pisut kehvemini, kuid kokkuvõttes siiski üsna viisakalt.
Reaalselt raha teenitakse enamasti siiski Nikonit ning Canonit kasutades.
|
|
Kommentaarid: 272 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
1 :: |
4 :: |
225 |
|
tagasi üles |
|
 |
namstoop
HV Guru

|
29.01.2008 16:42:52
|
|
|
Väga sobivalt oli ühes Pentaxi foorumis just ka täiskaadri arutelu, kus avaldati sellist arvamust kogu selle asja kohta:
tsitaat: |
Pros probably make up less than 1% of the market as a whole and the good ones (the ones that you want your brand associated with) don't pay for their equipment - they expect the manufacturers to provide this for free. Pros also demand a level of service and back-up (think same day replacements of expensive glass in far flung war zones etc) that Pentax doesn't currently provide and that would almost certainly bankrupt it if it tried to. Amateurs are the ones that fund the company and it's amateurs who (through inflated prices) subsidise all those pros at Canon and Nikon - would you really want to pay a premium on your camera just to have the bragging rights to say, "Oh yes, XXXXX used one just like this to take that photo of Charlotte Church with her norks out on the beach that was in the News Of The World last Sunday...". No, nor would I.
A professional photographer is - by definition - someone who gets paid to take photos, and there seem to be just as many (pro rata) that do so with Pentax equipment as with anything else. All the cameras from the major manufacturers (Pentax, Canon, Nikon, Olympus, Sony, etc) are capable of making you a pro as long as you look past the labels and accept that it's just a tool of your trade.
|
IMO nii ongi.
_________________ verba volant, scripta manent
Hoiatus! Olen sinu postituses olevate lolluste ja nõmeduste vastu allergiline. Lolluste ilmnemisel võib kaasneda raskekujuline sarkastiline reaktsioon. |
|
Kommentaarid: 72 loe/lisa |
   |
3 :: |
63 |
|
tagasi üles |
|
 |
r3nx
HV veteran
|
29.01.2008 17:56:27
|
|
|
Päris mõttetu vaidlus on siin jälle üles kerkind. Vahet ju pole kellel parimad objektiivid on või kelle "riist kõige pikem" on (kas siis sellepärast mõni eluliselt oluline tegemata jääb?), igaüks näeb asja omast seisukohast. Ühe argumendiga ei saa aint nõustuda, pentaxil mitte profitehnika ei puudu, vaid Eesti pinnale on teda raske -kuid mitte võimatu- ja kulukas saada. USA's on pentaxi varustust küll ja veel. Fakt on see, et proffessionaalide käte vahel on nii Nikon, Canon, kui ka Pentax, Fuji, Olympus jpm levinud - pildid tegemata ei jää.
|
|
Kommentaarid: 76 loe/lisa |
   |
0 :: |
72 |
|
tagasi üles |
|
 |
beastbeats
HV Guru

|
|
Kommentaarid: 364 loe/lisa |
   |
2 :: |
280 |
|
tagasi üles |
|
 |
jerome
HV vaatleja
|
29.01.2008 20:27:32
|
|
|
[quote="Ardo"]
Mark0 kirjutas: |
Minu silmis on pisut vastupidi - Nikoni amatööri pool on keskpärane (D40 on selline nagu ta on... ei liha, ei kala.), keskklass (võta nüüd kinni - on D300 keskklass?)ning profipool väga tugev.
Pentax on suunatud ühtlaselt suunatud amatööridele, kes jäävadki harrastajateks (Pentaxil puudub profitehnika, üldine tehnika hind on odavapoolne jne.).
Canonil on kogu vahemik algajast profini väga-väga hästi ning kindlalt kaetud, Olympusel pisut kehvemini, kuid kokkuvõttes siiski üsna viisakalt. |
Vastupidi. Nikoni amatööri ehk entry level tase on kaetud palju paremini kui Canonil.
Canonil on sellel tasemel vaid üks kaamera (EOS 300/350/400/450), samal ajal kui Nikonil on neid stabiilselt vähemalt kaks - alul D50 ja D70/D70s, siis D40/S40x ja D80, nüüd D40/D60 ja D80/Dx0 ehk valikuvõimalused on suuremad. D40/D40x jäävad küll omadustelt Canonile alla, kuid need müüvad ikkagi nagu kaks pühvlit, sest kaamerad tabasid sihtrühma ehk siis esimese digipeegli ostjaid. Nagu ka mina:)
Mingi hetk saab digipeeglite turu tõus otsa ning siis on võitja see, kes suutis buumi ajal kõige rohkem algajale-amatöörile suunatud kaameraid müüa. Ehk suutnud tekitada kõige suurema kasutajabaasi. Canoni mudel juhib küll kaamerate müügitabeleid, kuid siin tuleb tegelikult vaadata ühe tootja müüki kogu sektoris, Nikoni puhul siis kõigi selle klassi kaamerate müüki.
Muuseas, Pentax on ka sellest aru saanud, ning lubas tulla turule entry level kaameraga, mis saab neljakohalise tähise ning ilmselt saab olema K200 võimalikult odavaks nuditud versioon.
|
|
Kommentaarid: 1 loe/lisa |
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ardo
HV Guru

|
29.01.2008 21:56:14
|
|
|
jerome, D80 ei ole hinna poolest enam niiväga entry-level. D50 oli väga hea, kuid D40 edusse mul suurt usku ei ole (samas ei ole ma kokreetsete müüginumbritega kursis). Eks näis, mis D60 toob.
350D/400D edu võib kanda eduka pähemäärimise-reklaami kontole, Pentaxiga sama lugu.
Canonil ning Olympusel on väga hästi kindlustatud kompaktide turg - on ju S5 ning SP-550 jms. väga heade näitajatega. Kui digikompakt ennast kasutajale õigustab, siis ostab ta suure tõenäosusega peegelkaamera samuti samast brändist.
|
|
   |
225 |
|
tagasi üles |
|
 |
namstoop
HV Guru

|
29.01.2008 22:36:19
|
|
|
Ardo, sul on ikka tõesti väga kummalised arusaamad asjadest...
Hoiatus! Olen sinu postituses olevate lolluste ja nõmeduste vastu allergiline. Lolluste ilmnemisel võib kaasneda raskekujuline sarkastiline reaktsioon. |
|
   |
63 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ardo
HV Guru

|
29.01.2008 23:28:09
|
|
|
namstoop, eee mis? Kui palju sa näed Eestis Pentaxi või Canoni reklaame? Ja kui palju Nikoni omi?
|
|
   |
225 |
|
tagasi üles |
|
 |
namstoop
HV Guru

|
29.01.2008 23:39:26
|
|
|
Ardo, esiteks ma pole nüüd analüüsi just teinud aga mingeid raha tagasi pluss tasuta koolitus asju Nikonil on ikka silma jäänud küll, pakuks et mitte vähem kui Pentaxi reklaami. Ja teiseks ma ei teadnud, et me ainult Eestist räägime Huvitav kui suured on C, N ja P reklaamikulud omavahel võrreldes? Ilmselt sama palju kordades erinev, kui töötajate arv jms numbrilised näitajad.
Aga asi läheb teemast tiba kaugele juba küll. Nii et sinu rahustuseks ja selle kõrvalliini lõpetuseks - jah, Nikon on maailma parim kaamera, optika ja mille iganes tootja, teised on ainult reklaam ja ainukesed õiged profid on need, kes Nikonit kasutavad.
|
   |
63 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ardo
HV Guru

|
29.01.2008 23:48:48
|
|
|
namstoop kirjutas: |
Aga asi läheb teemast tiba kaugele juba küll. Nii et sinu rahustuseks ja selle kõrvalliini lõpetuseks - jah, Nikon on maailma parim kaamera, optika ja mille iganes tootja, teised on ainult reklaam ja ainukesed õiged profid on need, kes Nikonit kasutavad.  |
Eee... meh?
Ardo, esiteks ma pole nüüd analüüsi just teinud aga mingeid raha tagasi pluss tasuta koolitus asju Nikonil on ikka silma jäänud küll, pakuks et mitte vähem kui Pentaxi reklaami. Ja teiseks ma ei teadnud, et me ainult Eestist räägime Huvitav kui suured on C, N ja P reklaamikulud omavahel võrreldes? Ilmselt sama palju kordades erinev, kui töötajate arv jms numbrilised näitajad. |
Ma rääkisin hetkel Eestist. Ma olen oma lühikese elu jooksul vist paari Nikoni reklaami Eestis näinud. Arvestades, et Eestis koosneb Nikoni esindus kahest inimesest, ei pane seda üldse imeks...
Fotoluks vahetevahel promob Nikoni kaameraid, kuid nt. Photopointis pole ma iial ühtki Nikoni nö "superpakkumist" silmanud.
Need Basic koolitused ei ole minuteada fotokoolitused vaid õpetavad pigem kaamerat tundma.
|
|
   |
225 |
|
tagasi üles |
|
 |
MelesMeles
HV Guru
|
29.01.2008 23:51:38
|
|
|
Nikoni kaelapaelad jms on jube tihti silma jäänud, ning fotokooli kuulutused.
Teise asjana meenuvad suured Photopointi Pentaxi reklaamid, ajakirjades, üle lehe.
Canon kas pole silma jäänd viimasel ajal, või olen selle reklaame nii tihti näinud, et ignoreerin täielikult.
_________________ Allkiri |
|
Kommentaarid: 268 loe/lisa |
   |
194 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ardo
HV Guru

|
29.01.2008 23:53:17
|
|
|
Need kaelapaelad olid vist vaid Laulu- ning Tantsupeo rida.
Kui ma mõtlen reklaamidele, siis ainult Pentaxi promo meelde tulebki. Nohjah, 400D/350D'd pakutakse kah tihtipeale.
|
|
   |
225 |
|
tagasi üles |
|
 |
Kristo.
Kreisi kasutaja
|
30.01.2008 00:11:56
|
|
|
ot: |
Võtsin praegu esimese ettejuhtuva 25/07 Cheese'i ette. Kaane pöördel - Pentaxi reklaam, lk 48 Nikoni reklaam, lk 61 Canoni reklaam, tagakaas Olympuse reklaam. Minu arvates on umbes selline olukord igas fotoajakirjas.
Suvest meenub siin juba mainitud laulupidu, mis on ikka väga suur reklaam, ja koolitused. Aeg ajalt on ka Photopointi lehel Nikoni reklaam. Samuti olen seda täheldanud ajalehtedes.
Seda väita, et Nikon on süütuke, kes omale reklaami ei tee on küll puhas demagoogia.
Photopoint Pentaxi maaletoojana on head tööd teinud ja Pentaxil reklaamist puudus tõesti pole, kuid minu arvates vahe teiste tootjatega on väike, võibolla isegi marginaalne. |
|
|
Kommentaarid: 40 loe/lisa |
   |
36 |
|
tagasi üles |
|
 |
Bronco8
HV kasutaja

|
30.01.2008 00:37:40
|
|
|
Mina kaamerat valides valisin ka 350d/K100/D50 vahel. D50 istus kõige paremini kätte ning see sai ka valitud. Järgmise kaamera ostan ka arvatavasti Nikoni ja nii see läheb.
Momendil olles näppinud/proovinud nii K10d kui 400D'd, ei vahetaks oma nüüdseks veidi vananenud D50't välja nende vastu.
Eks see usuküsimus on vist
|
|
Kommentaarid: 22 loe/lisa |
   |
22 |
|
tagasi üles |
|
 |
Kristo.
Kreisi kasutaja
|
30.01.2008 01:08:11
|
|
|
Muidugi pole kahtlust, et see on usuküsimus
Üleüldse ma ei mõista, kuidas hmekk luges Marko tekstist välja, et Nikon on saast jne:
[...] ja see, et siin teemas pole poste ei tähenda nüüd et nikon on piix ja seda kasutavad
inimesed kes on orki lennanud ja sellise "saasta" siis ostnud.[...] |
Minu arvates ei öelnud Marko ühtegi halba sõna, aga kohe võeti siuke kaitsepositsioon.
Positiivne on see, et Marko post teenis mõnes mõttes eesmärki ja Nikoni teema sai hoobilt populaarsust juurde
|
|
Kommentaarid: 40 loe/lisa |
   |
36 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dirty Harry
HV Guru

|
30.01.2008 08:11:57
|
|
|
Celllu kirjutas: |
Minu arvates ei öelnud Marko ühtegi halba sõna, aga kohe võeti siuke kaitsepositsioon.
|
Eks see koer karjatas, kes pihta sai.
|
|
Kommentaarid: 181 loe/lisa |
   |
145 |
|
tagasi üles |
|
 |
YRO
HV kasutaja

|
30.01.2008 13:07:39
|
|
|
Reklaami järgi ei saa küll toote headust hinnata!
Minu silmis tegi üks õppejõud aastaid tagasi margi täis, kui väitis, et kõige vingemat koduaudio tehnikat teeb tegelikult Pioneer, kuna sel pole üldse reklaami. Ta mõtles seda täiesti tõsiselt ja ilma tagamõtteta. No aeg oli muidugi tiba teine, aga ühes lauses oli kaks hinnangulist väidet. Loengu teemaks oligi otsene ja kaudne hinnangulisus. Peale seda ei suutnud ma enam ühtegi väidet sellelt õppejõult ilma irooniata kuulata.
_________________ Ega inimene ikka massina vastu ei saa! |
|
Kommentaarid: 16 loe/lisa |
   |
16 |
|
tagasi üles |
|
 |
jerome
HV vaatleja
|
30.01.2008 16:02:11
|
|
|
Ardo kirjutas: |
D80 ei ole hinna poolest enam niiväga entry-level. D50 oli väga hea, kuid D40 edusse mul suurt usku ei ole (samas ei ole ma kokreetsete müüginumbritega kursis). Eks näis, mis D60 toob.
350D/400D edu võib kanda eduka pähemäärimise-reklaami kontole, Pentaxiga sama lugu. |
Noh, kui päris täpne olla, siis kuna D40/D40x/D60 on olemas, siis jah, Nikoni tooteperekonnas ei ole D80 entry level, kuid ta on ikkagi amatööri/algaja klassi kaamera. Ehk ikkagi samas klassis, kus Canoni EOS 300/350/400/450, olles sellest natuke kallim.
Sinu usust hoolimata müüsid D40 ja D40x globaalselt möödunud aastal enam kui väga hästi. D80 mõistagi ka.
D50 oli an sich väga hea kaamera, kuid d40/D40x ja nüüd ka D60 on toodetena paremini positsioneeritud.
Ma rääkisin hetkel Eestist. Ma olen oma lühikese elu jooksul vist paari Nikoni reklaami Eestis näinud. Arvestades, et Eestis koosneb Nikoni esindus kahest inimesest, ei pane seda üldse imeks...
Fotoluks vahetevahel promob Nikoni kaameraid, kuid nt. Photopointis pole ma iial ühtki Nikoni nö "superpakkumist" silmanud. |
Nikon ja Oly on kaks brändi, kes Eesti turul kõige aktiivsemalt digipeegleid reklaamivad. Mõlemad on teinud ja teevad suuri välikampaaniaid ning reklaamivad end pidevalt ka ajakirjades. Nii et, su elu on olnud kas äärmiselt lühike või kuulud sa nende õnnelike ja kadestamisväärsete inimeste sekka, kes oskavad elada reklaame ignoreerides.
Mis puutub "super"pakkumistesse, siis need sõltuvad ikkagi tootjast ja regionaalsest kontorist tema käitumisest suurtel või suurematel turgudel. Ja brändireklaami teeb reeglina ikkagi esindaja, mitte kohaliku turu edasimüüja. Fotoluksi või fotopunkti asi ei olegi korraldada edasimüüdava brändi reklaamikampaaniat. Nemad saavad reklaamida oma tootevalikut, mitte brändi.
Neid nö superpakkumisi (kuigi ma ei ole kindel, kas saan selle väljendi sisust aru sinuga ühtemoodi) tehakse siis, kui a) tootja hakkab mudelit turult ära tõmbama () või b) tootja tahab agressiivselt turuosa võita. Praegu näiteks pakutakse Eestis D40/D40x komplektis 18-55 ja 55-200 VR objektiivide ja Nikoni binokliga. D40x on kaamera, mille vahetab välja D60 ning 18-55 objektiivi vahetab välja 18-55 VR.
|
|
Kommentaarid: 1 loe/lisa |
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
aks
HV veteran

|
30.01.2008 20:25:35
|
|
|
...
Need Basic koolitused ei ole minuteada fotokoolitused vaid õpetavad pigem kaamerat tundma. |
See Basic on küll eriline BS. Ma ei usu, et needki kes esimest korda kaamerat näevad seal midagi õpivad.
|
|
Kommentaarid: 128 loe/lisa |
   |
119 |
|
tagasi üles |
|
 |
sulomile
HV kasutaja

|
30.01.2008 22:39:01
|
|
|
Bronco8 kirjutas: |
Mina kaamerat valides valisin ka 350d/K100/D50 vahel. D50 istus kõige paremini kätte ning see sai ka valitud. Järgmise kaamera ostan ka arvatavasti Nikoni ja nii see läheb.
Momendil olles näppinud/proovinud nii K10d kui 400D'd, ei vahetaks oma nüüdseks veidi vananenud D50't välja nende vastu.
Eks see usuküsimus on vist  |
Ega alati usk ka loe, esimest kaamerat ostma minnes oli kindel Canoni usk, kompakt ka ixus 700, kuid kätte ei istunud ükski Canoni peegel. Peale proovimist olingi D70s õnnelik omanik poolteist aastat ja nüüd peale selle müüki läksin D80-et ostma, kuid no ei istunud kätte. Madal ja kaks näppu jäi kuidagi üle. Nagu saekaatri meeste kaamera Nii olengi nüüd D300 väga õnnelik omanik, mitte usu vaid käetunnetuse pärast.
_________________ Oleks mina näinud, kuis sind tehti, oleks öelnud: ärge tehke. |
|
Kommentaarid: 3 loe/lisa |
   |
3 |
|
tagasi üles |
|
 |
beastbeats
HV Guru

|
|
Kommentaarid: 364 loe/lisa |
   |
2 :: |
280 |
|
tagasi üles |
|
 |
zorten22
HV veteran

|
|
Kommentaarid: 91 loe/lisa |
   |
82 |
|
tagasi üles |
|
 |
6nnetu
HV vaatleja
|
27.02.2008 19:48:11
|
|
|
http://www.letsgodigital.org/images/artikelen/35/nikon-coolpix-s51c.jpg
Mul on see, ainult et hele(hall).
Üldiselt olen rahul, selline hea mugav, väike, suure tagaekraaniga ja muidu ka hea. Mingeid ülihäid kaameraid ma veel ei taha, nii et mulle sobib väga hästi. See oli see mis sai soodushinnaga, sest et mul vana hea digikas läks katki mingi eelmisel aastal, nii et tahtsin suht kiiresti midagi odavat, peaasi et teeb pilte ja filmib.
Edit:
Päris see ei ole, ääris on teine.
Need kes ostnud on, teavad..
Õiget pilti ei leidnud hetkel.
|
|
tagasi üles |
|
 |
spikhoff
HV veteran
|
02.03.2008 18:10:47
|
|
|
Tere,
Plaanis homme osta kasutatud D70s... Mida arvab HV rahvas taolisest kaamerast? Ja muideks, see mu esimene foto aparaat kui j2tta v2lja moblade "kaamerad"....
|
|
Kommentaarid: 59 loe/lisa |
   |
54 |
|
tagasi üles |
|
 |
erko
Kreisi kasutaja
|
02.03.2008 18:18:28
|
|
|
D70s on hea kere aga palju olulisem on, millise(d) objektiivi(d) sa sinna ette keerad. Ainult kerega ei tee midagi.
|
|
Kommentaarid: 26 loe/lisa |
   |
26 |
|
tagasi üles |
|