praegune kellaaeg 03.07.2026 12:28:58
|
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
| autor |
|
Ardo
HV Guru

|
29.01.2008 16:01:13
|
|
|
| Mark0 kirjutas: |
P ja N ei ole niisama lihtsalt võrreldavad, P on suunatud (väga) nõudlikule amatöörile või siis algajale, N on natuke rohkem äärmustes, on tugev alustaja pool ja siis profipool, keskklass on suti nõrgem. Noh, kui kasutada siis amatööride seas levinud liigitamisviise, reaalselt raha teenitakse iga brändiga, enda passipilt tehti näiteks maailma kõige kehvema KITiga. |
Minu silmis on pisut vastupidi - Nikoni amatööri pool on keskpärane (D40 on selline nagu ta on... ei liha, ei kala.), keskklass (võta nüüd kinni - on D300 keskklass?)ning profipool väga tugev.
Pentax on suunatud ühtlaselt suunatud amatööridele, kes jäävadki harrastajateks (Pentaxil puudub profitehnika, üldine tehnika hind on odavapoolne jne.).
Canonil on kogu vahemik algajast profini väga-väga hästi ning kindlalt kaetud, Olympusel pisut kehvemini, kuid kokkuvõttes siiski üsna viisakalt.
Reaalselt raha teenitakse enamasti siiski Nikonit ning Canonit kasutades.
|
|
| Kommentaarid: 272 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
1 :: |
4 :: |
225 |
|
| tagasi üles |
|
 |
namstoop
HV Guru

|
29.01.2008 16:42:52
|
|
|
Väga sobivalt oli ühes Pentaxi foorumis just ka täiskaadri arutelu, kus avaldati sellist arvamust kogu selle asja kohta:
| tsitaat: |
Pros probably make up less than 1% of the market as a whole and the good ones (the ones that you want your brand associated with) don't pay for their equipment - they expect the manufacturers to provide this for free. Pros also demand a level of service and back-up (think same day replacements of expensive glass in far flung war zones etc) that Pentax doesn't currently provide and that would almost certainly bankrupt it if it tried to. Amateurs are the ones that fund the company and it's amateurs who (through inflated prices) subsidise all those pros at Canon and Nikon - would you really want to pay a premium on your camera just to have the bragging rights to say, "Oh yes, XXXXX used one just like this to take that photo of Charlotte Church with her norks out on the beach that was in the News Of The World last Sunday...". No, nor would I.
A professional photographer is - by definition - someone who gets paid to take photos, and there seem to be just as many (pro rata) that do so with Pentax equipment as with anything else. All the cameras from the major manufacturers (Pentax, Canon, Nikon, Olympus, Sony, etc) are capable of making you a pro as long as you look past the labels and accept that it's just a tool of your trade.
|
IMO nii ongi.
_________________ verba volant, scripta manent
Hoiatus! Olen sinu postituses olevate lolluste ja nõmeduste vastu allergiline. Lolluste ilmnemisel võib kaasneda raskekujuline sarkastiline reaktsioon. |
|
| Kommentaarid: 72 loe/lisa |
   |
3 :: |
63 |
|
| tagasi üles |
|
 |
r3nx
HV veteran
|
29.01.2008 17:56:27
|
|
|
| Päris mõttetu vaidlus on siin jälle üles kerkind. Vahet ju pole kellel parimad objektiivid on või kelle "riist kõige pikem" on (kas siis sellepärast mõni eluliselt oluline tegemata jääb?), igaüks näeb asja omast seisukohast. Ühe argumendiga ei saa aint nõustuda, pentaxil mitte profitehnika ei puudu, vaid Eesti pinnale on teda raske -kuid mitte võimatu- ja kulukas saada. USA's on pentaxi varustust küll ja veel. Fakt on see, et proffessionaalide käte vahel on nii Nikon, Canon, kui ka Pentax, Fuji, Olympus jpm levinud - pildid tegemata ei jää.
|
|
| Kommentaarid: 76 loe/lisa |
   |
0 :: |
72 |
|
| tagasi üles |
|
 |
beastbeats
HV Guru

|
|
| Kommentaarid: 368 loe/lisa |
   |
2 :: |
284 |
|
| tagasi üles |
|
 |
jerome
HV vaatleja
|
29.01.2008 20:27:32
|
|
|
[quote="Ardo"]
Minu silmis on pisut vastupidi - Nikoni amatööri pool on keskpärane (D40 on selline nagu ta on... ei liha, ei kala.), keskklass (võta nüüd kinni - on D300 keskklass?)ning profipool väga tugev.
Pentax on suunatud ühtlaselt suunatud amatööridele, kes jäävadki harrastajateks (Pentaxil puudub profitehnika, üldine tehnika hind on odavapoolne jne.).
Canonil on kogu vahemik algajast profini väga-väga hästi ning kindlalt kaetud, Olympusel pisut kehvemini, kuid kokkuvõttes siiski üsna viisakalt. |
Vastupidi. Nikoni amatööri ehk entry level tase on kaetud palju paremini kui Canonil.
Canonil on sellel tasemel vaid üks kaamera (EOS 300/350/400/450), samal ajal kui Nikonil on neid stabiilselt vähemalt kaks - alul D50 ja D70/D70s, siis D40/S40x ja D80, nüüd D40/D60 ja D80/Dx0 ehk valikuvõimalused on suuremad. D40/D40x jäävad küll omadustelt Canonile alla, kuid need müüvad ikkagi nagu kaks pühvlit, sest kaamerad tabasid sihtrühma ehk siis esimese digipeegli ostjaid. Nagu ka mina:)
Mingi hetk saab digipeeglite turu tõus otsa ning siis on võitja see, kes suutis buumi ajal kõige rohkem algajale-amatöörile suunatud kaameraid müüa. Ehk suutnud tekitada kõige suurema kasutajabaasi. Canoni mudel juhib küll kaamerate müügitabeleid, kuid siin tuleb tegelikult vaadata ühe tootja müüki kogu sektoris, Nikoni puhul siis kõigi selle klassi kaamerate müüki.
Muuseas, Pentax on ka sellest aru saanud, ning lubas tulla turule entry level kaameraga, mis saab neljakohalise tähise ning ilmselt saab olema K200 võimalikult odavaks nuditud versioon.
|
|
| Kommentaarid: 1 loe/lisa |
   |
1 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Ardo
HV Guru

|
29.01.2008 21:56:14
|
|
|
jerome, D80 ei ole hinna poolest enam niiväga entry-level. D50 oli väga hea, kuid D40 edusse mul suurt usku ei ole (samas ei ole ma kokreetsete müüginumbritega kursis). Eks näis, mis D60 toob.
350D/400D edu võib kanda eduka pähemäärimise-reklaami kontole, Pentaxiga sama lugu.
Canonil ning Olympusel on väga hästi kindlustatud kompaktide turg - on ju S5 ning SP-550 jms. väga heade näitajatega. Kui digikompakt ennast kasutajale õigustab, siis ostab ta suure tõenäosusega peegelkaamera samuti samast brändist.
|
|
   |
225 |
|
| tagasi üles |
|
 |
namstoop
HV Guru

|
29.01.2008 22:36:19
|
|
|
Ardo, sul on ikka tõesti väga kummalised arusaamad asjadest...
Hoiatus! Olen sinu postituses olevate lolluste ja nõmeduste vastu allergiline. Lolluste ilmnemisel võib kaasneda raskekujuline sarkastiline reaktsioon. |
|
   |
63 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Ardo
HV Guru

|
29.01.2008 23:28:09
|
|
|
namstoop, eee mis? Kui palju sa näed Eestis Pentaxi või Canoni reklaame? Ja kui palju Nikoni omi?
|
|
   |
225 |
|
| tagasi üles |
|
 |
namstoop
HV Guru

|
29.01.2008 23:39:26
|
|
|
Ardo, esiteks ma pole nüüd analüüsi just teinud aga mingeid raha tagasi pluss tasuta koolitus asju Nikonil on ikka silma jäänud küll, pakuks et mitte vähem kui Pentaxi reklaami. Ja teiseks ma ei teadnud, et me ainult Eestist räägime Huvitav kui suured on C, N ja P reklaamikulud omavahel võrreldes? Ilmselt sama palju kordades erinev, kui töötajate arv jms numbrilised näitajad.
Aga asi läheb teemast tiba kaugele juba küll. Nii et sinu rahustuseks ja selle kõrvalliini lõpetuseks - jah, Nikon on maailma parim kaamera, optika ja mille iganes tootja, teised on ainult reklaam ja ainukesed õiged profid on need, kes Nikonit kasutavad.
|
   |
63 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Ardo
HV Guru

|
29.01.2008 23:48:48
|
|
|
| namstoop kirjutas: |
Aga asi läheb teemast tiba kaugele juba küll. Nii et sinu rahustuseks ja selle kõrvalliini lõpetuseks - jah, Nikon on maailma parim kaamera, optika ja mille iganes tootja, teised on ainult reklaam ja ainukesed õiged profid on need, kes Nikonit kasutavad.  |
Eee... meh?
Ardo, esiteks ma pole nüüd analüüsi just teinud aga mingeid raha tagasi pluss tasuta koolitus asju Nikonil on ikka silma jäänud küll, pakuks et mitte vähem kui Pentaxi reklaami. Ja teiseks ma ei teadnud, et me ainult Eestist räägime Huvitav kui suured on C, N ja P reklaamikulud omavahel võrreldes? Ilmselt sama palju kordades erinev, kui töötajate arv jms numbrilised näitajad. |
Ma rääkisin hetkel Eestist. Ma olen oma lühikese elu jooksul vist paari Nikoni reklaami Eestis näinud. Arvestades, et Eestis koosneb Nikoni esindus kahest inimesest, ei pane seda üldse imeks...
Fotoluks vahetevahel promob Nikoni kaameraid, kuid nt. Photopointis pole ma iial ühtki Nikoni nö "superpakkumist" silmanud.
Need Basic koolitused ei ole minuteada fotokoolitused vaid õpetavad pigem kaamerat tundma.
|
|
   |
225 |
|
| tagasi üles |
|
 |
MelesMeles
HV Guru
|
29.01.2008 23:51:38
|
|
|
Nikoni kaelapaelad jms on jube tihti silma jäänud, ning fotokooli kuulutused.
Teise asjana meenuvad suured Photopointi Pentaxi reklaamid, ajakirjades, üle lehe.
Canon kas pole silma jäänd viimasel ajal, või olen selle reklaame nii tihti näinud, et ignoreerin täielikult.
_________________ Allkiri |
|
| Kommentaarid: 268 loe/lisa |
   |
194 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Ardo
HV Guru

|
29.01.2008 23:53:17
|
|
|
Need kaelapaelad olid vist vaid Laulu- ning Tantsupeo rida.
Kui ma mõtlen reklaamidele, siis ainult Pentaxi promo meelde tulebki. Nohjah, 400D/350D'd pakutakse kah tihtipeale.
|
|
   |
225 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Kristo.
Kreisi kasutaja
|
30.01.2008 00:11:56
|
|
|
| ot: |
Võtsin praegu esimese ettejuhtuva 25/07 Cheese'i ette. Kaane pöördel - Pentaxi reklaam, lk 48 Nikoni reklaam, lk 61 Canoni reklaam, tagakaas Olympuse reklaam. Minu arvates on umbes selline olukord igas fotoajakirjas.
Suvest meenub siin juba mainitud laulupidu, mis on ikka väga suur reklaam, ja koolitused. Aeg ajalt on ka Photopointi lehel Nikoni reklaam. Samuti olen seda täheldanud ajalehtedes.
Seda väita, et Nikon on süütuke, kes omale reklaami ei tee on küll puhas demagoogia.
Photopoint Pentaxi maaletoojana on head tööd teinud ja Pentaxil reklaamist puudus tõesti pole, kuid minu arvates vahe teiste tootjatega on väike, võibolla isegi marginaalne. |
|
|
| Kommentaarid: 40 loe/lisa |
   |
36 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Bronco8
HV kasutaja

|
30.01.2008 00:37:40
|
|
|
Mina kaamerat valides valisin ka 350d/K100/D50 vahel. D50 istus kõige paremini kätte ning see sai ka valitud. Järgmise kaamera ostan ka arvatavasti Nikoni ja nii see läheb.
Momendil olles näppinud/proovinud nii K10d kui 400D'd, ei vahetaks oma nüüdseks veidi vananenud D50't välja nende vastu.
Eks see usuküsimus on vist
|
|
| Kommentaarid: 22 loe/lisa |
   |
22 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Kristo.
Kreisi kasutaja
|
30.01.2008 01:08:11
|
|
|
Muidugi pole kahtlust, et see on usuküsimus
Üleüldse ma ei mõista, kuidas hmekk luges Marko tekstist välja, et Nikon on saast jne:
[...] ja see, et siin teemas pole poste ei tähenda nüüd et nikon on piix ja seda kasutavad
inimesed kes on orki lennanud ja sellise "saasta" siis ostnud.[...] |
Minu arvates ei öelnud Marko ühtegi halba sõna, aga kohe võeti siuke kaitsepositsioon.
Positiivne on see, et Marko post teenis mõnes mõttes eesmärki ja Nikoni teema sai hoobilt populaarsust juurde
|
|
| Kommentaarid: 40 loe/lisa |
   |
36 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Dirty Harry
HV Guru

|
30.01.2008 08:11:57
|
|
|
| Celllu kirjutas: |
Minu arvates ei öelnud Marko ühtegi halba sõna, aga kohe võeti siuke kaitsepositsioon.
|
Eks see koer karjatas, kes pihta sai.
|
|
| Kommentaarid: 186 loe/lisa |
   |
147 |
|
| tagasi üles |
|
 |
YRO
HV kasutaja

|
30.01.2008 13:07:39
|
|
|
Reklaami järgi ei saa küll toote headust hinnata!
Minu silmis tegi üks õppejõud aastaid tagasi margi täis, kui väitis, et kõige vingemat koduaudio tehnikat teeb tegelikult Pioneer, kuna sel pole üldse reklaami. Ta mõtles seda täiesti tõsiselt ja ilma tagamõtteta. No aeg oli muidugi tiba teine, aga ühes lauses oli kaks hinnangulist väidet. Loengu teemaks oligi otsene ja kaudne hinnangulisus. Peale seda ei suutnud ma enam ühtegi väidet sellelt õppejõult ilma irooniata kuulata.
_________________ Ega inimene ikka massina vastu ei saa! |
|
| Kommentaarid: 16 loe/lisa |
   |
16 |
|
| tagasi üles |
|
 |
jerome
HV vaatleja
|
30.01.2008 16:02:11
|
|
|
| Ardo kirjutas: |
D80 ei ole hinna poolest enam niiväga entry-level. D50 oli väga hea, kuid D40 edusse mul suurt usku ei ole (samas ei ole ma kokreetsete müüginumbritega kursis). Eks näis, mis D60 toob.
350D/400D edu võib kanda eduka pähemäärimise-reklaami kontole, Pentaxiga sama lugu. |
Noh, kui päris täpne olla, siis kuna D40/D40x/D60 on olemas, siis jah, Nikoni tooteperekonnas ei ole D80 entry level, kuid ta on ikkagi amatööri/algaja klassi kaamera. Ehk ikkagi samas klassis, kus Canoni EOS 300/350/400/450, olles sellest natuke kallim.
Sinu usust hoolimata müüsid D40 ja D40x globaalselt möödunud aastal enam kui väga hästi. D80 mõistagi ka.
D50 oli an sich väga hea kaamera, kuid d40/D40x ja nüüd ka D60 on toodetena paremini positsioneeritud.
Ma rääkisin hetkel Eestist. Ma olen oma lühikese elu jooksul vist paari Nikoni reklaami Eestis näinud. Arvestades, et Eestis koosneb Nikoni esindus kahest inimesest, ei pane seda üldse imeks...
Fotoluks vahetevahel promob Nikoni kaameraid, kuid nt. Photopointis pole ma iial ühtki Nikoni nö "superpakkumist" silmanud. |
Nikon ja Oly on kaks brändi, kes Eesti turul kõige aktiivsemalt digipeegleid reklaamivad. Mõlemad on teinud ja teevad suuri välikampaaniaid ning reklaamivad end pidevalt ka ajakirjades. Nii et, su elu on olnud kas äärmiselt lühike või kuulud sa nende õnnelike ja kadestamisväärsete inimeste sekka, kes oskavad elada reklaame ignoreerides.
Mis puutub "super"pakkumistesse, siis need sõltuvad ikkagi tootjast ja regionaalsest kontorist tema käitumisest suurtel või suurematel turgudel. Ja brändireklaami teeb reeglina ikkagi esindaja, mitte kohaliku turu edasimüüja. Fotoluksi või fotopunkti asi ei olegi korraldada edasimüüdava brändi reklaamikampaaniat. Nemad saavad reklaamida oma tootevalikut, mitte brändi.
Neid nö superpakkumisi (kuigi ma ei ole kindel, kas saan selle väljendi sisust aru sinuga ühtemoodi) tehakse siis, kui a) tootja hakkab mudelit turult ära tõmbama () või b) tootja tahab agressiivselt turuosa võita. Praegu näiteks pakutakse Eestis D40/D40x komplektis 18-55 ja 55-200 VR objektiivide ja Nikoni binokliga. D40x on kaamera, mille vahetab välja D60 ning 18-55 objektiivi vahetab välja 18-55 VR.
|
|
| Kommentaarid: 1 loe/lisa |
   |
1 |
|
| tagasi üles |
|
 |
aks
HV veteran

|
30.01.2008 20:25:35
|
|
|
...
Need Basic koolitused ei ole minuteada fotokoolitused vaid õpetavad pigem kaamerat tundma. |
See Basic on küll eriline BS. Ma ei usu, et needki kes esimest korda kaamerat näevad seal midagi õpivad.
_________________ Pakkuda
VÕIMENDI ICEPOWER 1200AS2 koos korpusega - 2 X 700W - 440€
HECO AMBIENT 22 F SEINAKÕLARID - 300€ / 2tk |
|
| Kommentaarid: 130 loe/lisa |
   |
120 |
|
| tagasi üles |
|
 |
sulomile
HV kasutaja

|
30.01.2008 22:39:01
|
|
|
| Bronco8 kirjutas: |
Mina kaamerat valides valisin ka 350d/K100/D50 vahel. D50 istus kõige paremini kätte ning see sai ka valitud. Järgmise kaamera ostan ka arvatavasti Nikoni ja nii see läheb.
Momendil olles näppinud/proovinud nii K10d kui 400D'd, ei vahetaks oma nüüdseks veidi vananenud D50't välja nende vastu.
Eks see usuküsimus on vist  |
Ega alati usk ka loe, esimest kaamerat ostma minnes oli kindel Canoni usk, kompakt ka ixus 700, kuid kätte ei istunud ükski Canoni peegel. Peale proovimist olingi D70s õnnelik omanik poolteist aastat ja nüüd peale selle müüki läksin D80-et ostma, kuid no ei istunud kätte. Madal ja kaks näppu jäi kuidagi üle. Nagu saekaatri meeste kaamera Nii olengi nüüd D300 väga õnnelik omanik, mitte usu vaid käetunnetuse pärast.
_________________ Oleks mina näinud, kuis sind tehti, oleks öelnud: ärge tehke. |
|
| Kommentaarid: 3 loe/lisa |
   |
3 |
|
| tagasi üles |
|
 |
beastbeats
HV Guru

|
|
| Kommentaarid: 368 loe/lisa |
   |
284 |
|
| tagasi üles |
|
 |
zorten22
HV veteran

|
|
| Kommentaarid: 91 loe/lisa |
   |
82 |
|
| tagasi üles |
|
 |
6nnetu
HV vaatleja
|
27.02.2008 19:48:11
|
|
|
http://www.letsgodigital.org/images/artikelen/35/nikon-coolpix-s51c.jpg
Mul on see, ainult et hele(hall).
Üldiselt olen rahul, selline hea mugav, väike, suure tagaekraaniga ja muidu ka hea. Mingeid ülihäid kaameraid ma veel ei taha, nii et mulle sobib väga hästi. See oli see mis sai soodushinnaga, sest et mul vana hea digikas läks katki mingi eelmisel aastal, nii et tahtsin suht kiiresti midagi odavat, peaasi et teeb pilte ja filmib.
Edit:
Päris see ei ole, ääris on teine.
Need kes ostnud on, teavad..
Õiget pilti ei leidnud hetkel.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
spikhoff
HV veteran
|
02.03.2008 18:10:47
|
|
|
Tere,
Plaanis homme osta kasutatud D70s... Mida arvab HV rahvas taolisest kaamerast? Ja muideks, see mu esimene foto aparaat kui j2tta v2lja moblade "kaamerad"....
|
|
| Kommentaarid: 59 loe/lisa |
   |
54 |
|
| tagasi üles |
|
 |
erko
Kreisi kasutaja
|
02.03.2008 18:18:28
|
|
|
| D70s on hea kere aga palju olulisem on, millise(d) objektiivi(d) sa sinna ette keerad. Ainult kerega ei tee midagi.
|
|
| Kommentaarid: 26 loe/lisa |
   |
26 |
|
| tagasi üles |
|
 |
spikhoff
HV veteran
|
02.03.2008 18:44:22
|
|
|
Esialgu mingi juust l2heb ette, kuna rahaliselt see kuu ei tule muidu v2lja
Aga olen arvestanud, et kusagil 6-7k eest pidi saama hea objektiivi, n.ö universaalse
|
|
   |
54 |
|
| tagasi üles |
|
 |
serxx
Kreisi kasutaja
|
02.03.2008 20:22:08
|
|
|
D70s on hea.
Aga kõik mis on universaal, on paha. Asi mis sobib kõigeks, ei sobi millekski.
Ikkagi tuleb valida mitu toru, üks nn. stadardzoom, umbes 18-50 või midagi sarnast.
Lisaks ei tee paha ka mõni telezoom, nagu 70-200 või mõni asjalikum 70-300.
Lisaks nendele võib veel tekkida soov mõne makrotoru järgi või kalasilma järgi, samuti ka mõne pikema tele järgi.
Süües isu kasvab.
Aga ikkagi, universaale ei soovita.
Universaalidest võiks võtta ehk ainult nikkori 18-200 VR toru, kuid see on kõike muud kui odav oma umbes 12k hinnaga.
|
|
| Kommentaarid: 161 loe/lisa |
   |
144 |
|
| tagasi üles |
|
 |
spikhoff
HV veteran
|
02.03.2008 20:43:50
|
|
|
Oh kurat, lausa niipalju... M6tlesingi seda VR toru, aga hind j2i valesti mulle meeldi... vaatasin 6k ja m6tlesin et oh jess, saab odavalt l2bi... aga siiski vist mitte...
n.6 standarzoomiks ostan vist selle Nikkor AF-S DX 18-55mm F3.5-5.6G VR
|
|
   |
54 |
|
| tagasi üles |
|
 |
raamat
HV Guru

|
02.03.2008 21:14:32
|
|
|
| serxx kirjutas: |
Universaalidest võiks võtta ehk ainult nikkori 18-200 VR toru, kuid see on kõike muud kui odav oma umbes 12k hinnaga. |
Ma pole küll 18-200 vr toru kasutanud, aga Internetist leitud testid veensid mind seda mitte ostma. Ainuke hea point on see, et ei pea torusid vahetama. Ma tean küll, et rahvas on sellest objest sillas, aga no oleneb sellest, milline on kellegi valulävi. 55-200 vr tundub mõistlikum olevat ning on ka odav (lisaks 18-55 objele). Mingit muud Nikoni telet nagu ei oskakski soovitada, sest hind läheks siis juba õige kalliks. Järgmine zoom, mida soovitaks, oleks hoopis Sigma AF 100-300mm F4.0 EX DG APO.
_________________ M: APC Smart-UPS SC 1000VA 230V - 2U Rackmount/Tower, SC1000I. Musta värvi. Akudeta. 150EUR
viimati muutis raamat 02.03.2008 21:28:42, muudetud 1 kord |
|
| Kommentaarid: 359 loe/lisa |
   |
276 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Bronco8
HV kasutaja

|
02.03.2008 21:28:51
|
|
|
| raamat kirjutas: |
| serxx kirjutas: |
Universaalidest võiks võtta ehk ainult nikkori 18-200 VR toru, kuid see on kõike muud kui odav oma umbes 12k hinnaga. |
Ma pole küll 18-200 vr toru kasutanud, aga Internetist leitud testid veensid mind seda mitte ostma. Ainuke hea point on see, et ei pea torusid vahetama. Ma tean küll, et rahvas on sellest objest sillas, aga no oleneb sellest, milline on kellegi valulävi. 55-200 vr tundub mõistlikum olevat ning on ka odav (lisaks 18-55 objele). Mingit muud Nikoni telet nagu ei oskakski soovitada, sest hind läheks siis juba õige kalliks. |
18-200 ajab asja ära. See point, et ei pea torusid vahetama, ongi asja võlu, lisaks ei kurda mina pildikvaliteedi üle ka eriti. Valgem võiks veidi olla, aga kuskil peab kompromissi tegema ja ostsin selle asemel välgu hoopis. Mina olen küll väga rahul selle objektiiviga. Kasutanud nüüdseks pea aasta.
Mis valulävest sa muidu räägid? mul pole sellega pilti tehes veel valus hakanud.
|
|
   |
22 |
|
| tagasi üles |
|
 |
erko
Kreisi kasutaja
|
02.03.2008 21:38:02
|
|
|
| tyyp88 kirjutas: |
Oh kurat, lausa niipalju... M6tlesingi seda VR toru, aga hind j2i valesti mulle meeldi... vaatasin 6k ja m6tlesin et oh jess, saab odavalt l2bi... aga siiski vist mitte...
n.6 standarzoomiks ostan vist selle Nikkor AF-S DX 18-55mm F3.5-5.6G VR |
Telefonikaamerate pealt tulnuna peaks see obje olema väga hea valik. Hiljem, kui fookuskaugused, avad ja muud numbrijadad reaalsete pildistamisharjumuste ja -vajadustega korrelatsiooni hakkavad jooksma, saad kvaliteetsemate ja spetsiifilisemate valikute peale edasi minna.
|
|
   |
26 |
|
| tagasi üles |
|
 |
raamat
HV Guru

|
02.03.2008 21:41:43
|
|
|
18-200 ajab asja ära. See point, et ei pea torusid vahetama, ongi asja võlu, lisaks ei kurda mina pildikvaliteedi üle ka eriti. Valgem võiks veidi olla, aga kuskil peab kompromissi tegema ja ostsin selle asemel välgu hoopis. Mina olen küll väga rahul selle objektiiviga. Kasutanud nüüdseks pea aasta.
Mis valulävest sa muidu räägid? mul pole sellega pilti tehes veel valus hakanud. |
Mind võlub ainult see, kui ma tulemusega rahule jään, muidu võiks niisama binokliga ringi käia.
Mul on 55-200 ja usun, et olen rohkem rahul kui oleksin 18-200-ga.
Samuti on säästetud hunnik raha (12500-4000=8500kr), mille eest võin osta veel midagi. Valgem obje (kallis ja raske, aga mitte piisavalt pikk) on samuti olemas.
Kui sa ise rahul oled, siis ei ole ju oluline
http://www.photozone.de/Reviews/
Minu rahulolu suurendaks oluliselt parem kaamera kere, kuigi keret ei peeta nii oluliseks
| tyyp88 kirjutas: |
n.6 standarzoomiks ostan vist selle Nikkor AF-S DX 18-55mm F3.5-5.6G VR |
Suht OK, kuigi lai ots pole kiita. Sellegipoolest kasutan hetkel ka ise.
_________________ M: APC Smart-UPS SC 1000VA 230V - 2U Rackmount/Tower, SC1000I. Musta värvi. Akudeta. 150EUR
viimati muutis raamat 02.03.2008 21:49:23, muudetud 1 kord |
|
   |
276 |
|
| tagasi üles |
|
 |
serxx
Kreisi kasutaja
|
02.03.2008 21:43:39
|
|
|
Ükski superzoom toru pole superhea! See on fakt.
Kõigil on vead, enamasti on probleeme nii laias osas kui ka tele osas.
Korralikud zoomid ei ole kunagi rohkem kui 3x.
55-200 ei sobi pidevalt ees hoidmiseks, digi ees on 55mm liiga kitsas (u. 83mm), pigem võtta ainult stadardzoom, mis algab 17-18mm kandist ja on umbes 3x zoomiga.
55-200 on ikkagi pigem lisatoruks.
Omal on 50mm fix just nimelt selletõttu seisma jäänud, et üldjuhul siseruumides seda kasutada ei saa, kuna on liiga kitsas ja välitingimustes jääb minu pildistamisharjumusi arvestades liiga lühikeseks.
Minu fotokotist leiab hetkel 18-50 f/2.8 sigma ja 70-200 f/2.8 sigma, mis rahuldavad enamuse vajadustest, lisaks on sigma 2x telekonverter, kui 200mm lühikeseks jääb.
Sigma 18-50 läheb mingil hetkel küll välja vahetamisele millegi muu vastu, kuid seda vaid seetõttu, et sooviks kiiremat ja täpsemat autofookust.
Kaameraks just nimelt D70s ja seda juba üle kahe aasta ning ei kurda.
D300 ja D3 on küll väga ihaldusväärsed, kuid arvestades hinda ei kipu veel lähiajal neid omale ostma.
|
|
   |
144 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Bronco8
HV kasutaja

|
02.03.2008 22:09:44
|
|
|
Mind võlub ainult see, kui ma tulemusega rahule jään, muidu võiks niisama binokliga ringi käia.
Mul on 55-200 ja usun, et olen rohkem rahul kui oleksin 18-200-ga.
Samuti on säästetud hunnik raha (12500-4000=8500kr), mille eest võin osta veel midagi. Valgem obje (kallis ja raske, aga mitte piisavalt pikk) on samuti olemas.
Kui sa ise rahul oled, siis ei ole ju oluline
http://www.photozone.de/Reviews/
Minu rahulolu suurendaks oluliselt parem kaamera kere, kuigi keret ei peeta nii oluliseks
|
Aga kui sa proovinud ei ole seda objektiivi, siis kuidas sa saad kindel olla et sa poleks tulemusega rahul?
55-200 VR objet tol hetkel müügis ei olnud, muidu oleks võibolla selle peale mõelnud. Ning enne 18-200 ostmist oli mul ka kit 18-55 ja odavama otsa nikkor 70-300 kasutusel ning häiris põhiliselt see, et objektiivi pidi pidevalt vahetama ning võis "õige hetke" maha magada.
Lisaks meeldib 18-200 kiire teravustamine.
Aga noh, eks ma pean kuidagi oma 12k investeeringut õigustama ju
|
|
   |
22 |
|
| tagasi üles |
|
 |
raamat
HV Guru

|
02.03.2008 22:24:53
|
|
|
Ma ei räägigi, et superzoom peaks superhea olema.
Kas sa väidad, et zoom vahemik on olulisem kui pildikvaliteet?
Kas sa väidad, et kahe objektiivi omamine on nii paha-paha, et selle vältimiseks tasub kulutada 2x rohkem raha ning seda kehvema tulemuse puhul?
Ma rääging, et 18-200 ei tasu võtta, sest ei ole piisavalt hea. 55-200 ongi lisatoru mõne kitsama juurde. Ka 55-200 pole superhea, vaid on piisavalt hea ja selle odav hind teeb selle mõistlikuks valikuks. 18-200 on sellistele, keda huvitab pildi asemel see, et saaks sinna-tänna zoomida.
Inimene tahtis 6k-7k eest objet ja soovitati 12k superzoomi.
Ma soovitasin omada kahte objet:
55-200 vr tundub mõistlikum olevat ning on ka odav (lisaks 18-55 objele).
Sigma 70-200 f/2.8 on vist samuti suht ok, aga kahjuks pole pildistabilisaatorit
Aga kui sa proovinud ei ole seda objektiivi, siis kuidas sa saad kindel olla et sa poleks tulemusega rahul?
|
No ma tean, mis mind häirib ja testidest/fotodest on erinevused näha.
Aga noh, eks ma pean kuidagi oma 12k investeeringut õigustama ju  |
Ära muretse, Ken Rockwell kiidab seda taevani.
_________________ M: APC Smart-UPS SC 1000VA 230V - 2U Rackmount/Tower, SC1000I. Musta värvi. Akudeta. 150EUR |
|
   |
276 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Bronco8
HV kasutaja

|
02.03.2008 22:29:58
|
|
|
Kas sa väidad, et kahe objektiivi omamine on nii paha-paha, et selle vältimiseks tasub kulutada 2x rohkem raha ning seda kehvema tulemuse puhul?
Ma rääging, et 18-200 ei tasu võtta, sest ei ole piisavalt hea. 55-200 ongi lisatoru mõne kitsama juurde. Ka 55-200 pole superhea, vaid on piisavalt hea ja selle odav hind teeb selle mõistlikuks valikuks. 18-200 on sellistele, keda huvitab pildi asemel see, et saaks sinna-tänna zoomida. |
Ja mina küsingi ju kogu aeg, et kui sa seda objet kasutanud ei ole, siis kuidas sa tead, et ta pole piisavalt hea? Elan ka mustamäel, võime ju proovida, statiivilt, ühtede sätetega teha pilti kord sinu 55-200 kord minu 18-200 objega näiteks 100mm peal. Äkki müün veel oma 18-200 kiirelt maha ja ostan ka selle 55-200 kui see nii super hea on
|
|
   |
22 |
|
| tagasi üles |
|
 |
spikhoff
HV veteran
|
02.03.2008 22:44:48
|
|
|
Heh, ma elan ka mustam2el, aga see selleks
Kas te oskate soovitada mingit lugemist mulle kui algajale, kasv6i midagi yldist... muidugi maakeelsed lingid oleksid v2ga teretulnud, sest hoian alles esimest p2eva seda D70s enda k2es
|
|
   |
54 |
|
| tagasi üles |
|
 |
raamat
HV Guru

|
02.03.2008 22:45:45
|
|
|
Ma rääging, et 18-200 ei tasu võtta, sest ei ole piisavalt hea. 55-200 ongi lisatoru mõne kitsama juurde. Ka 55-200 pole superhea, vaid on piisavalt hea ja selle odav hind teeb selle mõistlikuks valikuks. 18-200 on sellistele, keda huvitab pildi asemel see, et saaks sinna-tänna zoomida. |
Ja mina küsingi ju kogu aeg, et kui sa seda objet kasutanud ei ole, siis kuidas sa tead, et ta pole piisavalt hea? Elan ka mustamäel, võime ju proovida, statiivilt, ühtede sätetega teha pilti kord sinu 55-200 kord minu 18-200 objega näiteks 100mm peal. Äkki müün veel oma 18-200 kiirelt maha ja ostan ka selle 55-200 kui see nii super hea on  |
Ma ei ole öelnud, et on super hea. Super head asja nii odavalt ei saa.
Kui juba võrrelda, siis 18-55 ja 55-200 kombo vastu.
Või siis vaata lihtsalt ülalpool toodud lingilt, ma ei usu, et testid midagi oluliselt erinevat näitaksid -- on ju kõigi poolt tõdetud, et nii lai zoom on kompromiss kvaliteedi arvelt.
Muide ma just mõtlesin, et ma müüks küll oma 18-200 VR maha, kui mul oleks
PS. Üks objede testimine on plaanis küll, aga vaba aja leidmisega on juba mitu nädalat tõsiseid probleeme. Tänaseks samuti over ja out.
_________________ M: APC Smart-UPS SC 1000VA 230V - 2U Rackmount/Tower, SC1000I. Musta värvi. Akudeta. 150EUR |
|
   |
276 |
|
| tagasi üles |
|
 |
erko
Kreisi kasutaja
|
|
   |
26 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Dirty Harry
HV Guru

|
02.03.2008 23:36:10
|
|
|
|
Ei saa vahele torkamata jätta, et mõnikord just nii ongi! Teatud piirini võime me muidugi pikslipeded olla, ma isegi pildistan 24, 50 ja 100mm fixidega Eestis enamuse pilte sest reeglina ma tean, kuhu ja mida pildistama lähen. Kui aga natukenegi reisida või matkata siis saad aru, miks inimesed kasutavad zoomobjektiive...saab aru, miks kasutatakse lausa superzoome nagu kõnealune 18-200 või siis Tamroni uuem 18-250. Enda viimasel kolmanädalasel matkal olid kaasas 16-45 ja 70-300 mm objektiivid ning nii mõnigi pilt või hetk läks kaotsi kuna ei jõudnud objektiive vahetada. Tasub meeles pidada, et pikslilimpsimine on teatud piirini mõistlik, kui pilditegemine ise hakkab selle all kannatama siis on midagi valesti.
|
|
   |
147 |
|
| tagasi üles |
|
 |
raamat
HV Guru

|
03.03.2008 11:30:05
|
|
|
|
Ei saa vahele torkamata jätta, et mõnikord just nii ongi! Teatud piirini võime me muidugi pikslipeded olla, ma isegi pildistan 24, 50 ja 100mm fixidega Eestis enamuse pilte sest reeglina ma tean, kuhu ja mida pildistama lähen. Kui aga natukenegi reisida või matkata siis saad aru, miks inimesed kasutavad zoomobjektiive...saab aru, miks kasutatakse lausa superzoome nagu kõnealune 18-200 või siis Tamroni uuem 18-250. Enda viimasel kolmanädalasel matkal olid kaasas 16-45 ja 70-300 mm objektiivid ning nii mõnigi pilt või hetk läks kaotsi kuna ei jõudnud objektiive vahetada. Tasub meeles pidada, et pikslilimpsimine on teatud piirini mõistlik, kui pilditegemine ise hakkab selle all kannatama siis on midagi valesti. |
Nõustun, aga see on pigem ääremärkus.
Hm, ma reisin/matkan üksjagu ja seega ei ole teema võõras. Miks pilt tegemata jääb või pildist asja ei saa on mustmiljon võimalikku põhjust. Tihti olekski näiteks korralik seebikas mugavam, aga tulemus... Otsustama peab ikka selle järgi, mis on kõige olulisem ja enamasti on aega objektiivi vahetada või on ette teada, millist tarvis on. Allveepildistamise puhul ju vee all objet näiteks ei vaheta ning kõrbetormiga on samuti küsitav
Oletame, et ongi too 18-200 zoom olemas, aga jääb pimedaks... Mul juhtub hulka sagedamini, et on pime (isegi VR puhul), kui et toru vahetamine probleemiks jääb. Tavaliselt tekib vajadus kiiresti fookuskaugust muuta, kui on midagi liikuvat -- inimesed või loomad. Nonii, märkasime eemal toredat jalutavat looma ja oleme õnnelikud, et ei pea objet vahetama, aga siis avastame, et säri on liiga pikk ja pildist ei tule ikkagi midagi välja. Ei päästnud see ultrazoom ühti. See viib mõttele, et oleks pidanud hoopis mõne valgema objektiiviga tulema ja seega järgmisel korral on kaasas n+1 objektiivi ja nagunii on parasjagu ees just vale objektiiv
Samas mida ma teen piltidega, millega ma rahul ei ole -- praagin välja
Nagu ma ütlesin, valulävi on erinev ja paljud on uhked piltide üle, mille puhul mina kurb oleksin.
Ka uduzoomidel on tarbijad -- ju siis mõnele on piisav.
Eelistuste üle pole mõtet vaielda, aga asjade ja vaatenurkade üle tasub mõtiskleda. Muretu klõpsimisrõõm on ka midagi väärt ning selle puhul ei ole tulemus näiteks üldsegi nii oluline ja kui juhuslikult mõni pilt meeldib, siis on
Sama lugu statiivi tassimisega, mida võib olla enamasti polegi tarvis -- mõne jaoks on oluline, et see oleks vajadusel olemas ja teised pigem lepivad tegemata või kehvema pildiga. Mõlemal on õigus. On ka üli-fotograafe, kes saavad rasketes oludes ka ilma statiivita hakkama ning zoomivad väledate jalgadega, söödavad krokodillil kõhu täis ja teevad makro-objektiiviga hämaras krokodilli hammastest lähivõtteid
|
   |
276 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Bronco8
HV kasutaja

|
03.03.2008 11:45:58
|
|
|
|
Ei saa vahele torkamata jätta, et mõnikord just nii ongi! Teatud piirini võime me muidugi pikslipeded olla, ma isegi pildistan 24, 50 ja 100mm fixidega Eestis enamuse pilte sest reeglina ma tean, kuhu ja mida pildistama lähen. Kui aga natukenegi reisida või matkata siis saad aru, miks inimesed kasutavad zoomobjektiive...saab aru, miks kasutatakse lausa superzoome nagu kõnealune 18-200 või siis Tamroni uuem 18-250. Enda viimasel kolmanädalasel matkal olid kaasas 16-45 ja 70-300 mm objektiivid ning nii mõnigi pilt või hetk läks kaotsi kuna ei jõudnud objektiive vahetada. Tasub meeles pidada, et pikslilimpsimine on teatud piirini mõistlik, kui pilditegemine ise hakkab selle all kannatama siis on midagi valesti. |
Oletame, et ongi too 18-200 zoom olemas, aga jääb pimedaks... Mul juhtub hulka sagedamini, et on pime (isegi VR puhul), kui et toru vahetamine probleemiks jääb. Tavaliselt tekib vajadus kiiresti fookuskaugust muuta, kui on midagi liikuvat -- inimesed või loomad. Nonii, märkasime eemal toredat jalutavat looma ja oleme õnnelikud, et ei pea objet vahetama, aga siis avastame, et säri on liiga pikk ja pildist ei tule ikkagi midagi välja. Ei päästnud see ultrazoom ühti. See viib mõttele, et oleks pidanud hoopis mõne valgema objektiiviga tulema ja seega järgmisel korral on kaasas n+1 objektiivi ja nagunii on parasjagu ees just vale objektiiv
|
No vot, valge korralik teleobjektiiv ületab minu valuläve, seda siis rahakoti mõttes. Pilti teen ikka endale mälestuseks ning hobikorras, et ennast arendada.
Nikkor AF-S 70-200mm F2,8 G IF ED VR objetiiv oleks vahva ju küll, aga 36k objektiivi eest on palju.
Ning 55-200 on sama valgusjõuline kui 18-200, seega ei näe põhjust miks peaksin seda eelistama, ning pidevalt objektiivi vahetama, kuna siseruumides jääb see 55-200 liiga pikaks. Samuti ei usu et 18-200 teeb vahemikus 18-55 kehvemaid pilte kui kit objektiiv.
Aga kui aega on, võta ühendust, äkki saame ikka võrrelda.
|
|
   |
22 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Spacefly
Kreisi kasutaja

|
03.03.2008 12:00:07
|
|
|
Reviewde (photozone.de) järgi on nii tamroni kui nikkori 18-200 optiline kvaliteet võrdlemisi keskpärane. Seejuures on välja toodud, et päriselt pilte tehes ei olnudki see niiväga väljapaistev kui laboritingimustes.
Samas kvaliteedi/hinna suhe oli neil mõlemal super.
Arvestades, et zoomobje keskel on kvaliteet oluliselt parem kui päris otstes ja et fix obje on alati igasugusest zoomist peajagu üle siis ei olegi see valiku tegemine kuigi lihtne. Ikka vastavalt vajadustele ja rahakotile. Ja siis loomulikult veel see ava ehk kui sina juba asjad kotti panid jäid teised (rikkamad) veel pilti tegema.
_________________ Parim tegevus, kui und ei tule, on lambaid ja nende postitusi lugeda. |
|
| Kommentaarid: 63 loe/lisa |
   |
60 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Dirty Harry
HV Guru

|
03.03.2008 12:06:59
|
|
|
| Spacefly kirjutas: |
Arvestades, et zoomobje keskel on kvaliteet oluliselt parem kui päris otstes ja et fix obje on alati igasugusest zoomist peajagu üle siis ei olegi see valiku tegemine kuigi lihtne. Ikka vastavalt vajadustele ja rahakotile. Ja siis loomulikult veel see ava ehk kui sina juba asjad kotti panid jäid teised (rikkamad) veel pilti tegema. |
Ja kõige selle juures ei tasu unustada, et matkates pole just eriti mugav kanda kaasas kilosid fototehnikat, eriti kui pead selle vedama mitme kilomeetri kõrgusele mäkke enda seljas. Aga see selleks, see teema on end ammendanud, me saame teineteisest ühtmoodi aru küll. Igaühele oma.
Unustasin enne mainida, et Eesti üks parimaid (reisi)fotograafe Aivar Pihelgas on teinud lõviosa oma pilte 18-200 VR'iga ning saanud suurepärased võtteid.
|
|
   |
147 |
|
| tagasi üles |
|
 |
serxx
Kreisi kasutaja
|
03.03.2008 12:10:13
|
|
|
Ainult üks kindel soovitus on mul küll, nendest tamroni, sigma ja muude kolmandate tootjate odavatest superzoomidest hoia küll eemale, need on saast.
Miks Nikkori 18-200 VR on niivõrd palju kiidetud toru? Seetõttu, et teiste superzoomidega võrreldes on tegemist hea toruga.
Igapäeva kasutuseks tavalisele inimesele on 18-200 VR hea valik.
Profile fotograafile on selle asemel 17-55 f/2.8 + 70-200 VR f/2.8, mis kokku maksavad u. 62k, võrreldes seda 18-200 VR hinnaga 12k, on säästu 50k.
Seega jõuame ikkagi sinna, et räägime üle põhitõed:
* Mitte ükski objektiiv ei ole kunagi piisavalt hea
* Alustades, kui sa veel ei tea mida sa täpselt tegema hakkad, ei ole mõtet võtta kõige kallimat toru ja pärast avastada, et see pole ikka päris see mida sul vaja oli
* Alguses kohe maksimum välja käia tähendab enamikele inimestele üldse otust loobumist.
* Esialgu ajab asja ära keskpärane universaalsem toru, millele hiljem saab hakata täiendust/asendust otsima.
* Kui aasta pärast selgub, et fotograafia tegelikult nii palju huvi ei paku, pole ka häving nii suur.
Alustuseks on minu silmis siiski suht ok valik üks või mitu nendest torudest:
18-55
18-55 VR
50-200 VR
18-200 VR
Kui hea hinnaga saab, võib ka nende peale mõelda:
18-70
18-135
Kõik need torud on põhimõtteliselt kit objektiivid, kaasa on neid pandud erinevatele kaameratele.
18-55 on odavama otsa kaameratega kaasas (D40/50), samuti pakutakse 50-200 toru odavate kaamerate kahe objektiiviga kitis.
18-70 ja 18-135 on keskmise klassi kaameratega kaasas, D70/80
18-135 ja 18-200 on kallimate kaameratega kaasas D200/300
18-55VR hakkab olema D60 kit objektiiv ning lisaks saab ka kahe objektiiviga kitti, kus on lisaks 55-200VR
Kui soovida midagi valgemat, siis suurt midagi muud peale Sigma meil siin hea hinnaga võtta ei ole.
Soovitaksin neid samu torusid, mida ka ise kasutan:
18-50 f/2.8 macro, poehind 8.5k, ainukeseks puuduseks on mootori puudumine ja seetõttu mitte just kõige kiirem/täpsem fokuseerimine, sellest tulenevalt ka autofookuse puudumine D40/60 keredega. Sellest torust on nüüd just viimase paari kuu jooksul tulnud välja ka HSM mootoriga versioon, mille hinnaks 9k. HSM versiooni fokuseerimise kohta ei oska veel midagi öelda, kuna pole proovida saanud.
70-200 f/2.8 macro, poehind 16-17k, mis on kiire, vaikne ja terav toru.
Sigma torude hind kokku 25k, sama vahemik Nikkori hinnaskaalal teeb umbes 62k, päris arvestatav vahe.
Kui tagahoovis rahapuu kasvaks, eelistaks kindlasti Nikkorit, kuid selle puudumise tõttu pean leppima Sigmaga, mis pole ka sugugi mitte halb variant.
Tegelen samuti fotograafiaga vaid hobi korras ja raha sellega ei teeni, mis seab teatavad piirid fototehnikale tehtavatele kulutustele.
Head ja odavat asja ei ole olemas.
Selleks, et saada head ja odavat, tuleb osta kaks asja: üks mis on hea ja teine mis on odav.
|
|
   |
144 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Dirty Harry
HV Guru

|
|
   |
147 |
|
| tagasi üles |
|
 |
serxx
Kreisi kasutaja
|
03.03.2008 12:14:19
|
|
|
ja link viib "Pentax K20D kere + smc PENTAX DA 18-55mm F3,5-5,6 AL II" tootelehele.
Õige link: http://www.photopoint.ee/toode.php?id=15590
viimati muutis serxx 03.03.2008 12:15:11, muudetud 1 kord |
|
   |
144 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Dirty Harry
HV Guru

|
|
   |
147 |
|
| tagasi üles |
|
 |
serxx
Kreisi kasutaja
|
03.03.2008 12:20:27
|
|
|
Aru ma hästi ei saa, miks kõik need torud 3.5-5.6 vahemikku jäävad.
Oleks siis veidi vähem zoomi kuid valgem ja hind sama, siis ostaks küll.
EDIT:
Ise küsin, ise vastan:
Nad vist hea meelega teeks veel pimedamaid torusid, kuid vähemalt pikemas otsas peab säilima ava 5.6, kuna pimedama kui 5.6 avaga ei taha odamate kaamerate autofookus enam toimetada.
|
|
   |
144 |
|
| tagasi üles |
|
 |
raamat
HV Guru

|
04.03.2008 12:59:23
|
|
|
|
|
No vot, valge korralik teleobjektiiv ületab minu valuläve, seda siis rahakoti mõttes. Pilti teen ikka endale mälestuseks ning hobikorras, et ennast arendada.
Nikkor AF-S 70-200mm F2,8 G IF ED VR objetiiv oleks vahva ju küll, aga 36k objektiivi eest on palju.
Ning 55-200 on sama valgusjõuline kui 18-200, seega ei näe põhjust miks peaksin seda eelistama, ning pidevalt objektiivi vahetama, kuna siseruumides jääb see 55-200 liiga pikaks. Samuti ei usu et 18-200 teeb vahemikus 18-55 kehvemaid pilte kui kit objektiiv.
Aga kui aega on, võta ühendust, äkki saame ikka võrrelda. |
Sa ei saa ikka aru, millest ma räägin
Valgusjõu jutt oli hoopis näide millekski muuks ja alternatiiv pole mitte valgusjõuline superhüperzoom.
| Samuti ei usu et 18-200 teeb vahemikus 18-55 kehvemaid pilte kui kit objektiiv. |
Ei usu? Internet on teste täis ja ikka ei usu? Oma pilte oled uurinud ja oled rahul?
Kui sa praegu rahul oled, siis pole ju vahet Sorry, aga ma olen siis erandlik.
Siseruumides on 18-55 vahemik enamasti piisav (pigem oleks laiemat kui 18mm tarvis) ja kui sa enamasti siseruumides klõpsid, siis ei
ole ju ka objektiivivahetamisega probleeme. Omaette teema, kuivõrd selle kit objektiiviga
rahule võib jääda -- samuti kompromiss.
Ja keegi kirjutas vahepeal, et fiksid on alati paremad kui zoomid. Mitte alati.
| Arvestades, et zoomobje keskel on kvaliteet oluliselt parem kui päris otstes ja et fix obje on alati igasugusest zoomist peajagu üle siis ei olegi see valiku tegemine kuigi lihtne. |
See on BS. Valge fix või saada kvaliteetse pimedama zoomi käest silmnähtavalt igas asendis, mistahes avade ja fookuskauguste kombinatsioone võrrelda. Enne kui ostad, proovi.
Siin vahepeal oli üks hea Mark0 soovitus põhiobjeks.
Nikkor AF-S DX 16-85mm F3,5-5,6 G VR müügis, 10k hinnaks. Ma uuriks seda.
Kui teleotsa tarvis, siis 200 jääb nagunii pisut lühikeseks ja oleks vaja midagi 300mm.
Anyway, kes tahab, sai aru, millest ma siin teemas rääkisin ja mina saan ka aru, millest teised
räägivad. Edasine jutt ainult kordaks öeldut. Ma kirjutasin ainult selleks, et juhtida
tähelepanu võimalikele teistele lähenemistele, mida ma ise pooldan -- mind
saunapildid nagunii ei huvita. Mul ju kama, millega teised pilte teevad ja mida eelistavad
|
   |
276 |
|
| tagasi üles |
|
 |
|
| lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|