Avaleht
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Fotograafia »  Pentaxi arutelu märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 15, 16, 17 ... 87, 88, 89  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
earthbeat
HV kasutaja
earthbeat

sõnum 23.01.2008 23:26:22 vasta tsitaadiga

K20d tundub huvitav... hind läks kül veidi kallimaks kui oli K10d'l saabudes aga ei midagi hullu.
Kommentaarid: 2 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 2
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
eof
HV kasutaja

sõnum 24.01.2008 01:23:14 vasta tsitaadiga

ja hinnad: http://www.pentaximaging.com/footer/news_media_article?ArticleId=10507458
m1
HV kasutaja

sõnum 24.01.2008 01:46:16 vasta tsitaadiga

Kui nüüd vaadata, mida uued kaamerad sisuliselt uut toovad, siis ega eriti midagi ei olegi.

Resolutsiooni on tõstetud, live view on olemas, mälupuhvrit suurendatud jne. Kõik lihtsalt evolutsioonilised täiendused.

Aga kui tähelepanelikumalt jälgida, siis K20D kaameral on uus Burst Shooting mode, kus kaamera teeb pilte 21 kaadrit sekundis!
Ja seda veidi üle 5 sekundi järjest.
Kuna 1.6 Mpix on suhteliselt talutav pilt veel, siis võib see omadus väga abiks olla vahest. Näiteks spordi pildistamisel.

Karta on muidugi et peegel ei liigu ja pead lihtsalt pimesi kaamerat sihtima sel ajal.
Kommentaarid: 31 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 30
tagasi üles
beastbeats
HV Guru
beastbeats

sõnum 24.01.2008 02:02:39 vasta tsitaadiga

Live View jätab külmaks, kuid Dust Alert tundub huvitav/kasulik icon_rolleyes.gif
"An improved Dust Reduction system that features the new Dust Alert function to pinpoint the exact location of dust particles for the photographer to remove."

tagasi üles
Dirty Harry
HV Guru
Dirty Harry

sõnum 24.01.2008 08:27:22 vasta tsitaadiga

Eestikeelset juttu ka:
http://www.pentax.ee/shownews.php?active=3&show=156
http://www.pentax.ee/shownews.php?active=3&show=157

m1, K20D puhul ei hakka jah midagi eriti uut ja innovatiivset justkui silma(kui see 21 fps'i välja arvata) aga meeldiv on K200D ehk siis sisuliselt on see K10D kui lähemalt vaadata( aga suti soodsam) saab nüüd kasutada tootja enda akutalda, ilmastikukindel, ISO100, RAW nupp, pentaprisma. Ja siis tolmu-otsimisvõimalus, suurem LCd ning uuendatud digitaalne eelvaade veel lisaks.

http://www.pentax.ee/shownews.php?active=3&show=155 - objektiivid ka. Endale jääb silma SP ehk siis: "Super Protect vääristus objektiivi esiläätsel, mille pind hülgab vett, tolmu ja mustust" ning 300/4 võime 1,4m pealt teravustada(nõks lähemale kui Nikkori ja Canoni analoogid, näiteks, olgugi, et vahe on üsna pisike).

Ameerika (eeldatavad)hinnad ka:

* K20D - $1299.95
* K200D - $799.95

Objektiivid:

* smc PENTAX DA* 200mm f/2.8 ED (IF) SDM will ship in March 2008 for $1099.95
* smc PENTAX DA* 300mm f/4 ED (IF) SDM will ship in May 2008 for $1299.95
* smc PENTAX DA 55-300mm f/4-5.8 ED will ship in May 2008 for $399.95
* smc PENTAX DA 35mm f/2.8 Macro Limited will ship in April 2008 for $599.95
* smc PENTAX DA 18-55mm f/3.5-5.6 AL II will ship as a kit lens with PENTAX K200D in March 2008 (value $199.95)
Kommentaarid: 181 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 1 :: 145
tagasi üles
r3nx
HV veteran

sõnum 24.01.2008 08:50:43 vasta tsitaadiga

Tundub, et pentaxil kindel plaan turg üle võtta icon_smile.gif
Kommentaarid: 76 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 72
tagasi üles
namstoop
HV Guru
namstoop

sõnum 24.01.2008 10:43:24 vasta tsitaadiga

Mark0 kirjutas:
E
* smc PENTAX DA 35mm f/2.8 Macro Limited will ship in April 2008 for $599.95

mis ma muud oskan öelda, kui

m1, mis taevamannat sa siis ootasid? Naeratusetuvastust või? icon_rolleyes.gif

Või mida täpselt üks kaamera veel tegema peab? IMO on uuendusi piisavalt ja kui pildikvaliteet ja kõrged ISOd on ka sellised, nagu räägitud on, siis igati see, mida oodata oli - K10D täiendus ning kaasajastamine, ja nii seda ju ka esitletakse. Ja noh, täiesti uus sensor on nagu üsna suur samm iseenest...

Ainuke asi, mis võiks veel olla, on Live-view'le mõtte andev pööratav LCD. Kui nad sellega oleks ka veel hakkama saanud, siis ma mõtleks küll juba üsna tõsiselt vahetusele. Aga ehk siis K30D toob selle ka icon_razz1.gif Ja noh, AF oleks võinud ka parandada icon_rolleyes.gif

Siin on pilte ka: http://gallery.photographyreview.com/showgallery.php?cat=500&ppuser=240176

See paistab päris kasulik asi olevat, ma olen alati imestanud miks kahvli puhul peab mitu korda ise vajutama:

There's now a single-button Auto Exposure Bracketing option that allows you to shoot 3 or 5 shots at up to two stops with a single click of the shutter (CS 8). Even cooler: this can be activated concurrently with Self-timer! But do be warned, it will self-time 2 or 10 seconds between each shot -- but you never have to touch the camera after the initial push.

Ja see:
Not only does this sensor have great sensitivity per pixel, but is self repairing! With a couple of button presses you can fix dead pixels on your sensor while you wait.

Ja see:
200% dynamic range mode. Not perfectly sure on all this, but from what I was able to play with it basically increases the sensitivity and gives you a dynamic range I’ve never encountered… almost HDR in effect.

JA SEE!!!:
Fixing front/back focus issues. Right in the custom function you can access this bad boy to fix any lens and store up to 20 profiles so all your lenses can be perfect!

(ma südamest loodan, et see parandust tuleb ka K10D järgmise softiga kaasa)

Ja see:
Built in programmable self timer. Yes you can now do your time lapse shooting right in the camera. Set you number of shots, sequence and time.

icon_rolleyes.gif
Ben Kanarek, Canon’s fashion photographer of the year 2006, has even exclaimed that the image quality is rivaling that of Hasselblads, which is a very bold statement, but with a lot of images backing his statement it’s hard to deny.

Ja see ka veel: Catch-in Focus mode - It's either on or off and from I was told it basically disables the AF double check Pentax typically has. When set to AF.C the camera will actually take images at closer to 3FPS when the setting is on.

tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
eof
HV kasutaja

sõnum 24.01.2008 10:46:01 vasta tsitaadiga

DR ja programmable selftimer on väga bueno. Autoportreesid on viimasega lihtsam teha. LV suurendus on ka kasulik - saab ülitäpselt käsitsi fokuseerida statiivilt asju tehes. Eriti vinge oleks olnud LV viewfinder'is.
Dirty Harry
HV Guru
Dirty Harry

sõnum 24.01.2008 11:04:54 vasta tsitaadiga

link :: Pentax K20D brief hands-on

@ Dpreview.
tagasi üles
namstoop
HV Guru
namstoop

sõnum 24.01.2008 13:59:16 vasta tsitaadiga

Liigub info, et k20d kere hakkab Eestis maksma 15490 EEK ja k200d kere 8990 EEK.
tagasi üles
m1
HV kasutaja

sõnum 24.01.2008 14:01:08 vasta tsitaadiga

Ma ei oodanud midagi, ma ei ole pentaxi süsteemi kasutaja.

Aga kas see megapikslite üles ajamine veidi liiale ei lähe? Sensor on ju ikka samasuur juba aastaid. Huvitav oleks näha K200D ja K20D pildikvaliteedi võrdlust.
Mul endal ei ole küll sensori resolutsioonist puudust tulnud (kasutan 10MP kaamerat), pigem on pildi kvaliteet kinni objektiivides, mis tavakasutaja kaamera ees on.

Teiseks, LCD ekraan on suuremaks läinud, aga piksleid on samapalju ikka. Umbes 320*200 vist (iga R-G-B jaoks üks piksel), mis on tänapäeval vähevõitu. Eriti kui Live-view tahad kasutada.

Kes uue kaamera osta tahab, selle jaoks on hea uudis. Aga kui paljud K10D kasutajad hakkaks kere välja vahetama?
Front/back focuse parandamine on lahe featuur, see jäi märkamata esialgu.
Kommentaarid: 31 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 30
tagasi üles
namstoop
HV Guru
namstoop

sõnum 24.01.2008 14:33:45 vasta tsitaadiga

m1, on ju LCD-le piksleid ju juurde tulnud 210K VS 230K

Eks seda MP asja näeb kui juba korraliku tarkvara insendid massidesse jõuavad. Seninähtu põhjal võib vist küll öelda, et pole probleemi... Hmm, aga kui nüüd mõelda selle peale kui palju väiksem on digikompakti sensor ja kui palju sinna MP peale pigistatakse, siis ju veel pikk tee minna, et sama kaugele ka peegelkaameraga jõuda. Mitte et see peaks eesmärk olema, ja loodetavasti ei olegi, aga ehk ei ole muretsemiks väga põhjust. Kui tulid a la 2MP kaamerate asemele 4MP, siis ju ka heietati, et see on nüüd küll ülemine piir, edasi läheb juba liiale jne. Ja sama jutt on pidevalt kaasas käinud.

Kui mul oleks raha üle, siis vahetaks küll. Kasutatud K10D katab vast minimaalselt poole (loodetavasti rohkem) uue K20D hinnast ära. Samas küllap' neid vahetajaid ikka on, nii et lähikuudel peaks olema võimalik suht hea hinnaga k10d endale hankida. Aga kuna mul ei ole raha üle, siis olen ka K10D-da ka rahul icon_smile.gif

tagasi üles
eof
HV kasutaja

sõnum 24.01.2008 16:58:32 vasta tsitaadiga

m1 kirjutas:
Ma ei oodanud midagi, ma ei ole pentaxi süsteemi kasutaja.

Aga kas see megapikslite üles ajamine veidi liiale ei lähe? Sensor on ju ikka samasuur juba aastaid. Huvitav oleks näha K200D ja K20D pildikvaliteedi võrdlust.
Mul endal ei ole küll sensori resolutsioonist puudust tulnud (kasutan 10MP kaamerat), pigem on pildi kvaliteet kinni objektiivides, mis tavakasutaja kaamera ees on.

Teiseks, LCD ekraan on suuremaks läinud, aga piksleid on samapalju ikka. Umbes 320*200 vist (iga R-G-B jaoks üks piksel), mis on tänapäeval vähevõitu. Eriti kui Live-view tahad kasutada.

Kes uue kaamera osta tahab, selle jaoks on hea uudis. Aga kui paljud K10D kasutajad hakkaks kere välja vahetama?
Front/back focuse parandamine on lahe featuur, see jäi märkamata esialgu.

Seekord olevat trikk olnud selles, et pikselite ümber saadi elektroonikat vähemaks, niiet võis pikseleid lisada oluliselt vähendamta nende valgustundlikku pindala.
Mis tagumist ekraani puutub, siis seal võiks kunagi olla OLED icon_smile.gif

beastbeats
HV Guru
beastbeats

sõnum 25.01.2008 04:50:00 vasta tsitaadiga

Lühike K20D arvustus:
http://www.ephotozine.com/article/Pentax-K20D-DSLR

tagasi üles
Dirty Harry
HV Guru
Dirty Harry

sõnum 25.01.2008 15:12:56 vasta tsitaadiga

http://www.quesabesde.com/noticias/pentax-k20d-analisis-muestras,1_3947 - suuremate ISOdega pilte.

Ma poel siiani aru saanud, mdia tähendab "boost" ISO puhul, mida tehakse teisiti. Igaljuhul on ISO3200 täiesti ok, umbes sama nagu K100D oma, 6400 aga...noh, eks vajadusel saab pildi kätte aga kuidagi veider tundub olevat. Igaljuhul on mul hea meel, et megapikslite lisandudes pole pildikvaliteet kehvemaks muutunud.
tagasi üles
namstoop
HV Guru
namstoop

sõnum 27.01.2008 23:06:20 vasta tsitaadiga

Njah, seal piltidel see 6400 on tõesti selline üsna... jama. Aga 1600 ja 3200 on täitsa korralikud.
tagasi üles
tanelry
HV vaatleja

sõnum 28.01.2008 15:04:22 vasta tsitaadiga

Mark0 kirjutas:
...
Ma poel siiani aru saanud, mdia tähendab "boost" ISO puhul, mida tehakse teisiti.
...

Räägitakse, et normaalse ISO puhul võimendatakse analoogsignaali, aga "boost" arvutatakse hiljem digitaalselt juurde.
Nii et boost'i saab teoreetiliselt samahästi raw-konverteris jäljendada, alasäritatud pildile säri juurde keerates.
Aga JPG pildistades parem kaameras boostida.
tagasi üles
Dirty Harry
HV Guru
Dirty Harry

sõnum 28.01.2008 15:06:29 vasta tsitaadiga

No kurat, siis on tegemist ju absoluutselt kasutu omadusega, sama hea kui fotokas pildi tuunimine(msutvalge, seepia, rate-tuuning jne)! St ma ei saa aru, miks peaks digipeeglis sellist "nippi" kasutama.
tagasi üles
tanelry
HV vaatleja

sõnum 28.01.2008 19:10:27 vasta tsitaadiga

Ma arvan et see JPG tegijatele rohkem mõeldigi... icon_question.gif
tagasi üles
urmas1
HV kasutaja

sõnum 28.01.2008 19:21:28 vasta tsitaadiga

K100D 6MPX on minule täiesti piisav, puuduseks on hoopis vanade objektiivide eraldusvõime, mis oli piisav 35mm. amatöörfilmi jaoks aga jääb lahjaks kõrgema eraldusvõimega digisensori jaoks. Aga huvitav on vaadelda tehnika arengut. Alles pildistati amatöör 35mm. filmikaameratega, naerdi digi seebikarpe. Enam keegi filmi ei kasuta ja kas mingi labor enam filmi ilmutab ja pilte teeb? Film on juba ajalugu. Aasta- paari pärast, kui kuhugi laborisse filmirulliga minna, siis hakatakse naerma.
Kommentaarid: 6 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 0 :: 3
tagasi üles
beastbeats
HV Guru
beastbeats

sõnum 28.01.2008 19:56:24 vasta tsitaadiga

tsitaat:

puuduseks on hoopis vanade objektiivide eraldusvõime, mis oli piisav 35mm

icon_eek.gif hoopis "vanad" digisensorile tehtud objektiivid "jäävad jalgu" "pikslirallile"; nt. Pentax "kohendas" oma kit-objektiivi icon_wink.gif
tsitaat:

Enam keegi filmi ei kasuta ja kas mingi labor enam filmi ilmutab ja pilte teeb?

Kõik suuremad fotolaborid teevad ja filmile pildistajaid piisavalt veel...

tagasi üles
Kristo.
Kreisi kasutaja

sõnum 29.01.2008 23:51:53 vasta tsitaadiga

urmas1 kirjutas:
Aasta- paari pärast, kui kuhugi laborisse filmirulliga minna, siis hakatakse naerma.

Arvad? Käsiilmutamine peaks siis juba praegu naeruväärne olema. Mina, ostes paberit ja kemikaale, pole küll täheldanud, et keegi mu üle naeraks, pigem vastupidi - suhtutakse suurema lugupidamisega kui näiteks digipiltidel järel käies.

________
Edit:

Selline küsimus tekkis, et kas tänapäeva pc-sync sokklisse läheb vana FIL välgu sünkrojuhe. Minu põgusa hinnagu kohaselt läheb, aga mida teadjad räägivad?
Kust mul tuli mõte paaritada K20D ja FIL? Siit videost, kus lõpuminutitel räägitakse X-sync'ist:
tsitaat:
What's nice about the socket, is that there is a special circuitry built into the camera to prevent damage from overvoltages.

On ju räägitud, et vanu vene välke ei tasu moodsate kaamerate välgujalgadele panna - põletab kaamera veel maha, aga kui x-sync puhul on ülepinge kaitse, kas siis võiks asi toimida?

Aeg ajalt ikka ehitan omale väikse nn kodustuudio ja olemasolevat FIL-16't kasutaks meeleldi, sest ei pea ootama välgu laadimist ega kartma patareide/akude tühjenemist.
Kommentaarid: 40 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 36
tagasi üles
beastbeats
HV Guru
beastbeats

sõnum 30.01.2008 02:49:11 vasta tsitaadiga

Suvel on oodata veel kahte uut "toru":
http://www.dpreview.com/news/0801/08012919pentaxlenses.asp
thumbs_up.gif

tagasi üles
Dirty Harry
HV Guru
Dirty Harry

sõnum 30.01.2008 08:14:39 vasta tsitaadiga

beastbeats kirjutas:
Suvel on oodata veel kahte uut "toru":
http://www.dpreview.com/news/0801/08012919pentaxlenses.asp
(y)

Kolme, 17-70/4 ka.
tagasi üles
earthbeat
HV kasutaja
earthbeat

sõnum 30.01.2008 09:23:09 vasta tsitaadiga

lahe.. Nooh Sigma mis sa ootad...
Kommentaarid: 2 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 2
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Fotograafia »  Pentaxi arutelu mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 15, 16, 17 ... 87, 88, 89  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.