GPS ei ole minuteada mitte ühelgi seadmel tasuline, satelliidiga ühenduse loomine ei tohiks midagi maksta. Korralike kaarte annab ikka panna (kuigi nokia enda omagi suht hea, siiani olen probleemivabalt hakkama saanud).
GPS EI ole tasuline. Tasuline on aga andmeside mida sinult operaator võtab kui ta kaarti telefoni loeb. Tasub enne vajalikud kaardid netist endale alla tõmmata ja keelata tal ära ise ühendumine, kui just ei ole mõnda nooblit andmesidepaketti püsitasulist. _________________ People have been calling for a month and we've been sold out for a week or so.
Väga mõnus on kuskil suvalises Euroopa linnas baaris istudes vaadata GPS koordinaate ja sõbrad järgi kutsuda
Sõbral on see telefon ja igati mõnus vidin, aitab alati välja. _________________ People have been calling for a month and we've been sold out for a week or so.
kui hakkad ostma, pane tsipa juurde ja osta 8GB versioon-kiirem ja vähem bugine, suurem ekraan ka! _________________ Sarcasm is just one of the many services I offer to people who ask stupid questions.
Ma ei viitsi eriti uurima hakata,küsin otse siit: et kas see gps on sellel n95 tasuline ka nagu ja kas Eesti kaarte annab ka korralikke sisse panna?
GPS kui selline jah ei ole tasuline (Global Positioning System), kuid telefoniga kaasa tuleva tarkvara Nokia Maps navigeerimine on tasuline. Ehk siis teekonna arvutamise järel soovitud asukohta juhendamine maksab. Kuid hind on mõistlik.
Eesti kaardi kohapealt Nokia Maps tarkvaras kommenteeriks et ei ole viga - kui sõita linnades ja linnade vahel siis pole hullu, kui aga otsida miskit kindlat maja kusagil maal siis jääb veidi hätta.
Kuid ise olen kasutanud täpsemat kaarti vajades Regio kaarti, mis tuleb küll üle neti ehk andmeedastustasuga (metsas, kus Wifit ei ole). Regio kaarti sisaldab Nutimap.
TomTom kaardid vist sisemise GPS seadmega ei tööta. Vist kuna viimaseid uudiseid ei tea. Välise GPS seadmega peaks toimima, kuid ise katsetanud ei ole.
Garmin Mobile XT toimib ka kenasti N95 peal, kuid Eesti kaart on väga kehva, vaid Tallinn peal. Kui keegi on korraliku Eesti kaardi sellele tarkvarale leidnud või teab kus/kuidas olemas, oleks tore teada.
No ega neid hääljuhiseid ei pea igaveseks ostma, mingi reisi ajaks kui on hääljuhiseid vaja, maksis vist 7 EURi ainult. Eestis ma ei leiagi rakendust GPS navigeerimisel. No offence, aga liiklusmärgid kui sellised ajavad pisikesel kodumaal asja ära. _________________ People have been calling for a month and we've been sold out for a week or so.
Ma ei viitsi eriti uurima hakata,küsin otse siit: et kas see gps on sellel n95 tasuline ka nagu ja kas Eesti kaarte annab ka korralikke sisse panna?
GPS kui selline jah ei ole tasuline (Global Positioning System), kuid telefoniga kaasa tuleva tarkvara Nokia Maps navigeerimine on tasuline. Ehk siis teekonna arvutamise järel soovitud asukohta juhendamine maksab. Kuid hind on mõistlik.
ei maksa... koos häälega juhendamine maksab. _________________ Sarcasm is just one of the many services I offer to people who ask stupid questions.
kui hakkad ostma, pane tsipa juurde ja osta 8GB versioon-kiirem ja vähem bugine, suurem ekraan ka!
Ostan kindlasti tavalise n95,sest nagunii tulevad micro-sd varsti suuremad(e-bays 8 gig micro-sd näiteks) ja kaamerakaitse on väga tähtis,sest tavaliselt ikka mobla taskus,tolmuhunnik ees on,sis ei tule head pildid mälukaart eraldi meeldib ka rohkem,sest mälukaardilugeja arvutil ja nii on kergem faile mälukaardile kopeerida.
kui hakkad ostma, pane tsipa juurde ja osta 8GB versioon-kiirem ja vähem bugine, suurem ekraan ka!
Kuna ise 8GB versiooni käes ei ole hoidnud siis kogemustes kiiruse vahe ei saa kommenteerida, kuid kiiruse suhtes suhteliselt hea võrdluse leidsin sealt.
N95 tavalise versiooni, mida oman ka ise, viimane firmware parandas seadme kiirust ja probleeme meeletult - nagu oleks uus telefon. Nüüd töötab nagu eeldasin ostes .
Nagu ka viidatud võrdlusest näha on N95 raud mängude jaoks kõige kiirem, vahed muidugi mõttetult väikesed aga siiski , minu raud näitas tulemust: 6718. Eks seda annab siis võrrelda
Vahed erinevate N95 versioonide vahed lühidalt on toodud ära siin.
Kiirelt maakeelde pannes:
Nokia N95
* 30mb RAM'i alglaadimisel uue firmwarega
* 2.6'' 240×320 ekraan
* 950mAh aku
* Põhikaamera läätse katik
* MicroSDHC mälukaardi pesa, kuni 32Gb suurusele kaardile (hetkel saadaval 8Gb kaardid)
* Siledad mustad meedianupud
Nokia N95 8GB
* 90mb RAM'i alglaadimisel
* 2.8'' 240×320 ekraan
* 1200mAh aku
* Just välja tundud firmware lubab otse videode vaatamist YouTubest ehk toetab flashi
* Põhikaamera läätse katik puudu
* 8gb sisemälu
* Mälukaardi pesa puudu
* Pealmised nupud on väiksemad ja kokku lükatud, et mahutada suuremat ekraani
* Kõrgendatud mustad meedianupud
Lisaks paar kommentaari enda poolt:
* Viidatud võrdluse lehel väidetakse et N95 8GB vaid demand paging mäluhaldusega - vale info N95-l uue tarkvaraga sama mäluhaldus.
* Lisaks enda poolt kommentaariks et tavakasutuses suurem RAM kasu ei anna telefoni kiiruses. N95-l annab kõik Nokia poolt kaasa pandud tarkvara käima ajada nii et ruumi jääb ülegi. Mulle tundub, et suurendatud RAM N95 8GB-l on seetõttu, et kardeti et ei saada demand paging mäluhaldust valmis toote müümishetkeks nagu see juhtus N95-ga.
* N95-8GB ekraani suurus on minu arvates vaid disaini küsimus, kuna see 0,2'' ei anna juurde lisapiksleid, vaid suurendab taustvalgustatava ala pinda = suurem energia tarbimine.
Isiklikult meeldiks tihedama resolutsiooniga ekraan - kena sügav ekraan on näiteks Nokia 7390-l, mille ekraani resolutsioon sama 240×320 kuid diameeter tunduvalt väiksem - hinnanguliselt 2.2''. Ehk siis N95-8GB sobib inimesele kel kehvem silmanägemine - minule isiklikult meeldib suurem pikslite arv ruuttolli kohta (Pixels per inch [PPI]).
* Mälukaardi pesa puudumisel N95-8GB-l näen kolm miinust: a) ei saa lisada rohkem mälu kui telefonis - uued kaardid 32 Gb ja ehk kunagi rohkemgi ;
b) ei saa infot vahetada kiirelt teiste telefonidega kaarti ümber tõstes või mälukaardi lugejat kasutades;
c) ei saa kasutada SD kaardil müüdavat kaarditarkvara - mitte et seda muidu installida kindlasti ei saaks - kuid mugavus... .
* Kaamera läätse katik on kindlasti pluss N95 -le - tolmu küll sinna veidi satub taskus kandes, kuid kraapimise eest tunduvalt paremini kaitstud.
* Välimuselt meeldib mulle isiklikult küll N95-8GB palju rohkem
Põnev uudis! ... näiteks kasutada mängupuldina (nagu Wii pult) ühendudes üle BT, vehkimishiirena liigutades kursorit esitlusel projektoriekraanil jne ...]
Soetasin nädal tagasi N95 8gb versiooni, tänase seisuga põhikaamera enam ei tööta. Viskas mingi errori ette ja peale seda on kaamera käivitamisel must ekraan. Pole veel jõudnud katsetada aga eks tuleb tarkvara uuesti üle lasta, ehk saab korda.
Ostsin omale Ebay'st 8Gb Micro SDHC kaardi. Töötab tõrgeteta (hetkel). £37 koos postiga läks kokku.
Lisaks ostsin veel moblale ümbrise, mis läbipaistvast plastikust ja istub 100% ümber telefoni. Igast küljest läks küll 1mm paksemaks, kuid arvan, et tasub ära. Hind koos postiga £3. Ühest servast pidin ainult plastiku terava serva liivapaberiga siledaks laskma. Algul tundus väga suur, kuid siiski harjub ära. Pealekauba sain ka mingi ekraanikaitse, kuid sellega pole midagi teha, kuna see case juba katab kogu kraani ära. Sama case ka silikonist saadaval... hmmm.
Kui keegi mulle seletaks, milleks nii palju katalooge menüüs vaja on ja aitaks installida selle RotateMe, siis saadaks sellele oma ekraanikaitse postiga koju.
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.