Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
cronstein
HV vaatleja
|
13.10.2006 11:17:38
Digisalvesti turvakaamerale |
|
|
Tekkis mõte stiilis "Teeme ise 1000 asja" Nimelt on olemas turvakaamera, mis saadab antennikaabli vahendusel videosignaali. Mõtlesin, et selle asemel, et iga päev videomakis linte vahetada võiks tekitada vaese mehe digisalvesti. Ise kujutan asja ette niimoodi:
1. Ca 1 GHz protsessoriga arvuti, ilmselt min 512 MB mälu;
2. TV kaart, millelt on videosisend ning ilmselt ka LINUXi toega kivi; Kas parem oleks sisemine või välimine TV moodul?
3. Tarkvara (ilmselt käsurea reiimis töötav) videosisendi salvestamiseks etteantud kaadrisagedusega; Kas on olemas mingit head LINUXi tarkvara, mis mõeldud spetsiaalselt turvakaamerate salvestamiseks? (liikumise tuvastamise funktsionaalsusega, webiliidesega vms).
4. Lisakõvaketas (eraldi IDE kanalil) videofailide salvestamiseks - Kas 200GB ühe nädala info säilitamiseks on piisav?
Kas kellelgi on kogemusi?
Head nädalavahetust!
|
|
Kommentaarid: 12 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
11 |
|
tagasi üles |
|
 |
kfl
HV Guru
|
13.10.2006 11:31:56
Re: Digisalvesti turvakaamerale |
|
|
cronstein kirjutas: |
Tekkis mõte stiilis "Teeme ise 1000 asja" ;...
2. TV kaart, millelt on videosisend ning ilmselt ka LINUXi toega kivi; Kas parem oleks sisemine või välimine TV moodul?...! |
kui capturer kaart veel ostmata võiksid spioonipoes ringi vaadata: http://www.hot.ee/spioonipood
olen ise ka teemal mõtteid mõlgutanud, kuigi pole hädavajadust mingit kindlat objekti valvata
silma on jäänud ka http://www.oomipood.ee/index.php?t=k_ki&i=15-C003BK
kuidas viimasets aga arvutisse lindistuse käsk saada?
lisaks toorelt võtab salvestamine kõvaketta ruumi ja pakkimine tahab paremat arvutit
_________________ Müügis: YARIS! ja FOCUS Tel: 1214*5100741*100 |
|
Kommentaarid: 111 loe/lisa |
   |
107 |
|
tagasi üles |
|
 |
obundra
Kreisi kasutaja

|
13.10.2006 18:01:45
|
|
|
Pole mõtet jalgratast leiutada.Juba olemas.
_________________ Hold the heathen hammer high! |
|
Kommentaarid: 27 loe/lisa |
   |
1 :: |
25 |
|
tagasi üles |
|
 |
mightythor
HV veteran

|
01.01.2008 15:29:56
|
|
|
aga kustkohast salvestuskaarte PCI siinile eestis saaks? Huvi pärast tutvusin natuke selle ZoneMinder projektiga, kuid salvestuskaarte otsides leidsin näiteks Tevalo'st ainult ühe küllaltki kalli sellise kaardi.
|
|
Kommentaarid: 62 loe/lisa |
   |
53 |
|
tagasi üles |
|
 |
nuhk
Kreisi kasutaja

|
06.01.2008 14:25:01
|
|
|
Sedasorti kaardid ongi kallid.
|
|
Kommentaarid: 8 loe/lisa |
   |
7 |
|
tagasi üles |
|
 |
Andrus Luht
itimees.ee

|
|
Kommentaarid: 377 loe/lisa |
   |
5 :: |
318 |
|
tagasi üles |
|
 |
kfl
HV Guru
|
06.01.2008 14:39:03
|
|
|
siis tasub IP kaameratele kolida või vana telekakaarti kasutada
|
   |
107 |
|
tagasi üles |
|
 |
Andrus Luht
itimees.ee

|
|
   |
318 |
|
tagasi üles |
|
 |
kfl
HV Guru
|
06.01.2008 15:18:14
|
|
|
BReaK da iCE kirjutas: |
[... Sa pole veel kaineks saanud? ...) |
pakun, et IP kaameratega tunduvalt lihtsam kui võrgukaabeldus olemas,
kaameraid on erinevaid, saab vastavalt vajadusele sobiva valida, siit ka hinnategur muidugi
üks näide ka:
http://yeint.aspitpro.com/index.php?main=526&productCat=28
(see brand, pood ja hind mulle tglt ei meeldi üldse, kuigi kõige käepärasem)
|
   |
107 |
|
tagasi üles |
|
 |
Andrus Luht
itimees.ee

|
06.01.2008 16:56:54
|
|
|
kfl kirjutas: |
pakun, et IP kaameratega tunduvalt lihtsam kui võrgukaabeldus olemas, |
Sa pole tõesti kaineks saanud...
Kellel on võrgukaabeldus maja välisnurkadesse, trepikodadesse, jne!?
Selge on see, et kaabeldus tuleb teha vastavalt objektile ja kaabli vedamisel pole enam mingit vahet, kas tõmbad sinna ainult cat5'e või cat5'e koos rg6'ga.
_________________ Äriklassi serverilahenduste müük, paigaldus ja haldus. SaaS / PaaS / IaaS lahendused
Kasutatud äriklassi serverite, andmesalvede ja võrguseadmete ost-müük-rent
Tier-3 privaatpilvede, virtuaal- ja virtuaal-privaat-serverite lahendused. 24/7 haldus, monitooring |
|
   |
318 |
|
tagasi üles |
|
 |
note1
Lõuapoolik

|
06.01.2008 18:15:17
|
|
|
ip kaamera jaoks sobib ükskõik mis ruuter või linuxi dhcpd ront.
Viimased annavad ip kaamerale ip aadressi ja kohalik aadress oleks näiteks 192.168.x.x
cat5 - võrgukaart -pc või ruuter-
|
|
Kommentaarid: 3 loe/lisa |
   |
2 :: |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
kaabakas
HV veteran

|
06.01.2008 20:20:43
|
|
|
Oleme nüüd tore HV linuxi kommuun ja ei pane üksteisele näkku teemal kes kui kaine on.
Ühed küsivad ja teised vastavad ning esimesed valivad variantidest jälle endale sobiva lahenduse.
Antud teemast, siis säästuvariandiks sobib kõige labasem usb-veebikaamera. Kes tahab korralikku lahendust peab nägema kõvasti vaeva otsimisega à la ebay või maksma kõvasti raha, logisch.
_________________ Mida Ott ei õpi, seda Egon ei tea. |
|
Kommentaarid: 105 loe/lisa |
   |
2 :: |
95 |
|
tagasi üles |
|
 |
vallo
HV veteran

|
|
Kommentaarid: 67 loe/lisa |
   |
65 |
|
tagasi üles |
|
 |
mightythor
HV veteran

|
07.01.2008 19:08:37
|
|
|
siis tasub IP kaameratele kolida või vana telekakaarti kasutada |
Tasub? Sa pole veel kaineks saanud?
Odavaimad IP kaamerad on ~5...6k tükk!
Me siin räägime kaamerad (4tk) + kaart + kaabeldus max 5k....
 |
minuteada on IP kaameratel parem pildikvaliteet ja kõrgem resolutsioon. Või on analoogkaameraid sama heade(või paremate) pildiomadustega kui IP kaameratel, kuid sealjuures IP kaameratest odavama hinnaga? Sest kui ma näiteks tevalo värviliste CCD kaamerate hindu vaatan, siis ~2000.- on ikkagi suhteliselt palju. IP kaamerate puihul jääb ära ka ~1000.- capture card'i ost. Ning analoogsüsteemi puhul, kui kasutusel on näiteks 8 kaamerat, peab capture card'i omav arvuti parajalt võimas olema. IP videovalve korral jääb see kulutus ära(sisuliselt ühe korraliku IP kaamera hind).
vallo hea artikkel on see!
|
|
   |
53 |
|
tagasi üles |
|
 |
Andrus Luht
itimees.ee

|
07.01.2008 20:32:26
|
|
|
mightythor kirjutas: |
minuteada on IP kaameratel parem pildikvaliteet ja kõrgem resolutsioon. Või on analoogkaameraid sama heade(või paremate) pildiomadustega kui IP kaameratel, kuid sealjuures IP kaameratest odavama hinnaga? Sest kui ma näiteks tevalo värviliste CCD kaamerate hindu vaatan, siis ~2000.- on ikkagi suhteliselt palju. |
Ma olen tegelenud ühe suure kasiinoketi videovalve süsteemidega aastaid ja võin sulle ütelda rahumeeli, et pole minu silmad veel näinud ühtegi kvaliteetset IP kaamerat, mis ligilähedalegi saaks oma kvaliteediga sellele, mida näitavad Pana kallima otsa CCTV kaamerad. Vahe on mäekõrgune!
IP kaamerate puihul jääb ära ka ~1000.- capture card'i ost. |
Jajahh. Selle asendad sujuvalt ~10000kr maksva PoE switchi ostuga! Need IP kaamerad tahavad toidet kaa saada üle PoE. Odavama otsa junnidel pead veel toite lisaks vedama iga kaamera juurde...
Ning analoogsüsteemi puhul, kui kasutusel on näiteks 8 kaamerat, peab capture card'i omav arvuti parajalt võimas olema. IP videovalve korral jääb see kulutus ära(sisuliselt ühe korraliku IP kaamera hind). |
Ega 8 digi striimi salvestamine vajab vähemalt samavõimast PC'd kui asjaliku 8port capture card'iga... Siit sa kokkuhoidu ei leia...
_________________ Äriklassi serverilahenduste müük, paigaldus ja haldus. SaaS / PaaS / IaaS lahendused
Kasutatud äriklassi serverite, andmesalvede ja võrguseadmete ost-müük-rent
Tier-3 privaatpilvede, virtuaal- ja virtuaal-privaat-serverite lahendused. 24/7 haldus, monitooring |
|
   |
318 |
|
tagasi üles |
|
 |
vallo
HV veteran

|
07.01.2008 21:20:44
|
|
|
Ma olen tegelenud ühe suure kasiinoketi videovalve süsteemidega aastaid ja võin sulle ütelda rahumeeli, et pole minu silmad veel näinud ühtegi kvaliteetset IP kaamerat, mis ligilähedalegi saaks oma kvaliteediga sellele, mida näitavad Pana kallima otsa CCTV kaamerad. Vahe on mäekõrgune!
|
Paraku on nende kaamerate hinnatase ka kõikidest eelpooltoodutest (ni ip, kui ka tavalised) kõvasti üle.
|
|
   |
65 |
|
tagasi üles |
|
 |
mightythor
HV veteran

|
07.01.2008 22:25:26
|
|
|
vallo kirjutas: |
|
Paraku on nende kaamerate hinnatase ka kõikidest eelpooltoodutest (ni ip, kui ka tavalised) kõvasti üle.  |
aga kas sellel lingil toodud kaameratest mõni kvalifitseerub kallimasse otsa? Ning kas Pana on Panasonic? Ning kas lõpptarbija jaoks kaamerate valik piirdubki Tevalo ja Oomi poega(kui välja jätta väljamaalt tellimine)?
|
|
   |
53 |
|
tagasi üles |
|
 |
zebra1
HV veteran

|
07.01.2008 22:53:56
|
|
|
Panasonicu "kallima" otsa CCD kaamerate hinnad on seal ~15k ja kui väga profesionaalseks minna siis isegi 40k ringis. Sama võin öelda ka Ikegami toodangu kohta kallim kaamera, mis tõesti näitab juba päris kena pilti.. siiski suht pisikest hinnaga ligi 75k...
Olen selle ala peal piisavalt kaua töötanud, et teada vahet, mis on hea, mis mitte
IP kaameraid on tõesti ka väga erinevaid. Kvaliteeti? IQeye kaamerad ... http://www.euromerk.ee/on_line.htm leiate mõned IQeye tooted erinevate Pixlite arvuga .. ja samas ka väljas üks MEGA odav IP kaamera AV-TECHilt 0,4Mpix ...
IQeye hinnad on küll jah.. suht suure võitu lihsaks kodu kasutamiseks ja lisaks vaja veel salvestuseks tarkvara, korralikud HDD'd mahus ~2Tb ...
IP kaameraid, millel on PoE toide saab jah.. vedada ~100m kaugusele switchist, arvutist.. kuhu iganest see jookseb. IP lahenduse puhul on hea asi pidev laiendamise võimalus. Kui tavalist süsteemi, või videokaardiga süsteemil on piiratud arv kaameratele 4, 8 , 16.. suuremad digisalvestid kuni seal 24 ja 36 kaamerat .. siis IP valikus kuni 64 ja isegi 128 (kuigi ma ei kujuta ette seda serverit, kus see kõik küljes jookseks)
IP on tunduvalt lihtsam hallata, paigalduse poole pealt.. ainult 1 kaabel per kaamera.. jne.
Tõesti .. ise pole mõtet hakata asja leiutama.. kõik on juba olemas ja töötab.
_________________ Jätan endale õiguse valida, kellega ja kuidas äri korraldan. |
|
Kommentaarid: 182 loe/lisa |
   |
167 |
|
tagasi üles |
|
 |
mightythor
HV veteran

|
08.01.2008 16:22:07
|
|
|
minuteada on IP kaameratel parem pildikvaliteet ja kõrgem resolutsioon. Või on analoogkaameraid sama heade(või paremate) pildiomadustega kui IP kaameratel, kuid sealjuures IP kaameratest odavama hinnaga? Sest kui ma näiteks tevalo värviliste CCD kaamerate hindu vaatan, siis ~2000.- on ikkagi suhteliselt palju. |
IP kaamerate puihul jääb ära ka ~1000.- capture card'i ost. |
Jajahh. Selle asendad sujuvalt ~10000kr maksva PoE switchi ostuga! Need IP kaamerad tahavad toidet kaa saada üle PoE. Odavama otsa junnidel pead veel toite lisaks vedama iga kaamera juurde...
Ning analoogsüsteemi puhul, kui kasutusel on näiteks 8 kaamerat, peab capture card'i omav arvuti parajalt võimas olema. IP videovalve korral jääb see kulutus ära(sisuliselt ühe korraliku IP kaamera hind). |
Ega 8 digi striimi salvestamine vajab vähemalt samavõimast PC'd kui asjaliku 8port capture card'iga... Siit sa kokkuhoidu ei leia... |
tänud asjaliku info eest. Aga näiteks kui mul polegi salvestamise funktsiooni vaja, siis pole IP kaamera puhul mul ka vist arvutit tarvis. Või peab ikkagi olema mingi puhvri vms jaoks ka IP kaamera puhul arvuti? Samas analoogsüsteemi puhul sellest ei pääse kuidagi.
|
|
   |
53 |
|
tagasi üles |
|
 |
Andrus Luht
itimees.ee

|
|
   |
318 |
|
tagasi üles |
|
 |
JT17
Kreisi kasutaja

|
|
Kommentaarid: 114 loe/lisa |
   |
95 |
|
tagasi üles |
|
 |
vallo
HV veteran

|
08.01.2008 17:28:18
|
|
|
usb kaamerate häda on piiratud kaabli pikkus. Või vajad neid karbikesega pikendusi, mille nähtamatu paigaldus võib keerukaks osutuda. samuti ei talu enamus usbi kaameraid õues olekut, aga oma kuju tõttu on neid jälle keerukas välikorpustesse panna.
Ja veel kipuvad nad pimedas hätta jääma.
|
|
   |
65 |
|
tagasi üles |
|
 |
kfl
HV Guru
|
08.01.2008 17:59:54
|
|
|
[... Ja kust sa mõtled neid IP kaameraid siis jälgida? Televiisorist? ...) |
tnx, hea mõte, peakski uurima, kidas saab otse ElliOnni digiboxi seda striimi lasta ...
üks takistus aga kohe paistab, kuidas õpetada telekale (dBoxile) PIP aktiviseerida kui kaamera piirkonnas liikumine, analoog kaameraga ma aiman küll lahendust 1 kaamera PIP-i...
muidu kui IP kaamera taga arvuti salvestamas on see võimalus olemas, et salvestab vaid neid kaadreid, kus liikumine.
IP kaameratel veel üks hea omadus, suht mõistliku hinnalisaga saab signaali WiFi-eetrisse lasta.
Kas on olemas kuskil mingid (riskianalüüsi) põhimõtted, mille järgi hinnata jälgimise, salvestamise vajadus, kaamerate paigutus (maketid, avalikud, peidetud), pildikvaliteet, seadmete tüüp, kulutuste piir? millal peab ülespanema hoiatuse videovalve alale?
_________________ Müügis: YARIS! ja FOCUS Tel: 1214*5100741*100
viimati muutis kfl 09.01.2008 00:31:46, muudetud 1 kord |
|
   |
107 |
|
tagasi üles |
|
 |
vallo
HV veteran

|
08.01.2008 18:20:29
|
|
|
Kas on olemas kuskil mingid (riskianalüüsi) põhimõtted, mille järgi hinnata jälgimise, salvestamise vajadus, pildikvaliteet, seadmete tüüp, kulutuste piir? |
Ei ole kohanud ja need ettevõtted, kes endale selliseid analüüse teevad, vaevalt et avalikustavad
Aga kui räägime kodusest valvest, siis tuleb terve mõistus appi võtta. Igaljuhul pole mõistlik kulutada suuremat summat, kui kodus valvata olev vara.
Samuti ei saa loota ainult videovalvele, tuleks kasutada kombineeritud teenust - kas siis füüsiline ja videovalve või näiteks tehniline valve, mille puhul häirele järgneb reaktsioon + videovalve. Sealjuures tuleks arvestada sellega, et videovalve salvestusseade ei oleks liialt kergelt eemaldatav oma asukohast.
Üldiselt on videovalve eesmärk pahategija tegevuse dokumenteerimine, võimalusel ka tuvastamine (seda saab maski, kapuutsi jne.. stuffiga oluliselt häirida).
Veel on asjal psühholoogiline mõju - kaamera vaateväljas on palju ebamugavam/raskem vabalt tegutseda. Minu praeguses kodukülas on pahategijaid käinud korduvalt, aga minu kaugele näha oleva kaameraga elamisest on nad siiani mööda läinud. Ptüi, ptüi, ptüi. Muide ka siis, kui kaamera ei olnud üldse veel kasutuses, aga oli paigaldatud.
Samas enne seda kui testisin asja läbi klaasi, siis käidi kolamas küll. Kahjuks oli kaamera liiga kaugel, et nägusid tuvastada. Ja muidugi häirib pahategijaid valgus. Eriti ootamatult sisselülituv (liikumisanduriga) prozektor.
Isiklikult leian, et üle 3-4 keegu kaameraid koju pole mõtet muretseda, vastasel korral võib juhtuda, et hoopis kaamerad satuvad varga huviorbiiti - tean ka sellist juhust (20+ keek kaameratega oli tegemist - küll mitte kodu valvavad)
ja kui kaamera suudab näidata tavalist tv reso, siis võiks hea olla - tuleb ainult jälgida, et valvatav ala liiga suur ei saaks - muidu detail hägustub liialt. Kõrgema lahutusega asjade hinnad kipuvad jälle kosmosesse minema ja nõuavad liialt proseresurssi.
Endal on salvestus kombineeritud - iga 15 s tagant snapshot, liikumise peale video ja esimene kaader ka veel eraldi. Sedasi salvestan hetkel kolmest kaamerast. neljas plaanis kindlasti lisada ja võibolla veel ka paar tükki juurde - selleks, et ka kaamerad ise oleks üksteise nägemispiirkondades.
Mida jälgida? - Potentsiaalseid lähenemise teid teie varale (värav/sissesõit, tänavapoolne aed, Maja aknad/uksed) vajadusel ka vara ennast (hoovil olev auto näiteks).
Maja jälgivad kaamerad peaks olema paigutatud piki seina. Ei tohiks asuda liiga madalal (et saaks kohe käega kinni haarata) ega ka liiga kõrgel (nägu ei jää näha).
Kui kasutada liikumise tuvastamist, siis tuleb vältida igasugu häirivaid asju - tuules kiikuv lillepott, oksad, tiik, purskkaev jne.. Vajadusel tulebneid siis softis maskida või tekitada alad, kus liikumist tuvastatakse.
|
|
   |
65 |
|
tagasi üles |
|
 |
zebra1
HV veteran

|
08.01.2008 18:44:16
|
|
|
Ütlen ausalt IP kaamerate odavaimaid hinnad .. Tavaline Day tüüpi Ip kaamera 0,4Mpix ehk siis pilt 640x480 suuruses, tarkvaraga, mis lubab kasutada kuni 16 sellist kaamerat, toiteplokiga on ~1500+ km18% ... ja sarnane kaamera ainult day/night versioon pimedas kuni 10 IR Ledidega 2300.- + Km18% .. tegu siis ametlikult sisetingimustesse mõeldud aparaatidega, aga välikorpusesse pistmisel ka väljas kasutatavad.
Kõige odavam IP lahendust hetkel, mis ka töötab. Jutt, siis AV-TECHi IP kaameratest AVI201 ja AVI202
http://www.avtech.com.tw/english/cctv.aspx?Type=1&Type2=2
_________________ Jätan endale õiguse valida, kellega ja kuidas äri korraldan. |
|
Kommentaarid: 182 loe/lisa |
   |
167 |
|
tagasi üles |
|
 |