Avaleht
uus teema   See teema on lukus, sa ei saa siin muuta postitusi või vastata teemale! Tarkvara »  Linux & UNIX »  Küsimused/vastused seoses Ubuntu linuxiga märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 145, 146, 147 ... 149, 150, 151  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
marqs
HV veteran
marqs

sõnum 29.12.2007 23:00:20 vasta tsitaadiga

riivo21 kirjutas:
marqs kirjutas:
riivo21 kirjutas:
Mis oleks kõige lihtsam viis lubada Azureusil tavakasutaja all mingit porti kasutada? "sudo azureus" käsuga töötab, aga tavakasutajana saab "Permission denied" errori.
113? Kui jah, siis Elion laseb ju iseteeninduses pordid lahti kruttida.
Kui see pole lahendus, siis on variandid veel accessfs ja authbind. Võimalik, et mingied juppe on veel tekkinud
Accessfsi olen ise tarbinud ja rahule jäänud, aga see nõuab kerneli pätsimist ja uuesti ehitamist.
Authbind *peaks* lihtsam, kiirem ja kuivem viis olema, ubuntu pakid paistavad ka olemas olevat, ise pole juhtunud näppima.
https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?p=1925682
Mõistsid vist probleemi valesti. Port on lahti, aga seda saab kasutada Linuxis ainult root user. Vaja oleks anda ainult õigusi.
Ei mõistnud.
Lihtsalt 1024-st edasi pordid on niigi kõigilie kasutajaile valla. Peale Elioni 113 ei tulnud mulle hetkel pähe ainumastki põhjust, miks keegi peaks Azureust vms mingil <1024 pordil jooksutama.
Aga kui Azureus ei ole <1024 küjes, oled sa üldse kindel, et see Permission denied pordi kohta käib?
Pane mingi muu teenus tavakasutaja alt sinna kõnealusele pordile jooksma. Kõige labasem on netcat seda porti kuulama panna, näiteks:
nc -l -p 1024 ja netcat jääb pordil 1024 ühendusi ootama. Kui viga ei anna, töötab. Kui igav on või teises aknas ka echo "Kaks saia, üks piim" > /dev/tcp/localhost/1024 teha ja veenduda, et asi toimib.
nc -l -p 1023 peale peab tavakasutaja päris konkreetse veateate saama.

physics kirjutas:
huvitav, ma panen Ordi läpakasse Ubuntu Live CD, peale seda laadimiskohta viskab musta pildi ja kuidagi edasi enam ei lähe, proovitud ka safe graphics mode'is aga ei midagi, selline tunne nagu ma ei saakski Ubuntut enda arvutil üldse tööle, keegi oskab öelda milles viga võib olla?

alternate installi CD aitab su ilmselt kaugemale, kas ka võiduka lõpuni, ei oska arvata.
Aga ole valmis tekstipõhiseks installiks, kui seda mingil põhjusel pelgad, võid vmwares, virtaual pc's või muus virtuaalmasinas paigaldamist harjutada.

tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Riivo
HV Guru
Riivo

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 30.12.2007 00:05:06 vasta tsitaadiga

marqs, olen Elioni ja port 113 taga ning kasutangi seda. Kas selle pordi kasutamiseks mitte rooduna ongi neid acessfsi ja authbind'i vaja? Kui jah, siis said minu probleemist õigesti aru, aga mina ei uskunud, et see nii keeruline on.
Kommentaarid: 233 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 221
tagasi üles
kjaups
MeesKesTuliMetsast
kjaups

sõnum 30.12.2007 01:15:56 vasta tsitaadiga

physics, Proovi paar korsa uuesti ja peale seda sikuta uus installikas.

Endal oli küll analoogne jama, kus alguses 4-5 korda loopis kirju pildi ette, siis sama plaadi pealt proovides loopis veel paar korda otsa mingit prose errorit (sealtki edasi ei läinud), kuid siis hakkas kõik ilusti tööle (alates 6.10-nest). Vahepeal sai muidugi BIOSe update ka tehtud, kuid ei tea, kas see mõjutas kuidagi...

Ühesõnaga proovi veel paar korda icon_rolleyes.gif

tagasi üles
marqs
HV veteran
marqs

sõnum 30.12.2007 02:29:57 vasta tsitaadiga

mittetöötavatest plaatidest - te enne kõrvetamist ju ikka kontrollite alla sikutatud iso-tõmmiste md5 summad üle ja veendute faili heas tervises?
http://www.md5summer.org/

riivo21 kirjutas:
/../Kui jah, siis said minu probleemist õigesti aru, aga mina ei uskunud, et see nii keeruline on.

Just. Ma alustasin juttu ilmselt natuke valest otsast. Azureus ega ükski teine asi ei tööta tavaõigustes 113 peal, sest portide 1 ... 1023 kasutamiseks on vaja juurika õigusi.
authbindi install ja rahva 113-le ligi laskmine ei ole tegelikult midagi keerulist, a' la
apt-get install authbind
touch /etc/authbind/byport/113
chmod +x /etc/authbind/byport/113

ainuke probleem on sellest, et vähemalt minul azureus (või pigem java) authbindiga ei toimi, st 113 pordile ligi ikka saa. Samas ktorrent ( authbind --deep ktorrent ) hakkas nüüd ka tavakasutaja alt kenasti 113e külge.

Ja nüüd ma jõuan ringiga oma pea päris esimese lause juurde tagasi - kui azureus liiga armas on ja juurikaga kõike saasta jooksutada ei taha, kliki endale Elioni e-teeninduses pordid lahti või lase seda arve maksjal teha. Liigutus hakkab mõjuma järgmisest-ülejärgmisest päevast ja arvele mingit numbrit juurde keegi kirjutama ei hakka. Programmi saad siis jooksutada tema vaikimis määratud pordil. Ruuterist suunad enda masinale muidugi vaid vajalikud numbrid või kui karp võimaldab, lood trigeri. Mingit dmz-teemat või tuhandete kaupa suunamist ei ole vaja harrastada.

viimati muutis marqs 30.12.2007 17:07:04, muudetud 1 kord
Kommentaarid: 28 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 27
tagasi üles
Riivo
HV Guru
Riivo

sõnum 30.12.2007 11:04:26 vasta tsitaadiga

marqs, tänud väga selge sleteuse eest. Jään siis ikkagi selle Azureusi rooduna jooksutamise juurde, sest meeldib, kui pordid kinni on.
Kommentaarid: 233 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 221
tagasi üles
1dumbpcuser
HV Guru

sõnum 30.12.2007 14:22:59 vasta tsitaadiga

Ma loodan, et ma järgnevaga linuxifännidel kopsu üle maksa ei aja icon_redface.gif , sest sooviks teada, kuidas ubuntust täielikult vabaneda. Nimelt praegu Vista/Ubuntu dualboot, aga tahaks nii, et Ubuntu kaoks ja Grub asenduks MS-i bootloaderiga icon_redface.gif Kas Ubuntus on mingi format c ka?
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
kaabakas
HV veteran
kaabakas

Autoriseeritud ID-kaardiga Online

sõnum 30.12.2007 15:09:53 vasta tsitaadiga

Mis meil ikka allaandjate peale pahandada, ega meie mikisoftilt taha saa. (Niivõrd kui tänapäeva itimaailmas on võimalik mikilt mitte saada.) XP plaadil oli olemas recovery console, ja seal käsk 'fixmbr'. Looda vista plaadilt sedasama. Pärast lased ubuntu partitsiooni lihtsalt maha. Ja siis looda, et windoose ka kümne aasta pärast olemas on.
mightythor
HV veteran
mightythor

sõnum 30.12.2007 17:34:50 vasta tsitaadiga

mul oleks tarvis kasutada gparted utiliiti partitsioonide muutmiseks, kuid Ubuntu LiveCD ei lähe minu Desknote peal tööle graafikakaardi pärast. Ei aita ka ennem bootimist parameetrite täpsustamine voï vesa draiverite kasutamine. Kas ma saan Ubuntu kuidagi ilma graafilise kasutajaliideseta ka käivitada ning siis hoopis parted utiliiti kasutada? Voi on moni teine Linux'i LiveCD olemas, mis töötaks ilma graafilise kasutajaliideseta?
Kommentaarid: 62 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 53
tagasi üles
Cancer
HV kasutaja

sõnum 30.12.2007 18:17:14 vasta tsitaadiga

Küsimus, kuna endal otsesed kogemused puuduvad, et kas Ubuntu 32bit tunneb 4GB mälu ära?
mihkelv
HV kasutaja

sõnum 30.12.2007 18:46:44 vasta tsitaadiga

riivo21 kirjutas:
marqs, tänud väga selge sleteuse eest. Jään siis ikkagi selle Azureusi rooduna jooksutamise juurde, sest meeldib, kui pordid kinni on.

Kas ema pole sulle öelnud, et juurikana nii ebaolulisi rakendusi, nagu bittorrent, jooksutada ei maksa. Küsimus on elementaarses turvalisuses.

Kui sa lased elionil pordid lahti teha, siis ikka jääb vahele ju ruuter ja iptables. Pealegi, kui mingil avatud pordil parasjagu mõni teenus ei tööta, siis näidatakse seda kui closed ehk kinni (vähemalt on debianil nii). Ja kui jookseb mõni teenus, siis saab selle pordi kaudu sisse murda ainult siis, kui teenusel on mõni puuk küljes.
Kommentaarid: 6 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 5
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
kaabakas
HV veteran
kaabakas

sõnum 30.12.2007 19:08:34 vasta tsitaadiga

mightythor, alternate install cd.
Cancer, 4G probleemid tulevad rauast mitte softist. Kui sul on 32bit masin, siis pole lootustki kogu 4G kasutada. 64bit masinal on mõistlik jooksutada 64bit linuskat.

Cancer
HV kasutaja

sõnum 30.12.2007 22:17:29 vasta tsitaadiga

kaabakas, Raud saab olema ASUS P5KC, Q6600 ja 4*1GB A-DATA DDR2 PC2-6400. Muidugi P5KC manuaalis hoiatatakse ka P35'st tulenevate piirangute suhtes, aga ju peab siis loomkatseid tegema ja oma silmaga veenduma. icon_rolleyes.gif Eelmine 64bit Ubuntu katsetus lõppes pisut ebameeldivalt.
Alari A.
HV Guru

sõnum 30.12.2007 22:37:49 vasta tsitaadiga

ubuntu 64bit toimis nii server installina kui ka default installina probleemideta p35 kivi peal thumbs_up.gif
Kommentaarid: 658 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 540
tagasi üles
vabamees
HV vaatleja

sõnum 30.12.2007 22:59:53 vasta tsitaadiga

Tervitusi kõigile linuxi kasutajatele ja head vanaaasta lõppu! Mul on küsimus mis nii mõnegi arvutispetsi imestama paneb, ..kust kivi alt see välja ronis, kuid enesekaitseks võin öelda et mitte kõik pole sündinud arvuti käes. See juhtus juba mitu kuud tagasi kui üritasin arvutile updeite teha, kuid allatõmbamise ajal kadus nett ja ma salvestasin vist mingi vigase faili, igatahes nüüd ta ei lase enam updeite teha. Märk mis näitab et uued updeidid on saadaval põleb üleval kuid kui sellele klikid viskab ette teksti :'E:Type 'wget' is not known on line 38 in source list /etc/apt/sources.list, E:The list of sources could not be read. Niiet kui keegi viitsib pead vaevata ja õpetusi jagada siis on ta teretulnud, muidugi peaks ta selle vastuse puust ette tegema ja punaseks värvima.
tagasi üles
Death
HV Guru
Death

sõnum 30.12.2007 23:07:29 vasta tsitaadiga

vabamees, su /etc/apt/sources.list sisaldab mingit läbu.
Peisti selle sisu siia(spoilertagide sisse palun?) ja vaatab mis see läbu seal on....

vabamees
HV vaatleja

sõnum 30.12.2007 23:43:01 vasta tsitaadiga

see Death, ma olen arvutitest tume nagu öö, nii et kustkohast ma selle list,i leian ja ka (spoilertagide sisse palun?) jäi mulle arusaamatuks
tagasi üles
mightythor
HV veteran
mightythor

sõnum 31.12.2007 01:32:22 vasta tsitaadiga

kaabakas kirjutas:
mightythor, alternate install cd.

kuidas see mind aitab? Motlen just seda, et minutada on seal installer vaid Debiani stiilis- muud vahet tavalise Ubuntu plaadiga pole. Proovisin "install a command line system" käsuga, kuid sellisel puhul pean ma ikkagi systeemi installima hakkama, mitte ei paase graafilise kasutajaliideseta LiveCD keskkonda. Voi on mul kuidagi voimalik seal GUI'ta LiveCD keskkonda ka minna?

vabamees ava Ubuntu failipuu(sellele saad ligi kui valid kasvoi Home folderi töölaualt ning liigud kaustade hierarhias tagasi) ning alusta liikumist / kaustast. Sealt otsi yles kaust nimega etc ning sealt edasi apt. apt kaustas on fail sources.list. Ava see näiteks gedit nimelise programmiga(tee faili peal parem klikk ja vali, millega avada).
tagasi üles
tikimunkee
HV vaatleja
tikimunkee

sõnum 31.12.2007 08:32:54 vasta tsitaadiga

mightythor on olemas ka GParted Live CD http://gparted-livecd.tuxfamily.org/
Kommentaarid: 2 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 2
tagasi üles
kaabakas
HV veteran
kaabakas

sõnum 31.12.2007 08:38:21 vasta tsitaadiga

Cancer, rauaprobleem tuleneb faktist, et 32bit opsys/masin suudab adresseerida täpselt 4G mälu. Sellest 4G aadressidest on tagumine ots aga välja jagatud kogu raudvarale sinu masinas - ajal, kui keegi veel 4G mälu ette ei kujutanud, tundus niimoodi igati mõistlik teha. 512M graafikakaart näiteks omastab 512M jagu aadresse, muud rauajupid küll õnneks oluliselt vähem. See aga tähendab, et osa ram'i jaoks aadresse pole ja ta jääb niisama seisma. Probleemist on lootust ringi pääseda 64bit masinal 64bit opsysi kasutades.
mightythor, sealt pääseb shelli kenasti. Vaja oli väike trikk, vist 'rescue system', sealt 'back' ja umbes eelviimane valik oli shell. Kavalam vast veel on tõmmata spets plaat: http://www.sysresccd.org/

Cancer
HV kasutaja

sõnum 31.12.2007 10:26:45 vasta tsitaadiga

kaabakas, et nagu ma sinu jutust välja loen, siis arvestatakse mälu adresseerimisel süsteemi poolt ka videokaardi mälu adresseerimist, mis vähendab programmide jaoks saada olevat mälu hulka. Ise enesest kõlab see nüüd üsna loogiliselt. Vot ei tulnudki kohe selle peale. Hetkel livecd raporteeribki 3.2GB mälu ning videokaart masinas on 8800GTS 320MB. Selge paneb 64bit OS'i ning tänud asjaliku selgituse eest. beer_yum.gif
londiste
HV Guru
londiste

sõnum 31.12.2007 11:23:16 vasta tsitaadiga

kaabakas, mäluadresseerimine on ka tänapäeval täiesti asjalik ja kasutatud võte ja seda on mõistlik nii teha. olemasolev aadressihulk on eraldi teema icon_wink.gif

64-bit puhul käib asi täpselt samamoodi, ainukese vahega et seadmetele eraldatud aadressiruum on seal kuskil 16 eksabaidi tagumises otsas. teoreetiliselt.

Cancer, mitte ainult videokaardile, vaid ka kogu muule rauale eraldatakse aadressiruumi. videokaardile selle suure mäluhulga tõttu lihtsalt kulub seda kuratlikult palju.

ot:
dell vist oli see suur arvutitootja, kes reklaamis kõvasti sli-s 8800gtx (loe: 768mb) videokaartidega 4gb mäluga masinat. ja 32-bit opsüsteemiga.

tagasi üles
mightythor
HV veteran
mightythor

sõnum 31.12.2007 12:03:36 vasta tsitaadiga

jep, selle (ash)shelli minemise võimaluse leidsin ise ka, kuid millegipärast jäi mul alati ainult sinine ekraan selle peale ette. Lõpuks riskisin ning installisin süsteemi lõpuni selle kaigus partitsioonide suurust muutes ning see töötas ilusasti. Igatahes see alternate install cd on igati asjalik! Kogu tegevuse käigus tekkis mul ainult see küsimus, et kuidas Windows ikkagi oma failid uutelt kohtadelt kõvakettal üles oskab leida(alglaadimisel pidi küll ühe korra chkdsk'ga partitsiooni üle skanneerima)? Kas MFT tehti mingid muudatused?
tagasi üles
kaabakas
HV veteran
kaabakas

sõnum 31.12.2007 12:22:26 vasta tsitaadiga

Niipalju kui minu aru ütleb, korjatakse partitsiooni muutmisel failid uutesse piiridesse kokku ja tehakse vajalikud muudatused mft-sse.
Muutmata mft näitaks aiateibaid, loetavad failid aga oleksid suvalised pusletükid. Efektiivselt tähendab see muuseas ka, et failisüsteemile tehakse defragment.

Death
HV Guru
Death

sõnum 31.12.2007 17:16:54 vasta tsitaadiga

vabamees, "/etc/apt/sources.list" On täpne faili asukoht. Kui sa selle peale faili leida ei suuda pead leidma kellegi tedjama oma arvutit parandama...
mightythor
HV veteran
mightythor

sõnum 31.12.2007 19:40:09 vasta tsitaadiga

kaabakas kirjutas:
Niipalju kui minu aru ütleb, korjatakse partitsiooni muutmisel failid uutesse piiridesse kokku ja tehakse vajalikud muudatused mft-sse.
Muutmata mft näitaks aiateibaid, loetavad failid aga oleksid suvalised pusletükid. Efektiivselt tähendab see muuseas ka, et failisüsteemile tehakse defragment.

jah, mina saan ka sedasi aru. Aga siis on vist igal failisysteemil oma MFT taoline indeks(FAT32'l siis näiteks FAT) ning parted peab koigi nende failisysteemide indekseid muutma oskama.
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   See teema on lukus, sa ei saa siin muuta postitusi või vastata teemale! Tarkvara »  Linux & UNIX »  Küsimused/vastused seoses Ubuntu linuxiga mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 145, 146, 147 ... 149, 150, 151  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.