Avaleht
uus teema   vasta Raud »  Kast / Toide / Casemod »  Mis teeb toiteplokist hea toiteploki ? märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 33, 34, 35 ... 153, 154, 155  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
angel
HV Guru
angel

Autoriseeritud ID-kaardiga
sõnum 16.12.2007 17:01:00 vasta tsitaadiga

ütle mis kallihinnalisi toiteid sa laiali võtnud oled? ma ei oska sinuga vaielda kuna ei valda asja eriti palju seega ei hakka üritamagi aga kui enamus su poste jälgida siis ei tasuks su juttu ka tõena võtta seega jään erapooletuks.
Kommentaarid: 175 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 157
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
AJ
HV Guru
AJ

sõnum 16.12.2007 17:18:11 vasta tsitaadiga

400w Nexus-el peaks olema FSP sisu.
http://www.skenegroup.net/fi/artikkelit/nb_fortron_400w.2
http://www.skenegroup.net/fi/artikkelit/nexus_nx-4090.2

angel
HV Guru
angel

sõnum 18.12.2007 00:36:22 vasta tsitaadiga

tea kas ma algselt kurt või milles asi aga nüüd on hakanud see TX650 kuuldavale tooma hästi vaikset sirinat (kui kõrv vasta toidet kuuleb hästi). Kuna toide jms masin jube vaikne siis on seda vaikses toas kuulda. Küsiks otse et kas kellelgi on mingeid kogemusi sellega olnud ja teab kas asi normaalne või mitte. Seasonicu toide peaks tegelt olema mingi S12 II vast (googeldamise tulemus).

Vahepeal keegi nagu mainis mingitest seasonic toidetest mis läksid garantiise kuna sirisesid..

dam üldse ei vea viimasel ajal... ainult paska voolab pähe icon_evil.gif

tagasi üles
Matti
HV veteran
Matti

sõnum 18.12.2007 01:00:03 vasta tsitaadiga

angel kirjutas:
tea kas ma algselt kurt või milles asi aga nüüd on hakanud see TX650 kuuldavale tooma hästi vaikset sirinat (kui kõrv vasta toidet kuuleb hästi). Kuna toide jms masin jube vaikne siis on seda vaikses toas kuulda. Küsiks otse et kas kellelgi on mingeid kogemusi sellega olnud ja teab kas asi normaalne või mitte. Seasonicu toide peaks tegelt olema mingi S12 II vast (googeldamise tulemus).

Vahepeal keegi nagu mainis mingitest seasonic toidetest mis läksid garantiise kuna sirisesid..

mu blue storm 2 piniseb kah, ostmisest peale - garantiisse pole tassinud, probleeme pole olnud, töötab pea pool aastat kaebusteta

arvatavasti ostan endalegi tx650, ent lootsin, et see tuleb odavam, 2150 nati palju võrreldes hx620-ga
parem võtta juba too, mis pmst sama, ent modulaarse kaabeldusega

Siin peaks juba selgelt politsei sekkuma.
Kommentaarid: 100 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 96
tagasi üles
ewur
HV veteran
ewur

sõnum 18.12.2007 01:14:06 vasta tsitaadiga

angel kirjutas:

Mina kunagi mainisin seda, profiilis märgitud Corsair on vahetatud just siristamise pärast paaripäevase kasutamise järel! Ka kvaliteettoodete hulgas esineb praaki. Niipalju kui ma mäletan, siis "siristas" just madalamatel koormustel... Praegune toitekas on pea aasta ideaalselt töötanud...
https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?p=3377850&highlight=ewur#3377850
Kommentaarid: 60 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 60
tagasi üles
angel
HV Guru
angel

sõnum 18.12.2007 09:24:23 vasta tsitaadiga

hm kodus uurin edasi... nagu külmalt panin masina tööle ja oli kohe WTF see piriseb... mõtlesin et kettad vms asi aga ei -> toide. Siis andsin raisale tappa OCCT jms testidega. Ja siis ainult vaikselt põrises (OCZ toide tegi mul kõrgepinge häält kui vasta panna kõrv icon_razz.gif ) .Eks testin edasi ja vaatab kas siis leidsin ma jälle praagi. Point selles et kui asi pidevalt kuuldavale ei tule siis Ordi garantii saadab mind piixu ja ei vaheta välja. Küsima vist Corsairi käest kas nende TX650 midagi peale vendi vaevu kuuldava vuhina hääle ka mingit muut häält teeb. Muidu on igatahes üllatavalt vaikne toide ainuke asi et kuramuse soojaks läheb kui piisavalt kaua koormata.

eks näis mis saab. lihtsalt kunagi nagu silma jäänud mingite Seasonic toiteplokkida "probleemid" et teevad valet häält. TX650 tegelt peakski seasonic olema.

620 ja TX650 erinevus on see et ühel on 30w rohkem võimu ja ei ole modulaarne. 620W omal ei ole ka otseselt märgitud 1x12v rada vaid on 3. Need aga vist pidid "ühtsed" olema et ühte ei ole võimalik kooma tõmmata ilma et teised appi tuleks <-- vähemalt nii sain ma asjast aru.

tagasi üles
denis28
Aeg Maha 2n
denis28

sõnum 18.12.2007 09:29:25 vasta tsitaadiga

Kas ühe rajaga toide ei peaks rohkem kuumenema?Nu,seal suuremad amprid jne? icon_rolleyes.gif
Kommentaarid: 67 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 64
tagasi üles
angel
HV Guru
angel

sõnum 18.12.2007 10:05:44 vasta tsitaadiga

see soojuse eraldus on suht savi peamine et kasutegur oleks suur ja vaikne oleks + endale liiga ei teeks... aga selle "müra" kohta igatahes uurin corsairi supportist järgi. kui nemad kiidavad vahetuse heaks siis lähen ordisse järjekorda passima (eriti lahe on seal 15 min oodata ja vaadata kudas teenindaja seal tigeda näoga uimerdab icon_lol.gif )
tagasi üles
aiiro
HV vaatleja

sõnum 18.12.2007 17:03:52 vasta tsitaadiga

Mul juhe koos... On arusaadav, et parameetrid nagu vatid, müra ja efektiivsus on olulised, aga kui olulised on:

railide arv
voolukõikumine
amperaaž
modulaarsus - misasi see üldse on?
voldid (12 ja 3,3)
sleevitud v mitte
veel miski

No ja hind on ka muidugi mõnes mõttes oluline.

sakinaga
HV Guru

sõnum 18.12.2007 17:09:40 vasta tsitaadiga

aiiro kirjutas:
Mul juhe koos... On arusaadav, et parameetrid nagu vatid, müra ja efektiivsus on olulised, aga kui olulised on:

railide arv <<---moodsad aparaadid kõik kas ühe railiga, või mitme railiga, mis moodustavad "ühe raili"(samahea, kui üks rail)
voolukõikumine <<---Corsairil seda muret kindlasti ei ole, Isegi Codegenidel see normaalse koormuse juures talutav(jah, nii see on)
amperaaž <<---ampreid võiks alati rohkem olla icon_smile.gif
modulaarsus - misasi see üldse on? <<-- toite külge saad ühendada vaid need juhtmed, mida vaja, üleliigsed ei jää korpusesse vedelema
voldid (12 ja 3,3) <<--- icon_question.gif
sleevitud v mitte <<-- sleevitud juhtmetel väiksemad takistused jahutusele ja mis seal salata, ka ilusam.

No ja hind on ka muidugi mõnes mõttes oluline.

tahanteada
Lõuapoolik
Lõuapoolik

sõnum 18.12.2007 17:14:04 vasta tsitaadiga

angel: Pinisevad paljud, moodsad toited ja samas on see viga täiesti parandatav 8)

See on omamoodi kummaline, kuidas uhkete kaubamärkidega firmade konstruktorid-insenerid ei suuda sellele tulla, et detailid "vananevad" ja siis ilmuvad igasugu kõrvalnähtused või muutuvad toited ebastabiilseteks jms.

maatriks: Väike täpsustus: Tehakse ka, muide, mitmeraililisi - ehk siis mitu trafot ja omaette alaldusdioodid. Idee on selles, et igat raili saab paremini filtreerida ja siis on pinge sellel railil sellevõrra stabiilsem.
Ning ühe raili otsas oleva Raua häired häirivad vähem teiste railide otsas olevaid Raudu.

viimati muutis tahanteada 18.12.2007 17:18:00, muudetud 1 kord
Kommentaarid: 284 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 11 :: 211
tagasi üles
angel
HV Guru
angel

sõnum 18.12.2007 17:16:08 vasta tsitaadiga

kõige parem oleks kui toitel oleks 1x12v rada (või siis kui mitu rada on nad siiski ühtsed aka kui üks umbes siis tulevad teised appi). Miks ainult 1 rada? kui toitel on mitu 12v rada ja kõik on eraldi aka kui üks umbes siis teised ei tule appi on suur võimalus et parema süsteemi puhul koormad sa liigselt üht 12v rada ja teised magavad

voolukõikumine ---> tea mida sa sellega mõtled aga üldiselt kvaliteet toidetel on sellised kaitsed nagu üle/aka pinge kaitse
amprid <-- mida rohkem seda uhkem. Iseasi kas sul sellest kasu on kui sa nagunii toidet eriti koormama ei hakka. OC'imisel jms "võimastel" süsteemidel on tähtis et toide oleks võimas.
modulaarsus: see tähendab seda et juhtmed käivad ära toite küljest ja ühendad toite külge ainult need juhtmed mida vaja. googelda natuke ja saad vast aru mida silmas pean
kõige tähtsam on tänapäeval juba 12v raja tugevus. Teisi volte on nagunii vaja seega ongi olemas 12, 5, 3,3 ehk siis neid arvuti kasutab
kvaliteet toited vist on tänapäeval enamus sleevitud, kenam näeb välja ja juhtmed kenasti koos muud midagi

to tahanteada:

mis vanusest sa räägid... toide on 4 päeva vana ja haiseb nagu tõhk uue toite järele. pealegi TX650 on suht "alles tulnud" toide millel Corsairi märk küljes.

tagasi üles
tahanteada
Lõuapoolik
Lõuapoolik

sõnum 18.12.2007 17:51:40 vasta tsitaadiga

angel: Niipalju huvi pärast pärin, et kas "piniseb kõrgsageduslikult ka siis, kui ooteasendis on"?

Kui jah, siis on tegu täpselt samalaadsete konstruktorite-inseneride äpardustega, et skeemi on sisse topitud "liialt väikse mahtuvusega kondensaatorid".
Õigemini - skeemipinnal on teatav ruumipuudus - vidinad on üksteise kukil ja siis on mõned kondekad valitud väga väikse või piiri peal mahtuvusega.

See aga viitab lihtsale tõsiasjale, et mingi Noname tootja vorbib vigase (äpardunud) skeemiga toiteplokkide skeeme. Ning neid müüakse siis uhkete ja kallite kaubamärkide nimede all icon_biggrin.gif
tagasi üles
angel
HV Guru
angel

sõnum 18.12.2007 19:16:45 vasta tsitaadiga

siis kui töötab... täna vaatan mis häält ta jälle teeb külmalt olekus.

mul OCZ PowerStream 600W surises kui "ootel" oli ja see oli täitsa tavaline mittehäiriv nähtus. Aga eile kui masina tööle panin hakkas kohe mingi peenike vaikne häiriv hääl kõrva. Eks uurin välja kas 100% toide ja kas 100% alati teeb. Siis garantiise uut nõudma.

Seal toitel igatahes ruumipudust ei ole... seal rohkem: ruumi on üle ja toide on seest tühi. Seega palun enne kui sa iba ajama hakkad uuri kah natuke millega tegemist icon_wink.gif

tagasi üles
tahanteada
Lõuapoolik
Lõuapoolik

sõnum 18.12.2007 19:39:48 vasta tsitaadiga

angel: Ja arvad, et pealt vaadates näed, kui tihedalt on takistid, kondensaatorid ja mikroskeemid trükkplaadile laotatud icon_wink.gif

Samuti ei näe Sa ilma skeemi uurimata kuidagi seda, kas skeemis olev kondekas peab (näiteks) olema 220 mikrofaradit või peaks hoopis 1000-2200 mikrofaradit olema. Ja vat seda 2200 mikrofaradist kondekat Sa enam samasse kohta skeemi, (detailide vahele) ära ei mahuta...
tagasi üles
angel
HV Guru
angel

sõnum 18.12.2007 19:53:29 vasta tsitaadiga

ah mis ma vaidlen... jah on samasugune nagu codegen ainult plekkis 2k .. oled rahul?

aga tegelt kah... mina ei tea mis kondekad seal sees on ja ei viitsi ka taskulambiga asja valgustades uurida. midagi seal sees laulab vahest ja seda minuteada on juhtunud osade toidetega ehk siis "tehase praak"

tagasi üles
aiiro
HV vaatleja

sõnum 18.12.2007 20:48:23 vasta tsitaadiga

OK, tänud põhjaliku vastuse eest. Aga...

Mis oleks sellisel juhul parima hinna/kvaliteedi suhtega, 1 rajaga, pinge kaitsmega, hea efektiivsusega, normaalse amperaažiga ca 500W vaikne toide? icon_smile.gif

Voltidest eriti aru ei saanud tegelikult ja modulaarsuse koha pealt on savi.

sakinaga
HV Guru

sõnum 18.12.2007 20:48:58 vasta tsitaadiga

Fortron Blue Storm II 500W on hea valik(näiteks arvutikeskusest)
angel
HV Guru
angel

sõnum 18.12.2007 21:03:52 vasta tsitaadiga

Fortron vist on 2x12v ainult seda ei tea kas nad täiesti eraldi või "kui üks hädas teine ruttab appi" süsteemiga.

Aga jah... Fortron II 500W on väga hea hinna ja kvaliteedi suhtega.

tagasi üles
aiiro
HV vaatleja

sõnum 18.12.2007 21:12:24 vasta tsitaadiga

Hmm... Millegipärast ei jäta Fortron siit http://www.tomshardware.com/2005/07/11/stress_test/page28.html lehelt teist graafikut vaadates firmana eriti usaldusväärset/kvaliteetset muljet...

Noh, ega see cos (phi) ei olegi võib-olla kõige targem näitaja, aga 2+2...
Ehk siis teine tegur siin - https://www.hinnavaatlus.ee/comments/products/56650/?FirmID=771&Sort=1 - kolmas kommentaar.
Ma ise ka suht müratundlik inimene, st pigem maksan rohkem, aga et oleks vaiksem.

BTW, ega keegi ei oska ERITI vaikset klaverit soovitada?
Kommentaarid: 7 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 7
tagasi üles
angel
HV Guru
angel

sõnum 18.12.2007 21:14:35 vasta tsitaadiga

mina ei usalda üldse seda Tomscrapware lehte. Vaata mis aasta oma ta on ja ma väga kahtlen et nad korralikud testivad (selle kohta kuda toidet korralikult testida oli ühel lehel mingi jutt ja mina sain sealt aru et selleks on vaja ropp kallist varustust + oskust).

Pealegi see tomscrapware näitab et OCZ PowerStream 600W (kunagi üks "parimaid" toiteid omal ajal) ei läbi teste... holly crap kuda see sama isend mul siis siiani töötab ja ma olen taga toitnud igasugu jama (suht kena oli teda soojaks ajada kuigi see oli raske).

See kommentaar on suht kahtlane esmapilgul kuna ta ei räägi sellest millega ta pingeid mõõtis. Mul näiteks näitab praeguse toite puhul bios voldiks 12v = 2.2v 8)

loe: soft/bios valetab. kui tahad teada mis volt on siis osta multimeeter <-- kõige odavam ja kergem lahendus.

tagasi üles
aiiro
HV vaatleja

sõnum 18.12.2007 21:52:36 vasta tsitaadiga

OK, ega teinekord jääb mulje küll, et seal päris kõik paika ei pea, aga aga...
Mingeid mõõtureid osta ei viitsi, sellepärast küsisingi siit icon_smile.gif
Jätan omale selle Fortroni igal juhul meelde, tänud.
Aga mida sellest arvata:
http://www.ordi.ee/EPood/Product.aspx?MC=KOMP&IC=1810&PSize=9998&ItemID=1810-1159

angel
HV Guru
angel

sõnum 18.12.2007 21:55:26 vasta tsitaadiga

me ei oska midagi arvata... mul suri üks tt toide maha (pärast tuli välja et praak partii) seega enne kui ostad tasuks uurida kes reaalne tootja on... Thermaltake viskab ju ainult oma kleebise sinna külge ja kõik (ei ole kuulnud vähemalt et nad ise otseselt midagi toodaks toidete seas)
tagasi üles
aiiro
HV vaatleja

sõnum 18.12.2007 23:03:52 vasta tsitaadiga

Hmm... Ma ei leia netist küll kuskilt, et nad ise EI toodaks. Ka vastas tuttav arvutimüüja (tunnen 10a), et Thermaltake teeb ise oma asju. Loomulikult asuvad tehased Hiinas ja krt teab kus ja kannavad krt teab mis nime. Ses mõttes tekkis küsimus, et kust see Sinu info pärineb?
angel
HV Guru
angel

sõnum 18.12.2007 23:12:07 vasta tsitaadiga

vahepeal (ei tea kas enam kehtib aga ei ole nagu kuulnud) oli üks tore pikk test xbitlabs lehel kuidas üht hunnikut TT toiteid võrreldi. Ja osad olid totaalsed saastad ja osad olid täitsa OK kuid ülehinnatud (ps: see käib vanade TT kohta mitte need mis nüüd müügil, nende kohta ei ole nagu sellist ülevaadet märganud).

Nüüd minuteada mingi teine firma toodab TT le toiteid. Sama firma vist kes tootis Corsair TX750W toite. Täpselt kes kus mida neid kokku paneb ei tea kuna ei ole viitsinud uurida. PS: üldiselt müüjad ei tea ise mitte mõhkugi ja ajavad pada.. väga vähe on selliseid tarku müüjaid kes teavad midagi ja oskavad tarka juttu ajada. Seega ei tasuks müügimehe juttu tõena võtta alati.

tagasi üles
Matti
HV veteran
Matti

sõnum 18.12.2007 23:18:22 vasta tsitaadiga

1000w ja 1200w toughpower on minu teada kindlasti CWT toodang, ehk ka lahjemad

tagasi üles
aiiro
HV vaatleja

sõnum 18.12.2007 23:38:21 vasta tsitaadiga

OK, maybe...
Muidu vaatasin ka seda xbitlabs lehte, seal selline artikkel - http://www.xbitlabs.com/articles/other/display/atx-psu7_28.html#sect0
Peale müra ei heida tüüp asjadele midagi ette.
Aga anyway, kuna müra on üks kriteerium, siis ilmselt jätan selle firma vahele ja surfan edasi...
Kommentaarid: 7 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 7
tagasi üles
angel
HV Guru
angel

sõnum 18.12.2007 23:44:19 vasta tsitaadiga

ütleks nõnda et vaiksed ja kvaliteetsed toited on suht kallid. ise kunagi omasin üht Zalman toidet ja vat see oli tõsiselt vaikne. Nüüd õnneks on ka teistel tootjatel selliseid isendeid.

Esimene vaikne toide mis silmeette tuleb on Corsair 520W. Jutud levivad et pidi hästi vaikne olema. Hind seal 1.7k juures vist.

tagasi üles
ewur
HV veteran
ewur

sõnum 19.12.2007 03:37:32 vasta tsitaadiga

angel kirjutas:
ütleks nõnda et vaiksed ja kvaliteetsed toited on suht kallid. ise kunagi omasin üht Zalman toidet ja vat see oli tõsiselt vaikne. Nüüd õnneks on ka teistel tootjatel selliseid isendeid.

Esimene vaikne toide mis silmeette tuleb on Corsair 520W. Jutud levivad et pidi hästi vaikne olema. Hind seal 1.7k juures vist.

Kuna ise omasin enne Corsairi Zalmani toidet, siis - mõlemad on väga vaiksed! Ja siin enne vaidlesite ning kasutaja tahanteada kommentaarid jätsid mulje, nagu oleks "siristamine" normaalne ning tingitud mingist vigasest, äpardunud skeemist! Tegelikult on tegemist praagiga!!! ja 100% õigus nõuda toote asendamist! Minugi Corsair ostetud Ordist ja vahetati ümber ilma probleemideta. Asi võttis ainult paar nädalat aega, kuna PSU saadeti tehasesse testimisele...
tagasi üles
angel
HV Guru
angel

sõnum 19.12.2007 08:16:17 vasta tsitaadiga

mnjah eks lähen siis ordisse asjaga... corsair nagu kah väitis et asi ei tohiks häält teha aga mul on nõnda:

kui masin on külm aka 12h seisnud ja tööle paned: toide piniseb
kui masin on soojaks juba köötud siis asi vaikselt ainult "põriseb" sees + vendi õhuliikumise hääl mis on normaalne.

Eks näis mis ordi selle peale vastab... ma viimasel ajal viin kõik asjad juba garantiise... vaadatakse juba mind nagu mingit idiooti icon_neutral.gif

tagasi üles
tahanteada
Lõuapoolik
Lõuapoolik

sõnum 19.12.2007 09:00:27 vasta tsitaadiga

angel: No aga mida ma siis eespool kirjutasin, et Sul on toites vale (liialt väikse mahtuvusega kondensaator) icon_biggrin.gif Kondekal kulub teatud aeg, kuni ta ennast formeerib ja väheke suurema mahtuvuse saavutab.
Siis jääb see pinin järgi. Kui kondeka mahutavus taas väheneb (seiste), piniseb Su toide jällegi.
tagasi üles
virks
HV Guru

sõnum 19.12.2007 09:13:55 vasta tsitaadiga

tahanteada, millist (mis ahelas) lüüti sa silmas pead?
Kommentaarid: 526 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 420
tagasi üles
angel
HV Guru
angel

sõnum 19.12.2007 09:26:23 vasta tsitaadiga

ma arvan et lihtsalt praak ja lähen viin ordi garantiise ja vaatan kui kurja nägu nad teevad + kas vahetavad välja. Corsair supportist igatahes jäi mulje et: rma ja anname uue kui toite häälitsus häirib.

Point miks siia teemasse halama tulin oli tegelt algselt see et kusagilt hakkas kõrvu kus keegi sai mingi 2x Seasonic praak toidet järjest. Lihtsalt tahtsin teada mis mudel see oli ja ehk on sellel mingi sarnane omadus minu omale (sarnane ehitus vms). Samas päris "praak" ta ei ole kuna corsair vähemalt ütles et kui pinin ei häiri siis töötab asi väga hästi niikaua kui vaja.

tagasi üles
aiiro
HV vaatleja

sõnum 19.12.2007 11:12:48 vasta tsitaadiga

OK, peale pikka surfamist leidsin mõned nimed - et siis mida arvata sellistest tootjatest:

Tagan
Seasonic
Zalman

OCZ-st pole mõtet vist rääkida, eestis ei leia.

Matti
HV veteran
Matti

sõnum 19.12.2007 11:57:32 vasta tsitaadiga

aiiro kirjutas:
OK, peale pikka surfamist leidsin mõned nimed - et siis mida arvata sellistest tootjatest:

Tagan
Seasonic
Zalman

OCZ-st pole mõtet vist rääkida, eestis ei leia.
eestist on lihtsam ocz-d leida, kui taganit imo
seasonic on neist kõige tunnustatum, tippklass thumbs_up.gif
zalmanitel on fortroni sisu, ent hinda poole rohkem, firma nime ja vaiksuse pärast

raha palju - osta corsair, raha vähem - osta chieftec ja rahu majas 8)

tagasi üles
CotCas
HV kasutaja
CotCas

sõnum 19.12.2007 14:50:46 vasta tsitaadiga

600W chifuga pole rahu miskit majas .. lärm päris kõva icon_smile.gif
Kommentaarid: 78 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 76
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
AJ
HV Guru
AJ

sõnum 19.12.2007 14:52:44 vasta tsitaadiga

140mm ventitega Chifud tunduvad päris vaiksed olema. thumbs_up.gif
tahanteada
Lõuapoolik
Lõuapoolik

sõnum 19.12.2007 17:26:19 vasta tsitaadiga

angel: Selle "Piniseva toite" võid väga rõõmsalt praagiks lugeda icon_wink.gif
Ja väga lihtsatel põhjustel:
1. Skeemi leiutaja leidis, et skeemi on vaja väärtusega X kondekas. (a 200 mikrot).
2. Valis sinna reserviga konde (näitena) 220 mikrot.
3. Unustas ära, et:
- kondekatel on ka lubatud "väiksem mahtuvus a 20%
- kondekad vananedes kipuvad veel lisaks om mahtuvust kaotama.

Seega näites: vajalik konde 200. Tegelik "karbist võetu tootmisel - 20% = 180 mikrot. Ja võrdubki = vale töörezhiim, mis väljendub selles kõrgsageduslikus pininas.
Edasi: Selle konde mahtuvus aja jooksul väheneb (võtame, et kehvem eksemplar) = selle toiteploki väga ebastabiilne käitumine arvuti sisselülitusel.
- Külmana ei vea arvutit käima.
- Hoides toiteplokki vooluvõrgus, siis pikapeale muutub töötamine normaalseks.
- Võrgust täiesti väljalülitamise järel (ja seismist) hakkab taas kõik otsast peale - kehv käimavedamine jms.

---------------------------------------------------------

See kõik pärineb ühest suuremat sorti suvisest uurimisest, et miks "toiteplokk pärast seismist tööle pannes ainult piniseb ja ei suuda arvutit tööle vedada. Kuid kui arvuti on seisnud a 1-2 vooluvõrgus, siis suudab toide selle käima tõmmata.
Siis lammutasin, uurisin skeemi ja detaile. Nii jõudsingi selleni, et teatavad kondekad "on valitud liialt väikse mahtuvusega".

NB! Ja igaks juhuks väike hoiatus kah lõppu, et: kuna toidete sisusid tellitakse n-ö Noname tehastest, siis eeldan, et sellesama veaga toiteskeemid on kasutusel 3-5 (või ka enama) tootja toiteploki "kesta sees".
Ja kogu küsimus taandub ainult sellele, et:
- kas tootmises skeemi joodetud kondekad omavad rohkem või vähem mahtuvust, võrreldes nominaaliga.
- Kui stabiilsed on nende mahtuvused ajas - püsiv või vähenev mahtuvus.

Siit tekib järgmine küsimus - sellist toodet pole kunagi 1 eksemplar. Seega on maailmaturul liikvel "tuhanded või kümned tuhanded kiunuvad või kiunumisvõimelised" toiteplokid icon_biggrin.gif
tagasi üles
virks
HV Guru

sõnum 19.12.2007 18:08:57 vasta tsitaadiga

tahanteada, ja millises ahelas need konded siis asusid?
Kommentaarid: 526 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 420
tagasi üles
angel
HV Guru
angel

sõnum 19.12.2007 19:06:03 vasta tsitaadiga

see tahanteada jutt on suht kahtlane... igatahes homme üritan oma toite garantiise viia kuna see pinin mis praegast on (just käivitasin masina) käib otseses mõttes pinda ja alguses ta nõnda ei teinud... corsair supporti Jutust igatahes sain aru et RMA ja annavad uue. Eks näis kuidas siis läheb icon_neutral.gif
tagasi üles
Magic
HV Guru
Magic

sõnum 19.12.2007 19:12:49 vasta tsitaadiga

Mul siis ostudega vedanud, et olen isepäiselt ostnud mitte massiga kaasa läinud icon_razz.gif
nii OCZ 420 kui Hiper 630 teevad oma tööd väga hästi thumbs_up.gif
Kommentaarid: 235 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 201
tagasi üles
angel
HV Guru
angel

sõnum 19.12.2007 20:03:21 vasta tsitaadiga

hiperit ei usalda kuna on hakanud silma ülevaated kus selle tootja toiteplokid ei ole just kõige säravamad testides olnud

ise kah massiga kaasa ei lähe aga peale corsairi eriti kvaliteetset toidet ei tea mis oleks just "äsja" valmis tehtud...

tagasi üles
Alari A.
HV Guru

Autoriseeritud ID-kaardiga Online
sõnum 19.12.2007 20:21:45 vasta tsitaadiga

mul seasonicu sisuga ja hääletu corsair 620w pakkuda icon_smile.gif
Kommentaarid: 675 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 549
tagasi üles
vambola
HV veteran

sõnum 19.12.2007 20:43:39 vasta tsitaadiga

digweed kirjutas:
hääletu corsair 620w
Toiteploki hääletus võib osutuda petlikuks. Mida vaiksemaks muud asjad teha, seda lärmakam võib mõni siiani "hääletu" olnud asi olla. Corsair 620 ei ole tegelikult hääletu.
Kommentaarid: 128 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 120
tagasi üles
angel
HV Guru
angel

sõnum 19.12.2007 21:18:13 vasta tsitaadiga

endal läks peale toite värki asi nii hääletuks et nüüd kirun seda 8800GTS i jahutit mis enne oli minuarvates hääletu. Siis järgmisel kohal on kõvakettad ja Freezer7 icon_lol.gif Ehk siis kui need kah vait saaks (kõvaketast vaevalt vaikima suudan sundida täielikult) siis lõpuks hakkavad nagunii mingid muud asjad härima.

teagi kas viia enda toide garantiise või mitte... külmalt (boot) raibe piniseb aga kui soojaks läheb siristab aga seda eriti häste kuulda ei ole. Samas alguses ei mäletaks et ta ühtegi piixu peale vendi vuhina (kõrv vastas siis kuulen) tegi icon_neutral.gif

tagasi üles
Alari A.
HV Guru

Autoriseeritud ID-kaardiga Online
sõnum 19.12.2007 21:22:50 vasta tsitaadiga

vambola kirjutas:
digweed kirjutas:
hääletu corsair 620w
Toiteploki hääletus võib osutuda petlikuks. Mida vaiksemaks muud asjad teha, seda lärmakam võib mõni siiani "hääletu" olnud asi olla. Corsair 620 ei ole tegelikult hääletu.

vaata mul selline kaval kontroller nagu aerogate, cpu ja korpuse ventikad 0 rpm ja toite venti ikka ei kuule icon_wink.gif
loomulikult ta teeb häält kuid kastist välja kuulda ei ole
Kommentaarid: 675 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 549
tagasi üles
vambola
HV veteran

sõnum 19.12.2007 21:28:44 vasta tsitaadiga

Ega tal viga tõesti ei ole. Lihtsalt mul istub masin poole meetri kaugusel kõrva ääres laual lahtiselt. Ei häiri, aga on kuulda.
tagasi üles
angel
HV Guru
angel

sõnum 19.12.2007 21:32:14 vasta tsitaadiga

korpusel on tavaliselt hea omadus summutada seal sees olevaid helisid (korralikul korpusel). Endal on korpus (armor kolakas) otse laua peal seega kõik väiksemadki piiksud on kuulda
tagasi üles
ewur
HV veteran
ewur

sõnum 19.12.2007 23:52:50 vasta tsitaadiga

tahanteada kirjutas:
angel: No aga mida ma siis eespool kirjutasin, et Sul on toites vale (liialt väikse mahtuvusega kondensaator) icon_biggrin.gif Kondekal kulub teatud aeg, kuni ta ennast formeerib ja väheke suurema mahtuvuse saavutab.
Siis jääb see pinin järgi. Kui kondeka mahutavus taas väheneb (seiste), piniseb Su toide jällegi.

Kui kõik ühe partii toited nii teeksid, siis ma saaks aru. Aga asi on just selles, et ei tee, vaid mõni üksik, ehk siis kokkuvõtvalt - praakisend! Aga nagu ma aru saan ja meelde jätan icon_smile.gif , siis kasutaja tahanteada on võimeline sellist sorti vea täiesti kõrvaldama kokkuleppel mingi tasu eest Tallinnas, väga hea!

OT:
tsitaat:
Eks näis mis ordi selle peale vastab... ma viimasel ajal viin kõik asjad juba garantiise... vaadatakse juba mind nagu mingit idiooti icon_neutral.gif

icon_lol.gif sai natuke naerdud, mitte paha pärast muidugi...
tagasi üles
vambola
HV veteran

sõnum 19.12.2007 23:57:04 vasta tsitaadiga

Pole see mingi praakisend imo. See pinin sõltub täiesti komponentide kombinatsioonist. Mõni kombo piniseb teatud olukordades, samas vahetad ühe jupi ära ja vaikus majas. Vedamise asi.
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Raud »  Kast / Toide / Casemod »  Mis teeb toiteplokist hea toiteploki ? mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 33, 34, 35 ... 153, 154, 155  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.