Avaleht
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Sülearvutid »  Ordi läpakad märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
wirx
HV Guru
wirx

sõnum 17.12.2007 14:01:03 vasta tsitaadiga

ise müün ka ordi läpakaid, kuid üritan vältida neid siiski, valmistatud väga odavatest materjalidest ning taiwani tädikesed kes neid tegelikult Clevos kokku vorbivad on iga asja pealt üritanud kokku hoida, eriti kõige selle pealt, mis tavakasutajale märkamatuks jääb...kui on võimalik, siis kasutatud äriklass või natuke raha juurde korjata ning uus äriklass soeatada...
ordi ajab asja ära, aga mingit rõõmu küll sellest eriti tulla ei saa peale ostu rõõmu, et oi kui odav icon_wink.gif

angel
HV Guru
angel

Autoriseeritud ID-kaardiga
sõnum 17.12.2007 14:02:58 vasta tsitaadiga

kul laua peal hellalt hoida ja korraliku mudeli leiad siis peab kenasti vasta

mul ühel on üks ordi läppar mis vist juba üle 2 aasta vana ja täitsa kenasti peab vasta (aku kutu) kuna asja on ainult laua peal kasutatud. Sutsu praadivaks läheb kui süles hoida aga muidu täitsa OK.

tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
pupsik46
Kreisi kasutaja

sõnum 17.12.2007 14:14:22 vasta tsitaadiga

Jah tahan seda öelda küll ja omast kogemusest. Kogemus põhineb 6 läpaka kasutamise põhjal, neist 4 on koolnud ja 1 poolkoolnud ja 1 veel vitaalne. HP garantii on 5+, vahetasid emaplaadi ja kõvaketta pikema jututa. Peale seda toimis veel alla aasta ja siis sai otsa - hing läks katki ja pöördesse enam ei lähe. Ning see oli veel äriklassi läpats!
IBMiga kogemust on niipalju, et tööl on kapiotsas üks selline, pärit vist 90 lõpust, selline lahtikäiva klaviatuuriga. Kord-kaks aastas kasutame kui on vaja kasutada puhast DOS'ssi.

Edit. Läpatsit tassin üle terve Eesti, laualt lauale. Välitööde läpatsid on hoopis teist laadi ja needki surevad liiga tihti. Kui hästi otsida siis leiaks töölt 4 Rocky välitööde läpatsit. Poolkoolnud või täiesti koolnud kahjuks kõik ja need pole mitte odavad mänguasjad!
Edit. Soe on Ordi tõesti - 7800GTX sees:) Korra on ka mängimise ajal kuumusest minestanud, kuid siis oli ka temp. üle 30 kraadi.

viimati muutis pupsik46 17.12.2007 14:22:42, muudetud 1 kord
tagasi üles
angel
HV Guru
angel

sõnum 17.12.2007 14:18:14 vasta tsitaadiga

jah aga kommenteeri seda mida ma kirjutasin: kuumuse kohta, müra sageli (jäi vist enne mainimata), klaveri vetrumine ja väga väga pehme korpus mis üldiselt mõraneb "iseenesest" ära.

Kõik oleneb sellest kuidas asja kasutada aga vat mina vähemalt olen sedasorti inimene kes läpparit kaasas tassides ei taha muretseda selle üle et mingi "õrn" asi kottis. IBM T60, x60 (enne vist panin nimega mööda icon_sad.gif ) olen käes hoidnud ja nende korpuse tugevust ja kvaliteeti küll mingi "home made" juraga võrrelda ei kannata. Ja uurides veel "lõhkumis teste" siis tundub et osad äriklassi läpparid peavad mingil määral isegi peksule vasta (mõistuse piires).

Aga jah... lahe on vaadata inimesi kes ostavad 15k eest über homemade läppari... natukese aja pärast kas siis asi kuumeneb üle ja läheb garantii jooksule või siis kogemata avaldatakse õrna survet ekraanile ja see läheb omadega kohe katki ning siis plekkitakse 5k veel otsa. Ehk siis tuleb sama hind välja mis mingi IBM/Dell närakas osta.

ps: vetruva, kuuma klaveriga pikka teksti kirjutada on otseses mõttes SITT. Olen proovinud ja viskas kohe üle icon_sad.gif

tagasi üles
karlcrutch
HV kasutaja
karlcrutch

sõnum 17.12.2007 14:25:08 vasta tsitaadiga

Ju ma pain selle ostuga siis tõsiselt mööda :S
Ma ei mõelnud yldse selliste asjade peale nagu, korpuse vastupidavus,aku vastupidavus jne, kuna koguemus läpakatega on väga väike :S
Ma rohkem vaatasin, et "ah võimsust kyllga, ju siis on hea" icon_biggrin.gif

Ma loodan ikka sellega siis mingi pool aastat ikka saada, eks siis olen targem ja vaaatan mõne parema firma poole. icon_biggrin.gif
tagasi üles
pupsik46
Kreisi kasutaja

sõnum 17.12.2007 14:25:40 vasta tsitaadiga

angel kirjutas:
Kõik oleneb sellest kuidas asja kasutada aga vat mina vähemalt olen sedasorti inimene kes läpparit kaasas tassides ei taha muretseda selle üle et mingi "õrn" asi kottis. IBM T60, x60 (enne vist panin nimega mööda icon_sad.gif ) olen käes hoidnud ja nende korpuse tugevust ja kvaliteeti küll mingi "home made" juraga võrrelda ei kannata. Ja uurides veel "lõhkumis teste" siis tundub et osad äriklassi läpparid peavad mingil määral isegi peksule vasta (mõistuse piires).
Ükskord avastasin oma lapse (2-3 aastase) läpaka koti peal seismas icon_biggrin.gif

Ei pannud esimese pilguga tähele et pidin kommenteerima "jah aga kommenteeri seda mida ma kirjutasin: kuumuse kohta, müra sageli (jäi vist enne mainimata), klaveri vetrumine ja väga väga pehme korpus mis üldiselt mõraneb "iseenesest" ära. "
1) On küll soe, mind väga ei häiri. Niikuinii vehin enamus aega hiirega. Süleshoidmiseks ka ei sobi - alt kuum ja üldse selleks liiga suur (17")
2) Kui vajutan FnF2(vendi max pöörded) siis teeb küll kurja häält. Muidu mitte.
3) Klaver ei vetru. Tavalise klaveriga ei anna neid läpatsite klavereid niikuinii võrrelda.
4) Pehme korpus? Noomaeitea, mina teda ei vääna ja rulli ei keera.

Tegelikult eelistan üldse CRT ekraaniga tavalist arvutit. Koju ei ostaks läpatsit mingi hinna eest. MOTT!

viimati muutis pupsik46 17.12.2007 14:36:08, muudetud 1 kord
tagasi üles
angel
HV Guru
angel

sõnum 17.12.2007 14:30:41 vasta tsitaadiga

jah aga kui kellelgi teisel katki läheb siis ostad kohe talle uue ekraani? ma näinud neid "puruks läinud" ekraane. Nali naljaks aga pealt vaates ei saa arugi et midagi oleks viga.... LCD tööle pannes aga on märgata et mingi väikse surumise tõttu läks piixu.

Pealegi kas nüüd ka homemade läpparitel on selline asi et mingi teatud kogus vedeliku klaveri peale ei tee midagi? Teatud äriklassidel vähemalt on selline asi et väike kogus vedeliku klaverile lendab siis voolab see lihtsalt mingit teed pidi minema mitte ei kahjusta emaplaati.

Aga jah... mis siin vaielda... igaüks ostab seda mida soovib. Peamine et pärast ei vingu (üldiselt need kes vasta perset saavad ei tule pärast siia nutma ja ütlema et jah oli loll vaid vaikivad asja maha).

viimati muutis angel 17.12.2007 14:31:18, muudetud 1 kord
tagasi üles
wirx
HV Guru
wirx

sõnum 17.12.2007 14:31:13 vasta tsitaadiga

pupsik46 kirjutas:
angel kirjutas:
Ükskord avastasin oma lapse (2-3 aastase) läpaka koti peal seismas icon_biggrin.gif

IBM müügimehed seisavad promodes oma 80-90kg massiga nende otsas... icon_wink.gif

angel
HV Guru
angel

sõnum 17.12.2007 14:34:30 vasta tsitaadiga

keegi võiks otsida ülesse selle: lõhume läppareid ülevaate... mäletan ainult seda kudas mingi T60 vms läppari peal mingi tont seisis ja siis väideti et asi veel töötas.

Endal igatahes HP NC6400 ja muud viginat ei ole kui see et ekraani tagumine osa ei ole nii tugev kui vaja. Ehk siis minuarust sitasti tehtud. IBM ekraani tagune tundus tugevam.

fujitsu läpparid on aga minuarust üldse suht jurad... paari lifebooki näinud ja suht viletsad tundusid. Eriti see kuidas ekraan on "turvatud".

tagasi üles
pupsik46
Kreisi kasutaja

sõnum 17.12.2007 14:42:15 vasta tsitaadiga

wirx kirjutas:
IBM müügimehed seisavad promodes oma 80-90kg massiga nende otsas... icon_wink.gif
Kahjuks pole sellist promo näinud. Kas läpatsid on kotis?
OT. Kunagi sai kah küsitud electroluxi müügimehelt tolmuimeja vastupidavuse kohta, siis see kah hüppas ja kargas vaese possumussu peal.

angel
HV Guru
angel

sõnum 17.12.2007 14:47:52 vasta tsitaadiga

sellisest promost olen kuulnud ja läppar ei ole muidugist kottis...

ja kui sa nii võrd ühtlustad neid homemade ja äriklassi läppareid ühte patta siis miks sa ei kommenteeri neid punktne mis ma olen 2x välja toonud kui otsesed levinud vead odavamatel läpparitel.

(sarnased vead on ka kohati odavamatel brändi läpparitel märgata)

tagasi üles
pupsik46
Kreisi kasutaja

sõnum 17.12.2007 15:04:36 vasta tsitaadiga

angel, vaata paar posti ülespoole.
angel
HV Guru
angel

sõnum 17.12.2007 15:12:00 vasta tsitaadiga

läppar on pigem mõeldud süles töötamiseks ja kaasas kandmiseks... ei tea kuidas sa põlve otsas veel hiirega asju teed. Ja kui ikka mune praadima hakkab siis ega sellega kaua tööd tee.

Minu käes pikalt olnud HP näiteks ei lähe pea üldse kuumaks. Ainult õrnalt on asi soe aga mitte häirivalt. Ja kui sülle võtta siis ei tekki tunne et mingi asi soojendab jalgu. Klaveri vetrumine on igal homemade kraamil erinev. Osad vetruvad rohkem osad vähem. Aga kui kord juba igasugu äriklassi klaveritega ära hellitatud oled siis enam seda odavama otsa jura ei taha (endale väga meeldib hp nc6400 klaver).

Korpuse tugevust rõhutan sellepärast et ikka saab asi sutsu tappa kui kaasas kannad ja teda igatpidi tõstad ja väntsutad.

tagasi üles
pupsik46
Kreisi kasutaja

sõnum 17.12.2007 15:21:04 vasta tsitaadiga

angel, siin tuleb mängu juba selline teema - milleks on sul läpatsit vaja ehk siis kas perfoomants on oluline või hoopis mobiilsus? Viimase jaoks tõesti ordi ei sobi (vähemalt see mis minul on). Minu arvamus on selline, suht pohh mis firma toodang, põhiline et sa ostad endale oluliste parameetrite järgi, maksimaalselt pika garantiiga. Pekki lähevad nad kõik.
angel
HV Guru
angel

sõnum 17.12.2007 15:25:36 vasta tsitaadiga

jah aga osad lähevad pekki ja jääd üldiselt sina süüdi + enamus ajast on asi garantiis... osad lähevad harvemini pekki ja üldiselt peaks ka garantii osakond ruttu probleemi lahendama
brändi läpparitel peaks olema ülemaailme garantii + juppe on saada vähemalt garantii aja jooksul. Homemade kraamil aga sellist värki üldiselt ei ole (juppide saadavus sõltub sellest kas poes sellist läpparit veel kokku pannakse ja juppe sisse tuuakse).

Jõudlust vaja siis osta PC.

tagasi üles
pupsik46
Kreisi kasutaja

sõnum 17.12.2007 15:31:46 vasta tsitaadiga

angel kirjutas:
jah aga osad lähevad pekki ja jääd üldiselt sina süüdi + enamus ajast on asi garantiis... osad lähevad harvemini pekki ja üldiselt peaks ka garantii osakond ruttu probleemi lahendama
brändi läpparitel peaks olema ülemaailme garantii + juppe on saada vähemalt garantii aja jooksul. Homemade kraamil aga sellist värki üldiselt ei ole (juppide saadavus sõltub sellest kas poes sellist läpparit veel kokku pannakse ja juppe sisse tuuakse).

Jõudlust vaja siis osta PC.
Vot ei oska ordi garantii kohta midagi kosta. Veel....
Aku tellimine oli küll nende jaoks natukese keeruline või lihtsalt satuti lihtsalt vähepädevate inimeste otsa.
PC'ga seiklemine mööda Eestit ei paku kahjuks mulle pinget, läpats palju mugavam.

karlcrutch
HV kasutaja
karlcrutch

sõnum 17.12.2007 15:32:59 vasta tsitaadiga

Ega ma mängima vms selle peal tegema ei hakka, aga kõvaketta suurus on minujaoks tähtis ja et masin uimane ei ole. Natuke aega tagasi sain yht vanemat P4 mingi 1,6GHz oli vist, kui ma ei eksi ja 512 rammi ja see oli ikka jube uimane.
tagasi üles
Betamax
HV Guru
Betamax

sõnum 17.12.2007 17:01:16 vasta tsitaadiga

karlcrutch kirjutas:
Ega ma mängima vms selle peal tegema ei hakka, aga kõvaketta suurus on minujaoks tähtis ja et masin uimane ei ole. Natuke aega tagasi sain yht vanemat P4 mingi 1,6GHz oli vist, kui ma ei eksi ja 512 rammi ja see oli ikka jube uimane.

Siis pidi seal mingi ressursiõgard taustal töötama icon_confused.gif
tagasi üles
karlcrutch
HV kasutaja
karlcrutch

sõnum 17.12.2007 17:10:15 vasta tsitaadiga

võimalik, aga suhteliselt aeglane oli see P4
tagasi üles
tomusser
Kreisi kasutaja
tomusser

sõnum 17.12.2007 17:20:25 vasta tsitaadiga

Tean seda, et need Ordi koprused on sellised "vedelad" v6rreldes teistega.
tagasi üles
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees
SKG

sõnum 17.12.2007 18:56:52 vasta tsitaadiga

tomusser kirjutas:
Tean seda, et need Ordi koprused on sellised "vedelad" v6rreldes teistega.

jällegi oleneb mudelist... icon_rolleyes.gif

siLc
HV Guru

sõnum 17.12.2007 20:59:50 vasta tsitaadiga

Spoiler Spoiler Spoiler

Vat nii...
tagasi üles
pupsik46
Kreisi kasutaja

sõnum 17.12.2007 21:04:16 vasta tsitaadiga

siLc kirjutas:
Vat nii...
Astuks kannaga peale icon_biggrin.gif
angel
HV Guru
angel

sõnum 17.12.2007 21:05:47 vasta tsitaadiga

astu ordi omale varba otsagagi peale ja vaata mis juhtub icon_lol.gif

üldiselt need ordi/ml läpparid mida näinud on suht: näpuga tagant LCD ekraani puutud siis tuleb "näpp läbi". Ehk siis eriti palju ei ole vaja et ekraan puruks pressida.

tagasi üles
pupsik46
Kreisi kasutaja

sõnum 17.12.2007 21:10:38 vasta tsitaadiga

angel kirjutas:
üldiselt need ordi/ml läpparid mida näinud on suht: näpuga tagant LCD ekraani puutud siis tuleb "näpp läbi". Ehk siis eriti palju ei ole vaja et ekraan puruks pressida.
Homme proovin.
Ärge nüüd arvake, et ma olen hull eesti brändi haipija, lihtsalt viimase kogemuse järgi pole veel leidnud ühtki suuremat puudust va muidugi aku liiga pikka tarneaega. Sest ega konkreetne mudel oli ka hinna poolest üle keskmise, mälu järgi üle 28k.

näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Sülearvutid »  Ordi läpakad mine lehele eelmine  1, 2, 3  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.