Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
saarekaz
HV vaatleja
|
05.12.2007 01:13:56
|
|
|
vb vale teema, aga tekkis küsimus, et mida teha pildi varastega?
teha nende jaoks eraldi teema? ja hakata nimesid ja nägusid välja tooma
anda nad võsa petsi hammaste vahele? et terve eesti rahvas näeks varganägusid(kui pets üldse viitsiks neid lolle molle näidata)
sõita neile ise molli?
või mida?
_________________ www.yllarsaar.com |
|
Kommentaarid: 5 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
5 |
|
tagasi üles |
|
 |
Sold OUT
no credit

|
05.12.2007 01:14:39
|
|
|
jäta lihtsalt rahule
_________________ People have been calling for a month and we've been sold out for a week or so.
|
|
Kommentaarid: 92 loe/lisa |
   |
5 :: |
1 :: |
79 |
|
tagasi üles |
|
 |
saarekaz
HV vaatleja
|
05.12.2007 01:17:30
|
|
|
siis võiks korteri-, auto- jne vargad ka rauhule jätta
ja ärge narkareid kiusake
rsk
|
   |
5 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ardo
HV Guru

|
05.12.2007 01:18:18
|
|
|
saarekaz kirjutas: |
vb vale teema, aga tekkis küsimus, et mida teha pildi varastega?
teha nende jaoks eraldi teema? ja hakata nimesid ja nägusid välja tooma
anda nad võsa petsi hammaste vahele? et terve eesti rahvas näeks varganägusid(kui pets üldse viitsiks neid lolle molle näidata)
sõita neile ise molli?
või mida? |
Esmalt tuleks tsiviliseeritult ja viisakalt läbirääkimisi pidada, kui see ei aita, siis edasi mõtelda.
|
|
Kommentaarid: 272 loe/lisa |
   |
4 :: |
225 |
|
tagasi üles |
|
 |
saarekaz
HV vaatleja
|
05.12.2007 01:20:21
|
|
|
suhtumine nagu eesti politseil, teil
|
   |
5 |
|
tagasi üles |
|
 |
Sold OUT
no credit

|
05.12.2007 01:22:06
|
|
|
suhtumine nagu eesti politseil, teil  |
So?
Kas kõik peavad siis olema nagu mingid maa ossid kes igaleühele turpsi annavad ja saunas ei luba käia?
_________________ People have been calling for a month and we've been sold out for a week or so.
|
|
   |
79 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ardo
HV Guru

|
05.12.2007 01:24:11
|
|
|
suhtumine nagu eesti politseil, teil  |
IMO teeb Eesti Politsei üleüldiselt vägagi head tööd, kuid see on vaid minu subjektiivne arvamus.
Pildivarguse puhul peaks vist politsei abiks olema, kui mingi leping olemas, siis juba kohus.
Karta on, et kui nn "varas" pildiga raha ei teeni, siis pole sul midagi võita.
Mul on kevadel ühe lepingu pärast kohtusse minek, peale seda võin detaile ka jagada.
ALATI KOOSTAGE LEPING! Teete enda ja teiste elu tunduvalt lihtsamaks.
viimati muutis Ardo 05.12.2007 01:26:37, muudetud 1 kord |
|
   |
225 |
|
tagasi üles |
|
 |
saarekaz
HV vaatleja
|
05.12.2007 01:28:40
|
|
|
mind häirib see eestlase mökuks olemine
s*tud talle pähe ja eestlasel hea meel, alaa tee veel
ei ma saan aru, et enamusel on oma piltidest pohhui jne, aga noh jah, on siis üldse mõtet pildistada?
e:
Mult varastati pildid, pandi fotoalbum.ee'sse ülesse( sealt saab pilte raha eest tellida omal moblasse, taustaks).
Mendis öeldi, et pane omal kodukale nii väikse resoga ja nii s*ta kvaliteediga pildid, et keegi neid ei taha. Avalduse kirjutamisest ei tahnud nad kuuldagi.
Ainus tee mul praegu oleksi kohtusse asi anda, aga maksimus mis ma nõuda saaks on ainult pool milli
_________________ www.yllarsaar.com
viimati muutis saarekaz 05.12.2007 01:29:36, muudetud 1 kord |
|
   |
5 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ardo
HV Guru

|
05.12.2007 01:29:03
|
|
|
mind häirib see eestlase mökuks olemine
s*tud talle pähe ja eestlasel hea meel, alaa tee veel
ei ma saan aru, et enamusel on oma piltidest pohhui jne, aga noh jah, on siis üldse mõtet pildistada? |
Kes ütles, et piltidest pohhui on? Kui keegi kena tikk topib mõne minu poolt ööklubis pildistatud pildi reiti, siis peaksin kohe molli kütma?
Minu jaoks muutub asi häirivaks siis kui keegi minu teostega raha teenib või end selle autoriks väidab.
Aga kui sa nii kõva mees oled, miks siis ootad? Küta molli!
|
|
   |
225 |
|
tagasi üles |
|
 |
Sold OUT
no credit

|
05.12.2007 01:29:50
|
|
|
no seda teemat on siin miljon korda ju arutletud.
kui sa juba internetti paned oma pildid, siis ole valmis sellega, et keegi neid omale ka salvestab...samamoodi leiab ju Google su pildid üles pikapeale... no ja mis mõtet on veebisuuruses pildi kaotusega ennast siniseks vihata... mingi oma õiguse tagaajamine igal sammul ei vii ju kuskile
|
|
   |
79 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ardo
HV Guru

|
05.12.2007 01:32:23
|
|
|
Mult varastati pildid, pandi fotoalbum.ee'sse ülesse( sealt saab pilte raha eest tellida omal moblasse, taustaks).
Mendis öeldi, et pane omal kodukale nii väiske resoga ja nii s*ta kvaliteediga pildid, et keegi neid ei taha. Avalduse kirjutamisest ei tahnud nad kuuldagi.
Ainus tee mul praegu oleksi kohtusse asi anda, aga maksimus mis ma nõuda saaks on ainult pool milli |
Aga tõesta, et autoril oli plaan sinu pildiga raha teenida.
Mingist keissist mu jurist rääkis küll, et kui pildid avalikult netis üleval on, siis on need pildid kohe nii avalikud, et keegi teine võib neid kasutada. Ausaltöelda ei süvenendu täpsemalt.
Maksa 250 krooni riigilõivu, alusta lihtmenetlus (Saad nõuda kuni 100k) ning saa õnnelikuks. Suuremate summade tarbeks on tarvis juba päris kohtusse minna.
|
|
   |
225 |
|
tagasi üles |
|
 |
saarekaz
HV vaatleja
|
05.12.2007 01:35:20
|
|
|
ju näib
Niisama ma seda ja küll jätta ei taha, sest neid värdjaid on kõik kohad täis. Mõni võiks seaduslikult molli ka vahelduseks saada
|
   |
5 |
|
tagasi üles |
|
 |
Death
HV Guru

|
05.12.2007 15:30:49
|
|
|
Ardo, See millele viitas see jurist on äkki fair use? Piltidega raha teenimist fair use ei kata.
saarekaz, Mina linki konkreetselt varastatud pildile oskad anda?
carlking, Mul on suht koht poogen kui keegi omale salvestab vms aga minu piltide oma nime all tausapiltideks myymine on juba yle piiri astumine. Seda ei saa küll niisama jätta.
_________________ "To be or not to be?" is a question of when, not if. |
|
Kommentaarid: 39 loe/lisa |
   |
36 |
|
tagasi üles |
|
 |
beastbeats
HV Guru

|
05.12.2007 15:41:36
|
|
|
Mitmes foorumis seda teemat "nämmutatud", nt. siin:
http://www.looduspilt.ee/foorum/viewtopic.php?id=2061
Küsimus: keegi Lens Pen'i nimelist puhastusvahendit on kasutanud/kasutab - kommentaarid
_________________ Päevad lõpevad siis, kui lased neil minna...
M: Uus/pakendis Fjern Fjork Titanium Forked Spoon - 10€ |
|
Kommentaarid: 364 loe/lisa |
   |
2 :: |
280 |
|
tagasi üles |
|
 |
eix666
HV veteran

|
05.12.2007 17:05:34
|
|
|
Death kirjutas: |
Ardo, See millele viitas see jurist on äkki fair use? Piltidega raha teenimist fair use ei kata.
carlking, Mul on suht koht poogen kui keegi omale salvestab vms aga minu piltide oma nime all tausapiltideks myymine on juba yle piiri astumine. Seda ei saa küll niisama jätta
|
antud juhul ma sügavalt kahtlem, et piltide pätsaja ise sellest mingit tulu teenib, ehk siis too fotoalbum.ee'st raha eest pildi moblasse taustaks tõmbamise eest vaevalt et pildi autor mingit kopikat näeb (ma küll ise seda ei kasuta, seega täpselt ei tea, aga sügavalt kahtlen, et tolle tehingu eest too nö "pildi autor", ehk siis fotoalbumi konto omanik mingit tulu saab)...eriti kuna, nagu ma just vaatasin, registreerimise juures on klausel Fotoalbum.ee omab pildialbumisse laetud piltidele samu õigusi mis pildi üleslaadinu., seega ainus, kes antud hetkel selle pildi pealt raha teenib, on ikkagi fotoalbum.ee, mitte pildivaras...
ning vaevalt, et kohus mingit meeletut kahjusummat välja mõistab, kui pildivaras sellega ise mingit tulu ei teeninud, samas muidugi kui kohtukulud jäävad tema kanda ja ta natukenegi vastu näppe saab, siis peaks vähemalt natukene saarekaz'e kättemaksu ihkav hing rahuldatud saama...
|
|
Kommentaarid: 39 loe/lisa |
   |
39 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dirty Harry
HV Guru

|
05.12.2007 19:38:06
|
|
|
See on põhimõtteline punkt praegu. Kui pisemaid vargusi lubada siis on suur võimalus, et vargad muutuvad jultunumaks ning siis hakkate isegi teie seda halvaks pidama. Verejanuga pole siin midagi pistmist, pigem õiglustundega.
Aga jah, looduspildi teema on parem materjal lugemiseks ja foorum nõuküsimiseks, seal on kogemustega täiskasvanud abivalmis inimesed koos.
|
|
Kommentaarid: 181 loe/lisa |
   |
145 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ivoonu
HV kasutaja
|
05.12.2007 20:55:35
|
|
|
Panin huvi pärast Googlisse oma nime ja pilte otsima ja tuli nii mis koliseb - link
_________________ Esimese fotoaparaadiga pilti tehes tuli selle ees istuda 8 tundi. |
|
   |
5 |
|
tagasi üles |
|
 |
p2t3r1
HV kasutaja

|
05.12.2007 21:14:21
|
|
|
Ivoonu kirjutas: |
Panin huvi pärast Googlisse oma nime ja pilte otsima ja tuli nii mis koliseb - link |
sellega peaksid pöörduma otse nagi.ee poole.
|
|
Kommentaarid: 6 loe/lisa |
   |
6 |
|
tagasi üles |
|
 |
namstoop
HV Guru

|
05.12.2007 22:28:08
|
|
|
eee... et mis seal google pildiotsingus siis seadusevastast või paha on? Viide originaalile ju.
_________________ verba volant, scripta manent
Hoiatus! Olen sinu postituses olevate lolluste ja nõmeduste vastu allergiline. Lolluste ilmnemisel võib kaasneda raskekujuline sarkastiline reaktsioon. |
|
Kommentaarid: 72 loe/lisa |
   |
3 :: |
63 |
|
tagasi üles |
|
 |
saarekaz
HV vaatleja
|
05.12.2007 23:55:00
|
|
|
Death kirjutas: |
saarekaz, Mina linki konkreetselt varastatud pildile oskad anda?
|
No ma saatsin fotalbumisse kirja, et siuke ja siuke asi on ja nemad nagu ikka kartes politseid jne kustutasid pildid ära. Kui asi peaks edasi minema vms, siis mul on asjadest skriinshotid.
|
   |
5 |
|
tagasi üles |
|
 |
sputnik
HV kasutaja

|
06.12.2007 00:00:29
|
|
|
kes meist ei oskaks teha skriinshoti selliseks nagu meil vaja on
_________________ deviantART |
|
tagasi üles |
|
 |
busse
HV veteran
|
06.12.2007 00:03:09
|
|
|
eks paljud albumid, kus kasutajad saavad lisaks oma piltidele ka varastatud (endale meeldivaid uppida ja siis teistele näidata) lihtsalt kustutavad, kui keegi kisa töstab.
milleks jebida mingi pildi pärast kui kasutaja saab selle vajadusel hiljem uuesti uppida ja kuni taas kisa tehakse.
samas, tunnistagem, et ega pildipinna jagajad ei suudaks enivei kontrollida ja vastutada, et köik lisatud pildid on konto omaniku tehtud. nad lihtsalt püüavad vastavalt kirjadele kustutada mis vaja ja edasi tegutseda, mitte tegeleda kohtus käiguga (teadagi, meie kohtusüsteem jahvatab kaua ja põhjalikult).
_________________ http://foto.urmo.ee/ |
|
Kommentaarid: 60 loe/lisa |
   |
58 |
|
tagasi üles |
|
 |
ka
HV vaatleja
|
06.12.2007 10:33:23
|
|
|
Loodusfoto nõuab näiteks uutelt kasutajatelt tõestust, et pilt on sinu tehtud. Samas ma leian, et kui keegi oma pildi netti üles paneb (sinna mingit logo lisamata jne.) siis on tema oma vastutus. Kui sa ikka ei taha, et keegi üldse su pilti kusagil kasutab, siis ära pane neid kusagile avalikule kohale üles. Mina näiteks ei taha e-kaartigi saata, kui seal ilutseb keset pilti suurelt lehekülje logo või kellegi nimi. Jätan saatmata, ostan poest - saadan postiga või teen parem ise.
Iseasi on muidugi jah raha teenimine aga sel juhul ju jälle - oma viga, et pildi oma logota-nimeta neti avarustesse üles panid. Ole ise ka tark!
|
|
tagasi üles |
|
 |
busse
HV veteran
|
06.12.2007 10:44:30
|
|
|
ei noh, milleks üldse pilte teha? eesmärk oleks ikka et teised ka neid näevad, kui on möni avalik üritus või kannatab näitamist. mitte, et klöpsin portsu pilte ja ise siis vahin oma arvutist neid.
nt see http://nagi.ee/photos/busse/2983539/
Õigused:
avalik
Kõik õigused autorile (Kõik õigused autorile Sa ei luba teistel oma tööd mitte mingitel tingimustel ilma sinu nõusolekuta kasutada, kopeerida, muuta ega avaldada. Kehtib tavaline autoriõiguse seadus.)
peaks olema arusaadav, et vaadata vöid, aga kui huvi endale saada või jagada kusagil edasi. tuleks küsida luba.
kusjuures on küsitud mönede ürituste pilte ausalt oma lehtedel näitamiseks, kuid olen kohanud oma pilte ka nii, et on kasutatud ja lisatud autori nimi, kuid otseselt pole küsitud luba.
_________________ http://foto.urmo.ee/ |
|
Kommentaarid: 60 loe/lisa |
   |
58 |
|
tagasi üles |
|
 |
Frederik
HV vaatleja
|
07.12.2007 19:32:35
|
|
|
Selline probleem. Kaamera pentax K100D. Peaks toetama USB2-te aga kui arvutiga ära ühendada näitab, et kasutab USB 1-te.
Kui arvutile usb pulk külge panna siis töötab ilusti (USB2). Sai proovitud kahe arvutiga. Mõlemaga sama lugu.
Varem töötas ilusti. kellelgi pole sellist asja olnud?
|
|
   |
5 |
|
tagasi üles |
|