praegune kellaaeg 16.08.2025 15:20:56
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
Peeter
HV kasutaja
|
02.12.2007 00:09:37
|
|
|
Kummaline olukord üldse. Loogiliselt võttes see 4mbiti mis kliendini jõuab, peakski ju piirang olema, et niiöelda võrku umbe ei tõmmatakse. Ja kui leping selle kiiruse peale on tehtud siis loogiliselt eeldades peaks kliendil olema õigus tõmmata 4mbit tippkiirusega 30 päeva järjest ühe kuutasu eest ükskõik siis mida, kas refreshib delfit 24/7 või jooksutab torrentit. Kui toime ei tulda siis tõmmaku kuumaksud 50% peale ja lepingud ringi teha 2mbiti peale, arusaamatu susserdamine lihtsalt.
|
|
Kommentaarid: 8 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
8 |
|
tagasi üles |
|
 |
blas
Kreisi kasutaja

|
02.12.2007 00:28:59
|
|
|
Enamik ärritubki ju selle peale, et salamisi sehkendatakse, võrgu ja teenuse püsimise huvides loomulikult:), aga kliendile igaks juhuks ei öelda ega selgitata.
Heal ju poetab miski tehnik või kätsatab "asjatundja" foorumis. Aga seesama inf, õigemini selle puudumine võib mõjutada klienti ja tema otsustusi ehk teisisõnu piirab taoline käitumine kliendi võimalusi valida talle sobivat teenust. Aga noh firmast, kelle reklaamides näeb klient välja vesipäine, ei maksa ju kliendi pihta teiselaadset käitumist oodatagi
_________________ The truth is out there |
|
Kommentaarid: 79 loe/lisa |
   |
76 |
|
tagasi üles |
|
 |
Vanguard
HV kasutaja
|
02.12.2007 00:32:37
|
|
|
anti666 kirjutas: |
Kuradi huvitav teema
Lihtsalt lõbus on lugeda, et mõnede meelest on normaalne, kui kliendi neti kiirust vähendtakse, sest klient soovib kasutada maksimuumi, mille eest maksab. Ja samuti arvab, et on normaalne, kui teenuspakkuja vähendab neti kiirust ja samas küsib ikka sama palju raha, kui küsiks täis kiirusel toimiva ühenduse eest.
Ma ei saa aru, kust tulevad sellised arusaamad...  |
Ma ei tea, mul tuli vahepeal mõte, et sellist juttu saavad ainult Starmani töötajad rääkida? Endal on raudselt toru lahti ja kraam tuleb nii kiiresti kui aga kõvaketas krabiseda jõuab.
|
|
Kommentaarid: 54 loe/lisa |
   |
1 :: |
51 |
|
tagasi üles |
|
 |
Chino
HV kasutaja

|
02.12.2007 00:58:12
|
|
|
Vanguard kirjutas: |
Ma ei tea, mul tuli vahepeal mõte, et sellist juttu saavad ainult Starmani töötajad rääkida? Endal on raudselt toru lahti ja kraam tuleb nii kiiresti kui aga kõvaketas krabiseda jõuab.  |
Mul tuli ka selline mõte et starmanni board on mingid tankistid endale palkand, kes proovivad rääkida, et noh asi polegi nii hull tegelt.
_________________ When the things get fo real, my warm heart turns cold |
|
Kommentaarid: 23 loe/lisa |
   |
22 |
|
tagasi üles |
|
 |
8
HV Guru
|
02.12.2007 01:55:53
|
|
|
Peeter kirjutas: |
Loogiliselt võttes see 4mbiti mis kliendini jõuab, peakski ju piirang olema, et niiöelda võrku umbe ei tõmmatakse. Ja kui leping selle kiiruse peale on tehtud siis loogiliselt eeldades peaks kliendil olema õigus tõmmata 4mbit tippkiirusega 30 päeva järjest ühe kuutasu eest ükskõik siis mida, kas refreshib delfit 24/7 või jooksutab torrentit. Kui toime ei tulda siis tõmmaku kuumaksud 50% peale ja lepingud ringi teha 2mbiti peale, arusaamatu susserdamine lihtsalt. |
Kui tahate saada 24/7 alati teile reserveeritud 4Mbit/s ühendust läbi väliskanali, siis maksate nii et... te ei kujuta ettegi millise numbri...
Jah, seda on põhimõtteliselt endale võimalik tellida.
Ning siin pole hinna määramisel sõnaõigust ei Starmanil ega kellelgi teisel Eestist. See hind lihtsalt tuleb...
Senikaua võite aga siin edasi jahuda oma kliendiõigustest ja loogilistest eeldustest ja sõimata keda tahes, kuid mitte midagi sellest paremaks ei lähe. Teete ainult ennast veel lisaks ühe järgu lollimaks...
Ning et teil parem tunne oleks, asetan ma siinkohal ennast sõimukoti rolli kelle peal saate ennast välja elada...laske tulla, ma ei tsenseeri midagi :) Ütleme siis nii, et ma olen Starmani peadirektor.
|
|
Kommentaarid: 37 loe/lisa |
   |
37 |
|
tagasi üles |
|
 |
Vanguard
HV kasutaja
|
02.12.2007 02:13:57
|
|
|
8 kirjutas: |
Senikaua võite aga siin edasi jahuda oma kliendiõigustest ja loogilistest eeldustest ja sõimata keda tahes, kuid mitte midagi sellest paremaks ei lähe. Teete ainult ennast veel lisaks ühe järgu lollimaks...
Ning et teil parem tunne oleks, asetan ma siinkohal ennast sõimukoti rolli kelle peal saate ennast välja elada...laske tulla, ma ei tsenseeri midagi :) Ütleme siis nii, et ma olen Starmani peadirektor. |
Noh, ma ei olegi päris aru saanud mida SINA arvad, sest sinu eelnevast jutust tuli välja et sa vaidled siin puhtalt veesogamise eesmärgil. Aga palun, kui sul net päris ära kaob, oletame, et mingi töömees lõikab kuskil maa all kaabli läbi ja ISP ütleb, et sorri, hetkel on selle parandamine meil finatsiliselt väga ebaotstarbekas, 2 kuu pärast pidime niikuinii seal kaabli ära vahetama, et siis oodake natuke, varsti saab korda... siis oled rahul ja kõik on korras? Suurel firmal ju alati õigus, money talks, bullshit walks?
Sa vist ei saa hästi aru mida inimesed siin üritavad rääkida. Kui sa ei suuda pakkuda väljareklaamitud teenust, siis ära esita selle eest arveid, või nimeta oma paketid ümber vastavalt nendele parameetritele mida sa saad pakkuda. Samamoodi nagu tahan, et mulle päriselus näkku ei valetataks tuttavate/lähedaste poolt ei taha ma ka seda näha suurfirmade poolt. Capish?
|
|
   |
51 |
|
tagasi üles |
|
 |
8
HV Guru
|
02.12.2007 02:24:50
|
|
|
Vanguard kirjutas: |
Aga palun, kui sul net päris ära kaob, oletame, et mingi töömees lõikab kuskil maa all kaabli läbi ja ISP ütleb, et sorri, hetkel on selle parandamine meil finatsiliselt väga ebaotstarbekas, 2 kuu pärast pidime niikuinii seal kaabli ära vahetama, et siis oodake natuke, varsti saab korda... siis oled rahul ja kõik on korras? Suurel firmal ju alati õigus, money talks, bullshit walks? |
Aga täpselt nii oligi mul... mitte küll 2 kuud, kuid 5 nädalat sel aastal tuli istuda ilma netiühenduseta, sest teenusepakkujal olid just traadid segamini. Aga ma olen ka piisavalt rahuliku iseloomuga vanur, kes selle aja rahulikult ära kannatas. Elu ei jää seisma ka ilma igasuguse Interneti kasutamise võimaluseta (kõik hädavajalikud teenused on võimalik teostada ka muul teel - ja tegelikult leidsin paljugi huvitavamat tegevust lisaks). Sain siis lõpuks ühenduse tagasi, tulin siia HV foorumisse, kirjutasin mõne päevaga nn. turborezhiimis kõik vahelejäänud vastused ja teemad ära ning elu läks jälle edasi...
Kuhu teil noortel nii palju kiiret on - suurem osa elust veel ees. Pigem oleksin mina pidanud närveerima, et äkki suren enne maha kui Internet tagasi jõuab :P
|
|
   |
37 |
|
tagasi üles |
|
 |
ranel
HV Guru
|
02.12.2007 02:25:36
|
|
|
Peeter kirjutas: |
Loogiliselt võttes see 4mbiti mis kliendini jõuab, peakski ju piirang olema, et niiöelda võrku umbe ei tõmmatakse. Ja kui leping selle kiiruse peale on tehtud siis loogiliselt eeldades peaks kliendil olema õigus tõmmata 4mbit tippkiirusega 30 päeva järjest ühe kuutasu eest ükskõik siis mida, kas refreshib delfit 24/7 või jooksutab torrentit. Kui toime ei tulda siis tõmmaku kuumaksud 50% peale ja lepingud ringi teha 2mbiti peale, arusaamatu susserdamine lihtsalt. |
Kui tahate saada 24/7 alati teile reserveeritud 4Mbit/s ühendust läbi väliskanali, siis maksate nii et... te ei kujuta ettegi millise numbri...
Jah, seda on põhimõtteliselt endale võimalik tellida.
Ning siin pole hinna määramisel sõnaõigust ei Starmanil ega kellelgi teisel Eestist. See hind lihtsalt tuleb...
Ning et teil parem tunne oleks, asetan ma siinkohal ennast sõimukoti rolli kelle peal saate ennast välja elada...laske tulla, ma ei tsenseeri midagi Ütleme siis nii, et ma olen Starmani peadirektor. |
loe teema pealkirja "Starman piirab internetiühenduste kiirust kliente teavitamata!". kogu see vassimine selle jama põhjustaski. Oleks ausalt kasutajatele kirjad lailali saadetud, et ok nüüd me hakkame piirama jne. oleks teine lugu, aga asi tehti salaja ära.
_________________ Mobiilne rehvivahetus Lõuna-Eestis ja rehvide tellimine üle Eesti. www.rsrehvid.ee 55 684 121 |
|
Kommentaarid: 186 loe/lisa |
   |
165 |
|
tagasi üles |
|
 |
8
HV Guru
|
02.12.2007 02:29:13
|
|
|
ranel kirjutas: |
loe teema pealkirja "Starman piirab internetiühenduste kiirust kliente teavitamata!". kogu see vassimine selle jama põhjustaski. Oleks ausalt kasutajatele kirjad lailali saadetud, et ok nüüd me hakkame piirama jne. oleks teine lugu, aga asi tehti salaja ära. |
Jah ideeliselt õigus, kuid turunduspsühholoogia on julm teadus ja selle järgi firmal on just kasulikum vassida, sest arvestage, et 80...90% kasutajaskonnast on täielikud tumbad, kes ei saa eriti midagi aru. Oleks firma seda ette kuulutanud, oleksid ka need tumbad kohe närvi läinud. Praegu aga ei saa nad endiselt pihta mis pagama värk ikkagi toimub... ja on igaks juhuks samamoodi edasi...
Täpselt samamoodi nahaalselt toimitakse ka mujal välismaal.
|
|
   |
37 |
|
tagasi üles |
|
 |
DigeBeni
HV Guru

|
02.12.2007 02:32:15
|
|
|
8, ja sa pead sellist käitumist õigustamist väärivaks ?
   |
2 :: |
5 :: |
160 |
|
tagasi üles |
|
 |
8
HV Guru
|
02.12.2007 02:41:40
|
|
|
DigeBeni kirjutas: |
8, ja sa pead sellist käitumist õigustamist väärivaks ? |
No kui ikka maailma turundusgurude loengud ja raamatud ka suhteliselt sarnastele käikudele vihjavad-soovitavad... mis mina siin ikka siis teisiti arvan, pealegi, teades lisaks natuke põhjalikumalt masside psühholoogia valdkonda ongi kõik tõesti niimoodi. Firma läbinisti aus olles tundub aga, et jäädakse siis peagi tänapäeva ärikonkurentsis alla...
|
|
   |
37 |
|
tagasi üles |
|
 |
ranel
HV Guru
|
02.12.2007 02:44:00
|
|
|
ranel kirjutas: |
loe teema pealkirja "Starman piirab internetiühenduste kiirust kliente teavitamata!". kogu see vassimine selle jama põhjustaski. Oleks ausalt kasutajatele kirjad lailali saadetud, et ok nüüd me hakkame piirama jne. oleks teine lugu, aga asi tehti salaja ära. |
Jah ideeliselt õigus, kuid turunduspsühholoogia on julm teadus ja selle järgi firmal on just kasulikum vassida, sest arvestage, et 80...90% kasutajaskonnast on täielikud tumbad, kes ei saa eriti midagi aru. Oleks firma seda ette kuulutanud, oleksid ka need tumbad kohe närvi läinud. Praegu aga ei saa nad endiselt pihta mis pagama värk ikkagi toimub... ja on igaks juhuks samamoodi edasi...
Täpselt samamoodi nahaalselt toimitakse ka mujal välismaal. |
Ok, läheneme asjale siis teisest küljest. Nt. teed vanematele heateo, paned neile neti sisse, maksad iga kuu kenasti kuumaksu, et nad saaksid ilusti netis surfata ja äkki avastab teenusepakkuja, et tahan raha veel rohkem ja võtab niipalju kliente võrku, et nett on aeglane ja võibolla muutub ka ebastabiilseks(KÕU kmhkk). Vanemad sul arvutit piisaval tasemel ei mõista ja kannatavadki, oleks see siis normaalne. Õhtuti kukub nett maha või on kiirus olematu. Raha aga maksad oma arust ikka korraliku teenuse eest, mis sest et teenus pole pooltki nii hea, kui välja reklaamitud.
_________________ Mobiilne rehvivahetus Lõuna-Eestis ja rehvide tellimine üle Eesti. www.rsrehvid.ee 55 684 121 |
|
   |
165 |
|
tagasi üles |
|
 |
DigeBeni
HV Guru

|
02.12.2007 02:52:46
|
|
|
No kui ikka maailma turundusgurude loengud ja raamatud ka suhteliselt sarnastele käikudele vihjavad-soovitavad... mis mina siin ikka siis teisiti arvan, pealegi, teades lisaks natuke põhjalikumalt masside psühholoogia valdkonda ongi kõik tõesti niimoodi. Firma läbinisti aus olles tundub aga, et jäädakse siis peagi tänapäeva ärikonkurentsis alla... |
... sul endal polegi isiksust, et sa pidevalt teiste arvamuse taha poed ? Minu jaoks muutuks selline mõttetult põikpäine oponeerimine juba tüütuks ...
   |
160 |
|
tagasi üles |
|
 |
ranel
HV Guru
|
02.12.2007 02:56:25
|
|
|
No kui ikka maailma turundusgurude loengud ja raamatud ka suhteliselt sarnastele käikudele vihjavad-soovitavad... mis mina siin ikka siis teisiti arvan, pealegi, teades lisaks natuke põhjalikumalt masside psühholoogia valdkonda ongi kõik tõesti niimoodi. Firma läbinisti aus olles tundub aga, et jäädakse siis peagi tänapäeva ärikonkurentsis alla... |
Nendele mitteausatele firmadele on omad riigiasutused olemas. Ja need on vajalikud ka, et väga inimesi üle ei hakkaks laskma. Meeldiks we, kui saviets paneks 10 miljardit riigikassast pihta öeldes, et ega ma ausalt poleks kunagu rikkaks saanud. Või näiteks tangid bensiini paaki ja kaotad seal iga paagitäe pealt 25-50kr. Firma vastus oleks siis, et aga mis te hädaldate, me peame ju kusagilt raha ka teenima.
Firma tõmbaks endal lihtsalt maine alla ja tuleks teine firma asemele. Vaba konkurents. Ilmselt sa vist tead, kui palju brändid maksavad ja millist hinda makstakse, et oma mainet üleval hoida. See, mis siin on, pole laim, vaid tõsiasi ja ilmselt sellepärast on Starman juba mõned kliendid ka kaotanud, kuna nad "petavad" kliente. Sellega kaotatakse usaldust ka tähtsamate klientide seas. Tekib internetti veel teemasid ja lõpuks jõuabki suust suhu sõnum, et Starman petab kliente ja juba ilmselt veel hullemas vormis, kui see tegelt on. Ning lõpuks jõuab see "taunidele" nii või naa kohale ja elion võtab nad rõõmusui vastu ja valitseb kaabelneti turgu. Sellist asja sa tahaksidki, et juhtuks we?
|
   |
165 |
|
tagasi üles |
|
 |
Chino
HV kasutaja

|
02.12.2007 03:43:08
|
|
|
megairw, suur paha netifirma jättis vanuri ilma netiühenduseta ja vanur ei julgend midagi öelda ka, iga päev trotsis surma - oodates, et äkki veel silmad näevad kunagi seda kaasaja ime Jou Grämps sheeri kama
_________________ When the things get fo real, my warm heart turns cold |
|
Kommentaarid: 23 loe/lisa |
   |
22 |
|
tagasi üles |
|
 |
8
HV Guru
|
02.12.2007 04:09:15
|
|
|
... sul endal polegi isiksust, et sa pidevalt teiste arvamuse taha poed ? Minu jaoks muutuks selline mõttetult põikpäine oponeerimine juba tüütuks ... |
Tegelikult mina (kui mul oleks võimu) oleksin kogu puändis algselt hoopis lihtsamalt ja resoluutsemalt käitunud - esiteks selekteerinud välja need probleemsed poweruserid, seejärel teinud neile sõbraliku ettepaneku minna üle konkurendi juurde, pluss ühekordse toetusena makstes neile kinni ka selle ülekolimise reaalsed kulud (nt. liitumise teise teenusepakkujaga, võib-olla ka mõne muu materiaalse ja kasuliku kingituse teinud, mõõdukas kuid atraktiivses summas).
Aga praegusele reaalsele olukorrale sarnases olukorras oleksin ikka ka samuti neid powerusereid vaikselt ja ettehoiatamata vägistama hakanud, niikaua kuni nad ise nutuga jalga lasevad... Nende inimeste vastu pole mul mingit sümpaatiat, nad on meie uue tarbimisühiskonna omamoodi kõnts, s.t. rämps. Mida rohkem neile vabadusi anda, seda hullemaks nad ajapikku muutuvad. Lõpuks oleme ikka taas ämbris. Muide, enamus (aga ärge arvake, et kohe kõik) powerusereid on selles vanuses mis viitab nende sünniajale kusagil just uue Eesti Vabariigi loomise hetkel ja paar aastat enne seda laulva revolutsiooni ajastul. Tegemist siis n.ö. laulva revolutsiooni lastega, kelle vanematel polnud järgnevalt enam aega oma võsukesi korralikult kasvatada - nad kasvasid põhimõtteliselt ise, olelusvõitluses uue kapitalismi arenguperioodil. Nendest said paljudest piraatmuusika ja piraatfilmide tarbijad ja sellest mentaliteedist pole neid võimalik enam võõrutada. Millegipärast kipub nii olema, et piraatlusega tegelejad ja poweruserid on üpris suures osas kattuv kontingent!
|
|
   |
37 |
|
tagasi üles |
|
 |
386
Kreisi kasutaja

|
02.12.2007 05:20:18
|
|
|
Teisest küljest... Need poweruserid panevad neti sisse ja seadistavad ära oma vanemate ja onude ja tädide masinad/netiühendused. Ning mis arvad, mis netiühendust nad soovitavad oma vanematele? Ning veel üks nüanss. Poole väiksem netikiirus. Elab üle (nagu ise mainisid) Porbleem ei ole selles. Probleem on selles, et mis järgmisena ära keelatakse/vähendatakse? Starmanile ei meeldi tema kohta jutt siin HV foorumis. Edaspidi Starmaini kliendid ei saa äkki enam HV-se sisse. Ehk siis mine tea, mida järgmiseks ära keelatakse või vähendatakse.
_________________ Minu klaviatuur vihkab mind... |
|
Kommentaarid: 15 loe/lisa |
   |
8 |
|
tagasi üles |
|
 |
8
HV Guru
|
02.12.2007 06:10:41
|
|
|
386 kirjutas: |
Teisest küljest... Need poweruserid panevad neti sisse ja seadistavad ära oma vanemate ja onude ja tädide masinad/netiühendused. Ning mis arvad, mis netiühendust nad soovitavad oma vanematele? |
Aga äkki Starman ei soovigi enam oma Internetiklientide arvu kasvamist? Võib-olla leiti, et praegune klientuur (miinus mingi osa poweruser'eid) on just optimaalne kogus, millest edasi peaks hakkama tegema juba eksponentsiaalseid kulutusi võrgu laiendamiseks. Seega võib-olla ongi parem, et enam ei soovitataks uutele ühenduseotsijatele Starmani ühendust???
|
|
   |
37 |
|
tagasi üles |
|
 |
mikk36
HV Guru

|
02.12.2007 10:44:35
|
|
|
8, saaksid sa defneerida poweruserit ?
hetkel tundub igatahes nii, et isik, kes kasutab oma ühendust täies mahus on kohe poweruser ja temast tuleb lahti saada
ehk siis: kas ma oleks vähem poweruser kui ma sikutaks kogu aja http protokolliga asju täiskiirusel ?
|
|
Kommentaarid: 85 loe/lisa |
   |
78 |
|
tagasi üles |
|
 |
Subu
HV veteran

|
02.12.2007 10:50:56
|
|
|
mikk36 kirjutas: |
8, saaksid sa defneerida poweruserit ?
hetkel tundub igatahes nii, et isik, kes kasutab oma ühendust täies mahus on kohe poweruser ja temast tuleb lahti saada
ehk siis: kas ma oleks vähem power-user kui ma sikutaks kogu aja http protokolliga asju täiskiirusel ? |
Minu arust ta pigem defineeris selle johtuvalt nõukogude kasvatusest : " See kes julgeb firmalt küsida täisteenust on kõnts ja ei vääri elamist "
Üldiselt mulle endalegi meeldib äärmustega demagoogitseda. 8)
viimati muutis Subu 02.12.2007 10:55:03, muudetud 1 kord |
|
Kommentaarid: 60 loe/lisa |
   |
56 |
|
tagasi üles |
|
 |
mikk36
HV Guru

|
02.12.2007 11:03:51
|
|
|
no sel juhul ju sobiks tema definitsiooni järgi starmanile ideaalselt see mahupiirang igale paketile iga kell (ehk siis 18-24 piirang on liiga vähe kui nad ei suuda sellega piisavalt ära piirata)
hollandis on ju see populaarne, miks mitte ei võiks nad ka siin seda siis rakendada ? (54% aktsiate omanik xalto on hollandi firma)
|
|
Kommentaarid: 85 loe/lisa |
   |
78 |
|
tagasi üles |
|
 |
namstoop
HV Guru

|
02.12.2007 11:04:54
|
|
|
Aga äkki Starman ei soovigi enam oma Internetiklientide arvu kasvamist? Võib-olla leiti, et praegune klientuur (miinus mingi osa poweruser'eid) on just optimaalne kogus, millest edasi peaks hakkama tegema juba eksponentsiaalseid kulutusi võrgu laiendamiseks. Seega võib-olla ongi parem, et enam ei soovitataks uutele ühenduseotsijatele Starmani ühendust??? |
möh? Ja selle näitamiseks aelebki see karu seal tv-reklaamides iga 20 minuti tagant ringi või? Et keegi ei liituks? Ja mina veel mõtlesin, et miks Starmanil nii perverssed reklaamid on. Nüüd siis sain pihta
_________________ verba volant, scripta manent
Hoiatus! Olen sinu postituses olevate lolluste ja nõmeduste vastu allergiline. Lolluste ilmnemisel võib kaasneda raskekujuline sarkastiline reaktsioon. |
|
Kommentaarid: 72 loe/lisa |
   |
3 :: |
63 |
|
tagasi üles |
|
 |
Vanguard
HV kasutaja
|
02.12.2007 11:30:35
|
|
|
Tegelikult mina (kui mul oleks võimu) oleksin kogu puändis algselt hoopis lihtsamalt ja resoluutsemalt käitunud - esiteks selekteerinud välja need probleemsed poweruserid, seejärel teinud neile sõbraliku ettepaneku minna üle konkurendi juurde, pluss ühekordse toetusena makstes neile kinni ka selle ülekolimise reaalsed kulud (nt. liitumise teise teenusepakkujaga, võib-olla ka mõne muu materiaalse ja kasuliku kingituse teinud, mõõdukas kuid atraktiivses summas).
Aga praegusele reaalsele olukorrale sarnases olukorras oleksin ikka ka samuti neid powerusereid vaikselt ja ettehoiatamata vägistama hakanud, niikaua kuni nad ise nutuga jalga lasevad... Nende inimeste vastu pole mul mingit sümpaatiat, nad on meie uue tarbimisühiskonna omamoodi kõnts, s.t. rämps. Mida rohkem neile vabadusi anda, seda hullemaks nad ajapikku muutuvad. Lõpuks oleme ikka taas ämbris. Muide, enamus (aga ärge arvake, et kohe kõik) powerusereid on selles vanuses mis viitab nende sünniajale kusagil just uue Eesti Vabariigi loomise hetkel ja paar aastat enne seda laulva revolutsiooni ajastul. Tegemist siis n.ö. laulva revolutsiooni lastega, kelle vanematel polnud järgnevalt enam aega oma võsukesi korralikult kasvatada - nad kasvasid põhimõtteliselt ise, olelusvõitluses uue kapitalismi arenguperioodil. Nendest said paljudest piraatmuusika ja piraatfilmide tarbijad ja sellest mentaliteedist pole neid võimalik enam võõrutada. Millegipärast kipub nii olema, et piraatlusega tegelejad ja poweruserid on üpris suures osas kattuv kontingent! |
Las ma arvan... sa oled mingi 50ndates aastates kibestunud endine kolhoosidirektor? Selline ehtne nõuka-aegne inimene, et standardid ja pakutavad tooted ja teenused on täpselt sellised nagu torust tuleb ja kui kellelgi on midagi kobiseda siis sõimame näo täis, kuradi kapitalistinärakas?
Sa oled oma jutuga nii ummikusse jooksnud, et paned sellist segast teksti mille augulisest loogikas ka iga 10aastane peaks aru saama. Mõned näited: "nad kasvasid põhimõtteliselt ise, olelusvõitluses uue kapitalismi arenguperioodil. Nendest said paljudest piraatmuusika ja piraatfilmide tarbijad ja sellest mentaliteedist pole neid võimalik enam võõrutada." Üks hetk nagu sa ütled, et kapitalism keeras inimeste elu perse, järgmine hetk nead maapõhja muusika/filmide tõmbamise, mis just nagu paljude inimeste jaoks tähendab kapitalismi vastu seismist ja vana head kommunistlikku "kõik kõigile võrdselt" põhimõtte tagasitulekut, vähemalt ühes valdkonnas. Et kumb siis nagu halb on? Kas kapitalism või sotsialism/kommunism? Või vihkad mõlemaid? Ei saagi nagu aru.
"Tegelikult mina (kui mul oleks võimu) oleksin kogu puändis algselt hoopis lihtsamalt ja resoluutsemalt käitunud - esiteks selekteerinud välja need probleemsed poweruserid, seejärel teinud neile sõbraliku ettepaneku minna üle konkurendi juurde." - Hahahaha, siin me tuleme nagu tagasi poindi juurde et mida fakki sa üldse pakud ja reklaamid kiiret internetiühendust, kui sa seda kasutavaid inimesi peaksid kohe oma võrgust välja peksma hakkama? See on lihtsalt nii absurdne.
"Aga äkki Starman ei soovigi enam oma Internetiklientide arvu kasvamist? Võib-olla leiti, et praegune klientuur (miinus mingi osa poweruser'eid) on just optimaalne kogus, millest edasi peaks hakkama tegema juba eksponentsiaalseid kulutusi võrgu laiendamiseks. Seega võib-olla ongi parem, et enam ei soovitataks uutele ühenduseotsijatele Starmani ühendust???" - Jah, kümneid miljoneid maksvaid reklaamikampaaniaid teevadki börsifirmad tavaliselt selleks, et kliente minema tõrjuda enda juurest, mitte uusi kliente saada. LOOGILINE
|
|
   |
51 |
|
tagasi üles |
|
 |
Scart
HV Guru

|
02.12.2007 12:01:01
|
|
|
Ma arvan, et moded võiks tõsiselt mõelda selle teema lukustamise peale. Asi on end täielikult ammendanud absurdseks pissimise võistluseks värskele lumele.
|
|
Kommentaarid: 119 loe/lisa |
   |
101 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dirty Harry
HV Guru

|
02.12.2007 12:19:15
|
|
|
Scart kirjutas: |
Ma arvan, et moded võiks tõsiselt mõelda selle teema lukustamise peale. Asi on end täielikult ammendanud absurdseks pissimise võistluseks värskele lumele. |
Nõustun eelkõnelejaga. Täitsa hämmastav on vaadata, et inimesed ei saa aru, et lisaks nende arvamusele on olemas ka teisi arvamusi, et lisaks nendele on olemas ka teisi inimesi siin maailmas. See, et kellegi arvamus ei ühti sinu omaga, ei tähenda, et tegemist on kohe millegi valega. Üksikindiviid pole maailma naba, lisaks tema egole on olemas veel väga palju maailmavaateid, religioone, arvamisi ja tõekspidamisi.
Samas eks on kogu aeg olnud nii, et ajalugu kordab ennast ning alati on olnud nii, et noored ei mõista vanemaid. Tobe on see, et tänapäeval on võimalik end väga suure avalikkuse ees end lolliks teha...samas on see jällegi hea, see teema on tegelikult väga heaks sõelaks inimeste selekteerimisel, näen kohe ära, kes oskab vaielda ja kes röögib niisama nagu siga aia vahel. Vaidluskunsti valdamine on muide väga kasulik omadus, see, et seda kasutatakse mõnikord ka nii, et tekitada arutelu nii, et enda tegelik arvamus ei ühti väljaütelduga on muidugi keeruline otsus, väga lähedal hariliku trollimisega...vahe ongi selles, kas inimesel on midagi ütelda või mitte, nii mõnigi elukutseline argumenteerija on vägagi tuumakate mõtetega mõnikord(eesti newsi kasutajad ilmselt teavad-mäletavad, kes olid ja on Andres Soolo või Vootele Voit, näiteks).
|
|
Kommentaarid: 181 loe/lisa |
   |
145 |
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|