Avaleht
uus teema   See teema on lukus, sa ei saa siin muuta postitusi või vastata teemale! Hinnavaatlus »  Arvutifirmade, sidefirmade, logistikafirmade ja tootjate foorum »  Elion märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 18, 19, 20 ... 116, 117, 118  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
woozy
HV Guru
woozy

Autoriseeritud ID-kaardiga
sõnum 20.11.2007 03:04:20 vasta tsitaadiga

Selline küsimus, mis on hetkel kõige kiirema ühendusega interneti lahendus? (pean silmas ilma DigiTV'ta, ehk siis ADSLi pakett)
Hetkel on mul kodutöö.. kas kiiremat kah pakuvad?
Kommentaarid: 145 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 120
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Dirty Harry
HV Guru
Dirty Harry

sõnum 20.11.2007 08:24:48 vasta tsitaadiga

woozy kirjutas:
Selline küsimus, mis on hetkel kõige kiirema ühendusega interneti lahendus? (pean silmas ilma DigiTV'ta, ehk siis ADSLi pakett)

Võta, mis tahad, ainult raha on piirav tegur. Vkontor(2/640), äriinternet(1/512, 2/640, 4/768, jne).
Kommentaarid: 186 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 1 :: 147
tagasi üles
indrpo
HV Guru

sõnum 20.11.2007 22:59:20 vasta tsitaadiga

woozy kirjutas:

iptvga või mitte on sinu valik kuid pakett:
Internet + telefon + digiTV + videolaenutus + LISAVAATAJAKOHT
annavad kokku kuni 16Mbit/s allalaadimiskiiruse hinnaga 455+25kr up on 768Kbit/s
see kas sa esindusest lepinguga digiboxi võtad on sinu asi, pilti vaatama ei pea icon_wink.gif

kuigi mainiti et lisavaatajakoht kiirust ei tõsta paistab see siiski kuidagi toimivat :S
Kommentaarid: 262 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 0 :: 228
tagasi üles
noonius
HV kasutaja
noonius

sõnum 20.11.2007 23:01:53 vasta tsitaadiga

kas keegi teab, kaua elionil tellimuse esitamisest kuni töötava asjapulgani jõudmiseni aega võtab? vaja natuke arvestada

Mingi paks pihv paugub siin
Kommentaarid: 8 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 8
tagasi üles
indrpo
HV Guru

sõnum 20.11.2007 23:03:23 vasta tsitaadiga

noonius kirjutas:
kas keegi teab, kaua elionil tellimuse esitamisest kuni töötava asjapulgani jõudmiseni aega võtab? vaja natuke arvestada

oleneb asukohast kuid mina ei lubaks alla nädala...
tagasi üles
noonius
HV kasutaja
noonius

sõnum 20.11.2007 23:10:24 vasta tsitaadiga

see on umbes, mis ma isegi arvasin... kusagil 1-2 nädalat.

tagasi üles
Pailaps
HV Guru

sõnum 21.11.2007 01:57:25 vasta tsitaadiga

Digitaaljaama telefoni olemasolul, 3 tp alates tarnesse suunamisest. avaldusevormis võib taotlus olla päev.

Siin ei ole nn paindlikke aegu, ala nädal.

Osakondadevahelised kokkulepped eksisteerivad.

marxius
HV kasutaja

sõnum 21.11.2007 10:35:07 vasta tsitaadiga

indrekp kirjutas:
annavad kokku kuni 16Mbit/s allalaadimiskiiruse hinnaga 455+25kr up on 768Kbit/s
see kas sa esindusest lepinguga digiboxi võtad on sinu asi, pilti vaatama ei pea icon_wink.gif

kuigi mainiti et lisavaatajakoht kiirust ei tõsta paistab see siiski kuidagi toimivat :S

Seletage lahti lisavaatajakoht???
Kommentaarid: 25 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 25
tagasi üles
mikk36
HV Guru
mikk36

sõnum 21.11.2007 11:08:35 vasta tsitaadiga

marxius kirjutas:
indrekp kirjutas:

Seletage lahti lisavaatajakoht???
lisa digibox, millega saad teise telekaga lisaks vaadata telekat
Kommentaarid: 85 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 2 :: 78
tagasi üles
noonius
HV kasutaja
noonius

sõnum 21.11.2007 21:32:13 vasta tsitaadiga

küsimus: kaua Kodulahenduse aktiveerimine ega võtab? Läksin tegin täna õhtal kella 6 paiku Mustamäe keskuses Elioni esinduses lepingu ära. Teenindus oli hea. Ruuter ja digibox anti ka kaasa. Lükkisin kodus juhtmed taga, kuid dsl-i oma on pime. Ei tea, kas võib sellest ola, et nii hilja õhtul sai teine vormistatud, et kõik juba Elionist koju läinud ning asi jääb homse peale. Ei tahaks kohe hakata 165 helistama ja lolli mängima. Pealegi peab nagunii helistama, et pordid lahti tehtaks.

tagasi üles
ZaHooR
HV vaatleja

sõnum 22.11.2007 19:49:15 vasta tsitaadiga

Kus kohas asub Tallinnas Elioni esindus? icon_redface.gif
Kommentaarid: 2 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 2
tagasi üles
oliver.
HV Guru

sõnum 22.11.2007 19:54:03 vasta tsitaadiga

ZaHooR kirjutas:
Kus kohas asub Tallinnas Elioni esindus? icon_redface.gif

icon_eek.gif

http://www.elion.ee/wwwmain?screenId=html.help-profile.8303&locale=et
Kommentaarid: 280 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 239
tagasi üles
ZaHooR
HV vaatleja

sõnum 22.11.2007 19:55:43 vasta tsitaadiga

Tänud, varem polnud Elioni asja ja seetõttu ei ole linnapeal liikudes tähele pannud kus asub. icon_smile.gif
tagasi üles
indrpo
HV Guru

sõnum 24.11.2007 21:39:17 vasta tsitaadiga

noonius kirjutas:
küsimus: kaua Kodulahenduse aktiveerimine ega võtab? Läksin tegin täna õhtal kella 6 paiku Mustamäe keskuses Elioni esinduses lepingu ära. Teenindus oli hea. Ruuter ja digibox anti ka kaasa. Lükkisin kodus juhtmed taga, kuid dsl-i oma on pime. Ei tea, kas võib sellest ola, et nii hilja õhtul sai teine vormistatud, et kõik juba Elionist koju läinud ning asi jääb homse peale. Ei tahaks kohe hakata 165 helistama ja lolli mängima. Pealegi peab nagunii helistama, et pordid lahti tehtaks.

ma usun et sulle mainiti kindlasti, et kuni 3 tööpäeva kui telefoninumber olemas... kui pole siis oleks pindanud teenindaja mingi aja kokku leppima...
tagasi üles
noonius
HV kasutaja
noonius

sõnum 25.11.2007 20:52:19 vasta tsitaadiga

vist mainiti midagi, jah icon_smile.gif reede pealelõunal lõi dsl'i tuluke küll põlema ja mingitlaadi nett oli juba olemas (kiirus huvitavalt elioni kiirusetestiga alla kusagil 6 Mbit, mis polegi nii paha, kuid üles kiirus oli vaid hädine 170-210 kbit icon_question.gif ). Neti pakett ei ole veel e-teeninduses üleval, nii et peab esmaspäevani ootama. Kuid pole hullu, praegu on veel vana net sees. Selle lõpetab ära, kui elion asjad korralikult reas on.

tagasi üles
yellowboost
Kreisi kasutaja
yellowboost

sõnum 26.11.2007 22:58:12 vasta tsitaadiga

Minul nii DTVga ,et neti kiirus ikka stabiilselt ~200 kb / s , kuigi kui sisse sai asi seatud sai näha kiirusi nii ~1000 kb / s , praegu kas telekas taga või mitte on 200 peal icon_cry.gif

beer_yum.gif
Kommentaarid: 51 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 49
tagasi üles
indrpo
HV Guru

sõnum 27.11.2007 00:50:09 vasta tsitaadiga

kellel iptvga vahepeal kole kiiruselangus tekkinud siis helistage helpi, "baaside korrastamine" lõi osadel ühendustel kiirusepiirangud peale mida niisama näha ei ole...
tagasi üles
Pailaps
HV Guru

sõnum 27.11.2007 01:27:20 vasta tsitaadiga

Sellise probleemi puhul helpdeski ei ole mõtet helistada, nad ainult registreerivad pöördumise, mida saab ka teha tugi@elion.ee peale meili saates.

Parem variant , kui telefonitoru otsas rippuda ja lahendust oodata, mida naguinii ei tule paari minuti jooksul.

Ehk, minu soovitus kasutajatele, kellel Internet reaalselt töötab, meilige oma murest.

Aitab koormust jaotada ja ehk kaovad ka 30 minutilised järjekorrad. icon_wink.gif

mks
HV veteran

sõnum 27.11.2007 08:59:50 vasta tsitaadiga

hint: kui järjekorrad on 30 minutit, siis ei ole asi selles, et liiga palju kliente helistab - asi on ikkagi kvaliteedis või teenindajate puuduses või teenindajate oskamatuses probleem kiirelt lahendada...
Kommentaarid: 11 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 9
tagasi üles
Archibald
HV veteran
Archibald

sõnum 27.11.2007 09:37:54 vasta tsitaadiga

mks,
Kust selline info pärit? icon_rolleyes.gif

vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
Pailaps
HV Guru

sõnum 27.11.2007 15:53:16 vasta tsitaadiga

mks kirjutas:
hint: kui järjekorrad on 30 minutit, siis ei ole asi selles, et liiga palju kliente helistab - asi on ikkagi kvaliteedis või teenindajate puuduses või teenindajate oskamatuses probleem kiirelt lahendada...

mks, ma teen sulle heameelega tuuri töökohal kui soovid edaspidist karjääri kunagi elionis jätkata.
Meil on alati vaja oskuslikke inimesi, kes oskavad probleeme telefoni teel lahendada.
Võrreldes tavalise itimehega, kes käib kohapeal, on see tööklass hulga raskem.
Pead olema sõnaotses mõttes omama selgeltnägija võimeid.

Päevas siseneb circa 3000-5000 kõnet. Keskmine kõne pikkus on ca 3-5 minutit. Lühemalt ei saa, kuna siis kannatab kõne kvaliteet.

Seega minu kaval idee oli suunata osa koormust osakonnale, mis omab hetkeressurssi rohkem.
Sellega väheneb pealetulevate kõnede arv ja kvaliteet tõuseb. thumbs_up.gif

Päikest beer_yum.gif

tahanteada
Lõuapoolik
Lõuapoolik

sõnum 27.11.2007 16:00:36 vasta tsitaadiga

Pailaps: HelpDeski kiirust saaks Elion ka niisama tõsta - et kui mul on spetsiifiline küsimus, siis suunatakse mind kohe ühendusse Proffiga, mitte et ma pean HelpDeski Neiuga 5-10 minutit vaidlema, et ka kas ühendab või ei ühenda.
Ja siis otsib pool tundi taga, kellega ühendada..

On ka sellist seika olnud, et - kõigepealt Neiu, kes raudkindlalt väidab, et teab ise vastust. Kuna ag ei tea, siis vastab solvunult, aga kindlast - et tema kellegagi ei ühenda!
Siis uuesti helistades - järgmine Neiu - see siis ei vaidle, vaid ühendab...

Ja siis spetsialist annab mulle a 1-2 minutiga vastuse...

-------------------------------------------

Mis aga maili puutub, siis tavaliselt laekub vastusmail alles kusagil järgmisel päeval - minul küll pole aega alati nii kaua oodata.
Ja tihti ei sisalda mail sugugi seda teemavastust - ehk siis tuleb mitme maililist kirjavahetust pidada icon_biggrin.gif

Aga edu Elionile - lootes, et järgmises töötajate otsikuulutustes ostitakse HelpDeski Proffe, mitte asjaarmastajaid...
Kommentaarid: 284 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 11 :: 211
tagasi üles
Max Powers

sõnum 27.11.2007 16:06:05 vasta tsitaadiga

tsitaat:

HelpDeski Proffe, mitte asjaarmastajaid...

Kust sa need profid mõtled leida?
Ma usun, et üldiselt teeb Elioni 1st line päris normaalset tööd. icon_rolleyes.gif
Loomulikult ei ole ma kursis kui suur % callidest 2nd line´le edastatakse
Kommentaarid: 215 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 3 :: 2 :: 182
tagasi üles
Betamax
HV Guru
Betamax

sõnum 27.11.2007 16:06:50 vasta tsitaadiga

Kes üldse on Helpdeski proff? Milliste tunnuste/omaduste järgi seda vaadatakse?
Kommentaarid: 751 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 1 :: 564
tagasi üles
m6mm
HV kasutaja

sõnum 27.11.2007 16:07:38 vasta tsitaadiga

indrekp, mul lõi see packetlossi peale.. reporditud reedel, siiamaani keegi ühendust võtnud pole

ndk, hea küsimus. olen kuulnud, et üks tegelane, keda ma kõige suuremaks spetsialistiks arvutite / interneti osas ei tea, töötab nt 2nd line-s. järelikult pole ka 2nd line profid, vaid pigem mingi "tean asjast rohkem kui see mis brozhüüris kirjas oli" teema. õiged profid ilmselt on kuskil 10s line

viimati muutis m6mm 27.11.2007 16:10:33, muudetud 1 kord
Kommentaarid: 35 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 34
tagasi üles
Pailaps
HV Guru

sõnum 27.11.2007 16:09:54 vasta tsitaadiga

jah, kahjuks kõik tahanteada-d ühendatakse mulle, selle asemel , et ma saaks oma tööd teha ja inimesi aidata.

Tahanteada, mõtle nüüd, mis juhtuks , kui kõik kliendid hakkaksid nõudma spetsialistiga ühendamist?

Kahjuks sa ei mõista, mis on esimese helpdeski taseme põhimõte.

Archibald
HV veteran
Archibald

sõnum 27.11.2007 16:18:34 vasta tsitaadiga

Tahaks kuulata mõnda näidisküsimust härra Tahanteada poolt, millele otsiti vastust 30 minutit ja suunati mega proffile edasi thumbs_up.gif
indrpo
HV Guru

sõnum 27.11.2007 21:36:49 vasta tsitaadiga

tahanteada,
ona ka üks nendest meestest kes arvab, et tema peaks probleeme Elioniga lausa Valdur Laid'i tasemel rääkima icon_biggrin.gif või, et meil otse bosside bossile ning kõik saab lahendatud icon_smile.gif

Kahjuks on ikkagi nii, et Elion tõesti ei võta tööle a'la 30k palka nõudvat Administraatorit helpdeski kohale, et kliendile seletada kuidas uuesti oma võrgukaart "enable"da. Sellega saavad väga hästi hakkama ka natuke madalama profiiliga spetsialistid.
Kui tahanteada sugustel on pidevalt mingid "spetsiifilised" küsimused ja probleemid siis ei peagi helpdesk jumal olema ja seda kohe laest vastama vaid edastab probleemi vastavatele isikutele, olgu see siis IT tehnik kes kohale lendab või Admin kes pordi vms. konfiguratsioone uurib. Kui nõutakse kedagi targemat siis VÕIBOLLA ka mõnikord kõne suunatakse, kuid arvestage ise, et segate sel juhul teiste klientide probleemide lahendamist mis tähendabki jällegi viivitust. MITTE ÜKSKI probleem ei saa haihtuda, jälg on alati maas, kõnesid salvestatakse, maile loetakse jne... See miks vahel mail hilineb on jällegi vastuvõtja pädevuses, kuna maile on palju edastab vastuvõtja selle vastava osakonna inimestele, sealt võib meil nii mitme inimese käest läbi käia ning kõik see võtabki aega.
Kui nõuate Eurokvaliteeti siis olge ka Eurooplased (st. ärge sõimake kõiki koguaeg maapõhja vaid olge mõistvad)
tagasi üles
dellu
Kreisi kasutaja

sõnum 27.11.2007 23:25:55 vasta tsitaadiga

thumbs_up.gif indrekp
Väga õige tekst. Oraganisatsioonis kus ise tööl ka ITIL juurutamise ja tööprotsesside ümberkaardistamine toimunud/toimumas ja väga raske on saada esimest taset tööle, kui kõik on siiani personaalselt harjunud otse helistama. Tihtipeale siis see kes korra aidanud konkreetset inimest, peab nüüd edaspidi kõiges aitama, olgu siis probleem riistvara, võrk või hoopis infosüsteem (eriti spetsiifiline teema).
Tahanteada, kas sa poes lähed ka kassajärjekorras esimeseks ja ütled, et mul pole küll siin teie ülejäänud jobude järgi aega oodata? Just praegu ju sa nii teed nõudes otse ühendamist. Tal on oma tööd pooleli ja nüüd peab ta sinuga hakkama tegema ja teised kliendid ootavad? Kui sul on konkreetselt defineeritud küsimus, siis esmasel võimalusel sind aidatakse ja kui hakkama ei saa pannakse see kirja. See sama "telefonineiu" näeb ka spetsialistide koormust ja ta (või süsteem) leiab sulle spetsialisti kes on kõige vähem koormatud. Su mure pannakse kirja ja edastatakse talle. Suulisel ühendamisel võib ta sulle lubada, jah ma kontrollin su muret. Siis lõpetab oma pooleliolnud töö ja juba on sinu mure ununenud. Nüüd ei ole seda kirjas ka ja siis oled sa pärast vihane, et vastust ei saanud.
Ja nagu ka eelpool mainiti, siis tõesti üks mure võib rännata ka mitme spetsialisti vahel. Iga suuliselt edasi antud probleem on infokadu inimesele, kes ei pruugi teemat vallata. Seega usun mina, et kõige kindlam variant on alati e-mail, sest see läheb ka 1:1 edasi enamasti kuskile süsteemi. Kui see lõpuks õige inimeseni jõuab, siis ei ole seal ka infokadusid. Samuti võib mõnigi tegevus nõuda kinnitusi kuskilt osakonnajuhatajalt jne. Ka seetõttu võib tegevus venida. Sellises firmas nagu Elion on kindlasti SLA-d (Service Level Agreement - ehk vaata oma lepingust mis aja jooksul Elion su vigadele/muredele peab reageerima ja likvideerima, NB! need on erinevad asjad) paigas ja vastavalt selle ka toimetatakse. Usun, et Tahanteada näol on tegemist erakliendiga ja vast paari tööpäeva ringis on seal minimaalne likvideerimine. Elion on kindlasti nõus sulle ka pakkuma 1h reageerimist ja 2h likvideerimist 24x7, aga ma arvan et sa ei taha seda kuumakset teada. Nii et lepi teenusega mida sa täna selle raha eest saad või sõlmi enda nõudmistele vastav leping icon_smile.gif.

tagasi üles
mks
HV veteran

sõnum 28.11.2007 00:45:57 vasta tsitaadiga

Pailaps kirjutas:
mks kirjutas:

mks, ma teen sulle heameelega tuuri töökohal kui soovid edaspidist karjääri kunagi elionis jätkata.
Meil on alati vaja oskuslikke inimesi, kes oskavad probleeme telefoni teel lahendada.
Võrreldes tavalise itimehega, kes käib kohapeal, on see tööklass hulga raskem.
Pead olema sõnaotses mõttes omama selgeltnägija võimeid.

Päevas siseneb circa 3000-5000 kõnet. Keskmine kõne pikkus on ca 3-5 minutit. Lühemalt ei saa, kuna siis kannatab kõne kvaliteet.
Seega minu kaval idee oli suunata osa koormust osakonnale, mis omab hetkeressurssi rohkem.
Sellega väheneb pealetulevate kõnede arv ja kvaliteet tõuseb. thumbs_up.gif

Päikest beer_yum.gif

Elion ei taha mind, mul haridust liiga vähe ja vene keele oskus enam kui puudulik... samas üks rahvusvaheline firma võttis mind hea meelega oma supporti, tehnilise poole peale tööle... icon_razz.gif

Üsna mitmed tuttavad kurdavad, et nad üritavad helpdeskineiule korduvalt (loe: vähemalt kolm korda) öelda, et ruuteri restart ja vooluvõrgust väljavõtmine, minut ootamine ja tagasi vooluvõrku panek ei aita... aga neiukene palub ikka sedasama teha... tuleb meelde üks konkreetsem intsident, kus seadistasin oma tuttavale küll tavalist kodulahendust ilma DTVta (oli vist aastake tagasi)... dsl tuluke hakkab modemil vilkuma, korraks jääb põlema ja siis kustub... ja see jääbki korduma... küll see neiuke seal otsas küsis mult vähemalt viis korda üle, kas ikka on restart tehtud ja juhtmed korralikult sees... üks kord kontrollisin üle kõik, edasistele küsimustele vastasin juba automaatselt jah, enne kui ta lõpuks nõustus mure tehnikule edastama... ja selgus, et oligi kuskil jaamas viga...

kuigi ma ise suhtlen elioniga ühe väikese ärikliendi esindajana, olen ka pigem praktiseerinud meilimist (ka üle oma mobiili on üks kord kiri saadetud). samas kui tehnikute tööjärjekord nii või naa pikk on, siis meilisaatmine seda ei kiirenda...

ehk hästi lühidalt eelnev tekst neile, kes lugeda ei viitsi: siiani on muutumatu fakt see, et telefonitoe järjekorrad on liiga pikad, olgu see põhjustatud siis millestiganes icon_biggrin.gif siinkohal lingiks ka oma teise tööandja blogis ilmunud postituse Elioni helpdeski suunal: http://vurle.blogspot.com/2007/10/virin-paremat-klienditeenindust-tahaks.html ja ka novembrikuu ajakirjas Digi oli samalt autorit kolumn "Elioni klienditoe välimääraja" mis üsna humoorikalt kitsaskohtadele viitas icon_razz.gif Ning blogipuult leiab veel ühe huvitava postituse dTV suunal: http://laborihiir.blogspot.com/2007/11/elion-palka-mind-teenindajaks.html

ehk siis helpdeskis on midagi natuke liiga valesti icon_razz.gif (loodan, et eelneva jutuga kellegi tundeid ei riivanud).

P.S. - teema on digiTV teemaga vägagi seotud, sest kahtlustan, et enamik dTV kasutajaid on vähemalt korra helpdeskiga suhelnud icon_razz.gif
tagasi üles
WäntWõll
make.believe
WäntWõll

sõnum 28.11.2007 01:36:59 vasta tsitaadiga

tsitaat:

P.S. - teema on digiTV teemaga vägagi seotud, sest kahtlustan, et enamik dTV kasutajaid on vähemalt korra helpdeskiga suhelnud

Kusjuures nope icon_razz.gif
Aga enamik on suhteline arv kasutajatest beer_yum.gif
Kommentaarid: 374 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 2 :: 300
tagasi üles
Pailaps
HV Guru

sõnum 28.11.2007 01:41:19 vasta tsitaadiga

kirjutasin pika jutu maha , kuid kustutasin, ei viitsi kommenteerida enam icon_biggrin.gif

mks , kui sa mulle õlut teed, siis räägin mõnikord pikemalt eks laua taga icon_wink.gif

mks
HV veteran

sõnum 28.11.2007 10:25:26 vasta tsitaadiga

Pailaps kirjutas:
kirjutasin pika jutu maha , kuid kustutasin, ei viitsi kommenteerida enam icon_biggrin.gif

mks , kui sa mulle õlut teed, siis räägin mõnikord pikemalt eks laua taga icon_wink.gif

seda võib kunagi järgmisel aastal vaadata, selle aasta graafik on mul väga sujuvalt täis tiksunud icon_razz.gif
tagasi üles
indrpo
HV Guru

sõnum 28.11.2007 11:18:59 vasta tsitaadiga

ma ei saa teile näidata helpdeski kõnede graafikut koormuse suhtes kuid ütleme ausalt, kasutan helpdeski abi iga päev, kõne ooteaeg on 10-20sek, probleemi lahendamine võtab kuni 1minut. Võibolla on see sellepärast, et kasutan seda enamasti päeval, võibolla on aga teie probleem hoopis selles, et helistate siis kui on tekkinud üldine või suuremahuline rike, ehk minutiga võib suur hulk kliente ennast HD järjekorda võtta kui üldise vea tõttu üle eesti pilt ruutu viskab icon_biggrin.gif
Fakt jällegi see, et Elion jälgib kõnede koormust üsna täpselt, rakendab inimesi tööle vastavalt vajadusele.
tagasi üles
Archibald
HV veteran
Archibald

sõnum 28.11.2007 12:05:10 vasta tsitaadiga

Kõik firmad on ebakompetentsed teenuste toe poolt! Jah, STV jama, Elion jama, Starman jama jne. Kui kukub mingi terve Lasnamäe maha, siis parem ära üritagi helistada teh. toe esimest paar tundi icon_smile.gif
Kui oled piisavalt kompetentne, siis teed selgeks, et viga ei ole sinu arvutis-seadmes ja kui ei saa liinile näiteks 5 minutiga, siis on selge, et miskit üldist. Üldiseid rikke monitooritakse ja sellest, et just Sina helistad ja karjud kõikide peale ei aita sugugi mitte kiiremas korras probleemi lahendada icon_wink.gif Ükski firma ei venita probleemide lahendusega, lihtsalt kõik sõltub veast ja mis ajaga selle rikke kõrvaldamiseks võib minna.
Oleme kannatlikud, kes ei ole, see võtab SLA lepingu ja Backup ühenduse icon_wink.gif

P.S. Praegu proovisin just enda autot hooldusele kirja panna. Ja hoho, kolmes kohas öeldi "3 nädala pärast +- 1 nädal". Kui ma küsisin "ehk saaks veits varem?", vastuseks sain "näed, kui ei meeldi, vaata seal on teine hooldusekeskus, mine proovi sealt thumbs_up.gif ". Ja nagu teada on, siis autoremondi töötund ka praeguseks kõige odavamas garažiis alates 300 eeku/tund. Aga jah, mul küll ei tekkinud soovi vinguda, ega sellega ei aita midagi kaasa. Miks siis TV ja interneti kliendid on nii kannatamatu?

m6mm
HV kasutaja

sõnum 28.11.2007 18:42:56 vasta tsitaadiga

indrekp, oskad ehk seletada kahte asja: a) miks mulle helistab tehnilisest toest mingi inimene, kelle emakeel on silmnähtavalt MITTE eesti keel, ja kellel on juba raskusi minu elementaarsest jutust aru saamisegagi? b) MIKS läheb mingi elionipoolse pasa likvideerimisega rohkem kui nädal?
3 tööpäeva ainuüksi, et ühendust võtta ja mulle telefonis öelda, et "meie poolt on kõik ok" (kusjuures ma saan aru, et kogu tegevus mis selle 3 päevaga tehti oli minu koduruuteri / -jaama pingimine?), kuigi on sama silmnähtav, et tegelikult POLE. ja siis alles tehnikuni asi forwardida, see tehnik helistab kunagi homme õhtul nagunii v ülehomme hommikul ja asi venib sujuvalt 2 nädala peale. kusjuures mis ei garanteeri samuti lahendust.

gg @ elion & odav tööjõud

mul peaks ju olema õigus nõuda osa rahast tagasi, sest elion ei suuda pakkuda seda, mille eest ma maksan pikema kui nädalapikkuse perioodi vältel.

ps. kui kedagi huvitab, siis PL + 1/8 normaalkiirusest (ALATES eelmisest teisipäevast kui elioni midagi (kuuldavasti sisevõrk) katki oli) korras liiniparameetritega on ikka parajalt perses, et see minu toimetamisi häiriks
tagasi üles
indrpo
HV Guru

sõnum 28.11.2007 22:24:06 vasta tsitaadiga

tsitaat:

mul peaks ju olema õigus nõuda osa rahast tagasi, sest elion ei suuda pakkuda seda, mille eest ma maksan pikema kui nädalapikkuse perioodi vältel.
ps. kui kedagi huvitab, siis PL + 1/8 normaalkiirusest (ALATES eelmisest teisipäevast kui elioni midagi (kuuldavasti sisevõrk) katki oli) korras liiniparameetritega on ikka parajalt piixus, et see minu toimetamisi häiriks

raha saad sa tagasi alates rikkesse teatamisest kuni lahenduse leidmiseni aja eest, ja seda, usu või mitte, lausa ilma nõudmata. kui riket ei eksisteeri, nagu näiteks kuni 12Mbit/s paketis saad kätte vastavalt, 1 või 2Mbit/s siis ei saa sa mingit raha. samas on probleem siiski olemas, vastavalt lepingule ei pea sul küll üle 2Mbit/s kiirust tulema kuid teoreetiliselt peaks rohkem tulema, saada mulle PS. kliendi nimi ja lahendan asja homme hommikul ära icon_wink.gif
tagasi üles
tahanteada
Lõuapoolik
Lõuapoolik

sõnum 28.11.2007 22:40:45 vasta tsitaadiga

indrekp: Sulle väike küsimus siitpoolt lisaks:
Et kas Raplas, Lõuna tänava kandis töötab Elioni moodne 2-teleri toega Digi-TV.

Tuttav küsis ja ma pole Elionist mailidele veel senini vastust saanud, et kas töötab või mitte. Olgugi et juba ammu-ammu lubati mailile vastata.

Thänks.
tagasi üles
ZaHooR
HV vaatleja

sõnum 29.11.2007 00:17:29 vasta tsitaadiga

Kuidas täpselt käib see portide avamine e-teeninduse kaudu? Ma sain just uue neti ja pordid on kinni ning ei leia sealt e-teenindusest küll võimalus nende avamiseks.
tagasi üles
Pailaps
HV Guru

sõnum 29.11.2007 00:29:43 vasta tsitaadiga

tahanteada, lõuna tänava kandis elab minu vanaema ämm, aga mis aastal kojamees ära suri?
noonius
HV kasutaja
noonius

sõnum 29.11.2007 00:34:28 vasta tsitaadiga

ZaHooR kirjutas:
Kuidas täpselt käib see portide avamine e-teeninduse kaudu? Ma sain just uue neti ja pordid on kinni ning ei leia sealt e-teenindusest küll võimalus nende avamiseks.

mina tegin seda "Sinu tooted" alt. Seal peaks olema tooteks "kodulahendus". Paar päeva võttis aega, kui too sinna ilmus.

tagasi üles
Pailaps
HV Guru

sõnum 29.11.2007 00:35:27 vasta tsitaadiga

m6mm kirjutas:
indrekp, oskad ehk seletada kahte asja: a) miks mulle helistab tehnilisest toest mingi inimene, kelle emakeel on silmnähtavalt MITTE eesti keel, ja kellel on juba raskusi minu elementaarsest jutust aru saamisegagi? b) MIKS läheb mingi elionipoolse pasa likvideerimisega rohkem kui nädal?
3 tööpäeva ainuüksi, et ühendust võtta ja mulle telefonis öelda, et "meie poolt on kõik ok" (kusjuures ma saan aru, et kogu tegevus mis selle 3 päevaga tehti oli minu koduruuteri / -jaama pingimine?), kuigi on sama silmnähtav, et tegelikult POLE. ja siis alles tehnikuni asi forwardida, see tehnik helistab kunagi homme õhtul nagunii v ülehomme hommikul ja asi venib sujuvalt 2 nädala peale. kusjuures mis ei garanteeri samuti lahendust.

gg @ elion & odav tööjõud

ps. kui kedagi huvitab, siis PL + 1/8 normaalkiirusest (ALATES eelmisest teisipäevast kui elioni midagi (kuuldavasti sisevõrk) katki oli) korras liiniparameetritega on ikka parajalt <b>piixus</b>, et see minu toimetamisi häiriks

m6mm, olen eesti nimega eestivenelane ja ma luban pühalikult, et ma ei helista sulle icon_smile.gif
loodan, et see aitab natukene...

indrpo
HV Guru

sõnum 29.11.2007 01:37:27 vasta tsitaadiga

tahanteada kirjutas:
Tuttav küsis ja ma pole Elionist mailidele veel senini vastust saanud, et kas töötab või mitte. Olgugi et juba ammu-ammu lubati mailile vastata.
Thänks.

misajast meiliga selgitust tehakse, kui tuttav tahab siis tellib, siis tehnik selgitab kas saab või mitte, vastus tuleb siis paari päevaga ning samas läheb see kohe käiku ka.
linnas tädi saadab su meili kohalikule juhile uurimiseks kuid sellist spämmi on ju terve postkast täis, nii läheb väääga kaua...
kui minu arvamust küsid siis kindel ei ole, liinid on seal nii ja naa, oleneb konkreetse kliendi liiniparameetritest.
tagasi üles
Archibald
HV veteran
Archibald

sõnum 29.11.2007 10:18:13 vasta tsitaadiga

m6mm,
Kui rikke on Elioni poolne ja pole suudetud likvideerida järgmise tööpäeva lõpuks, siis saad automaatselt tagasiarvestust. icon_rolleyes.gif

Ja õigus esitada pretensiooni on alati, omaette kas ta on põhjendatud või mitte icon_wink.gif

darkside
HV veteran
darkside

sõnum 29.11.2007 10:25:19 vasta tsitaadiga

indrekp kirjutas:
tahanteada kirjutas:
Thänks.

misajast meiliga selgitust tehakse, kui tuttav tahab siis tellib, siis tehnik selgitab kas saab või mitte, vastus tuleb siis paari päevaga ning samas läheb see kohe käiku ka.
linnas tädi saadab su meili kohalikule juhile uurimiseks kuid sellist spämmi on ju terve postkast täis, nii läheb väääga kaua...
kui minu arvamust küsid siis kindel ei ole, liinid on seal nii ja naa, oleneb konkreetse kliendi liiniparameetritest.

lõuna tänaval peaks korrusmaja ka olema icon_rolleyes.gif
Kommentaarid: 72 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 71
tagasi üles
tahanteada
Lõuapoolik
Lõuapoolik

sõnum 29.11.2007 10:40:11 vasta tsitaadiga

darkside: Mu tuttav on tava-ADSL-i 2 megase kodupaketi kasutaja 8)

indrekp: Mul pole vaja teada, kas DigiTV-d saab icon_biggrin.gif Vaid mind huvitab, kas Raplas on juba tööle pandud DigiTV uudne laiendus, mis võimaldab korraga kasutusele võtta 2 digibiksi koos 2-e teleriga icon_wink.gif
tagasi üles
darkside
HV veteran
darkside

sõnum 29.11.2007 11:34:04 vasta tsitaadiga

tahanteada kirjutas:
darkside: Mu tuttav on tava-ADSL-i 2 megase kodupaketi kasutaja 8)

indrekp: Mul pole vaja teada, kas DigiTV-d saab icon_biggrin.gif Vaid mind huvitab, kas Raplas on juba tööle pandud DigiTV uudne laiendus, mis võimaldab korraga kasutusele võtta 2 digibiksi koos 2-e teleriga icon_wink.gif

las uurib korrusmaja võimalust icon_wink.gif soodsam ja võimalusel ka kiirem thumbs_up.gif
kui sa veel ei tea siis jaamad on kõik uuendatud, lihtsalt liinivõimsusest oleneb...
Kommentaarid: 72 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 71
tagasi üles
Betamax
HV Guru
Betamax

sõnum 29.11.2007 12:20:34 vasta tsitaadiga

indrekp kirjutas:
tahanteada,
ona ka üks nendest meestest kes arvab, et tema peaks probleeme Elioniga lausa Valdur Laid'i tasemel rääkima icon_biggrin.gif või, et meil otse bosside bossile ning kõik saab lahendatud icon_smile.gif

Kahjuks on ikkagi nii, et Elion tõesti ei võta tööle a'la 30k palka nõudvat Administraatorit helpdeski kohale, et kliendile seletada kuidas uuesti oma võrgukaart "enable"da. Sellega saavad väga hästi hakkama ka natuke madalama profiiliga spetsialistid.
Kui tahanteada sugustel on pidevalt mingid "spetsiifilised" küsimused ja probleemid siis ei peagi helpdesk jumal olema ja seda kohe laest vastama vaid edastab probleemi vastavatele isikutele, olgu see siis IT tehnik kes kohale lendab või Admin kes pordi vms. konfiguratsioone uurib. Kui nõutakse kedagi targemat siis VÕIBOLLA ka mõnikord kõne suunatakse, kuid arvestage ise, et segate sel juhul teiste klientide probleemide lahendamist mis tähendabki jällegi viivitust. MITTE ÜKSKI probleem ei saa haihtuda, jälg on alati maas, kõnesid salvestatakse, maile loetakse jne... See miks vahel mail hilineb on jällegi vastuvõtja pädevuses, kuna maile on palju edastab vastuvõtja selle vastava osakonna inimestele, sealt võib meil nii mitme inimese käest läbi käia ning kõik see võtabki aega.
Kui nõuate Eurokvaliteeti siis olge ka Eurooplased (st. ärge sõimake kõiki koguaeg maapõhja vaid olge mõistvad)

Archibald kirjutas:
Kõik firmad on ebakompetentsed teenuste toe poolt! Jah, STV jama, Elion jama, Starman jama jne. Kui kukub mingi terve Lasnamäe maha, siis parem ära üritagi helistada teh. toe esimest paar tundi icon_smile.gif
Kui oled piisavalt kompetentne, siis teed selgeks, et viga ei ole sinu arvutis-seadmes ja kui ei saa liinile näiteks 5 minutiga, siis on selge, et miskit üldist. Üldiseid rikke monitooritakse ja sellest, et just Sina helistad ja karjud kõikide peale ei aita sugugi mitte kiiremas korras probleemi lahendada icon_wink.gif Ükski firma ei venita probleemide lahendusega, lihtsalt kõik sõltub veast ja mis ajaga selle rikke kõrvaldamiseks võib minna.
Oleme kannatlikud, kes ei ole, see võtab SLA lepingu ja Backup ühenduse icon_wink.gif

P.S. Praegu proovisin just enda autot hooldusele kirja panna. Ja hoho, kolmes kohas öeldi "3 nädala pärast +- 1 nädal". Kui ma küsisin "ehk saaks veits varem?", vastuseks sain "näed, kui ei meeldi, vaata seal on teine hooldusekeskus, mine proovi sealt thumbs_up.gif ". Ja nagu teada on, siis autoremondi töötund ka praeguseks kõige odavamas gara&#382;iis alates 300 eeku/tund. Aga jah, mul küll ei tekkinud soovi vinguda, ega sellega ei aita midagi kaasa. Miks siis TV ja interneti kliendid on nii kannatamatu?

Word. Tihti arvatakse, et klienditeenindaja on jumal ja mõistab probleemi poolelt sõnalt, kui mitte lausa mõtteid lugeda. Lisaks arvatakse, et klienditeenindaja sõimamine lahendab probleemi. Olen ise kokku puutunud inimestega, kes selle asemel, et rahulikult asja võtta ja normaalselt selgitada/rääkida, arvavad, et kõige targem lahendus on "No nüüd ma helistan neile ja sõiman neid, et nad liigutama hakkaksid." Nagu see asja muudaks.

Eile oli probleem ühes korrusmaja netti kasutavas korteris. Alguses arvasin, et arvuti viga, kuna selgitati, et arvuti on aeglane, aga arvuti oli korras (internetiühenduse aeglus kvalifitseerub paljudel ka arvuti aegluse alla). Siis helistasingi Elioni klienditeenindusele. Ootasin küll kuskil 4-5 minutit, aga lõpuks sain ikkagi kellegi toru otsa. Vahet pole - selle ajal sain televiisorit vaadata. Igatahes, erinevate lehekülgede ping oli normis ja packet loss oli samuti 0%, aga lehekülgi avas üliaeglaselt. Paluti teha ruuter.ee'ga test, mis klienditeenindaja sõnul viitas probleemile, kuna tulemus oli liiga nõrk. Teave edastati tehnikule ja tänase päeva jooksul helistatakse kliendile ja loodetavasti saab asi korda. Miks mind sinna oli üldse vaja lõppkokkuvõttes? Kuna klient ei suutnud probleemi selgelt sõnastada esimesel helistamisel, mistõttu klienditeenindaja arvas, et asi võib olla arvutis - ega nemad ju kliendi arvutit ei näe ja kui neile helistatakse, et "Kuulge, mul nett on aeglane või ei tööta - tehke korda", siis pole ka ime, kui soovitud lahendus probleemile jääb leidmata.

Kommentaarid: 751 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 1 :: 564
tagasi üles
Archibald
HV veteran
Archibald

sõnum 29.11.2007 13:16:54 vasta tsitaadiga

ndk,
Sõnastus ongi kõige suurem probleem.

Mulle meeldib väga autode peal näiteid tuua. Tuleb klient autosalongi: "ma maksan teile poolmiljoni eesti krooni, mille eest ma maksan!?!??! Kähku rsk õpetage mind sõitma või ma kirjutan pretensiooni!".
Keegi vist ei tee niiviisi? Aga mis vahet siin on, kas Teie saate ruuteri näiteks endale või autot? Kas Autosalong või Elioni/STV/Starman on kohustatud teid õpetama kasutada seadmed, kui kasutusjuhendis on info etteantud? Miks keegi ei virise, kui makstakse auto tehnilisehoolduse/remondi eest küsitakse kümnendaid tuhandeid, makstakse ja kui arvuti "väike asi", siis keegi ei raatsi tehnikule midagi maksta. Aga kui see on nii "väike ja lihtne" asi, siis tehke korda ise icon_razz.gif

m6mm
HV kasutaja

sõnum 29.11.2007 14:35:37 vasta tsitaadiga

indrekp, aitäh pakkumise eest, probleem lahendati täna keskpäevaks ära
Archibald, nojah, aga kas see kui probleemi "tuvastatakse" 4 päeva ja siis lõpuks 5 minutiga ära parandatakse ka selle alla kuulub?

millega ma tahtsin jõuda järgmise asjani, et praktikas kulus 3 tööpäeva (5 reaalselt päeva), et rike edastada tehnikuni, kes elioni poolselt asja u 10 minutilise tööga ära fixis. lahedad suhted ajakulule...
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   See teema on lukus, sa ei saa siin muuta postitusi või vastata teemale! Hinnavaatlus »  Arvutifirmade, sidefirmade, logistikafirmade ja tootjate foorum »  Elion mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 18, 19, 20 ... 116, 117, 118  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.