|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
| Vista või XP? |
| Vista |
|
31% |
[ 193 ] |
| XP |
|
57% |
[ 350 ] |
| Ei kumbki |
|
10% |
[ 64 ] |
|
| hääli kokku : 607 |
|
| autor |
|
Auron
HV Guru

|
15.11.2007 11:36:22
|
|
|
| vladimir kirjutas: |
| Samas isegi kõige elementaarsem Vasara lukk tagab selle, et iga uudishimulik sulle tuppa ronida ei saa. Kes on võtnud nõuks sulle tuppa sisse murda, saab sisse niikuinii. |
Oled sa niiväga kindel, et kui sellel suvalisel uudishimulikul on piiramatult aega tegelda ja vajadusel ennast lukkude valdkonnas täiendada siis ka ei saa? Suvaline keskmine arvutikasutaja ei kujuta üldse ettegi mismoodi mingi müstilise 9cv67df9v79fv7dc9v70xcv7x9c8 pläplä kaudu saaks kuidagi minna ja palju paha teha. Selleks peab kõigepealt asjast jagama.
|
|
| Kommentaarid: 156 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
133 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Magic
HV Guru

|
15.11.2007 14:43:51
|
|
|
| XP ikka... Vista paras jama veel.
|
|
| Kommentaarid: 235 loe/lisa |
   |
201 |
|
| tagasi üles |
|
 |
M8T0
HV Guru
|
15.11.2007 18:05:14
|
|
|
Vista meeldib välimuse poolest aga XP kiirusele ja mugavusele ei saa vastu kuidagi
Niikaua kuni masinas ei ole dx10 kaarti siis vahetama ei hakka - muidu proovind küll .
|
|
| Kommentaarid: 87 loe/lisa |
   |
78 |
|
| tagasi üles |
|
 |
meybo
Kreisi kasutaja

|
20.11.2007 01:50:34
|
|
|
Kokkuvõttes jääb mulle isiklikult siisiki arusaamatuks, kas tõesti üle 2GB RAM ja 2-tuumalise protsessori puhul jääb XP-st vajaka, kuna üle 2GB RAM ei tunnistata ja üks tuum passib jõude? Ja kui see väide peab paika, siis kas ainult 32-bitise XP puhul, või ka 64-bitise?
_________________ www.meybo.ee |
|
| Kommentaarid: 22 loe/lisa |
   |
20 |
|
| tagasi üles |
|
 |
M8T0
HV Guru
|
20.11.2007 10:06:28
|
|
|
| 32bit OS kasutab maksimaalselt 3.25GB ram , vahet pole kas ta on vista või xp ja kahe või enamatuumaline töötab samuti mõlema peal.
|
|
   |
78 |
|
| tagasi üles |
|
 |
XYZ
HV Guru

|
20.11.2007 10:43:09
|
|
|
| InterFace kirjutas: |
| 32bit OS kasutab maksimaalselt 3.25GB ram , vahet pole kas ta on vista või xp ja kahe või enamatuumaline töötab samuti mõlema peal. |
32 bitine opsüss kasutab max 4GB ram, millest ülemine ots on vastavalt reaalsele rauale otse raua enda käes
|
|
| Kommentaarid: 81 loe/lisa |
   |
3 :: |
12 :: |
56 |
|
| tagasi üles |
|
 |
M8T0
HV Guru
|
20.11.2007 11:01:36
|
|
|
| eino 4 lükkad sisse siis näitab ju 3.25 või mis süsteemiga see siis on?
|
|
   |
78 |
|
| tagasi üles |
|
 |
XYZ
HV Guru

|
20.11.2007 11:22:23
|
|
|
| Peamine mis ülaotsast ainult rauapuhvriks eraldatakse on videopuhver ja seetõttu on see mäluosa suurus seotud videokaardi mälumahuga. Paned teise mälumahuga kaardi ja see näidatav osa muutub. Videopuhvrimälu pole loomulikult ainus aga muude seadmete mälutarve on väiksem.
|
|
| Kommentaarid: 81 loe/lisa |
   |
12 :: |
56 |
|
| tagasi üles |
|
 |
vladimir
HV kasutaja

|
20.11.2007 14:46:27
|
|
|
| tsitaat: |
| Turvariskide miinimumini viimine tagab selle, et 99%, kes sissemurdmise nõuks on võtnud, EI saa sisse. |
Kehtib see eelkõige suurte etevõtete, nt. pankade, kohta. Tavakasutaja puhul on see sissesaanute % ühest tunduvalt suurem. Sama kehtib uste puhul - panka ikka 99% murdvarastest märkamatult sisse ei murra, koduuste puhul aga saavad nii mõnedki sihikindlad sisse. Korteri/maja turvauks vähendab riski, aga ei vii seda kunagi sama madalale, kui pangas. Koduvalvesüsteemid on muidugi klass kõrgemal, ja võimaldavad tõesti sissemurdjaid eemal hoida/tabada, aga see oleks juba võrreldav raudvaraliste tulemüüride jms nänniga, mida tavaline arvutikasutaja reeglina ei tarbi (kodus üks arvuti, mis netis istub = puudub vajadus ruuteri järgi). Kurat, tavakasutajal puudub sageli isegi viirusetõrje, mis siin siis tulemüüridest rääkida!
Kui nüüd rääkida opsüsidest, siis Windowsile on MILJONEID viiruseid/usse, MacOS/Linuxile... täpseid numbreid ei tea, aga vähe. Muidugi, süüdi on ka Windowsi laiem levik, kuid ikkagi turvalisuse kohapealt on Linux ja MacOS etemad. Vähemalt senikaua, kuni nad suhteliselt vähelevinud on...
| tsitaat: |
| Oled sa niiväga kindel, et kui sellel suvalisel uudishimulikul on piiramatult aega tegelda ja vajadusel ennast lukkude valdkonnas täiendada siis ka ei saa? |
Siis ei ole see enam suvaline uudishimulik, vaid murdvaras;) Pidasin ikka silmas oportuniste, kes muidu ei vaevu kuhugi nimelt sisse murdma, aga võimalusel panevad küll mõne ripakil asja vaikselt hõlma alla.
|
|
| Kommentaarid: 8 loe/lisa |
   |
1 :: |
7 |
|
| tagasi üles |
|
 |
meybo
Kreisi kasutaja

|
27.11.2007 00:55:20
|
|
|
| 32bit OS kasutab maksimaalselt 3.25GB ram , vahet pole kas ta on vista või xp ja kahe või enamatuumaline töötab samuti mõlema peal. |
Kuid kas 32-bitine XP oskab kahe ja enama tuumaga korralikult toimetada, ehk kasutada vajadusel kõikide tuumade täit võimsust? Või on 32-bitisel Vistal selles suhtes mingisuguseid eeliseid?
|
   |
20 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Auron
HV Guru

|
27.11.2007 10:05:23
|
|
|
| Vistal on mitme tuuma kasutuseks juba nii või teisiti eelised - bittidel pole seal tähtsust.
|
|
   |
133 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Atti
HV kasutaja

|
27.11.2007 14:48:10
|
|
|
| Mitut tuma vai proset oskas kasutada juba NT-4.0. Samas unix ite maailm (millesse kuuluvad ka linuxid, bsd jne.) on mõnikümmend aastat vanem MS opsüsteemidest. Pealegi sellese perekonda kuuluvates arvutites on paljudel juhtudel infot millele on üldse mõtet ligi murda, aga sellegi poolest pole nendele opsõsteemidele õnnestunud efektiivseid viirusi valmis treida ( näitab turvalisuse eelist). Ka opsüsteemi sissemurdmisi (erinevatesse teenustesse nt. sendmail, web jne. ikka murtakse sisse opsüsteemist sõltumata) pole ju teab kui palju. Pealegi enamik selliseid auke parandatakse vabavaras tavaliselt ülikiiresti vastupidi MS Winduse aukudele. Üldiselt kui võimalik, siis ise MS opsüsteeme ei kasuta.
|
|
| Kommentaarid: 4 loe/lisa |
   |
4 |
|
| tagasi üles |
|
 |
lazy
HV vaatleja
|
27.11.2007 15:22:52
|
|
|
| a Vista ikka, kui arvuti kannatab. 4g mälu ja q6600, saab hakkama. 10 pööret ketas võiks ka olla. teisisõnu, vista on tulevik. paljui kehvema konfiga ei soovita.
|
|
| Kommentaarid: 2 loe/lisa |
   |
2 |
|
| tagasi üles |
|
 |
meybo
Kreisi kasutaja

|
27.11.2007 17:12:47
|
|
|
| Auron kirjutas: |
| Vistal on mitme tuuma kasutuseks juba nii või teisiti eelised - bittidel pole seal tähtsust. |
Seda väidetavat eelist on siin teemas vist varemgi mainitud, kuid siiani puudub sellele väitele konkreetne põhjendus.
|
   |
20 |
|
| tagasi üles |
|
 |
HighEnd
HV veteran

|
27.11.2007 17:29:27
|
|
|
| Vista liigub heal arvutil paremini kui xp sama heal arvutil. Olen t2hele pannud et kui xp kokku jookseb siis ei saa midagi teha aga kui vistal mingi programm v6i windooza kokku jookseb siis saab senikaua teiste asjadega tegeleda ei pea ootama kuni mingi programm j2lle t66le hakkab.
|
|
| Kommentaarid: 11 loe/lisa |
   |
10 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Auron
HV Guru

|
27.11.2007 17:33:36
|
|
|
| djstallion kirjutas: |
| Vistal on mitme tuuma kasutuseks juba nii või teisiti eelised - bittidel pole seal tähtsust. |
Seda väidetavat eelist on siin teemas vist varemgi mainitud, kuid siiani puudub sellele väitele konkreetne põhjendus. |
Mis müstiline konkreetne põhjendus? Multitaskmine mitme corega prosel on vista all ikka märkimisväärselt kiirem kui XP all.
|
|
   |
133 |
|
| tagasi üles |
|
 |
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees

|
27.11.2007 17:35:11
|
|
|
Seda väidetavat eelist on siin teemas vist varemgi mainitud, kuid siiani puudub sellele väitele konkreetne põhjendus. |
http://principledtechnologies.com/clients/reports/Microsoft/VistaXPBusResp.pdf
aasta tagasi tehtud. pakun kui see nüüd uuesti teha, siis oleks Vista ülekaal multitaskingus veel parem, kuna vahepeal on palju hotfix-e välja tulnud.
masinad B ja D on seal dual-core prosega, vaadata siis neid tulpasid.
|
|
| Kommentaarid: 373 loe/lisa |
   |
313 |
|
| tagasi üles |
|
 |
ArQ
Kreisi kasutaja

|
27.11.2007 17:36:35
|
|
|
| HighEnd kirjutas: |
| Vista liigub heal arvutil paremini kui xp sama heal arvutil. |
Millel see väide põhineb ja mis tähendab "liigub" ?
_________________ No worries! |
|
   |
22 |
|
| tagasi üles |
|
 |
indu
HV veteran

|
27.11.2007 17:53:57
|
|
|
| Vista liigub heal arvutil paremini kui xp sama heal arvutil. Olen t2hele pannud et kui xp kokku jookseb siis ei saa midagi teha aga kui vistal mingi programm v6i windooza kokku jookseb siis saab senikaua teiste asjadega tegeleda ei pea ootama kuni mingi programm j2lle t66le hakkab. |
ma pole tükk tükk aega näinud et mul xp kokku jookseb. Ja proovisin vista ära ning ütleks et mul on hea arvuti kuid ta ei jookse kiiresti ...
Ja nii öelda "superarvutil" on enamus programmides ja mängudes performance loss vs xp ...
_________________ http://www.lossirestoran.eu/ |
|
| Kommentaarid: 63 loe/lisa |
   |
58 |
|
| tagasi üles |
|
 |
friik1
HV Guru

|
27.11.2007 17:56:37
|
|
|
| Olen Vistat uurinud ja puurinud ja julgen öelda, et XP'le teeb ta silmad ette DualCore ning 2GB RAM puhul. Ning me räägime tavakasutusest, mitte mängimisest. Eks see mällu puhverdamine oma siin suurt osa.
|
|
| Kommentaarid: 197 loe/lisa |
   |
170 |
|
| tagasi üles |
|
 |
HighEnd
HV veteran

|
27.11.2007 18:05:07
|
|
|
indu, olen kasutanud vistat profiili arvutil yle aasta aja ja nüüd panin xp pro peale. XP jookseb umbes kolm korda p2eva jooksul kokku, vistal jooksis vb kord n2dalas kokku kui arvutit mingi r2ige clockiga piinasin vms. näiteks t2na panin kaamerast suure resoga pildid arvutisse. Zoomimise aeg on kohutav ja umbes p2rast iga 4 pildi 6igetpidi keeramist jooksis windooza umbe. Minu jaoks on xpel ainuke + see et ta boodib pisut kiiremini kui vista.
|
|
   |
10 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Magic
HV Guru

|
27.11.2007 18:07:57
|
|
|
Ma ei saa aru kuidas te seda XP'd kokku lasete - suhtkoht võimatu ju
Vista seevastu las areneb veel... ootan SP1 ära, siis vaatan edasi...
|
|
   |
201 |
|
| tagasi üles |
|
 |
indu
HV veteran

|
27.11.2007 18:12:01
|
|
|
indu, olen kasutanud vistat profiili arvutil yle aasta aja ja nüüd panin xp pro peale. XP jookseb umbes kolm korda p2eva jooksul kokku, vistal jooksis vb kord n2dalas kokku kui arvutit mingi r2ige clockiga piinasin vms. näiteks t2na panin kaamerast suure resoga pildid arvutisse. Zoomimise aeg on kohutav ja umbes p2rast iga 4 pildi 6igetpidi keeramist jooksis windooza umbe. Minu jaoks on xpel ainuke + see et ta boodib pisut kiiremini kui vista.  |
See et sul xp kokku 3 korda päevas jooksis on su enda viga ...
| friik1 kirjutas: |
| Olen Vistat uurinud ja puurinud ja julgen öelda, et XP'le teeb ta silmad ette DualCore ning 2GB RAM puhul. Ning me räägime tavakasutusest, mitte mängimisest. Eks see mällu puhverdamine oma siin suurt osa. |
http://www.tomshardware.com/2007/01/29/xp-vs-vista/
vista SP1 pidi asi paranema
aga esimene beta test väitis et saadi 1% performi juurde
edit:sarkasm
_________________ http://www.lossirestoran.eu/
viimati muutis indu 27.11.2007 18:24:38, muudetud 1 kord |
|
   |
58 |
|
| tagasi üles |
|
 |
HighEnd
HV veteran

|
27.11.2007 18:13:57
|
|
|
Magic, vb xp ei toeta pisut uuemat confi, enne installi lasin k6vakettad nulliga. Vanal arvutil on xp sinna ei hakka vistat toppimagi.
Edit. indu, ega vista praegu ka halvasti ei jookse. Palju see 1% ikka juurde annab
|
|
   |
10 |
|
| tagasi üles |
|
 |
friik1
HV Guru

|
27.11.2007 19:55:00
|
|
|
| indu, ma ei pidanud silmas mingeid benchmarke vaid reaalset kogemust. Vanemate masinate peal on XP kiirem, alates DCore ning 2GB RAM hakkab parem ressursside haldus ja mällu puhveradamine (aka SuperFetch) muskleid näitama. Su pakutud test on üsna vana, 10 kuuga on olukord tunduvalt paranenud.
|
|
| Kommentaarid: 197 loe/lisa |
   |
170 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Tomorrow
HV Guru

|
27.11.2007 20:27:51
|
|
|
| Vista liigub heal arvutil paremini kui xp sama heal arvutil. Olen t2hele pannud et kui xp kokku jookseb siis ei saa midagi teha aga kui vistal mingi programm v6i windooza kokku jookseb siis saab senikaua teiste asjadega tegeleda ei pea ootama kuni mingi programm j2lle t66le hakkab. |
Just .XP all põhjustab ühe asja kokkujooksime kogu OS kokkujooksmise.XP-l millegagi probleeme on või mingi ootamatu asi ette tuleb siis on kohe BSOD .Vista all lõpetab lihtsalt konkreetme komponent töötamise ja pakutakse selle automaatset taaskäivitust+ tihtipeale ka arusaaadav selgitus miks antud asi töötamise lõpetas .
Tuli mõned päevad tagasi XP Pro-d kasutada profiilis oleval arvutil...ja sai jälle kinnitust kui pirtsakas XP on :
*Peale seda kui oli failid ära laadinud ja hakkas näitama valikuid kuhu installida jne tuli BSOD .Vista ainult ütles,et ei leia kettaseadmeid ja pakkus Load drivers from CD,USB vms 8) .Asi oli selles,et kumbki OS ei tundnud ära minu SATA DVD kirjutajat mis istus Silicon Image Sil3132 SATALink controlleri otsas mitte tavalises SATA pordis(mul need kaks tohutut GTS-i varjutavad 2 SATA porti ära ja kahes vabas pordis on kettad...seega ainus võimalus on DVD kribajat kasutada controlleri otsas ).Vahe oli selles,et üks OS kukkus kohe BSOD loopima aga teine aitas põhjuse selgeks teha .
*Installima asudes viskas ekraani tühjaks.Install läks taustal edasi aga no kuidas sa nii installid midagi kui sa ei näe mis toimub(clean install bootides):Lahendus oli F5-ga BIOS-i sätted defaulti lasta .Vistal küll samade sätetega probleeme polnud.
*XP peal oli siis vaatasin Device Managerist,et ei tundnud 10-t seadet ära .Vista all oli number 4 .Vista all võttis tänu praktiliselt kohesele võrguühendusele Windows Update kaudu ka ülejäänud 4-le seadmele driverid ja 2 min pärast oli Device Manager küsimärkidest puhas .
*Ei saanud võrkari drivereid paika...pidin käsitsi mässama 15min .Vistal oli netiühendus loodud juba 5 sek peale esmakordset sisselogimist
Minu jaoks pole küll küsimust ka Vista või XP.Vista all the way 8)
_________________ Win11 25H2 upgrade skriptid neile kelle masin ise ei taha 23H2 või 24H2 pealt ennast uuendada: https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?p=11720738#11720738
Youtube lisa vene jama eemaldamiseks: https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?p=11745846#11745846 |
|
| Kommentaarid: 92 loe/lisa |
   |
82 |
|
| tagasi üles |
|
 |
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees

|
27.11.2007 21:53:04
|
|
|
Vista on hea küll jah, aga kui teil ikka XP sinist viskab ja muid veidrusi teeb, on see suure tõenäosusega ikka vigase või valesti konfitud raua probleem, või siis tihend lekib
XP on väga stabiilne ja normaalne masin BSOD-e ei viska
|
|
   |
313 |
|
| tagasi üles |
|
 |
indu
HV veteran

|
27.11.2007 21:58:22
|
|
|
aga aasta pärast sul tomorrow enam driveritega enam nii ei ole
ja ma tahaks väga näha uusi benche kus vista teeb xp'le ära identse configa
Vista pole minu jaoks muu kui ainult soeta kallis riistvara et närve säästa ...
Ning kontorid kus tullakse imehästi toime riistvaraga mis on 5 aastat vana (OS on XP või 2000) , siis tekib küsimus Bill why the hell i need to buy that ...
|
   |
58 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Magic
HV Guru

|
27.11.2007 22:02:03
|
|
|
| Skeptik kirjutas: |
Vista on hea küll jah, aga kui teil ikka XP sinist viskab ja muid veidrusi teeb, on see suure tõenäosusega ikka vigase või valesti konfitud raua probleem, või siis tihend lekib
XP on väga stabiilne ja normaalne masin BSOD-e ei viska |
"XP on väga stabiilne ja normaalne masin BSOD-e ei viska"
Word... aga eks ole tegemist ka sellega, et vähemalt mina olen pool elust arvutitega tegelenud ja väga palju asju tuleb juba vaistuga välja + igasugu jama arvutisse ei osta ja ei installi(kuigi ikka juhtub vahest). nänn, mis ka mängimise ajal taustaks jookseb pole mitte vähene ja teoreetiliselt võiks piiri peal arvuti tööd mõjutada... @3,6GHz jookseb Opera(20 akent+ torrent...see kõik eraldi molu peal). Õnn? arvan, et mitte...
|
|
   |
201 |
|
| tagasi üles |
|
 |
tqz
Kreisi kasutaja

|
27.11.2007 22:07:04
|
|
|
| Ainsad korrad kui mul XP BSOD-e visanud on, on põhjuseks olnud vigane raud. Ei mäletagi millal XP viimati kokku jooksis. Kui mõni programm umbe jookseb, saab selle Task Manageriga kinni panna, Windows töötab ikka edasi.
|
|
| Kommentaarid: 75 loe/lisa |
   |
72 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Tomorrow
HV Guru

|
28.11.2007 00:38:17
|
|
|
Ei kujuta,ette mis mul seal BIOS-s valesti oli konfitud,et installi ajal kogu info ekraanilt ära kadus .Tihendi lekkimise kohta ei oska öelda ...eks inimesed kes mind paremini tunnevad oskavad ehk seda kommenteerida .
| indu kirjutas: |
aga aasta pärast sul tomorrow enam driveritega enam nii ei ole |
Mis moodi pole?.Kui sa räägid XP-st siis vabanda väga aga kui OS mis on väljas olnud juba 4+ aastat aga arvutile peale pannes ei suuda ikka veel 10 seadet identifitseerida siis sorry aga see pole kuigi hea OS .Kui sa räägid Vistast siis tahad öelda,et aasta pärast on Vista DM-s samuti 10 tuvastamata seadet kuna driver support muutub järjest kehvemaks või mis? .Granted mul on enamuses uuem riistavara ja see seletaks ka miks XP vähem sellest ära tunneb kui Vista .
| ja ma tahaks väga näha uusi benche kus vista teeb xp'le ära identse configa |
Aga ma tahaks näha beche kus XP teeb Win2000-le ära identse configa (XP peab suujuures jooksma mitte hilisema kui 2003 aasta raua peal ).Fakt on see,et ilmselt ei juhtu seda niipea.Vastavalt sellele kuidas raudvara areneb tekivad ka featuurid millest Vista oskab kasu lõigata ja sellega ennast benchides XP ees maksma panna .Juba praegu on sellised featuurid nt DX10,Superfetch,Readyboost jne.Küllap kui MS tahaks saaks need ka XP-le nt SP3-ga külge pookida aga seda ei juhtu kuna see nõuaks massiivseid muudatusi XP tööpõhimõtetes + poleks MS-le rahaliselt kasulik .
| Vista pole minu jaoks muu kui ainult soeta kallis riistvara et närve säästa ... |
Odavaima C2D Dual Core prose peaks kasutatult juba kuskil 500-700 krooniga saama(E2xxx seeria oma).2GB DDR2 800Mhz mälu maksab tänasel päeval kriminaalselt odavad 570 krooni nagu siit näha : https://www.hinnavaatlus.ee/products/Arvutiriistvara/M%E4lud/69467/ .Isegi Aero imetlemiseks pole kohati vaja rohkem kui integreeritud graafikakivi ja kõvaketta suhtes käib Vistale ka vana 40GB IDE vint.Seega,et vista hästi jookseks ei pea olema maailma parim raudvara vms .Seda kaevatakse tihtipeale,et Vistast kasulõikamiseks on vaja kahetuumalisi prosesid,2GB mälu jne aga kui jutt nende komponentide hindadele läheb siis pole kaeblejatel äkki enam suurt midagi öelda kuna vastavad asjad on juba nii odavad,et keegi ei hakkaks ju kallimaid ja laos mitteolevaid ühetuumalisi ja 256mb mälupulki ostma .
Ning kontorid kus tullakse imehästi toime riistvaraga mis on 5 aastat vana (OS on XP või 2000) , siis tekib küsimus Bill why the hell i need to buy that ...  |
Sa võrdled nüüd kahte täiesti erinevat asja ...võrdled korporatiivseid firmasid kellede jaoks on oluline,et asjad töötaksid 24/7 ja et tootlikkus oleks hea...ja võrdled ennast kui kodukasutajat kellele on toolikkusest ja 24/7 jooksutamisest ilmselt tähtsamad väljanägemine,mugavus ja multimeedia featuurid .Kui võrrelda siis võiks ikka jääda järgmise kontseptsiooni juurde eks?:
Firma kasutab XP-d vs Firma kasutab Vistat.Küsimus:Miks?
Kodukasutaja kasutab XP-d vs Kodukasutaja kasutab Vistat.Küsimus:Miks?
_________________ Win11 25H2 upgrade skriptid neile kelle masin ise ei taha 23H2 või 24H2 pealt ennast uuendada: https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?p=11720738#11720738
Youtube lisa vene jama eemaldamiseks: https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?p=11745846#11745846 |
|
| Kommentaarid: 92 loe/lisa |
   |
82 |
|
| tagasi üles |
|
 |
CoiL
HV Guru

|
28.11.2007 01:07:21
|
|
|
Sama siin. Pole kordagi veel XPpro niisama lambist BSOD`i visanud! Siiani seda juhtunud ainult klokkimisel
Vista on mõttetu mäluõgard ja tilulilu imo. Nojah eks see 64bit OS ole vast ses suhtes parem uue rauaga mingil määral aga ei näe ühteainsatki põhjust hetkel miks peaksin vista peale panema (olen muidu ära proovinud ja ei meeldi). XP on piisavalt kiire, stabiilne ja väga hea driverite toega imo
|
|
| Kommentaarid: 95 loe/lisa |
   |
83 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Oliverk
HV veteran
|
28.11.2007 01:09:52
|
|
|
| Fakk saage üle oma mälujutust. Mida te selle kasutamaat mäluga teete, imetlete numbrit ja olete endaga rahul?
|
|
| Kommentaarid: 27 loe/lisa |
   |
26 |
|
| tagasi üles |
|
 |
CoiL
HV Guru

|
28.11.2007 01:19:40
|
|
|
| Oliverk kirjutas: |
| Fakk saage üle oma mälujutust. Mida te selle kasutamaat mäluga teete, imetlete numbrit ja olete endaga rahul? |
Fakk pane vähemalt kaks eraldi midi-soft-synthi käima ja mingi 30-40 tracki reaalajas käima ning salvesta samal ajal siis näed mis juhtub... fakk
Kõik oleneb kasutaja vajadustest Minule isiklikult küll ei ole vaja ,et vista mõttetult mälu õgiks oma krdi aerode jms. pa**ga.
|
|
   |
83 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Scart
HV Guru

|
28.11.2007 11:04:05
|
|
|
4GB kvaliteetddr2 maksab 1500.-
Vista jaoks on raha, aga seda raha pole, et tänapäeva astuda?
|
|
| Kommentaarid: 119 loe/lisa |
   |
5 :: |
2 :: |
101 |
|
| tagasi üles |
|
 |
CoiL
HV Guru

|
28.11.2007 11:08:56
|
|
|
| Scart kirjutas: |
4GB kvaliteetddr2 maksab 1500.-
Vista jaoks on raha, aga seda raha pole, et tänapäeva astuda? |
Vista oli prooviks tasuta. Ja ikkagi Vista minule vajalike driverite poolest p*sk
|
|
   |
83 |
|
| tagasi üles |
|
 |
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees

|
|
   |
313 |
|
| tagasi üles |
|
 |
meybo
Kreisi kasutaja

|
28.11.2007 20:02:21
|
|
|
Paraku on nii XP SP3 kui ka Vista SP1 alles arendusjärgus ning antud testi põhjal ei saa kuidagi põhjapanevaid järeldusi teha. See on arendusjärgus MS toodete puhul üsna tavaline, et asjad õgivad võrreldes valmistootega rohkem ressurssi ja on aeglasemad.
Vähemalt XP SP1 -> XP SP2 oli tunda mõningast kiirusekasvu osades operatsioonides.
|
   |
20 |
|
| tagasi üles |
|
 |
erick
HV Guru

|
29.11.2007 11:22:39
|
|
|
| Naljakas lugu jah selle Vistaga, tundub et kõik jookseb seal aeglasemalt, nii mängud kui kontorirakendused. Kuuldes et SP1 ei paranda peaaegu midagi jõudluse osas, tekib veel väiksem tahtmine Vistale kolida.
|
|
| Kommentaarid: 106 loe/lisa |
   |
96 |
|
| tagasi üles |
|
 |
indu
HV veteran

|
29.11.2007 14:23:36
|
|
|
No täna panen 2 ossi peal xp ning vista. Ma tahan näha kes siis oma sokke sööma hakkab kui benchid ära teen
Arvuriks saab olema cd2 6320 ning 2GB rammi.
|
   |
58 |
|
| tagasi üles |
|
 |
CoiL
HV Guru

|
29.11.2007 15:00:28
|
|
|
Keegi ei hakka siin sokke sööma sinu benchide pärast ja Vista sakib endiselt. Siin benche juba küllalt välja toodud.
Vaevalt et sinu omad väga erinevad.
|
|
   |
83 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Auron
HV Guru

|
29.11.2007 15:25:34
|
|
|
| Igast pedemark benchides saab jahh vista all vähem punne.
|
|
   |
133 |
|
| tagasi üles |
|
 |
meybo
Kreisi kasutaja

|
29.11.2007 17:44:36
|
|
|
| Igast pedemark benchides saab jahh vista all vähem punne. |
Aga näiteks "ohvits" avaneb Vista all kiiremini, see on põhiline, eks?
|
   |
20 |
|
| tagasi üles |
|
 |
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees

|
29.11.2007 18:02:51
|
|
|
| Igast pedemark benchides saab jahh vista all vähem punne. |
Aga näiteks "ohvits" avaneb Vista all kiiremini, see on põhiline, eks? |
no igaljuhul kasulikum reaalne arvutikasutamine (programmide avanemised ja kiirus, failide kopeerimine jne.) on nagu tähtsam kui miskid benchid
|
|
   |
313 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Syncmahv
HV Guru

|
29.11.2007 18:05:03
|
|
|
Vista hakkab vaikselt paremaks ja kasutajasõbralikumaks muutuma aga praegu on minujaoks ikka XP parem
Nüüd see SP3 teema ka, et 10% kiirem kui SP2 ja 2 kiirem kui vista
|
|
| Kommentaarid: 108 loe/lisa |
   |
102 |
|
| tagasi üles |
|
 |
inca
HV Guru

|
29.11.2007 22:11:31
|
|
|
Vistal olen täheldanud ühte probleemi, mis mind häirinud on. Ja see on kvaliteetse helitehnika driverite ikaldus. Jäi üks korralik helikaart ette mingi aeg. Aga vistale korralikud draiverid puudusid/olid liiga betad. Nii väga ma seda helikaarti ka ei tahtnud:P
_________________ KASS |
|
| Kommentaarid: 170 loe/lisa |
   |
159 |
|
| tagasi üles |
|
 |
CoiL
HV Guru

|
30.11.2007 14:26:28
|
|
|
| inca kirjutas: |
| Vistal olen täheldanud ühte probleemi, mis mind häirinud on. Ja see on kvaliteetse helitehnika driverite ikaldus. Jäi üks korralik helikaart ette mingi aeg. Aga vistale korralikud draiverid puudusid/olid liiga betad. Nii väga ma seda helikaarti ka ei tahtnud:P |
No kui beta drivud olemas siis võid ju üsnagi kindel olla et vistale tulevad ka "lõppversioon" drivud välja sellele helikale Vähe OT on aga mis helikast jutt muidu? Ise proovisin enda kaardi vistaga ära ja küll mingit vahet ei teinud... heli sama hea Aga jah muusika alal on drivudega vista all igavene kepp
|
|
   |
83 |
|
| tagasi üles |
|
 |
M8T0
HV Guru
|
30.11.2007 15:38:43
|
|
|
| endal SP3 peal ja vähemalt tundub , et hddga seotud asjad on kiiremaks muutunud. kopimine, loadimised jpm.
|
|
   |
78 |
|
| tagasi üles |
|
 |
meybo
Kreisi kasutaja

|
30.11.2007 18:06:26
|
|
|
| endal SP3 peal ja vähemalt tundub , et hddga seotud asjad on kiiremaks muutunud. kopimine, loadimised jpm. |
Kas SP3 beta kannatab kriitikat? Ise ootan ilmselt ikka lõppversiooni ära...
|
   |
20 |
|
| tagasi üles |
|