Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
timbou
HV vaatleja

|
27.10.2007 10:25:59
MAC`i garantii? |
|
|
Olen kaalunud Mac`i ostu. Aga kuna see tundub siiski suht vähe meie Eesti turul levinud olevat siis tekkis seoses garantiiga üks küsimus. Nimelt on kellelgi olnud näiteks olukord kust läheb Maci läpakal mingi asi läbi ja see tuleb asendada garantii korras. Kas see "remont" toimub eestis või saadetakse läpakas kuhugi pikemaks ajaks ära? Ja kuidas muidu maci varu/lisaseadmete kättesaadavus meil siin on ?
|
|
tagasi üles |
|
 |
Alari A.
HV Guru
|
27.10.2007 10:28:03
|
|
|
eesti ikka
garantii pool on neil igati ok
vähemalt ned korrad mis mina IMis käinud olen
|
|
Kommentaarid: 658 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
1 :: |
540 |
|
tagasi üles |
|
 |
earthbeat
HV kasutaja

|
29.10.2007 00:25:34
|
|
|
Apple garantii on eestis üks paremaid (minu kogemuste põhjal parim)... mul on mujal muude toodetega alati mingeid takistusi või ebameeldivusi tulnud (Ordi,K-salong,Sony,HP) kuid Applega mitte kunagi... IM on masina seisukorra tuvastanud ja kohe parandanud või kui juppi ei ole siis teavitanud kuna ma oma masina võn tunnikeseks remonti tuua ja ei mingeid üllatustasusid nagu K'l ja Ordil... kus pärast masina garantiiremonti nõuti minu käest 100+ krooni raha selle eest, et remondimees minu masina seest tolmust vabastas(ei lähe garantii alla)(arva kas ei ajanud sitta keema)
|
|
Kommentaarid: 2 loe/lisa |
   |
2 |
|
tagasi üles |
|
 |
andreie
HV vaatleja

|
29.10.2007 15:01:32
|
|
|
Ma ei soovi k-arvutisalongile halba; meil on vaba maa, neil on oma klientuur, ja las tegutsevad.
Kuid naiivne on loota k-arvutisalongist midagi.
_________________ Unix survives only because everyone else has done so badly. |
|
Kommentaarid: 5 loe/lisa |
   |
5 |
|
tagasi üles |
|
 |
Vermon
Kreisi kasutaja

|
30.10.2007 12:17:58
|
|
|
Apple garanti IM Arvutites on teeninduse kiiruselt väga hea, kvaliteedilt mitte.
Mul MacBook ostetud eelmine aasta e. siis Core Duo variant mitte C2D. Kui olin veidi kasutanud siis märkasin, et heleduse vähendamisel hakkab pilt virvendama ja ekraan hakkab surisema. Saatsin garantiisse. Tuli järgmine päev tagasi, et korras. Olin muidugi õnnelik, et nii kiirelt asi käis aga hiljem selgus, et viga ei parandatud. Kirjutasin siis neile ja saatsin uuesti garantiisse, öeldi, et nüüd tuli uus jupp (inverter oli vms) ja peaks korras olema. Kahjuks mitte, virvendas ikka edasi, surisemist pole viimasel ajal kuulnud aga see vist sellepärast, et ei ole virvenduse pärast ekraani heledust vähendanud Teenindajad ise olid muidu väga abivalmis aga ju siis ei õnnestunud neil viga leida enne minu läpaka enneaegset garantii lõppemist ehk siis ajasin morssi klaviatuuri peale Ostsin uue ja praegu töötab kõik
Selgituseks veel, et virvendamine seisneb selles, et kui heledust vähendada siis viskab täisheleduse peale ja siis maha jälle sekundi murdosa jooksul.
|
|
Kommentaarid: 14 loe/lisa |
   |
12 |
|
tagasi üles |
|
 |
eib
HV kasutaja

|
30.10.2007 14:31:35
|
|
|
Vermon kirjutas: |
Apple garanti IM Arvutites on teeninduse kiiruselt väga hea, kvaliteedilt mitte.
Mul MacBook ostetud eelmine aasta e. siis Core Duo variant mitte C2D. Kui olin veidi kasutanud siis märkasin, et heleduse vähendamisel hakkab pilt virvendama ja ekraan hakkab surisema. Saatsin garantiisse. Tuli järgmine päev tagasi, et korras. Olin muidugi õnnelik, et nii kiirelt asi käis aga hiljem selgus, et viga ei parandatud. Kirjutasin siis neile ja saatsin uuesti garantiisse, öeldi, et nüüd tuli uus jupp (inverter oli vms) ja peaks korras olema. Kahjuks mitte, virvendas ikka edasi, surisemist pole viimasel ajal kuulnud aga see vist sellepärast, et ei ole virvenduse pärast ekraani heledust vähendanud Teenindajad ise olid muidu väga abivalmis aga ju siis ei õnnestunud neil viga leida enne minu läpaka enneaegset garantii lõppemist ehk siis ajasin morssi klaviatuuri peale Ostsin uue ja praegu töötab kõik
Selgituseks veel, et virvendamine seisneb selles, et kui heledust vähendada siis viskab täisheleduse peale ja siis maha jälle sekundi murdosa jooksul. |
See probleem on veidi laialdasem ja väga paljudel pole garantii mitte midagi aidanud. Ja kui on, siis ainult ajutiselt.
|
|
Kommentaarid: 13 loe/lisa |
   |
13 |
|
tagasi üles |
|
 |
Vermon
Kreisi kasutaja

|
30.10.2007 16:24:31
|
|
|
Viimane kord kuulsin surinat enne seda kui oma arvuti laiali lammutasin. Morsi tagajärgi puhastasin. Võtsin ekraani ja puha lahti, puhastasin ilusti ära, nüüd ei surise aga virvendab ikka, kusjuures virvendus sõltub ekraani asendist ja tavaliselt siis kui ekraan on alles järgi pandud nt. hommikul.
|
|
   |
12 |
|
tagasi üles |
|
 |
eib
HV kasutaja

|
02.11.2007 17:32:56
|
|
|
Keegi retail versiooni Leopardist ka juba kasutab?
Oli üleminekul mingeid probleeme ka? Või tegite fresh installi?
|
|
   |
13 |
|
tagasi üles |
|
 |
Olaf

|
03.11.2007 01:15:41
|
|
|
eib kirjutas: |
Oli üleminekul mingeid probleeme ka? Või tegite fresh installi? |
Kasutan, tegin puhta installi. Ehk siis, nullist peale.
Kõik väga vinge, kuid mul esineb üks tüüpvigadest, nimelt pole kõik efektid väga smooth'id. Kasvõi expose'i juures, kui kolm-neli suvalist akent on lahti, siis liiguvad aknad veidi tõksudes. Midagi segavat pole, kuna see tõks on vaevalt märgatav, ent minusugusel peab kõik korralikult töötama.
Viga esineb paljudel, ka kõige võimsamatel mac'idel, samas kui keegi oma mini'ga (veel vanema ibook'iga) jooksutab probleemideta. Eks peab update'i ootama. Tiigri tulekul oli paljudel sama jama, kuid peale esimesi aspiriine asi kadus.
|
|
Kommentaarid: 81 loe/lisa |
   |
75 |
|
tagasi üles |
|
 |
karlusa
HV vaatleja

|
03.11.2007 15:06:22
|
|
|
Kasutan samuti juba 26-st saati Leopardi, tegin puhta installi.
Ainuke miinus on see, et tänu üleminekule 64-biti peale ei taha enam mõned EA mängud käima minna, aga EA lubas kiirelt asjaga tegelda ja töökorda saada mängud.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Vermon
Kreisi kasutaja

|
03.11.2007 15:10:56
|
|
|
Olaf kirjutas: |
Oli üleminekul mingeid probleeme ka? Või tegite fresh installi? |
Kasutan, tegin puhta installi. Ehk siis, nullist peale.
Kõik väga vinge, kuid mul esineb üks tüüpvigadest, nimelt pole kõik efektid väga smooth'id. Kasvõi expose'i juures, kui kolm-neli suvalist akent on lahti, siis liiguvad aknad veidi tõksudes. Midagi segavat pole, kuna see tõks on vaevalt märgatav, ent minusugusel peab kõik korralikult töötama.
Viga esineb paljudel, ka kõige võimsamatel mac'idel, samas kui keegi oma mini'ga (veel vanema ibook'iga) jooksutab probleemideta. Eks peab update'i ootama. Tiigri tulekul oli paljudel sama jama, kuid peale esimesi aspiriine asi kadus. |
Minu esimese generatsiooni MacBookil selliseid vigu ei esine. Ainuke mis mind hetkel segab on see, et MacPorts ei tööta nii nagu vaja
|
|
   |
12 |
|
tagasi üles |
|
 |
eib
HV kasutaja

|
05.11.2007 22:26:33
|
|
|
Lasin ka just Leopoldi peale.
Tegin selle Upgrade'i ning nüüd tundub, et asi läägib kohati, mis mulle kohe üldse ei meeldi. Kui asi lähipäevil lahenenud pole peab ikka formati vist tegema.
Muidu esmamuljed on päris meeldivad (kuigi uus dock on jube harjumatu).
|
|
   |
13 |
|
tagasi üles |
|
 |
Olaf

|
05.11.2007 23:06:38
|
|
|
Lasin ka just Leopoldi peale.
Tegin selle Upgrade'i ning nüüd tundub, et asi läägib kohati, mis mulle kohe üldse ei meeldi. Kui asi lähipäevil lahenenud pole peab ikka formati vist tegema.
Muidu esmamuljed on päris meeldivad (kuigi uus dock on jube harjumatu). |
Ise kaalun ka uuesti Tiigrit.
Ennem aga ootan, et esimene update välja tuleks. See peaks tulema paari nädala jooksul (Apple'i puhul tavaks saanud, et esimene uuendus tuleb mõne nädalaga) .. Ja kui siis minu probleem pole lahenenud, siis Tiiger ja ootan kusagil 1.5.3 versiooni, selleks ajaks peaks ikka kõik korras olema.
Btw, Vermon, tee näiteks viis Safari akent lahti (neti.ee) ja siis kasuta expose'i. Pole mingit tõksu?
|
|
Kommentaarid: 81 loe/lisa |
   |
75 |
|
tagasi üles |
|
 |
d3t
HV Guru

|
|
Kommentaarid: 85 loe/lisa |
   |
72 |
|
tagasi üles |
|
 |
Vermon
Kreisi kasutaja

|
06.11.2007 00:30:49
|
|
|
Lisaks käis veel film ja adium oli lahti ja ei mingit tõksu. Mul muide 2x1024MB mälu ka
|
|
   |
12 |
|
tagasi üles |
|
 |
Gap
HV Guru

|
15.11.2007 00:41:12
|
|
|
Tere. Mul siin tekkis sellne huvi Maci vastu ,et sattusin siin ka ükspäev esimest korda neid maci arvuteid nägema kaubamajas ... pold nagu tükk aega käinud seal tehnikaosakonnas ja seal ka nüüd maci arvutid müügil polnud neid imeasju nii lähedalt enne näinud ja peab tõdema et ilusad on nad küll välimuse poolest päris kohe hakkas meeldima et ma ei tea mis nad tehniliste näitajate poolest ka on?.. Intel Core duo peaks iseenesest olema ju küll võimas aga tekkis selline küsimus et kui osta selline arvuti http://www.mac.ee/page.php?p=shop&item=92845 et milline see kast tal välja näeb ? ja kas Op süsteemi pean juurde ostma st et juurde maksma et osta op süsteem mingi Tiger või mis see kõige uuem on Macidel momendil ? sry mu võhiklust sellel alal et ei jaga seda asja,et ärge päris maha tehke lihtsalt tekkis nagu huvi selle asja vastu .. kuigi ju selle 19 000 saaks päris hea PC arvuti ju tegelt mille jaoks olen nagu raha kogunud ja plaaninud osta aga nüüd jäi see Mac silma ,ja tärkas huvi kas asi on seda väärt ? ... kuigi ju meeldib mängida mänge ja uuemaid mänge vast sellega ei mängi ja neid vast ei olegi ju Macidele tehtud ? .... oleks tänulik kui keegi oskab midagi tarka öelda selle kohta ... ette tänades
|
|
Kommentaarid: 21 loe/lisa |
   |
17 |
|
tagasi üles |
|
 |
skoop
Kreisi kasutaja

|
15.11.2007 00:44:01
|
|
|
Gap kirjutas: |
Tere. Mul siin tekkis sellne huvi Maci vastu ,et sattusin siin ka ükspäev esimest korda neid maci arvuteid nägema kaubamajas ... pold nagu tükk aega käinud seal tehnikaosakonnas ja seal ka nüüd maci arvutid müügil polnud neid imeasju nii lähedalt enne näinud ja peab tõdema et ilusad on nad küll välimuse poolest päris kohe hakkas meeldima et ma ei tea mis nad tehniliste näitajate poolest ka on?.. Intel Core duo peaks iseenesest olema ju küll võimas aga tekkis selline küsimus et kui osta selline arvuti http://www.mac.ee/page.php?p=shop&item=92845 et milline see kast tal välja näeb ? ja kas Op süsteemi pean juurde ostma st et juurde maksma et osta op süsteem mingi Tiger või mis see kõige uuem on Macidel momendil ? sry mu võhiklust sellel alal et ei jaga seda asja,et ärge päris maha tehke lihtsalt tekkis nagu huvi selle asja vastu .. kuigi ju selle 19 000 saaks päris hea PC arvuti ju tegelt mille jaoks olen nagu raha kogunud ja plaaninud osta aga nüüd jäi see Mac silma ,ja tärkas huvi kas asi on seda väärt ? ... kuigi ju meeldib mängida mänge ja uuemaid mänge vast sellega ei mängi ja neid vast ei olegi ju Macidele tehtud ? .... oleks tänulik kui keegi oskab midagi tarka öelda selle kohta ... ette tänades |
seal lingil, mis sa andsid ongi kogu nö kast näha, et rohkem miskit polegi, kogu kupatus on seal monitori sees nö. Ja op süsteem on kõigil mac-idel peal.
Samas mängimiseks soovitaks mina ikka PC osta.
|
|
Kommentaarid: 113 loe/lisa |
   |
100 |
|
tagasi üles |
|
 |
beastbeats
HV Guru

|
15.11.2007 00:52:52
|
|
|
Gap, nagu eeskõneleja mainis, siis see ongi "kogu" arvuti - lisaks "tasuta" op. sys. (uus Leopard), pult, hiir ja klaviatuur...
P.S mängimiseks on konsoolid
_________________ Päevad lõpevad siis, kui lased neil minna...
M: Uus/pakendis Fjern Fjork Titanium Forked Spoon - 10€ |
|
Kommentaarid: 364 loe/lisa |
   |
2 :: |
280 |
|
tagasi üles |
|
 |
Vermon
Kreisi kasutaja

|
15.11.2007 01:41:27
|
|
|
Alati saad windowsi ka peale panna kui vaja(väga ei soovita muidugi ). Täisgraafikaga mänge jooksutada ei saa aga mõned uuemad peaks jooksma küll.
Ma www.mac.ee lehelt ei näe küll, et klaver ja hiir kaasa tulevad. Oled ikka kindel?
|
|
   |
12 |
|
tagasi üles |
|
 |
beastbeats
HV Guru

|
|
Kommentaarid: 364 loe/lisa |
   |
2 :: |
280 |
|
tagasi üles |
|
 |
Vermon
Kreisi kasutaja

|
15.11.2007 04:59:57
|
|
|
Njaa, kui kunagi rikkaks saan siis ostan ära selle iMaci, muidugi suure ekraaniga
ATI Radeon HD 2400XT peaks nii mõnegi mängu käima ajama
|
|
   |
12 |
|
tagasi üles |
|
 |
eib
HV kasutaja

|
15.11.2007 12:23:49
|
|
|
Kas keegi Parallelsi Boot Campiga jooksutab?
Tahaks teada, et kas mingit ühist nö. sharing kausta saab teha, et vahetada faile OSX'i ketta ja Win'i ketta vahel. Ma tean, et FAT32 lubab kirjutada faile Win'i kettale, aga Parallels toetab ainult NTSC'd.
Hetkel oleks vaja paari programmi jooksutada läbi Parallelsi niimodi, et saaksin failid kohe OSX'i (ja tagasi kui vaja).
|
|
   |
13 |
|
tagasi üles |
|
 |
Vermon
Kreisi kasutaja

|
15.11.2007 15:42:19
|
|
|
Miks peaks Parallelsi Boot Campiga jooksutama? Või kuidas see asi välja näeb?
Mul endal nii, et kuna sisemine ketas on väike aga kooli jaoks on vaja wini programme jooksutada, siis virtuaalmasina failid on välisel kettal.
Kui faile vaja jagada siis windowsi võrgus näitab ilusti minu macosxi nagu olekski kaks eraldi masinat.
|
|
   |
12 |
|
tagasi üles |
|
 |
eib
HV kasutaja

|
15.11.2007 16:59:49
|
|
|
Parallelsil on Boot Campi toetus olemas. Ehk mul on siis Boot Campi Win'i jaoks eraldatud 10 gigane partitsioon oma põhikettast, mida ma üliharva tegelt kasutan, aga need kasutuskorrad on siiski olulised. Windowsi alt ma OSX'i ketast ei näe, kuid vastupidi näen, ning kuna Win'i ketas on FAT32 formaadis, saan sellele faile kopeerida ka OSX'i alt.
Ma ei viitsi uuesti Windowsi ka installida, et ma ilma Boot Campita saaksin Parallelsi jooksutama.
Oletame, et mul on mõni flash pulk masinasse USB läbi topitud kui jooksutan parallelsi, et kas siis mõlemad OS'id tunnistavad korraga seda ja saavad sellele kirjutada?
|
|
   |
13 |
|
tagasi üles |
|
 |
Vermon
Kreisi kasutaja

|
15.11.2007 18:13:40
|
|
|
Ma ei saa ikkagi aru mis osa seal Parallelsil on
Vahet pole. Mõtlesin, et proovin oma välise kettaga, et kui Parallelsis süsteem jookseb kas siis ühendamisel näitab mõlemas süsteemis ketast. Kahjuks on probleem selles, et virtuaalketas on välise ketta peal ja ma ei saa seda eemaldada ja ühendada
Kui sul mõlemad süsteemid korraga töötavad siis miks sul võrku nende vahel ei ole?
|
|
   |
12 |
|
tagasi üles |
|