Avaleht
uus teema   vasta Uudised »  Varia »  Mis saab (arvuti)maailmast, kui naftakriis reaalsuseks muutub? märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 66, 67, 68 ... 273, 274, 275  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
namstoop
HV Guru
namstoop

sõnum 05.11.2007 14:08:25 vasta tsitaadiga

Scart, ja kus täpselt viidatud artiklis keegi tarbima õhutas vms? Nenditi lihtsalt tõika, et kliimamuutused ilmselt ei pruugi olla inimtekkelised. Keegi ei väida ju, et kliima ei muutu? Ja räägitakse seal ju ka inimese kohanemisvõimetusest muutuvate oludega.

See edasine sinu teooria on ju hoopis teine teema. Või paanikakülvamine oleks siis nagu targem tegevus? Või mida täpselt me kõik nüüd tegema peame? Karjudes "taevas kukub pähe, taevas kukub pähe" õue jooksma?

Kirjutatakse ju igasuguseid artikleid, loe siis seda
http://www.aripaev.ee/3740/uud_uudidx_374010.html

IMO väga hea kui ikka kajastatakse erinevaid arvamusi ja seisukohti. Muidu inimesed kujundavadki oma maailmapildi ainult kusagilt internetifoorumistes pärit "ühte auku" mängitava info põhjal..

icon_rolleyes.gif

tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
Scart
HV Guru
Scart

sõnum 05.11.2007 14:27:15 vasta tsitaadiga

namstoop kirjutas:
Või mida täpselt me kõik nüüd tegema peame? Karjudes "taevas kukub pähe, taevas kukub pähe" õue jooksma?

Kas sinu meelest poleks parem lahendus, kui meie riigiisad reaalselt saaks aru, et aeg on tegutseda ning aitaks riigipoolselt kaasa rohelise energia kiiremale arengule, toetaks uute ülekande-süsteemide arengut ja ehitust ning looks ka reaalselt töötava ja korralikult planeeritud arengukava meie põlevkivi jaoks? See aga ei juhtu meie maailmas enne, kui iga sinise passiga kodanik seda valjuhäälselt nõudma hakkab - mis on selle võimalus, lugedes artikleid, kus aastanumbritena on toodud arvud 2100+? Inimene liigutab end siis, kui lõvi tal reaalselt kannikat ära järada ähvardab - antud juhul on PO& kliimamuutumine elevandid, kelle jalg on meie pea peal päikest varjutamas aga inimene piilub ikka ringi, lõvi oodates.
Kommentaarid: 119 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 5 :: 2 :: 101
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
namstoop
HV Guru
namstoop

sõnum 05.11.2007 14:33:00 vasta tsitaadiga

No millest sa ometi räägid, "rohelist energiat" arendatakse ju nii et vähe pole, tiivikuid muudkui kerkib icon_lol.gif Ja kusagil Virumaal on üks katlamaja, mida köetakse põhuga.

Paljudes aspektides ma olen sinuga täitsa nõus, aga ju ma siis olen meie "riigiisade" suhtes juba liiga küüniliseks muutunud, et sealt midagi oodata, sest olen teatud projektide puhul pidanud koostööd tegema erinevate ministeeriumitega, eriti keskkonnaministeeriumiga. Kaadrid otsustavad kõik, nagu öeldakse...

tagasi üles
Scart
HV Guru
Scart

sõnum 05.11.2007 14:36:29 vasta tsitaadiga

namstoop kirjutas:
No millest sa ometi räägid, "rohelist energiat" arendatakse ju nii et vähe pole, tiivikuid muudkui kerkib icon_lol.gif Ja kusagil Virumaal on üks katlamaja, mida köetakse põhuga.

Iroonia on sinus tugev icon_razz1.gif
tagasi üles
ArQ
Kreisi kasutaja
ArQ

sõnum 05.11.2007 15:02:48 vasta tsitaadiga

Scart kirjutas:
namstoop kirjutas:
Või mida täpselt me kõik nüüd tegema peame? Karjudes "taevas kukub pähe, taevas kukub pähe" õue jooksma?

Kas sinu meelest poleks parem lahendus, kui meie riigiisad reaalselt saaks aru, et aeg on tegutseda ning aitaks riigipoolselt kaasa rohelise energia kiiremale arengule, toetaks uute ülekande-süsteemide arengut ja ehitust ning looks ka reaalselt töötava ja korralikult planeeritud arengukava meie põlevkivi jaoks? See aga ei juhtu meie maailmas enne, kui iga sinise passiga kodanik seda valjuhäälselt nõudma hakkab - mis on selle võimalus, lugedes artikleid, kus aastanumbritena on toodud arvud 2100+? Inimene liigutab end siis, kui lõvi tal reaalselt kannikat ära järada ähvardab - antud juhul on PO& kliimamuutumine elevandid, kelle jalg on meie pea peal päikest varjutamas aga inimene piilub ikka ringi, lõvi oodates.

Selle koha pealt ei ole mäda mitte meie riigis toimuv vaid kogu maailmas toimuv ehk siis võtmesõna kõigele on raha. Üksikinimest ei huvita ega ei hakka huvitama roheline energia kuni see on kallim "teist värvi" energiatest, samuti on enamustel riigiisadel tõenäoliselt täiesti savi PO-st ja kliima soojenemisest, oluline on hetkel käega katsutav, uus Lexus, ilus maja ja vinge sissetulek, mille saavutamiseks tehakse täpselt nii vähe kui võimalik ja nii palju kui vajalik. Et midagi saavutada tuleb alustada selle suhtumise muutmisest ehk siis kapitalistliku ja "naabrist parem" ühiskonna välja juurimist, mis iseenesest on suhteliselt võimatu ülesanne kuna selleks, et varamaiast rahvast teisele teele pöörata oleks vaja väga palju piitsa ja präänikut kuskilt kõrgemalt poolt, kus aga asub ju täpselt samasuguse mõttemaailmaga rahvas, dead end... Üks ja ainus suund on minu meelest riikide tugev omavaheline koostöö, paraku ei saa seda tekkida, kuna mõni mees on liiga palju Red Alerti mänginud ja näeb üldse ahvi moodi välja (I will drop bombs, we must fight back....jne. loogika). Ühesõnaga vajalik oleks arusaamine, et PO ja KS näol on tegemist maailma, aga mitte ühegi riigi privaatprobleemiga. Kas aga maailm praegusel kujul on üleüldse võimeline mingiks ühiseks jõupingutuseks? Minu meelest mitte enne tagajärgi. Seega võib kirjutada tuhandeid kurbi artikleid, aga midagi ei muutu ennem kui pauk käib ja sellest lähtuvalt ei näe mina hetkel põhjust muretsemiseks selle üle, mis juhtub peale pauku kuna ennem ei hakka nii või naa midagi muutuma. Ja peale pauku juhtub kas üks või teine. Teise kohta vihjeks, et neljas maailmasõda peetakse kaigastega. Loodame, et juhtub siiski üks icon_razz.gif

tahanteada
Lõuapoolik
Lõuapoolik

sõnum 05.11.2007 16:57:10 vasta tsitaadiga

Scart: Tõenäoliselt enne nafta otsalõppemist tuleb juba võimas kõva 3-s Maailmasõda justnimelt selle viimase naftatilga nimel 8)

Seda on vihjamisi välja öeldnud nii USA kui Venemaa ja Prantsusmaa, et tehakse kõik viimate maardlate endalesaamise nimel. Ja viimased vihjed käivad Põhja-Jäämeres olevate maardlate suunal.
Ja Vene pommitajad kütavad juba praegu edasi-tagasi üle Põhja-Jäämere, vihjates otse, kellele need varad kuuluma hakkavad thumbs_up.gif
Kommentaarid: 284 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 11 :: 211
tagasi üles
Zajats
HV kasutaja

sõnum 05.11.2007 18:01:27 vasta tsitaadiga

Ei tule mingit maailmasõda. Naftaeksportijad on sama sõltuvad oma partneritest kui need naftast. Ülikõrge hind määrab ära prioriteedid. Mõtle kuidas näeks välja sinu elu kui energiahinnad tõusevad 100% ja palk väheneb 50% (palga alanemise võib ära teha ka inflatsioon). Ma suudaks ka oma energiatarbimist oluliselt vähendada, aga hetkel pole põhjust. Kui see tuleb, siis ma usun et saan hakkama.
Venemaa küll vehib rusikaid, aga maailm on midagi muud kui 60 aastat tagasi. Tal on endal piisavalt siseprobleeme et mitte teistele ohuks muutuda. Sellest on vast juba kõik aru saanud et tuumaholokaust ei too õnne kellegi õuele.
Naftmaardla turuletoomine on vähemalt dekaadi töö. Eks see puude-maade jagamine käib, aga Venemaal pole jõudu maardlaid käima panna. Ainuke variant on endale võimalikult suur osa käibest nõuda. Ja kuna venelased oma usaldusväärsust on juba näidanud (Sahalini Shelli aksiatest võõrutamine) siis peavad nad ennast mingi hetk tagasi hoidma. Ma arvan et enne kui Vene superriigiks saab langeb ta jälle kriisi. Näiteks eelmine aasta trükiti üle 50% rublasid juurde. Ja kas see läks majanduse arenguks? Sügavalt kahtlen, varsti jälle lepalehed ja elu sees hoidmiseks müüvad maavarasid kõigile.
Kuna kriisidest ülesaamiseks on kõige olulisem korralik psüühhika, siis usun et maailma varasid enda sünniõiguseks pidavad ameeriklased saavad suurima shoki. Idaeuroopa teeb arengus väikse sammu tagasi ja säilitab kaine mõtlemisvõime, muudest ei oska arvata. Iraak langeb kaosesse kui USA seal vitsad vette laseb. Loodame et Iraan vähemalt stabiilseks jääb. Muretsege maakoht kus häda korral endale süüa kasvatada, muidu millekski muuks sissetulekut ei jätku.
Räägib töötu kes talupoja mõtlemisega asja proovib võtta.
Kommentaarid: 16 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 15
tagasi üles
Tanel
HV Guru
Tanel

Autoriseeritud ID-kaardiga
sõnum 05.11.2007 18:09:00 vasta tsitaadiga

Zajats kirjutas:
Naftaeksportijad on sama sõltuvad oma partneritest kui need naftast. Ülikõrge hind määrab ära prioriteedid.

Aga mis siis saab, kui ekspordiks lihtsalt enam naftat ei jagu, oma riigi majandus (loe: naftavajadus) ju priorieetsem, isegi kui naftat turule omahinnaga või isegi alla peab müüma - mõtlemisainet icon_wink.gif

Selline situatsioon on täitsa realistlik ja võib isegi Venemaal näiteks käivituda (vähemalt gaasi kohapealt)

Kommentaarid: 465 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 5 :: 7 :: 362
tagasi üles
Zajats
HV kasutaja

sõnum 05.11.2007 18:38:26 vasta tsitaadiga

Kui venemaal oli viljakriis siis omad nälgisid et eliit saaks ekspordist raha. Ei mina usu et seekord teisiti läheb. Vene inimene on harjunud et temast üle sõidetakse, OMON teeb igale vastuhakule kiire lõpu ja ongi kõik. Samas kui meil iga auto 40 litra kuus hakkab saama (mis oleks ca.-30% minu hetke tarbimisest) siis saaksin ka sellega hakkama. Ka see ei pane elu seisma, tuleb ainult rohkem mõtlema hakata. S**t saab olema aga pole hulli midagi. Mina arvan et enne piirab meie finantsseis sõitmist kui mingi puudujääk. Kinnisvara lexused ja bemmid on varsti platsil reas.
tagasi üles
ArQ
Kreisi kasutaja
ArQ

sõnum 05.11.2007 18:51:03 vasta tsitaadiga

Zajats kirjutas:
Kui venemaal oli viljakriis siis omad nälgisid et eliit saaks ekspordist raha. Ei mina usu et seekord teisiti läheb. Vene inimene on harjunud et temast üle sõidetakse, OMON teeb igale vastuhakule kiire lõpu ja ongi kõik. Samas kui meil iga auto 40 litra kuus hakkab saama (mis oleks ca.-30% minu hetke tarbimisest) siis saaksin ka sellega hakkama. Ka see ei pane elu seisma, tuleb ainult rohkem mõtlema hakata. S**t saab olema aga pole hulli midagi. Mina arvan et enne piirab meie finantsseis sõitmist kui mingi puudujääk. Kinnisvara lexused ja bemmid on varsti platsil reas.

Ega puudujääki millestki tavainimese jaoks otseselt ei tekigi, küsimus saab hinnas olema icon_wink.gif

Scart
HV Guru
Scart

sõnum 05.11.2007 22:08:21 vasta tsitaadiga

Et siis jah, väike vale ja suur vale ja Ameerika Unistus, ptui statistika
---

Kinnisvaramull läheb vaikselt juba orbitaalseks:

NEW YORK, Nov 5 (Reuters) - Total losses stemming from writing down the value of mortgage-linked securities could be as high as $200 billion, with financial institutions sitting on at least $60 billion in losses that have not yet been disclosed, JPMorgan said on Monday.

Banks and insurers, including Merrill Lynch , Ambac Financial Group and MBIA Inc have reported third-quarter losses as they write down the value of securities, including collateralized debt obligations, or CDOs, backed by residential mortgages.

There is much more to come, JPMorgan analyst Chistopher Flanagan said on a conference call with clients.

---

See peaks küll KuuePaki Tõnu mõtlema panema icon_lol.gif

Nov. 5 (Bloomberg) -- Gisele Bundchen wants to remain the world's richest model and is insisting that she be paid in almost any currency but the U.S. dollar.

Like billionaire investors Warren Buffett and Bill Gross, the Brazilian supermodel, who Forbes magazine says earns more than anyone in her industry, is at the top of a growing list of rich people who have concluded that the currency can only depreciate because Americans led by President George W. Bush are living beyond their means.
tagasi üles
tahanteada
Lõuapoolik
Lõuapoolik

sõnum 05.11.2007 22:35:04 vasta tsitaadiga

Zajats: Muide Venemaa aktiviseeris omal lühi- ja keskmaarakettide tootmise - aktiivselt armees on mitu miljonit meest, reservväelastel on kästud valmis olla. Strateegilised pommitajad teevad õppe- ja lahingtreeninglende Põhja-Jäämere kohal...

Scart: Sinu sõber USA vaatab üsna usinasti sõjaliselt Iraani suunal ja suurel osal justnimelt nafta vaatesuunal. Ja seetõttu kariastas Opec USA-t sellega, et vähendas järsult nafta tootmist ja tarnimist.
tagasi üles
Scart
HV Guru
Scart

sõnum 05.11.2007 22:47:24 vasta tsitaadiga

tahanteada kirjutas:

Scart: Sinu sõber USA vaatab üsna usinasti sõjaliselt Iraani suunal ja suurel osal justnimelt nafta vaatesuunal. Ja seetõttu kariastas Opec USA-t sellega, et vähendas järsult nafta tootmist ja tarnimist.

Ise mõtled selliseid asju välja?
tagasi üles
stepzter
HV veteran
stepzter

sõnum 06.11.2007 09:41:55 vasta tsitaadiga

Tanel kirjutas:
Aga mis siis saab, kui ekspordiks lihtsalt enam naftat ei jagu, oma riigi majandus (loe: naftavajadus) ju priorieetsem, isegi kui naftat turule omahinnaga või isegi alla peab müüma - mõtlemisainet :wink:
Siit sealt kõrva jäänud infokildude järgi on mul mulje jäänud, et vähemalt lähis-ida riigid suunavad nafta dollarid (varsti nafta eurod?) oma riigi majanduse naftast sõltumatuks arendamiseks. Nad teavad väga hästi, et kunagi saab see lõbu otsa.

Ma kordaks oma üleskutset ilukirjanduslike kohtumõistmispäeva stsenaariumite loomise ja iga teemasse käiva uudise peale parastamise asemel rehkendada välja kui kõrgele peab naftabarrel tõusma, et vähenenud nõudlus pakkumisega tasakaalu läheks.

Scart
HV Guru
Scart

sõnum 06.11.2007 11:22:31 vasta tsitaadiga

stepzter kirjutas:

Ma kordaks oma üleskutset ilukirjanduslike kohtumõistmispäeva stsenaariumite loomise ja iga teemasse käiva uudise peale parastamise asemel rehkendada välja kui kõrgele peab naftabarrel tõusma, et vähenenud nõudlus pakkumisega tasakaalu läheks.

Kõrgele, sest naftahinnal läheb ikka päris pikalt aega, et selle tulemus kättesaadava kraami hinnas kajastuks. Pealegi pole nafta hind kuhugi tõusnud, ainult jänkid maksavad rohkem.
---

A new phase in the credit crunch, one of “$1 trillion losses” seems to be dawning. The crisis at Citigroup and renewed doubts about some of the world’s leading banks disquieted stock markets on both sides of the Atlantic yesterday, with the fractious mood set to continue. siin
tagasi üles
tahanteada
Lõuapoolik
Lõuapoolik

sõnum 06.11.2007 18:52:11 vasta tsitaadiga

Scart: Mina ei mõtle midagi välja - tutvu ise sellega, mida ütles Opec pärast seda, kui USA teatas, et kavatseb Iraani ette võtta ning mida nad tegid Iraani survel naftatoodanguga. Ning mille peale USA hõiskas, et tal Alaskal naftat küll, tehku see Opec mida tahab icon_wink.gif
tagasi üles
Scart
HV Guru
Scart

sõnum 06.11.2007 19:35:42 vasta tsitaadiga

tahanteada kirjutas:
Scart: Mina ei mõtle midagi välja - tutvu ise sellega, mida ütles Opec pärast seda, kui USA teatas, et kavatseb Iraani ette võtta ning mida nad tegid Iraani survel naftatoodanguga. Ning mille peale USA hõiskas, et tal Alaskal naftat küll, tehku see Opec mida tahab icon_wink.gif

Vähem seeni on alati võit thumbs_up.gif Loeks mõnda sellist avaldust kohe ise, äkki tood lingi? Millegipärast on küll minu memos selline info:

Opec oil output rose in October: Petrologistics
Published: Wednesday, 24 October, 2007, 02:56 AM Doha Time

LONDON: Opec is already raising oil supply in response to record prices and in advance of its deal to increase output from November, a consultant who tracks tanker movements said yesterday.

Opec’s 10 members subject to output limits, all except Iraq and Angola, are set to pump 27.5mn barrels per day, up from a revised 27.2mn bpd in September, said Conrad Gerber of Petrologistics.

The group on September 11 formally agreed to lift production from November 1

---

Uus rekord 97.01 Nymexi vääringus. Indoneesia Tapise hind juba üle 98, nagu postitus allpool ka täpsusttab.
---

Peak Oil on siin, nüüd ja praegu
---

Läheb huvitavaks! Mehhiko on ikka offline ja nüüd evakueeritakse kogu Põhjamere platformide töötajad. See on kokku ~ 7 miljonit barrelit turult läinud.

viimati muutis Scart 07.11.2007 00:54:38, muudetud 4 korda
tagasi üles
M00t
HV Guru
M00t

sõnum 07.11.2007 09:08:10 vasta tsitaadiga

Scart, see ei ole rekord enam 8)

98.12 on vb. 8)

http://www.upstreamonline.com/market_data/?id=markets_crude

edit:
hahaa!

100.55 on uus rekord icon_smile.gif

ot:
Täna viidi läbi liikluskultuurialane aktsioon „Austa nõrgemat", mille käigus anti autojuhile, kes andis jalakäijale vöötraja ees teed, auhind - 20 liitrit tasuta kütust.

ot:
Tänavu on teedele lisandunud üle 25 000 uue autojuhi
Kommentaarid: 77 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 73
tagasi üles
Scart
HV Guru
Scart

sõnum 07.11.2007 10:07:17 vasta tsitaadiga

link :: kae siit

Hiina teeb oma sõnad tegudeks: meie aja järgi öösel dumpiti pangetäis taalasid turule ja tulemus on üleval lingil.
tagasi üles
Zajats
HV kasutaja

sõnum 07.11.2007 10:35:36 vasta tsitaadiga

Tapis naftaindeks üle 100$ kuld on teinud vinge sööstu 830$ peale. Maailma majanduses midagi kärisema juba ei hakka? Ameeriklastele söödetakse Prozaci sisse ja elu on ilus?
tagasi üles
Scart
HV Guru
Scart

sõnum 07.11.2007 10:43:23 vasta tsitaadiga

Zajats kirjutas:
Tapis naftaindeks üle 100$ kuld on teinud vinge sööstu 830$ peale. Maailma majanduses midagi kärisema juba ei hakka? Ameeriklastele söödetakse Prozaci sisse ja elu on ilus?

Ootame ära täna tuleva USA nafta ja teiste vedelkütuste nädala staatuse rapordi. Ma arvan, et alles siis hakkame tõelisi tõuse nägema icon_wink.gif
tagasi üles
Zajats
HV kasutaja

sõnum 07.11.2007 11:43:25 vasta tsitaadiga

Samas on ikka see mis ma juba ammu välja ütlesin. USA võõrutatakse naftast ja muu maailm jagab selle vennalikult ära. Dollar langeb nafta tõuseb, meil jääb ikka samaks. Krediit keeratakse kinni ja kõige kindlam on mingit kogust hoida füüsilises kullas. Kõik virtuaalne satub löögi alla mingi aja jooksul. Tekib usalduskriis (maksevahendid, valitsemisvormid) ja toimub fundamentaalne elu ümberhindamine mitte tarbimise vaid jätkusuutlikkuse baasil. Viisaastaku jooksul. Peak Oil on juba massimeedias läbimurret tegemas.
tagasi üles
Scart
HV Guru
Scart

sõnum 07.11.2007 14:34:58 vasta tsitaadiga

Zajats kirjutas:
Samas on ikka see mis ma juba ammu välja ütlesin. USA võõrutatakse naftast ja muu maailm jagab selle vennalikult ära.

Kui läheb USA, lendab ka Hiina - mille sisetarbimine on võimetu ära ostma ja kasutama seda lõputut hunnikut pahna, mida hetkel sajad miljonit hiinakad jänkide jaoks valmistavad. Ja kui see juhtub, on PO meie väikseim mure icon_smile.gif

Zajats kirjutas:
Peak Oil on juba massimeedias läbimurret tegemas.

Ma ütleks, et nüüd on see tehtud. Kui EIA midagi sellist räägib, on asjad ikka päris hullud. Ma pakun, et Tanel võib õige pea selle teema nime ära muuta.
---

Taal on kukkumas nagu kivi. Täna näeme kindlalt ära 850$ kulla eest ja 100+$ barreli eest Nymexi mõõtühikus.
tagasi üles
Shelby-SV
Jõulud On Läbi!
Shelby-SV

sõnum 07.11.2007 18:13:57 vasta tsitaadiga

deem, miks ma kaks aastat tagasi noorepere- vms mõttetut laenu ei võtnud ja seda kullaks ei vahetanud. praegu säraks uue audi roolis icon_lol.gif
Kommentaarid: 63 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 1 :: 55
tagasi üles
Tanel
HV Guru
Tanel

sõnum 07.11.2007 18:18:47 vasta tsitaadiga

päris "tore" naftahinnagraafik maikuust icon_biggrin.gif

tagasi üles
Scart
HV Guru
Scart

sõnum 07.11.2007 19:46:14 vasta tsitaadiga

Saame rahulikumalt hingata, täna veel 100$ barreli eest ei näe. Mehhiko tootmiskaod ei läinud möödunud nädala andmetesse.
tagasi üles
davidco
HV veteran

sõnum 08.11.2007 20:13:33 vasta tsitaadiga

krt, oleks see nädal pidand ka õlle peale kihla vedama, aga see va aasia turg ehmatas ära icon_lol.gif damn
Scart
HV Guru
Scart

sõnum 09.11.2007 13:14:33 vasta tsitaadiga

Ega enam eriti ametlikumaks minna ei saagi icon_razz1.gif

Q Okay. Mr. President, with oil approaching $100 a barrel, are you concerned that your hard words for Iran on its nuclear program are helping drive up oil prices, which can end up hurting the U.S. economy?

PRESIDENT BUSH: No. I believe oil prices are going up because the demand for oil outstrips the supply for oil. Oil is going up because developing countries still use a lot of oil. Oil is going up because we use too much oil, and the capacity to replace reserves is dwindling. That's why the price of oil is going up.
tagasi üles
matrix
HV kasutaja
matrix

sõnum 09.11.2007 15:37:28 vasta tsitaadiga

Kuna nafta hind on juba niigi üles aetud, siis on tegelikult parim aeg Iraanile kolaka andmiseks. Pealegi tuleb see asi nagu nii enne USA valimisi ära lahendada, sest muidu tuleb Clinton võimule, ning asjad läheksid seejärel väga käest ära. Iga dollar, mis paariariigid nafta müügist teenivad, teeb neid ainult ülbemaks, ning asjad iseenesest paremaks ei lähe.
Dealer14
HV vaatleja

sõnum 09.11.2007 16:04:36 vasta tsitaadiga

kui sa soovitad iraani segi pommitada ja valitsuse ära elimineerida.Pärast,kui kohalikud võitlevad seal võimupärast vaikselt iraani nafta ameerika relvade vastu vahetad.Siis oleks sinuga päri. thumbs_up.gif icon_biggrin.gif
Kommentaarid: 22 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 22
tagasi üles
Scart
HV Guru
Scart

sõnum 10.11.2007 13:26:15 vasta tsitaadiga

matrix kirjutas:
Kuna nafta hind on juba niigi üles aetud, siis on tegelikult parim aeg Iraanile kolaka andmiseks. Pealegi tuleb see asi nagu nii enne USA valimisi ära lahendada, sest muidu tuleb Clinton võimule, ning asjad läheksid seejärel väga käest ära. Iga dollar, mis paariariigid nafta müügist teenivad, teeb neid ainult ülbemaks, ning asjad iseenesest paremaks ei lähe.

Logistiliselt oleks selleks paras aeg jõulukuu teine pool. Hetkel on üsna suur osa Saudi-Araabia toodangust offline ning sama lugu on Pemexiga - mõlema toodangulangus veel nafta hinnas ei kajastu.

Dealer14 kirjutas:
kui sa soovitad iraani segi pommitada ja valitsuse ära elimineerida.Pärast,kui kohalikud võitlevad seal võimupärast vaikselt iraani nafta ameerika relvade vastu vahetad.Siis oleks sinuga päri. thumbs_up.gif icon_biggrin.gif

Mis õigus on meil kedagi segi pommitada, nende riigi maavarad ära võtta ja selle üle veel nalja visata?
---

Huvitav, millal siis esimesed tühjade paakidega alla sajavad?
tagasi üles
matrix
HV kasutaja
matrix

sõnum 11.11.2007 12:05:03 vasta tsitaadiga

Scart kirjutas:
Mis õigus on meil kedagi segi pommitada, nende riigi maavarad ära võtta ja selle üle veel nalja visata?

Sinu probleem on selles, et erutud igast pisiasjast, iga üksik fakt on sinu jaoks nii tähtis, et seda tingimata siia foorumisse postitada, ja seetõttu elad kogu aeg permanentse erutuse seisundis, ning ei suuda adekvaatselt asju hinnata, ega suurt pilti kokku panna.

Tegelikult on Maa inimkonna jaoks nagu kosmoselaev, millega me läbi aja ja ruumi reisime, ning nagu igas tavalises laevas või lennukis peab ka siin valitsema kord, eriti veel nüüd, kus inimkond on õppinud tegema massihävitusrelvi. Inimkond lihtsalt ei saa endale lubada, et kuskil mingid paariad, (venemaa, p-korea, iraan, valgevene, venezuela, ja veel mõned) vastandavad ennast muule maailmale, isoleerivad ennast, keelduvad teistega normaalselt suhtlemast ja treivad seejuures MHR-e.

Ehk siis küsimus rohkem igapäevasemast elust: Kas sa oleksid nõus lendama lennukiga, kus on mingi hull, kes sõimab kaasreisijaid, keeldub allumast kapteni käskudele ja kellel on pommivöö ümber?

Scart
HV Guru
Scart

sõnum 11.11.2007 12:48:30 vasta tsitaadiga

matrix kirjutas:

Ehk siis küsimus rohkem igapäevasemast elust: Kas sa oleksid nõus lendama lennukiga, kus on mingi hull, kes sõimab kaasreisijaid, keeldub allumast kapteni käskudele ja kellel on pommivöö ümber?

Parim näide Lääne paduproganda ohvrist icon_rolleyes.gif

Kes on selle lennuki isehakanud kapten? Nali nimega ÜRO või hoopistükis "maailma politseinik" USA, kes ütleb oma lennukikandjate rusikat vibutades, mis riigikorrad on kusagil lubatud? ÜRO on sama edukas ajade korda saatmises nagu Versailles'i konverents ja USA sõjaline ülemvõim on ammu juba tõestatult olematu - lennukid taevas võidavad meie aja lahinguid, sõja võitmiseks on vaja vendi, kes tulevad koju sellistena. Ma järeldan su jutust, et kui sa oleksid noor jänki ning taaskord kehtestatakse kohustuslik draft (mis on ilmselgelt nurga taga tulemas), taod rusikaga rinnale ja lähed esimesena Iraani selle riigi naftast "vabastama"?

Iraan ei allu "kapteni" käskudele? Huvitav, ametlikult on Iraan korduvalt korrutanud, et plaan pole teha tuumapommi vaid tsiviilreaktor käima saada - erinevalt Lääne riigijuhtidest teab sealne seltskond vägagi hästi, et nafta pole igavene. Ilmselgelt pole sellest aga küllalt, sest propaganda ja sulaselge valetamine Iraani kohta on ju vajalik jura, et põhjendada jänkidele "hea sõja" vajalikkust nende islamistlike kaabakate vastu. Valetamine? Kui keegi veel tõesti ei tea, siis väänati Iraani presidendi sõnu otseülekandes, et tema lause kõlaks: "me pühime Iisraeli maailmakaardilt" - pärast loomulikult "vabandati selle vea" pärast - nuff' said? Mulle kõlab see küll tuttavalt: "Saddam Hussein on seotud Al'Qaeda'ga! Sadam Hussein omab massihävitusrelvi! Saddam Hussein on paha!" 4 aastat hiljem on 3500 jänkit ja väidetavalt kuni pool miljonit kohalikku surnud ja puruks pommitatud riik on hale vari sellest, mida ta oli enne sõda. Tõeline võit demokraatiale!

Päris omapärane on rääkida hullust pommivööga, kui maailma võimsaima sõjaväe juht kuulutab nagu 5 aastane laps: "kui nemad ei tee nii nagu meie käsime, tuleb WW3!" Kumb nüüd see "kapteni" sõnu ei täidagi? Kas see, kes kutsub rahvusvahelised vaatlejad oma objekte kontrollima ja uurima või see, kes valetab, vassib ja kasutab kõiki vahendeid, et oma riigi agooniat pikendada - arvates, et geoloogilised faktorid USAd ei mõjuta?

Rääkimata sellest, et Iraan oleks võinud ammu endale pommi osta, milleks on vaja kulutada lugematu hulk raha ja resursse, kui sõberpoiss Vladimir on olemas? Ma arvan, et maakera juhtiva ühiskondliku organisatsiooni aeg oleks paremini kulutet, kui tegeleda reaalsete probleemidega a la Darfur. See aga oleks ju lollus, nii kerge on "hukka mõista" seal toimuvat, selle asemel, et reaalselt midagi teha.
---

Lisan veel, et Pervezi kukkumisel on 4 tunni pärast islamistidel käes 24 tuumapommi - huvitav, miks keegi sellest ei räägi?

viimati muutis Scart 11.11.2007 13:19:41, muudetud 2 korda
tagasi üles
Dirty Harry
HV Guru
Dirty Harry

sõnum 11.11.2007 13:06:13 vasta tsitaadiga

"Mis saab (arvuti)maailmast, kui naftakriis (ja globaalne soojenemine) reaalsuseks muutub ?" - kas "muutuvad" oleks äkki korrektne?
Kommentaarid: 186 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 1 :: 147
tagasi üles
Tanel
HV Guru
Tanel

sõnum 11.11.2007 13:39:23 vasta tsitaadiga

Mark0, muudetud thumbs_up.gif

Teemasse kah:

tsitaat:
Every $1 increase in crude oil prices cost airlines $470 million, industry statistics show.

tagasi üles
matrix
HV kasutaja
matrix

sõnum 11.11.2007 14:15:14 vasta tsitaadiga

Scart kirjutas:
Parim näide Lääne paduproganda ohvrist icon_rolleyes.gif

Ja sina, noor puutinlane, tuled mind vabastama? icon_lol.gif Ma olengi Läänlane, mitte ohver, nii et ära parem üritagi.

Scart kirjutas:
Lisan veel, et Pervezi kukkumisel on 4 tunni pärast islamistidel käes 24 tuumapommi - huvitav, miks keegi sellest ei räägi?

Miks peaks keegi rääkima asjast mida kunagi ei saa juhtuda. Pakistanil on nimelt leping USA-ga, et kui midagi sitasti läheb, võtavad USA eriväed kohe need oma kontrolli alla.

viimati muutis matrix 11.11.2007 14:20:49, muudetud 1 kord
Kommentaarid: 7 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 7
tagasi üles
Scart
HV Guru
Scart

sõnum 11.11.2007 15:32:58 vasta tsitaadiga

matrix kirjutas:
Ja sina, noor puutinlane, tuled mind vabastama? icon_lol.gif

Hmm, et kui ma ei kiida Lääne poliitikat ja tegusid 100% heaks, olen kohe Idanaabri fänn? Noojaah...

matrix kirjutas:
Miks peaks keegi rääkima asjast mida kunagi ei saa juhtuda. Pakistanil on nimelt leping USA-ga, et kui midagi sitasti läheb, võtavad USA eriväed kohe need oma kontrolli alla.

Meie maailmas ei ole miski võimatu - midagi sellist väita on ikka väga lühinägelik.
---

Tanel kirjutas:
Every $1 increase in crude oil prices cost airlines $470 million, industry statistics show.

Jet fuel prices reached $2.54 a gallon Friday, the highest price on record. The price spike was driven by the surge in crude oil prices, which topped $90 per barrel for the first time ever this week. Some energy analysts predict prices could rise even higher, perhaps topping $100 per barrel.

If they persist, executives and analysts say the high prices could seriously threaten the airline industry's fragile turnaround.
siin

CHICAGO (AP) -- United Airlines could ground up to 100 or more of its airplanes if soaring fuel prices ultimately cause consumers to buy fewer tickets, a top executive said Wednesday. siin

Reaalselt ei ole veel midagi hullu juhtunud, sest lennukompaniidel on nafta väga mitu kuud ette ära kinni ära pandud kindla hinnaga. Ryanair maksab näiteks hetkel kütte eest hinda, nagu nafta oleks ikka 65$ ja FedExil on üldsegi oma refineerija. Juuksed hakkavad halliks minema ja lennukid maale jääma, kui see "hekitatud kütus" on läbi saanud - mis juhtub uue aasta esimeses pooles. Kui selleks ajaks on nafta hind ikka samades kõrgustes mis praegu - on odavlennufirmad pankrotis või siis tabavad seda tööstust järjekordsed maavärinaga võrreldavad (lendude arv väheneb drastiliselt, tehnika keskmine vanus väheneb hoobilt, sest kõik "vana" kantakse maha jne, Dreamliner on ilmselt uus superhitt jne) muudatused. Hetkeks on jälle ka uus rekord käes - praegusel hetkel maksab jänkide maal lennukite küte 2.76/gallon.
tagasi üles
tahanteada
Lõuapoolik
Lõuapoolik

sõnum 11.11.2007 16:54:42 vasta tsitaadiga

Scart: Unustad kogu aeg ära, et suurim kütuse tarbija pole mitte tsiviilühiskond vaid suurimad tarbijad on hoopis sõjaväed icon_biggrin.gif

Mis Sa arvad, mitu tavaautot saab sõita ühe tankikütusepaagiga sama kaua kui tank üksinda. Või kui palju tavalaevu saab sõita selle kütusekogusega, mida üks sõja-emalaev tarbib...
tagasi üles
Shelby-SV
Jõulud On Läbi!
Shelby-SV

sõnum 11.11.2007 16:59:58 vasta tsitaadiga

mis asi on "sõja-emalaev"?! icon_lol.gif
Kommentaarid: 63 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 1 :: 55
tagasi üles
Scart
HV Guru
Scart

sõnum 12.11.2007 00:20:44 vasta tsitaadiga

tahanteada kirjutas:
Scart: Unustad kogu aeg ära, et suurim kütuse tarbija pole mitte tsiviilühiskond vaid suurimad tarbijad on hoopis sõjaväed icon_biggrin.gif

Sa võiks oma lollused ükskord tõesti juba enda teada jätta, ok?

According to the US Defense Energy Support Center Fact Book 2004, in Fiscal Year 2004, the US military fuel consumption increased to 144 million barrels. This is about 40 million barrels more than the average peacetime military usage.

By the way, 144 million barrels makes 395 000 barrels per day, almost as much as daily energy consumption of Greece.

USA päevatarbimine on ~20 miljonit barrelit. Veel mõni huvitav väide sinu poolt? Seda sa ilmselt kah ei tea, et G.I Joe on kõige rohkem energiat vajav sõdur, kes kunagi sõdinud - 9 barrelit päevas, et toetada tema operatsioone.
---

Tuleviku eelmäng: Three people were killed and 31 injured at the weekend in a stampede for low-priced cooking oil in the western Chinese city of Chongqing.

The incident is a reflection of the current surging inflation, which has in the past been a harbinger of social upheaval in the country.
tagasi üles
Tanel
HV Guru
Tanel

sõnum 12.11.2007 13:16:23 vasta tsitaadiga

Hiina draakoni kurk jääb nafta nappusest kuivaks

tagasi üles
Tanel
HV Guru
Tanel

sõnum 12.11.2007 19:52:23 vasta tsitaadiga

Kütuse lisatasu kergitab lennureiside hindu
tagasi üles
marti252
HV kasutaja

sõnum 12.11.2007 20:09:16 vasta tsitaadiga

link :: The uninvited guest: Chinese sub pops up in middle of U.S. Navy exercise, leaving military chiefs red-faced

Laught Out Loud

American military chiefs have been left dumbstruck by an
undetected Chinese submarine popping up at the heart of a recent
Pacific exercise and close to the vast U.S.S. Kitty Hawk - a 1,000ft
supercarrier with 4,500 personnel on board.
Kommentaarid: 9 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 9
tagasi üles
Scart
HV Guru
Scart

sõnum 13.11.2007 17:49:07 vasta tsitaadiga

MOSCOW, Nov 13 (Reuters) - Russia's transportation fuels market is facing its biggest crisis in almost 20 years as severe shortages force some retailers to close their filling stations.

As global oil prices beat records, Russian firms are rushing to export both crude oil and refined products. That, combined with outages at refineries in central Russia, has caused a spike in wholesale gasoline and diesel prices.
tagasi üles
namstoop
HV Guru
namstoop

sõnum 15.11.2007 09:21:05 vasta tsitaadiga

Scart, hmm, ma ei saa enam üldse aru, mida sa siin paanitsed. Endal ju teises teemas kõik vastused olemas.

https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?p=3977311&highlight=#3977311

Sest selge on see, et naftatooteid nad meie külastamiseks kindlasti ei kasuta. Seega
a) kui nad on sõbralikud ja head ja on vikaminpiis-stsenaarium, siis annavad meile ka nõuhau ja suva need fossiilkütused.
b) kui nad on ebasõbralikud ja kurjad ja on vikaminpiisnot-stsenaarium, siis on meil nagunii asi tuksis, ükskõik kas tuleb naftakriis või mitte.

beer_yum.gif

tagasi üles
Scart
HV Guru
Scart

sõnum 15.11.2007 10:35:59 vasta tsitaadiga

Küll mulle meeldib, kui inimesed raiskavad enda ja teiste aega, et enda meelest vaimukusi kirja panna ja siis itsidades neid postitada. Oh, well...
tagasi üles
namstoop
HV Guru
namstoop

sõnum 15.11.2007 10:37:04 vasta tsitaadiga

Scart, noh mis seal pattu salata, et läbi huumoriprisma kirjutatud, aga samas sa ise ei näe seal teatud vastuolu või?
tagasi üles
Scart
HV Guru
Scart

sõnum 15.11.2007 11:57:10 vasta tsitaadiga

namstoop kirjutas:
Scart, noh mis seal pattu salata, et läbi huumoriprisma kirjutatud, aga samas sa ise ei näe seal teatud vastuolu või?

Vastuolu? On seal lingil mainitud nähtused, mis nad on - inimese poolt loodud nad kohe kindlasti ei ole. Kas USA oleks praeguses olukorras, kui valitsusel oleks võime panna lendama 600 jalase diameetriga hääletuid mingite iks-mootoritega imemasinaid? Vaevalt.
tagasi üles
Vananematu
HV veteran
Vananematu

sõnum 15.11.2007 14:10:35 vasta tsitaadiga

Väike vahepala ratsionalistidele, realistidele ning mõnele filosoofile.

On nii-öelda ametlik versioon, millele igal elanikul on võimalus ligi pääseda ning lugeda ja sellest omad järeldused teha. On ka mitteametlikud versioonid, mis üldiselt osutuvad (vähemalt esialgu) kuulujuttudeks ning lihtsaks lobaks. Samas on ka kolmas versioon, mille avalikkuse ette jõudmist takistatakse iga hinnaga. Kui kolmas versioon kunagi peakski avalikkuse ette "kogemata" jõudma, siis naeruvääristatakse see ning käänatakse seda imeviisidel. Kui peakski suurem osa inimesi maakera ümmargusena nägema, siis ametlikult loomulikult kirjutatakse, et see oli juba ammu teada..

Öeldu öelduks, kuid olgu versioon teadlastelt, riigijuhtidelt, suurkompaniide osanikelt, lihtinimestelt, töölisklassilt või kasvõi minult isiklikult. Kui inimene usaldaks vaid ühte konkreetset allikat (ametlik või mitteametlik või salastatud, varjatud versioon) siis suurt pilti ei saa ühest jupist kuidagi kokku panna. Ühte allikat uskuda on nagu sõna-sõnalt tõena võtta ajalehes ilmuvat, mida reporter oma nägemuse järgi kirja on pannud.

Raske on olukord siis, kui vaid ühesuunaline teave tõeotsijani jõuab viisidel, nagu kuhugi gruppi kuulumine, enda samastamine tööga, mida tehakse ning kasvõi meeldivus ühe või teise sildi suhtes. See tähendab, et kui juba ühes grupis, valdkonnas, ametil ollakse on raske teistes valdkondades olevate inimeste tegevust, mõtteid siduda. Nõnda tõesti tundub nagu muud ei olekski kui vaid enda kast. Enda kast mis on kas religioon, kuhu teisedki kastid kokku tulevad. Samuti ametlikult õpetatav teaduslik, loogiline maailmakäsitlus - sinnagi jagub omajagu kaste. Siis on veel nii-öelda loodusega lähedalt seotud inimesed, mida ametlik haridussüsteem peab primitiivseteks rahvasteks, kuid "nõidade" (-jällegi liigitus kuhugi kasti, ja kõik arvavad et kastisüsteemid jäid kaugesse aega..) tööd ning kombeid tundmata ei ole võimalik neist ka aru saada ning loomulikult peavad kõik need inimesed primitiivsed olema, kes seadust ei loe (või piiblit - need kaks asja ei olegi nii väga erinevad, nagu paljudele tundub) või elektroonilist või muud tehnikat töösse ei rakenda. Erinevate religioonide, maailmagruppide, vaadete jne loend on väga pikk ning vaid ühte tundes arvame, et see üks ongi kogu maailm, mis üldse olla saab.

Muidugi on palju mõnusaid gruppe samuti olemas ning kuhugi valdkonda enda samastamine ei tähenda kohe halba ega midagi. Lihtsalt väike filosoofiline meeldetuletus, et lisaks vasakule, "loogilisele" ajupoolkerale on ka parem, intuitiivne ajupoolkera olemas(võin eksida teaduslikus tekstis, kus loogiline mõtlemine oli kas vasaku või parema ajupoolkeraga seotud). Sageli kipub see ununema või ei räägita sellest üldse (mis ei tähenda et seda pole) ning vaid loogiliselt mõeldes jätame suure osa muust informatsioonist kõrvale. Ma ei ütle et ükski oleks tõene. Need kõik on olemas. Informatsioon on. See kuidas keegi tõde näeb on nende endi õpituse, programmeerituse, kogemuste tase.

Ning loomulikult sõnade mäng, kus kõik saavad erinevalt sõnast aru.

Eelpool olev jutt mitte kellelegi isiklikult suunatud. Ning mis puutub see naftasse või arvutimaailma? Sellega on kõik seotud, ehk siis inimene isiklikult. See, kuidas inimene mõtleb, on minu arust väga suure tähtsusega. Kuidas naftat maailmas jaotatakse olenevalt kes suuri kompaniisi juhib(vad), kelle riigikord, seadused püsivad ning kes seda teavet avalikkusele (massidele) loetavaks muudab. See on siiski kõik seotud inimese mõtlemisega. Kui tunnete inimese, labaselt öeldes, aju, siis teate ka kuidas inimestega suhelda, kas siis ausalt või mitte ausalt. Kumbagi viisi ma ei kriipsutaks vääraks.
Kommentaarid: 31 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 28
tagasi üles
tahanteada
Lõuapoolik
Lõuapoolik

sõnum 15.11.2007 15:08:07 vasta tsitaadiga

Scart: Võid mureta olla - maailmas lõppeb puhasjoogivesi ammu enne seda, kui nafta otsa saab icon_wink.gif

Ja veel üks asi - uusimad strateegilised plaanid asuvad sõjaväe või valitsuse paremini kaitstud serverites / hoidlates. See, mida Sina kasagilt internetist / ajalehest lugeda saad, on nagunii vananenud informatsioon.

Ja selle vana info lugemisega paanikasse minna pole ka erilist mõtet 8)
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Uudised »  Varia »  Mis saab (arvuti)maailmast, kui naftakriis reaalsuseks muutub? mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 66, 67, 68 ... 273, 274, 275  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.