Avaleht
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Fotograafia »  Erinevad fotograafia teemalised küsimused märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 24, 25, 26 ... 167, 168, 169  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
raxz
HV Guru

sõnum 30.10.2007 15:22:20 vasta tsitaadiga

Mul on 2 aastaga 350D umbes 100k kaadrit juba pildistanud. Küllap varsti viin Overalli garantiisse, lasen täpse numbri vaadata.
Kommentaarid: 46 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 45
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Sold OUT
no credit
Sold OUT

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 30.10.2007 17:00:23 vasta tsitaadiga

kui sa resettinud pole numbriloendamist, siis saad ise ka välja arvutada icon_wink.gif
HighEnd
HV veteran
HighEnd

sõnum 30.10.2007 17:42:42 vasta tsitaadiga

Mis asi seal läbi kulub üldse?

Mul 2 nädalaga juba ~3000 pilti. Kui aparaat niimoodi katki võib minna siis ma küll enam naljapärast seeria võtteid ei tee.
Kommentaarid: 11 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 10
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
Dirty Harry
HV Guru
Dirty Harry

sõnum 30.10.2007 17:46:17 vasta tsitaadiga

HighEnd kirjutas:
Mis asi seal läbi kulub üldse?

Tänapäeva tehnika on nii kehva koostekvaliteediga, rääkimata juppide üldisest kvaliteedist, et iga suvaline koht, lõtk, voolik, jubin, vidin, pulk ja kivi võib kiirelt ära kuluda, katki minna, puruneda, laguneda või muul viisil töölepingu lõpetada.
Kommentaarid: 181 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 1 :: 145
tagasi üles
Sold OUT
no credit
Sold OUT

sõnum 30.10.2007 17:48:39 vasta tsitaadiga

mul ütles esimesel nädalal kaameral juba mingi kaitse üles, nii, et peegel jäi üles pildistamise hetkel ja enam eluvaimu sisse ei võtnud. õnneks garantii alla läks
t1m0
HV vaatleja
t1m0

sõnum 30.10.2007 17:53:19 vasta tsitaadiga

Kas keegi on EOS400D'le ka firmware update teinud?

Kas üldse on liikvel update ja mis plussid miinused sellega kaasnevad?
Kommentaarid: 21 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 19
tagasi üles
Dirty Harry
HV Guru
Dirty Harry

sõnum 30.10.2007 18:39:58 vasta tsitaadiga

t1m0 kirjutas:
Kas keegi on EOS400D'le ka firmware update teinud?

Kas üldse on liikvel update ja mis plussid miinused sellega kaasnevad?

Kas sa oled proovinud enda muret googlesse trükkida? Näiteks inglise keeles. Näiteks ainul mõne marksõnaga/märksõnana.
tagasi üles
eix666
HV veteran
eix666

sõnum 30.10.2007 19:46:43 vasta tsitaadiga

Mark0 kirjutas:
Tänapäeva tehnika on nii kehva koostekvaliteediga, rääkimata juppide üldisest kvaliteedist, et iga suvaline koht, lõtk, voolik, jubin, vidin, pulk ja kivi võib kiirelt ära kuluda, katki minna, puruneda, laguneda või muul viisil töölepingu lõpetada.

mina ei nimetaks seda kehvaks koostekvaliteediks, vaid kalkuleeritud koostekvaliteediks, et saavutada vajalik kestvus sobiva (loe: odavama=konkurentsivõimelisema) hinnaga...vaevalt et kõik sooviks osta 300k kestvat kaamerat mis maksaks mingi 2x rohkem, kui sama mudel praegult ja kaaluks kah poole rohkem.... icon_rolleyes.gif

viimati muutis eix666 30.10.2007 19:48:41, muudetud 1 kord
Kommentaarid: 39 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 39
tagasi üles
Dirty Harry
HV Guru
Dirty Harry

sõnum 30.10.2007 19:47:34 vasta tsitaadiga

No ilmselgelt toodetakse kräppi selleks, et su tehnika laguneks ära selleks ajaks kui tootja uue mudeli välja laseb.
tagasi üles
eix666
HV veteran
eix666

sõnum 30.10.2007 19:49:59 vasta tsitaadiga

Mark0 kirjutas:
No ilmselgelt toodetakse kräppi selleks, et su tehnika laguneks ära selleks ajaks kui tootja uue mudeli välja laseb.

ma küsin veelkord, kas näiteks sina sooviks 2x kallimat aparaati mis kestaks 2x kauem, kui kõik muud omadused jääks samaks? arvestades apraatide ka moraalset vananemist hetkel, kui paljud sinu meelest sooviks?
tagasi üles
hentz88
HV kasutaja
hentz88

sõnum 30.10.2007 19:59:23 vasta tsitaadiga

Minulgi küsimus EOS400D firmware kohta. Mis on kõige uuem firmware kas 1.1.1 või on midagi uuemat juba väljas?
Tänades
Kommentaarid: 32 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 30
tagasi üles
Ivoonu
HV kasutaja

sõnum 30.10.2007 20:13:39 vasta tsitaadiga

1.1.1 peaks olema värskeim
Dirty Harry
HV Guru
Dirty Harry

sõnum 30.10.2007 20:52:01 vasta tsitaadiga

eix666 kirjutas:

ma küsin veelkord, kas näiteks sina sooviks 2x kallimat aparaati mis kestaks 2x kauem, kui kõik muud omadused jääks samaks? arvestades apraatide ka moraalset vananemist hetkel, kui paljud sinu meelest sooviks?

Mõttetu apelleerida määramatutele suurustele konkreetseid arvväärtusi külge pookides.

Ausõna, ma hindan su usku inimkonda ja suurfirmadesse :) kuid tee või tina kuid ma ei usu, et tänapeävane tarbimiskultuur on ilus ja õilis. Ja et suurfirmad ei tee mida iganes, et tarbijat pigistada. See, et osad räägivad tarbijakesksusest või heategevusest ei tähenda, et see oleks eesmärk. Lihtsalt tarbijale tuleb ka natuke meele järgi olla, et temalt veel rohkem rahapappi kätte saada. Eesmärk pühendab abinõu.
tagasi üles
eix666
HV veteran
eix666

sõnum 30.10.2007 21:51:44 vasta tsitaadiga

Meibi, aga minu point on see, et kvaliteet ei tule tasuta (2x suurema läbisõidu garanteerimine võib vast isegi kohati rohkem kui 2x maksma minna, kui arenduskulutused sisse arvestada, mis tuleb ju ka tasa teenida)..ja mingit asja hinna, kaalu ja muude sarnaste peale mõtlemata kräpiks kuulutada on imho natuke lühinägelik...nõudlus vs pakkumine, junõu... icon_rolleyes.gif

Tutut, ega ma ei väidagi, et kaamerafirmad kasumi peal väljas ei ole, otseloomulikult on nende eesmärk iga viimane võimalik kopikas veel taskust välja meelitada...aga kahjuks tänapäeva tarbimiskultuur on juba selline, et kallis ja kvaliteetne jääb poeletile, samas kui odav ja veidi vähemkvaliteetne koju viiakse, imho natuke nukker aga samas tõsiasi...
Aga samamoodi on tõsiasi, et kõik asjad arendatakse sobivale vastupidavuse/hinna suhtele (ja mitte lambist, vaid eelnevalt vajalikke turuuuringuid tehes, et teada saada mida täpselt ostjad tahavad), st kui keskmine ostja teeb suvalise näitena aastas 10k kaadrit ja omab kaamerat 5 aastat, siis tehakse kaamera väikese varuga näiteks 70k vastupidama, sellele vastava hinnaga, kuna ostja ei taha ju oma vajadusi ületavat ja kallimat kaamerat (soovib ju firma müüa oma toodet maksimaalsele arvule ostjatele, seega rihitaksegi keskmist ostjat)...nö profikaamerad on tehtud teistest eeldustest lähtuvalt, seega on vastupidavamad, aga ka kallimad, kuna aga professionaal teenib nendega leiba, siis vajab ta vastupidavamat tööriista, isegi kui see kallim on...see aga, kui fotoamatöör soovib profikaamera vastupidavust odavas keres ongi see lühinägelikkus mille vastu siin hetkel protesteerin... icon_rolleyes.gif
Tõsi, kui sa nüüd väidad, et profikaamerad stiilis kännoni 1D ja Nikoni D2(3) seeria jms on samuti kräpp, siis on muidugi teine teema ja minu eeldus on vale, mispuhul tuleks asja teisest küljest kiigata...
tagasi üles
Ardo
HV Guru
Ardo

sõnum 30.10.2007 22:33:30 vasta tsitaadiga

kellelgi mulle homseks 67mm polafiltrit on laenata?
Kommentaarid: 272 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 4 :: 225
tagasi üles
Dirty Harry
HV Guru
Dirty Harry

sõnum 30.10.2007 23:18:45 vasta tsitaadiga

eix666, - vaata maailmas ringi - kaua kestis vene ajal meestekas? Kaua kestab tänapäeval täitsa korralik keskmise kuupalga maksev ratas? Kaua pidas vastu 5110? Kaua peavad tänapäeva telefonid vastu? Kaua pidasid vene ajal autod vastu? Pane siia kõrvale tänapäeva autod.

Vanasti oli vaikimisi eeldus, et asjad pidasid vastu. Asjad, mis olid tavatarbijale kättesaadavas ulatuses. Enam see nii ei ole, sa pead maksma kuninglikku hinda kui tahad saada tööriista, mis peab vastu aastaid, mitte kuid ja päevi.
tagasi üles
eix666
HV veteran
eix666

sõnum 30.10.2007 23:55:51 vasta tsitaadiga

ei kesta ka zeniit tugeval kasutamisel sugugi igavesti (tahaks näha kuidas kummeritud riie 100k vastu peab, mitte segi ajada kulunud ajaga, 20a pole probleem kui sellega ainult perekonna jõulusid pildistada)...ja imho on tehnika siiski natuke keerulisemaks läinud, et sedavõrd meelevaldseid paralleele tuua...mina sõidan parema meelega oma 8a vana galandiga rahulikult veel 5a, selle asemel et mossega veel 20a, aitähh, ja minu sonieerik on pidanud vastu probleemideta juba julgelt 2a ja hetkel pole kuskiltotsast probleeme näha (meibi see pole tänapäeva telefon siis enam?)...asjad on läinud järjest enam keerulisemaks, aga samas ka suhteliselt odavamaks (vene aja hinnad pole näide, siis käisid asjad siiski natuke teistmoodi kui vabaturumajanduse puhul)...maailm on muutunud, kuna inimesed ise soovivad seda...
sorri, ei taha tagasi ei nõuka-aega ega kiviaega... icon_rolleyes.gif

meibi on tegu ttü insenerimehaanika, kvaliteediõpetuse jms mõjuga (koos tootearendamise köögipoole nägemisega), aga kohe kuidagi ei nõustu sellise naivistliku ja lihtsakoelise maailmanägemusega icon_rolleyes.gif
tagasi üles
Dirty Harry
HV Guru
Dirty Harry

sõnum 31.10.2007 00:14:54 vasta tsitaadiga

Tänapeäval ongi ühe põhjusena läinud kõik odavamaks kuna rõhutakse massile, rõhutakse läbimüügile, hoides kasumimarginaali suhteliselt madalal. Ühtepidi on hea sest enamasti on üsna suvalist müügiartikli puhul võimalik valida mitme erineva tootja vahel kuid teistpidi tuuakse kvaliteet ohvriks, et saavutada kvantiteeti, et olla kiirem kui konkurent enda uute toodete turuletoomisega. Loomulikult on pärismaailm keerulisem kui mu lihtsustatud mudelid kuid julgen siiski väita, et üldjoontes siiski me pole mitte ainult info kättesaadavusel põhinevas ühiskonnas vaid ka tarbimislõksus. Mitmelt poolt surutakse maast madalast peale mõttemalli, et sul peab olema uusim ja kaasaegseim arvuti, kui vaadata näiteks kasvõi siinse foorumi üsnagi läbivat alatooni(mille moodustame meie, kasutajad). Autoliising, korterilaen, plasma/LCD, oma maja põllu peal - kõik tegelikult moodustab kokku ühe suure ja roojase maailma, mida heaoluühiskonnaks nimetatakse ja peetakse. Ja tee või tina kuid juhusuhted, järjest kiirenev tarbimine ning pealiskaudsuse süvenemine/süvendamine on need märksõnad, millega me päevast päeva kokku puutume.

Lugesin hiljuti Rainer Patzlaff'i raamatut "Tardunud pilk", mis räägib televisiooni füsioloogilisest mõjust lapse arengu võtmes. Väga mõtlemapanev raamat, haakub otsapidi tarbimise-teemaga, kuna seal seletatakse lahti, kuidas täpsemalt see vilkuv-värelev ekraan meile mõjub ja kuidas kasutatakse ära erinevaid nippe, et vaatajat püüda ja teise reaalsusesse viia. Mõtlemapanev uurimustöö, paneb nii mõnelegi asjale teise pilguga vaatama.

Ma olen isegi vastava ala TTÜ kursused läbinud, muide icon_wink.gif. Ja ma arvan, et tegelikult oleme ühel meelel, ma olen lihtsalt tiba keevalisem ja sa kainem.

Ning see n&h ei vii kuhugi, see sein ei murene peaga pekstes. Fotograafiast on ka tema väga kaugele läinud niiet minupoolest on sellega jokk.
tagasi üles
namstoop
HV Guru
namstoop

sõnum 31.10.2007 00:21:51 vasta tsitaadiga

Mark0 kirjutas:
Fotograafiast on ka tema väga kaugele läinud niiet minupoolest on sellega jokk.

tore oleks, et ka teiste poolt icon_exclaim.gif icon_exclaim.gif icon_exclaim.gif

Vabas mikrofonis võite rahus jätkata, küsimus iseenesest on arutamist väärt.

tagasi üles
eix666
HV veteran
eix666

sõnum 31.10.2007 00:27:35 vasta tsitaadiga

tarbimisühiskonna koha pealt loomulikult, paljud vajadused on marketingi poolt toodetud ja inimesed langevad reklaami lõksu jne jne...samas mina ühtin ka filmi "idiocracy" mõttega, et keskmine IQ muudkui langeb ja inimesed on järjest kergemalt mõjutatavad, selles pole aga enam industry süüdi, et inimesed lollid on (ja selles oleks kompaniid oma aktsionäride ees süüdi, kui nad inimeste lollust ära ei kasutaks)....

mina ei nõustunud ju sellega, et tooted (näiteks kaamerad) kui sellised on kräpp (ja pole sama kvaliteetsed kui vanasti vms)...iga asi tehakse oma hinnaklassi kohta nii hästi kui vähegi inseneri mõistus võtab (kvaliteet siiski maksab) ja kui konkreetne kaamera peab vastu X kaadrit, siis selles hinnaklassis temast rohkem välja ei meelitatud (mõnikord juhtub küll ka teadlikku madalama hinnaklassi kastreerimist, et paremad hinnaklassid kah müüks, aga imho mõjub see ju inimeste suunamisena kvaliteetsema toote poole, mis pole juba kindlasti enam kastreeritud, kallim aga kvaliteetsem, kas seda mitte algusest peale vaja ei olnud?) ... hobuvankrit näiteks mondeoga võrrelda on siiski natuke liiga meelevaldne...

edit: eemn, sorri, tõesti natuke teemast kaugele läinud, eks tõmbab siin otsad kokku ja kunagi kuskil mujal vajadusel jätkab... beer_yum.gif
tagasi üles
kr6ll
HV Guru
kr6ll

sõnum 31.10.2007 00:32:06 vasta tsitaadiga

Mark0 kirjutas:
[Kaua pidasid vene ajal autod vastu? Pane siia kõrvale tänapäeva autod.

irw.
nad pidid lihtsalt pidama sest uut polnd otsa. Ja mehed iga nädalavehtus parandasid neid ei ikka peaks. See mees kes iga nädal oma autot ei putitand see ei sõitnud kah icon_lol.gif
Kommentaarid: 89 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 2 :: 69
tagasi üles
HighEnd
HV veteran
HighEnd

sõnum 31.10.2007 02:27:00 vasta tsitaadiga

keegi viitsib "metering mode" ära seletada? siin link muidu -> http://en.wikipedia.org/wiki/Metering_mode (ei viitsi tõlkida praegu icon_redface.gif )
Kommentaarid: 11 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 10
tagasi üles
vipu
HV veteran
vipu

sõnum 31.10.2007 05:53:08 vasta tsitaadiga

Death kirjutas:
katiku/läbisõidu väidetav tehasegarantii piir on 50000. Seega nii 1000 kui 8000 on ruumi tohujaa... Igaljuhul ei maksa kaamerat osta enne proovimata/näppimata.

hea seegi, mul d50 vist 3 ring käsil, kaamera mul aasta olnud
Kommentaarid: 5 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 4
tagasi üles
beastbeats
HV Guru
beastbeats

sõnum 02.11.2007 17:31:51 vasta tsitaadiga

Mure järgmine:
ostsin täna oma esimese M42 keermega objektiivi - Jupiter 37A (135mm-fix). Proovisin seda K100d'ga (koos Pentax'i originaaladapteriga) - focal length'i ei anna manuaalselt sisestada (nt. K-bajonetiga Chinon 50mm-fix'iga saab) ja SR ei tööta...
Oskab keegi kommenteerida icon_rolleyes.gif

tagasi üles
namstoop
HV Guru
namstoop

sõnum 02.11.2007 19:36:51 vasta tsitaadiga

beastbeats, C->Using aperture ring->Permitted
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Fotograafia »  Erinevad fotograafia teemalised küsimused mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 24, 25, 26 ... 167, 168, 169  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.