Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
mingivend
HV kasutaja
|
29.10.2007 14:40:56
|
|
|
Keegi pole siin tahtnudki mingeid ulmelisi kiirusi sellise raha eest
|
|
Kommentaarid: 2 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
Silwer
HV kasutaja
|
29.10.2007 15:03:31
|
|
|
mingivend kirjutas: |
Keegi pole siin tahtnudki mingeid ulmelisi kiirusi sellise raha eest  |
Hetkeseisuga on see oma mobiilsuse, leviala ja ka oma kõikuva kiiruse juures ikkagi kõige parem 300 eegune internetiühendus.
Meil Eestis on õnneks vaba turumajandus. Kui keegi suudab sama raha eest paremat teenust pakkuda siis andku minna.
|
|
Kommentaarid: 13 loe/lisa |
   |
13 |
|
tagasi üles |
|
 |
ojapoiss
Kreisi kasutaja

|
29.10.2007 15:07:33
|
|
|
Silwer kirjutas: |
mingivend kirjutas: |
Keegi pole siin tahtnudki mingeid ulmelisi kiirusi sellise raha eest  |
Hetkeseisuga on see oma mobiilsuse, leviala ja ka oma kõikuva kiiruse juures ikkagi kõige parem 300 eegune internetiühendus.
Meil Eestis on õnneks vaba turumajandus. Kui keegi suudab sama raha eest paremat teenust pakkuda siis andku minna. |
Mul selline tunne, et sa oled lihtsalt Kõu fänn aga mitte kasutaja (vähemalt mitte igapäevastelt)
või oledki siia Televõrgu spioonina saadetud teenust kiitma... ma oleks rahul kui asi oleks stabiilne... kasvõi 150-200 peal (ok olgem ausad ka 100 oleks piisav veebilehtedele aga stabiilsusest on puudu)... aga mitte nagu Hiid ütles... stabiilselt sitt...
|
|
Kommentaarid: 65 loe/lisa |
   |
51 |
|
tagasi üles |
|
 |
RCC
HV Guru

|
29.10.2007 15:15:22
|
|
|
ära muretse silver, ma võin sulle ka 20 mega garanteerida, aga ma olen kade poiss, samas tuletan meelde aegasid, kuidas tavalise 33kbps analoogliiniga tõmmati mp3-sid nigu vana miis. 9600 on isegi neid tõmmatud ja 14 440 ne peale üleminek oli juba klass omaette. hilisem 128kilone 2-isdn oli umbes nii et mida sellega peale hakata. seega on tõesti oluline et asi toimiks stabiilselt ja see "kuni" pole üldse tähtis
_________________ Ära suurenda telia kasumit - lõpeta leping! 20/4 pole eriline max kiirus. 1992 kaaperdas telia neti |
|
Kommentaarid: 185 loe/lisa |
   |
9 :: |
1 :: |
147 |
|
tagasi üles |
|
 |
Hiid
HV Guru

|
29.10.2007 15:24:54
|
|
|
Lihtsalt selgita miks sa arvad et sind on petetud.
Minu argumendid olid:
- Sa teadsid täpselt mis sorti teenusega sa liitud, et kiirus sõltub üheagsete kasutajate arvust antud masti all ja tegemist ei ole garanteeritud kiirusega püsiühendusega.
- Lubatud kiirus "kuni" on esitatud samal moel nagu teistes mobiilsetes internetivõrkudes - maksimumi saavutamine õnnestub vaid mingites ideaalsetes tingimustes. |
asi ei ole ju vaid maksimumis ja miinimumis.
Tõesti ma ei uskunud, et kui on kirjas kuni 2mega, siis saan tegelikult sada korda vähem.
Sellega oli arvestatud, et midagi head vaevalt et saab siin olla. Aga siiski mõistuse piires. Kas 10x väiksema kiirusega nõustumine on siis tõesti sinu arvates liiast?
Kui 2kg. haslõkiämbrile on peale kirjutatud ,et sisaldab min 1800g ollust. Siis sina lähed õnnelikult grillima ja avastades sealt vaid 20g. tükikese liha ja ülejäänud on marinaad, siis pistad selle omale õndsalt persse ja ümised et oi om hää vä? Ja oled eluga täiesti rahul. Respekteerin selliseid inimesi
Mina ise ei suuda selline olla.
_________________ Hapud viinamarjad |
|
Kommentaarid: 655 loe/lisa |
   |
3 :: |
508 |
|
tagasi üles |
|
 |
RCC
HV Guru

|
29.10.2007 15:28:20
|
|
|
Hiid, ma teen sama selgitustööd ühel teisel ja märksa kurnavamal alal. ma tean mida sa tunned 8)
_________________ Ära suurenda telia kasumit - lõpeta leping! 20/4 pole eriline max kiirus. 1992 kaaperdas telia neti |
|
   |
147 |
|
tagasi üles |
|
 |
xjan
HV vaatleja
|
29.10.2007 15:40:14
|
|
|
Kui shaslõkiämbril oleks kirjas KUNI 1800g ollust siis lihtsalt vahest tuleks ka paratamatult 20g tükiga nõustuda .
Foorum on foorum, aga ma näen, et sellisel tasemel kommentaarid nagu siin mõnedelt on tulnud, mis sisaldavad lihtsalt olukorra kirjeldamiseks fekaalinimetusi jne ei anna korrektset pilti asja tegelikust olemusest ja selle vastu Silwer põhiliselt sõdibki, või mis? Vahepeal oli see teema asjalik, enam juba ammu ei ole, kuna käib mingi ajuvaba nokkimine antennide jms ümber. Vaesed inimesed, kes siit asjalikku infot otsivad....
|
|
tagasi üles |
|
 |
Pailaps
HV Guru
|
29.10.2007 15:44:35
|
|
|
RCC kirjutas: |
Hiid, ma teen sama selgitustööd ühel teisel ja märksa kurnavamal alal. ma tean mida sa tunned 8) |
OT/
Te ei tahaks minu nahas olla.
Saan peksa käsuliini poolt nii ülevalt kui alt poolt
Ehk saab traadi ka kunagi jeestimaal kõikjale ulatama. Seniks Wimaxi arendus ja räige hinnadumping. Kui turusituatsioon muutub, peab ka EE oma tegevust ümber koordineerima.
_________________ Ma trollin 50% oma postitustest. |
|
Kommentaarid: 56 loe/lisa |
   |
52 |
|
tagasi üles |
|
 |
ojapoiss
Kreisi kasutaja

|
29.10.2007 15:51:09
|
|
|
Pailaps kirjutas: |
RCC kirjutas: |
Hiid, ma teen sama selgitustööd ühel teisel ja märksa kurnavamal alal. ma tean mida sa tunned 8) |
OT/
Te ei tahaks minu nahas olla.
Saan peksa käsuliini poolt nii ülevalt kui alt poolt
Ehk saab traadi ka kunagi jeestimaal kõikjale ulatama. Seniks Wimaxi arendus ja räige hinnadumping. Kui turusituatsioon muutub, peab ka EE oma tegevust ümber koordineerima. |
Minu konkteetne kogemus WiMaxiga oli hullem kui Kõuga... kui ma teda oma WiMaxi kogemuseg võrdlen siis on Kõu
Aga jah tühja sest hullust kiirusest... stabiilseks oleks asi vaja ennem saada... alustada võiks selle lüikese modemi katkestusaja pikendamisega... maru tülikas on see ikka...
|
|
Kommentaarid: 65 loe/lisa |
   |
51 |
|
tagasi üles |
|
 |
xda
HV kasutaja
|
29.10.2007 17:48:24
|
|
|
Täna helistas mu tuttav ja ütles et ta raamatupidaja ostis just kõu. Küsis et kas 100 kbit kiirus peabki olema? ... Avaldas lootust et äkki saab tagasi anda. Aga seda ma ei usu et EE selle tagasi ostab. Ometigi oli tal võimalus võtta normaalne püsiühendus. Puhas reklaami ohver.
|
|
Kommentaarid: 27 loe/lisa |
   |
24 |
|
tagasi üles |
|
 |
metsakivi
HV vaatleja
|
29.10.2007 17:55:02
|
|
|
[quote="ojapoiss"]
OT/ quote]
Aga jah tühja sest hullust kiirusest... stabiilseks oleks asi vaja ennem saada... alustada võiks selle lüikese modemi katkestusaja pikendamisega... maru tülikas on see ikka... |
Just, stabiilsus on kõige olulisem. On ikka äärmiselt tülikas, kui iga 15 sek. järel ärakukkuva võrgu elluäratamiseks pead reload/refresh tegema või koguni modemit taaskäivitama. Lausa hull on, kui see juhtub pangas või mõnes muus audenditavas pesas olles, kus reload/refresh ei toimi. Algusaegadel, kui see "if idle" aeg oli 8 minutit, oli asi igatahes hulga mõistlikum.
Jüri
|
|
tagasi üles |
|
 |
Silwer
HV kasutaja
|
29.10.2007 18:25:30
|
|
|
[quote="metsakivi"]
ojapoiss kirjutas: |
OT/ quote]
Aga jah tühja sest hullust kiirusest... stabiilseks oleks asi vaja ennem saada... alustada võiks selle lüikese modemi katkestusaja pikendamisega... maru tülikas on see ikka... |
Just, stabiilsus on kõige olulisem. On ikka äärmiselt tülikas, kui iga 15 sek. järel ärakukkuva võrgu elluäratamiseks pead reload/refresh tegema või koguni modemit taaskäivitama. Lausa hull on, kui see juhtub pangas või mõnes muus audenditavas pesas olles, kus reload/refresh ei toimi. Algusaegadel, kui see "if idle" aeg oli 8 minutit, oli asi igatahes hulga mõistlikum.
Jüri |
Seda väljalükkamisaega vähendati selleks et mastid saaksid rohkemat arvu kliente teenindada ja see tõstis ka kiiruseid. Tegelikult peaks see ühendus alati taastuma ilma reload/refresh/modemi restarti tegamata. Minul ei ole mobiilse seadmega kunagi sellist olukorda õnnestunud ka tekitada kus ühendus ise ei taastu. Siin on varem sellisest probleemist olnud juttu siis kui tegemist on koduseadmega ja seda võrku on mingi ruuteriga jagatud. Kas teil on sama moodi võrk ruuteriga jagatud? Kas ilma ruuterita taastub ühendus normaalselt?
|
|
   |
13 |
|
tagasi üles |
|
 |
xjan
HV vaatleja
|
29.10.2007 18:32:04
|
|
|
xda kirjutas: |
Täna helistas mu tuttav ja ütles et ta raamatupidaja ostis just kõu. Küsis et kas 100 kbit kiirus peabki olema? ... Avaldas lootust et äkki saab tagasi anda. Aga seda ma ei usu et EE selle tagasi ostab. Ometigi oli tal võimalus võtta normaalne püsiühendus. Puhas reklaami ohver. |
7 päeva vist oli õigus tagastada vms?
|
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
29.10.2007 18:39:15
|
|
|
Silwer: See, kas modem pärast alla miinumumkiirust kukkumist "ühenduse taas püsti tõmbab või mitte" sõltub:
- sellest, millist AT-Commandi antud modem kasutab - kas automaante või manuaalne Taastamine.
- sellest, kas sünkronisatsioon on alles või mitte. Kui modemitevaheline sünkro on kadunud, siis ei aita mingi püss ega püssirohi - vaid ainult manuaalselt tehtav Restart.
Ja see nähtus - sünkro kadumine pole praeguse aja nähtus seoses Kõuga. Kes mäletab Dial-Up ajastut nii 10-15 aastat tagasi, mäletab ka seda, kuidas tavamodemite korral (eriti kehvade ragisevate, kohisevate liinidega), sünkro kadumisel, tuli samuti ühendusele manuaalne taastus teha. Muidu jäidki modemid omavahel "vilistama" ja ühendust püsti ei saadud.
Samalaadsed "kadunud sünkronähtused" on teada-tunda ka RAS1000 ajastust....
|
|
Kommentaarid: 284 loe/lisa |
   |
2 :: |
11 :: |
211 |
|
tagasi üles |
|
 |
Silwer
HV kasutaja
|
29.10.2007 19:03:09
|
|
|
tahanteada - tänan selle väärt info eest. Automaatne taastamine on täiesti olemas ja peaks suuremal enamusel kindlasti ka toimima.
Mind huvitaks pigem kuidas siinsetel kasutajatel on reaalselt selline olukord õnnestunud tekitada.
|
|
   |
13 |
|
tagasi üles |
|
 |
ranel
HV Guru
|
29.10.2007 19:10:00
|
|
|
Mind huvitaks pigem kuidas siinsetel kasutajatel on reaalselt selline olukord õnnestunud tekitada. |
mis mõttes?
kui arvuti netti vahepeal üldse ei kasuta, siis kustub see Connect tuluke ära. Msn sees päästab(tavaolukorras). Hommikul aja säästmiseks arvuti käivitamise ajal juba modemi restart ära teha, et aega kokku hoida ja siis ka paned msn-i sisse logima, taod mitu korda netiaknaid lahti ja siis järsku käratabki nett arvutisse sisse. Vahetevahel läheb tõesti ilma ilma restardita netti sisse .
prime tunnil ei aita see ka, et teed restarti keset surfamist viskab msn-ist välja ja neti lehed ei taha enam avaneda ja siis ootad nagu loll netti tagasi(stabiilselt s***).
Anyway, kas nad seda KÕU antenni ka tagasi ostavad?
|
|
Kommentaarid: 186 loe/lisa |
   |
165 |
|
tagasi üles |
|
 |
Hiid
HV Guru

|
29.10.2007 19:17:28
|
|
|
ranel kirjutas: |
Mind huvitaks pigem kuidas siinsetel kasutajatel on reaalselt selline olukord õnnestunud tekitada. |
mis mõttes?
kui arvuti netti vahepeal üldse ei kasuta, siis kustub see Connect tuluke ära. |
Kõu kodulehel on ju kirjas, et kui ei kasuta tuleb nupust välja niblida
seega modemit rebudes uus konnektsijon saavutada on täiesti normaalne nähe
_________________ Hapud viinamarjad |
|
Kommentaarid: 655 loe/lisa |
   |
508 |
|
tagasi üles |
|
 |
ranel
HV Guru
|
29.10.2007 19:28:23
|
|
|
Mul kulub see nupp ennem ära ja eriti arvestades, et seade asub mul lae all, siis on see küll eriti mugav.
Ja oleks ometi see connection lollikindel variant. ma tegin eile video, mida kõu seade peale resetti tegema hakkas, nagu disko.
Homme lasen kaabli taga selle üles.
Anyway HV läbule KÕU seadmed ja läpid kaasa ning kiirusi testima ning siis saab koos muljetada.
Kuigi väga ebasobiv aeg minu jaoks, aga eks vaatab.
|
|
   |
165 |
|
tagasi üles |
|
 |
kännuämmelg
HV Guru

|
29.10.2007 19:30:04
|
|
|
xda kirjutas: |
.. Ometigi oli tal võimalus võtta normaalne püsiühendus. Puhas reklaami ohver. |
Kas te ei näe selles põhiprobleemi, et tegelikult on kisendavalt suur hulk kedanikke, kel oleks võimalik saada "püsiühendus", reklaamiohvrina (kujuta ette: ostad interneti ja saad sellega mööda eestit ringi kimada!) ning eestlasliku moejälgimisega soetanud endale toote, mis neid ei rahulda.
Kui neid oleks vähem, oleks ka tõsistel vajajatel(näituseks Hiid), kellel paremat alternatiivi pole, võimalik paremat teenust tarbida.
õnneks on ajal komme haavu parandada, mis parimal juhul tähendaks seda,et paremate võimalustega pettunud loobuvad sest ühendusest ning seetõttu tasapisi turg stabiliseerub.. ehk ujub ka mõni konkurent turule, GPRS/EDGE hinnad vajuvad ning televõrk saab kliendi heaolu tagamisega järjele( mobiilside algusaegadel polnud eestis kah just lillepidu)
|
|
Kommentaarid: 243 loe/lisa |
   |
4 :: |
205 |
|
tagasi üles |
|
 |
metsakivi
HV vaatleja
|
29.10.2007 19:42:03
|
|
|
[quote="Silwer"]
metsakivi kirjutas: |
ojapoiss kirjutas: |
OT/ quote]
Jüri |
Seda väljalükkamisaega vähendati selleks et mastid saaksid rohkemat arvu kliente teenindada ja see tõstis ka kiiruseid. Tegelikult peaks see ühendus alati taastuma ilma reload/refresh/modemi restarti tegamata. Minul ei ole mobiilse seadmega kunagi sellist olukorda õnnestunud ka tekitada kus ühendus ise ei taastu. Siin on varem sellisest probleemist olnud juttu siis kui tegemist on koduseadmega ja seda võrku on mingi ruuteriga jagatud. Kas teil on sama moodi võrk ruuteriga jagatud? Kas ilma ruuterita taastub ühendus normaalselt? |
On koduseade ja otse arvutisse, ilma ruuterita.
Parimat, Jüri
|
|
tagasi üles |
|
 |
Scart
HV Guru

|
29.10.2007 21:10:11
|
|
|
Nonii, kohtume homme. Kella 8st laseb Connect tuli sellist diskot, nagu oleks uuesti seitsmekümnedad ja mul toas viskaks tantsu vihtuda Jonn Travolta.
|
|
Kommentaarid: 119 loe/lisa |
   |
5 :: |
2 :: |
101 |
|
tagasi üles |
|
 |
RCC
HV Guru

|
29.10.2007 21:29:56
|
|
|
võtsin testida asja siiani on stable 36kilo sekis, ruuter ping tõsi mu jaoks metsikult suur (kui oled 24h seni olnud 1ms taga)
emmesenn logis välja!!!!!
|
   |
147 |
|
tagasi üles |
|
 |
Silwer
HV kasutaja
|
29.10.2007 22:29:45
|
|
|
Nii, võtsin laenuks ühe sarviku. Tundub et sellega on tõesti mingi probleem. Connect tuli kustub kuidas tahab. Enamik kordadest tuleb küll tagasi, kuid mõni kord hangub näiteks keset ruuter.ee testi täiesti ära ja ei aita muu kui refresh. Proovisin siis MSN töös hoida - ei aidanud. Proovisin netiraadiot töös hoida - ei aidanud. Lõpuks proovisin "Start" "Run" "ping www.neti.ee -t" ja tundub et see aitas. Nüüd enam connect tuli praktiliselt ei kustunud. Õigemini kustus 15 min jooksul vaid korra ja tuli siis ka kohe ise tagasi.
Ping ise oli suurusjärgus 110-150. Vahel viskas ka suuremaid numbreid sisse kuid siiski jäi alla 1000.
Tegin veel ühe katsetuse - panin e-mule tööle. Sellega tõmbas pingi kohe tuhandetesse. Umbes kolmandik kordadest ei saanudki vastust. Kui muul töötas (seda küll kiirusega UL: 1-3 ja DL: 0.0) siis ruuter.ee kiirusetest andis tulemuseks 34-39kbits. Muul kinni ja ruuter.ee kiirused: 250-350kbits.
Ehk siis proovige järgmist:
Kellel veel ei ole siis - P2P kinni
"Start" "Run" "ping www.neti.ee -t"
Kuidas siis nett ja "connect" tuli käituvad?
Kas kellelgi on sellist veebilehtede hangumist olnud ka mobiilse seadmega?
|
|
   |
13 |
|
tagasi üles |
|
 |
ranel
HV Guru
|
29.10.2007 22:39:26
|
|
|
oli ka aeg meid uskuma hakata, aga vähemalt see lõpuks ometi juhtus
ma kasutan sellist juppi
ping -t www.televork.ee
viimati muutis ranel 29.10.2007 22:41:39, muudetud 1 kord |
|
   |
165 |
|
tagasi üles |
|
 |
Silwer
HV kasutaja
|
29.10.2007 22:47:08
|
|
|
ranel kirjutas: |
oli ka aeg meid uskuma hakata, aga vähemalt see lõpuks ometi juhtus
ma kasutan sellist juppi
ping -t www.televork.ee |
Kas pingides ikka connect kustub ja netiühendus hangub ja peab kasutama refresh/restart modemile?
|
|
   |
13 |
|
tagasi üles |
|