Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
vortex
HV veteran

|
21.10.2007 01:57:08
|
|
|
tsitaat: |
ps: see kah tõestatud väide et kui inimene ikka tahab endale jura masinasse tõmmata siis ei päästa ka teda ükski viirustõrje/tulemüür/nuhkvara vastane programm
|
Sealt ka väljend: Ka parim tulemüür on just nii halb kui rumal on tema kasutaja.
Olen ise kogenud lugematul hulgal kordadel halamist teemal: "Kuule mis saasta sa mulle installisid, kogu aeg loobib mingeid kaste ja küsib midagi. Kuidas teha nii et ta enam pinda ei käiks?"
Või lastakse "tüütu" tulemüür esimesel võimlausel nõu küsimata maha ja tullakse nädala pärast halama, et jälle on arvuti viirusi täis/aeglane.
|
|
Kommentaarid: 42 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
37 |
|
tagasi üles |
|
 |
angel
HV Guru

|
21.10.2007 02:07:58
|
|
|
need hooplejad kes ütlevad et kõik korras jms:
mul masin tõmbab ennast kohe paska täis kui ma IE ga Windows update lehele lähen. Ehk siis kui mul on default windows peal koos SP2'ga. 2x järgi proovitud ja toimib seni. Alati ei pea pr0ni vms saasta otsima et jama sisse saada. Piisab ka sellest kui masin otse võrku lasta. Ehk siis mul tavaline modem ainult ja ei mingit ruuterit vms tulemüüri. Pealegi mul on endal tähtis et mu masin on turvaline ja sealt seest ei lähe minujaoks oluline info kuidagi välja või sellele ei oleks eriti kerge ligi pääseda.
Ja siis kui nendel "mul ei ole midagi peal" inimestel mõni lahe viirus sisse tuleb vms jama (on neid kellel ikka tuleb) siis mina vaikselt itsitan arvuti taga nagu alati... told you so <--- see moment on alati magus.
Seega tasuks mingeid elementaarseid kaitseid ikka omada. Sellist programmi mis leiab kõike ei ole olemas. Ise kah vahepea mõtlesin et masin puhas aga ei... kogemata hakkasin ühte asja kahtustama ja siis täitsa tundmatu nuhkvara programmiga leidsin ühe pahalase ülesse... paha ta nagunii teha ei saanud kuna Comodo tulemüür andis tappa (sealt hakkaski see kahtlus).
Aga jah: igaüks teab mis ise teeb seega mul 100% savi mis moodi inimene oma arvutit kaitseb. Ainult siis kui häda käes ärgu tulgu vinguma.
Ja neid: mis tüütu aken see on? Inimesi olen isegi kohanud... aga kui ma oma pessimistliku ja jubeda juttu maha ajan neile siis hakkavad hoopis rääkima sellist juttu: kuidas ma arvutit veel paremini kaitsta saan Osadele mõjub teised aga jätkavad igasugu "kahtlaste" programmide kinni viskamist mis neid kaitsma peaks.
_________________ |--{o,o}-----(\__/)-----------------|
|--|)__)-----(='.'=) ----O RLY ?---|
|---"-"- -----(")_(")-----------------| |
|
Kommentaarid: 175 loe/lisa |
   |
157 |
|
tagasi üles |
|
 |
Lord Ami
HV veteran

|
21.10.2007 02:26:07
|
|
|
Ma ei mäleta kust, aga ma lugesin, et kui sul on turvamata arvuti, siis võid trahvi saada.
Midagi, et kui sinu arvutis olev viirus ründab nt hanzapanka, siis võid sina süüdi jääda.
Niiet pole midagi, vut vut kaitsed peale:)
|
|
Kommentaarid: 57 loe/lisa |
   |
52 |
|
tagasi üles |
|
 |
KillerXP
HV Guru

|
21.10.2007 02:30:08
|
|
|
Lord Ami kirjutas: |
Ma ei mäleta kust, aga ma lugesin, et kui sul on turvamata arvuti, siis võid trahvi saada.
|
ehk siis teoreetiliselt oleks võinud mulle viimased 2 või 3 aastat trahvi teha lihtsalt selle eest, et ma leian, et igasugune lisaturvalisus (antiviirused/tulemüürid/nuhkvara tõrjed) röövib mult liigseid ressursse. Suhteliselt absurdne võiks selle kohta öelda. Pakun, et siiski jah trahvid käivad selle kohta, kui mingi rünnak ka reaalselt toime pannakse, mitte, et lihtsalt su arvuti kaitsmata on...
Ise küll ei planeeri ühtegi kaitset peale panna arvutileee, vähemasti mitte enne kui NAT'ist kõik lihtsalt läbi kavatsevad joosta...
|
|
Kommentaarid: 93 loe/lisa |
   |
1 :: |
88 |
|
tagasi üles |
|
 |
Lord Ami
HV veteran

|
21.10.2007 11:46:19
|
|
|
KillerXP kirjutas: |
|
ehk siis teoreetiliselt oleks võinud mulle viimased 2 või 3 aastat trahvi teha lihtsalt selle eest, et ma leian, et igasugune lisaturvalisus (antiviirused/tulemüürid/nuhkvara tõrjed) röövib mult liigseid ressursse. Suhteliselt absurdne võiks selle kohta öelda. Pakun, et siiski jah trahvid käivad selle kohta, kui mingi rünnak ka reaalselt toime pannakse, mitte, et lihtsalt su arvuti kaitsmata on...
Ise küll ei planeeri ühtegi kaitset peale panna arvutileee, vähemasti mitte enne kui NAT'ist kõik lihtsalt läbi kavatsevad joosta... |
Need on kinnitamata andmed, aga ma arvasin rohkem niimoodi, et kui tõeline rünnak aset leiab.Muidugi ei saa sa siis trahvi, kui sul on kaitsmata arvuti, kus pole mingeid ründavaid viirusi.No ma pole selles siiski kindel..et see asi üldse toimib, aga natuke mäletan, et olen sellist asja lugenud.
|
|
Kommentaarid: 57 loe/lisa |
   |
52 |
|
tagasi üles |
|
 |
Teccha
HV vaatleja

|
22.10.2007 06:08:14
|
|
|
|
Jajaa, mulle on ka kuskilt selline väide kõrva jäänud.
|
|
tagasi üles |
|
 |
HacaX
HV Guru

|
22.10.2007 11:55:52
|
|
|
Otseselt turvamata masina pärast küll trahvi ei saa. Point on hoopis selles, et kui ühtegi kaitseelementi pole kasutuses siis juhul kui sest masinast mingi rünnak peaks tulenema siis võib juhtuda, et käiku läheb kuritegelik hooletus või mõni analoogne väide.
Aga seegi oleneb süüdistajast ning ekstra karistusseadustikus masina kaitsetaolekut ära märgitud ei ole. Nii et kui mõni AV installitudki on või siis mõne online scanneri link Favorites/Bookmarks all kirjas peaks see enam kui küll olema et ükskõik milliseid süüdistusi vältida.
_________________ IMO & GPLed |
|
Kommentaarid: 24 loe/lisa |
   |
22 |
|
tagasi üles |
|
 |
physics
HV kasutaja
|
22.10.2007 17:22:49
|
|
|
Endal siis kasutusel: Kaspersky Internet Security 7.0, Spybot 1.5, Spywareblaster, Windows Defender ja aegajalt puhastan arvutit Ccleaneriga-
Kasperskyl teadagi tulemüür ka kaasas, installides soovitab isegi windows firewalli maha võtta.
Kõigi nende programmide kasutamisega ei ole mingit pahavara arvutisse sattunud, nii et kurta ei ole midagi
|
|
tagasi üles |
|
 |
angel
HV Guru

|
22.10.2007 17:36:26
|
|
|
korraga kaht tulemüüri ja viiruskaitset ei tohi töös olla kuna nad võivad hakata üksteist segama...
sellepärast targemad tulemüürid lülitavadki selle winxp crap tulemüüri maha.
|
   |
157 |
|
tagasi üles |
|
 |
sakunne
HV veteran

|
27.10.2007 18:02:47
|
|
|
Ohhooo, mul nüüd masinas:
Comodo
Avast
Spybot
SpywareBlaster
SuperAntiSpyware
SpywareTerminator
CCleaner
Täna leidsin veel: Security Task Manager
http://www.neuber.com/taskmanager/download.html
See tundub ka üks asjalik asi olema - proovige ja kommenteerige
_________________ Kuna ei pruugi õigel ajal foorumisse sattuda:
SMS: 5051598 [võõraid tel. ei vasta]
Email sakunne@seenior.ee
viimati muutis sakunne 28.10.2007 17:35:50, muudetud 1 kord |
|
Kommentaarid: 77 loe/lisa |
   |
69 |
|
tagasi üles |
|
 |
AJ
HV Guru

|
|
Kommentaarid: 37 loe/lisa |
   |
36 |
|
tagasi üles |
|
 |
angel
HV Guru

|
27.10.2007 22:26:15
|
|
|
liiale ei tasu kah minna... ise kasutan ainult neid mida tean et toimivad
|
   |
157 |
|
tagasi üles |
|
 |
Hiid
HV Guru

|
27.10.2007 22:30:39
|
|
|
angel kirjutas: |
liiale ei tasu kah minna... ise kasutan ainult neid mida tean et toimivad |
ja need on?
_________________ Hapud viinamarjad |
|
Kommentaarid: 655 loe/lisa |
   |
3 :: |
508 |
|
tagasi üles |
|
 |
angel
HV Guru

|
27.10.2007 22:32:28
|
|
|
SpyBot
SpyWareBlaster
Spy Sweeper (tasuline)
CCleaner (puhastad aegajalt oma jälgi)
hijackthis.de (kontrollid aegajalt mis mälus lippab)
korralik viiruskaitse + tulemüür.
Kui über sitta korjaja ei ole ja IE asemel kasutad FireFox, Opera browserit siis ei juhtu ka midagi. Mõistusega tuleb asja võtta... kui loll oled siis ei aita ka ükski kaitse selle vasta
|
   |
157 |
|
tagasi üles |
|
 |
Sold OUT
no credit

|
27.10.2007 22:38:24
|
|
|
viirusetõrjet kasutasin oma arvutis viimati vist 1997.
ad-awarega scannin kord kuus heal juhul... viimati sai pool aastat tagasi scannitud.
ei saa ma aru, et mis kuradi paska teil arvuti täis jookseb kui windows update lehele lähete
imo aktiivse süsteemijälgija masin on palju rohkem kaitstud ilma programmideta kui hooletu ja rumala oma kümnete programmidega
_________________ People have been calling for a month and we've been sold out for a week or so.
|
|
Kommentaarid: 92 loe/lisa |
   |
5 :: |
79 |
|
tagasi üles |
|
 |
Hiid
HV Guru

|
27.10.2007 22:41:50
|
|
|
carlking kirjutas: |
viirusetõrjet kasutasin oma arvutis viimati vist 1997.
ad-awarega scannin kord kuus heal juhul... viimati sai pool aastat tagasi scannitud.
ei saa ma aru, et mis kuradi paska teil arvuti täis jookseb kui windows update lehele lähete
imo aktiivse süsteemijälgija masin on palju rohkem kaitstud ilma programmideta kui hooletu ja rumala oma kümnete programmidega |
nii täpselt ma ei tea, aga ei ole ka mitmeid aastaid oma raali kurnanud kallite progedega.
Vanasti tegin korra kuus online virusscani, aga nüüd ei ole ka seda enam viitsinud, kuna ei ole midagi skännida.
ad-awared jms olid mul enne viimast formatti ikka masinas, aga kuna ka sealt midagi huvitavat ei leitud, siis olen ka neist loobunud.
_________________ Hapud viinamarjad |
|
Kommentaarid: 655 loe/lisa |
   |
3 :: |
508 |
|
tagasi üles |
|
 |
angel
HV Guru

|
27.10.2007 22:51:30
|
|
|
aga see et teil ei ole ja teie oskate igast jurast hoiduda ei tähenda et kõik nii targad on või mis ?
ütlen ausalt: endal on immuniseeritud süsteem ja viirustõrje/tulemüür peal ja nuhkvara otsinguid teen väga harva kuna tean et midagi ei ole... kus tean? kui kahtlen kontrollin. Aga see ei tähenda nüüd et need kaitsed mõttetud on ja keegi neid kasutama ei peaks...
vat siis on häda ja nutt lahti kui midagi ära tapeti nuhkvara poolt...
Igaüks vastutab oma arvuti eest ise... olen küll ja küll näinud nuhkvara täis masinaid millega spybot suht kaua vaeva näeb.
|
   |
157 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dijital
HV Guru

|
28.10.2007 00:35:44
|
|
|
sama siin, pole viitsind installida midagi. Avant Browser kustutab nagunii kõik küpsikud ja historyd ära, kui ma ta sulen. Eile proovisin ajaviiteks CCleanerit Portable'i (hm, kui nuid mõtlema hakata, siis peale windowsi ja tema integreeritud jubinate on mul vist kõik junnid masinas portaablid või vähemalt installivabad : ) ). Päris huvitav. Aga ega need windowsi updeit logid midagi juurde ka anna, kui need sealt ära kustutada.
_________________ OBSBOT veebipoe affiliate link/sooduskood: TUIKOTREW |
|
Kommentaarid: 40 loe/lisa |
   |
31 |
|
tagasi üles |
|
 |
KillerXP
HV Guru

|
28.10.2007 02:28:46
|
|
|
Jamh...eile sai mul viirusekahtluses arvutile kaspersky internet security (30p demo) peale pandud. Kahtlus osutus aga valeks...viga oli hoopis lahtipõrunud juhtmestikus...tõmbasin kenasti kõik juhtmed välja ja kenasti tagasi ja probleem lahendatud...
Jamh vaatan, et HV gurud ja veteranid kipuvad asja mõistusega võtma...pole vaja arvutisse miskit kallist programmi, mis ressursse sööb...eriti, kui oskad ise oma arvuti eest hoolt kanda.
<< tõstab kohe ilma antiviirusteta arvutite tervseks
|
|
Kommentaarid: 93 loe/lisa |
   |
88 |
|
tagasi üles |
|
 |
sakunne
HV veteran

|
11.11.2007 04:01:55
|
|
|
Võtangi, ainlt seda pahavara ei tule kusagilt - proovida ei saa
Tegelt teen varsti format C: ja siis jätan peale ainult tõsised tegijad - kui teax, millised
Algatasin ühe tulemüüri-jutu:
https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?t=342999&highlight=
Dijital kirjutas: |
... hm, kui nuid mõtlema hakata, siis peale windowsi ja tema integreeritud jubinate on mul vist kõik junnid masinas portaablid või vähemalt installivabad ... |
Mis kompott sul masinas on siis?
_________________ Kuna ei pruugi õigel ajal foorumisse sattuda:
SMS: 5051598 [võõraid tel. ei vasta]
Email sakunne@seenior.ee |
|
Kommentaarid: 77 loe/lisa |
   |
69 |